Advertentie

Liefdevol Rebelleren…!!


 

(Klik voor link naar de site van Frank Ruesink om het boek te bestellen)

x

Liefdevol Rebelleren

2021 © Frank Ruesink | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Rebellen zijn nodig als beperkende patronen het recht op leven, vrijheid en het streven naar geluk in de weg staan. In Liefdevol Rebelleren gaat schrijver Bart van Tongerlo op zoek naar de genetische code van de liefdevolle rebel. In een onvolledig en hartstochtelijk verhaal gaat hij het gesprek aan met Flavio Pasquino, Tisjeboy Jay, Prof. dr. Bob de Wit en Nikos Frangiskatos. Daarnaast portretteert hij Frank Ruesink, die met liefde en plezier uit zijn slof schiet om barsten in de koepel te slaan van onbezielde systemen. Liefdevol rebelleren is een beweging, een manier van leven en een staat van zijn. Totdat alles weer in overeenstemming is met de menselijke natuur. Laat je activeren, irriteren, binnenstebuiten keren en ontdek de rebel in jezelf.

Inleiding Boek Liefdevol Rebelleren

Beste lezer,

Liefdevol Rebelleren is een woordcombinatie die al maanden in mijn hoofd leeft. Het is meer dan een boek. Liefdevol Rebelleren is een beweging. Een beweging waar Nederland klaar voor is.

Het Nederland waarvoor geldt: genoeg is genoeg. Waar het begrip omdenken betrekking heeft op het denken, spoort liefdevol rebelleren aan tot het voelen en het handelen. Daarom stap ik door in mijn missie voor medische vrijheid.

Samen met vele anderen. Dromend over een mooiere werkelijkheid en stervend van verlangen. Ik wil vuur. Het vuur dat, samen met de elementen lucht, water en aarde, een wereld creëert van waarheid, eerlijkheid en gerechtigheid. Een wereld waarin iedereen vrij is en waarin het systeem dienstbaar is aan de bezielde mens.

Met Bart van Tongerlo als schrijver, die moedig genoeg was om mijn eerste boek uit te geven, bewandel ik het pad van liefdevol rebelleren om de ware betekenis ervan te ontdekken en ontbrekende puzzelstukjes op te sporen in de helderheid van professor Bob de Wit, de fijnzinnigheid van muzikant Nikos Frangiskatos, de liefdevolle blik van mijn vrouw Loes, de humor van cabaretier Tisjeboy Jay en de veelzijdige blik van mediamaker Flavio Pasquino. Liefdevol Rebelleren gaat niet over Frank Ruesink. Liefdevol Rebelleren gaat over jou. Het gaat over de mensen die jou dierbaar 6 zijn. Over de toekomst van jouw kinderen en de volgende generaties. Over de aarde waarop je loopt. Over de wereld die aan je voeten ligt.

Liefdevol rebelleren is een beweging die jou vraagt vanuit liefde alle disfunctionele systemen zowel in als buiten jezelf af te breken om jouw weg naar vrijheid en harmonie te openen. Ik ben Bart dankbaar dat hij dit avontuur met mij is aangegaan en dit boek van a tot z vorm heeft gegeven. Gedragen door onze partners Loes en Indira en iedereen die ons hierin heeft gevoed door aanmoediging, waardering en liefdevolle support.

Ik wens je een inspirerende reis door dit boek en hoop dat het je helpt jouw eigen reis door deze buitengewone tijd nóg krachtiger te bewandelen. Met gezonde groet,

Frank Ruesink

Frank Ruesink in het Algemeen Dagblad van 9 september 2020:

“Ik verwacht dat de Nederlandse regering gaat aansturen op een uitsluitingscultuur. Dat je alleen nog naar de bioscoop of in het vliegtuig mag als je kan aantonen dat je een inenting hebt gehad. Klinkt gek? Vergeet niet dat we vorig jaar precies eenzelfde politieke discussie hadden om kinderen zonder vaccinatie te weigeren op kinderdagverblijven. Dus zo’n ver-van-je-bed-show is het allemaal niet. 

Eerlijk: ik vind het prima als iemand zich wil laten vaccineren. Het gaat erom dat er wordt getornd aan het belangrijkste dat er is in het leven: het recht om zelf te beslissen over je lichaam. Het voelt als één groot medisch experiment, daar wil ik geen deel van uitmaken.”

Reacties op dit boek:

 

Recensie Jacqueline van der Vliet: Nooit eerder werd ik zo intens geraakt als bij het lezen van dit boek. Met zoveel liefde en respect geschreven voor jou.

Recensie van René Arns: “Wat een geweldig boek Frank. Ik heb het in één adem uitgelezen. Wat me vooral raakte is te ontdekken dat de verontwaardiging en boosheid die ik soms voel heel herkenbaar is en je zegt dat het niet klopt. Kortom de herkenning is enorm fijn en verbindend. Ook mooi de positieve boodschap die er door het hele boek heen straalt. We gaan naar die liefdevollere en betere wereld maar daarvoor moeten we wel eerst door het dal. Bedankt!”

Reactie Frans Jansen: Hi Frank, heb donderdag je nieuwe boek gekregen en direct achter elkaar uitgelezen. Goed boek man! Je bent onder vrijwel alle omstandigheden jezelf, authentiek en congruent zijn mooie woorden die daarbij passen en je hebt nog humor ook!

Reactie Yvette Rooding: “Geweldig boek, ben al halverwege. Het voelt als een geschiedenis boek maar dan eentje waar we middenin zitten. Een reeks van emoties gaan in mij voorbij. Trots, verdriet, blij, afschuw en een vreemd gevoel over het feit dat we weten dat wij in deze tijd met elkaar aan het begin staan van een nieuwe wereld… Geweldig 

Reactie Maureen Vogel: Frank, ik heb je boek in één adem uitgelezen en ik heb er van genoten. De openheid en kwetsbaarheid van alle betrokkenen vind ik enorm inspirerend en het sterkt mij om gewoon door te gaan op mijn pad wetende dat het helemaal ok is om er af en toe gewoon doorheen te zitten en het even niet meer te weten.

Reactie Tessa Smits: Kop boven het maaiveld. Belachelijk gemaakt worden. Nog erger bedreigd of ontslagen. Echt gaan staan voor wat jij voelt dat belangrijk is, is nog nooit zo spannend geweest. Ik heb diep respect voor diegene die het nog durven of ik het nu met ze eens ben of niet.
Onrecht roept ook bij mij sterke gevoelens van strijd op. Het nieuws van het laatste jaren lijkt nu geaccelereerd en triggert mij als een flipperkast. Het is toch niet meer om aan te zien?! Volwassen mannen en vrouwen, vol gelieg, bedrieg, eigenbelang, destructie op zoveel niveaus. De grootste uitdaging voor mij: niet vanuit mijn boosheid reageren en in verstikkend drijfzand van negativiteit terecht komen. Niet strijden maar juist een energie in de wereld zetten die wel klopt met wat ik voel dat juist is.

Dat is niet gemakkelijk in een tijd waarin we elkaar naar de strot vliegen om alle voors en tegens. Hoe blijf ik dan toch in verbinding met de ander? Hoe blijf ik trouw aan mezelf? Kan ik iets doen zonder keihard te strijden? Hoe kan ik mijn hart blijven openen? Dit boek van Frank Ruesink gaat daar over. Deze man die afgelopen anderhalf jaar voelde dat hij een ander liefdevol alternatief wilde tonen begon met demonstreren maar voelde ook hoe dat ‘ouderwets strijden’ niet altijd meer klopte en zocht naar een liefdevollere manier van impact maken.

Liefdevol Rebelleren vraagt om verantwoordelijkheid nemen. Voor je eigen proces. De moed om werkelijk te zien wat er in jezelf gebeurt. Wat wordt er getriggerd? Is het zuiver wat ik zeg en doe? Is dit liefdevol? Of wil ik eigenlijk uit boosheid iets kapot maken? Dat is niet gemakkelijk, die lijn is dun. Dit boekje is een aanrader als je zelf ook de innerlijke strijd voelt in deze tijden en inspiratie zoekt voor een liefdevolle oplossing. Dank je wel Frank voor je inze t, moed en kwetsbaarheid!

Reactie van Marjan Kooistra: Wat een prachtig boek. Het leest heerlijk. Niet een boek om weg te leggen na het lezen, maar om regelmatig weer door te nemen. Het geeft zo’n positiviteit. Dank voor jullie openheid

Reactie van een onbekende lezeres: Als troost het boek Liefdevol Rebelleren gelezen van Frank & Bart. Het troost me. Het sterkt me. Het omarmt me. Prachtig krachtig boek. Aanrader.

Reactie René van den Hoek: Hi Frank, ik heb je nieuwe boek gelezen grote complimenten hiervoor. Voor mij ben jij een grote inspiratiebron zoals jij alles brengt. Ik hoop dat ik nog veel van je hoor en mag lezen.

Reactie Petra Oord: Frank Ruesink, je boek lees ik met vreugde en herkenning, een glimlach en opgelucht ademhalen. Een boek is voor mij goed als ik voel dat mijn hart ‘glimlacht’, ik het even op mijn schoot leg en de zomeravond inkijk, de teksten ‘proef’ en laat bezinken. Ik voel dan dat de woorden resoneren, mijn eigen gedachten zelfs meer bestaansrecht krijgen. Speciale dank voor Loes, de vrouwelijke wijsheid, gedragen en versterkt met de mannelijke daadkracht! 

Reactie Janet Schipper: Mooi boek leest als een trein lieve moedige mensen.

Reactie Paul Greenfield: Een fijn boek, een hart onder de riem voor de gelijkdenkenden. Mooie tips van elke “gast” in het boek. En idd er blijkt zeker uit dat de dames, zowel jou vrouw als die van Bart krachtige en moedige vrouwen zijn. Fijn als je zulke dames naast je hebt staan.

Reactie Chandani Peperkamp: ‘Liefdevol rebelleren’ leest als een trein en is een feest van herkenning voor iedereen die in de afgelopen anderhalf jaar op zijn of haar eigen manier gerebelleerd heeft tegen de huidige maatregelen. Wat wel duidelijk wordt: elke daad van rebellie, hoe klein ook, versterkt het veld van liefde en breekt het oude systeem af. Bart van Tongerlo kiest met Frank Ruesink voor de beproefde dialoog vorm in zijn boek, waardoor je het gevoel krijgt zelf bij elk gesprek aanwezig te zijn.

Hij gunt ons een intiem inkijkje in hun beider levens, inclusief echtelijke ergernissen maar ook de wijsheid en warmte van hun vrouwen Indira en Loes. Samen met Frank bezoekt Bart liefdevolle rebellen zoals Nikos Frangiskatos, Bob de Wit, Flavio Pasquino en Tisjeboy Jay, die ieder op hun eigen, unieke wijze invulling geven aan de strijd tegen het regime. Ik vind het bijzonder om een boek te lezen waarin mensen genoemd worden die ik allemaal wel één of meerdere keren gezien, gesproken en/of gehugd heb op het Malieveld, Plein, Museumplein en tijdens vrijheidsmarsen.

Behalve Jay, maar dat komt vast nog wel! Allemaal mensen met wie ik me verbonden voel in dat hartverwarmende veld van liefde, waarmee we levende geschiedenis schrijven. Wat leven we toch in een bijzondere, intense tijd! Dankjewel Bart voor een prachtig en toegankelijk verhaal! Een echte aanrader! Lezen en doorgeven!.

Reactie André Anuvida Romeyn: Obey no command unless it is a command from within.’ Deze woorden van Osho resoneren voor mij door het boek ‘Liefdevol rebelleren’ van Frank Ruesink en Bart van Tongerloo. Het thema van het boek, medische vrijheid is een topje van de ijsberg. Dat weten we. Maar in een tijd waar ons een medische apartheid wordt aangepraat wel een heel concreet en herkenbaar thema.

Frank en Bart laten zich kennen als ware vrijheidsstrijders, met het hart op de goede plaats. Vanuit de intentie van liefde is er heel veel mogelijk. En in deze strijd is zelfreflectie, naar binnen gaan, elkaar en jezelf blijven spiegelen wellicht nog belangrijker dan de strijd tegen de machtige ander. Erg genoten ook van de academische kennis en wijsheid van Bob de Wit, de diepe en ook praktische wijsheid van Loes. Een bijna biografisch verslag van twee mannen aan het front. Een front dat vele vormen kent. En zo vele medestrijders. 

Het is juist de eerlijkheid, oprechtheid, het kwetsbaar persoonlijke alsook de down to earth benadering, die dit boek zo heerlijk leesbaar maakt. Lieve mensen, kopen dit boek, lezen en dan weggeven aan een goede vriend die wellicht nog een zetje nodig heeft. Chapeau!

Reactie Géa Van der Thiel Super boek, 1 voor de heb, 2 voor de geef! Ik las het in no time uit. De mannen en je vrouw Loes die geïnterviewd zijn, zijn stuk voor stuk zeer inspirerende mensen, ieder op eigen manier en ik hoor of lees ze allemaal even graag, net als jouw posts en lives…

Geïnteresseerd in het boek, klik op deze afbeelding
voor een link naar de site van Frank Ruesink.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.