Advertentie

Peter Gøtsche’s presentatie in Tweede Kamer


x

peter gotzsche oplossing

x

x

Peter Gøtsche’s presentatie in Tweede Kamer

2016 WantToKnow.nl/be
x
Zoals we aankondigde hield de Deense internist, hoogleraar en onderzoeker professor dr. Peter C. Gøtzsche, in aanloop naar het geneesmiddelendebat op 13 april in de Tweede Kamer, afgelopen 29 maart, een presentatie in diezelfde Tweede Kamer. Voor de Tweede Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Vijf politieke partijen waren aanwezig: het CDA, de PvdA, GroenLinks, de VVD en de SP. In haar brief aan de Tweede Kamer van 29 januari dit jaar heeft minister Schippers gepleit voor het inperken van de macht van de farmaceutische industrie.
 x
Gøtzsche roept op tot een systeemverandering: de samenleving moet streven naar onafhankelijke, publiek gefinancierde klinische testen en overheidsgestuurde farmaceutische ondernemingen op non-profit basis. Het is voor hem heel simpel, wat het primaire doel is van de farmaceutische industrie: winstbejag. In zijn in het Nederlands vertaalde boek: ‘Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad’ beschrijft deze Gøtzsche, hoe farmaceutische bedrijven patenten verkrijgen en hun marktaandeel in stand houden op een manier die puur op winstbejag gericht is. De gezondheid van de samenleving staat heel simpel op de tweede plaats.. Als die daar al staat!
dodelijke medicijnen gotzschke
Het boek van professor Gotsche kun je zónder verzendkosten thuisbezorgd krijgen, wanneer je op de foto klikt en bij je bestelling de code ‘DL’ gebruikt.!

Peter Gøtzsche: Gezondheidszorg gaat over altruïsme, niet over kapitalisme. Van een arts verwachten we dat hij mensen behandelt als ze ziek zijn, onafhankelijk van de dikte van hun portemonnee. Mogen we niet hetzelfde verwachten van medicijnen? Dit leggen we nu in de handen van op winst gerichte bedrijven.”

Ook patiëntenorganisaties op de korrel..!
Naast de belangenverstrengeling bij ziekenhuis- en huisartsen nam Gøtzsche ook patiëntenorganisaties op de korrel. Voor hem is het duidelijk dat deze zich niet voor het karretje van farmaceuten zouden mogen laten spannen, maar hij is wel blij de voornemens van minister Edith Schippers om in Europees verband een vuist te maken tegen de industrie en gezamenlijk te onderhandelen.

Maar vervolgens haalde hij ook uit naar Schippers initiatief, inzake haar nieuwe ‘visie’ om medicijnen met de zogenaamde ‘adaptive pathways’ sneller toegang tot de markt te geven; dat is zijn ogen geen goede ontwikkeling. Dat blijkt uit de conclusies van al zijn onderzoeken. Gøtzsche roept dat het onvoorstelbaar is, dat de overheid medicijnen al op de markt verkocht laat worden, vóórdat ze veilig zijn bevonden. Waar het risico dan ligt? Natuurlijk en heel simpel: bij de samenleving. (zie artikel HIER).

Gøtzsche stelt zich kritisch op tegenover het vertrouwen in medicijnen en vindt dat bijwerkingen vaak onderschat worden. De patiënt vertrouwt erop dat medicijnen er zijn om je beter te maken. Maar wat blijkt: medicijnen zijn wereldwijd doodsoorzaak nummer drie, direct na kanker en hart- en vaatziekten. Mensen worden vaak ten onrechte volgestopt met medicijnen, met averechtse gezondheidseffecten.

Een van de voorbeelden die Gøtzsche in zijn boek (afbeelding) geeft is een diabetesmedicijn, dat slecht is voor je hart. De bijwerkingen worden door de industrie willens en wetens verzwegen, omdat ze slecht zijn voor de verkoop. De medicijnindustrie veegt deze onderzoeksresultaten structureel onder het tapijt, omdat die niet in hun voordeel werken..?!? Ook hierin pleit Gøtzsche opnieuw voor een structurele systeemverandering. Daarbij zou in zijn ogen de overheid geneesmiddelen in eigen handen moeten nemen en dienen resultaten van medicijntests eenvoudig en simpel toegankelijk te moeten zijn voor het publiek en vakmensen. Dat is niet alleen gezond maar ook voordelig voor de samenleving.

Wil je de presentatie van Peter C. Gøtzsche. bekijken, klik dan HIER voor de volledige PDF van zijn slides.

* * *

 peter gotzschke big pharma

5 gedachten over “Peter Gøtsche’s presentatie in Tweede Kamer

 1. Helaas is de criminaliteit in de farmacie en verder geen nieuws.
  Laten we echter de goede intenties – naast wellicht naieve onwetendheid – niet vergeten.

 2. Een heel klein voorbeeld met grote gevolgen is enkel al het aansmeren van de griepprik.
  De artsen die het verstrekken zullen het zelf wijselijk genoeg niet nemen want het lichaam moet die troep er ook maar zien uit te werken en het brengt bij een gemiddelde klantenkring van 1600 mensen 16000 Euro op! Lekker toch om te spotten met gezondheid en de onwetendheid van goedgelovige patienten?
  Rijst toch de vraag: “Welke arts is er eerlijk en te vertrouwen”?
  Als ik dit voorleg aan artsen komen ze altijd met domme wedervraag om er vanaf te zijn namelijk: “Dat is toch niet wetenschappelijk bewezen”?

 3. * Gezonde voeding is medicijn.
  * Geef goede informatie, inclusief verspreiden van soms eeuwenoude wijsheden over gezondheid
  *Geef eerlijke informatie van geneeswijzen uit China, India, natuurvolken
  * Educatie is nodig om gezond te leven,
  * De Codex Alimentarius is misdadig.
  * Integreer alternatieve geneeswijzen in de reguliere geneeswijzen.

 4. Het is een oeverloze exercitie in het reguliere kamp en alternatieve visie op gezondheid . Zelfs een uitzending van Arjen Lubach werd de alternatieve gezondheidszorg onderuit gehaald . Er zijn een miljoen tevreden gebruikers van dit alternatieve circuit . Mede omdat het reguliere geen oplossing heeft . Of omdat de bijwerkingen vaak vele malen erger zijn als de kwaal zelf. Zelf in een hoog ontwikkeld Zwitserland heeft men bijvoorbeeld de homeopathie officieel opgenomen in het vergoedingspakket .
  Er zijn vele wegen die uiteindelijk naar het gewenste doel kunnen leiden.
  Als er dan ook iets mis gaat in het alternatieve circuit wordt dit eindeloos uitvergroot . Terwijl er dagelijks vele slachtoffers zijn te betreuren uit de zogenaamde geaccepteerde gezondheidszorg . Dit wordt angstvallig buiten de publiciteit gehouden. Op medicatie gebied krijgt u een bijsluiter mee die bij uitvouwen het formaat van bij een krant heeft. Dit mede om juridische schadeclaims te kunnen omzeilen . U wist toch wat u slikte , is dan het verweer!!! Er zijn vele voorbeelden te noemen waar het met de medicatie uit de BigFarma hoek vreselijk mis is gegaan met dodelijke afloop.
  Het lijkt daarom niet onverstandig alles klakkeloos over te nemen van het doorgeefluik bij de huisarts !!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.