Advertentie

Protesterende Franse brandweer krijgt politieklappen..!


x
x

Protesterende Franse brandweer krijgt politieklappen..!

2020 © WantToKnow.nl/be

x

Niks over gehoord/gelezen op de Nederlandse Tv/radio/kranten waarschijnlijk..? Dat tijdens een protest van brandweerlieden in Frankrijk, waarbij ze vreedzaam manifesteerden, vond de zwaar bewapende politie het nodig deze collega’s met traangas en wapenstok tegemoet te treden.. Het is 28 januari en de plaats is Parijs. Brandweerlieden willen simpelweg beter loon, arbeidsomstandigheden en pensioenvoorzieningen. Duizenden brandweerlieden waren aanwezig en zij droegen hun brandweerkleding als duidelijke herkenning.

De essentie van de arbeidsomstandigheden gaat over een hogere risicobonus, die sinds 1990 niet meer aangepast is. In oktober 2019 gingen de brandweerlieden ook al de straat op, om eisen voor beter loon, werkomstandigheden en pensioen, kracht bij te zetten. In heel Frankrijk is er al maanden, en over verschillende sectoren, heel wat onrust over de op stapel staande pensioenhervormingen van president Emmanuel Macron.

De vraag is hoe deze man het durft bekend te maken, nadat al méér dan een jaar (sinds oktober/november 2018..!), in steden door heel Frankrijk de gele hesjes ook maar blijven protesteren. Elke zaterdag, sinds meer dan 60 weken achtereen..!! Parijs lijkt inmiddels wel een oorlogsgebied.

Op verschillende livestreams, o.a. deze , is te zien, hoe de Franse brandweer letterlijk en figuurlijk in de slag is geraakt met de Franse politie.Vanmiddag was te zien, dat een Franse brandweerman op een waterkanon was geklommen en een ontstoken fakkel vasthoudt. Even later zie je de man plots achterover vallen en ineenkrimpen. Waarschijnlijk doordat hij geraakt is door een kogel van de oproerpolitie.

Maar volgens officiële berichten, is het business as usual waarschijnlijk, want..  ‘de politie heeft traangas en waterkanonnen ingezet en gebruikt gummiknuppels tegen de brandweer’. Maar de essentiële vraag is natuurlijk hoe dit verder kan gaan. De berichten over uitputting bij de politie, die werkelijk 24/7 in de weer is, zijn zeer hardnekkig. De Franse brandweerlieden laten echter niet met zich sollen en zich zomaar afranselen. Door hun zware kleding en helmen, zijn ze in staat stevig verweer te geven in de straten en stegen van o.a. Parijs. HIER

Advertentie

ON NL Banner

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.