Advertentie

De onbewezen, overbodige en miljardenverslindende griepprik!


“Wij hebben momenteel geen SPAT van bewijs dat vaccinatie preventief werkt op longontsteking en sterfte.” Dat zijn de niet mis te verstane woorden van epidemioloog Dr. Luc Bonneux, die we hier ook al eens aanhaalden.

Wetenschappers weten dus al lang dat de griepprik dus helemáál niet goed werkt..! Wat is hier dan aan de hand? 4 miljoen griepvaccinaties die weer worden vergoed door de zorgverzekeraars en gewoon niet werken..!! Kijk naar deze uitzending van Zembla en zie hoe de vaccinatie-farce zich steeds maar weer uitbreidt. Voor ons van WantToKnow geen verrassing, maar voor velen wel.. In ieder geval voor die 4 miljoen Nederlanders. En voor jou?

Wordt het niet eens tijd dat de zorgverzekeraars een halt toeroepen aan deze waanzin..? 36 minuten die jouw kijk op vaccinaties volledig zullen doen veranderen. Kijk hier deze uitzending van 20 November.

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

Want is het niet schandalig dat er NOG NOOIT GOED ONDERZOEK naar het griepvaccin is gedaan, en de Coutinho’s en Osterhausen van deze wereld, met ook nog eens dubbelfuncties als adviseur van de grote farmaceuten, gewoon keihard beweren dat de vaccins wél werken..?

In 2006 publiceert de Cochrane Collaboration, een onafhankelijke organisatie waarbij wetenschappers van over de hele wereld zijn aangesloten, hierover een vernietigend artikel. Ze hielden alle onderzoeken tegen het licht en kwamen tot de slotsom dat er helemaal geen bewijs is dat de griepprik doet waarvoor die is bedoeld, namelijk longontsteking en sterfte voorkomen. Deze conclusie heeft de Cochrane Collaboration in juni van dit jaar in een nieuw artikel bevestigd. (KLIK HIER VOOR HET HOOFDARTIKEL OVER DIT GEDEGEN ONDERZOEK OP WANTTOKNOW)

Medische biotechnoloog Prof. Dr. Huub Schellekens

Hoogleraar innovatie en medische biotechnologie H. Schellekens zegt hierover in ZEMBLA: “De studies bleken zo slecht uitgevoerd, dat ze nauwelijks bruikbaar zijn. En van die studies die wel bruikbaar waren, luidt de conclusie dat het vaccin eigenlijk niet werkt.” Schellekens noemt het onethisch een hele bevolkingsgroep te vaccineren met een vaccin dat bijna niets doet.

Aantal griepdoden lager.
Het aantal mensen dat jaarlijks aan het influenzavirus in Nederland overlijdt, blijkt gebaseerd te zijn op een grove schatting. Het RIVM stelt op haar site dat er jaarlijks tussen de 1000 en 2000 influenzadoden zijn. Als er tijdens de winter meer mensen doodgaan dan normaal en als men weet dat het influenzavirus in het land is, noteert het RIVM alle extra doden als influenzadoden.

Schellekens stelt dat er waarschijnlijk veel minder doden vallen door influenza omdat er in de wintermaanden ook mensen doodgaan aan allerlei andere virussen waartegen het vaccin niet helpt. Hij kijkt liever naar de cijfers van het CBS, die per winter gemiddeld aan niet meer dan 200 influenzadoden komen.

Toch blijven griepdeskundigen volhouden dat influenza een groot gevaar is dat jaarlijks bestreden moet worden met het wintergriepvaccin. In 2007 werd de leeftijd waarop mensen gratis een griepprik kunnen halen zelfs verlaagd van 65 naar 60 jaar. Daarmee kwamen er weer bijna een miljoen vaccinaties bij. Nederland heeft de hoogste vaccinatiegraad ter wereld. De kosten van de afgelopen wintergriepcampagne bedroegen € 55.000.000.

Verstrengelde belangen

Wordt het niet eens tijd dat het doek definitief gaat vallen voor viroloog Ab Osterhaus, de met dubbele tong sprekende spil in het internationale vaccinatiespel?

De WHO, World Health Organization (de Wereldgezondheidsorganisatie), kwam het afgelopen jaar in opspraak vanwege de belangen die haar adviseurs in de farmaceutische industrie hebben. Deborah Cohen onderzocht die belangen en publiceerde hierover in het British Medical Journal.

In ZEMBLA vertelt Cohen dat er binnen de WHO adviseurs waren die er voor hebben gezorgd dat de definitie van een pandemie versoepeld werd. Het aantal doden was niet langer van belang.

Door het uitroepen van een pandemie traden slapende contracten met de farmaceuten in werking en kon er voor miljarden aan vaccins worden geproduceerd. Voor een pandemie die nog milder bleek dan de gemiddelde wintergriep en tot dan toe slechts 144 doden had geëist.

De voorstanders van het wintergriepvaccin zijn dezelfde mensen die tijdens de Mexicaanse griep avond aan avond in de nieuwsprogramma’s zaten. Viroloog Ab Osterhaus werd steevast in de praatprogramma’s aangekondigd als ‘de man die over onze gezondheid waakt’.

Hij waarschuwde op een -in onze ogen- uiterst doortrapte wijze, voor de miljoenen slachtoffers die zouden kunnen gaan vallen. De vergelijking met de Spaanse Griep van 100 jaar geleden, waarbij ’tussen de 50 en 100 Miljoen doden vielen’, werd bij De Wereld Draait Door, door OOsterhaus heel veneinig door zijn betoog geweven..
Osterhaus is behalve hoogleraar aan het Erasmus MC, lid van de Gezondheidsraad en adviseur van de farmaceutische industrie. ‘Geen probleem’ vind Osterhaus, ’totdat ik iets fout doen’...!!

23 gedachten over “De onbewezen, overbodige en miljardenverslindende griepprik!

 1. Een àndere kant van dr. L. Bonneux :

  http://www.geuzenhuis.be/degeus/degeus_36.pdf
  pagina 5-8

  De onzin is de wereld nog niet uit. Vandaar dat De Geus SKEPP uitnodigde een reeks artikelen te leveren die pseudowetenschap en allerhande beweringen over het bovennatuurlijke en paranormale te lijf gaan. In deze tweede aflevering stellen Wim Betz en Luc Bonneux het antivaccinatieactivisme aan de kaak. Zoals u weet uit de vorige aflevering is Wim Betz emeritus diensthoofd van het centrum voor huisartsenopleiding aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij is stichtend lid en voorzitter van SKEPP. Luc Bonneux is arts-epidemioloog, geïnteresseerd in algemeen volksgezondheidsbeleid.

  Slotconclusie van dr. Luc Bonneux (en let vooral op de laatste zin) :

  Het moge duidelijk wezen: de hetze tegen vaccinatie is levensgevaarlijk. Vandaar ook deze concrete aanbeveling: als uw kind letsel heeft opgelopen door een vermijdbare kinderziekte, aarzel niet om klacht in te dienen en een schadevergoeding te eisen van de alternatieve arts die u vaccinatie heeft afgeraden. Een advies om iets niet te doen, is evengoed een advies.
  Dwazen moeten de verantwoordelijkheid opnemen voor hun dwaasheid.

  1. Aan Dr. Luc, leuke uitdaging! Zoek onjuistheden hier http://www.healingsoundmovement.com/articles en ik zou willen zeggen: : sue me!

   De aandacht die dit op zal leveren zal een mooie beweging gaan opleveren denk ik. Interessant is dat er eerst ‘stilte voor de storm’ was, nu alleen maar bevestigingen in zelfs de reguliere meid, waardoor veel mensen een soort ‘deja vu’ ervaring hebben. Ik vind het de laatste tijd ook weer stil van de kant van geiten, spinnen en andere ‘critici’ (is de subsidie van Klink op, of is de strijd al opgegeven?).

   Hoe meer aandacht voor de zaak, des te beter.

 2. De aflevering van Zembla ging slechts over het topje van de ijsberg: de effectiviteit van het griepvaccin.

  Volgens Schellekens zou het gaan om slechts 100 tot 200 doden door griep in plaats van de 1000 tot 2000 die het RIVM noemt.

  Voeg daarbij het feit dat maximaal 20% van de griep veroorzaakt wordt door de het influenza virus waarmee geënt wordt.
  Dan gaat het dus om slechts 20 tot 40 doden die op papier voorkomen worden door de enting.

  Als de veiligheid een volgende keer door Zembla belicht gaat worden wordt het helemaal een interessant verhaal.
  Dan zal duidelijk worden dat we met z’n allen jaarlijks 55 miljoen betalen om een substantieel aantal van onze (oudere) medemensen vervroegd naar de ander wereld te helpen.
  Per slot van rekening gaat het om niet-productieven…

 3. Luc Bonneux is een onnavolgbare figuur.
  Bij Zembla zag hij er ook nog eens beroerd uit (flinke wallen onder de ogen)

  Wel kritisch op de griepprik maar het kwartje ten aanzien van de ineffectiviteit en onveiligheid van ALLE vaccins is bij hem nog niet gevallen.

  Hij viel bij mij helemaal door de mand met zijn ongefundeerde uitspraken over stralingsrisico’s.

  Zie:
  https://tinyurl.com/2c6nm54d

 4. Ach, wederom de bekende najaars-hysterie. In navolging van de mexicaanse griepprik zouden er verschrikkelijke gevolgen (zelfs doden) te betreuren zijn. Buiten de bijwerking van soms een flinke hoofdpijn gebeurde er helemaal niets. Hét bewijs dat tegenstanders het wederom bij het verkeerde eind hadden. De zoveelste hype om…..niets eigenlijk.

  Voor de jaarlijkse griepprik geldt precies hetzelfde. Ieder mens is verschillend en een griepprik kan geen 100% garantie geven dat je geen griep kunt krijgen. Toch werkt de griepprik bij hoofdzakelijk oudere mensen wel degelijk. Ze zijn minder vatbaar voor de griep en daardoor verminderd het vatbaar voor nevencomplicaties als een longontsteking of blaasontsteking. Want aan de griep zélf overlijden patienten veelal niet.

  Indien de griepprik een zulk verschrikkelijk gif zou zijn, was dit natuurlijk allang uitgekomen. Niets van dit alles. Ik geef al jaren de griepprik aan patienten en ik ben nog nooit een ongeval agv. die prik tegengekomen. Het is dus misplaatste angst te noemen. Laat patienten zélf die keuze maken, inplaats ze bang te maken met onnodige spookverhaaltjes. Het kost voor de werknemers in de zorg (inclusief mezelf) tevens veel onnodige tijd om al die onzinverhaaltjes telkens te moeten ontkrachten. Tijd die je juist voor andere werkzaamheden kunt benutten.

  1. Ach, wederom de bekende najaars-reacties van F001…Je hebt toch aardig wat bevstigingen gekregen-zelfs vanuit de reguliere media- dat (griep) vaccins ineffectief zijn, niet (genoeg) getest zijn en dus niet wenselijk zijn…en dan nog kom je met een poging om te praten over korte termijn effecten?

   Allereerst zijn er vele bekende gevallen van vaccinatieschade als je goed op de hoogte zou zijn (ze melden zich zelfs hier op de site lees ik). ten tweede-en dit is veel belangrijker- kunnen neurotoxische schade, onderdrukking van het immuunsysteem en chronische ziekten als bijv. kanker er vele jaren (in het geval van kanker wel 10-30 jaar!) over doen om manifest te worden.

   Aangetoond is dat vele latente infecties JUIST ‘naar voren geroepen worden’ door vaccins. Dat de doden zich niet bij jou melden uiteindelijk en de doodzieken jouw faxnummer niet weten te bereiken, wil nog niet zeggen dat er geen gevallen bekend zijn. Je hebt blijkbaar geen bosjes mensen zien neervallen en ziet als een ómkering van bewisjlast’, zoiets? Misschien zie je door dezelfde bosjes de boom niet meer?

   Zelfs de reguliere media bevestigt alleen al mijn artikelen van de laatste jaren na 2 jaar stilte voor de storm. Nu jij nog?

  2. @F001 wederom toon je de ontzettende vooringenomenheid en domheid van medisch personeel aan(de goeden niet te na gesproken). Hoe verhoud zich het ontkrachten van die onzinverhaaltjes zich als de negatieve gevolgen zichtbaar worden ? Krijgen we dan van jou een ” ich habe es nicht gewusst”? Of sta je dan voor je daden en komt er een (imo nu al nodig) excuus? En leg je de verdere verantwoordelijkheid bij het ministerie of een ander orgaan buiten jouwzelf?
   Je kan nu al kennis nemen van de waarheid omtrent vaccins, en indien je dat (als werker in de zorg ) nalaat,laat je een enorme verantwoordelijkheid op jezelf.
   En dat vind ik ervan.dom

  3. Het gaat hier om feiten. Er is nog geen één geval bekend van een dode agv. een griepvaccinatie in Nederland. Dat is de werkelijkheid. Zelfs de inenting tegen de mexiaanse griep afgelopen jaar heeft geen enkel noemenswaardig probleem opgeleverd die het gelijk van de tegenstanders bevestigden.

   Kijk, men mag heel veel spookverhaaltjes opschrijven op allerlei internetsite’s (daar is iedereen natuurlijk vrij in) maar het gaat hier om aantoonbare juridische bewijsvoering die zo’n zaak rechtvaardigd. En dan blijft het telkens erg stil.

   Ik heb (nogmaals) veel moeite met personen die van alles roepen, maar concreet niets weten te aan te tonen. Als verpleegkundige heb ik grote moeite met mensen die roepen dat je met behulp van cranberrysap een blaasontsteking kunt genezen en dat je daarom nooit antibiotica mag gebruiken. Een naïeve leek gelooft dit soort verhaaltjes en wij mogen deze onzin telkens ontkrachten. Cranberrysap geneest geen blaasontsteking, evenmin dat ingestraald water door Jomanda een blaasontsteking geneest. Het is grote flauwekul te noemen.

   Laat patienten die keus zélf maken. Ik heb nog nooit tegen iemands wil een griepvaccinatie gegeven. Een griepvaccinatie is een verzachtend hulpmiddel, niets meer en niets minder. Ik hou mijn patienten nooit de illusie voor dat ze voor 100% geen kans maken om geen griep te krijgen. Maar wat ik wel zie is dat wanneer een verzwakt persoon toch de griep krijgt, de kans op overlijden aan contra-indicaties veel groter is.

   Wat is dan het probleem? Een griepvaccinatie is volkomen onschuldig te noemen en indien het terdege zijn werk doet verminder je het risico op contra-indicaties.

  4. @F001

   maar het gaat hier om aantoonbare juridische bewijsvoering

   een heel bijzondere uitspraak, vind je zelf ook niet?

   Een griepvaccinatie is volkomen onschuldig te noemen en indien het terdege zijn werk doet verminder je het risico op contra-indicaties

   een arts die de betekenis van contra-indicatie niet kent? hmmm dat kan nooit lang goed gaan..
   😀

  5. @ Francisus: je hebt helemaal gelijk! Wat het volgende aangaat tenminste: “Laat patienten die keus zélf maken.”

   Zo is dat, wij leveren ze wel de informatie die wel VIT (Verantwoordelijk, Integer en Transparant, principes die de farmaceutische industrie en het RIVM en de Gezondheidsraad niet echt blijken te kennen of toepassen) is en de mensen kiezen zelf.

   En dat zelfbeschikkingrecht zorgt voor een afnemende vaccinatie opkomst van 70-80 % naar 30-50 % en is dalende. Dat is mooi want daar heb jij geen moeite mee, jij pleit namelijk voor datzelfde zelfbeschikkingsrecht. Prachtig, dan zal de tijd het leren en aan zelfs de reguliere media berichten te lezen gebeurt dat al.

   En omdat mensen ook het recht hebben op neutrale en feitelijke informatie zonder belangenverstrengeling en propaganda, hier nog even deze informatie (zie ook het artikel van de van Huffelen’s hier op WTK als je nog meer wilt lezen): http://www.healingsoundmovement.com/articles

   Mensen kiezen toch zelf…

  6. Als je zonodig onder de naam “F001” je reacites plaatst, maak je jezelf al bijvoorbaat ongeloofwaardig.
   Vervelende is dat als je géén griepprik wíl deze toch wordt ingekocht en er dus onnodig kosten worden gemaakt in een gezondheidszorg die al genoeg kost.
   En ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat huisartsen ook de niet verrichtte entingen gewoon declareren.

  7. Het is weer zowat zes jaar geleden dat het bovenstaande artikel met de reacties van lezers werd gepubliceerd. Maar goed, beste F100: Ik vraag me een ding af: hoeveel artsenbezoekers heb je intussen al over de vloer in je praktijk gehad, die jou al die “nare verhaaltjes” over de nietwerkende, giftige griepprik uit jou hoofd hebben gebabbeld? Je weet wel, artsenbezoekers in dienst van de farmaceutica? Artsen werden (en worden nóg) over de schreef getrokken om díe medicijnen voor te schrijven aan hun patiënten, die de farmaceut waar dergelijke bezoekers bij in dienst zijn, wenst. Doen die dit, dan worden die beloond met o.a. riante vakanties in verre exotische oorden. Ooit eens naar programma’s gekeken zoals “Radar” met Antoinette Hertzenberg (maandag s’avonds, 20:30-21:15)? Daar is het onderwerp “Artsenbezoekers” meer dan eens aan de orde geweest. Verder onderschrijf je niets van je beweringen met sluitend bewijs (maar het kan zijn dat je het geblaat van Ab Osterhous als “bewijs” aan zou willen voeren?)

   Enige tijd geleden hadden we bij het actualiteitenprogramma, EenVandaag (elke dag op NPO 1, 18:10-18:45), een serie van vijf a zes afleveringen van “Complot or Not” waarin ook “complottheorieën” over de mediche wetenschap werden besproken. En weet je wat? Couthino had niets zinnigs te melden; hetzelfde gold ook voor Willem Post m.b.t. de aanslagen op 9/11. En regelmatig verwezen zij naar het internet waarop vele “complottheorieën” de ronde doen, zónder ook maar een beschrijving te geven over wát en waarom mensen in “complottheorieën” geloven! Nochtans wilden zij al die “complottheorieën” uit het hoofd van hen die er wél in geloven, praten. Kortom, zowel Couthino, Willem Post (en anderen) haddenslechts één mening: “Het is niet waar omdát het niet waar is.” Diezelfe mening vinden we hier bij jou terug!

  1. Sorrie, ik kon het artikel niet vinden. Maar nogmaals, artikelen op internet beschouw ik zelden als waarheidsgetrouwe bewijsvoering.

   Een duidelijk voorbeeld is de zgn. zelfbenoemde ‘expert’ David Ray Griffin, die vanuit zijn ‘expertice’ beweerde dat de Twin-Towers nooit in elkaar zouden kunnen zijn gestort agv. van die twee vliegtuigen. Er zouden bommen zijn gelegd in de beide torens die de oorzaak waren dat ze in elkaar storten. Bovendien zouden de desbetreffende kapers met hun beperkte vlieglessen onmogelijk deze manouvre hebben kunnen uitvoeren.

   Helaas bleek David Ray Griffin helemaal geen expert te zijn omtrent wolkenkrabbers en evenmin een expert als luchtvaartdeskundige. Het bleek te gaan om een theoloog!

   Zo zie je maar dat bewijsvoering door ‘experts’ op internet met een korreltje zout moet worden genomen. Voor de tegenstanders van reguliere medicatie geldt het precies zo.

  2. Hoezo, “artikel kon ik niet vinden” ? Vergeten op die link te klikken ? En de Knack is niet een flutblaadje op internet hoor….

  3. F001 Heb je wel eens voor jezelf gedacht? Voor jezelf gevoeld? Lijkt erop van niet, je komt op mij over als een would be doc. Hooghartig en arrogant, jij als verpleegkundige weet het allemaal beter en moet die arme patienten die verhaaltjes uit het hoofd praten. Ik zou je willen aanraden naast de propaganda uit je opleiding, ook eens echte informatie tot je te nemen. Het zou je erg verbazen welke onzin jou is aangepraat, maakt je wellicht ook voorzichtiger in de adviezen die je je patienten geeft(denk erom dat als jij een advies geeft jij er ook op afgerekent kunt worden)

  4. @ F001

   Inderdaad zo beschouw ik jou ook als niet waarheidsgetrouwe bewijsvoering dat je van alles hier maar wegprikt op WTK.

   Wie neemt jou nou serieus nog, ik allang niet meer sinds je afstand heb gedaan van je heilig en zalig verklaarde naam.

   Misschien moet je maar eens een tijdje niet meer op internet komen als je er zo tegen aan kijkt, beste psychische oplossing die ik voor je kan bedenken, een griepprikje is dan ook niet even zomaar een oplossing.

  5. Dit soort reacties richting personen zijn typerend. Heb je een andere mening en dan wordt je verketterd. Nogmaals, ik ben een man van feiten en ik ga voor bewijsvoering, niet voor complotten. Het grootste complot is immers de complotmaker zélf.

  6. Tja F001, zielig hoor… Of laten we het hebben over een dierenarts die viroloog werd.. Appie Stabby Die is immers wél geloofwaardig.
   Het is zóóó zielig om iemands geloofwaardigheid in twijfel te trekken.. Alsof je als theoloog niet in staat zou zijn een leugen te ontmaskeren..!

 5. Die Ab Osterhaus moeten ze zo gauw mogelijk uit zijn functie zetten hij is een van de grootste dieven als het gaat om medicatie en Vaccinatie hij wordt er volgens mij riant voor betaald door de heren Farma.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.