Advertentie

Eén of twee klontjes gif in je koffie..?


x

Eén of twee klontjes gif in je koffie..?
x

Gebaseerd o.a. op artikel Health Science Institute HIER

2012 © vertaling: Frank Bleeker

x

 

Je zou wel gestoord zijn om DDT of zoutzuur in je ochtendkoffie te doen, toch?  En toch is dat precies wat miljoenen mensen iedere dag doen, zonder het zelf te weten…!  Sucralose – dat wordt verkocht onder de merknaam Splenda en de nieuwe, ‘gezondere’ versie Splenda Essentials – wordt aan de man gebracht als een gezond alternatief voor suiker en als hulp bij het volgen van een dieet. Net zoals ‘Splenda’, is de naam ‘Sucralose’ een slim marketingnaampje.

De werkelijke naam van dit lelijke chemische middel is té lang om even uit te spreken (op zich vaak al een indicatie dat je op je tellen moet passen!), maar dit is de volledige chemische samenstelling/naam:

1,6-dichloro-1,6-dideoxy-BETA-D-fructofuranosyl-4-chloro-4-deoxy-alpha-D-galactopyranoside

En Splenda Essentials gaat nog een stap verder bij het aanspreken van de gezondheidsbewuste consument door rond te bazuinen dat de verschillende formules vitamine B, antioxidanten (vitamine C en E) of vezels bevatten..! Maar in werkelijkheid is sucralose gewoon suiker, aangelengd met chloor en het wordt door een medicus omschreven als ‘een Dobermann aanvalshond – een zeer prikkelbaar, woest element vervat in bleekmiddel, ontsmettingsmiddelen, gifgassen uit de Eerste Wereldoorlog en zoutzuur.’ Gebruikelijke gechloreerde koolwaterstoffen omvatten ook DDT, een chemische stof die zo gevaarlijk is, dat deze inmiddels wereldwijd verboden is voor gebruik in de landbouw.

Simpel, in plaats van suikerzakje een zakje 'Splenda' openen en in je koffie of thee gieten..

De recente lijst van bijwerkingen als gevolg van het gebruik van Splenda omvat hoofdpijn en migraine, huiduitslag, paniekaanvallen, duizeligheid, diarree, darmkrampen en problemen met aan de blaas. Maar onderzoekers hebben er ook voor gewaarschuwd dat het hoge oplossingsvermogen van de gechloreerde koolwaterstoffen zoals Splenda, ook het centraal zenuwstelsel kan aanvallen, het immuunsysteem kan uitschakelen en schade aan de lever kan veroorzaken.

De fabrikant van ‘Sucralose’ komen met de claim dat hun product ‘opmerkelijk stabiel’ is en dat het volledig onverteerd met urine en ontlasting wordt uitgescheiden. Maar feitelijk blijft 11 tot 27% van deze stof in het lichaam achter! Dit is nota bene door de Amerikaanse warenautoriteit, de FDA, bevestigd..! Het is zelfs zo, dat de mate waarin deze chemische rotzooi in je lichaam wordt aangetroffen, een indicatie geeft voor de doorstróming van ingewanden en darmen en om bepaalde ziektestadia af te lezen..!

Wanneer deze stof eenmaal in het lichaam zit, blijkt de chlo0r-koolstof zich op te hopen, met gradaties tussen 1,6 en 12,2%. Over de effecten van deze opeenstapeling van chemische rommel, laat dokter James Bowen zich als volgt uit: “Élke chloor-koolstof-verbinding die niet direct door het lichaam wordt uitgescheiden, kan de oorzaak zijn van storingen aan de menselijke stofwisseling, en uiteindelijk dus schade veroorzaken aan de menselijke organen. Zoals we weten is vooral de lever een gifreiniger voor het lichaam en zal vooral dit orgaan de grote klap krijgen van het verwerken van dit chloor-koolstofgif. Deze tasten de metabolische cellen van de lever aan (de zg. ‘Hepatocytes’), en vernietigen deze uiteindelijk. Bij proefdieren zorgde ‘Splenda’ voor gezwollen levers, en het zorgde voor calcificaties in de nieren.”

Als je nog nooit Splenda hebt gekocht of gebruikt zul je waarschijnlijk nu wel een zucht van verlichting slaken. Maar… niet zo snel! Wat je waarschijnlijk niet weet is, dat sucralose als kunstmatige zoetstof gebruikt wordt in meer dan 4000 producten – en dat je een goede kans loopt om het dagelijks, zonder dat je het weet, te gebruiken..  De waarheid is, dat sucralose gewoon een van de duizenden ‘toxische terreurmiddelen’ is die je iedere dag kunt tegenkomen en die je in slow motion iedere dag van je leven vergiftigen – in je huis, je werkomgeving en in de producten die je gebruikt. Het grote probleem is dus dat je in de meeste gevallen niet eens weet dat je erdoor vergiftigd wordt.

Klik hier om de ’30 Most Wanted’ giftige terroristen te ontdekken en leer de eenvoudige manieren kennen om ze uit je huis, je lichaam en je leven uit te bannen.

 

34 gedachten over “Eén of twee klontjes gif in je koffie..?

 1. Ik word inmiddels een beetje wanhopig. Wilde eens lief zijn voor mezelf en gezond gaan eten en drinken. Maar wat kan ik in hemelsnaam nog gebruiken zonder vergiftigd te worden?
  Zo ben ik nu aan het voorbereiden op mijn gewijde reis, dus nu licht eten en vanaf vrijdag soepvasten.
  Nou, dat lichte eten oke, is al stukken beter dan ik normaal deed, maar toch, is mijn groende thee echt wel gezond? Wat zit er nog aan kracht in de verse groenten die ik koop? Wat zit in er al dat kraanwater wat ik drink?
  Vanavond spullen gekocht voor de soep, die wil ik vers maken want veel gezonder.. tot ik aankwam bij de bouillonblokjes, zucht…
  Op het idee gekomen te kijken naar een volkstuintje, ehms.. hoeveel liggen er niet langs auto- en spoorwegen?
  Kortom, ik zou niet weten hoe ik werkelijk gezond kan gaan eten en drinken.
  Iemand?

  1. Het enige dat je behoeft te doen is ‘zo goed mogelijk’ eten..! Het klinkt wellicht suf, maar als je doet wat je kunt om je te informeren, zonder helemaal krankjorem te worden, dan is dat wat je doet.
   Als je vervolgens biologische spullen koopt, GEEN industrieel geproduceerd voedsel, dan heb je al een prima kader!! Don’t panic, een mens kan heus wel wat hebben; dus als je je eens een keertje (of een tijdje) hebt vergallopeerd.. Let it be!

  2. @Jolan

   Ik kan me je ‘wanhopigheid’ op dit gebied voorstellen. Er komen nogal wat elkaar tegen besprekende berichten ook op dit gebied naar je toe.

   Voor wat betreft ‘gezond’ eten.

   Eet vooral levend voedsel, zoals fruit, bessen, en meloenen. Je kunt zelf kiemen maken. Ook blaadjes uit de vrije natuur kun je vrijelijk plukken: hondsdraf, smalle weegbree, brede weegbree, brandnetel, paardenbloemen (van paardenbloemwortel kun je koffie maken). In fruit, bessen, en meloenen zitten ALLE voedingsstoffen die je nodig hebt.

   Vermijdt vooral (energetisch en letterlijk) dood voedsel, wat niet voedt doch slechts vult, zoals vlees en liever ook geen vis.

   Je kunt ook verzurende voeding onderscheiden van ontzurende/basische voeding. De ph van je urine moet rond de 7,5 zijn (en is het meestal niet).

   Daarnaast kun je beseffen dat je voor het belangrijkste deel uit water bestaat. Zoals je weet uit de onderzoeken van o.a. Emoto kun je water ‘programmeren’ (Jomanda was zo gek nog niet 😉 met voedende liefdevolle ‘gedachten’.

  3. @ Mascha

   Ja water is favouriet naast fruit, maar er is ook een omgekeerde fysieke balans wanneer mensen last hebben van oedeem vormingen in armen en benen, dan valt ineens het hele vocht systeem aan duigen. Je hebt dan eerder teveel aan vocht in uitgezakte lymfen en verminderde bindweefsel die je zo goed en wel kwijt moet zien te raken, gezien dat de nieren wel of niet nog functioneel zijn. Maar goed daar is nog niet veel over bekend om het geheel op een natuurlijke basis in evenwicht te krijgen. Misschien weet jij iets van een oplossing voor dit toch wel vaak gehoorde probleem zonder duidelijke oplossing…

  4. Lymphe kun je weer op gang krijgen met fruit, bessen, en meloenen. In fruit zit veel water. Het best is om je water uit het fruit te halen en daarnaast zuiver levend water te drinken. Oedeem/zwelling is een gevolg van verzuring. Fruit, bessen, en meloenen ontzuren en laten oedeem (en kankers) oplossen.

  5. Mooie site Mascha, daar ga ik mij nog even in verdiepen. Ik ben onlangs ook het bewuste pad ingeslagen, ga straks weer naar de natuurwinkel om biologisch groente en fruit en kiemen op te halen. Heel vreemd, sinaasappels vond ik nooit lekker, maar biologische zijn heerlijk! en zo vol van smaak, echt een verschil.

  6. Dank jullie wel voor de reacties!
   Alleen al het feit dat jullie zo ontspannen reageren doet goed 🙂
   Na de pinkster ga ik eens serieus uitpluizen hoe of wat, met jullie tips in mn achterhoofd.

  1. Ik gebruik al dik 20 jaar Stevia in heel veel produkten, zelfs toen het verboden was had ik het als een plantje Honingkruid gewoon in me tuin bloeien als onkruid. Naast ook een grote pot stevia poeder in de kast, heb ik jaren lang genoten van dit puur natuur zoet stofje, dat ik er niet meer zonder kan. prachtig als je menig sukkel in zijn witte jas kan laten zien dat je bloedsuiker er mee stabiel is maar ook het nakijken geeft voor mensen die last van jicht hebben het een uitzonderlijk fijn produkt op de markt is. Rietsuiker, Palmsuiker en honing komen daarmee op een heel andere plaats als natuurlijke andere zoetmakers.

   Je ziet namelijk ook al in zuivel produkten dat de lactose suiker in melk, yochert en kwark worden omgezet met een hormoon naar sucralose. Letop! dat wanneer je die Stevia rommel van Natrena Stevia, gewoon Sucralose is met een snufje Aspartaam troep er in en dan maar denken dat je zo lekker aan de 100% Stevia zit. Bah!

  2. Had laatst ook een potje stevia tabs gekocht bij de natuurwinkel, maar de smaak viel echt tegen. Het leek juist heel chemisch. In welke vorm kan je Stevia het best gebruiken?

  3. @ Lis

   Je bedoeld zeker Stevio Tabs?! ja die zijn een beetje bitter van nasmaak als zoetje, maar niet echt chemisch te noemen. Het doet me denken alsof je en zakje vanillesuiker zo in je mond neemt, zelfde effect! en proef maar eens van het Honingskruid plantje zelf (blaadjes) en dan heb je ongeveer de dezelfde smaak te pakken. Het merk Lucovitaal is geschikt om mee te bakken, koken en in veel gerechten te gebruiken. Het is een grote pot witachtig suikerstof wat aan smaak doet denken aan suikerspin. Deze variant smaakt echter heel erg goed en is niet verkeerd!

  4. Ja stevio tabs inderdaad, krijg er een hele rare nasmaak van. Ik ga de poedervorm ook proberen, hopen dat dat beter smaakt. En is rietsuiker geen goede oplossing?

  5. @ Lis
   Als je niet veel suiker gebruikt, zou ik niet moeilijk doen. Voor een kopje koffie op een dag, kan je beter maar (minder) rietsuiker (oersuiker) gebruiken ipv een gewenning van een hele zoete smaak. Eet fruit, misschien een keertje een stukje donkere bio-chocola, een lepel bio-honing.
   Als je veel suiker in je voeding nodig hebt, dan zou ik wel over een vervanger nadenken, maar beter is minder suiker en bewust zuinig. Na een tijdje heb je niet meer zoveel suiker nodig.

  6. Ik was een jaar of 18 en mijn moeder vroeg me gewoon eens te proberen om suiker uit mijn koffie en thee te laten. “Je wilt er over een paar dagen helemaal geen suiker meer in!”, sprak ze profetisch. Ze kreeg helemaal gelijk. Inmiddels dus NOOIT meer suiker in thee of koffie. GATVERDARRIE..! Na 4 dagen ‘wennen’..

  7. Daar heb je een punt Monika, dan houd ik het gewoon op de rietsuiker. Ik gebruik alleen nog suiker in mijn koffie en cake. Ben verslaafd aan cake, ben onlangs al overgestapt op volkoren tarwemeel. Bio chocola is heerlijk idd, was wel even wennen om echt de pure smaak van chocolade te proeven.

   Suiker in mijn thee doe ik al een tijdje niet meer. Ik dacht lekker gezond bezig te zijn met kruidenthee, maar deed er gewoon suiker in. Beetje zonde he. Dus nu gewoon zonder suiker en nu proef ik de thee pas echt. Koffie vind ik niet te drinken zonder suiker, misschien went het ooit.

  8. Ik ben niet van de rijke tak dus van alles in bakkie pleur wat geen koffie is, weg ermee. Dus koffie behoort naar koffie te smaken. Wel saai maar de anders hoef ik het niet.

  1. Overigens vanuit German New Medicine wordt ‘ziekte’ en dus ook diabetici, verklaart als biologische reactie van het menselijk systeem op een ervaren conflict:
   http://hetbewustepad.nl/index.php?pag_id=127

   Ik beschouw onbalans (fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel) al lang niet meer als ‘ziekte’. Alle onbalans heeft een oorzakelijkheid. De oorzakelijkheid opsporen en oplossen laat de onbalans oplossen.

 2. @Lis

  Je kunt het verschil in smaak inderdaad goed waarnemen Lis. Als je kunt, kies dan voor biologisch dynamisch zoals we ook kennen vanuit permacultuur. Permacultuur volgt de natuur: inzichten voor permacultuur zijn ontstaan vanuit de natuur.

  Blijf wel kritisch kijken, Lis: dat wat aangeboden wordt als biologisch is het niet altijd. Zo vind je ook in Eko-merk producten toevoegingen die je liever niet in je lichaam wilt.

  Fijn dat je mijn website(s) waardeert 😉

 3. Als je dan klikt op de “30 most wanted” onder aan het artikel wordt je helemaal gek van de lijst met voedsel/producten waar gif in zit, het is werkelijk schrikwekkend. Maar als je in 1x alles wilt veranderen in je leven om toxines te vermijden, dan is er een flinke kans aanwezig dat je gestressed wordt…. niet echt goed voor je hart zeg maar … 🙂

  Ik ben zelf jaren geleden begonnen met wat dingen anders te doen kwa eten en cosmetica, elke keer gewoon een stapje. Volgens mij ben ik begonnen met tandpasta zonder fluoride, het vermijden van suiker en zoetstoffen en daarna het (z0veel mogelijk) vermijden van E621 in kant en klaar voedsel (dus bijna al het kant- en klare voedsel). Als vanzelf ging ik meer natuur in mijn eten toevoegen. Als je het zo aanpakt ben je al een heel eind. Nu jaren later, wijzig ik nog steeds elke keer iets en dat gaat heel soepel. In de wasmachine gebruik ik bijvoorbeeld nu alleen nog maar natuurlijke middelen, geen rommel in mijn kleding en op mijn huid (zie bijvoorbeeld: http://www.zoalsjijwilt.nl/wassen-met-soda-en-azijn/ ) En ik maak mijn eigen dagcreme. Nog steeds ben ik niet klaar, want nu heb ik ook de groene smoothies ontdekt. En eigenlijk is het leuk. Het idee dat ik de kas niet spek van de mensen die niets geven om een ander, bevalt me wel. Ondanks dat ik toch af en toe iets verkeerds eet, geeft het een fijn gevoel om mijn eigen weg te zoeken hierin.

  1. Nou Nachtuil, als het goed is kun je toch je beter voelen na al die wijzigingen in je patroon..!

  2. Ja Guido dat is absoluut zo, meer energie en vrijwel niet meer verkouden. Terwijl ik vroeger vaak moe was en altijd van okt. tot het voorjaar voelde ik me grieperig. Dat is volledig over nu.

 4. Al vaak vroeg ik me af wat het toch met mensen is die om wat voor reden dan ook geen suiker mogen of willen eten, en daarom dan de zoetmakertjes tot zich nemen!
  Is het dan zo verschrikkelijk om je thee of koffie naturel te drinken?
  En er vraagt zich niemand af wat er dan toch in zo’n tabletje zit waarvan je tanden zowat uit zichzelf omdraaien van de zoetigheid!

 5. Men zou eens moeten stoppen met al dat chemische rotzooi te verwerken in allerlei voedsel om de medemensen uit te roeien tot o.a ziekmakend. Wanneer houdt dit ooit eens op en de mens gezond kan leven naar toebehoren zij moeten en kunnen leven

 6. Ik ga het boekje van Drs. John Consemulder kopen als het uit is.
  Altijd fijn dat er mensen zijn die verder kijken dan hun neus lang is !
  Helaas heb je niets aan de informatie van het Gezondheidscentrum.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.