Advertentie

Borstkanker: ‘parabenen’ in het lichaam..!


Onderzoek toont aan:

Bijna alle vrouwen met borstkanker hebben ‘parabenen’ in hun borstweefsel

x
Bron: Jonathan Benson – Natural News 16 Januari 2012
© vertaling: Frank Bleeker

x
Parabenen, ze worden overal aan toegevoegd, van shampoos en deodorants tot voorbewerkt voedsel en farmaceutische medicijnen..! Dit met de bedoeling om op een goedkope manier de levensduur te verlengen en de stabiliteit van producten te verbeteren.  Maar onderzoek door de University of Reading (UR) in het Verenigd Koninkrijk heeft aangetoond dat, op basis van uitgevoerde tests, bijna elke vrouw met borstkanker een of meer parabenen-chemicaliën in haar borstweefsel, wat zou kunnen duiden op een verband tussen deze chemische stof en de borstkankerverschijnselen.

In bijna alle lichaamsverzorgende producten zitten parabenen. Het is een stof die al tientallen jaren wordt gebruikt, veilig lijkt, maar waar nu tóch weer ernstige verdenkingen tegen rijzen.

Volgens de Britse Daily Mail verzamelde Dr. Philippa Darbre samen met haar team weefselmonsters bij 40 vrouwen die tussen 2005 en 2008 mastectomie (borstamputatie) ondergingen als gevolg van borstkanker. Het team nam op verschillende momenten vier verschillende weefselmonsters van iedere vrouw hetgeen in totaal dus 160 monsters opleverde en voerden op elke ervan een uitgebreide analyse uit.

Na afronding van het onderzoek ontdekte men dat maar liefst 99% van de borstweefselmonsters ten minste één soort parabeen bevatte, terwijl 60% er maar liefst minimaal 5 bevatte! En ondanks dat de aanwezigheid van parabenen in het, door kanker aangetaste borstweefsel niet noodzakelijkerwijs hoeft te impliceren dat deze chemicaliën verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van de ziekte, is er toch een sterk vermoeden gerezen dat parabenen de mogelijke schuldigen kunnen zijn, de veroorzakers van borstkanker.

“De intrigerende ontdekking dat parabenen zelfs bij vrouwe aanwezig zijn die nooit gebruik hebben gemaakt van deodorants roept de vraag op: waar komen deze stoffen vandaan?” vroeg Dr. Darbre zich af, nadat ze geconstateerd had dat zelfs vrouwen die geen parabenen bevattende producten gebruikten, toch de stof in hun borstweefsel hadden. “Het feit dat parabenen aanwezig waren in zo veel borstweefselmonsters rechtvaardigt nader onderzoek.”

In een ander onderzoek was in de VS door het CDC, de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention al vastgesteld, dat in vrijwel ieder getest urinemonster parabenen voorkomen. Dit is met name zorgwekkend, omdat onderzoek dat werd uitgevoerd door de Environmental Working Group (EWG) stelt, dat parabenen in verband worden gebracht met het veroorzaken van orgaanvergiftiging, reproductieve en vruchtbaarheidsproblemen, geboorte- en ontwikkelingsstoornissen en verstoring van de endocriene (hormoon) huishouding. (Zie deze link HIER).

Kankerverwekkend
Dat parabenen kankerverwekkend zijn, is wel door onderzoek aangetoond, in ieder geval overstimuleren parabenen oestrogene activiteit in het lichaam.
Vrij vertaald van de onderstaande bron: De menselijke bevolking wordt blootgesteld aan Parabenen. Deze worden veel toegepast als conserveringsmiddel in voedingsmiddelen, farmaceutica en de cosmetica. Recente studies hebben aangetoond dat methylparaben, ethylparaben, n-propylparabeen en n-butylparaben oestrogene activiteit bezitten. Dit is getest in verschillende opstellingen met proefdieren.
De ontwikkeling van twee oestrogeen-afhankelijke menselijke borstkanker cellen (MCF7 en ZR-75-1) kan worden gestimuleerd door isobutylparaben. Toediening van isobutylparaben verhoogde het gewicht van de baarmoeder van een onrijpe muis, na drie dagelijkse dosering van 1,2 of 12,0 mg per muis.

Bron: Oestrogene activiteit van isobutylparaben in vitro en in vivo. Darbre PD, Byford JR, Shaw LE, Horton RA, paus GS, Sauer MJ. Verdeling van Cel en Moleculaire Biologie, School van de Animal Sciences-en Microbiële, Universiteit van Reading, Verenigd Koninkrijk.

DUS: Wanneer je persoonlijke verzorgingsproducten nodig hebt of etenswaren, lees dan de ingrediëntenetiketten zeer zorgvuldig door. Persoonlijke verzorgingsproducten van goede kwaliteit bijvoorbeeld, zullen vaak op het etiket vermelden dat zij GEEN parabenen bevatten.

Wikipedia, wikipedia?
Wanneer we de ‘allesweter’ Wikipedia bekijken en onder ‘parabeen’ zoeken, komt er vrolijk een ‘parabeen-vriendelijk’ verhaal tevoorschijn. Parabenen zouden, ondanks dit onderzoek van de universiteit van Reading niet kankerverwekkend zijn, zo zou uit diverse onderzoeken zijn gebleken. De vraag is welke ‘vrolijke snuiter’ deze info op deze ‘wijze’ op Wikipedia heeft geplaatst..!

Maar je vraagt je af of het gebruik van stoffen, die in laboratoria laten zien een negatief effect te hebben op de oestrogeenhuishouding en op het voortplantingssysteem van levende organismen, niet gewoon verbóden moet worden, totdat bewezen is, dat het absoluut veilig is. Want ook hier speelt zeer waarschijnlijk weer het zogenaamde ‘cumulatieve effect’ een grote rol. In onderzoek wordt aangetoond dat een stof in bepaalde hoeveelheid NIET schadelijk is. Maar daarbij wordt GEEN rekening gehouden met het feit, dat mensen natuurlijk de hele dag deze stof -bijna letterlijk- voor de kiezen krijgen..!

Zoals ook bij elecktromagnetische straling van alle draadloze apparaten, is er bijna of GEEN onderzoek gedaan naar deze zg. ‘cumuatieve stapeling’ van negatieve impact van de stof ‘parabeen’ op het menselijk lichaam.. De vrolijke toon van Wikipedia slaat o.i. dan ook nergens op; een beetje meer voorzichtigheid in acht nemend, zou meer op zijn plaats zijn, naar ons idee, dan het vrolijke ‘pro-parabeen’-verhaal wat je nu kunt lezen op Wikipedia (klik op illustratie voor lead)

Ook hier zal ws. weer de term ‘nader onderzoek wordt aanbevolen’ regelmatig worden aangehaald. Met andere woorden: ‘We weten het niet precies’... Maar ondertussen zit het in allerlei stoffen..!

x
* * *

Bron voor dit artikel, de Daily Mail dit artikel hieronder:

52 gedachten over “Borstkanker: ‘parabenen’ in het lichaam..!

 1. Dat parabenen kankerverwekkend zijn is wel door onderzoek aangetoond, in ieder geval overstimuleren ze oestrogene activiteit:

  Vrij vertaald: De menselijke bevolking wordt blootgesteld aan Parabenen. Deze worden veel toegepast als conserveringsmiddel in voedingsmiddelen, farmaceutica en de cosmetica. Recente studies hebben aangetoond dat methylparaben, ethylparaben, n-propylparabeen en n-butylparaben oestrogene activiteit bezitten. Dit is getest in verschillende opstellingen met proefdieren. De ontwikkeling van twee oestrogeen-afhankelijke menselijke borstkanker cellen (MCF7 en ZR-75-1) kan worden gestimuleerd door isobutylparaben. Toediening van isobutylparaben verhoogde het gewicht van de baarmoeder van een onrijpe muis, na drie dagelijkse dosering van 1,2 of 12,0 mg per muis.

  Bron: Oestrogene activiteit van isobutylparaben in vitro en in vivo. Darbre PD, Byford JR, Shaw LE, Horton RA, paus GS, Sauer MJ. Verdeling van Cel en Moleculaire Biologie, School van de Animal Sciences-en Microbiële, Universiteit van Reading, Verenigd Koninkrijk.

  1. Ik zie dat deze zin er niet echt uit springt in mijn verhaal hierboven, maar dit gaat dus om geisoleerde MENSELIJKE borstkanker cellen.

   >>> De ontwikkeling van twee oestrogeen-afhankelijke menselijke borstkanker cellen (MCF7 en ZR-75-1) kan worden gestimuleerd door isobutylparaben.

   (graag gedaan Guidootje :-))

 2. Een vijftiental jaren geleden heb ik via alle kanalen waarover ik beschikte een krantenbericht verstuurd waarin men het verband tussen parabenen in deo’s en parfums als mogelijke oorzaak van borstkanker aantoonde. Andere media maakten er ook melding van. Vliegensvlug kwamen uit allerlei hoeken sussende tegenberichten als zou het helemaal niet bewezen zijn enz. Sindsdien controleer ik steeds de etiketten op parabenen, ook bij ‘natuurprodukten’ in de reformzaken, want ook daar zitten ze soms nog tussen.
  Als medeveroorzaker wordt tegenwoordig ook verwezen naar de metalen beugels in bh’s.
  Zij zouden mogelijk als geleiders fungeren voor de alomtegenwoordige straling waaraan iedereen nu blootgesteld wordt.
  In de oksels zitten belangrijke lymfeklieren en de lymfe vertakt zich naar het borstweefsel. Hierdoor kunnen de schadelijke produkten en straling ongestoord naar het tere borstweefsel vervoerd worden.

  1. Mijn beugels heb ik er een jaar geleden uitgepeuterd. Zonder gaat ook prima.
   Als je weet dat bij infecties je lymfeklieren hard nodig zijn is het dom ze niet te beschermen tegen overbelasting vind ik.

  2. Anel, als iemand natuurproducten maakt en/of verkoopt is deze ook op de hoogte van dit soort gevaren. Maar als ze dit negeren kun je al overal vraagtekens zetten. In plaats van dat het eenvoudig wordt om de goede producten te vinden wordt het steeds moeilijker. Heel veel producten vermelden minder E-nummers en meer chemische omschrijvingen die niemand begrijpt. Het is toch om moedeloos van te worden. Je hebt op den duur een dagtaak om er achter te komen of iets wel verantwoord is.
   Ik maak er niet zo’n punt meer van en laat alles liggen wat ik niet ken. Maar wat voor mij eenvoudig is geldt maar voor een klein bevolkingsdeel waarschijnlijk. Ik vind het ook niet erg als iemand in mijn omgeving vind dat ik overdrijf. Ook dat schelt natuurlijk.

  3. @selene
   We kunnen veel van die additieven in bijna alles wat we kopen te slim af zijn.
   Ik vergeet het zelf nog veel en veel te vaak, maar wanneer we een produkt waar dingen in zitten die we wantrouwen, kunnen we het volgende doen :
   – vragen of de trillingen (van het produkt) zich willen harmoniseren met de eigen vibratie om de eigen gezondheid en groei te helpen.
   Dat kan je op bijna alles toepassen, voedsel, verzorgings- en onderhoudsprodukten e.d. Misschien zelfs met je microgolfoven (in de ban bij mij) computer, tv, gsm, noem maar op. Het is natuurlijk kwestie van erop te vertouwen dat de toegepaste methode werkt !

  4. @anel
   Lapsus :{…}wanneer we een produkt KOPEN waar dingen inzitten die we wantrouwen……

  5. Ik las helemaal over die “lapsus” van je heen. 🙂
   En je advies is welbesteed. Ik doe dat al vaker. Magnetron is bij mij sinds goed 2 jaar de deur uit. Ik leef hier niet alleen dus kost alles wat tijd. Ondertussen vind ik het belangrijk mezelf te beschermen zonder daar anderen mee te storen.
   Hoewel ze dat wel gewend zijn, dat “beetje” anders denken.

 3. Ik gebruik af en toe Weleda Salvia deodorant. Heeft volgens mij niets negatiefs voor zover ik kan vinden. Normaal dagelijks gebruik ik Bioturm Silberdeo mild. Beiden verstoppen in ieder geval niet de zweetkliertjes maar neutraliseren de luchtjes.
  Sindsdien nooit geen last van irritatie.

  1. Hoi Guido, dat heb ik even nagekeken. Lijkt me ook goed spul. Ik was heel die bodyshop vergeten sinds ik niet meer in de buurt van zo,n winkel kom.
   Dus helemaal niet gedacht aan de “winkel om de hoek” hoe ik meestal zulke dingen koop.

  2. Kristaldeo van bijv zarqa, puur aluin en neutraliseert alleen de transpiratie geur. De zweetklieren scheiden wel het vocht gewoon af. Kost ongeveer een tientje, je doet er een jaar mee!

  3. Bodyshop? Ik pak even de mannendeo Activist

   http://www.thebodyshop.com/_en/_ww/catalog/product.aspx?ParentCatCode=C_Mens&CatCode=C_Mens_HairBody&prdcode=24572m

   Full Ingredients
   Alcohol Denat., Aqua, Aluminum Chlorohydrate, Hamamelis virginiana, Parfum, Hydroxyethylcellulose, Benzyl Benzoate, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, t-Butyl Alcohol, Coumarin, Benzyl Alcohol, Eugenol, Benzyl Cinnamate, Citral, Denatonium Benzoate, Linalool, Geraniol, Farnesol, Benzyl Salicylate, Citronellol, Evernia furfuracea.

   Met stip op 3: Aluminiumzout.. De rest google je er zelf maar bij.
   Weer wakker, Guido? 🙂

  4. Hmmm Alu zouten zitten ook in Vliegtuig strepen?!
   Niet alleen de bomen gaan daar dood van, ook de mensen mensen, behalve als het trans humanistische mensen mensen van deMonSanto Claus zijn, die kennen tegen hun eigen Pesticide productie.
   Alles moet dood van de duvel.

  5. Onkruid vergaat niet, laat mij maar een onkruid zijn i.p.v. een passiebloem of zo.

  6. Fluoride is een bijprodukt van de Aluminiumwinning , nu worden die twee weer afzonderlijk in de lucht , het water en diverse produkten toegevoegd . Ironisch of wat ?

  7. Martijn , onkruid vergaat niet , want het bestaat niet .
   Definitie van onkruid ; inheemse vegetatie die voorkomt op plaatsen waar het niet gewenst is .
   In Afrika lopen ze plantjes weg te schoffelen die wij hier voor een paar euri kopen en in het raamkozijn zetten om ze te vertroetelen .

  8. @ Eye 3.4….goed zo. Ik had zoiets van…laat maar….straks krijg ik op mijn kop van Guido 🙂

  9. @Cozmic, oke oke, toch kan de ene plant of mens veel meer verdragen dan de ander.
   Heb je daar ook een idee over? Zou het door mindsetting kunnen komen?
   Je kan jezelf ook ziek praten namelijk of juist beter maken met gedachten.

  10. @Janee, dat is nogal wat. Je hebt de vormen er niet voor, toch blijf je een toffe peer. 😉

  11. Martijn , de kracht van die plantjes zit em in het INHEEMSE , dus een gebied waar ze van nature voorkomen .
   Uitzonderingen die tegenwoordig voorkomen zijn enkele uitheemse varianten die woekeren en geen natuurlijke vijanden hebben .

  12. @Cozmic, dan moeten we dit maar even opzij leggen. Als we dit op de mens zouden toepassen, dan krijg je van die nazi pvv dingen…oeps.

  13. Martijn , hmmmm…. je zou het ook zo uit kunnen leggen ; mensen die dichter bij hun natuur leven hebben een beter aanpassingsvermogen en daardoor een grotere kans om te overleven . Politiek uiteraard buiten beschouwing gelaten .

  14. @M.
   Aluin (kaliumaluminiumsulfaat) bevat heel veel aluminium, alu zit trouwens in alle commerciële deo’s. Wat dat in de hersenen aanricht weten we onderhand. Wordt in verband gebracht met oa. Alzheimer, dementie en andere hersenbeschadiging. Wij maakten ook de fout enkel nog aluin te gebruiken, tot ik besefte dat aluminium een van de hoofdbestanddelen van aluin was. Ik ontdekte ook dat aluin mijn mooie badhanddoeken van onuitwisbare ‘balayages’ voorzag nadat je je huid wat drooggedept had.
   De deo’s van Lavera zijn zuiver. Men zegt ook dat RVS ontgeurt, maar ik weet niet meer waarom ik mijn visje uit RVS niet meer gebruik. Zal opnieuw ’s testen.

  15. Eye 3.4: dank, eye’s are open now..!
   Monique, vooral bang blijven..! Heeeeerlijk.

  16. Als er aluminium in een verzorgingsproduct zit komt het bij ons de deur niet meer in. Mijn man is er echt overgevoelig voor en krabt zich een ongeluk als hij zo’n product durft te gebruiken. Daar letten we dus al jaren op. Een Fa spray voldeed een hele tijd maar nu gebruikt hij dagelijks gewoon wat bodycreme als hij de deur niet uit moet. Voldoet prima. In andere gevallen leent hij van mij wat op dat moment van toepassing is. 🙂

  17. @Anel;

   er zijn, voor zover ik weet een zgn ‘slechte’ ( Aluminium chloorhydraat) en een ‘goede'(Ammonium Aluminium, is een natuurlijke zout) aluminium. In de deo crystal schijnt alleen de goede te zitten. Of dat ook werkelijk ‘goed’ is….
   Ik let heel veel op etiketjes maar helaas weet ik er nog veel te weinig van….het blijft moeilijk om te ontdekken wat er nou echt in een produkt zit. Ik probeer altijd maar om spullen met zo min mogelijk ingredienten te vinden….weleda blijft toch nr 1 voor mij.

 4. Volgens de Germaanse geneeskunde verzwakken gifstoffen (zoals o.a.in cosmetica)onze organen en ons organisme, maar zijn nooit kankerverwekkend.
  Carcinogene eigenschappen van stoffen worden “wetenschappelijk” getest op dieren, die ,net als wij,ook onder de 5 Biologische Natuurwetten vallen.
  Daarom kunnen placebo’s op dieren kanker veroorzaken, bijvoorbeeld longkanker door doodsangsten die de dieren hebben in het lab door de experimenten die ze moeten ondergaan.

  Zie voor een logische verklaring van borstkanker de lezing:

  “The cause and natural healing of breast cancer”

  http://vimeo.com/album/1742043

  1. @ Eye 3.4….goed zo. Ik had zoiets van….laat maar…straks krijg ik op mijn kop van Guido 🙂

  2. Een aanvulling die ik hierop wil maken in het verlengde van wat Bees ook zegt is dat er geen kankerverwekkende stoffen bestaan. wat we kunnen lezen in het artikel onder het stukje kankerverwekkend: “in ieder geval overstimuleren parabenen oestrogene activiteit in het lichaam.” is dat het het oestrogeen gehalte verhoogd wat een vrouwelijk hormoon is. Dit draagt bij aan de vrouwelijke eigenschap van zorgzaamheid waardoor het biologisch conflict van borstkanker kan ontstaan. wat ons dan weer brengt bij het biologisch nut van borstkanker. Zie ook http://www.gnm-nl.be/ voor meer informatie hierover.

 5. Veel van deze in cosmetica gebruikte hulpstoffen zijn primair niet schadelijk maar zijn door het lichaam moeilijk af te voeren in hun huidige vorm . Ze worden dan ook geparkeerd in vetweefsel van oa de borsten waar de grote concentraties wel een probleem gaan vormen . Secundair kunnen ze toxisch worden tijdens het afbraakproces , waarin de chemische samenstelling veranderd en als dat proces om welke reden dan ook stageerd dan kunnen deze “halffabricaten” wel degelijk grote schade veroorzaken . Zie ook Herxheimer syndroom .

 6. Ik heb het artikel ook gepost op het zeepmakersforum waar ik lid van ben. ‘Gelukkig’ kwamen ze daar meteen met een sussend artikel van het KWF.. :-S
  Punt is ook dat men daar niet geloofd dat een stof daadwerkelijk door alle huidlagen heen kan dringen, het lichaam in….
  Tsja, wat dan?

 7. Yves Rocher is ook een goed product (niet op dieren getest wat ik heeeeeeeel erg belangrijk vind) volgens mij zitten er ook geen schadelijke stoffen in en deze mensen schenken ieder jaar ik weet niet hoeveel bomen aan ons (mensen) daarbij zijn ze niet duur en geven ook nog kadootjes het is haast te gek voor wooorden !
  Heb alles van hun shampoo,dochegel,deodorant nou ja noem maar op ! Misschien een tip !

  groetjes pietje

  1. Heb je aandelen? Er zitten gewoon parabenen in.. Maar ja, die vindt het KWF niet slecht he..
   Wat ze wel leuk doen is navulling leveren voor sommige verpakkingen.
   Overigens was vorig jaar of misschien iets eerder meneer Yves Rocher zelf overleden en geen woordn daarvan op hun site. Vond ik wel raar.

 8. Van alles wat je op je huid smeert en spuit wordt bijna 60% via je huid in je bloedbaan opgenomen. Denk daar maar eens over na….
  Wil je weten of jouw produkt schadelijke stoffen bevat?
  Kijk eens op http://www.cosmeticsdatabase.com. Het ruimt je badkamer wel lekker op……
  Er is maar heel weinig veilige huidverzorging te vinden. Als je toch iets zoekt, ga dan eens kijken in een goede erkende natuurwinkel of biologische winkel waar ze goede, gecertificeerde huidverzorgingsprodukten verkopen. Ja, het is misschien een stuk duurder maar is je gezondheid niet belangrijker?
  En als je echt iets gegarandeerd 100% natuurlijks zoekt, kijk dan eens bij ons op de site voor dna skincare: http://www.jus-power.nl.
  Oh ja… en of het kan eten….? Vraag het mij maar…..

  1. Ook excellent en veilig voor je huid : bio druivenpittenolie van eerste koude persing. Druivenpittenolie is een lichte olie die de poriën niet verstopt en zodoende goed door de huid opgenomen. In de pit (zaad) zit de groeikracht van de plant en deze wordt naar je huid overgedragen. Kan het nog beter ?

 9. @COZMIC. Een wat late reactie maar ben hier ook niet elke dag….Of je onze SkinCare produkten kan eten? Ja, dat kan. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je een hele flacon naar binnen gaat werken maar er zitten 0% schadelijke chemicalien in en is samengesteld uit alleen maar planten, kruiden en olien. In onze presentaties laten wij dat dan ook zien! Ook als er per ongeluk iets in je ogen zou komen, kan dat geen kwaad. Moet je dat eens met een ander product proberen…..

 10. Het onderzoek zegt helemaal niets, eerst moet je weten hoe het zit met de mensen die geen borstkanker hebben. Hoeveel parabenen worden er aangetoond bij hen? Als namelijk het gros parabenen in zijn lichaam heeft, is het logisch dat je dit ook vindt bij mensen met borstkanker. Zelf ben ik allergisch voor parabenen en kies dan ook altijd voor shampoo en huidproducten zonder parabenen. Dit is echter niet eenvoudig:-) Wat betreft voeding is het nog lastiger, ik let op E-nummers en conserveringsmiddelen, gevolg: je keuze wordt erg beperkt.

  1. Hebben ze ook mensen getest die geen borstkanker gehad hebben.Hmm..van iedereen die rookt, krijgt toch ook niet iedereen kanker? Of alle mensen die met bepaalde stoffen werken waar bewezen van is kanker te van krijgen?? Nee maar de risico om het te krijgen wordt wel groter. En als Nederlander zeg ik wel “voorkomen is beter dan genezen”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.