Advertentie

Natuurlijke immuniteit verplettert het vaccin..!


X
X

Natuurlijke immuniteit verplettert het vaccin..!

© 2021 Zachary Stieber | deze versie (vertaling) WantToKnow.nl/be

x

De immuniteit die mensen genieten nadat ze hersteld zijn van COVID-19 is beter dan de bescherming die wordt geboden door vaccinatie, zo blijkt uit een nieuwe studie uit Israël. Onderzoekers die gegevens analyseerden uit de gezondheidsdatabase van het district van augustus tot september ontdekten dat zowel COVID-19-infecties als ernstige ziekte hoger waren bij de gevaccineerden dan bij degenen die herstelden van de ziekte, ook bekend als mensen met natuurlijke immuniteit. Zo hadden de natuurlijk immune mensen een infectiepercentage van 10,5 per 100.000 vier tot zes maanden na hun herstel, tegenover 69,2 per 100.000 bij de gevaccineerden.

Het aantal ernstige gevallen was ook hoger onder de gevaccineerden: 0,9% van alle gevallen in die groep was ernstig, vergeleken met 0,5% van de gevallen onder de herstelden. Onderzoekers ontdekten dat de bescherming tegen infectie in de loop der tijd afnam bij zowel de herstelden als de gevaccineerden, maar dat de afname meer uitgesproken was bij de gevaccineerden. Zij bestudeerden ook twee andere cohorten: mensen met natuurlijke immuniteit die later een vaccin kregen, en mensen die een vaccin kregen en later herstelden van een infectie.

Het aantal gevallen was in beide groepen laag. Ze waren het laagst met een klein aantal bij de natuurlijk immune mensen die een vaccin kregen. Yair Goldberg, universitair hoofddocent aan het ‘Israel Institute of Technology’ hierover: “We ontdekten dat de bescherming tegen de Delta-variant na verloop van tijd afneemt bij zowel gevaccineerde als eerder geïnfecteerde personen en dat een extra dosis de bescherming herstelt,” De pre-print studie vind je in pdf HIER. Deze studie analyseerde de doeltreffendheid van het Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccin, het vaccin dat het meest gebruikt wordt in Israël.

Beperkingen van de studie waren onder meer het hebben van gegevens op langere termijn voor de herstelde versus de andere groepen; een onbepaald aantal gevaccineerden dat niet als natuurlijk immuun werd gediagnosticeerd; en mogelijke vertekening van de opsporing omdat de natuurlijk immune personen minder geneigd zijn zich te laten testen dan de gevaccineerden.

Bescherming houdt stand in de loop van de tijd
Immuniteit kan worden gemeten aan de hand van antilichamen, die vooral bescherming bieden tegen infectie, of aan de hand van T- en B-cellen, die vooral bescherming bieden tegen ernstige ziekte. Professor dr. Jeffrey Klausner van de ‘Keck School of Medicine’ van de University of Southern California verklaart hierover: “Die immuuncellen verdwijnen niet na verloop van tijd.” Hoewel het niveau van antilichamen daalt bij zowel de natuurlijk immune als de gevaccineerde mensen naarmate er meer tijd verstrijkt na de genezing of het krijgen van een injectie, genieten beide groepen een langdurige bescherming tegen ernstige ziekte of overlijden.

Mensen die immuun zijn hebben een 90% lager risico op ernstige ziekte, volgens recent onderzoek uit Qatar. Mensen die van nature immuun zijn, zijn echter beter beschermd tegen zowel infectie als ernstige ziekte, volgens een groot aantal onderzoeken, waaronder de meest recente studie uit Israël. Dr. Paul Alexander, epidemioloog bij de ‘Early COVID Care Experts‘, verzamelde 141 studies over natuurlijke immuniteit, waaronder een belangrijke studie uit Israël die in augustus werd gepubliceerd, verklaart:

“Als je vroeger COVID had en hersteld bent, suggereren alle gegevens waar we naar kijken dat je kogelvrije natuurlijke immuniteit hebt, die veel robuuster en uitgebreider is dan vaccinimmuniteit.”.

De vraag die de wetenschappelijke gemeenschap verdeelt, is of mensen met natuurlijke immuniteit gevaccineerd moeten worden. Degenen die dat wel doen worden omschreven als mensen met een ‘hybride immuniteit’. Hoge gezondheidsfunctionarissen in de VS, waaronder Dr. Anthony Fauci, en sommige wetenschappers hebben vaccinatie onder de natuurlijke immuniteit aangemoedigd. Zij wijzen op studies die aantonen dat mensen met hybride immuniteit de hoogste mate van bescherming hebben, tenminste tegen infectie.

“De hybride immuniteit van mensen die hun initiële infectie hebben overleefd en vervolgens worden gevaccineerd – zij hebben een sterkere bescherming dan wie dan ook,” vertelde Dr. David Boulware, een arts/wetenschapper op het gebied van infectieziekten aan de Universiteit van Minnesota Medical School. De Israëlische onderzoekers stellen ook een vaccindosis voor, voor natuurlijk immune personen, maar niet iedereen is het daarmee eens.  Zoals bijvoorbeeld professor dr. Harvey Risch, epidemioloog aan de Yale School of Public Health liet weten: “Er is weinig voordeel te halen uit het vaccineren na herstel van COVID.” Dr. David Boulware zegt dat een manier om mogelijke bijwerkingen tot een minimum te beperken is dat herstelde patiënten gedurende ten minste zes maanden na hun herstel geen vaccin krijgen..!

Dr. Paul Alexander merkte op dat sommige studies erop wijzen dat het geven van een vaccin aan herstelde patiënten kan leiden tot een hoger percentage ongewenste voorvallen en dat dergelijke voorvallen die gemeld worden aan het Vaccine Adverse Event Reporting System hoger zijn dan bij andere vaccins. 

* * *

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.