Advertentie

Doet Monsanto zichzélf nu de strop om..?


tarweHoe ironisch kan het zijn..? Nog geen week geleden gaan in 52 landen en in zo’n 436 steden ter wereld een paar miljoen mensen de straten op, om tegen de uitwassen van het bedrijf Monsanto te protesteren, en nu blijkt Monsanto zich eigenlijk zélf de nek om te gaan draaien..! Want het lijkt er nu op dat Amerikaanse boeren, vele miljarden dollars aan omzet zullen gaan verliezen, omdat Amerikaanse tarwe met genetisch gemanipuleerde tarwe van Monsanto is vervuild..!

Amerikaanse, gemanipuleerde tarwe is nog niet goedgekeurd door de autoriteiten in de VS voor consumptie, laat staan elders in de wereld. De oorzaak van deze besmetting ligt simpelweg in de vele open-veld-experimenten die Monsanto uitvoert met GMO-tarwe. Hierdoor is het zaad van GMO-tarwe natuurlijk relatief simpel in staat zich te verspreiden en zich te kruisen met normale tarwe..!

Japan, dat de grootste tarwe-importeur is van VS-tarwe, heeft inmiddels al een groot aantal orders gecancelled van witte tarwe uit het Westen en Noord-Westen van de VS, vanuit het mogelijke gevaar dat deze tarwe ‘besmet’ kan zijn met GMO-tarwe..!

Het was het Amerikaanse Ministerie van Landbouw, het USDA (Department for Agriculture), dat genetische gemanipuleerde tarwe tegenkwam op een boerderij in Oregon. Monsanto heeft experimenten lopen met dezelfde tarwe in maar liefst 16 Amerikaanse staten, waaronder Oregon. Dit gebeurt al vanaf 1998 en de experimenten zouden beëindigd zijn in 2005, JUIST omdat met vreesde voor datgene wat nu is gebeurd.. Besmetting van ‘normale’ tarwe door genetisch gemanipuleerde tarwe..! In 2012 exporteerde de VS voor maar liefst US$ 8 miljard aan tarwe, bijna de helft van de tarwe-oogst in de VS. En bijna álle tarwe uit Oregon wordt geëxporteerd. Ook de Europese Unie heeft al laten weten dat het inkomende tarwe-vrachten zal blokkeren en uitgebreid zal testen op genetische gemodificeerde tarwe.

 

x

Doet Monsanto nu zichzélf de strop om..?

2013 © WantToKnow.nl/.be (via o.a. NaturalNews)

x

Het nieuws over de besmetting van tarwe die uit de VS komt, lijkt zich sterker te verspreiden dan de GMO’s zelf.. Afgelopen vrijdag bleek Zuid-Korea de kant van Japan gekozen te hebben, in tot stilstand brengen van importtarwe uit de VS, vooral gebaseerd op het feit dat de USDA, US Department of Agriculture (dus het Amerikaanse ministerie van Landbouw) had aangekondigd dat commerciële tarwe, afkomstig uit de VS, besmet is met Monsanto’s genetisch gemanipuleerde tarwe..

Veel mensen realiseren zich dit niet, maar de verspreiding van GMO-zaden en gewassen blijkt in het merendeel van de landen ter wereld verboden. Het is alleen in de VS dat de gladde Monsanto-lobbyisten erin geslaagd zijn om Monsanto volledig buiten de wet te hebben geparkeerd. Bovendien zijn deze witteboordencriminelen erin geslaagd om producten die GMO-oogsten bevatten, van duidelijke labeling uit te sluiten. Mensen zoals jij en ik, kunnen in de VS niet eens meer zien of er in een product GMO-grondstoffen zijn verwerkt..! Het is vooral de ‘financiële invloed’ van Monsanto op de wetgevende macht, die ervoor gezorgd heeft dat het zo ver heeft kunnen komen. En dat zegt nét zoveel over Monsanto als over de inmiddels rubberen knieën van de Verenigde Staten van Amerika.

monsanto questionEn vooral op de beurzen overal ter wereld blijkt Monsanto uit de gratie. Afgelopen vrijdag viel het aandeel Monsanto maar liefst 4%, ná de aankondiging van Zuid-Korea. Deze maatregelen, waarvan je mag verwachten dat Japan en Zuid-Korea alleen maar voorlopers zijn in de afkondiging ervan, zullen door veel meer landen worden afgekondigd. En precies dáár waar de VS in het verleden altijd werd gezien als de graanschuur voor een groot deel van de wereld, is deze boycot een fikse aderlating voor de economie van de VS in het algemeen, en voor de boeren en de agrarische sector in de VS in het bijzonder..!

Hoeveel tarwe is er nu eigenlijk besmet..?!
Volgens de Washington Post is het een mysterie hoe deze Monsanto-tarwe opduiken kan in commerciële tarwe en waarom het daar feitelijk op de loer ligt.. Volgens deze krant is Monsanto nog steeds bezig om tarwe-zaad met gemanipuleerde genen te testen in Hawaï en Noord-Dakota. Maar feitelijk weet niemand preciés hoeveel tarwe er besmet is. Maar veel schokkender is het feit, dat veel voedselbedrijven geen zin hebben om tarwe als grondstof voor hun producten, te tésten voor gebruik, of het van GMO-tarweplanten afkomstig is of niet..!

De schrikbarende groei van Monsanto is gebaseerd op valse argumenten en misdadige manipulatie via lobbywerk en overheidsinfiltratie
De schrikbarende groei van Monsanto is gebaseerd op valse argumenten en misdadige manipulatie via lobbywerk en overheidsinfiltratie

Maar dat was tot voor kort. Want nu blijken voedselimportautoriteiten van over de hele wereld wakker te zijn geschud. Zij dienen immers WEL op te letten of GMO-tarwe niet tussen ‘normale’ tarwe terecht is gekomen en deze heeft besmet. En vanzelfsprekend vragen ook steeds meer consumenten aan hun voedselleveranciers: “Heb ik GMO-tarwe gegeten zónder dat ik daar weet van had?”. Want deze experimenten met GMO-tarwe voert Monsanto al uit sinds… 1998.. Ondermijnt Monsanto jouw gezondheid  via jouw tarwe-voedsel? Wat te denken van brood-, koek- en pastaproducten, om maar eens een paar voorbeelden te noemen.

Boeren in de VS zien plotseling de economische dreiging die Monsanto teweeg kan brengen..!
Maar de grootste motor achter de evt. boycot van Monsanto ligt natuurlijk in de economische factor van GMO-tarwe. Plotseling zien de boeren van de VS, en niet alleen de graanboeren, maar alle boeren, de enorme economische risico’s die veroorzaakt worden door het gemanipuleer met zaden door het duivelse Monsanto. Want met name door Monsanto en het volledig corrupt-omgekochte Ministerie van Landbouw (USDA) in de VS (HIER en HIER) bleken de openveld-experimenten te mogen worden uitgevoerd.

Superonkruid, een cartoon met een bittere nasmaak.. Amerikaanse boeren zijn al ettelijke jaren vertrouwd met de áchterkant van het GMO-verhaal. RoundUp, de zogenaamde superonkruidbestrijder van Monsanto, zorgt voor resistent onkruid en daarmee voor woekerend-verstikkende planten.
Superonkruid, een cartoon met een bittere nasmaak.. Amerikaanse boeren zijn al ettelijke jaren vertrouwd met de áchterkant van het GMO-verhaal. RoundUp, de zogenaamde superonkruidbestrijder van Monsanto, zorgt voor resistent onkruid en daarmee voor woekerend-verstikkende planten.

En elke boer die nu tarwe verbouwd, weet nu wat voor een enorme economische risico’’s verbonden zijn, aan de steeds verder toenemende weigering van VS-tarwe over de hele wereld..! Feitelijk is Monsanto nu bezig om boeren hun faillissement op te dringen, ondertussen de Amerikaanse export en het BNP (Bruto Nationaal Product) meesleurend in deze zaak.

Natuurlijk gaat Monsanto niet vanzelf deze boeren schadeloos stellen, voor de schade van deze boycot. En natuurlijk dient daar wel een rechtszaak voor gevoerd te worden.. Misschien is het tijd voor een wereldwijde rechtszaak tegen Monsanto, voor het Internationale Gerechtshof in Den Haag? Alle boeren, met name de Amerikaanse boeren, kunnen dan hum claims indienen, die gebaseerd zijn op hun aantoonbare verliezen als gevolg van GMO-besmetting..!

Niemand wil GMO’s, behalve Monsanto..!
Als we alles op een rijtje zetten, is de vraag meer dan gerechtvaardigd, wie er nu eigenlijk om die GMO-rommel heeft gevraagd..! De consument wil deze risicovolle producten niet, zeker niet vóórdat ze goed getest zijn. En dat is dus nog steeds niet het geval..! (HIER)
Overzeese landen willen geen GMO’producten uit de Amerikaanse ruif, dus waarom zouden Amerikaanse boeren dan nog GMO-zaden van Monsanto kopen..
En tot slot, blijken steeds meer voedsel-industriele bedrijven besluit te nemen dat ze niet met de gokwedstrijd, die GMO’s feitelijk veroorzaken, mee willen doen.. Dus blijft de enige ‘grootheid’ over, die wel GMO op de markt wil brengen.. Juist ja, Monsanto zélf..!

* * *

Monsanto besluit om Europa links te laten liggen..!
X

Monsanto Co. liet afgelopen dagen weten, juist ná de wereldwijde protestmars, dat het niet van plan is het bedrijf expansioneel te stimuleren richting Europa. Volgens het bedrijf is er téveel oppositie tegen de biotech-zaden die het bedrijf fabriceert, via de genetische manipulatie van zaden. Deze oppositie is in veel Europese landen érg hoog, zo lieten hoge functionarissen van het bedrijf afgelopen vrijdag weten.

monsanto labelingHet bedrijf heeft de Duitse krant ‘Taz’ laten weten dat er voortaan geen lobbyisten voor het bedrijf meer in Brussel aan de slag zullen gaan, noch wil het bedrijf verder gaan met het aanvragen van Europese vergunningen voor genetisch gemanipuleerde planten.. “We komen tot de conclusie dat er geen sprake is van een brede acceptatie van onze producten op dit moment”, zo liet de Duitse Monsanto woordvoerder, Ursula Lüttmer-Ouazane, aan de krant ‘Taz’ weten.

Volgens een andere woordvoerder, Thomas Helscher, zoekt het bedrijf alleen markten op, waar een brede steun is voor biotech-zaden en -oogsten. “We gaan onze GMO-zaden alléén daar verkopen, waar we kunnen rekenen op steun van de boeren, een breed politiek spectrum en dáár waar een functionerend regulerend mechanisme van kracht is”, aldus Helscher. “En zover we kunnen zien, geldt dit alleen nog maar voor een paar kleine landen in Europa, vooral Spanje en Portugal.”

Monsanto is de laatste tijd vooral gefocust op het uitbreiden van haar marktaandeel in de conventionele graanmarkt in Ukraïne, en volgens Monsanto’s vice-president Jesus Madrazo, die belast is met internationale bedrijfszaken, zijn Oost Europa en Zuid Amerika de sleutelgebied op de wereld voor de groei van het bedrijf op dit moment. Want in tegenstelling tot Europa, is het Zuid Amerika dat met open armen de biotechnieken van Monsanto heeft verwelkomt. Maar het bedrijf ziet zich ook in andere landen steeds vaker voor hindernissen staan, zoals sinds kort in China, dat de grootste importeur is van GMO-sojabonen uit Brazilië.

En volgens Monsanto-zegsmensen, is de lancering van een nieuwe genetische gemanipuleerde sojaboon-variant, de ‘Intacta RR2’, die het volgende seizoen in Brazilië geplant zou gaan worden, opgehouden, doordat China nog steeds geen goedkeuring heeft gegeven voor import vanuit Brazilië voor deze GMO-soja. De actuele ontwikkelingen beloven echter niet veel goeds, want zoals je hierboven in het artikel kunt lezen, lijkt Monsanto zichzelf de strop om de hals te leggen. De wereldautoriteiten lijken wakker geschud en kunnen het simpelweg niet meer maken, om klakkeloos de GMO-producten van Monsanto maar toe te laten in hun landen..

* * *

36 gedachten over “Doet Monsanto zichzélf nu de strop om..?

 1. “vooral gebaseerd op het feit dat de USDA, US Department of Agriculture (dus het Amerikaanse ministerie van Landbouw) had aangekondigd dat commerciële tarwe, afkomstig uit de VS, besmet is met Monsanto’s genetisch gemanipuleerde tarwe..”

  “Want met name door Monsanto en het volledig corrupt-omgekochte Ministerie van Landbouw (USDA) in de VS (HIER en HIER) bleken de openveld-experimenten te mogen worden uitgevoerd.”

  Verwarring hier bij mij. Het corrupte systeem is zelf de klokkenluider?
  Bekijk het eens van een paar passen achteruit; Er wordt hier op vrij eenvoudige manier een voedsel schaarste gecreeerd. Door Monsanto en de USDA.

  1. ik denk Imke dat de USDA op een gegeven moment wel haar officiële taak MOET uitvoeren.. Er zou anders een volledige ontmaskering van de dubbelrol van de USDA kunnen plaatsvinden.
   Maar het kan ook zijn dat ze al zó lang besmet graan hebben geëxporteerd, dat ze het nu ‘gewoon’ aan de klok hangen.
   En er is de officiële versie natuurlijk.. 🙄

   Het is dus ook een mogelijkheid dat ze schaarste creëren, jawel hoor..! En ook dat zou me niet verbazen..!

  2. Biologische landbouw gebruikt geen herbiciden en pesticiden. Dat betekent dat de opbrengst lager is door onkruid en insecten.
   Gm gewassen bedreigen de biologische landbouw. Volgens de Europese normen mag biologisch voedsel geen gm ingrediënten bevatten. Als er gm gewassen in de buurt staan, bestaat er kans op kruisbestuiving en dus verontreiniging van het biologisch gewas.

   Nu komt het:
   Volgens geleerden is dit onvermijdelijk en zou het toegestaan moeten worden dat biologische gewassen een bepaald percentage verontreiniging bevatten. Als beweerd wordt dat iets gm vrij is, moet met proeven worden aangetoond dat er echt geen vreemd DNA inzit.

   (uit: Genetisch veranderd voedsel(Grensverleggend onderzoek)-Sally Morgan 2002)

  3. Het weer in ere herstellen van met name PermaCultuur is een nog braakliggend terrein. Kijk ook eens naar artikelen hier erover op de site.
   Ook het werk van Yannick van Doorn over NATUURLIJKE groeistimulatie zijn te gek.

   Maar dan moet er wel plaats gemaakt worden tussen onze oren, dat ‘gebrek’ en ‘minder’ niet bestaan..!!!
   De natuur biedt zoveel natuurlijk-moois, dat je er nog versteld van zult staan.. Ik ben nu een paar maanden bezig met Agnihotra-as en het is verbazingwekkend wat het doet..!! Zie het artikel van Yannick van Doorn over piramides en de YouTube die daar helemaal onderaan staat..

   Problemen oplossen op een ander denkniveau.. Wie had het daar over..?

  4. don’t shoot i am only the pianoplayer(i am dancing horrelpiep!)

   Ik ben zelf ook voorstander van permacultuur. Maar dat vereist veel kennis en vakmanschap! Als iemand beweert dat doe ik ff dan komt ie van een koude kermis thuis.
   Maar LANDBOUW is toch per definitie (tera)grootschalig en monocultuur?!
   Dat kun je ueberhaupt niet biologisch maken!
   Ik denk het niet. Maar als je zegt kleinschalig en lokaal dan weer wel!
   En permacultuur is per definitie juist geen monocultuur, or am I wrong?

   Dank je voor de oorwassing!
   The Messenger van het slechte nieuws(al zijn het niet zijn woorden) is altijd de klos!
   (Ik voel me heel ffkens een ‘penus agricola’!)

  5. penus agricola zou ook beter Penis agraricus zijn .
   Geslachtsnaam dient met hoofdletter gespeld te worden , soortnaam zonder hoofdletter , eventuele cultuurvariëteit met hoofdletter en tussen “s .
   Bovendien is Penis gespeld als Penis en niet als penus .
   Altijd weer een boerenlul die de feitjes op rijtjes moet zetten hè ?

  6. Wij hebben geprobeerd eerlijk vlees te maken, door op een natuurlijke manier onze beesten te houden, niet te veel op de hectare, goed winter voer, maar aan het eind van het liedje kun je er niet van bestaan, want het zou veel meer per kilo moeten opbrengen, en dat doet het niet in de practijk.

   Wijn verbouwd, biologisch niet te doen, bij een oidium aanval was de hele oogst in één week verloren.

   Tuinbouw, enorme oogsten op de verkeerde momenten, weg gooien dan maar, bui regen op de kolen en meloenen, alles klapte door de midden, onverkoopbaar.

   En zo als altijd de beste stuurlui staan aan de wal, te theoriseren,
   wie steekt zijn nek nog uit, nou kleintjes die met een uitkering er bij op de markt staan, niets mis mee, maar dit is niet de bedoeling,

   Bio kan op kleine schaal, met flinke subsidie, of dubbele prijzen !

  7. Sorry Jenne, maar dat het U niet gelukt is wil toch niet zeggen dat het dan helemaal maar niet gaat lukken? Kijk alleen al naar de hoeveelheden voedsel die dagelijks weg gegooid worden. Er hoeft !! nl niet op grote schaal geproduceerd te worden. We zijn alleen met zijn allen aan overproductie gewent geraakt.

  8. GuidoJ,

   Ik heb niet gezegt dat ik tegen het produceren van goed voedsel ben, ik geef aan dat het soms niet mogelijk is, en dat goede producten veel en veel duurder moeten kosten van wege minder opbrengst.

   Dan wil ik je nog attenderen op het gegeven dat veel BIO producten geen BIO producten zijn, maar pseudo BIO producten van wege de soms onontkoombare problemen met ziektes en insecten, waar door hier en daar de hand wordt geligt.

   Maar goed, wie heeft er wel eens op deze site geprobeerd op commerciele basis voedsel te produceren !

  9. GuidoJ,

   Mag ik je aanraden je eens iets meer in de realiteit van sommige hier geproduceerde artikelen te verdiepen.

   Weet je de realiteit is soms zo heel anders als de denkbeelden die wij vormen.

   En er zit niet altijd in als wat er op staat !

  10. Ik, Jenne, maar dat is heel erg moeilijk in Nederland, ik bedoel om er een redelijk inkomen mee te verdienen, want de gemiddelde consument heeft overal geld voor over….. behalve voor gezond voedsel.

  11. O Jenne, ik stap nu in de auto voor een concert van Neil Young in de Ziggo Dome vanavond. Deze discussie doet me ineens denken aan de soundtrack”‘EAT, PRAY and LOVE” met onder meer het nummer “Harvest Moon”, pure nostalgie

   http://www.youtube.com/watch?v=xMjDc8MJotU

  12. Coz, in visserslatijn of steenkolenmijnengels is ‘alles’ mogelijk!

 2. Hallo,

  Ik overigens dat monsanto (kleine letter niet per ongeluk) vrijwillig afziet van GMO tarwe in Europa, omdat tarwe van zichzelf al ziekmakend genoeg is (door oa gluten).

  Warme groet,

  Dzyan

 3. Biologische landbouw hoeft mbv het gebruik van gesteentemeel geen lagere opbrengst te geven dan de conventionele landbouw.Eigenlijk met permacultuur kan je zelfs meer mensen voeden op dezelfde hoeveelheid stukje grond als de conventionele landbouw.

  De enige tarwerassen die een beetje goed te verteren zijn is Spelt & Kamut.Moderne tarwerassen brengen wel meer op, maar de voedingswaarde is wel een stuk lager geworden sinds de jaren 60 toen moderne tarwerassen gebruikt gingen worden.

  1. Nog een nieuwe groep: Alliance to Feed the Future met Monsanto:

   http://jhaines6.wordpress.com/2013/06/03/front-groups-exposed-50-industry-groups-form-a-new-alliance-to-manipulate-public-opinion-about-junk-food-gmos-and-harmful-additives/

   PS: Toch krijgen ze bij Monsanto wel een probleem. Als meer landen dan Japan en Zuid Korea Amerikaans graan weigeren, gaat het hard.

   Misschien realiseren Amerikanen dan dat het toch niet zo handig is dat het in Amerika niet nodig is GMO en niet-GMO-producten van elkaar te onderscheiden. Voor de zekerheid verbiedt men straks massaal alle graan uit Amerika. Best onhandig in crisistijd.

  1. Ja mijn excuses GuidoJ, het gebeurd wel meer, maar later staan ze er dan toch weer.
   Zijn jullie al benaderd door de overheid, om alles af te staan.

   Hallo Dick, bedankt crazy hors !

 4. Hè, DICK I wish I was there, ik heb Neil Young, éénmaal in het echt mogen aanschouwen en beluisteren, dat was in de tijd van Heart of gold.

  Ja ik wens je veel plezier !!!

  1. He Jenne, ik kom net thuis van het concert. “Heart of gold” stond ook op het programma, maar ook heel veel nieuw werk. Het was een geweldig leuk concert, een gelikte show in een uitverkocht Ziggo Dome.

   Ik ben net als een “hurricane” naar huis gereden, want ik moet morgen weer werken.

   http://www.youtube.com/watch?v=9YgMtwUYK1M

  1. Van harte nog Coz, niet alleen smartarse, maar ook een grote jongen geworden. Toch nog.. 🙄 Congratulations!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.