Advertentie

Hoe Zweden de Corona-idiotie ontmaskert..!!


X

Hoe Zweden de Corona-idiotie ontmaskert..!!

2021 © WantToKnow.nl/be

x

We schreven hier op de site al eerder een stuk over de strategie die Zweden hanteert, om het ‘corona-monster’ te verslaan. Dáár waar bijna alle andere landen volslagen panisch en overdreven proberen, die paar tienden procenten van overlijdens uit te sparen, door verregaande vrijheidsbeperkingen in te voeren, doen de Zweden een beroep op het MENSELIJKE IMMUUNSYSTEEM, dat zich wel degelijk kan verweren tegen ‘het virus’.. Hierdoor is het ook mogelijk dat in een maatschappij, de GROEPSIMMUNITEIT ontstaat, waar elders nauwelijks of HELEMAAL NIET over gesproken wordt.. Waarom is dat? In dit artikel dan nóg maar eens een actueel overzicht van de stand van zaken.

Je ziet er geen mondkapjes, noch is er een avondklok. En belangrijk is dat winkels, restaurants open zijn  en de contactberoepen hun werk kunnen doen. Resultaat van al deze beleidsmaatregelen om het ‘verschrikkelijke virus’ te temmen? Het aantal besmettingen ligt in Zweden -naar verhouding- niet veel hoger dan in Nederland en daardoor, en dat is toch veel belangrijker, is er nauwelijks economische, sociale en persoonlijk ‘nevenschade’ en mentaal-psychisch leed.

En ja, er zijn wel beperkingen in Zweden.
Dit wil niet zeggen dat er in Zweden niets aan de hand is; dat er geen regels zouden zijn. Maar die regels staan ten dienst evan mensen. In het algemeen zijn bedrijven in Zweden open, waarbij fysieke afstand wel in acht wordt genomen; tevens nemen alle bedrijven wel voorzorgsmaatregelen; om simpelweg het risico van verspreiding van Covid-19 te verkleinen. In het openbaar vervoer geldt alleen in de spits dat mondkapjes verplicht zijn voor alle reizigers op werkdagen tussen 7-9 en 16-18 uur. Niet in de weekends dus en niet buiten de spits.

De horeca is open in Zweden, alleen met de beperking dat ze om 20.30 uur dienen te sluiten. En de horeca mag ná 20.30 uur gewoon nog afhaalmaaltijden bezorgen. Dit alles zou toch te denken moeten geven, schreef jurist Raisa Blommestijn afgelopen week op social media. Ze verblijft in Stockholm en Twitterde

‘Eigenlijk is alles open en gaat het normale leven zo goed als door; sterker nog: op sommige momenten voelt het voor mij alsof corona überhaupt niet bestaat. Dat geeft toch te denken, want waarom kan het in Zweden wel? Waarom kan het normale leven in Zweden wel doorgaan terwijl we in Nederland al meer dan een jaar vastzitten aan de meest bizarre maatregelen?’

Hoe zit het met de oversterfte in Zweden..?
Het patroon van coronadoden in Zweden en Nederland ligt min of meer op hetzelfde niveau. Vaak wordt gezegd, dat Zweden dunner bevolkt is en er dus een soort natuurlijke afstand zou zijn tussen mensen. Maar vergelijken we de situatie Nederland en Zweden met de 2 Amerikaanse staten Florida en Californië, dan komt dit sterftebeeld Zweden vs. Nederland daar ook terug.. Treffend, want in de staat Californië, met hele zware coronamaatregelen, zijn er nauwelijks verschillen met de staat Florida, waar het leven gewoon doorgaat.

Dr, Anders Tegnell. Dé leidende Zweedse epidemioloog, die telkens de regering adviseert geen volledige lockdowns toe te passen. Als hoofd van het Zweedse RIVM, is hij dé architect van de SUCCESVOLLE Zweedse corona-aanpak. Hij werd een cultheld: zijn hoofd is te zien op T-shirts, stickers en zelfs tatoeages..!

Maar daar blijft het niet bij, want Zweden doet het gewoon beter op dit terrein, dan maar liefst 21 Europese landen (HIER) die een hogere oversterfte hadden dan Zweden. Dus Zweden niet in lockdown en registreertde in 2020 7,7% meer sterfgevallen dan het gemiddelde van andere jaren. Maar kijk je naar landen die kozen voor strenge lockdowns (bijv. België en Spanje) dan zie je daar een oversterfte respectievelijk 16,2% en 18,1%!!.

Nogmaals, Zweden is geen luilekkerland wat betreft de maatregelen, maar je zou kunnen zeggen, dat in Zweden de regels mensvriendelijker zijn. Terwijl het in Nederland het er steeds méér op lijkt, dat de mensen er voor de regels zijn. In Zweden is er dus sprake van een min of meer vrijwillige, halve Lockdown. Er zijn ook grote evenementen afgelast; de Corona-kat wordt in die zin dus niet op het spek gebonden. Ook geen grote traditionele jaarmarkten, geen viering van belangrijke feesten als ‘Valborgsmässoafton’ en er was geen Midsommar viering in 2020. 

Het gezond verstand prevaleert in Zweden..!!
Zo zou je het kunnen zeggen. De krampachtigheid die het OMT hier in Nederland meent te moeten uitstralen, ten koste van economie, cultuur, sociale cohesie en individuele vrijheden en psychisch-mentale gezondheid, is in de verste verte in Zweden niet te bekennen.. De vergelijkende cijfers tonen het resultaat van deze aanpak: de Zweden hebben gelijk. Voorbeeld is dat er in supermarkten veel mensen VRIJWILLIG mondkapjes dragen en bordjes om je aan de 1,5 meter te houden staan er ook. (HIER)

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.