Advertentie

Tweede Kamer antwoordt Ad Broere..!


Wie draait er in hemelsnaam WERKELIJK aan de knoppen van 'onze' Euro..??
Wie draait er in hemelsnaam WERKELIJK aan de knoppen van ‘onze’ Euro..??

x

Tweede Kamer antwoordt Ad Broere..!

2015 WantToKnow.nl/.be

x

Op 13 maart 2015 werd door Ad Broere een open brief gemaild aan de Vaste Commissie voor Financiën van de Tweede Kamer. Wij plaatsten deze brief HIER op de site. In deze open brief, maakte drs. Ad Broer deze Commissie erop attent -voorzover nog niet bekend- met een schandalige situatie. Broere was tot de ontdekking gekomen, dat in Griekenland in 2010, een PRIVATE instelling opgericht was, met de welluidende naam ‘Hellenic Financial Stability Fund’ (HFSF).

Ad Broere
Ad Broere

Het blijkt uit de doelstelling van deze private instelling (!), dat deze Griekse banken en buitenlandse banken in Griekenland gevestigd, ondersteunt met fondsen (geld dus)..! En… Dat doet dit HFSF met PUBLIEKE middelen. In de ‘kas’ van het HFSF blijkt namelijk zo’n slordige € 48 MILJARD te zijn gestort, dat uit de middelen van Europese steunfondsen komt. En dat is in één woord schandalig, omdat de Europese burger door de EU is verzekerd, dat er géén belastinggeld via de Europese steunfondsen naar de (private) banken zou gaan.

Maar wel dus, want al in 2012 is deze € 48 miljard bij het HFSF terecht gekomen. En.. om de situatie nog wat schriller af te tekenen: van deze € 48 miljard is in 2 jaar tijd al zo’n € 20 miljard als oninbaar afgeschreven..!! Van de Europese pot naar de private steunfondspot dus, en vervolgens kennelijk doorgetrokken dóór de pot..

In de genoemde open brief werd aan de Financiële Commissie van de Tweede Kamer gevraagd, een verklaring te geven voor deze gang van zaken. Twee dagen geleden werd de bijgaande brief ontvangen. Als je het niet eens bent met de manier waarop de open brief is behandeld, stuur dan een mail naar een of twee van de financiële woordvoerders. De mailadressen zijn te vinden op deze link:  STUUR DIE MAIL, want als je iets kunt doen, dan is het dát toch wel…? Want dit is toch geen onderwerp om in de doofpot te laten belanden…??

 

tweede kamer brief ad broere

46 gedachten over “Tweede Kamer antwoordt Ad Broere..!

 1. Het verhaal lijkt me duidelijk als het moeilijk wordt geef je ontwijkende antwoorden of helemaal geen antwoorden om niet nog meer gerucht aan iets te geven waarvan ze weten dat het niet deugd dus zomin mogelijk op ingaan is de leus van onze regering.

 2. De brief van Ad Broere geeft het idee alsof er nog andere Banken zijn dan Privébanken, die boven de Commerciële Banken zouden staan en die voor het Volk en voor Europa zijn. Dit is natuurlijk een illusie.

  Het bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB), in Duits EZB in Frankfurt bestaat uit 23 Leden. Mario Draghi is de directeur van het EZB.
  Draghi was 2006 tot 2011 directeur van de Italiaanse Nationale Bank (Banca o Italia) , vice president van Goldman Sach, en nog steeds een bestuurslid van BIZ (Bank für Internationalen Zahlungsausgleich) in Basel. De Banca o Italia is voor 94,33% in het bezit van Privebanken. De BIZ in Basel is een eigen onafhankelijke staat in Zwitserland, zoals o.a. ook het Vaticaan in Rome en de City of Londen in Engeland. De BIZ is een Aktiengesellschaft, dat betekent dat er aandeelhouders zijn die jaarlijks de winst uitbetaald krijgen in de vorm dividenden.

  Van de 23 Leden zijn er 17 Leden afkomstig uit de Nationale Banken van de Landen in Europa. De naam Nationale Bank doet echter vermoeden dat het hier om 100 % staatsbanken gaat. Zoals Banco o Italia slechts voor 5,67% een staatsbank is, zo is b.v. ook Oostenrijkse Nationale Bank voor 30% in bezit van Privé-eigenaars. De Belgische Nationale Bank is zelfs voor 50 % in privébezit, enz enz. De Deutsche Bundesbank beweert voor 100 % een staatsbank te zijn, maar dat is zeer twijfelachtig omdat Duitsland (BRD) sinds mei 1945 geen zelfstandige staat meer is, maar nog steeds bezet gebied en valt onder de wetten van de bezetter en dat is de USA.
  In de USA wordt het Geldsysteem geregeld door de FED en die is voor 100% in Privébezit.

  Om wankelende commerciële banken in Europa voor hun ondergang te behoeden bood de EZB deze banken een krediet in onbeperkte hoogte aan voor een rente van 1% . 1121 banken uit de Eurozone maakten gebruik van dit aanbod en in totaal werd er dus 442 Miljard Euro bijgemaakt, ofschoon de goederen en diensten (aan de andere kant van de balans) zich niet verhoogden. De bevolking werd vertelt dat de banken zo meer kredieten konden geven aan nieuwe bedrijven en particulieren, maar dat konden ze onafhankelijk van dit geld toch al, omdat ze zelf kredieten kunnen scheppen. Met dit goedkope geld van het EZB konden al deze banken dus weer lekker gaan gokken en speculeren en het volk en de economie van Europa wordt hier niets beter van. Integendeel, want binnenkort moet het volk de verliezen van deze banken weer opvangen, door de ontwaarding van hun gespaarde geld. (geld erbij maken is inflatie, inflatie is geldontwaarding)

  Daarom zeg ik: ook de EZB en NZB’s in elke EU staat, is in dienst van de privébanken, daar hoeven we geen illusies over te hebben.

 3. Normaliter is dit soort “volksvertegenwoordigers” mij nog geen e-mail waard, maar omdat de betreffende mail mooi als bewijsstuk meegenomen kan worden in de procedure voor De Hoge Raad der Nederlanden (dat orgaan wat in 2011 de mensenrechtenverklaring uit de Nederlandse wetten haalde), stuur ik alle leden en plv. leden toch maar even een mailtje.
  Hoe meer daar of op de leesbevestiging niet reageren, hoe meer zij daarmee de overige argumenten in het Pleidooi onderbouwen… 🙂

 4. lijkt wel een “antwoord” (?) van de ‘rijdende rechter’: “Dit is mijn uitspraak/antwoord en daar zult u het mee moeten doen”……….. Wat kunnen we trots zijn op ‘onze’ Tweede Kamer………. (emo’s naar eigen ‘interpretatie’ invullen…)

  1. INDERDAAD ! Het is werkelijk verbijsterend schandaal, dit soort brieven -en antwoorden te zien van je “Regering”. Het geeft je een haarzuiver beeld van de KWAKZALVERS, PARASIETEN EN PROFITEURS, dat zich daar bevindt. NOOIT MEER STEMMEN DUS !!!

 5. Stuiptrekkingen van de Cabal zijn werkelijk stuitend. Veel mensen komen maandelijks geld tekort en door onze gekozen(?) volksvertegenwoordiging wordt maar aan ons getrokken en gelijktijdig geld over de balk gesmeten om eigen niet te redden probleem zaken te financieren. Laatst niet meer gestemd en doe dat ook niet meer. Ik geef niet langer toestemming dat met mijn stem financieringen tot stand komen, in binnen en buitenland, waarmee ik het fundamenteel niet eens ben. Een schande dat deze volksvertegenwoordigers maar blijven wegkijken. Ook nu weer vertegenwoordigen zij niet het volk.

  1. Gisteren was hier een nieuw voorbeeld van namelijk de JSF welke Nederland voor 4,5 miljard Euro heeft besteld blijkt niet beter te presteren dan een jager uit de jaren zeventig wat inhoud dat ook dit geld weer weggegooid is terwijl er voor mensen die honger lijden in Nederland geen geld is.

  1. Juun, kun je jouw brief als voorbeeld- en/of inspiratiebrief publiceren, zodat de volgende lezers alleen copy-paste hoeven te doen – met hier en daar wat persoonlijke, individuele aanpassingen – en alle indviduele kamerleden kunnen e-mailen? Bedankt alvast!

  2. Dit was mijn tekst: “Geachte (plaatsvervangende) commissieleden Financiën,
   Uiterst zelden gebruiken wij het (al te gemakkelijke en dus vatbaar voor misbruik) medium Mail om onze ongerustheid kenbaar te maken.
   Uw ongetwijfeld (over)volle mailboxen zijn niet gebaat bij massale meningsuitingen door miljoenen kiezers.

   Dat wij voor deze keer een uitzondering maken, heeft met de ernst van het onderwerp te maken. Namelijk met de integriteit en geloofwaardigheid van de politiek in het algemeen en u als commissieleden Financiën in het bijzonder.

   Met grote verontrusting hebben wij kennis genomen van “uw” antwoord op de Open Brief van drs. Ad Broere aan uw commissie over het misbruik van de door burgers opgebrachte belastinggelden inzake het Europees Steunfonds. Dit Steunfonds stuitte bij de invoering op grote weerstand bij uw kiezers, omdat gevreesd werd voor het afgeven van een blanco cheque aan dit instituut, (zonder parlementaire controle en strafrechtelijk immuun).
   Slechts uw politieke garantie dat er geen belastinggelden van de kiezer/burger naar dit steunfonds zou gaan, heeft deze weerstand kunnen bezweren.

   Het is ronduit stuitend via een Open Brief van drs. Broere aan uw commissie te moeten vernemen, dat er toch voor tientallen miljarden euro’s belastinggeld naar dit instituut gegaan zijn. En het is pijnlijk te moeten lezen, dat uw commissie de brief slechts voor kennisgeving aan de individuele kamerleden overgedragen heeft. Voor zover de slogan van commissievoorzitter Duisenberg “niet doorschuiven, maar aanpakken” als maatgevend voor de hele commissie beschouwd mag worden, is dit signaal (uw signaal?) een omissie.
   Een omissie waarvan wij van http://www.dereunie.info met een mailingbestand van bijna 8000 kiezers hopen dat wij spoedig van (ieder van) U mogen vernemen hoe zwaar u tilt aan de door uw partij gedane belofte, dat geen belastinggeld naar het Europees Steunfonds zou gaan, nu u er van op de hoogte gesteld bent, dat dit toch gebeurt.

   Met vriendelijke groet namens De Reünie,
   luca; van dinter.

   En om de service maar even compleet te maken voor Martin en vele anderen, zijn dit de mailadressen van alle commissieleden en hun plaatsvervangers: ‘pieter.omtzigt@tweedekamer.nl’; ’t.vdijck@tweedekamer.nl’; ‘h.nepperus@tweedekamer.nl’; ‘l.bouwmeester@tweedekamer.nl’; ‘marianne.thieme@tweedekamer.nl’; ‘f.bashir@tweedekamer.nl’; ‘m.vos@tweedekamer.nl’; ‘m.harbers@tweedekamer.nl’; ‘h.bruins-slot@tweedekamer.nl’; ‘e.dijkgraaf@tweedekamer.nl’; ‘s.dikkers@tweedekamer.nl’; ‘e.groot@tweedekamer.nl’; ‘j.klaver@tweedekamer.nl’; ‘w.koolmees@tweedekamer.nl’; ‘r.vvliet@tweedekamer.nl’; ‘e.ziengs@tweedekamer.nl’; ‘c.schouten@tweedekamer.nl’; ‘n.klein@tweedekamer.nl’; ‘p.duisenberg@tweedekamer.nl’; ‘j.kerstens@tweedekamer.nl’; ‘a.merkies@tweedekamer.nl’; ‘h.nijboer@tweedekamer.nl’; ‘s.vweyenberg@tweedekamer.nl’; ‘b.vtwout@tweedekamer.nl’; ‘r.vdlinde@tweedekamer.nl’; ‘aukjedevries@tweedekamer.nl’; ‘A.Slob@tweedekamer.nl’; ‘m.vdam@tweedekamer.nl’; ‘r.knops@tweedekamer.nl’; ‘s.gesthuizen@tweedekamer.nl’; ‘d.graus@tweedekamer.nl’; ‘esther.ouwehand@tweedekamer.nl’; ‘r.vermeij@tweedekamer.nl’; ‘a.kuiken@tweedekamer.nl’; ‘skarabulut@sp.nl’; ’t.venrooy-vanark@tweedekamer.nl’; ‘h.lodders@tweedekamer.nl’; ‘a.mulder@tweedekamer.nl’; ‘s.vveldhoven@tweedekamer.nl’; ‘k.verhoeven@tweedekamer.nl’; ‘joost.taverne@tweedekamer.nl’; ‘b.vojik@tweedekamer.nl’; ‘r.bisschop@tweedekamer.nl’; ‘P.Heerma@tweedekamer.nl’; ‘r.klever@tweedekamer.nl’; ‘a.schut@tweedekamer.nl’; ‘j.c.vos@tweedekamer.nl’; ‘d.hoogland@tweedekamer.nl’; ‘h.krol@tweedekamer.nl’; ‘m.rebel@tweedekamer.nl’; ‘h.veldman@tweedekamer.nl’; ‘j.vwijngaarden@tweedekamer.nl’
   Mail ze 🙂

  3. Lekker ook al die standaard reply’s die allemaal heel oprecht lijken, maar zodra je ze aan deze hele lijst stuurt zul je zien dat iedereen dezelfde gebruikt:
   “Geachte heer/mevrouw,

   Hartelijk dank voor uw e-mail.

   Gelet op de hoeveelheid e-mails die ik dagelijks ontvang, is het helaas niet altijd mogelijk om (tijdig) te antwoorden. Ik hoop dat u daarvoor begrip kunt opbrengen. Ik lees echter wel alle e-mails en ben u ook erkentelijk voor de moeite die u neemt om mij te schrijven.
   Ik betrek graag uw ervaringen en gedachten bij de voorbereiding van standpunten en debatten.”

  4. Bedankt Luca voor het plaatsen van jou reactie alhier.
   Zoals Floris al aangeeft zal er ongetwijfeld een gestandaardiseerde reactie volgen.
   Ik vraag me alleen af hoe dat in jouw geval is, gezien jouw posting op 4.

  5. Luca, ik had een reactie van jou gelezen nav een vraag van mij omtrent wob verzoeken nav jouw wob verzoek met afkoping omtrent MH17…
   Wil er nog op reageren maar kan het echter niet meer terugvinden.
   Weet jij nog onder welk artikel?

 6. Beste lezer(s), kun je (jullie) jouw (jullie) brief als voorbeeld- en/of inspiratiebrief (-brieven) publiceren, zodat de volgende lezers alleen copy-paste hoeven te doen – met hier en daar wat persoonlijke, individuele aanpassingen – en alle indviduele kamerleden kunnen e-mailen? Bedankt alvast!

  1. Goed plan Martin…
   Had al een verzoek aan Luca gedaan hieromtrent.
   Maar hij heeft nog niet gereageert op mijn vragen/verzoek.
   Ben van mening dat wie dan ook juridisch onderbouwd is, dit hier moet mededelen hoe anderen op een soortgelijke manier bij kunnen dragen aan vormen van verzet.

 7. Mark Rutte en de huidige regering die niet het volk maar de Multi nationals vertegenwoordigen komen te vaak en te makkelijk weg met het niet antwoorden op moeilijke vragen bv Mark Rutte antwoorde een paar weken terug in de kamer op een vraag van groen links dat hij geen antwoord kon geven omdat de regels dat niet toelaten vragen over MH 17 daar kan ik geen antwoord op geven in het belang van het onderzoek enz.
  Over TTIP daar hoort of ziet de bevolking weinig tot niets over en ondertussen is Mark Rutte bezig om te regelen dat dit er door komt en pas als het er door is zullen we daar over te horen krijgen en kan dat niet meer veranderd worden waardoor alle macht aan de multinationals is gegeven en wij tot hun slaafjes gedegradeerd zullen zijn.
  MH 17 daar zit heel veel fout maar ook daar komt hij telkens mee weg.
  Onder voorzitterschap van Koning Willem Alexander komen elk jaar de topmannen/vrouwen van de multinationals bij elkaar tijdens de Bilderbergconferenties en daar wordt bepaald wat er moet gebeuren en nergens anders.
  Nederland is koploper in het uitvoeren van de Bilderberg opdrachten wat begrijpbaar is omdat de Bilderberggroep opgericht is mede door wijlen prins Bernhard.
  Kijk wat er gebeurd Rutte en Willem lopen hun benen uit hun achterste om te lobbyen voor de multinationals op de belastingbetaler hun kosten de enige die hier baat bij hebben zijn de bedrijven en hun aandeelhouders ons land zou er stukken beter voor staan als deze heren zich voor de bevolking zouden inzetten en niet voor het grootkapitaal.
  Al onze rechten als burger worden ons stukje bij beetje ontnomen zodat we straks slaaf van de bedrijven zijn.

  1. Dat wij vertegenwoordigd worden door mensen die amper een hersencel meer dan een koe hebben en die dan ook nog niet weten te gebruiken blijkt wel uit het verhaal over kamervoorzitster Miltenburg zij heeft namelijk in het telegraafje een naam van een kamerlid gelezen en deze zou de naam van de ombudsman gelekt hebben wat voor haar aanleiding was om dit kamerlid te schorsen hoe gek wil je het hebben?

  2. Arnold, dat ze last hebben van ‘gekke koeienziekte’ is wel duidelijk 😉
   Maar hoe dan ook, de leugen regeert…
   En dat is hét probleem.

  3. Anna11.
   Al die gasten zijn nu al de hele dag van hun werk gehouden namelijk het land besturen alleen maar omdat mevrouw Miltenburg wil blijven zitten als ze echt karakter zou hebben geeft ze de fout toe en stapt ze op daar is iedereen bij gebaat en kan men weer aan het werk.

 8. Het antwoord op de open brief aan Ad Broere is naar mijn smaak behoorlijk nikszeggend, op deze manier kunnen ze er alle kanten mee op, m.a.w. Je bent met een kluitje in het riet gestuurd… Of zie ik dat verkeerd.

  1. Eigenlijk is het niet eens een antwoord…..
   Niks meer dan een nietszeggende reactie..

 9. Op 13 maart 2015 werd door Ad Broere een open brief gemaild aan de Vaste Commissie voor Financiën van de Tweede Kamer (hierbij ingesloten als attachment).
  Op 3 april 2015 werd door deze commissie hierop het antwoord gegeven dat actie op deze brief aan de individuele kamerleden wordt overgelaten.
  Ik vraag u dus nu als mijn vertegenwoordiger in de kamer actie op het probleem, gesteld in de brief van Ad Broere, te ondernemen en mij van deze actie op de hoogte te stellen.
  Ik reken op u.
  En om met uw eigen woorden te spreken……(hier heb ik hun eigen missies die deze kamerleden op hun website hebben gezet, geciteerd)

  Dus Helma Neppérus:
  Vertegenwoordig het volk en oefen je invloed uit!
  Dus Aukje de Vries:
  Niet praten maar doen!
  Dus Lea Bouwmeester:
  Beleid maken op hoofdlijnen is belangrijk, maar het is minstens zo doorslaggevend of dat beleid ook aansluit bij wat de mensen willen!
  Dus Steven van Weyenberg:
  Niet meer achter de coulissen werken, maar op het podium!
  Dus Elbert Dijkgraaf:Handel economisch daadkrachtig, maar sociaal solide!
  Dus Ed Groot:
  De PvdA-traditie van gezond financieel-economisch beleid moet worden bewaakt!
  Dus Roland van Vliet:
  Vecht met humor!
  Dus Pieter Duisenberg:
  Niet doorschuiven maar aanpakken!!

  Vriendelijke groet,
  Pauline Fluiter
  Amstelveen

 10. Ik heb inmiddels 1 reactie:
  “Geachte heer XXXXXXXX,

  Hartelijk dank voor uw e-mail naar aanleiding van de open brief die Ad Broere aan de Kamer heeft gestuurd.

  De Partij voor de Dieren is voor Europese samenwerking, maar tegen de huidige, ondemocratische vorm van de Europese Unie. Europa is geen federale staat en het is ook niet wenselijk of nodig om daarnaar te streven. Een zorgvuldige afbakening van Brusselse bevoegdheden is van groot belang. En dat is niet wat er op dit moment gebeurt.

  Zonder dat de bevolking erbij betrokken werd, is een almaar uitdijend Europees bestuursapparaat opgetuigd. De EU mist democratisch draagvlak, is uitgebreid met landen die er niet klaar voor waren en heeft een gemeenschappelijke munt gekregen alsof de verschillende lidstaten samen één natie vormen met eenduidig economisch en politiek beleid. De crisis die hier het gevolg van was, wordt nu misbruikt om nog meer bevoegdheden af te staan aan Brussel.

  De Europese besluitvorming is het resultaat van onderhandelingen achter gesloten deuren, van ondoorzichtige bureaucratie, van verborgen lobby door het bedrijfsleven. Het eenzijdige streven naar totale vrijhandel tussen lidstaten en zo min mogelijk regels voor bedrijven gaat ten koste van dieren, natuur en milieu. Op kosten van de burger worden tientallen miljarden uitgegeven aan subsidies die haaks staan op het algemeen belang.

  Het Europese Stabiliteits Mechanisme (het ESM) is daar bij uitstek een goed voorbeeld van. De Partij voor de Dieren heeft zich hier altijd tegen verzet. Wij hebben steeds benadrukt dat het echt niet kan om deze vergaande soevereiniteitsoverdracht van Nederland naar de Europese Unie mogelijk wordt in de vorm van het ESM-verdrag door te drukken, zonder dat burgers geraadpleegd zijn. Het startkapitaal van het ESM is bij elkaar gebracht door lidstaten van de Europese Unie. Het is totaal onduidelijk waar dat bedrag op gebaseerd is en het kan volgens het verdrag ongelimiteerd opgehoogd worden. Daarnaast is er onvoldoende democratische controle op de ESM en kent het ESM-orgaan juridische immuniteit, waardoor het recht volledig buitenspel geplaatst wordt.

  De Partij voor de Dieren vindt de huidige eurocrisis een ernstig probleem. Het steunfonds zal de crisis alleen maar verergeren. De Partij voor de Dieren vindt dat er een bevriezing moet komen ten aanzien van de toetreding van nieuwe lidstaten. Een toenemende dominantie vanuit Europa wat betreft de economie en de vorming van een politieke unie met centraal gezag is geen oplossing die wij steunen.

  De bestrijding van deze financiële crisis moet in samenhang bezien worden met andere crises, zoals die op het gebied van de voedsel, zoet water, energie, biodiversiteit, klimaat en dierziekten. Al deze crises worden immers veroorzaakt door het kortetermijndenken, waar ook de financiële crisis het gevolg van is. Juist bij de bestrijding van crises mag niet ingezet worden op herstel van de oude situatie, maar wordt ingezet op nieuwe, duurzame doelen.

  De Partij voor de Dieren wil een Europese Unie, die democratisch en controleerbaar is en waarin de stem van de burger wordt gehoord. Zo’n Europa pakt problemen aan die om een gezamenlijke oplossing vragen, maar laat lidstaten zelf beslissen op beleidsterreinen waar Europees beleid meer kwaad doet dan goed. Op veel beleidsterreinen zijn Brusselse bevoegdheden namelijk helemaal niet nodig, en kan samenwerking tussen de lidstaten worden verbeterd door de Europese Unie een platformfunctie te geven waarin goede ideeën en ervaringen worden uitgewerkt en gedeeld. U kunt er op rekenen dat de Partij voor de Dieren zich daar voor in zal blijven zetten.

  Wij willen u nogmaals bedanken voor uw betrokkenheid en nodigen u van harte uit ons werk op het gebied van Europa te volgen via https://www.partijvoordedieren.nl/dossier-europa

  Met vriendelijke groet,

  Thomas Sciarone
  Publieksvoorlichting
  Tweede Kamerfractie Partij voor de Dieren

  1. In ieder geval een antwoord Floris! En met een bedankje voor de betrokkenheid, heel netjes :-).
   Inhoudelijk geven ze weer waar de partij voor staat, maar ik mis antwoord op de brief van Ad. Welke actie wordt er genomen tegen de schandalige situatie van de HSFS? Misschien lees ik het niet goed, maar de brief komt op mij over als een uiteenzetting (en promotie) van de partij voor de dieren (waar ik voor een groot deel ook achter kan staan) maar geeft het verder geen antwoorden op de brief van Ad.

  2. Hey Hinde,

   Ja klopt, dat gevoel kreeg ik ook al een beetje! Vindt het fijn dat ze het zo totaal niet eens zijn met de huidige gang van zaken (wat hun functie btw ook simpelweg is). maar er wordt helaas niet ingegaan op de brief….!
   Hopelijk binnenkort wat meer reacties..!

  3. Ik heb precies hetzelfde antwoord gekregen als dat van Thomas, een geautomatiseerd antwoord dus!
   Jammer dat niet één politicus het aandurft om gewoon te zeggen dat hier sprake is van grove nalatigheid.
   Politici doen niet eens meer moeite om het vertrouwen weer terug te winnen.
   Zijn en blijven we zo stupide om toch wel weer te gaan stemmen op deze hopeloze poppenkast?
   Tring, tring, joehoe, wakker worden!!

 11. Korte samenvatting van de reactie van de griffier Financiën:
  “Dank u, maar, nee dank u. Wellicht reageert er iemand anders wel.”

  Lesje in hoe verwoord je als ambtenaar/politicus, ‘Moeten we dáár nou weer mee?!’

  akte van groot onvermogen… en hoe kan het ook anders…

 12. Uw schrijven is typisch voor instanties die geen verantwoordelijkheid nemen. Door de door u beschreven versnippering van verantwoordelijkheid kan het volk dat u gekozen heeft niet haar rol spelen en u ter verantwoording roepen.
  Uw aanpak wordt meestal gezien bij totalitaire bewinden, net voordat oppositie met geweld wordt neergeslagen. Daarmee wilt daar toch niet vergeleken worden? U wilt zich toch niet naast dictators scharen?

  Kortom, neen uw verantwoordelijkheid en antwoord inhoudelijk. U bent dat aan ons verplicht. Beschaam niet verder de democratie, wat u de laatste decennia in stijgende lijn doet.

  Mvgr Jeroen de Lange

 13. Na 170 jaar van (ver)zwijgen dan eindelijk een parlementaire discussie in Londen over het creëren van geld en de banken.
  Sinds de inauguratie van Willem van Oranje als vorst van de Staat der Nederlanden is dat ook nooit in Den Haag gebeurd. zie het debat in The House of Commons van 20 november 2014: http://www.youtube.com/watch?v=EBSlSUIT-KM#t=780 .
  Stel vragen over het geldsysteem. Zonder die vragen gaat de conomie aan gort.

 14. Onbegrijpelijk dat onze volksvertegenwoordiging een alarmerende ontdekking op deze manier onder de tafel schuift. Hoe is het mogelijk dat hier niet alle aandacht naartoe gaat?

 15. Ik heb een antwoord gekregen op mijn e-mail (volgens mij toch weer een geautomatiseerd antwoord want er stond een verkeerde aanhef boven aan een zekere mijnheer Poorte!)

  Weer een dooddoener…, we kunnen hen eraan houden dat ons belastinggeld goed en zinnig wordt besteed, ja aan m’n hoela!!!!

  Hartelijk dank voor uw mail. Het ESM is voor de VVD zeker geen makkelijke stap geweest, maar wel een noodzakelijke om de gevolgen van de eurocrisis te bestrijden. Het stabiliseren van de Europese bankensector, waaronder de Griekse, was een van de doelen van onze aanpak van de eurocrisis. Het ESM heeft is op voorspraak van de VVD omsloten met vele sloten waardoor te makkelijk gebruik maken van het ESM uitgesloten wordt. Dezelfde voorzichtigheid achten wij als VVD bij het Griekse programma van het grootste belang. Het HFSF wat u beschrijft was onderdeel van deze aanpak van de Griekse eurocrisis. De VVD zal er altijd voor waken dat Nederlands belastinggeld goed en zinnig besteed wordt. Daar kunt u ons aan houden.

  Met vriendelijke groet,

  B. (Boudewijn) Beukers
  Medewerker Mark Harbers
  Woordvoerder Financiën
  Lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

  1. Yup, mijn mailtje!
   is inderdaad de mail die ik ook al ontving!
   Slap gelul ook weer!

 16. Ik heb grote bewondering voor ‘alles wat Ad Broere doet’! En wat hij ‘boven water haalt’. En het is goed om kennis te nemen van wat er ‘mis gaat’.
  Maar we moeten de moed niet verliezen…. We leven nu immers in de tijd dat alles aan het licht komt. En dit is een bevestiging van hoe er door onze ‘leiders’ over ons gedacht wordt. En had zal niet het laatste voorval zijn. Maar wij kunnen de oude ‘orde’ niet veranderen, die zal vanzelf ‘instorten’.
  Mijns inziens is het goed om onze focus (energie) op het organiseren van een nieuwe orde leggen, kleinschalig zodat we elkaar in de ogen kijken en waardoor we de oude niet meer nodig hebben. En het is fijn dat daar ook al mensen mee bezig zijn.

 17. Als bewonderaar van Ad Broere en zijn acties (doorgaan ajb!) vraag ik me ook af of deze sluiproute van kwijtschelding niet de financieel technische juiste route is om de kool en de geit te sparen? Dwz Griekse schulden kwijt te schelden – hetgeen onvermijdbaar is maar politiek zelfmoord betekent in dit rigide en reactionair politiek klimaat van ‘NL eerst’. Democratisch gehalte is natuurlijk ver beneden peil. Wie geeft het juiste antwoord op dit dilemma?

 18. Dit is een standaard reactie. Ze geven gewoon niet toe dat dit onopgemerkt is gebleven in Den Haag. Over enige tijd komen ze er zelf en dan lijkt het net alsof ze wél goed weten wat er allemaal aan de hand is in Europa. Let maar op. Hulde voor Ad Broere!

 19. Het is duidelijk dat degene die belast is met het beantwoorden van de brief behendig is in het afwimpelen van lastige vraagstukken. Zo ken ik ze. Het geeft aan dat men zich de vingers niet wil branden aam dit explosieve onderwerp. Echter helaas het is uw taak om de antwoorden te geven. Het is uw taak om eerlijk en goed bestuur te voeren en door het afwimpelen van deze vragen geeft u uw partijdigheid aan. U staat aan de zijde van degenen die het publieke geld ontvreemden. Ik als burger van dit land eis van de bestuurders van dit land dat zij betrouwbaar en transparant handelen en ik eis dat deze zaak opgepakt wordt en tot op de bodem uitgezocht. Dat degenen die hun taak niet goed uit hebben gevoerd passend gestraft worden zodat deze handelswijze hierna geen navolging geniet.

 20. ik weet ook niet of het zinvol is om hier op in tegaan. min. Lubbers graaide in de jaren 80 toch ook voor 31 milljard gulden door de kas van het pensioenfonds weet u nog

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.