Advertentie

Adem-hálen: gereedschap voor optimale lichaam-geest-verbinding.


Ademhalen is terug gaan naar de essentie van je Zijn.

x

Adem-hálen is hét gereedschap voor optimale lichaam-geest-verbinding.

2012 – Natural Society

2012 © vertaling WantToKnow.nl

x

Terwijl dit zelden wordt onderkent, hebben de meeste mensen een enorm gebrek aan zelf-verbondenheid. Dit is heel duidelijk als je ziet hoe de meeste mensen bijvoorbeeld ademenen door de dag heen. Meestal is er een korte ademhaling te observeren, die uiteindelijk leidt tot een bepaalde mate van lichamelijke stress. Een diepere ademhaling resulteert over het algemeen in een meer relaxte lichaamshouding.
De korte ademhaling gaat daarbij over het algemeen vooral over de borst, terwijl de diepere ademhaling via het ‘maaggebied’ loopt, feitelijk een meer natuurlijke ademhaling. Het onjuist ademhalen gebeurt over het algemeen ook nog eens onbewust, terwijl het voor veel mensen écht tijd wordt om bewuste en op natuurlijk-juiste-wijze adem te halen. Het wordt tijd om BEWUST je ademhaling te veranderen, zodat je uiteindelijk ook onbewust begint met ademhalen als een expert..

Je dient te beseffen dat ademhalen niet alleen een methode is om te overleven, maar ook een van de weinige dingen in je leven waar je ook écht controle over kunt hebben. Als je beseft dat het onjuist ademhalen feitelijk te vergelijken is met het JUIST genoeg vitamines en voedingsstoffen tot je nemen om in leven te blijven, dan besef je wat een goede ademhaling vermag. Een minimale ademhaling doet je overleven, maar niet floreren..

Je zou eenvoudiger dieper kunnen gaan ademhalen door de juiste ‘intentie’op elke ademhaling te zetten. Hierbij kun je aan elke ademhaling denken als verfrissend en reinigend, wat uiteindelijk zal leiden tot levendigheid en opwinding. En daarbij ook de intentie zetten op de uitademing, waarbij je lichaam via die uitademing het oude en giftige laat gaaaaan..!

Met elke verse ademhaling kun je je voorstellen dat er een kalmte en verbinding in jezelf ontvouwt. Het ademhalen synchroniseert daarbij het lichaam en de geest, dat hierdoor een perfect stuk gereedschap vormt om een optimale gezondheid te bereiken. Door een tijdje de focus te leggen op elke ademhaling, op een bepaalde plek in je lichaam dat zeer doet, ben je in staat het lichaam deze pijn te laten helen. Het deelnemen in ‘helende ademhaling’ kan in het bijzonder nuttig zijn wanneer je een massage ontvangt voor dat zere lichaamsdeel.

En zoals je weet zijn diep ademhalingstechnieken ook een essentieel ingrediënt uit de enorme voordelen van meditatie. Door iedere ademhaling heen, een in- en een uitademing, kun je een grotere gewaarwording bereiken en je meer gecentreerd voelen. Je zult in staat zijn om jezelf terug te trekken van de stress die de wereld kennelijk op je schouders legt; een gevoel van vredigheid kan het dan overnemen.

En zoals je waarschijnlijk weet, is het focussen op je ademhaling ook een fantastische manier om in bed of elders, in slaap te vallen. Veel mensen hebben moeite met het ‘stilzetten’ van hun gedachten, zelfs (of juist) als ze in slaap willen komen. Er zijn over het algemeen dan zoveel zaken die aandacht kregen, dat in slaap vallen uren duurt. Wanneer je in dit soort gevallen probeert om met een diepe focus je ademhalingen telt, in plaats van schapen, dan zal je volledige aandacht uitgaan naar het ‘correct tellen’ van je ademhalingen. En deze focus zal er tenslotte voor zorgen dat je denken stopt en je in slaap kunt vallen door het pad op te gaan van de diepe slaap. Als je deze bewuste keuze gaat maken, zul je zien dat je leven eigenlijk onbewust ‘eenvoudiger’ zal worden.

16 gedachten over “Adem-hálen: gereedschap voor optimale lichaam-geest-verbinding.

 1. Steeds meer jonge sportbeoefenaars vallen gewoon morsdood neer bij het voetballen of tijdens loopwedstrijden. Ik denk dat het hoofdzakelijk door de zware luchtvervuiling komt. Tijdens het sporten ademt men zeer diep in, zodat de vervuilde lucht tot zeer diep in de haarvaatjes van de longen dringt. Wij, ouderen, zijn nog in relatief zuivere lucht opgegroeid, maar de jongere generaties kennen slechts smog. Misschien werkt een oppervlakkige ademhaling in dit geval eerder beschermend.
  Ik zou zo zeggen : adem diep, maar dan liefst in een schone zuurstofrijke omgeving, zoals aan zee of in het bos…

  1. Ik las deze opmerking; “Zijn bepaalde pijnstillers de oorzaak van plotselinge hartstilstand bij voetballers? Wie de documentaire With death on the pitch bekijkt, denkt: ja.”

  2. Paracetamol, de populairste pijnstiller van het moment, zou levensgevaarlijk zijn. Zelfs in kleine dosis kant het lichaam in shock gaan zodat organen uitvallen, met fatale gevolgen.

  3. Al 19 jaar leef ik met chronische pijn, maar heb tegelijkertijd ook altijd een chronische hekel aan pijnstillers gehad. Snap nu waarom.

  4. Dat kan wel eens kloppen, pijnstillers slopen het een en ander in je lichaam, als een dief bij nacht. Zelf heb ik het vaak geslikt vanwege pijn in de mond, maar ook met Neuropatische tintelingen in mijn voeten. 24/7 pijn hebben maar ook weer niks voelen. Obsipathie, Voorhoofdsholte ontsteking 9 maanden lang, hebben me lichaam dus een op donder gegeven als stille moordenaar van Paracetamol. Darmen die gedeeltelijk zijn uitgeschakeld, rare tintelingen af en toe in het lichaam, vaak erg vermoeid zijn en willen slapen, oedeem vorming in beide benen en lopen, omvallen en niet meer over eind komen zijn toch wel factoren die me bezorgd maken. Huisartsen en Specialisten draaien er gewoon om heen en proberen dan je nog vernieuwde pijnstillers aan te smeren met Ritalin erin (weg met al die rommel). Nu slik al meer dan 1 jaar geen pijnstillers meer, dan maar lijden ipv degraderen, ben weer terug op natuurlijke geneesmiddelen en preparaten dan die chemische troep waar ik meer dan 3 soorten huiduitslag van kreeg.

  5. Ja ik ken de APS, niet dat ik er dus ook een zelf heb, maar ken de intensies van andere gebruikers die er baat bij hebben. De werking ervan doet me gelijk denken aan een meridianen behandeling waar blokkades zitten en zelfs doorgesneden meridianen een grote oorzaak kunnen zijn van 24/7 pijnen. Heel weinig Accupunctuur Genezers kunnen dit nl het herstellen van Meridianen, gezien dat de meeste ze nooit verder komen dan uiteinde van voeten en of handen, terwijl de blokkade duidelijk halverwege kan zitten.
   Bij neuropathie pijnen, heb ik laatst een vooruitstrevend onderzoek gezien van een Engelse arts, die uitlegde dat bloedbanen een veroorzaker zijn van pijnblokkades in de zenuwen, net als migrane de ader in te korten (strak trekken) en of te bypassen. M.a.w. er komt iets technisch in het lichaam in onderdrukking, waardoor je hersens een continue pijn alert afgeven, ga je meditatie in het NU zitten, dan is de pijn ook gelijk helemaal weg. We blijven nog even aanroeien met de riemen die we hebben, financieel gezien.

  6. Paul, ik heb destijds zo’n apparaat aangeschaft en gebruik hem niet continu.
   Je mag hem van me lenen als je het uit zou willen proberen. Ik weet wat het is om aldoor pijn te hebben.
   Knap van je dat je met meditatie de pijn weg krijgt, lukt mij niet. Meditatie in het geheel niet eigenlijk, teveel onrust denk ik.

  7. Imke 1.7 meditatie komt in veel vormen. Ik wandel veel, dat is mijn meditatie. Stil zitten werkt voor mij op het moment niet. Volgens mij is alles waar jij je rust in vind meditatie.

  8. Ik denk dat er ook weinig aandacht voor je jonge sporters zijn. Het gaat gewoon om het grote geld, dus die keuring stelt gewoon niets voor. Als je eenmaal je ziel aan de duivel verkoopt moet je het met klinkende munt terugbetalen. En snel verdienen is van deze tijd al kost het een mensen leven.
   Besef wel dat een vulkaanuitbarsting meer de natuur en de lucht vervuilt dan welke fabriek ook op aarde. Maar dan toch moeten we meer respect tonen aan die Natuur. We hebben wel in de laatste 200 jaar onze aarde goed verpest. Maar als je weet hoe oud die aarde al is en wat zij qua rampen al meegemaakt heeft is ons gedrag in die 200 jaar maar een ‘hele kleine druppeltje ‘ op die gloeiende plaat. Die aarde die redt het wel. En angst is altijd een slechte raadgever. Ook de opwarming op aarde is een hoax. Door de krachtige werking van de zon (na 25.000 jaar in schaduw, komen we in 25.000 jaar licht) vindt er ook opwarming plaats op alle planeten in onze melkwegstelsel, en niet alleen specifiek op aarde. Die CO2 verhaal van Gore is puur gelduitklopperij. De simpele manier om de Natuur te helpen met Co2 vermindering is gewoon groene bomen planten. Niet meer en niet minder. De zondvloed is ook de reden dat wij nu de dampkring hebben zoals we haar kennen met haar diverse klimaten. In het verre verleden was onze lucht zuiverder door een soort van firewall rond de aarde minder klimaatverschillen, temperatuur vrij constant, etc. Hoe het precies werkt weet ik niet. Maar is dat niet door het plaatsen en reactiveren van ‘kristallen’ her en der?

  9. heb denk ik 2 jaar terug op de tv gezien over een jonge voet baller die dood viel tijdens de sport ,,een mooie jonge vent die kern gezond was .
   De doktoren zijn het uit gaan zoeken ,,en wat bleek ,ze hebben vaak veel pijn
   door schoppen etcc ,,,dan krijgen ze pijn stillers in grote mate ,,oa paracetemol ,,dyclofinac enz ,,,ze vonden in een ader een verstopping van die rotzooi ,,dus het blokkeerde de bloeds omloop .zodat het hart geen zuurstof kreeg met het vreselijke gevolg /
   Ze hebben het ddoor gestuurd naar allerlei mensen ,,,maar ja er moet geld verdient worden ,,dus er wordt denk ik geen aandacht aan geschonken,
   Het was meen ik in Noorwegen ,,je zag de begrafenis van die jonge ,het was verdrietig,
   Denk dat veel mensen dit hebben gezien ,, de wereld benauwd me wel eens ,wat er allemaal gebeurd .groet Hannie.

 2. Beste mensen,

  Goed artikel! De adem is nauw verbonden met je emoties.
  Bijna 65% van de mensen in Europa lijden aan geestelijke ziektes.
  Ik wil jullie graag op de hoogte brengen van een s’werelds grootste non-profit organisatie : The Art of Living. De oprichter is Sri Sri Ravi Shankar en hij heeft heel veel mensen wereldwijd geïnspireerd en getransformeerd met zijn unieke ademhalingstechnieken. Er is veel info op het net te vinden en ik hoop dat iedereen die dit bericht leest de moeite neemt om hier kennis van te nemen.

  We belong to each other!

  Groet,
  Remon

  1. Een heel goed idee Anelle, maar het is meer van mijn kant dat ze een kleine 10 jaar geleden in mijn nek een abces hebben weg gehaald ter grote van een tennisbal, horizontaal geopereerd ipv verticaal, daar mede zijn er zenuwen maar ook meridianen door gesneden waardoor bepaalde neuropatische storings effecten optreden in het gehele lichaam, organen, ogen, benen, armen enz. Je kan er dan van alles alternatief tegen aan gooien maar zolang er geen duidelijke herbedradings methode plaats vind, wordt het euvel steeds erger. In je hoofd kan je van alles wel gaan bypassen en of aura of je chakra’s optimaliseren zonder dat het ten goede komt. Je kan het vergelijken met je Computer waar de Printer niet goed op elkaar staan aangesloten, dan wordt er ook niks uitgeprint. Een reguliere arts kijkt niet verder dan zijn neus lang is en zal dan ter gemakken je ff vol proberen te stoppen met rommel waar je enkel andere klachten van krijgt. In de alternatieve geneeskunde is men te snel met het verstrekken van een kunde zonder zich de vraag te stellen wat is er precies de oorzaak van de klacht zou kunnen zijn en of er reversing enginering mogelijk is. Zelf weet ik wel hoe je het moet toepassen alleen kan mezelf dus daar niet behandelen want zo verrekte lenig ben ik ook weer niet…

  2. @Paul
   Misschien kan je, in jouw geval, MIR uitsluitend pijnstillend toepassen (opdracht uitspreken terwijl je met de ene hand over de andere aait. Iets in de zin van “pijn in… of aan… stoppen”. Bij mij helpt het, al zit ik bijlange niet in jouw geval natuurlijk). Dat kan je levenskwaliteit misschien verbeteren. Wat destijds verknoeid werd, kan je helaas niet ongedaan maken. Wel proberen de opgelopen schade draaglijk te maken.
   ’t Is gewoon hardop denken hoor, Paul. Ik wens je alle kracht en moed toe.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.