Advertentie

Artsen: simpele immuunremedies en censuur-protest..!!


x
X

Artsen: Simpele immuunremedies!
En censuur-protest..!!

2020 © WantToKnow.nl/be

x

Internist Evelien Peeters (foto hierboven) is medeoprichter van de ‘Stichting Artsen Covid Collectief’. Dat is een van de vele initiatieven van groepen kritische (huis)artsen en (wetenschappelijke) medici, die zich hiermee verenigen en  aandacht vragen voor bijvoorbeeld de -in hun ogen- volstrekt disproportionele coronamaatregelen. Evelien Peters hierover: “We zitten nu met z’n allen gewoon af te wachten tot mensen ziek zijn en ziekenhuiszorg nodig hebben. Vervolgens wordt de hele samenleving stilgelegd, omdat de ziekenhuizen dreigen over te lopen. En natuurlijk is gezondheid méér dan de afwezigheid of aanwezigheid van corona.’’

De medici, aangesloten bij de genoemde stichting, vinden dat het coronabeleid er veel meer op gericht zou moeten zijn om te voorkomen dat mensen in het ziekenhuis belanden en zijn bezorgd over de gevolgen op lange termijn, onder meer op de mentale gezondheid van mensen. De groep achter deze stichting, pleit bijvoorbeeld voor meer maatregelen om mensen gezond te houden en hun immuunsysteem te versterken. Daarnaast om onderzoek te doen naar geneesmiddelen die huisartsen aan coronapatiënten mogen voorschrijven.
Dit is uit de eerste nieuwsbrief van het Artssen COVID-collectief:

Nieuwsbrief 1. 22 december 2020
www.artsencovidcollectief.nl

Op naar een evenwichtig zorgbeleid.. Wij stellen ons graag aan u voor: wij zijn een steeds groter wordende actieve groep van artsen en medisch professionals. We hebben een diverse medisch-wetenschappelijke achtergrond, maar één gemeenschappelijk doel: minder ingrijpende en meer evenwichtige corona maatregelen.

Onze brandbrief over de coronamaatregelen in juli jl. was de eerste stap. De brandbrief maakte veel reacties los, zowel van medici als niet-medici. Wij geloven in onze missie om de burgers in hun kracht te zetten, gezond gedrag te stimuleren en het huidige Covid-19-beleid met voortschrijdend inzicht transparant en toetsbaar te verbeteren. Het meewegen van neveneffecten en het betrekken van de eerste lijn horen daar bij! Omdat de politiek zich dagelijks uitspreekt over en uit naam van de volksgezondheid is ons geluid belangrijk. Ook uw steun is nodig!
­
Perspectief door het oprichten van de Stichting
De afgelopen maanden hebben wij onder meer brieven aan het kabinet geschreven en zijn met een aantal leden uit de Eerste en Tweede Kamer uitgebreider in gesprek gegaan. We hebben overleg met de KNMG en ‘Dappere Dokters’ gehad en zijn geregeld in de landelijke media geweest.

Om dit initiatief beter te stroomlijnen en onze invloed te vergroten hebben wij de Stichting Artsen Covid Collectief opgericht. Wij maken ons ernstige zorgen over de vèrstrekkende medische en maatschappelijke gevolgen van de coronamaatregelen. Generieke maatregelen gaan ten koste van de algehele volksgezondheid, terwijl Covid-19 juist met een meer risico-gestuurd beleid zou kunnen worden aangepakt. Ook zien wij dat de maatschappelijke gevolgen van maatregelen juist degenen raken die door omstandigheden en leefstijl al vatbaarder zijn voor besmetting met het nieuwe corona-virus.

Wetenschappelijke nuance
De Stichting Artsen Covid Collectief wil de wetenschappelijke nuance en de medische en maatschappelijke middenweg benadrukken die lijkt te ontbreken in de huidige aanpak. Door de maatregelen veel meer naar doelgroepen te differentiëren en in te zetten op behandeling in de eerste lijn.

Risico-gestuurd en beschermend beleid
Het Artsen Collectief staat op basis van wetenschappelijk goed onderbouwde artikelen en ‘medical common sense’ voor een beleid dat is gebaseerd op de risico’s, met gedegen bescherming van de corona-vatbaren en een afgewogen opening van de maatschappij voor de anderen. Door ‘focused-protection’ kan meer optimale bescherming worden geboden aan hen die dat wensen. De artsen in de stichting werken nu samen met een brede groep experts, waaronder economen, publieke gezondheidswetenschappers en data-analisten, aan voorstellen die een gedifferentieerder, risico-gestuurd beleid mogelijk maken.
Talrijke gegevens over het beloop en de mortaliteit van Covid-19, over het testbeleid, maar ook informatie over de huidige angst in de samenleving, staan nu gebundeld op de website: www.artsencovidcollectief.nl

Steun de stichting
Wil je op de hoogte blijven van dit initiatief?
Schrijf je dan in via onderstaande ‘word vriend’ button. 
Via de website kun je ook kenbaar maken of en hoe u ons wilt steunen.

Een van de voorbeelden, die voor deze groep Artsen onbegrijpelijk is, is het in de ban doen, van een -onlangs in Nederland ook weer bewezen- middel tegen Covid-aandoening in de eerste fase, namelijk HCQ. Er zijn steeds meer onderzoeken die wijzen op de positieve effecten van het middel HydroxyChloroQuine, maar bijvoorbeeld ook op de krachtige werking van  vitamine D, zink en Ivermectine. Dan kun je zeggen: er is nog geen onomstotelijk wetenschappelijk bewijs. Maar waarom zouden we dan niet snel massaal inzetten op gedegen studies naar zulke goedkope middelen die kunnen voorkomen dat mensen in het ziekenhuis belanden? Bovendien: voor het effect van een lockdown of mondkapjes is ook nauwelijks, maar zeker geen hard bewijs.’

‘We hebben niets aan een IC bij Corona, want de IC is niet een oplossing, maar HET PROBLEEM! Het beleid wat nu gevoerd om die IC-functie te beschermen, zorgt ervoor, dat de gehele zorg vastdraait en vervolgens het hele land op alle vlakken!! De gemiddelde stervensleeftijd bij Corona is op een haar na die van de levensverwachting. Natuurlijk sterven er ook 60-minners, maar dat zijn écht incidenten. Dat ligt onder het niveau van de sterftekans in het verkeer en dat staan we wel toe..!
Ik mis de discussie Corona niet meer in het ziekenhuis te gaan behandelen, teneinde al het andere wat ons lief is, inclusief de reguliere zorg, te beschermen. Ik snap dat de politiek dit lastig zal vinden dit uit te leggen, maar van ons artsen mag verwacht worden dat we populatie geneeskunde boven individuele zorg plaatsen, zeker als we in die individuele zorg maar zo weinig te bieden hebben.’

Dolf Algra, commentator, opiniemaker zorg en sociale zekerheid, Rotterdam

Angst en het simpele ontbreken van verwijzen naar Vitamine D..!!
Professoren, experts en doktoren betogen al geruime tijd, dat mensen preventief vitamine D zouden moeten slikken tegen het coronavirus. ,”Waarom zou je in vredesnaam géén vitamine D slikken?’ Er zijn zoveel aanwijzingen (HIER) in de wetenschappelijke literatuur dat vitamine D helpt (HIER) tegen corona. Het is bewezen dat vitamine D helpt tegen luchtweginfecties (HIER). En er is nu ook een studie in een Spaans ziekenhuis (HIER) die keihard wetenschappelijk bewijst én bevestigd, dat vitamine D kan bijdragen aan een minder ernstig beloop van corona. (HIER) Dus ik raad iedereen aan om vitamine D te slikken.” Aldus de verklaring van professor Huub Savelkoul, hoogleraar immunologie aan de Wageningen Universiteit.

Eigenlijk is dit verhaal zó simpel…
Want iedereen weet dat zonlicht goed voor je is. Het zorgt voor de aanmaak van Vitamine D in je lichaam én dat die vitamine daarbij de ESSENTIE is voor, en de motor is van ons immuunsysteem. (HIER) Ook hoogleraar Harry Wichers van de Wageningen University bevestigt dit verhaal: “Het is allemaal zó eenvoudig: vitamine D dagelijks  innemen, zorgt ervoor dat de weerstand verbeterd, en de kans dat je een corona-infectie oploopt  (HIER). stevig verlaagt wordt. Waarom zou je het dan in godsnaam niet slikken?’’ Deze Wageningse expert heeft zich wetenschappelijk gespecialiseerd, in de wijze, waarop mensen met hun voeding hun immuunsysteem kunnen beïnvloeden.

De stichting ‘Artsen Covid Collectief’ vindt, dat er onnodig veel angst wordt gezaaid over corona en vindt dat burgers ‘beter dienen te worden geinformeerd. Evelien Peters hierover:

98% Van de mensen met Covid-19, belandt gewoon NIET in het ziekenhuis, en daarbij wordt nauwelijks gemeld, dat het sterftecijfer onder 70-minners ongelooflijk laag is. En toch maken veel mensen zich grote zorgen, omdat ze deze nuance zelden te horen krijgen. Het blijkt dat zelfs 1op 3 mensen met angstklachten kampt’. In mijn spreekkamer hoor ik over coronakilo’s, coronascheidingen en coronazelfmoorden.

Door de lockdown zitten mensen meer binnen, waardoor hun vitamine D-gehalte lager wordt. Ze bewegen minder. De reguliere zorg staat onder druk. Wat zien we als we over vijf jaar terugkijken? Het aantal gezonde levensjaren dat verloren gaat door de coronamaatregelen weegt niet op tegen de levensjaren die we met dit coronabeleid winnen. Nogmaals: gezondheid is meer dan de afwezigheid van corona.’’

Op grond waarvan werd deze HCQ-motie AFGEWEZEN..?? Wat voor kennis had De Jonge over HCQ en/of wat voor ánder verhaal diende de agende te moeten vormen..!?! Laten we simpel constateren, dat deze man er wel erg vaak ‘naast’ zit. Of zien we zijn werkelijke daden in de ogen en kunnen we ze (nog) niet duiden..??!

Het blijkt uit statistieken, dat in Nederland, ongeveer eenderde tot de helft van de bevolking, in de winter een vitamine-D tekort heeft. En dat is nogal wat toch? En het blijkt dat onder ouderen en allochtonen zelfs de meerderheid een (ernstig) tekort (HIER) heeft!! Tussen oktober en maart is in dit deel van de wereld simpelweg niet het juiste UV-(zon)licht om voldoende vitamine D aan te maken. Daarbij is de eigenschap van een donkerder huid, dat het langer duurt om voldoende vitamine D op te nemen. Ouderen op hun beurt, komen minder buiten, waardoor zij minder vitamine D aanmaken. Mensen met overgewicht hebben ook vaak een tekort, omdat dit vitamine D opgeslagen wordt in het lichaam, maar als het ware ‘verloren gaat’ in meer vetweefsel.

Internist Evelien Peeters was afgelopen zomer een van de initiatiefnemers achter een brandbrief van artsen (HIER in AD artikel) over het coronabeleid van de regering Rutte. Die openbare brief werd duizenden keren ondertekend. Dit ‘Artsen Covid Collectief’ beklemtoont een initiatief te zijn, van medici ‘uit de gehele breedte van de geneeskunde’. In het bestuur van deze stichting, zitten bijvoorbeeld een huisarts (André Steketee), psychiater (Marcel Tót), gepensioneerd GGD-directeur (Jan Vosters), een spoedeisende hulparts (Cindy Sjaardema) en een specialist ouderengeneeskunde (Sylvia Douwma). Ook hoogleraren als professor Ira Helsloot (Besturen en Veiligheid) en professor Frits Muskiet (Pathofysiologie en Klinisch Chemische Analyse) zijn als adviseurs bij deze stichting betrokken.

Een aantal van de bestuursleden is ook actief in de ‘complementaire geneeswijzen’ Zo zit in het stichtingsbestuur een homeopathische arts (Frans Kusse), bestuurslid Hannah Visser is naast internist-infectioloog ook homeopaat in opleiding en Evelien Peeters zélf, verdiepte zich in integrale geneeskunde. Als internist komt zij regelmatig patiënten tegen met lichamelijk onvoldoende verklaarbare klachten, zegt ze. De coronacrisis vereist in haar ogen ook een breder perspectief. “We hebben te maken met een systeemcrisis. Die los je niet op door alleen naar de actuele IC-situatie in de ziekenhuizen te kijken.’’

Waar blijven programma’s als NOS, NPO en RTL met POSITIEF CORONA-nieuws..
Er is heel veel positief nieuws te vinden op de wereld over het pareren van de COVID-verspreiding en het vermijden van het ziek worden, zoals je hierboven hebt gemerkt/kunnen lezen. Waar blijven de publieke omroepen met dit verhaal?? Waarom maar bezig met het ‘fearmongering’, het verspreiden van angst.. Het lijkt wel of de presentatoren/redactieleden HUN EIGEN ANGSTEN AAN HET MANIFESTEREN zijn via hun programma’s, waarin continue dezelfde gezichten tevoorschijn komen. Zoals de Ab Osterhauzen en Marion Koopmansen van deze wereld, beiden overigens dierenartsen van huis uit..! Is dat een evenwichtig nieuwsaanbod, het ‘amuseren en informeren’ van mensen…??

Ook in Nederland zijn veel publicaties verschenen over het belang van Vitamine D. (klik op foto voor link)

Laat een wetenschappers/medici/artsen aan het woord, die een POSITIEF VERHAAL te vertellen hebben, zoals dr. Onno van Schayck, hoogleraar ‘Preventieve Geneeskunde’ (Universiteit Maastricht) die HET FEIT dat vitamine D zou kunnen helpen (HIER) tegen COVID-19 ‘fascinerend’. Is dat een leuk onderwerp voor Op1 en/of BEAU of is dat een leuk onderwerp..? Onno van Schayck over deze VitamineD-interesse van de wetenschap: “Het slikken van vitamine D zou een hele simpele oplossing kunnen zijn om de kans op een mogelijke infectie te verlagen.’’ Zelf eet Van Schayck bijvoorbeeld veel vette vis, zoals zalm en makreel, om onder andere aan voldoende vitamine D te komen. Veel immunologen slikken zelf dagelijks 20 of 30 microgram vitamine D als aanvulling op hun dieet.

Dr. Renate de Jongh van het Amsterdam UMC slikt als internist-endocrinoloog (expert in hormonen) ook dagelijks een dosis VitamineD. “In de wintermaanden zakt ons vitamine D gehalte sowieso al en nu zitten we door de gedeeltelijke lockdown nog meer binnen, dus loopt het VitmanieD-tekort op.’’ Zij doet uitgebreid VitamineD-onderzoek en vermeldt voor de goede orde, dat het voor het innemen van een lage dosis vitamine D, niet noodzakelijk is, de huisarts te bezoeken of consulteren. Of bloedonderzoek te doen. “In deze tijd dienen we zoveel mogelijk contact te vermijden, daarom is het niet slim, dat de hele Nederlandse bevolking naar het lab gaat, om een mogelijk vitamineD-tekort vast te laten stellen. Een kleine dageljikse hoeveelheid VitamineD kan geen kwaad en is erg goedkoop (HIER), dus waarom niet?’’

5 gedachten over “Artsen: simpele immuunremedies en censuur-protest..!!

 1. Nou, nou, geen nuttige informatie toegevoegd, meneertje stratenmaker op zee.
  Dokters: de nieuwe goden, zijn de tussenpersoon van de gifindustrie; als ze het zo goed met ons voor hebben, zouden ze massaal voorschrijven om GEEN zuurstof versperrende, ziekteverwekkende zwachtels te dragen. Misschien geleerd of van een geheim genootschap, straight out of the horse’s mouth van een kankerdokter(oncoloog): Je bent resistent tegen de virus met rhesus-negatief bloed! Dat is 15% van de bevolking, we weten meteen de aanstichters van de gefabriceerde vier us. Mensen, de dokter is geen vadertje God! https://youtu.be/QtxlCsVKkvY
  PS In de goede supermarkten ben ik meestal de enige zonder overgeefdoekje(overgeven aan de dodelijke dictatuur) en de medewerkers zijn even vriendelijk als altijd! Respect voor Waarheid!!!

 2. Inmiddels heeft de WHO, als globale belangenbehartiger van de Farmaceutische Maffia, op haar website de definitie van kudde-immuniteit veranderd. De oude definitie was:

  “Groepsimmuniteit is de indirecte bescherming tegen een besmettelijke ziekte die ontstaat als een bevolking immuun is geworden door middel van vaccinatie of immuniteit als gevolg van een eerdere besmetting. Dit betekent dat zelfs mensen die niet besmet zijn of bij wie een besmetting geen immuunreactie heeft opgewekt, beschermd zijn omdat mensen om hen heen die immuun zijn, kunnen fungeren als buffer.”

  De nieuwe is:
  “Groepsimmuniteit is een concept dat gebruikt wordt bij vaccinatie, waarbij een bevolking beschermd kan worden tegen een bepaald virus als genoeg mensen gevaccineerd zijn. Groepsimmuniteit wordt bereikt door mensen te beschermen tegen een virus, niet door ze eraan bloot te stellen.”

  Zoek het verschil.

  Bronnen: https://www.ninefornews.nl/who-past-definitie-groepsimmuniteit-stilletjes-aan-ongelooflijk-dit/

  https://www.zerohedge.com/political/who-deletes-naturally-acquired-immunity-its-website

  In 2009 deden ze vlak voor de uitbraak van de Sombrero-griep exact hetzelfde met de definitie van pandemie.

 3. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=237458201148558&id=107313217496391 Verpleegster neemt publiekelijk ontslag… https://www.facebook.com/100000818539858/videos/3599292496774666/ Niet cynisch bedoeld, maar ik zie nu (rijkelijk te laat) diverse initiatieven van artsen etcetera. Maar…waar waren diezelfde artsen, die ik heb aangesproken in 2007 tot 2020 (ook de artsen binnen de integrale geneeskunde, homeopathie, natuurgeneeskunde, et cetera)!? Het was doodstil, vooral hier in Nederland). Terwijl velen van hen (net als deze neuropsycholoog) al jaren weten dat vaccinaties onwetenschappelijk, ineffectief en potentieel levensbedreigend maar minstens ziekmakend zijn.
  Natuurlijk waren er ook onwetende artsen, artsen die bang zijn voor het tuchtrecht, bang zijn voor hun carrière.. maar nu zijn zij een van de weinige die hun baan behouden en allen dienen op te staan, voor het echt te laat is! En wat te denken van de zorgmedewerkers, die nu snel gevaccineerd moeten worden, want anders kregen we een ‘zorginfarct’… Dezelfde zorgmedewerkers (de meeste althans) waren ook oorverdovend stil bij de HPV vaccinatie, de varkensgriep, Mexicaanse griep, et cetera. O wacht, ze kwamen wel in opstand toen ze destijds mogelijk ook zelf verplicht gevaccineerd moeten worden…Toen was ineens maar zo’n 20-30 procent blij met de vaccinatie.. Men wist het dus donders goed?
  Pardon? Als je destijds al wist dat een vaccin absoluut onwenselijk is (heel verstandig).. dan heb je nu 10 jaar gehad om de bevolking te waarschuwen! Vul zelf maar in, wat hier van te denken. Nu ben ik even benieuwd (los van al het ‘fake news’, de medische deceptie en de PR-opaganda mbt vaccinaties, leugens en bedrog dus over de zogenaamde ‘veiligheid en effectivitiet’ van vaccins.. het enige vellige vaccin is het vaccin wat nooit is gebruikt) of mensen de fake inenting video’s al gezien hebben (waarbij de naald zich terug trekt in de spuit – een beetje zoals een zwaard in een film – , de bescherming nog op de spuit zit en andere vormen van ‘vaccinatie’ bedrog om zieltjes te winnen in de beeldvormingsoorlog – waar valse wetenschap niet genoeg is)!?
  Zouden de verplegers, verzorgers, medisch personeel en huisartsen nu wel een echte spuit accepteren? Ik ben wel even benieuwd of al die artsen die zo stil waren nu wel in opstand komen nu ze zelf gevaccineerd moeten worden? Wat is de opkomst, wat zijn de (verstandige) weigeringen?
  Even voor alle duidelijkheid: mijn hoop is dat alle artsen en al het verplegend personeel weigert…maar dan ook naar buiten komt waarom men deze keuze heeft gemaakt. Zou dat nu niet een mooie ontwikkeling zijn? Juist omdat de groep gevaccineerden eerder een risico vormt voor de ongevaccineerde groep (en als de gevaccineerde zorg ‘veilige en effectieve’ vaccins heeft ontvangen, is er toch ook geen reden om ons te weigeren bij de verpleeghuizen. verzorgingshuizen, ziekenhuizen). Toch?
  We moeten wat mij betreft een verschuiving mee maken van “wir haben es gewusst” naar “wir haben es immer gewusst”..We moeten van de Eed van Hippocritis…terug naar de Eed van Hippocrates (first, do NOT harm). Het is klaar…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.