Advertentie

Wat is hoop..?


Mijn naam is Harrie H. Braam. Belangrijk om te weten, omdat er nog een H.H. Braam is. En dat is ’toevallig’ mijn broer Henk.. Beiden naar onze grootvaders genoemd, zoals in onze geboortetijd gebruikelijk was. We hebben niet zoveel contact met elkaar, maar het wederzijds respect is wel degelijk aanwezig, alleen hebben we elkaar niet zoveel te zeggen. We zijn, kort samengevat, elkaars tegenpolen. Terwijl Henk zijn werkleven heeft doorgebracht in de farmaceutische industrie, heb ik de vrijheid genomen om voor mezelf te beginnen in de natuurgeneeskundige wereld. Een wereld, die me nog steeds enorm boeit en inspireert, en waardoor ik ontzettend veel mooie ontwikkelingen van nabij heb mogen meemaken en ervaren.

harry braamVanuit deze invalshoek heb ik mijn leven steeds verder van de ‘werkelijke’ wereld geleefd en gevoeld/ ervaren. Hierdoor heb ik weer mogen ontdekken welke nieuwe wegen ik kon bewandelen. De ‘werkelijke’ wereld ging gestaag door met het zaaien van angst, waardoor de mensheid dom en onder de duim werd gehouden en de mensen steeds verder werden uitgebuit (tot op de dag van vandaag) om als slaaf te kunnen voldoen aan de eisen van de leiders, bestaande uit kerken, politici, banken, grootmachten, koningshuizen etc. Enfin een club, die door de Occupy-beweging wordt aangeduid als de 1%-groep, maar ook bij velen bekend is onder de noemer ‘Kliek’ of ‘Cabal’.

De stempels en etiketten van anderen over mijn gedragspatronen vlogen me al die jaren om de oren. In de beginjaren zeker niet zozeer vanwege eensluidendheid, maar vanwege het feit, dat de mens graag etiketten plakt. Anders weet ie kennelijk niet meer of ie jou nou bij ‘kop of kont’ te pakken heeft! Je past niet in een hokje en bent altijd anders dan anderen en mensen komen en gaan in je leven, waar niemand ook maar iets van begrijpt..! Of misschien beter gezegd: ook niet wil begrijpen; het verstoort hun eigen wereld, gebaseerd op aangeleerde denk- en verwachtingspatronen, die voornamelijk lineair verlopen tot de dood erop volgt.

En dan spreken we maar niet over gevoels- en ervaringswereld, want dit wordt veelal helemaal niet begrepen). Ergo: mijn leven is absoluut niet saai en/of gezapig,  en zeker niet gebonden aan ‘werkelijke’ verwachtingspatronen, maar dynamisch! Ik ben dankbaar dit leven tot op heden te hebben mogen leiden (nee nee, niet lijden) en nog dankbaarder, dat ik vele mensen heb mogen ontmoeten/leren kennen op mijn levenspad, die me hebben geïnspireerd om mijn weg te blijven volgen. En hieraan komt nog lang geen einde.  Tja, en de naam ‘Brummelheukske’ betekent bij ons in het dialect: ‘Het Bramenhoekje’

* * *.

x

HOPE

x

Wat is hoop?

 2013 © Harrie Braam / ‘Brummelheukske’  –  WantToKnow.nl

x

Hoop is een uiting, dat dingen, die jou aangaan, waarmee je zogezegd in verbinding staat, een mogelijke verandering ondergaan. Het maakt niet uit welke kant op, want anders zijn we alweer aan het oordelen. Het is maar net vanuit welk perspectief je er naar kijkt. Hoop verbergt echter ook een element van twijfel. Net zo als het woord proberen. ‘We blijven hopen, we blijven proberen’, zijn uitdrukkingen, die de basis van vertrouwen in hetgeen jezelf doet of van plan bent te gaan doen, missen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMensen zijn altijd bezig om in dualistische termen aan te geven, hoe zij over zaken en dingen, die in en rondom hen heen plaatsvinden, te spreken. Altijd een onderscheid makend, zodat een ander begrijpt wat er wordt bedoeld. Maar waarom doen we dit? Waarom verplaatsen we ons in de mogelijke gedachtegang van een ander? Waarom zeggen we niet oprecht hoe wij over iets denken en/of voelen?

Omdat wij ook zelf nog steeds niet voldoende zelfvertrouwen of misschien voldoende eigenwaarde hebben om rechtstreeks ons denken en onze gevoelens tegenover en naar anderen uit te spreken? Een vorm van angst misschien, dat ons weerhoudt van ons innerlijke weten om een ander maar niet voor het hoofd te stoten? We zijn dus wel degelijk bezig ons denken en onze gevoelens te uiten, maar doen dit op een manier, waarvan we ‘hopen’ en ‘proberen’ om een ander te laten inzien hoe wij vanuit onze eigen perceptie de wereld aanschouwen. Het blijft een pad van twijfel. Twijfel, die we zelf blijven voeden door de manier waarop we in onze eigen wereld staan.

Waarom bemoeien we ons met elk aspect, dat niet ons deel is, maar dat van een ander? Waarom vinden we het nodig om een ander te laten weten hoe ons eigen wereldje in elkaar steekt? Wordt die ander daar beter van? Of plaats je jezelf daarmee op een hoger voetstuk? Wordt het eigen Ego hiermee ‘gezond’ onderhouden? Of is het ons tweede gezicht, zoals de Januskop uitbeeldt, en verbergen ons echte Zijn?

Allemaal vragen en gedachten, die bij me opkwamen toen ik het Engelstalige interview met Gregg Braden beluisterde op deze link. Hierin gaat Braden vanuit fysische verklaringen en spirituele inzichten uit, waarom de mens zich bevindt in de (wereld)situatie, die we met elkaar niet prettig vinden, maar nog niet wensen te zien als de projectie van ons zelf. Zoals ook ziekte een projectie van onszelf is.

Een prachtig vraaggesprek, waarin ook het DNA weer aan de orde werd gesteld. Het DNA, waarvan velen al langer weten, dat de twee strengen, die we momenteel zogezegd ‘open’ hebben staan, er weer twaalf zullen worden. Het DNA waarvan de code na twaalf jaar onderzoek is gekraakt. De TCM ofwel de Traditionele Chinese Geneeskunst dat zijn weten gebaseerd heeft op twaalf energiebanen, meridianen genaamd. Twaalf dimensies, die we als bewustzijn (en nu dus in een menselijk lichaam verpakt) met nog vele subniveaus mogen doorlopen om te komen tot…? Die ene taal, dat elk bewustzijn kent en in datzelfde DNA letterlijk is te lezen als gemeenschappelijke factor, die al het bewustzijn met elkaar verbind nl. GOD!

hope mountain viewGOD, waarvan niemand weet, wie of wat het is, maar waar velen zich de komende dagen tot wenden, want de Kerstdagen zijn in aantocht. GOD, de Almachtige zoals gezegd wordt, die of dat het Grote Bewustzijn is, waar wij als menselijk schepsel een vonkje van zijn. GOD, het woord, dat we allemaal kunnen uitspreken, ongeacht de culturele achtergrond en taalgebruik. GOD, het bewustzijn van waaruit we vanaf zielsniveau ons menselijk bestaan gedurende een leven mogen opbouwen en neerzetten.

GOD, het woord dat de hoogste trillingsfrequentie heeft in het totale universum en nog verder. GOD, die wordt aanbeden o.b.v. geloofsovertuiging of wordt ontkend. GOD, het woord dat in elke taal vaker wordt uitgesproken dan menigeen voor mogelijk houdt. GOD het woord, dat wordt verbonden met andere woorden om liefdeloze uitingen te kunnen bekrachtigen (GVD etc.?)

Als we dan met elkaar zijn verbonden d.m.v. ÉÉN woord en dus WÉTEN, dat we allemaal, zonder uitzondering een ÉÉNHEID zijn, waarom blijven we dan maar ‘hopen’ en ‘proberen’ om de wereld te overtuigen, dat het beter kan en eigenlijk verdient. Een wereld, zoals gezegd, die een projectie is van onszelf. Zouden we door het loslaten van ‘hopen’ en ‘proberen’ niet alleen ons persoonlijke inzicht sterker maken, dientengevolge onze persoonlijke projectie naar buiten toe bekrachtigen en daarmee de ÉÉNHEID terugbrengen naar het centrale punt, waaruit alle Leven is ontstaan?

Ik WEET, dat er grote veranderingen gaande zijn en nog grotere zullen komen. Ik WEET, dat de ÉÉNHEID waar we smachtend naar verlangen staat te gebeuren. Ik WEET, dat er mensen zijn, die dit allemaal lezen, me voor gek verklaren. Ik WEET, dat ik diezelfde mensen hierom niet veroordeel, want ik WEET, dat mijn bestaan gebaseerd is op waarheid = eerlijkheid = zuiverheid = Liefde.

En ik WEET, dat àlle mensen dit ook WETEN, alleen staat bij sommigen het ‘hopen’ en ‘proberen’ nog in de weg.
Een ieder hele fijne maar vooral bijzondere Dagen gewenst.

Hartegroet van ’t Brummelheukske,

Harrie Braam

16 gedachten over “Wat is hoop..?

 1. Hoop = er zijn meerdere mogelijke uitkomsten en je focust je op één die jou het meest aanspreekt. Ironie; een molshoop is altijd boven de grond terwijl hij ondergronds leeft 😉

 2. ik weet Harry, en soms slaat de twijfel toe. zou dat gewoon menselijk zijn? vragen stellen aan mezelf maak dat ik mezelf bescheiden houd.Fijn om dit te lezen op dit moment heb ik die hoop hard nodig

 3. Nou nou om je direct voor gek te verklaren gaat me veel te ver…. Ben het heel gewoon, gek genoeg, met je eens. Maar ook ik ontkom niet aan het gevoel van stille HOOP.Het geeft me weliswaar niet datgene waar ik op hoop maar wel de energie om tot de kern te willen door dringen, opdat er een duidelijke oplossing kan komen!!!!

 4. Hoop is leven
  Leven zonder Hoop
  is niet kunnen
  ademen …
  Blijf geloven
  in jezelf …
  en luister erna.
  Kijk en leef
  positief …
  dan ben je al een
  heel eind op
  jou pad.

 5. Schitterend beschreven stukje. De spijker op z’n kop. Ik weet dat ook.
  Ik heb er nog één aanvulling bij, om het af te ronden, en dan citeer ik even wat op het eind staat:
  Ik WEET, dat de ÉÉNHEID waar we smachtend naar verlangen staat te gebeuren.

  Die EENHEID, waar we smachtend naar verlangen, ‘gebeurt’ pas als je jezelf hebt gevonden, oftewel: van jezelf net zoveel houdt als van wie dan ook om je heen, niets méér, maar ook niets minder. En vooral dit laatste is nog maar al te vaak realiteit.
  En als je dat punt bereikt hebt dat je net zoveel van jezelf houdt als van anderen om je heen, dan is dat EENHEIDS-gevoel er vanzelf, zonder dat je er verder ook maar enige moeite voor hoeft te doen het te verwezenlijken, want het verwezenlijkt zich dan vanzelf…..

 6. Inspirerende woorden beste vrind Harrie! Helemaal waar ook. We zijn allemaal lerende en op weg en we komen er zeker weten!

  Ik merk en voel ook overal om mij heen dat mensen niet meer gelukkig zijn c.q. tevreden zijn met de huidige wereld en zijn omstandigheden.

  Jouw motto Liefde=zuiverheid=eerlijkheid=waarheid is hier dan ook zeer gepast. Laten we allen weer leren te leven hiernaar en alles zal innerlijk dan weer vredig worden ervaren!

  Binnenkort maar eens een bakkie doen bij jouw thuis? Lijkt mij gezellig om eens te doen 🙂
  Ga je goed Harrie!

 7. Beste Harrie ,goedemiddag,
  dank voor je verhaal, een pracht verhaal, jouw verhaal.
  Wat je zegt, terug naar de oorsprong ,de oorsprong vanwaar wij vandaan gekomen zijn,is een pracht weten, een weten ,welke gewoon is, wat is !
  Je kunt niet ontkennen dat onze verre voorouders familie zijn ,net als wij eigenlijk ook verre familie zijn !!
  Maar Harrie ,volgens mij is EENHEID geen streven of een doel ,maar eenheid is wat is ,alleen ons denken ,welke dualistisch is ,heeft de eenheid verworpen , in goed en kwaad in oordelen en veroordelen!
  Is de bijbel of zo je wilt GODS woord niet de aanleiding voor deze verdeeldheid ipv eenheid??
  Als God ,inderdaad GOD is ,zou hij nooit geen volgelingen willen of aanbeden willen worden!!
  Het laatste zou Gods visie een visie van verdeeldheid kunnen zijn !!
  Laten we proberen in te zien ,dat we eenheid zijn ,maar dat dit zien gelijktijdig niet te overzien is??
  Nogmaals dank voor je bijdrage ,het is prachtig.

  Plezierige dag ,groet Jaap .

 8. Harrie
  10 mei is er een reunie van de Han Jordaan groep we hebben nog geen opgaaf van je gehad. Graag nog reactie.

  met vriendelijke groet Chris Nijhof

  1. Hai Monika,

   Guido heeft mijn mailadres en zal het je wel willen geven om in contact te komen.

   Vriendelijke groet,
   Harrie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.