Advertentie

Duitse media: ‘Merkel stop met corona-idiotie’..


x
x

Duitse media: ‘Merkel stop met corona-idiotie’..

2021 © WantToKnow.nl/be
x
Duitse media keren zich tegen overheid: ‘Niet-gevaccineerden worden bedreigd’. Deze media staan op tegen Merkels coronabeleid en de indirecte vaccinatieplicht. Nu de plannen van de Duitse overheid, om niet-gevaccineerden langzaam uit de samenleving te verbannen, zijn uitgelekt, schreeuwt men – terecht – moord en brand bij onze oosterburen. Ook de Duitse media vindt het beleid van Bondskanselier Angela Merkel veel te ver gaan. Zij zien een ‘autoriteit staatsapparaat’ ontstaan en spreken zich daarom uit tegen de overheid.
x
Die Welt is één van de kranten die via redacteur Ulf Poschardt fors uithaalt richting Merkel en haar beleid. ‘Auf dem Weg in den autoritären Staat fällt das nächste Tabu’, zo luidt de kop van het artikel, hetgeen wat vrij vertaald betekent: Op weg naar de autoritaire staat valt het volgende taboe. Volgens Die Welt hebben de huidige maatregelen nog maar weinig te maken met het bestrijden van het coronavirus, maar is het een pakket om de bevolking volledig te controleren. Onomwonden teksten die zó direct zijn, zeker in Duitsland, dat het uitermate confronterend is voor Duitse begrippen.
x

“Geschonden vertrouwen in de rechtsstaat is moeilijk te genezen. Het wantrouwen blijft. De controle- en restrictiefeestjes van de Duitse politiek als zogenaamde coronamaatregelen gaan verder”,

zo schrijft ‘Die Welt’. Er wordt tevens verwezen naar de eerdere ‘massale inbreuk op grondrechten’ en naar de nieuwe aankondiging dat Duitsland gericht en grootschalig gaat controleren aan de grens, iets wat voorheen als volstrekt ondenkbaar werd geacht.
x
Dat de zogenaamde wappies gelijk krijgen, wil Die Welt ook even benadrukken. Volgens hen moet iedereen nu kunnen zien wat er gaande is. “Je hoeft geen complotdenker te zijn om met groeiend argwaan te kijken naar het wegvallen van taboes en de vorming van een ‘autoritair staatsapparaat’”, zo schrijft de krant. Het is in onze ogen verrassend dat de Telegraaf als enige in Nederland hier een bericht over plaatst, als enige krant. ‘Felle kritiek op keiharde Duitse corona-aanpak: ’Op weg naar autoritaire staat’’

x

* * *

4 gedachten over “Duitse media: ‘Merkel stop met corona-idiotie’..

 1. De koerswending van Bild is opvallend, wetende dat de Duitse media, ingevolge het bezettingsstatuut van 1946 nog altijd onder controle staan van de “Overwinnaars”, en vooral dan van de CIA. Zie het boek : “Gekaufte Journalisten” van Udo Ulfkotte. Op de sociale media was dit verzet tegen de Covd 19 terreur al veel langer aan de gang, maar werd doodgezwegen in de leugenpers.
  Over wat gaat hier hier dan ?? Over de Covid idiotie ? Of over IM Erika Merkel ?? Ik vermoed eerder over Merkel. Een mogelijke verklaring ligt in haar steun voor het Nordstream 2 project, waar ze de zijde koos van Rusland. Zo een keuze kwam neer op een nederlaag voor de USA.
  https://www.zerohedge.com/geopolitical/nord-stream-2-deal-not-american-concession-its-admission-defeat
  met citaat : “After much arm-twisting, bullying and foghorn diplomacy towards its European allies, the United States appears to have finally given up on trying to block the giant Nord Stream 2 project with Russia. What an epic saga it has been, revealing much about American relations with Europe and Washington’s geopolitical objectives, as well as, ultimately, the historic decline in U.S. global power………….
  The ostensible American rationale was always absurd. Washington claimed that Russia would exploit its strategic role as gas supplier by extracting malicious concessions from Europe. It was also claimed that Russia would “weaponize” energy trade to enable alleged aggression towards Ukraine and other Eastern European states. The rationale reflects the twisted Machiavellian mentality of the Americans and their supporters in Europe – Poland and the Baltic states, as well as the Kiev regime in Ukraine. Such mentality is shot-through with irrational Russophobia….. “ (=einde citaat).
  Een dergelijke nederlaag (sic) kan imo dan ook niet zonder gevolgen blijven, gezien IM Erika hier lijnrecht inging tegen haar “Handler” in de USA. Een reactie drong m.i. zich dan ook op, via de aanval van Bild op Merkel, via de “Covid 19 idiotie”. Opmerkelijk is m.i. ook dat Bild het heeft over een Covid waanzin, daar waar het hier gaat om een regelrechte oorlogsvoering tegen het land en de bevolking, met onherstelbare gevolgen. Ik denk dan ook wat deze koerswending van Bild, met de nodige argwaan moet behandeld worden. Een vos verlies wel zijn haren maar niet zijn streken.

 2. Ineens komen steeds vaker door de te verwachten instanties en anderen oproepen om de prikstatus van mensen bekend te maken zoals ook een ziekenhuisbestuurder dat doet.
  Kan hij dan niet gewoon vragen of ge-vaccineerden die toch al geregistreerd zijn zich voor die bepaalde functies op afdelingen willen melden?
  Hij zou bang zijn dat mensen de zorg gaan mijden wanneer patiënten niet weten of verzorgpersoneel ge-vaccineerd is of niet alsof het een keuze is,en dat is het natuurlijk meestal niet.Hij zou zich beter zorgen maken over de betrouwbaarheid van de zorg vooral wanneer artsen (zo,n 60 mensen) door de overheden GEDWONGEN WORDEN MIDDELS EEN BRIEF OM NIET HUN PATIËNTEN VACCINATIE TE ONTRADEN MAAR HET VERHAAL VAN DE OVERHEID,RIVM EN HET OMT UIT TE DRAGEN.(eerder heb ik een verwijzing geplaatst hiernaar).
  Natuurlijk wanneer gevraagd wordt of ge-vaccineerden zich willen melden zou men kunnen beweren dat er niet genoeg ge-vaccineerden zijn.Het vreemde is dan wel dat mensen die zich al lang geleden hebben aangemeld om te helpen werden geweigerd om welke reden dan ook.
  Wanneer ze toen deze mensen hadden aangenomen en een opleiding gegeven hadden dan weet ik bijna zeker dat nu veel meer mensen die ge-vaccineerd zijn zich hadden gemeld.
  Het lijkt er steeds meer op dat er planning is geweest en gehandeld is zodat ze nu redenen hebben om te gebruiken om vooral dwang uit te oefenen en ook arbeids migranten toe te laten of zelfs naar hier te halen.Multinationals (grote bedrijven),banken EN ZIEKENHUIZEN hebben enige jaren terug honderden zoniet duizenden mensen (ook handen aan bed) ontslagen.
  En verhip het zijn precies zij die nu arbeidsmigranten nodig hebben en ge-vaccineerden.(toeval of opzet?).Ook de vakbonden VNO/NCW en zelfs MKB willen nu prikstatus weten van personeel.Maar we weten toch allemaal dat de mogelijkheid bestaat dat ook zij onder één hoedje met overheden kunnen spelen? Kijk naar de functies die oud vakbondsmensen hebben gekregen zoals Wim Kok,Paul Rosenmuller en Agnes Jongirius om er maar een paar te noemen.
  Wanneer ze echt (de overheid) zoveel om mensen geven dan is het vreemd dat mensen in Groningen mogen verrekken en de ouders ivm de kindertoeslag affaire idem en hoe kan het dan dat er nog steeds voedselbanken meestal gerund door vrijwilligers bestaan? Vijlbrief werd naar Nederland teruggehaald vanuit Brussel om orde op zaken te stellen ivm de belastingdienst en de kindertoeslagaffaire en laatst kwam naar voren dat hij bezig was een wet te maken om mensen van buiten de EU naar Europa te halen als bv arbeidsmigranten.Regelmatig in gesprekken wordt de vraag gesteld hoe het kan dat RUTTE nog steeds in Den Haag de mogelijkheid heeft om eventueel weer premier te worden na alles wat hij verziekt heeft zonder daar de verantwoordelijkheid voor te nemen en op te stappen. Tja dat vraag ik me ook af.
  Zoals altijd mijn mening recht uit het hart.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.