Advertentie

Ook in Duitsland: gesjoemel met Corona-cijfers..!!


X
X
Ook in Duitsland:

Gesjoemel met Corona-cijfers..!!

2021 © WantToKnow.nl/be

x

Waar wij eerder al berichten over de bekentenis van Duitsland grootste televisiezender, de ARD, dat zij informatie over de COVID-verspreiding OPZETTELIJK opbliezen (HIER), is het nu de Duitse regering, onder leiding van de afscheid nemende Angela Merkel, die onder grote druk is gekomen. Het is namelijk de Duitse Rekenkamer die zware kritiek heeft op de manier waarop met het geld van de belastingbetaler is en wordt omgegaan. In dat kader past dit verhaal precies in  het Nederlandse plaatje. Financiële kaders van de zogenaamde Corona-pandemie hebben manipulatie en fraude in de hand gewerkt; de Duitse regering voelde zich echter blijkbaar niet verplicht dergelijke gevallen aan het licht te brengen en tegen de uitwassen op te treden.

En hoe toevallig, ook Duitsland heeft zijn Sybert-echec… Jens Spahn is minister van Volksgezondheid en hij kreeg het onlangs benauwd, toen overvloedige gevallen van fraude met Corona-testcentra openbaar werden (HIER). Het blijkt dat ook in Duitsland de regering in zee is gegaan voor een aanbesteding van een miljoenenorder voor 25 miljoen zelftests, met een éénmans-bedrijf.

Ene Sebstian Kürz ging er met de order vandoor.. Een onbekend bedrijf met een niets-zeggend directeurtje.. Maar er is nu een analyse van de Federale Rekenkamer die Jens Spahn opnieuw in de problemen brengt. (HIER)

Manipulatie van het aantal IC-bedden..
Volgens deze Federale Rekenkamer hebben ze ernstige aanwijzingen (HIER) dat ziekenhuizen in Duitsland opzettelijk minder bedden op de intensive care hebben opgegeven/gemeld dan er in werkelijkheid beschikbaar waren. En dat om reden van de vorstelijke compensatiebetalingen die door de overheid werden gedaan, als het regionale quotum van vrije bedden minder dan 25% bedroeg.

En dat is nog niet alles: in hetzelfde onderzoeksdocument van de Federale Rekenkamer staat, dat niemand minder dan het gezaghebbende Robert Koch-Instituut dit vermoeden reeds in januari 2021 in een brief aan het ministerie van Volksgezondheid had gemeld. Het blijkt dat ziekenhuizen, door de verslagen te manipuleren ten gunste van compensatiebetalingen, capaciteitsknelpunten werden gemeld die in werkelijkheid helemaal niet bestonden.

En de publieke gevolgen waren natuurlijk niet van de lucht: deze manipulatie voedde natuurlijk het verhaal van een instortend gezondheidssysteem bovenop al het andere. Natuurlijk spreekt het Ministerie van Volksgezondheid deze beschuldigingen tegen. Ook het Robert Koch Instituut gaf er de voorkeur aan geen commentaar te geven. Bizar, want hun verklaring staat gewoon op schrift. De baas van dit instituut, Lothar Wieler reageerde op vragen van Focus (HIER) en beweerde zich de brief in kwestie niet te kunnen herinneren. Vice-voorzitter Wolfgang Kubicki van de Bondsdag ziet hier een enorm schandaal en eist opheldering:

“Alleen al de verdenking dat de federale regering, fraude maandenlang zou hebben kunnen verdoezelen en verhullen, en dus mogelijk zou zijn blijven maken, zou alle voorgaande politieke schandalen van deze republiek in de schaduw stellen, met inbegrip van de CDU-schenkingenaffaire.”

Werkelijk aantal intensive care bedden volstrekt onduidelijk
De kritiek van de Duitse Federale Rekenkamer houdt hier echter niet op: de premie van € 50.000,- voor elk nieuw gecreëerd bed op de intensive care, heeft ook de deur opengezet voor fraude. Er zou € 700 miljoen belastinggeld voor 13.000 extra bedden zijn uitbetaald. maar, zo citeren we het rapport:

Het [ministerie van Volksgezondheid] is nog steeds niet in staat […] om op betrouwbare wijze vast te stellen hoeveel bedden op de intensive care daadwerkelijk zijn geïnstalleerd en hoeveel bedden bijkomend zijn aangekocht.

Het is volstrekt onduidelijk of de beweerdelijk gecreëerde bedden op de intensive care werkelijk bestaan. Het is mogelijk dat normale bedden gewoon als bedden voor intensieve verpleging werden gedeclareerd om de premie te ontvangen.

Apothekers vulden vrolijk hun zakken aan vette marges..!!
Daarnaast wordt door de Federale Rekenkamer forse kritiek geuit op de belachelijk hoge apothekersprijzen (HIER) voor mondkapjes, waarmee de apothekers goud hebben verdiend, natuurlijk weer op kosten van de belastingbetaler. Zo ontvingen apothekers vanaf november 2020 maar liefst € 6,- (!!) per mondkapje, dat aan kwetsbare groepen werd verstrekt. Hoewel – let op – de gemiddelde prijs per masker op dat moment volgens de prijsanalyse € 1,62 bedroeg!

In februari 2021 werd het bedrag voor apothekers verlaagd tot € 3,90. Natuurlijk nog steeds veel en veel te hoog: In die tijd werden mondkapjes al in de detailhandel aangeboden voor minder dan een euro per masker..! Het Federaal Rekenhof is verbijsterd over het feit dat de gerichte controle en het voortdurende toezicht op de aangewende financiële middelen niet gewaarborgd waren. Zoals altijd zullen Spahn en consorten de schuld ontkennen – zoals altijd is het de Duitse belastingbetaler die voor de ellende zal moeten opdraaien.

Wij vragen ons af, waar mensen de ’toevalligheids’factor onderkennen, tussen deze situatie in Duitsland en die in Nederland, waar Hugo de Jonge verantwoordelijk is voor onverantwoorde uitgaven van € 5,6 miljard..!! En waar collega-CDA-er Sywert van Lienden zijn zakken kon vullen op basis van onverhulde en regelrechte vriendjespolitiek..

2 gedachten over “Ook in Duitsland: gesjoemel met Corona-cijfers..!!

  1. „Ene Sebstian Kürz ging er met de order vandoor.. Een onbekend bedrijf met een niets-zeggend directeurtje..“
    Dit is niet correct. De foto die erbij is geplaatst is de Bundeskanzler van Oostenrijk. Die heet Sebastian Kurz.

  2. Ondertussen is wel in Duitsland een wet aangenomen, die het mogelijk maakt.. enfin lees/luister zelf: https://eenoorlogreedsverloren.nl/2021/06/10/bij-het-vallen-der-avond-3-31/ Links naar de betreffende wetsartikelen:
    https://www.gesetze-im-internet.de/ifsg/__21.html#Seitenanfang en https://germanlawarchive.iuscomp.org/?p=2487
    Tekst waar de eerste link naar verwijst (van het Bundesambt für Justiz):
    “Bei einer auf Grund dieses Gesetzes angeordneten oder einer von der obersten Landesgesundheitsbehörde öffentlich empfohlenen Schutzimpfung oder einer Impfung nach § 17a Absatz 2 des Soldatengesetzes dürfen Impfstoffe verwendet werden, die Mikroorganismen enthalten, welche von den Geimpften ausgeschieden und von anderen Personen aufgenommen werden können. Das Grundrecht der körperlichen Unversehrtheit (Artikel 2 Abs. 2 Satz 1 Grundgesetz) wird insoweit eingeschränkt.” Het wordt mogelijk met een aanbevolen of verplicht vaccin, micro-organismen in te brengen die gevaccineerden over kunnen dragen op andere mensen. De laatsten kunnen deze organismen dan weer opnemen. Er staat expliciet, dat het grondrecht op lichamelijke integriteit als gevolg hiervan mag worden ingeperkt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.