Advertentie

Ook EU-’topper’ Von de Leyen deugt dus niet..!!


 

X
X

De miljardencontracten werden met Pfizer onderhandeld via gewiste SMS

Europese Commissie in ’t nauw door ‘delete-gate’..!

x
2022 WantToKnow.nl/be

x

Kijk, een van de data rondom de cowboys  van het ‘Pfizer-vaccin’.. In normale mensentaal spreek je simpel over ‘criminelen’…!

De miljardencontracten met Pfizer die de Europese Commissie sloot, hangen in een mistige wolk. De voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, worstelt al maanden met een schandaal dat zich lijkt uit te breiden en inmiddels de naam delete-gate meekreeg. Mevrouw Von der Leyen weigert de sms-berichten met de topman van Pfizer vrij te geven en haar administratie beweert dat die berichten werden gewist. De bewuste sms’jes tussen Von der Leyen en Pfizer-topman Albert Bourla, werden meermaals opgevraagd in het kader van wetten over openbaarheid van bestuur. Ook de Europese Ombudsman liet onlangs haar ongenoegen blijken en sprak zelfs van ‘mal-administration’. Regelrecht ‘wanbeheer’ dus…

Kritiek op de miljarden Euro’s vertegenwoordigende vaccincontracten met de cowboys van Big Pharma, is niet nieuw natuurlijk. Maar na het persbericht van de onafhankelijke Europese Ombudsman, komen nu ook de grootste voorstanders van de Europese Commissie langzaam in beweging. Zoals de uiterst pro-EU-activistische Europarlementariër Sophie in ’t Veld (D66) springt nu plots op de kar met een opinie op de nieuwssite Politico (HIER). Von der Leyen raakt dus zo langzamerhand tamelijk geïsoleerd. Welke politicus wil haar nu immers risicovol gaan verdedigen?

Ondertussen vechten ngo’s — zoals de CEO (Corporate Europe Observatory (HIER)) — en journalisten en politici een strijd uit om de duistere afspraken tussen de Europese Commissie en het zogenaamde Big Pharma aan het licht te brengen. Die strijd past naadloos in de strijd rondom de invloed van de farmaceutische industrie vanuit progressieve hoek.

Maar dit keer is er toch écht meer aan de hand.. De periode waarover de discussie gaat, situeert zich in het begin van de pandemie toen miljarden euro’s beloofd werden voor vaccincontracten. Volgens In ’t Veld zijn de sms’en cruciaal om overzicht te krijgen op die vaccincontracten en zijn de sms’en in een woord ‘cruciaal’ om over- en inzicht te krijgen op die vaccincontracten. Toch heeft de Europese Commissie die berichten uitgesloten van de openbaarheid zoals die bestaat in de EU-regelgeving.

D’66-europarlementariër Sophie in ’t Veld.

De analogie met de beruchte e-mails van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton is opvallend. Die e-mails vormden een terugkerend refrein tijdens de presidentsverkiezingen waar Donald Trump Clinton steevast aanviel over die verdwenen e-mails.

Volgens de Europese Commissie waar mw. Von der Leyen het dus vooral voor het zeggen heeft, zijn sms-berichten geen beleidsdocumenten en dus niet onderhevig aan de transparantieregels. Die mening alleen al, zou iedere onderzoeker aanzetten tot nóg diepergravend speurwerk, want feitelijk wordt er dus indirect een bekentenis gedaan, dat SMS-verkeer gebruikt wordt of zou kunnen worden, voor allerlei nogal ‘dubieuze’ praktijken..!

Niettemin dient normalerwijze elk contact met de hoogste EU-ambtenaren of commissieleden te worden geregistreerd. ‘Zonder registratie geen afspraak’, is de regel, die zelden of nooit wordt toegepast, maar desalniettemin nageleefd dient te worden.. Het was vooral mw. Emily O’Reilly, Ombudsman van de EU, die vrijdag 28 januari (HIER) de redenering in dezen, van de Europese Commissie van tafel veegde.

Desalniettemin lijkt de Europese Commissie niet onder de indruk en totaal niet van plan klaarheid te scheppen in deze zaak. En daarmee is dit gedrag, volgens In ’t Veld, symptomatisch voor een groter probleem: de crisis van de democratische verantwoordelijkheid op institutioneel niveau. En uiteraard wil In ’t Veld zélf ook garen spinnen bij het verder opblazen van delete-gate.

Maar inhoudelijk heeft In ’t Veld een heel sterk punt: het is natuurlijk volledig krankjorum en ongehoord dat miljardendeals gesloten worden via sms-verkeer! Minstens even discutabel is dat elke controle door Europees Parlement of éénieder die beroep wil doen op openbaarheid van bestuur (transparantie) om het hele proces, gefrustreerd wordt door een beroep op de vorm van de onderhandelingen — namelijk sms’jes..! En daarmee werpt Von der Leyen in al deze geheimzinnigheid een schaduw over het hele proces.

Verdachtmakingen van achterkamertjesdeals of belangenverstrengeling zweven reeds van bij aanvang boven de bedongen voorwaarden en prijzen betreft de coronavaccins. Bij de installatie van de leden van de Europese Commissie beloofden zij, onder wie dus Ursula Von der Leyen, altijd transparant te zijn naar het de leden van het Europees Parlement (EP). En sinds het Verdrag van Lissabon dienen Eurocommissarissen instemming te krijgen van het EP om in functie te worden benoemd.

Veel gevolgen heeft dat niet, want het EP kan geen individuele commissarissen wegstemmen, maar alleen de hele Commissie. En daarmee is ook duidelijk waarom Von der Leyen deze belofte niet nakomt, want het heeft eigenlijk geen andere gevolgen dan gezichtsverlies. En daarmee is -qua parlementaire controle- het EP een tandeloze tijger.

Hoe kwam deze zaak eigenlijk aan het draaien..?
Opvallend is dat niet de Europese pers of de Europése politici de kat de bel aanbonden in deze zaak, maar dat al in
april 2021 door The New York Times een artikel werd gepubliceerd, waarin deze sms’en van Von der Leyen aan bod kwamen. Dit artikel zette de journalist Alexander Fanta (HIER) van Netzpolitik.org (HIER) ertoe om de zaak goed uit te pluizen.

Zijn aanvraag om de berichten te zien zorgde vervolgens voor een domino-effect en vooral de botte weigering van zijn verzoek en zijn daaropvolgende klacht bij de Europese Ombudsman, brachten de SMS-bal aan het rollen.  Opvallend is dat alle media de rol van deze Alexander Fanta doodzwijgen en hem nogal vreemd alleen als ‘een journalist’ aanduiden.

Door haar aanpak van zowel de vaccindeals met Pfizer,
als dit verhaal rondom SMS-‘delete-gate’,
brengt Von der Leyen de Europese Unie,
de farmaceutische industrie
én de Europese politiek in diskrediet.

* * *

x

Ursula von der Leyen’s plagiaat dat eigenlijk niet zo bedoeld was..!
Von der Leyen werd in 2016, toen ze al 3 jaar in de regering van Angela Merkel, dienst deed als Minister van Defensie, tot grote opluchting van velen, vrijgesproken van beschuldigingen van plagiaat in haar proefschrift uit 1989. Deze ‘vrijspraak’ kwam van de voorzitter van haar voormalige universiteit, die een onderzoek had ingesteld naar de plagiaat-beschuldigingen. Ursula von der Leyen, een nauwe bondgenote van bondskanselier Angela Merkel, werd beschuldigd door een juridisch hoogleraar, die zijn bevindingen online publiceerde. Het zou gaan om het kopiëren van vele verschillende passages (HIER) naar haar proefschrift, zonder dat ze bronvermelding ervoor had toegepast.

Veel ophef was er, toen bleek dat Ursula von der Leyen plagiaat had gepleegd, toen bleek dat ze in haar proefschrift complete teksten had overgenomen uit andere wetenschappelijke studies (klik voor hele artikel bij ZeitOnline)

Het was de Berlijnse professor Gerhard Dannemann die deze beschuldigingen had geuit op de plagiaatjagende website VroniPlag.de. Dannemann beweerde ‘elementen van plagiaat’ te hebben gevonden op 27 van de 62 pagina’s van het proefschrift dat mevrouw von der Leyen in 1990 schreef om haar doctorstitel binnen te halen. De politica reageerde op deze beschuldigingen, door haar universiteit te vragen haar proefschrift te laten beoordelen. Ongelooflijk maar soortgelijke beschuldigingen hadden daarvóór al twee Duitse Merkel0-kabinetsleden tot aftreden gedwongen.

Ursula von der Leyen naast haar beschermvrouwe Angela Merkel, die haar niet alleen in 2013 benoemde tot de eerste Minister van Defensie in Duitsland, maar vooral ook achter haar EC-voorzittersbenoeming zat.

Mevrouw von der Leyen verklaarde direct na de bekendwording van de beschuldigingen, aan het adres van de Duitse media dat het ‘niet nieuw is, dat internetactivisten twijfel proberen te zaaien over de dissertaties van politici’. Na een kort onderzoek, verklaarde universiteits-directievoorzitter Christopher Baum, dat het proefschrift van Von der Leyen weliswaar plagiaat bevatte, maar dat er volgens hem geen sprake was van opzettelijke intentie om te misleiden..!?

Diplomatiek zei hij: “Dit was een vergissing, geen wangedrag” als geciteerd door Die Zeit. Dus op 27 pagina’s van haar 62 pagina’s dikke proefschrift was dus sprake van niet-als-zodanig-te-kwalificeren-plagiaat..!!

8 gedachten over “Ook EU-’topper’ Von de Leyen deugt dus niet..!!

 1. Het is natuurlijk niet alleen von der Leyen die niet deugd want ik heb ook geen hoge pet op over de rest zoals Timmermans of Samsom bv en het overgrote deel van die EU.
  Zij zijn niets anders dan het verlengstuk van de banken,multinationals en aandeelhouders of te wel de bekende elite.Opvallend is toch vaak dat wanneer ze de aandacht vestigen op bv 75 jaar bevrijding dat een dekmantel kan zijn om het verkeerde wat ze doen juist te verbergen.
  Wanneer ze het over 75 jaar bevrijding hebben zullen de meeste mensen denken aan de slachtoffers en doden die gevallen zijn voor onze vrijheid.Weinig mensen zullen dan denken dat j de geallieerden en de handlangers zoals de EU juist met behulp van nazi’s tot stand zijn gekomen of nazioorlogsmisdadigers in Latijns Amerikaanse landen hebben opgevangen waarbij deze oorlogsmisdadigers zelfs kampen hebben ingericht om hun martelpraktijken verder te zetten (Trinidad is zo,n voorbeeld).Hetzelfde geldt voor de NAVO die ook banden met nazi,s heeft of had en zelfs het dak van het nieuwe NAVO hoofdgebouw vertoont SS tekenen.Veel maatregelen die genomen worden zijn precies dezelfde methoden die de nazi,s ook gebruikten alleen in een moderner jasje waarbij roven voorop staat.Corona heeft hen miljarden opgeleverd en dat zal ook het geval zijn met de greendeal van Timmermans terwijl nooit bewezen is dat opwarming van de aarde gaande is op dit moment door bv Co2.Het is wel bekend dat schommelingen in temperatuur altijd al gebeuren.Wanneer kan men spreken van opwarming wanneer het eerst in de winter bijna niet beneden nul komt en het jaar erna bv twee maanden bijna dagelijks vriest? Zo is het altijd al geweest dat elk jaar temperatuur verschillen heeft.Al Gore heeft dat sprookje de wereld in geholpen waarschijnlijk om op die wijze de burgers te plukken en landen afhankelijk van banken te maken omdat geleend zal gaan worden om aan de betalingen te kunnen voldoen.Dan hebben ze hun zin en is iedereen uitgekleedt en afhankelijk van hen dus slaaf.Mark Rutte heeft eerder gematigde rebellen geld/middelen gegeven maar hoe zit dat nu met Oekraïne want daar heeft men het AZOV bataljon die ook insignes dragen of soortgelijke dingen die de nazi’s ook hadden? Wanneer Rutte dan “defensieve” wapens wil leveren kunnen die dus ook bij hen terecht komen en dat zou neerkomen op het steunen van nazi symphatisanten lijkt mij.Tel daarbij op dat hij ook nog eerder een veroordeeld hofstad lid in huis haalde dan kan ik niet begrijpen dat Rutte nog in de kamer mag blijven zitten en steun krijgt om door te gaan.Natuurlijk zal onder anderen de dame van Volt dit ook als complottheorie zien/betitelen terwijl het gewoon feiten zijn.Misschien moet zij de geschiedenis beter bestuderen
  zodat ze ziet en begrijpt dat ze verkeerde uitspraken doet en ook binnen een partij zitting heeft die meer kwaad aanricht dan goed doet.Uiteindelijk zal dit ervoor zorgen dat Nederland geen eigen regering meer heeft en dat de EU de baas is.Een Nieuwe wereld orde zeg maar wereldwijd de baas zijn dat wilde Hitler toch ook?Of ben ik nu mis? Ik vraag me af waaraan zij denken bij 75 jaar bevrijding en nog meer waarom al die helden gestorven zijn die voor echte vrijheid vochten.

 2. Arnold2, je zit er geen millimeter naast en dezelde mensen die mij eerder uitkafferden vanwege mijn laatdunkende uitlatingen over de EU, zijn nu de mensen die mij de deur wijzen vanwege m’n ‘andere mening’ m.b.t. de covid hoax. Het zijn de betoverden die in trance iedere media leugen slikken. De rechtszittingen zijn begonnen en het zal een begin zijn van een reeks veranderingen waar de rechtschapen wereld al heel lang op wacht. Het is niet ondenkbaar dat er voor NL nieuwe verkiezingen gaan plaatsvinden met een verpletterende overwinning (mits eerlijk geteld) voor de niet kartèlpartijen. Dat moet wel wanneer de coronaleugen boven tafel komt. https://odysee.com/@Corona-Investigative-Committee:5/Grand-Jury-1-EN-online:2

  Erik van der Horst presenteert in het volgende fimpje de bijdrage van Mattias Rath, hij verteld over het ontstaan van de pharma maffia en het ontstaan van de EU, wat door jou terecht betiteld wordt als criminele bende. https://keuringsdienstvanwaarheid.nl/179-het-plan-van-de-farma-industrie
  Al wat tijd terug deed ik onderzoek naar de machtsmachonaties van de EU met gebruikmaking van babylonische rituele mensoffers.
  https://www.destinedtofail.nl/
  Ook daar druipt de invloed van het nazisme weer dik vanaf.

  Er komt een tijd dat de leugens niet meer te houden zijn!! Deo Volente

  1. @robvdz, tijdens operation Market Garden (verovering van de brug over de Rijn bij Arnhem) in 1944 was Peter Carrington (1919 – 2018) kapitein van de Grenadiers Guard. Hij had met zijn tankdivisie kunnen doorstoten naar de linker Rijnoever om steun te verlenen aan de parachutisten in Oosterbeek e.o., maar hij heeft dit nagelaten. Om onverklaarbare redenen bleef hij met zijn troepen bivakkeren tussen Elst en Lent. Over verraad gesproken!
   Deze ultieme cabaldienaar was tussen 1979 – 1982 minister van Buitenlandse Zaken onder Rothschild-dienares Magaret Thather (1925 – 2013) en tussen 1983 – 2002 was hij voorzitter van de Pilgrims Society (1902), een van de vele geheime genootschappen waar president John F. Kennedy (1917 – 1963) reeds op 27.04.1961 tijdens een toespraak voor waarschuwde.
   Verder was hij secretaris-generaal van de NAVO tussen 1984 en 1988, sinds 1985 in het bezit van de door koning Edward III in 1348 geïntroduceerde hoogste Britse ridderorde de orde van de Kouseband (by the way prins William [1982] werd in 2000 kousebandlid nummer 1000). Ook was Carrington tussen 1990 en 1998 voorzitter van de Bilderberg-conferentie.

  2. Ron Swart/robvdz
   Stoltenberg gaat de NAVO verlaten om op de ECB te gaan werken.
   https://www.welingelichtekringen.nl/anp/navo-baas-stoltenberg-gaat-centrale-bank-noorwegen-leiden Zo zie je nu duidelijk dat politiek en “elite” één zijn zelfs de NAVO lijkt door hen gerund te worden.Sommigen zeggen niet voor niets dat de NAVO gezien kan worden als Rothschilds privé leger.Wanneer er weer een inval ergens gepland staat zijn het toch telkens dezelfden die vooraan staan te springen om mee te doen ongeacht of het rechtvaardig is of niet.Irak had nooit binnengevallen mogen worden en de reden voor die inval bleek later niet te kloppen.(er zouden vrachtwagens met massa vernietigingswapens gezien zijn) Die vernietigingswapens zijn nooit gevonden.Er is ook een Engels rapport wat de inval als onterecht betiteld.De VS,UK,Frankrijk,Nederland staan meestal voorop om tot militair ingrijpen over te gaan,Duitsland is wat voorzichtiger ivm hun verleden en ook Italië mogen we niet onderschatten.In Nederland maakt Rutte de dienst uit die alles voor de “elite” doet en hij trekt zich niets aan van de gevolgen die dat heeft voor de minder bedeelden oftewel de rest van het Nederlandse volk.Nu kunnen ze doen wat ze willen omdat Defensie,justitie en veiligheid en vele andere ministeries rechtstreeks door de “elite” kan worden ingezet zonder dat noemenswaardige verantwoording hoeft te worden afgelegd.Anders hebben ze nog altijd de vertragingstactiek van WOB verzoeken niet of niet op tijd te leveren.Gemeenten laten ook steeds meer hun ware karakter zien want de gemeentelijke heffingen gaan ze weer omhoog doen waarmee ze 180 miljoen “willen” ophalen. Zij moeten als geen ander weten dat veel mensen al in de shit zitten en dat deze verhogingen dat nog erger zullen maken.Den Haag bezuinigd op gemeenten en in plaats van dat gemeenten Den Haag aanspreken gaan ze willens en wetens nog meer mensen in de vernieling helpen.Kennelijk zijn de bestuurders bang dat ze geen promotie meer zullen maken of geen loonsverhoging zullen krijgen wanneer ze in Den Haag aankloppen.
   Iedereen heeft kunnen zien dat Den Haag eerder 80 miljoen en nu 150 miljoen voor schilderijtjes van de Rothschilds betaald heeft wat bij elkaar 230 miljoen is.Wanneer gemeenten dat normaal vinden dan is dat gewoon onbehoorlijk bestuur want kennelijk zijn schilderijen belangrijker dan mensen in nood.Hopen op 180 miljoen ophalen is nergens voor nodig wanneer ze behoorlijk besturen en prioriteiten stellen waarbij de mens voorop staat en geen dure hobby’s waar de rijken nog rijker van worden.
   We moeten ook in de gaten houden dat “vogelgriep” straks niet erger wordt dan corona.
   Afgelopen week zag ik bij Hart van Nederland een man ( waarschijnlijk iemand van een waterschap) die dode vogels opraapte die door vogelgriep zouden zijn omgekomen.
   Deze man was kennelijk ook specialist/arts/viroloog of iets in dien aard want omdat mensen zoogdieren zijn net als vogels kon volgens hem de vogelgriep ook op mensen over gedragen worden.Ik denk 5G wordt steeds verder uitgerold en Mona Keizer heeft ambtenaren opgeroepen om geen onderzoek naar 5G te laten doen.Dat hele geharrewar omtrent 5G kunnen ze toch simpel oplossen door onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek te doen inplaats van op roepen geen onderzoek te doen?Waarom zijn ze daar “kennelijk” zo bang voor als ze zo overtuigd zijn dat 5G veilig is of niet bewezen onveilig?
   Corona heeft ongeveer dezelfde symptomen als stralingsziekte en corona is nog net geen griep zegt men maar opvallend is wel dat nu ineens vogelgriep geconstateerd zou worden of donderen de vogels door 5G uit de lucht? Gaan ze vogels nu ook een QR code geven want tja die kunnen kennelijk ook besmetten.

 3. Ik heb het boek van R.de Ruiter er nog eens bij gepakt omdat veel van wat daar in beschreven wordt gewoon uitkomt (De 13 Satanische Bloedlijnen) wat al jaren te koop is en ik meen uit 2011 komt.In het bijzonder vind ik op dit moment wat hij schreef over de Europese grondwet van belang.
  Op blz 293 t/m295 zijn een aantal stukken te lezen welke ik voor een deel citeer.
  Na het referendum over de Europese grondwet’dachten de meeste Nederlanders dat deze er daadwerkelijk niet zou komen.In principe zouden onze volksvertegenwoordigers en andere politici de uitslag van het referendum moeten respecteren;Niets is minder waar.Onze politici trokken zich niets aan van de uitslag of van de bevolking van Nederland.Geheel voorbijgaand aan de wensen van het volk,kon men in de pers geregeld lezen dat de Nederlandse politici druk bezig waren over de vraag hoe het verder moest met de Europese grondwet.Zij zochten koortsachtig naar een oplossing want de druk van boven werd steeds zwaarder.Hun opdracht was het namelijk de grondwet koste wat kost door te voeren.De naam van de grondwet werd veranderd in Europees Verdrag.Dat men de Nederlanders voor dom houdt bleek weer eens toen Balkenende aankondigde dat de Nederlanders tevreden konden zijn.Zij mochten hun vlag en volkslied”waarin met trots zingen dat zij van “Duitsen bloed” zijn’ behouden. De Europese verdrag heeft desastreuze gevolgen voor de bevolking.Het bevordert totalirtarisme in plaats van een eerlijke democratie en individuele vrijheid.Een grondwet die waarlijk democratisch is ,beschermt tegen het ontstaan van een dictatuur.Enerzijds dankzij het feit dat machten gescheiden zijn en anderzijds dankzij het toezicht op die machten, welke niet in de handen dient te zijn van diegenen die de machten uitoefenen.Daarentegen bepaalt het Europese verdrag dat wetgevende, uitvoerende en rechterlijke macht allen in dezelfde handen zijn! Dit systeem kan alleen betiteld worden als een open dictatuur.(einde citaat).Het Europese verdrag zit zo in elkaar dat het parlement machteloos is en enkel een raadgevende functie heeft en zeer beperkte mogelijkheden om rechtstreeks in te grijpen omdat ze het tegen uitvoerende machten moeten opnemen die wel alle macht en bevoegdheden hebben.De controle op of de door hen verzonnen wetten wel nageleefd worden is ook in hun handen en ze kunnen zelf desgewenst straffen opleggen.Het Europese verdrag bepaalt dat alle macht inhanden is van de Raad van ministers en de Europese Commissie.Daarboven op zijn er diverse organisaties die sleutelposities hebben die werken met mensen die nooit door de bevolking gekozen zijn voorbeelden zijn De ECB en het Europese hof van justitie.Wanneer onze minister van financiën Kaag geld gaat lenen bij bv de ECB voor de door Timmermans verzonnen Green deal of andere dure hobby’s van de EU dan kunnen ze dus ongelimiteerd de staatsschuld laten oplopen wat toch ooit terug betaald zal moeten worden maar wat waarschijnlijk niet zal kunnen omdat we al geplunderd zijn door diezelfde lieden.Het is een soort cirkel zij die problemen maken komen met een oplossing waarbij de bevolking het slachtoffer zal zijn en mag betalen.
  Dan op blz 295 staat dat de voorbereidingen al bezig zijn om een einde te maken aan de Europese Unie en de zelfstandigheid van de Verenigde Staten omdat er simpel een NWO voor in de plaats komt.De Nederlandse politiek debatteert en debatteert over koetjes en kalfjes en doet niets aan het echte probleem wat als het zwaard van Damocles boven ons hangt.

  1. Er wordt ook wel over Groningen gesproken en andere dringende zaken waar Jan met de pet het slachtoffer van is maar telkens zien we dat zelden of nooit de problemen waar de “gewone man/vrouw” ernstig onder te lijden heeft opgelost worden vooral niet wanneer het geld voor de staat kan kosten. Miljarden worden over de balk gegooid en naar de EU gesluisd en wat doet de EU Nederland krijgt 1 miljard minder omdat de gevolgen voor de economie ivm corona mee vallen.Wel vreemd dat ze dat nu al midden in de coronacrisis hebben vast gesteld terwijl de grote klap nog kan komen en waarschijnlijk gaat komen.

 4. Voor de verandering heb ik eens een vraag die door mijn hoofd blijft gaan.
  Stond in de Nederlandse grondwet dat Nederland NIET VAN BUITEN DE LANDSGRENZEN BESTUURD MAG WORDEN en zo ja is dat nog zo of hebben ze dat veranderd?
  Wanneer het nog in de Nederlandse grondwet staat heeft Balkenende dan de wet niet overtreden door het Lissabonakkoord te teken waarmee hij de macht eigenlijk heeft over gedragen aan de EU.
  Rutte is niet meer dan de loopjongen van de EU die tussen de EU en Nederland pendelt en dat zou gezien kunnen worden als dat Rutte hier in Nederland de dienst zou uitmaken maar wanneer Rutte en aanhang dan Europese wetten hier gaat doorvoeren en doet wat de EU wil en hun regels uitvoert en invoert dan is dat duidelijk bestuur van buiten de landsgrenzen lijkt mij.Weet iemand daar meer over of is het een domme vraag? Vaak kan iets niet omdat het met Europese wetgeving zou botsen maar wat is nu rechtsgeldig de Nederlandse grondwet of de Europese die mogelijk op onrechtmatige wijze hier geldig is gemaakt? Nederland stemde toch duidelijk NEE dacht ik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.