Advertentie

Syrië: deugt AVAAZ…?? Zijn we kritisch genoeg..?


x

* * *

Deugt AVAAZ…?? En zijn we kritisch genoeg..?

WantToKnow.nl/.be 2012

Oorspronkelijke bron: Boublog (hier)

x

Misschien heb jij, net als wij en vele anderen de e-mailoproep van AVAAZ ontvangen vorige week, met een oproep om de kinderen van Syrië te beschermen. Er is daar iets heel vreemds mee, evenals alle berichtgeving die uit Syrië komt op dit moment..!!
We hebben hier op de site al eerder melding gemaakt van verkrachte berichtgeving die in de officiële media als waarheid wordt doorgegeven, het blijkt dat mensen bij de sympathisantenclub AVAAZ, waar wij hier op de site ook regelmatig oproepen van publiceerden, ook volledig mis geïnformeerd zijn..! Is dit de conclusie of doen ze opzettelijk mee met het media-fake-spektakel..!?

Eerder, in januari 2012, plaatsten we hier op de site de uiterst geraffineerde campagnestrategie die achter de Midden Oosten-revoluties schuilgaat. We raden je aan, mocht je nog twijfel hebben, (nog) eens dit artikel te raadplegen en even te kijken naar de door ons ondertitelde uitzending van ORF-TV. Een uitzending die niet direct terecht kwam op de Oostenrijkse variant van ‘Uitzending gemist’… Waarom.. Terwijl andere uitzendingen van deze serie er wél op staan..?

Ook plaatsten we hier al eerder de doorgestoken decor-informatie over Libië en Syrië, waar de grote conglomeraten in de wereld schuilgaan (HIER) en over het verslag van een mediawerkgroep, die duidelijk maken dat we in de Westerse wereld een toneelstuk voorgeschoteld krijgen..!! HIER

Mr. drs. Bou heeft een kwaliteitsblog waarvan we hier -met zijn toestemming- een artikel overnemen dat we na het voorgaande het hoofdartikel van deze week waard vinden. Om je er NOGMAALS van te overtuigen, dat we inmiddels, dat is ook ónze stellige overtuiging, op een vreselijke manier een oor worden aangenaaid… Met valse informatie, met toneelstukken en met informatie over afgrijselijk menselijk drama. Dat allemaal om de wereldopinie te verkrachten en naar de gewenste richting te draaien..!

Mr. drs. Bou: “Deze mail was zo misselijk makend, dat ik mijn abonnement op AVAAZ heb opgezegd. Het bloedbad in Houla, dat werd aangericht door de Al Qaida rebellen van het Free Syrian Army, werd reeds door verscheidene Westerse landen aangegrepen om hun diplomatieke betrekkingen met Syrië te verbreken, maar AVAAZ doet nu een oproep om VN-troepen naar Syrië te sturen. Die zogenaamde blauwhelmen doen meer kwaad dan goed, zoals we reeds weten sinds Srebrenica! Daarbij maakt AVAAZ misbruik van de emoties die deze slachtpartij oproept, zonder te wijzen op het feit dat de gewapende milities van het Free Syrian Army worden getraind, betaald en bewapend door het ‘Vrije Westen’ en zijn vazalstaten van de Arabische Liga.

De e-mail ziet er als volgt uit:

Deze mannen zijn huurlingen die worden betaald door het ‘Vrije Westen’ om dood en verderf te zaaien in het Midden Oosten. Daarna krijgt de regering van Syrië de schuld, middels de propaganda van ‘humanitaire’ organisaties als AVAAZ. Dit maakt allemaal deel uit van het spel! Het initiatief ligt bij het Pentagon en de regering van de VS, de stromannen van het militair industrieel complex. AVAAZ suggereert echter dat de Syrische regering het geweld aanstuurt!

Onmiddellijke VN-actie wil zeggen dat de VN buitenlandse troepen naar Syrië stuurt, de zogenaamde blauwhelmen. Vanaf dat moment heeft de Syrische regering niets meer te zeggen over de situatie in eigen land. Deze regering is democratisch gekozen! Maar voor de vrije verkiezingen in Syrië had het zogenaamd democratische “vrije Westen” geen goed woord over. Dat deze verkiezingen begin mei hebben plaatsgevonden, kwam ook nauwelijks in het nieuws!

Dit bloedbad is aangericht door de Allah Akbar Al Qaida hooligans van het Free Syrian Army, waarna ze de schuld in de schoenen schoven van het regeringsleger. Ze hebben de gedode kinderen verzameld in de moskee en er daarna een weerzinwekkende filmpje van gemaakt, dat de wereld werd ingestuurd. (Wij (wanttoknow) vinden dit filmpje echter té weerzinwekkend voor woorden; mocht je het willen kijken, HIER is de link)

Wat hier nu volgt, is pure ‘humanitaire’ oorlogspropaganda en het berust op een grove verdraaiing van de feiten. De regering heeft de eisen van de vreedzame demonstranten volledig ingewilligd. Niet langer is de Ba’ath partij de enige politieke partij, maar er zijn begin mei in Syrië vrije verkiezingen gehouden. AVAAZ schrijft echter:

De vreedzame demonstraties werden beschoten door de huurlingen van het “vrije Westen”. Het moorden en martelen is niet het werk van het Syrisch leger, maar van het zogenaamde Free Syrian Army. Zij eisen dat de Sharia weer wordt ingevoerd. Ze bezetten woonwijken en martelen en vermoorden iedereen die achter de regering blijft staan. Als het Syrische leger de woonwijk probeert te ontzetten, dan krijgt Assad de schuld van het geweld! Dan kan men een beroep doen op de Responsibility to Protect, de R2P waaraan Libië vorig jaar reeds ten gronde is gegaan.

Deze onzin is pure humanitaire oorlogspropaganda! Het wordt de hoogste tijd dat AVAAZ eens twee keer gaat nadenken! 

Dit hypocriete verdriet en deze valse vastberadenheid worden gefinancierd door George Soros! De disclaimer van deze zogenaamde humanitaire actiegroep luidt echter:

Wat er werkelijk aan de hand is in Syrië, zal men van AVAAZ niet vernemen. De bedoeling van al het geweld is de destabilisatie van het Midden Oosten, opdat de militaire macht van de VS kan heersen over de hele regio. Na Syrië volgt de olierijkdom van Iran..! Kijk naar deze video van oud-generaal Wesley Clark (ooit opperbevelhebber bij de Joegoslavië-gevechten in de jaren 1990) over de strategische focus van de VS..!

x

 

86 gedachten over “Syrië: deugt AVAAZ…?? Zijn we kritisch genoeg..?

 1. Dankjewel voor het plaatsen van dit stuk. Ik vind het weerzinwekkend dat een organisatie als Avaaz zulke leugens verspreid. Nog weerzinwekkender vind ik alle ellende op deze wereld die bizarre vormen aanneemt. Ik wantrouw ondertussen alles wat gezegd en geschreven word..

 2. Meestal bewaar ik mijn cool , nu even niet : LET ALLEMAAL GODVERDOMME OP WAT HIER GEBEURD !!!! Een zgn vijand wordt gecreëerd , voetbal , olympische spelen , eurocrisis , speculaties over biologische wapens uit syrie , FUCKING WAKE UP !!!
  Zoek het zelf maar uit

 3. ik geloofde je verhaal tot ik dat stukje las:

  (Het moorden en martelen is niet het werk van het Syrisch leger, maar van het zogenaamde Free Syrian Army. Zij eisen dat de Sharia weer wordt ingevoerd.)

  dit stukje is echt onzin wat heeft Sharia met het vermoorden van kleine kinderen te maken…en heb jij bestudeert wat Sharia inhoudt.

  1. Beste Soliman,

   De “Free Syrian Army” bestaat voor het grootste deel uit beroeps-terroristen die de Soennitische Islam aanhangen. Ze worden o.a. betaald door Saoedi-Arabië, bepaald niet het meest democratische Islamitische land. De Sharia geldt in Syrië nog slechts voor het familierecht. In Marokko was dat tot in de jaren ’90 ook het geval en het Marokkaanse familierecht (Moudawana, ik hoop dat ik het correct spel) heb ik indertijd grondig bestudeerd!

   Gelukkig is dat afgeschaft! Zie: http://www.flw.ugent.be/cie/CIE2/talhaoui1.htm

   Syrië is verder al decennia lang een seculier land. Er is een nieuwe grondwet die politieke partijen en vrije verkiezingen toestaat. Deze grondwet is naar aanleiding van de vreedzame demonstraties tot stand gekomen en begin dit jaar in een referendum aangenomen. Begin mei zijn er vrije verkiezingen gehouden. Zie deze YouTube:

   Syria new parliament holds first meeting
   Gepubliceerd op 25 mei 2012 door PressTVGlobalNews

   The Syrian new parliament has held its first session for year 2012 in the Syrian capital Damascus.

   http://www.youtube.com/watch?v=Tb1C4KqQ7ac

   Natuurlijk heeft de Sharia net zo min iets te maken met het bloedbad van Houla, als Saoedi-Arabië ook maar iets te maken heeft met democratie. Het bloedbad van Houla heeft echter alles te maken met Kosovo! Zoals je misschien nog weet, leek ook dat een strijd tussen Moslims en Christenen. Tegenwoordig weet iedereen dat dit een grove leugen was!

   http://www.boublog.nl/05/06/2012/leugens-over-libie-en-syrie-in-kosovo-werkte-dat-ook/

 4. Wie ontsnapt er nog aan manipulatie? Ik heb vele petities van Avaaz getekend. Voor de bescherming van walvissen, dolfijnen… Voor steun aan de occupy’s overal, tegen vrouwenbesnijdenis, het behoud van het vrije internet, noem maar op.
  Maar nu zit er een flinke barst in mijn sympathie voor deze organisatie. Las vandaag nog dat het bloedbad in Al Houla door een Syrische militie (Al Qaida?) zou zijn gepleegd, louter om het regime te ondermijnen. Nu is dat regime idd behoorlijk corrupt, totalitair en allesbehalve democratisch. Maar dat verantwoordt in geen verste verte zulke wandaad. Ook meen ik hierin de hand van de Illuminati te zien, wegens het belang dat zij hebben bij het creëren van angst en woede. Energie die zij voor hun bestaan broodnodig hebben.
  In het vervolg zal ik een paar keer nadenken alvorens nog een petitie van Avaaz te tekenen.

  1. realiseer je dat deze zelfde leugen eigenlijk overal is
   1984 is nu
   jij leeft deze leugen want die is waarheid
   Soms weet ik meer wie vrienden zijn , want alle vrienden zijn verraders

  2. Cozmic, we leven nu in de tijd dat de bokken en de schapen van elkaar worden gescheiden. Je ziet hier op wtk en ook op zuster sites nu ineesn heel heftig de scheiding der geesten ontstaan. Blijf in je eigen kracht, in de oog van de orkaan en volg je eigen intuitie! Ikj heb ook heel veel petities van Avaaz ondertekend en bij deze kwam het zelfs geen moment bij me op om het te doen! De strijd wordt steeds heviger en de middelen die aangegrepen worden zullen steeds groffer worden om ons af te houden van de smalle weg!

  3. Smalle weg..?? Kwestie van perceptie.. Toch? C’mon Dick! Make it a 5-lane freeway.. 🙄

  4. Guido, helemaal eens, het is een kwestie van perceptie. En het is natuurlijk ook een kwestie van om zo goed mogelijk Mijn gevoel uit te drukken. Kun je iets met het volgende?
   Het is een erg Smalle Weg naar Innerlijke Vrijheid!!!!

  5. Dick , schapen en bokken…. allebei onschuldige dieren .
   Ik ken sowieso geen dieren die zomaar in het wilde weg anderen afslachten .
   Maar gelukkig worden de wolven in schaapskleren steeds vaker ontmaskerd dankzij oplettende zielen .

  1. IK BEN
   de moeite waard om voor te leven 😀 😀 😀
   Dit wordt mijn lijfspreuk!

  2. Beste Cozmic,
   We hebben dezelfde avatar…
   Verder ben ik het helemaal met je eens! 🙂

  3. Ja Mevrouw Bou , de Helix_Henry 900 , zelf van de Nasa site afgeplukt 😉

  4. nou Paul , dat weet ik niet zeker . Ruim een jaar terug zag ik al dat Bou en ik dezelfde nevel hadden .

  5. Ik denk dat ik me eens ga verdiepen in die helixnevel.. Ik vind het wel erg opvallend.. Over ‘uitdijende gassen’ gesproken.. 😉 En Paul, hoe kun op iets dat een doorsnede van bijna 3 lichtjaren heeft (!!), copyright nemen.. Bovendien is copy-right, the right to copy.. 🙄
   Maar ondertussen ben ik wel even schijtziek geweest van die AVAAZ.. Nondeju.. Waarom zijn al die goed-lijkende zaken zo shitty..! Of vergeet ik gewoon mijn leesbril op te zetten, telkens.., zeg maar..

  6. Guido, jaaah je hebt gelijk, zolang er nog geen © aan Coz of Bou plaatje is toegevoegd of anders om dan kan er geen rechten aan verleend worden! © of een watermerk is dan een handelsmerk van degene die het plaatje heeft gemaakt. De laatste tijd zijn er al foto’s te vinden waar je warm voor mag betalen als je het plaatje hier of elders gebruikt, zoiets kan al toren hoog op lopen als men je traceert.
   Dus ©©©©©©©©©©©©©

 5. Let op: Hetzelfde gaat in Egypte gebeuren. Beide kandidaten zijn onacceptabel voor het volk, en ook democratisch gekozen,dus. Er wordt openlijk gesproken over een 2e revolutie.

 6. Hallo,voor wie een mondje duits kan praten een heel omvangrijk een goed gerechercheerd artikel over het reilen en zeilen van Avaaz.org
  Schokkend dat mensen door deze manipulatoren moeten sterven.

  Alles weer problem-reaction-solution,morgen Syrie,overmorgen Iran,
  marshallplan voor europa in de maak,goedemorgen NWO.
  …first you’ve got to get mad !

  http://www.zeitgeist-online.de/exklusivonline/dossiers-und-analysen/880-avaazorg-und-der-geheime-informationskrieg-um-syrien.html

 7. Tja ik las het stuk al in een linkje van cozmic. Schandalige rotzooi ,duidelijk dat we scherp moeten blijven wil je de juiste info tot je nemen.

  1. Jan, een vlaamse boer was op wandel met zijn kudde in een afgelegen weide, ergens in het noorden van het land, wanneer er plots een splinter-nieuwe BMW stopt in een wolk van stof.
   De chauffeur, een jongeman volledig Armani gekleed, met Gucci schoenen, Ray-Ban zonnebril en een Yves St-Laurent das, steekt hoofd door het raam en vraagt aan de boer :
   “Als ik het juiste aantal van je koeien van uw kudde kan geven, krijg ik dan een koe ?”
   André bekijkt de man, zeer zeker een Yuppie, bekijkt dan zijn kudde die vreedzaam staat te grazen en antwoordt kalm :
   “ Ja, waarom niet ?”
   De Yupie parkeert zijn wagen, neemt zijn Dell mini-computer, sluit deze aan op zijn RAZR V3 mobiele telefoon, surft op Internet en bereikt een NASA site, en contacteert een G P S satelliet om de juiste positie van de plaats te bekomen, geeft dan zijn coördinaten aan een andere NASA satelliet die de sector opneemt op een ultra hoge resolutie foto.
   Dan bereikt de jongeman een Adobe digitale foto site en stuurt het beeld naar een analyse site in Hamburg, Duitsland.
   Enkele seconden later, krijgt hij een bericht op zijn Palm Pilot, die hem zegt dat het beeld geanalyseerd is en de gegevens werden opgeslagen. Hij bereikt dan een MS – Q S L gegevensbank verbonden met een Excell berekenignsblad via zijn blackberry en hij ontvant enkele minuten later, het antwoord.
   Tenslotte, drukt hij een gekleurd rapport van 150 blz met zijn HP laser mini-printer, wendt zich naar de boer en zegt :
   “Jij hebt exact 1586 koeien.”
   “Correct. OK je mag één van mijn koeien kiezen”, zegt Jan.
   Hij houdt de jonge Yuppie in het oog terwijl deze één van de dieren kiest en ziet hem geamuseerd het dier in zijn koffer leggen.
   Dan zegt Jan tegen de jongeman :
   “Zeg! Als ik je heel juist kan zeggen in welke sector je werkt, krijg ik dan mijn koe terug ?”
   De jongeman denkt een ogenblik na en zegt :
   “OK, waarom niet ?”
   “Jij bent een lid van de Waalse regering” zegt Jan.
   “Wow ! het is juist” zegt de Yuppie, “maar hoe heb je dat kunnen raden ?”
   “ Ik moest niet rade” zegt Jan . “Je bent hierheen gekomen zonder dat iemand het je heeft gevraagd, je wilt worden betaald voor het antwoord op een vraag die ik niet had gesteld. Jij hebt materiaal gebruikt dat miljoenen euros kost om mij te kunnen bewijzen dat je intelligenter bent dan ik en je kent niks over het werk van werklui die je je brood laten verdienen en tenslotte JE KENT GEEN KLOTEN VAN KOEIEN.
   Wat hier voor je staat is een kudde SCHAPEN.”
   “En geeft mij nu mijnen hond terug”

  2. Wieckse Rosé ook goed ?
   En die koffiepad lijkt verdacht veel op een kikker , een zogenaamde opkikker ?

  3. @Paul
   😀 😀
   Leuk verhaaltje. Gaat evengoed op voor een Waalse boer, zeg maar Léon en een yuppie van de Vlaamse regering 😉

  1. Dankjewel Bou, ik ga het stuk over de ‘baas’ van AVAAZ vertalen..!
   Ondertussen deze link gemaakt bij NuJIJ..

 8. Kijk eens en huiver……. zie hoe schofterig de wereld in elkaar steekt, zie de leaked videos: http://www.youtube.com/watch?v=HwoTLoUeVwg (zie ook andere videootjes)

  Van dit soort dingen kan ik dan echt gaan zitten janken als een klein kind. Je zou zelf daar maar in die ellende gevangen zitten. Geen haar bij iemand op zijn hoofd die daar ooit bij stilstaat! Zoals Cozmic het zelf ook al aangaf (3.0), EK Voetbal, Wielrenner, Olympische Spelen, Crisis, Geld en nog eens Geld en andere smeerlapperijen van gecensureerde MSM nieuws. Geen illimunati te zien daar, geen Al-Queda, maar gewoon puur ellende wat op je netvlies inbrand van gruwelijkheden die ze zelfs nog niets eens weg te verpakken zijn in een doorsnede van een Hollywood Horrorspectakel film!

  Terwijl iedereen dan maar roepen dat men een zo zo’n verlicht onvoorwaardelijk liefdevolle wezen is vanuit het hart en met zin allen 1 willen zijn, terwijl men in principe niet eens het licht in iemand anders zijn ogen gunt omdat hij afwijkt of verschillend van perceptie is. Wie is nou ‘nuchter en wakker’ vraag ik me dus af!?

  AUB!!! Stop eens met die POPPENKAST, want daar wil ‘IK ZELF’ absoluut ‘echt’ geen deelgenoot van zijn er daar bij willen horen! “IT’S ALL WHAT YOU WANT TO KNOW!”

  1. Ja, soms denk ik wel eens dat we het allemaal redden, liefde, vrede en we zijn allen één en zo… en dat je het allemaal moet zien in het licht van de ziel. En dan heb ik het gevoel dat dat nooit, never gaat lukken met de mensheid, dat het een uiterst verdorven wereld is en dat dat zo blijft. Dat we altijd gevangen blijven in de polariteit van uiterst slecht tot uiterst zuiver. En dat we het daar dan mee moeten doen. Het zit niet in de menselijke geest om met z’n allen over te gaan naar een tijdperk van licht. Er zijn teveel getraumatiseerde mensen die hun trauma dubbel en dwars aan een ander overbrengen door misdaden.
   Tot nu toe ben ik blij dat wij hier in Nederland relatief “vrij” leven, zonder oorlog en zware onderdrukking. (Ook al is de onderdrukking op een compleet ander niveau en dienen we als loonslaven). Ik ben dankbaar en gelukkig om hier zo te mogen leven en niet daar….

  2. En niet dat dat er wat toe doet, maar ik had al eerder een “vaag” gevoel over Avaaz. De toonzetting, het manipulatieve toontje in hun teksten, ik heb al een hele tijd geen petitie meer getekend. En nu lees ik dit dus. Blijkbaar is naar je gevoel en je hart luisteren de enige weg om onderscheid te kunnen maken.

  3. @ paul(- or “He” Whose Name Shall Not Be Mentioned)
   Ik snap je wanhoop, walging en frustratie. Maar laat het je alsjeblieft niet naar beneden trekken; dat is nu net de bedoeling vermoed ik.
   Mocht het inderdaad zo zijn dat we met onze energie de zaken kunnen kantelen, richt ik mijn aandacht liever met compassie op de bevolking dan mijn woede op de terreur. Bij gebrek aan een ander alternatief, dat wel.

  4. @Nachtuil:
   Misschien dat dit er ook niet toe doet, maar…
   Ook ik heb vanaf het begin fanatiek deelgenomen aan Avaaz. Zelfs met 3 e-mailadressen.
   Maar ook ik voel sinds een tijdje afkeer van de mailtjes van Avaaz en heb dus ook al een tijdje geen petitie meer getekend.
   Al kon ik tot nu toe niet precies uitleggen waar dat gevoel vandaan kwam.
   Nu is dat in één klap duidelijk. De puzzelstukjes vallen op hun plaats, zeg maar.

   Datzelfde gevoel heb ik bij veel van de alternatieve sites.
   Ook daar kijk ik nog zeer regelmatig op, maar pik dan bewust alleen de artikelen die mij aanspreken.
   Dat zijn er tegenwoordig niet zo heel veel meer.

   Ik ben momenteel zeer zuinig met mijn energie.
   Ik kon het nog wel eens nodig hebben 🙂

  5. @Paul & Co:
   Ik kan ook om dat soort dingen gaan zitten janken, maar kies er vaak voor om dat niet te doen.
   Op dit moment kan ik daar niets aan veranderen en dus probeer ik niet toe te laten, dat het mijn gevoel en energie verandert.
   Natuurlijk sta ik er vaak bij stil en probeer mij voor te stellen hoe het zou zijn om mij in die situatie te bevinden.
   Dan keer ik meestal vrij snel terug in mijn eigen realiteit en ben dan vooral dankbaar om op dit moment hier te mogen wonen incl. alle gebreken.

   Ik houd mij vast aan het gevoel en het weten, dat deze wereld geen stand kan houden.
   Probeert men deze door geld en macht geregeerde wereld in stand te houden, zullen er onherroepelijk revoluties volgen.
   Is volgens mij een onvermijdelijk gevolg.

   Daarom denk ik, dat ik op dit moment op de juiste plaats ben om deze toekomstige ontwikkelingen te mogen beleven.
   Ik fiets voorlopig overal netjes tussenin, houd me rustig en bewaar mijn energie voor later…
   Ik verander wat ik kan veranderen en heb daar vrede mee.

  6. Dank je wel Nachtuil, Danny en Imke

   Ja petities, ben er zelf niet zo weg van, heb ze vroeger ook zo vaak ingevuld en er mee geadverteerd her en der. Maar vaak kom je er achter dat het toch allemaal niets eens doorgaat omdat er wel genoeg handtekening zijn opgehaald maar geen voet aan wal heeft gezet om ergens een deuk in te kunnen slaan. Ze hebben wel ondertussen je gegevens ter boek staan, maar de handtekeningen liggen gelijk al in de prullenbak, laat staan dat ze die ooit eerlijk hebben uitgedraaid.
   Aan janken scherts ik het eerder als een voorbeeld, niet dat ik het ga doen omdat ik het voor het eerst allemaal zie, “NEEN!” maar dat het er nog steeds is terwijl er massaal overheen wordt gekeken. Details zijn vaak niet belangrijk, terwijl het vaak wel het gene is wat een ommekeer kan betekenen. Het is waar de klemtoon komt te liggen. Verder is het gewoon een kwestie van pure onmacht omdat je er niks kan aandoen vanuit je luie stoel achter je PC. Stemmen op iets vandaag de dag wat toch niet werkt, wat eerder voor hun zelf de kas spekken is. Daarom Danny is het inderdaad beter om de energie voor je zelf te houden en het verschil in bewustzijn dichtbij mee te maken. Je staat nu midden in zo’n oorlog terwijl je thuis zit, Napoléon zat ook naast zijn vijand te schaken terwijl hij het slagveld overzag…

  7. @Danny
   Ik stap helemaal mee in je redenering. Zo voel ik mij (meestal) ook. Ik wil bewust niet meegaan in neerhalende info, mijd die zelfs. Omdat ik dicht bij mijn hart wil blijven en mijn liefde voort wil uitstralen naar daar waar licht en liefde nodig zijn. Ik laat die gaan waar zij verkiezen te gaan want licht en liefde vullen de leemten automatisch op.
   Nu met Avaaz, heb ik me beetgenomen gevoeld, doch dat is weer voorbij omdat ik petities ondertekende die er werkelijk toe deden en eea ten goede deden veranderen.

  8. @ Anelle

   Je kent het toch het gezegde; “Liefde maakt blind!”. Als je dat nu helemaal doet op een onvoorwaardelijke manier dan over zie je nu juist heel veel dingen. Niet alles is praal en pracht wat het lijkt op het eerste gezicht. Wat aan veel zaken zit er ook realiteit aan dan enkel van uit het hart. Iemand als jij moet dat toch wel weten…

   Voor mij zelf blijft het hart grofstoffelijk, in en uit liefde zijn doe ik vanuit mijn hele wezen dan vanuit 1 centraal energie punt. Anders kan ik ook nooit iemand zacht of stevig omarmen of met mijn handen het “uit het hart gebaar maken”, met een verheugde grijns op me toet en een heerlijke gezichtsuitdrukking, lichtelijk door de knieën gaande met een hoffelijke buiging. De rest komt puur vanuit me ziel die op de plek huist waar je altijd die vlinders ervaart als je heerlijk verliefd op iets kan worden…

 9. Het gaat er NU alleen maar om, ons allemaal murw te krijgen door gevoelige, pijnlijke zaken te vertonen al of niet uit ene grote duim gezogen. Dus niet! Ik geniet en lach om het leven (dat red mij), als je dat niet meer doet ga je eraan en……. is dat niet wat “men” wil?
  Geloof alleen je Ware Zelve, zorg dat je al het goede je Zelve toewens (dus eigen verantwoording bewust dragen over je woorden, gedachten en handelingen …..stoppen met wijzen naar derden en daarmee dus naar je medemens hoe die ook is. Remember: we komen uiteindelijk allemaal uit die ENE pot nat!
  De rest zal me een worst wezen.
  Dusz…..een kraai is geen mus of zoals Nachtuil zegt luister naar je intuïtie!!!

 10. Let trouwens ook even op bij de terughoudende houding van China en Rusland , ze geven waarschijnlijk geen ene donder om Syrie maar wel om de belangen van de gas en oliepijpen die men graag door dat gebied willen leggen .
  Nothing is like it seems .
  zodra ik de links heb zal ik ze posten .

 11. Avaaz heeft ook goede dingen bereikt. Oke, hun berichtigeving kan minder angstig, maar dat maakt ze nog niet slecht. Wanttoknow maakt zich net zo erg schuldig aan paniekzaaierij en angst aanjagen als avaaz. En wat mij opvalt is dat wanttoknow grossiert in hun artikelen met schreeuwerige verdachtmakingen en veroordelingen, zonder concrete sterke bewijzen aan te voeren.

  1. Goed opgelet Karel. Maar jouw reactie valt daar ook weer onder..!

 12. Vreemd, iemand van wanttoknow plaats een tikfout in m’n bericht.
  Dus was namelijk m’n originele reactie:

  Avaaz heeft ook goede dingen bereikt. Oke, hun berichtgeving kan minder angstig, maar dat maakt ze nog niet slecht. Wanttoknow maakt zich net zo erg schuldig aan paniekzaaierij en angst aanjagen als avaaz. En wat mij opvalt is dat wanttoknow grossiert in hun artikelen met schreeuwerige verdachtmakingen en veroordelingen, zonder concrete sterke bewijzen aan te voeren.

  1. Kerel, ik heb het gevoel dat jij nu aan het paniekzaaien bent… ik zie namelijk geen verschil!

  2. .. want wie let er nu op een i-tje meer of minder… of ben je iemand van de puntje op de i?

  3. Jaja , beste Karel , het lijkt er inderdaad op dat jouw bericht een tikfoutje is . En dat dan nog tweemaal identiek , knap hoor 😉

  4. @Karel
   BerichtIgeving vs berichtgeving. Waarom denk je dat jij die tikfout niet hebt gemaakt?
   Moest ’s zien wat er soms van onder mijn vingers op het scherm floept 😉
   De artikels over Avaaz zijn geen paniekzaaierij, vind ik, maar eerder een waarschuwing om onderscheidend te zijn en niet alles voor waar te nemen, hoe graag we dat ook zouden willen.
   Omdat… niéts is wat het lijkt. Zelfs niet je eigen spiegelbeeld want dat toont je gevoelens niet, je gedachten niet, noch wie of wat je in wezen bent.

  5. Hmmm Karel, volgens mij ben je nu weer een komma vergeten… of heeft Guido de komma soms expres weggehaald…. kom op zeg!

   WTK is alles behalve paniekzaaien….. die paniek creëer je toch echt zelf!

 13. Schrijnend om te zien hoe het journaal Ban Ki Moon laat zien die de slachtingen oplepelt, terwijl ik voel alsof het een in scene gezette moordpartij is geweest. Stiekem dacht ik “en morgen leest hij de volgende tragische gebeurtenissen om de lijst van menselijk leed langer en indrukwekkender te maken. En waarom???? Wij weten het nieuws nog niet eens en de VN heeft alle details al, precies op tijd voor hun goed georganiseerde personconferenties. Hoe toevallig!!

  En Nederland hangt oranje vlaggetjes op 🙁

 14. (Mr. drs. Bou heeft een kwaliteitsblog waarvan we hier)Wel daar heb ik dus een heel andere mening over;Die bou is aardig de weg kwijt en over kwaliteit gesproken die vaardigheden mist zij toch echt,Het enige wat voor haar telt is het aantal bezoekers per dag op dr website en voor dat gaat zij over lijken,Dat bevalt mij niet zo,Plus het feit dat zij dubbel spel speelt wanneer het haar uitkomt,die mensen hadden wij vroeger ook in de tweede wereldoorlog,Ik heb dus geen hoge pet op van boutje,Zou haar never nooit niet als raadsman inhuren,Die heeft last van mannelijk gedrag en dat MR voor dr naam dat doet haar heel wat!!Oppassen voor die vrouw!!!Die klopt van geen kan.

 15. Avaaz stuurde vandaag onderstaande email uit. Ik proef hieruit dat ze voor een karretje gespannen worden. Welke weet ik niet. Ik vind het ook onuitsprekelijk triest dat mensen druk durven uit oefenen door elkaar massaal uit te moorden. Dat de poppenspeler gauw in de kraag gevat mag worden. Wat een zieke wereld :(.

  In Lak’ech

  ——————————–

  Beste vrienden,

  Vandaag zijn er nog eens 27 kinderlichaampjes in Syrië gevonden, afgeslacht. India en de VS kunnen de wapenlevering aan het brute regime van Syrië stopzetten, door te dreigen met een boycot van de belangrijkste wapenleverancier, het Russische wapenbedrijf Rosoboronexport. Deze financiële druk kan een einde maken aan de bloedbaden. Teken nu de petitie tegen de dodelijke Russische handel met Syrië!

  In Syrië zijn vandaag de lichamen van nog eens 27 vermoorde kinderen gevonden. Om deze horror te stoppen moeten we de wapenstroom naar het regime stilleggen. Er is een manier om dit te doen, maar we moeten met z’n allen samenwerken om het voor elkaar te krijgen.

  En wel als volgt: India en de VS zijn belangrijke klanten van de voornaamste wapenleverancier van Syrië: het Russische staatsbedrijf Rosoboronexport. We moeten beide landen overhalen alle deals stop te zetten zolang Rusland de moordmachine van Syrië blijft steunen. Dit kan de wapenhandelaren dwingen te stoppen met de verkoop aan Syrië. Zowel de VS als India willen dat het geweld in Syrië eindigt, maar de diplomatie faalt. Dit is hun grootste kans — laten we ze een groots mandaat tot actie geven.

  De VS heeft het bedrijf al eerder overgehaald om te stoppen met de verkoop van lichte wapens aan Syrië. Als we de druk op India nu kunnen opvoeren zodat ze zich beiden uitspreken, kan Rosoboronexport gedwongen worden om de wapenlevering aan Syrië volledig stop te zetten. Klik hier om de dringende petitie te tekenen om te stoppen met deze dodelijke handel in Syrië, en vertel het verder — de petitie zal zowel aan de beide landen als aan Rosoboronexport worden overhandigd op een gigantische wapenbeurs in Parijs over drie dagen:

  http://www.avaaz.org/nl/us_and_india_stop_syrias_merchants_of_death/?vl

  Van sancties tot het plan van Annan – internationale politieke oplossingen krijgen het niet voor elkaar om het bloedbad in Syrië te eindigen. Nog maar een week geleden werd de wereld opgeschrikt door het gruwelijke bloedbad in Houla, waar 49 kinderen werden geëxecuteerd. Waarom? Assad wordt beschermd door zijn oude vriend Rusland, die internationale actie blokkeert en verdient aan de wapenverkoop — Rosoboronexport is Rusland’s grootste wapenhandelaar en brengt jaarlijks voor miljoenen aan belasting binnen. President Assad blijft enkel aan de macht door militair overwicht en het zaaien van angst. Als we Rusland ervan kunnen overtuigen dat steun aan het Syrische regime het niet waard is en de wapenverkoop aan Assad te stoppen, dan zal zijn wapenarsenaal en daarmee zijn macht afnemen.

  India en de VS zijn goed voor 50% van de wapenverkoop van Rosoboronexport, en beide landen willen stevige actie tegen Syrië. De VS heeft pogingen geleid het geweld te stoppen, en een groep Amerikaanse senators roept het Pentagon op dit moment op om een gigantisch helikoptercontract met Rosoboronexport te annuleren. India heeft al voor een einde tegen het geweld gestemd bij de VN-Veiligheidsraad. Experts zeggen dat zelfs de kleinste zinspeling dat de Indiase regering zijn klant-zijn bij Rosoboronexport vanwege Syrië heroverweegt, de verkoop aan het regime kan eindigen, en de Russen hun steun aan Assad kan doen laten vallen.

  Rosoboronexport zou wettelijk aansprakelijk kunnen worden gehouden voor oorlogsmisdaden, wegens het sturen van wapens naar het Syrische regime. Maar door hoge winsten en een gevoel van immuniteit gaan ze gewoon door met hun bloederige handel. Diplomatische druk op Rusland neemt toe, maar het is deze financiële dreiging die uiteindelijk de beslissende kaart kan zijn. We moeten nu in actie komen en ons met honderdduizenden uitspreken, nog voordat Rosoboronexport volgende week in Parijs aankomt. Ga naar de link om de VS en India op te roepen de dodelijke deals van Rusland te stoppen, en stuur het naar iedereen door:

  http://www.avaaz.org/nl/us_and_india_stop_syrias_merchants_of_death/?vl

  In het afgelopen jaar hebben de leden van Avaaz de Syrische lente en een einde aan het geweld gesteund — we hebben de blackout doorbroken, verborgen gruwelijkheden naar buiten gebracht en gezorgd voor essentiële reddingslijnen naar belegerde Syriërs. Laten we nu alles doen wat we kunnen om de aanlevering van wapens waarmee Syriërs worden vermoord, bij de wortel af te kappen.

  Met hoop en vastberadenheid,

  Alice, Joseph, Denis, Luca, Emma, Ricken, Wissam, Dalia en het hele Avaaz-team.

  1. Ja, bizar. Ik zag het vanochtend ook in mijn brievenbus. Echt schandalig hoe organisaties als Avaaz en Amnesty International actief meedoen met de escalatie van het geweld in Syrië door uit te blinken in eenzijdige propaganda-taal.

   Geen woord over de wapenleveranties van landen als Qatar en Saudi-Arabie aan de gewapende milities die waarschijnlijk echt verantwoordelijk zijn voor de bloedbaden en de aanslagen die het leven in Syrië steeds onveiliger maken.

   Rusland is juist een kracht die inzet om de partijen rond te tafel te brengen. Maar het gewapend verzet – gesteund door het Westen – wil niet spreken, die willen alleen maar het vertrek van de regering Assad.

   Ik heb er nog een blogje aan gewijd op: http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/06/avaaz-steunt-opnieuw-anti-syrie.html

  2. Zat ook in mijn mailbox. Heb geantwoord dat ik via andere kanalen vernomen heb dat niet het Syrische leger, maar een paramilitaire milite, een zgn. Bevrijdingsleger, voor deze false flagoperaties verantwoordelijk zou zijn, alleen met de bedoeling zelf de macht te grijpen. Wie bewapent deze militie? Ik heb er op aangedrongen om eerst zélf een diepgaand onderzoek te doen alvorens een campagne te starten en heb geschreven dat ik deze petitie niet wanste te ondertekenen.
   Ik zou willen vragen dat al de WTK-ers die deze petitie vandaag kregen, in dezelfde zin zouden mailen. Samen staan we sterk, dat weet Avaaz verdomd goed.

 16. Voor mijn gevoel hoeft de ene het ander niet uit te sluiten. Het begint er natuurlijk mee hoe jezelf in het leven staat. Alleen al door je Zijn lever je een belangrijke bijdrage aan een betere wereld, dat is voor mij een energiekwestie (zoals we hier bezig zijn of in eigen omgeving). Ik geloof daarbij in het 100 aapjes effect! Liefde en Licht verspreid zich heel snel! Als dat voor jezelf voldoende is, is dat prima! Maar wil je een actievere bijdrage leveren om zaken in de wereld in een stroomversnelling te krijgen, dan is de vraag: Wat is de beste weg? Ik ben het geloof kwijtgeraakt om dingen veranderd te krijgen via de bestaande machtsstructuren.

  De “politiek”is onmachtig om zaken echte te veranderen, dat blijkt mar weer door de financiele crisis! Alles is veel te complex geworden, veel te groot en niet meer te bevatten! Daarom zullen bestaande systemen in mijn visie onvermijdelijk in elkaar gaan storten! Daarom is het voor mij tijd- en energieverspilling om daar nog aandacht aan te schenken!. Ik heb zelf daar oook een paar jaar geleden de consequentie aan verbonden om van baan te veranderen. Ik werkte voor een grote multinational, maar ik zag daar ook teveel oneigenlijk gedrag (allemaal korte termijn door winstbejag). Ik werk nu voor een kleinschaliger familiebedrijf, waarin ik het gevoel heb een veel grotere bijdrage te kunnen leveren in die “betere”wereld, in relatie met je eigen omgeving, maar ook met klanten, leveranciers, banken en overheden.

  Daarnaast liep ik tegen een kwestie aan bij mij in het dorp dat heel veel emotie bij me opriep ( de kap van 400 monumentale beuken in een beukenlaan). Die beuken zijn voor mij de symbolen van de Verbinding tussen Hemel en Aarde en hebben mij in het verleden ( en nog steeds) heel veel kracht gegeven. De gemeentelijke overheid roept dat die beuken ziek zijn en een risico vormen voor de veiligheid en ik roep dat er een paar ziek zijn en dat je daardoor nog niet die hele beukenlaan hoeft te kappen. Ik tekende ook al lang een aantal petitie van de Avaaz en het leek me een prachtig instrument om nu in te zetten voor behoud van die beuken.
  En ik kan jullei wel vertellen dat ik geen seconde sprijt heb gehad! Het heeft me heel veel tijd en geld gekost, maar het levert geweldig veel op! Doordat heel veel mensen uit Liefde en Respect voor de natuur de petitie hebben ondersteund, komt er heel veel energie vrij. Wat dacht u wat dat doet met de gemeentelijke overheid? In het begin gingen ze slaan en beschuldigden ze mij van suggestieve berichtgeving en leugens. Langzamerhand toen alle informatie boven tafel kwam moesten ze toegeven dat ze me onterecht van leugens hebben beschuldigd.

  En nu duidelijk wordt dat die beuken helemaal niet ziek zijn en dat waarschijnlijk nog heel lang kunnen leven, begint er langzamerhand een kentering te ontstaan. Ik ben nu uitgenodigd om mee te denken om tot een aanvaardbare oplossing te komen voor die beukenlaan en het eind van het liedje wordt waarschijnlijk dat we beukenlaan kunnnen opknappen met de beschikbare gelden die waren uitegtrokken voor kap en herplant (nieuw wegdek en wegwerken achterstallig onderhoud aan de beuken) en tegelijkertijd de beuken laten staan. En ik merk om me heen dat de burgers in het dorp hier ook vertrouwen in krijgen. En herstel van vertrouwen is wezenlijk in een tijd als deze waarin zoveel mensen teleurgesteld zijn.

  De burgemeester bij mij in het dorp leert snel. Een aantal maanden geleden beschuldigde hij mij nog van leugens, was zo sportief om een maand later mij zijn excuses aan te bieden en nu heeft hij afgelopen week ( met succes) bij Gert Leers gepleit voor een Afghaans gezin met 5 opgroeiiende zonen dat al 13 jaarbij ons in het dorp woont en dat uitgezet dreigde te worden. Ook hiervoor is een petitie opgezet door mensen in de omgeving van dat gezin en ik kan jullie het tekenen van die petitie van harte aanbevelen. http://petities.nl/petitie/de-familie-akbari-moet-blijven

  1. @Dick
   Dank voor je wijze woorden. Ben intussen ook tot het inzicht gekomen dat er vele goede petities van Avaaz zijn uitgegaan en ben blij dat ik die ondertekend heb. Het is dat sluipende dat mij zo deed steigeren. Jarenlang krijg je petities voor zeer achtenswaardige doelen toegestuurd, tot plots… een aantal instinkers op jou worden afgevuurd. Ik ben er zeker van dat velen tekenden in de vaste overtuiging dat, net omdat het van Avaaz kwam het wel OK zou zijn.
   Ik teken nog vele andere petities, zoals die over de chemtrails, tegen uitwijzingen enz. De jouwe kan ik als Belgische, jammer genoeg niet ondertekenen. Toch wens ik jullie er een overdonderend succes mee.

  2. Dank je, Mascha, ik heb dat gelukkig de laatste dagen ook tot me kunnen nemen dank zij wtk. Ik heb al van meer mensen gelezen dat ze geen goed gevoel hadden rond de laatste petities, die Avaaz heeft georganiseerd. Ik deel dat gevoel. Ik kan niet beschrijven waar het weg komt, maar ik heb er ook geen gevoel bij de kwestie die nu speelt in Syrie en hoe Avaaz daar wordt misbruikt. Voor mij blijft echter overeind dzt zij wel voor mij eern inspiratiebron waren hoe ik zelf een petitie website kon opzetten. En het Universum heb ik bij de petitie rond de beuken gemerkt ondersteund altijd die intiatieven die blijkbaar op dat moment nodig zijn.

   Ik kreeg het plan voor het opzetten van de petitie rond de kerstdagen vorig jaar en ik zou de voorbereiding klaar moeten hebben half januari van dit jaar. En ik moest een mooie flyer in elkaar steken en een poster die in openbare ruimtes zou kunnen hangen en ik moest een websie bouwen. En tussen kerst en nieuwjaar kwam ik bij “toeval in contact met een fotograaf die me geweldige foto’s kon”leveren van de beukenlaan, een grafisch ontwerper die voor niets een design wilde maken voor de flyer en poster, een drukker die voor weinig geld de A4 flyer (voor huis en huisverspreiding) en posters wilde drukken.

   En ik werd een beetje zenuwachtig begin januari toen iemand die mij had toegezegd om te helpen met het bouwen van een website mij in de steek liet (blijkbaar had ik daar ook iets te leren). Maar ineens kreeg ik van iemand een link naar een petitie website van een discotheek in een naburig dorp (ging om herbouw na brand op dezelfde plaats). En ik kreeg contact met de jonge die die website had gebouwd (de diskjockey) en die vond het zo’n leuk initiatief dat hij tegen kosten de website wilde bouwen en onderhouden. En ik vond ook nog een bezorgbedrijf dat tegen een kleine vergoeding 10.000 flyers wilde bezorgen. En half januari stonden we in de startblokken, alles kant en klaar! Ik heb zelden in mijn leven ervaren hoe de Wetten in het Universum zo voor je kunnen werken!

 17. Ik twijfelde al een tijd of Avaaz of zeer naief of gewoon fout was. De oproep voor militair ingrijpen door de VN in Syrie overtuigde mij eindelijk van het laatste. Heel goed dat om hier over te publiceren. Wantotoknow is weer eens de eerste Nederlandse blog/site die hier aandacht aan besteedt.

 18. Ik ben blij dat wanttknow dit weer uitgezocht heeft, ik begon ook al mijn twijfels te krijgen en net als Hugo kreeg ik de kriebels dat het niet klopte toen inderdaad voor ingrijpen gekozen werd door de vn, gelukkig kan ik nog op mijn gevoel vertrouwen

 19. This procedure violates the principles of International Law, first of all Article 19 of the Universal Declaration of Human Rights relating to the fact of receiving and imparting information and ideas through any media and regardless of frontiers.” Above all, the procedure violates the United Nations General Assembly resolution, adopted after the end of World War II, to prevent further wars. Resolutions 110, 381 and 819 forbid “to set obstacles to free exchange of information and ideas” (like cutting off Syrian TV channels) and “all propaganda provoking or encouraging threats to peace, breaking peace, and all acts of aggression”. By law, war propaganda is a crime against peace, the worst of crimes, because it facilitates war crimes and genocide.

 20. URGENT:
  Actueel van 11 juni 2012…dit kan en is eigenlijk ieder land overkomen…maar op dit moment is het Syrië.

  http://www.politaia.org/kriege/achtung-nato-bereitet-riesige-tauschungsoperation-vor/

  Oorspronkelijke artikel van http://www.voltairenet.org door Thierry Meyssan
  Hier in het Engels.

  URGENT: Expose NATO Dirty Tricks in Syria BEFORE They Happen
  NATO preparing vast disinformation campaign.

  Thierry Meyssan
  voltairenet.org
  June 12, 2012

  In a few days, perhaps as early as Friday, June 15, at noon, the Syrians wanting to watch their national TV stations will see them replaced on their screens by TV programs created by the CIA. Studio-shot images will show massacres that are blamed on the Syrian Government, people demonstrating, ministers and generals resigning from their posts, President Al-Assad fleeing, the rebels gathering in the big city centers, and a new government installing itself in the presidential palace.

  This operation of disinformation, directly managed from Washington by Ben Rhodes, the US deputy national security adviser for strategic communication, aims at demoralizing the Syrians in order to pave the way for a coup d’etat. NATO, discontent about the double veto of Russia and China, will thus succeed in conquering Syria without attacking the country illegally. Whichever judgment you might have formed on the actual events in Syria, a coup d’etat will end all hopes of democratization.

  The Arab League has officially asked the satellite operators Arabsat and Nilesat to stop broadcasting Syrian media, either public or private (Syria TV, Al-Ekbariya, Ad-Dounia, Cham TV, etc.) A precedent already exists because the Arab League had managed to censure Libyan TV in order to keep the leaders of the Jamahiriya from communicating with their people. There is no Hertz network in Syria, where TV works exclusively with satellites. The cut, however, will not leave the screens black.

  Actually, this public decision is only the tip of the iceberg. According to our information several international meetings were organized during the past week to coordinate the disinformation campaign. The first two were technical meetings, held in Doha (Qatar); the third was a political meeting and took place in Riyad (Saudi Arabia).
  The first meeting assembled PSYOP officers, embedded in the satellite TV channels of Al-Arabiya, Al-Jazeera, BBC, CNN, Fox, France 24, Future TV and MTV. It is known that since 1998, the officers of the US Army Psychological Operations Unit (PSYOP) have been incorporated in CNN. Since then this practice has been extended by NATO to other strategic media as well.

  They fabricated false information in advance, on the basis of a “story-telling” script devised by Ben Rhodes’s team at the White House. A procedure of reciprocal validation was installed, with each media quoting the lies of the other media to render them plausible for TV spectators. The participants also decided not only to requisition the TV channels of the CIA for Syria and Lebanon (Barada, Future TV, MTV, Orient News, Syria Chaab, Syria Alghad) but also about 40 religious Wahhabi TV channels to call for confessional massacres to the cry of “Christians to Beyrouth, Alawites into the grave!.”

  The second meeting was held for engineers and technicians to fabricate fictitious images, mixing one part in an outdoor studio, the other part with computer generated images. During the past weeks, studios in Saudi Arabia have been set up to build replicas of the two presidential palaces in Syria and the main squares of Damascus, Aleppo and Homs. Studios of this type already exist in Doha (Qatar), but they are not sufficient.
  The third meeting was held by General James B. Smith, the US ambassador, a representative of the UK, prince Bandar Bin Sultan (whom former U.S. president George Bush named his adopted son so that the U.S. press called him “Bandar Bush”). In this meeting the media actions were coordinated with those of the Free “Syrian” Army, in which prince Bandar’s mercenaries play a decisive role.

  The operation had been in the making for several months, but the U.S. National Security Council decided to accelerate the action after the Russian President, Vladimir Putin, notified the White House that he would oppose by all means, even by force, any illegal NATO military intervention in Syria.
  The operation has a double intent: the first is to spread false information, the second aims at censuring all possible responses.

  The hampering of TV satellites for military purposes is not new. Under pressure from Israel, the USA and the EU blocked Lebanese, Palestinian, Iraqi, Libyan and Iranian TV channels, one after the other. However, no satellite channels from other parts of the world were censured.
  The broadcast of false news is also not new, but four significant steps have been taken in the art of propaganda during the last decade.

  • In 1994, a pop music station named “Free Radio of the Thousand Hills” (RTML) gave the signal for genocide in Rwanda with the cry, “Kill the cockroaches!”
  • In 2001, NATO used the media to impose an interpretation of the 9/11 attacks and to justify its own aggression against Afghanistan and Iraq. At that time already, it was Ben Rhodes who had been commissioned by the Bush administration to concoct the Kean/Hamilton Commission report on the attacks.
  • In 2002, the CIA used five TV channels (Televen, Globovision, ValeTV and CMT) to make the public in Venezuela believe that phantom demonstrators had captured the elected president, Hugo Chávez, forcing him to resign. In reality he was the victim of a military coup d’etat.
  • In 2011, France 24 served as information ministry for the Libyan CNT, according to a signed contract. During the battle of Tripoli, NATO produced fake studio films, then transmitted them via Al-Jazeera and Al-Arabiya, showing phantom images of Libyan rebels on the central square of the capital city, while in reality they were still far away. As a consequence, the inhabitants of Tripoli were persuaded that the war was lost and gave up all resistance.

  Nowadays the media do not only support a war, they produce it themselves.

  1. @Monika
   Dankjewel voor het plaatsen van de originele Franse site. 🙂
   Mijn Engels is niet goed genoeg om de finesses helemaal te begrijpen.

  2. @Monika
   Ik denk dat wij voorlopig buiten schot blijven. Opvallend is dat de aangevallen landen schuldenvrij zijn en hun Nationale Bank nog geen Rothschild-filiaal.

  3. @Anelle
   Ik denk dat wij voorlopig buiten schot blijven. Opvallend is dat de aangevallen landen schuldenvrij zijn en hun Nationale Bank nog geen Rothschild-filiaal.

   Of wij voorlopig buiten schot blijven, weet ik niet. Er is dichterbij huis, met name in Nederland, behoorlijk wat spelende. En ja, de landen die aangevallen worden zijn schuldenvrij en hun Nationale Bank is nog geen Rotschhilds-filiaal. Landen als Afganistan werden om dezelfde reden aangevallen. Nederlandse troepen werden daar heen gestuurd met de opdracht te moorden, hele dorpen uit te roeien. In eerste instantie volgden! de Nederlandse militairen hun opdrachtgevers, totdat ze eens goed gingen kijken wat er nou plaatsvond in de dorpen en daar gewoon goed functionerende leefgemeenschappen zagen. Daarop zijn ze contact gaan maken met de plaatselijke bevolking en zich gaan verzetten tegen hun opdrachten. Met name in Arnhem is er een groep veteranen die vandaag de dag nog steeds aandacht vragen voor deze misstanden. Maar zij worden op alle mogelijke manieren tegengewerkt, waardoor er nu zelfs een Krikkegate affaire speelt in Arnhem.

   Het is zinvol om nog dieper te kijken en te onderzoeken hoe de ‘opstanden’ in die landen gecreëerd worden. Al jaren voordat de ‘opstanden’ werkelijk plaatsvinden, worden deze voorbereid. De grote financier van deze operaties is Soros. Hij is verbonden met Annonymous. Controlled oppostion dus. En ik heb het gevoel dat dit spel dichter bij huis ook speelt dan velen willen inzien.

  4. @Mascha
   Och, wat er ook achter de schermen aan het spelen is. Er is daar evenveel goed bezig als kwaad. Dat vergeten we veel te gemakkelijk, geneigd tot doemdenken als de mens is.
   Er wordt op dit ogenblik met man en macht aan een nieuw financïeel stelsel gewerkt. Een stelsel waar het virtuele geld geen rol meer speelt en de munteenheid op een waarborg in edel metaal berust.
   En dat er in de ‘hoge’ regionen van de kliek onrust heerst moge duidelijk zijn. Onze kroonprins Filip is rechtstreeks van de Bilderbergconferentie naar Z-Korea gereisd, alvorens door te reizen naar Japan waar hij op dit ogenblik een belangrijke handelsmissie leidt. Waarom Z-Korea en Japan, precies op dit moment?
   Het is stilaan een publiek geheim dat Azië enorme goudvoorraden herbergt die de Illuminati maar al te graag in handen zou hebben, want zij krijgen de crisis die ze veroorzaakten recht in het gezicht terug.
   Enfin, om maar te zeggen dat er overal veel aan het gebeuren is, ten kwade én ten goede, al wordt dat laatste angstvallig voor het grote publiek verborgen gehouden.

  5. @Anelle

   Jazeker, alles is er al. De Nieuwe Aarde is er al.

   We zijn in de tijdsperiode ‘De dag des oordeels’ aanbeland. Ik schrijf er op dit moment een column over. Het kan niet anders dan dat de shit in de vervormde psyche van de mens boven komt drijven zodat deze geheeld kan worden. ‘De dag des oordeels’ is geen veroordelende handeling van God, zoals velen vanuit religie meegekregen hebben. In dit huidig NU-moment moet alle shit getransformeerd worden in de zin dat eenieder de keuze moet maken gedreven te willen worden door angst of bewogen door Liefde. De tegenkrachten kunnen nog rare en harde bokkensprongen maken. Want als de mens de weg terug naar Verlichting gaat, is hun spel afgelopen. Er wordt dus wel alertheid van eenieder gevraagd.

  6. @ Anelle…Je ne parle pas de francais, seulement un petit de mots…het is maar goed dat we het Nederlands hebben 😉

   Idd Syrië heeft nog niets met de Rothschild banken te maken. Daar hebben ze nog het Sharia-bankenstelsel, waarbij je geen rente krijgt en hoeft te betalen.
   Ik las een artikel over Ahmadinedschad (Iran) die afgelopen week in China (Shanghai conference) was, en die uitte zich over de globale wereldordening en vooral over de onrechtvaardigheid en dat het daarmee afgelopen is…
   http://german.irib.ir/nachrichten/praesident/item/207147-ahmadinedschad-derzeitige-weltordnung-ist-am-ende

   Dus Azië speelt zeker een rol…. we zullen zien.

  7. @Mascha
   Enkele alinea’s uit aan artikel van John Smallman met saul :

   “De energieën zijn toegenomen want het moment van je ontwaken komt steeds dichterbij, en ze helpen je je open te stellen, en volledig te richten, op de persoonlijke problemen die jullie allemaal diep binnenin je hebben begraven, wanneer ze in je bewustzijn doorbreken en je aandacht vragen. Jullie kunnen met deze zaken omgaan. Wat de oorzaak daarvan is hoeft je helemaal niet duidelijk te zijn, maar de oorzaak is niet het probleem! Sta wat er ook bovenkomt gewoon toe er te zijn; je hoeft er niets mee te doen. Erken het, dank het voor de les die het je heeft gebracht – want dat was het doel ervan – en sta het toe door je heen te stromen en zich op te lossen in het niets waaruit het gekomen is, en het zal gebeuren.
   Het kan zijn dat er bepaalde gedachten, woorden of daden in je herinnering komen waar je niet erg trots op bent – je zou zelfs enige schaamte of schuld kunnen voelen als ze in je geest komen – maar het enige wat je hoeft te doen is jezelf daarvoor te vergeven en liefdevolle gedachten te sturen, wat krachtige stromen van energie zijn, naar hen die het beïnvloed heeft.
   Alles wat je je herinnert is nooit gebeurd want al je ervaringen maken deel uit van de illusie, en je zelf-vergeving is een loslaten van onwerkelijke gebeurtenissen die voor jou heel echt leken, en het stelt je in staat toegang te krijgen tot de goddelijke Vlam van Liefde die eeuwig binnenin je brandt. Wanneer je dat doet, zal vrede in je denkgeest stromen, je stress zal verminderen, en je zult in staat zijn om je prioriteiten opnieuw vast te stellen en elk gevoel van overweldiging zal beginnen te verminderen.
   Jullie zijn goddelijke wezens die een illusoire menselijke ervaring ondergaan die aan het eindigen is. Jullie gaan ontwaken binnen de Realiteit en genieten van de extase van het een zijn met God. Enkelen van jullie hebben extreem korte ervaringen gehad van een zijn met de natuur, mensheid, het universum gedurende de tijd in de illusie. Je bent helemaal ondersteboven geraakt door het wonder daarvan en bent ze nooit vergeten, ofschoon de intensiteit van het moment vervaagd is. Wanneer je ontwaakt, zal je ervaring oneindig veel schitterender zijn, en dat weet je. Dus ontspan, en sta het ontwaken van de mensheid toe te gebeuren, door overgave aan het goddelijke Liefdesveld dat je continu in haar liefdevolle omhelzing houdt.”
   Deze eindtijd houdt ook in dat alle aardse partijen in extremis nog een en ander uit de brand willen slepen, wat vooral zichtbaar is in het kwaad. Dat moet de mensen verlammen in angst, dat op zijn beurt het duister voedt.
   Het is aan ons om er afstand van te nemen en onze focus resoluut op een mooiere toekomst op een herboren planeet te richten. Al de rest is schaduwboksen en niet aan ons besteed.

 21. Op 8.6 mailde ik het volgende naar Avaaz :
  “Via andere kanalen verneem ik dat NIET het Syrische leger de bloedbaden aanricht, maar wel een zgn. Syrisch bevrijdingsleger. Met als enig doel, zelf de macht over te nemen, schrikt deze paramilitaire groep er niet voor terug om false flagoperaties op te zetten. Wie bewapent dit ‘leger’?
  Ik dring er dan bij jullie ook op aan om zélf eerst diepgaand onderzoek te doen, alvorens een campagne op te zetten.
  Ik wens deze petitie dan ook niet te ondertekenen.
  Met beleefde groet,”

  Vandaag ontving ik dit nietszeggende standaard antwoord :
  “Bedankt voor je bericht!
  We waarderen de feedback van Avaaz-leden en begrijpen dat niet alle leden het steeds eens zijn met de campagnes die Avaaz voert.

  Daarom laten we het aan de leden zelf of ze besluiten een campagne te steunen of niet.

  Neem voor overige vragen of opmerkingen gerust weer contact op, en bedankt voor je interesse in Avaaz.

  Met vriendelijke groet,

  Sofie
  Avaaz.org”

 22. Hier nog een reminder op welke leugens de eerste Irak-oorlog ‘desert storm’ uit 1992 is gebaseerd….
  vanaf 4min15
  http://www.youtube.com/watch?v=ROW7gco5EZ4&feature=player_embedded#!

  Daarom was voor mij heel duidelijk dat 9/11 een false flag was…ondertussen twijfel ik wel de hele geschiedenis aan.
  Te bedenken dat in alle nieuwere geschiedenis(les)boeken te lezen is, dat er terroristen een aanslag pleegden. Welkom in 1984…de leugen regeert…hopelijk niet meer lang!

  1. Twee dagen terug even een Orwelliaans momentje gehad; bij het opstarten van de PC kwam er een politie bericht in beeld met de melding dat mijn computer vergrendeld was en ik een boete diende te betalen ivm downloaden.
   WTF?! Ik kon nergens meer bij, alles op slot! (Na de eerste stoom uit m’n oren de tekst opnieuw gelezen en aan de beroerde grammatica te zien klopte het niet, het was weer een soort virus. Computer evengoed 2 dagen weg om de boel weer op te laten lossen, maar het was wel even een heel maf moment, zo van; okay, het is al zover….).

  2. Misschien een gat in de markt, tegen digitaal overdraagbare aandoeningen.

  3. Nog nooit gezien zoiets op me PC hier, denk eerder een practical joke! Laat ik maar eens zwijgen over al die illegale bytes en bytes die tussen mijn router en PC heen en weer vliegen. Misschien eens over switchen naar wat Nibbles…

 23. Ik vond het beeld van de wolf en het schaap een beetje spijtig. De wolf is een prachtig en eerlijk dier en het schaap: dat volgt de kudde. Diegenen die een stem uitbrengen en de kudde volgen stel ik voor te pleiten voor de zaken waar ze echt achter staan en niet zomaar voor alles. Tenslotte kan iedereen iets op AVAAZ zetten. Ik deed het zelf eveneens in verband met het een tegenwicht vormen tegen het verbod op verkop/gebruik van kruiden in de EU. Er was een goed gevolg op dit protest. Zo zie je maar.

 24. Avaaz is een joodse propaganda organisatie vermomd als mak schaapje.
  Syrië (Damascus) moet vallen omwille van één of andere profetie.

  Ricken Patel, co-founder of Avaaz, has consulted for the International Crisis Group(10) – another pro-war ‘think tank’. The ICG boasts Israeli war criminal Shimon Peres and former Saudi ambassador to the US as senior advisers,(11) and George Soros as an Executive.(12) The ICG is peppered with such names at the highest levels such as: Shlomo Ben-Ami – Former Foreign Minister of Israel, Zbigniew Brzezinski – Former U.S. National Security Advisor, Stanley Fischer – Governor of The Bank of Israel, Matthew McHugh – Former U.S. Congressman and Counselor to the World Bank President, Lord Robertson of Port Ellen – Former Secretary General of NATO, Morton Abramowitz – Former U.S. Assistant Secretary of State and Ambassador to Turkey, and Wesley Clark – Former NATO Supreme Allied Commander (Europe).

  https://alethonews.wordpress.com/2012/06/09/avaaz-empire-propaganda-mill-masquerading-as-grassroots-activism/

  http://www.frontpagemag.com/fpm/167823/avaazorg-and-lefts-hall-mirrors-daniel-greenfield

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Jewish_American_activists

  Now Soros has turned his attention to Canada.

  One of his front groups, called Avaaz, is lobbying to stop Sun Media’s license for a TV news channel. Soros doesn’t know anything about Canada — Avaaz called the Sun newspapers the “Suncor newspapers” — but we’re his latest toy.

  Avaaz is sending a petition to Canada’s TV regulator, the CRTC, claiming that thousands of Canadians want to censor the Sun and keep it off the air.

  The petition is a fraud — it’s an Internet petition, and anyone can sign anyone else up without their permission. Fake names are permitted, and so are foreign citizens. And the whole campaign is run out of New York.

  Avaaz? Een grote farce…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.