Advertentie

De ongelofelijke Lever- en Galblaaszuivering..!


Petra Koelewijn is gediplomeerd hypno- en regressietherapeut. De werking van de menselijke geest, de invloed van de geest op het lichaam en vice versa, hebben al lang haar interesse. Vanaf haar jeugd leest ze boeken over psychologie, oosterse en westerse filosofie, natuurreligies en sjamanisme.

Naast een hectische fulltime baan studeerde ze psychologie. Door vermoeidheid begon ze echter te twijfelen over deze combinatie. Toen ze eens iets las over ‘het-volgen-van-je-hart’, vroeg ze zich af hoe je dat nu eigenlijk doet?
De schrijver van het boek suggereerde jezelf eens de vraag te stellen en dan geconcentreerd te luisteren. Aldus geschiedde; Petra zat op de fiets en keerde een beetje in zichzelf, het stille getik van regendruppels op haar capuchon hielp daarbij.
Ze stelde de vraag aan haar hart (of aan haar onderbewuste, hoe je het ook mag noemen) waarom ze toch zo moe was. Het antwoord kwam gewoon omhoog borrelen:
“Ik moet jou de hele tijd volgen en je gaat zo snel, je zou MIJ weleens mogen volgen”. Niet lang daarná koos ze ervoor om van baan en studie te veranderen.

Het volgen van het hart gaat heus niet altijd vanzelf, maar ze merkt dat een flinke dosis nieuwsgierigheid naar jezelf wel helpt. Ook leert ze meer en meer te accepteren dat dingen gaan zoals ze gaan en dat dat niet per definitie goed of slecht is.

De schrijver van het opzienbarende boek: Andreas Moritz

Lang heb ik mijn aandacht op mentale processen gericht en dat is nog steeds een passie van me. Maar ik vond het ook eens tijd worden om meer aandacht aan mijn lieve lijf te besteden. We hebben ons lijf hier op aarde ook niet zomaar gekregen, we mogen ons lijf best koesteren.

Nou ja, dat werd ook weer een heel zoek en uitprobeerproces natuurlijk,  In een boekwinkel stond ik een beetje besluiteloos rond te turen en ik stond open voor een boek wat me zou kunnen helpen hiermee.

Heel intuitief pakte ik toen een boek van Andreas Moritz en ik werd absoluut gegrepen door de boodschap, hoe hij tegen ziekte en gezondheid aankijkt, klopt gewoon grotendeels voor mij. Van dat verhaal doe ik hieronder verslag.

“Als ik bij mezelf kan blijven, voelt het vaak gewoon OK en dat is heerlijk. Het is en blijft een boeiend proces van bewustwording en wat is er mooier dan te blijven groeien.

Het geven van hypno- en regressietherapie voelt voor mij als iets dat uit mijn hart komt. En wat is daarin mooier dan contact te maken van mens tot mens, met beide benen op de grond”.

X

* * * * * * *

De ongelofelijke Lever- en Galblaaszuivering..!

x

Petra Koelewijn © juli 2010 (site)

x

Petra Koelewijn, schrijfster van deze gastcolumn

Zou je het geloven als iemand je vertelde dat je jouw gezondheid en het reinigende vermogen van je lichaam een enorme boost kunt geven met gewone huis-tuin-en-keuken middelen? Je bent zelf verantwoordelijk voor je gezondheid en het mooie is, dat je je lichaam kunt ontdoen van opgestapelde schadelijke stoffen. Dat is iets wat ik zelf heb ervaren.

Ik ben hypno- en regressie therapeut en ik help mensen ontzettend graag met het opruimen van geestelijke rommel. En ik kwam er ook achter dat je op een relatief simpele manier ook oude rommel uit je lijf kunt opruimen.
Jaren geleden sprak ik een sjamaan uit Mexico en hij vertelde me dat we onze ingewanden moesten reinigen met het drinken van sinaasappelsap en olijfolie, dit deden de Azteken ook.

Het echte kwartje hierover viel pas dit jaar, toen ik het boek ‘De Ongelofelijke Lever- & Galblaaszuivering’ las van Andreas Moritz. Een man die veel onderzoek heeft gedaan naar gezondheid en een hele andere kijk heeft op ziekte en het ontstaan daarvan dan in de westerse wereld gebruikelijk is.

In dit boek (zie de link naar BOL.com helemaal onderaan artikel) onderbouwt hij een scala aan medische argumenten die de noodzaak van leverreiniging onderstrepen. Hij gaat zelfs zo ver dat hartklachten en kanker kunnen worden veroorzaakt door een niet goed werkende lever. Dat ik zelf van pijnlijke spierspanningen in mijn middenrif af wilde was voor mij genoeg om te starten met een serie leverreinigingen.

Veel mensen hebben stenen in hun galblaas, een nog groter percentage heeft galstenen in de lever. Deze worden vaak niet opgemerkt. De oorzaak van deze verontreiniging ligt in onze westerse voeding. Ons lijf heeft door de jaren heen heel wat te verduren gehad, het begon al met de medicijnen die we vroeger als al kind kregen bij een simpele keelontsteking.

Toevoegingen en chemische rotzooi zoals e-nummers, geraffineerde suikers, teveel productievlees, pesticiden op ons eten en stress hebben er toe geleid dat onze lever het niet meer aankan.

Er zijn zoveel onnatuurlijke stoffen uit ons systeem af te voeren. De lever is een zeer complex orgaan van ongeveer 1,5 kilo. Het is teveel om alle functies op te noemen.
Maar de lever is o.a.

 • verantwoordelijk voor de distributie, verwerking en het onderhoud van onze hele brandstoffen voorraad (o.a. opslag van glycogeen).
 • daarnaast produceert de lever hormonen en essentiële eiwitten die beïnvloeden hoe het lichaam functioneert, groeit en geneest.
 • de lever breekt afgedankte cellen af en
 • de lever gebruikt enzymen om giftige en schadelijke substanties uit het bloed te filteren en af te voeren via de galstroom.

Kortom, de lever reguleert onze stofwisseling en is in feite één grote schoonmaakfabriek.

De plaats van de lever en de galblaas in het menselijke spijsverteringskanaal.

Als zo’n fabriek de vuilverwerking niet meer aan kan, raakt deze volgepropt met vuilnis, er wordt dan niet meer effectief schoongemaakt. De galstroom stagneert, er ontstaan galstenen die de galkanalen van de lever afsluiten met als gevolg dat je bloed niet meer voldoende wordt ontdaan van schadelijke stoffen.

Een tweede gevolg is dat er onvoldoende gal je spijsverteringsstelsel in stroomt, waardoor je voedsel niet meer volledig wordt afgebroken.

Daardoor is je lichaam niet meer in staat om voldoende gezonde voedingsstoffen en vitaminen op te nemen, ondanks je gewicht, raakt je lijf ondervoed. Dit proces is vaak de oorzaak voor vermoeidheid en snaaien..

Kortom, wanneer je lever zo verstopt raakt, dat het niet meer 100% functioneert, kun je ook niet 100% gezond zijn. Niet helemaal gezond, hoeft natuurlijk niet meteen erg ziek te betekenen. Het kan ook gaan om bijvoorbeeld: vroegtijdige veroudering, spierpijn, regelmatige vermoeidheid, pijntjes hier en daar, vaak verkouden, opgezette klieren, doffe huid, last van je darmen, etc.

Je lijf kan de afvalstoffen niet meer goed via de lever afvoeren, deze afvalstoffen kunnen niets anders doen dan zich ophopen tussen je lichaamscellen met alle schadelijke gevolgen van dien. Dit verhaal klinkt dramatisch en volgens mij is dat het ook. Kijk maar gewoon om je heen, veel mensen hebben in meerdere of mindere mate gezondheidsklachten, onze gezondheidszorg is zwaar overbelast.

In de reguliere geneeskunde is men wel bekend met galstenen in de galblaas, de galblaas wordt er dan gewoon uitgehaald. Wat zover ik weet niet erkend wordt, is dat deze galstenen voornamelijk de leverkanalen verstoppen. Deze galstenen bestaan uit samengeklonterde gal, cholesterol, virussen, bacteriën, chemische stoffen uit voedsel en soms ook parasieten.

De manieren om binnen de gezondheidszorg oorzaken van ziektes bij de wortel aan te pakken zijn over het algemeen beperkt. Eveneens de aanpak om ziektes te voorkómen. Het gezondheidssysteem zit vast in de cirkel van meer medicijnen, meer geld verdienen, meer zieke mensen en weer meer medicijnen produceren. Op deze manier raakt het systeem vergiftigd, zo hoeft het met ons lichaam niet te gaan!

Een lever- en galblaas reiniging zoals omschreven door Andreas Moritz duurt niet langer dan 24 uur, de ingrediënten die je nodig hebt zijn: een magnesiumsulfaat oplossing en een mix van olijfolie en grapefruitsap. In de week ervoor drink je veel appelsap tussendoor, zodat de galstenen zachter kunnen worden. Deze informatie geef ik om aan te geven dat je relatief simpel je lijf en lever kan ontdoen van verstoppingen.

Je hoeft in ieder geval geen dagen te vasten en het resultaat is heel concreet. Ga niet experimenteren met receptjes van internet, als je de leverreinigingen wilt doen raad ik je aan om Andreas zijn boek te lezen.

Hulda Clark heeft ook een recept voor leverreiniging geschreven. Van essentieel belang is dat als je één reiniging hebt gedaan, je moet doorgaan totdat alle stenen verdwenen zijn. Dit kan 6 tot 8 keer of soms meer zijn. Het woord ‘Ongelofelijk’ in de titel van het boek, kan ik persoonlijk onderstrepen.
Ik ben zelf begonnen met het proces van reinigen en gezond worden. Tot mijn grote verbazing kwamen er bij de 3e leverreiniging galstenen van 1,5 cm vrij. Dit ging een aantal reinigingen zo door, het is werkelijk verbazingwekkend wat voor verontreiniging er uit mijn lever kwam. Het idee dat mijn lijf daarvan verlost is, werkt enorm bevrijdend!

Lichaam en geest beïnvloeden elkaar, een gezond lichaam bevordert een gezonde geest en andersom.

Na de 3e leverreiniging merkte ik ineens dat mijn hoofd helderder aanvoelde. Na nog een paar reinigingen is de spierspanning uit mijn middenrif verdwenen, daarnaast ervaar ik nog een aantal verbeteringen. Ik ben me bewuster geworden van voedsel, wat stoppen we allemaal in ons lijf en wat willen we er niet in hebben? Voor mij in ieder geval geen (of zo min mogelijk) schadelijke E nummers en veel minder vlees, zoveel mogelijk eerlijk voedsel.

Ik zeg niet dat we gelijk helemaal zonder farmaceutische middelen moeten leven, als ik mijn been breek ben ik waarschijnlijk wel blij met een pijnstiller. Maar Big Pharma is er niet op uit om ons volledig gezond en onafhankelijk van medicijnen te maken.

Maar het proces van gezond en heel worden heeft alles met bewustzijn te maken. Ga zelf op zoek naar wat je zou kunnen helpen en blijf voelen of de methodes die worden aangereikt goed voor je zijn of niet.

Lichaam en geest beïnvloeden elkaar, een gezond lichaam bevordert een gezonde geest en andersom. Wellicht zul je intuïtief weten dat je iets heel belangrijks voor jezelf aan het doen bent.

Maar misschien spreekt het je op dit moment nog niet aan. Blijf vooral kritisch als het om je gezondheid gaat. Wij mogen zelf het heft in handen nemen als het over onze gezondheid gaat, we kunnen zelf onze keuzes gaan bepalen.

~~~~~~~~

Hier ga je naar de site van Petra.

217 gedachten over “De ongelofelijke Lever- en Galblaaszuivering..!

 1. Nou kritisch ben ik.

  Het spijt mij maar het plaatje van Andreas Moritz bevalt mij geenszins. Ik wordt bijna alert bij deze foto van die man. Wat ik voel bij deze foto zegt natuurlijk niet zoveel over de merite van zijn boodschap. Maar het voelt voor mij wel aan als opdracht aan mezelf om met mijn beide benen op de grond te blijven staan. Los van het artikel, los van zijn verdienste zou ik niet met hem in zee gaan.
  Kwenie, kan nie uitlegge.
  Geen goed gevoel erbij van mij.

  1. @Wattenstaafje, de foto ziet er ook niet natuurlijk uit. Er klopt iets niet aan het uiterlijk, ik heb ongeveer dezelfde ervaring als met Jane Burgermeister, waar ook iets niet klopt.
   Ik heb trouwens net het filmpje van Toon Hermans bekeken en daar klopt ook iets niet mee, ga maar eens goed kijken.

  2. Je hebt groot gelijk, Wattenstaafie. Dit staat er op de website van andreas moritz:

   ( http://www.ener-chi.com/cancerarticle.htm )
   Damaged or faulty genes do not kill anyone. Cancer does not kill a person afflicted with it! What kills a cancer patient is not the tumor, but the numerous reasons behind cell mutation and tumor growth.(…)
   To be more specific, I have yet to meet a cancer patient who does not feel burdened by some poor self-image, unresolved conflict and worries, or past emotional trauma that still lingers in his/her subconscious.

   -niet relevante en beledigende rest-reactie verwijderd-

  3. @Guido, je weet dat het gebruik van hoofdletters hetzelfde wordt gezien (en ervaren) als schelden? Ik vraag mij af waarom je zo moet reageren, het is namelijk zeer onaangenaam. De toon was anders geweest wanneer je kleine letters had gebruikt.

  4. @ kritisch
   Jane Burgermeister OK. Ooit gerealiseerd wat haar naam betekent? Haar naam alleen al is misschien veelzeggend. Maar goed dat is flauw maar misschien wel weloverwogen gekozen waar. Indien waar, de onbeschaamde brutaliteit.
   Welke Toon Hermans? Ik bedoel via welke link kan ik die Toon Hermans zien die jij ziet?
   Ben oprecht benieuwd…

  5. @Wattenstaafje, op deze site op de hoofdpagina, waar wel eens hele grappige filmpjes staan (aan de rechterkant wanneer je voor je computer zit)

  6. Kritisch, dat was niet mijn bedoeling. Door mij wordt het NIET gezien als schelden, maar om de nadruk te leggen. Maar ik zal voortaan deze woorden vet maken, ok? Ik ben namelijk ook niet gediend van HEFTIG hoofdlettergebruik.. 🙄

  7. @ kritisch

   Dank. Het was mij ontgaan. Zo zie je maar dat je met een RSS reader ook niet alles bij kan houden. Er ontgaat mij veel te veel. En nu ga ik kijken of de toon die Toon aanslaat wel de juiste toon is of dat Toon uit de toon valt.
   Nogmaals dank. Ik ga goed kijken.

  8. @Wattenstaafje, het is je vergeven:-) Mij is schijnbaar jaren iets ontgaan. Ik heb namelijk veel gehad aan de boekjes van Toon Hermans. Ik vond zijn ogen altijd opvallend blauw maar verder nooit wat gezien. Om die reden ging ik dan ook verheugd even kijken naar het YouTube filmpje en toen zag ik het………. voor het eerst in mijn leven. Let ook op de begeleidende muzikant en zet het beeld af en toe even stil.

  9. Ik zal wel een schuchtere naïverd zijn; Ik heb de beelden mét en zonder geluid bekeken maar begrijp nog steeds niet wat je bedoeld. Ik had het nauwelijks gedacht maar ben wel zelf tot de conclusie gekomen dat ik in deze niet een ben met jou. Ik vind het onbegrijpelijk mooi dat jij iets anders ziet.
   Voor mij klopt het van voor tot achter en vooral klopt het hart van Toon er doorheen.
   Jij hebt blijkbaar antennes die anders staan afgesteld.

   Gaat het nu nog over het oorspronkelijke artikel? Kun je zien dat mensen vaker/liever wegzeilen van waar het in werkelijkheid om gaat?
   WantToknow is voor mij nog steeds verhelderend. Is vaak likkebaardend lekkerlessend kloekklinkend frisdrinkend stemmensmerend razendflitsend snelvibrerend koel koel koel sissende knowledge
   Groet,

  10. @Wattenstaafje, begrijp mij niet verkeerd. Tot op heden was ik gek op Toon. Misschien zie ik iets wat er niet is, mijn antennes staan wel erg open voor veel dingen nu waar ik voorheen anders naar keek. Ik weet ook niet zeker of het met de beeldkwaliteit te maken heeft of met iets anders en zocht eigenljk ook bevestiging. Ik zie vertikale pupillen en morphing maar dat heeft misschien met de kwaliteit te maken. Ik zie groene aura en de beelden die door elkaar lopen met de andere muzikant doen bij mij aan als een extra aura die er niet natuurlijk uitziet. Misschien is het echter slechts te wijten aan slecht beeldmateriaal.

  11. Je ziet misschien heel kritisch, jouw waarheid..? De gitarist is trouwens Benny Ludemann, zie HIER.

  12. @ kritisch

   Elkaar verkeerd begrijpen kan altijd gebeuren.
   Onze samenleving mankeert door onbegrip.
   Als je niet zeker weet mag je er niet over praten en als je iets groens ziet probeer dat dan bij dat ene beeld te houden.
   Ik snap wat je bedoeld te vertellen, je perceptie is nu voor jou ongewoon en vooral ongewoon voor anderen die deze perceptie niet hebben ervaren.
   Zo is het niet. Je eerdere manier van de wereld aanschouwen was ongewoon. Je wist niet beter omdat alles je was aangeleerd en je dientengevolge geheel verlamd niet eens meer de moed kon opbrengen om ook maar een keer jezelf te zijn. Je stond het jezelf niet toe.
   Nu ben je denk ik zover dat je de wereld en de mensen bevat voor zover je deze kan bevatten nu> (Het pijltje staat er niet voor niets) Deze wereld bestaat natuurlijk al langer maar ontleent zijn bestaan natuurlijk niet aan de perceptie van de een of ander. Wel zijn we als collectief degene die vormgevend zijn. Dat jij die groene kleur zag vind ik mbt je eigen ontwikkeling heel mooi ook, vind ik dat je mij oprecht tegemoet treedt.
   Ik zet het licht op groen als basisintentie.

  13. Kritisch, ik kan wel met je meedenken, maar gewoon even ‘liever niet’..
   Misschien even tijd voor een andere ‘Toon’..?

   Denken

   Eerst dacht ik: ‘Niet aan denken’,
   Dat heb ik toen gedaan,
   maar twee seconden later,
   dacht ik er tòch weer aan.

   Nee, zo eenvoudig is dat niet,
   want weet je, wat je doet,
   je denkt er óók aan als je denkt
   dat j’er niet aan denken moet.

 2. uit het artikel :
  toevoegingen en chemische rotzooi zoals e-nummers, geraffineerde suikers…
  en
  de ingrediënten die je nodig hebt zijn: een magnesiumsulfaat oplossing en een mix van olijfolie en grapefruitsap.
  Het E-nummer van magnesiumsulfaat is E518. Ik hoop dat niemand deze Petra serieus neemt.

  1. Een hele goeie Henk! (ik neem jou wel serieus 😉
   Wat dat betreft had ik beter “schadelijke” e-nummers kunnen zeggen zoals: E621 (MSG) en bijvoorbeeld E951 (aspartaam).
   Niet alle E-nummers zijn schadelijk. Groeten,
   Petra

  2. Goed dat je openstaat voor kritiek, Petra. Uit het artikel:
   Jaren geleden sprak ik een sjamaan uit Mexico en hij vertelde me dat we onze ingewanden moesten reinigen met het drinken van sinaasappelsap en olijfolie, dit deden de Azteken ook.
   Olijfbomen zijn door de Spanjaarden in Zuid-Amerika ingevoerd. Azteken hebben er niks mee te maken.

  1. @Henk, dank voor je kritische noot. Dat is ook de reden dat ik in het artikel met klem aanraad om eerst het boek te lezen en dit niet zomaar te gaan doen. Het drinken van appelsap bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat de stenen zacht worden, vóórdat de reiniging plaats vindt. Dit is dan ook belangrijk! De hoeveelheden en ook de volgorde van de ingrediënten staan nauwkeurig omschreven zodat de reiniging op een veilige manier gebeurt. Ook wordt in het boek afgeraden om deze methode te doen als je een acute ziekte hebt.

   Mij doel is om een methode aan te reiken, zodat mensen actief met hun gezondheid aan de slag kunnen. Er zijn in Amerika veel enthousiaste reacties, daardoor ontstaat wel de kans dat sommige mensen dit zomaar halfslachtig “even” gaan doen, dat is niet de bedoeling! Blijf kritisch en ga hier nauwkeurig mee om. Daarnaast: het is geen algeheel wondermiddel, zo wordt het ook niet gepresenteerd. Zaak is om bewust om te gaan met je voedsel en je geestelijke gezondheid.

   Ook leuk: naast de waarschuwingen in de link die je hebt toegevoegd staat ook:

   A liver cleanse is a surprisingly safe procedure and few complications are reported other than diarrhea and bloating. According to Dr. Peter Moran in “The Truth About Gallbladder and Liver ‘Flushes,'” the greatest danger from doing a liver cleanse may occur for individuals who postpone surgery to remove gallbladder stones in favor of the cleanse. Due to the large size of many gallbladder stones, they may not be eliminated through one cleanse, but the procedure is unlikely to hurt the condition.

  2. @Petra, Ik gaf met opzet een link naar een ‘positief’ verhaal. Als ik link naar bv de vereniging tegen de kwakzalverij o.i.d. dan leest Ineke het waarschijnlijk niet. Het gaat er mij in eerste instantie om dat zij zich van de gevaren bewust is.
   Mijn eigen mening is dat je methode volslagen onzin is, magnesiumsulfaat is een sterk laxeermiddel, olijfolie samen met een zuur (grapefruitsap) innemen is net zoiets als bailey’s likeur met bitterlemon drinken. En de mensen waar je je wijsheid van hebt zijn notoire kwakzalvers (hulda clark, andreas moritz).

 3. Andreas Moritz, Hulda Clark en de ‘De ongelofelijke Lever- en Galblaaszuivering..!’ Ongelofelijk inderdaad in de betekenis van:niet te filmen!
  Biologisch gezien is het niet eens mogelijk om -met welke methode dan ook- de lever en gal te reinigen; het is zelfs gevaarlijk en met name voor mensen die al ziek/verzwakt zijn.
  Daarnaast is er de laatste jaren al héél wat gepubliceerd -met deugdelijke onderbouwing- over de onzin die o.a. Moritz verkoopt en Clark verkocht. (Hulda Clark is inmiddels overleden) Kwakzalverij pur sang.
  Kortom: dit hele artikel van Petra Koelewijn slaat werkelijk nergens op en dat is niet slechts mijn mijns inziens.

  1. – Biologisch gezien is het niet eens mogelijk om -met welke methode dan ook- de lever en gal te reinigen; het is zelfs gevaarlijk en met name voor mensen die al ziek/verzwakt zijn.-
   Dus het kan niet, maar het is wel gevaarlijk..??? Bewijzen genoeg, die hoeven we hier niet te noemen.. ‘Biologisch kán het niet eens’.. Mijn hemel, hoezo hautain?
   Daar hoeven we helemáál geen bronnen voor te geven; we nemen het voetstoots van je aan.

  2. @Guido J Jouw kritiek valt -voor de zoveelste keer- onder omgekeerde bewijslast, dus stel ik voor dat je nu eens je eigen huiswerk afdoende maakt en mij toont dat je überhaupt weet waar je het over hebt en deugdelijk onderbouwd bewijst dat de mens biologisch gezien anders in elkaar steekt en o.a. Moritz, Clark en Koelewijn DUS gelijk hebben.

  3. Misschien de mensen die dit lezen eens uitleggen waarom:
   – je Crypto’s website zo hoog in het vaandel hebt.
   – je een nickname nodig hebt om jouw ‘waarheden’ te verkondigen,
   – vanachter een masker vandaan. Heb je de indruk dat dát jouw geloofwaardigheid ten goede komt..
   Zo nee, is het niet eens handig te vertellen wat jouw autoriteit zo onaantastbaar maakt..! Dat we dat ZELF mogen beoordelen, ipv op je summa cum laude doctoraal titel af te mogen gaan. Misschien een TROONTJE lager zingen?

   De brutaliteit om hier, o.b.v. een artikel, dat nota bene gaat over de ervaringen met een reinigingsmethodiek van lever en gal, te gaan vertellen dat het niet klopt zonder enige lead of bewijsvoering EN VERVOLGENS tegen mij te gaan vertellen dat ik moet bewijzen dat wat jij zegt niet ONWAAR is.. Je bevestigt hier op een uitmuntende wijze (summa cum laude) je hautaine houding en de onwaardigheid van je masker!! En dat vind ik ervan. Welkom op de site.

  4. Misschien de mensen die dit lezen eens uitleggen waarom:
   -Ik alwéér zou moeten uitleggen waar mijn naam voor staat.( heb ik op deze site al meermaals gedaan) Je mag me overigens ook Wilma of Amazone noemen. Ect.ect.ect x tig.
   -Kortom: waarom alles wat ik over mezelf vertelde blijkbaar niet geloofd wordt en ik DUS -al of niet tussen de regels door- voor leugenaar wordt uitgemaakt?
   -Waar je de brutaliteit vandaan haalt om dit te doen/te blijven doen? Om het maar eens over respectvol te hebben!

   Maar jij wil bewijsvoering langs de gemakkelijke weg?! Dan kan je hier alvast mee beginnen:
   http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/Cancer/clark.html

  5. Hulda Clark, man wat is dit nu voor pover verhaal.. Het gaat over het boek van Andreas Moritz, dat Petra bespreekt. Ergens onderin zegt ze dat Hulda Clark ‘ook een methode heeft’.. Kom jij met een lead, niet inhoudelijk, maar een zoek-het-zelf-maar-uit link naar ’tegengas tegen Hulda’.. Is dit wat jij ‘summa cum laude’-wetenschap noemt? Nou snap ik waarom ik moest bewijzen dat ik gelijk had. 🙄

   Maar ik vroeg je waar je vandaan haalt dat je biologisch je gal en lever niet eens kúnt reinigen..!

   (Druk nog aan het Googlen op Andreas..? Misschien even met mw. ‘Henk’ overleggen? Die heeft al wat werk gedaan voor je. Zie hieronder. O.a. laten zien dat grapefruitsap in het lichaam in conflict kan raken met (chemische) medicijnen; tiswat nietwaar? Natuurlijke middelen die ‘medicijnen’ op hol brengen? Wat een rotzooi niet, dat grapefruitsap?)

  6. Ach,
   Wilmazone bezoekt deze site niet om iets op te steken. Liever steekt ze iets aan. Brand liever alles af wat niet in haar straatje ligt. Ze is geen pyromaan maar met hier en daar een vuurtje stoken kun je ook je jezelf een onbegaanbaar padje maken, jezelf een weg banen. Banen!
   Het is mij opgevallen dat wanneer Wilma reageert er wel echt stront aan de knikker is daar waar het gaat over het ter discussie stellen van medische zaken in welke zin en op welke manier dan ook. Wanneer het gaat over gezondheid, lichaam en aanverwante zaken kun je er de klok op gelijk zetten dat ze zal gaan reageren en altijd in de contramine. Heel jammer. Ik heb wel eens gehoord van beroepsdeformatie. Indien dit het geval is, deze aandoening is eenvoudig te behandelen. Zonder medicijnen.
   Pharma zal er niet bij gebaat zijn wanneer een mens een ander mens aanspreekt op.
   Wanneer dit praktijk wordt zullen er mensen werkloos worden. Helaas is dat dan de prijs die we met z’n allen collectief moeten dragen. Nu gaat het weer over geld terwijl ik het aanvankelijk over gezondheid en functioneren wilde hebben. De gezonde mens is productief/creatief. Is er niet op uit om wat dan ook maar te ondermijnen. Helaas behalve daar waar het de eigen positie betreft. Dan komt men in het geweer en gaat schieten op alles wat langskomt.
   Die indruk heb ik bij Wilmazone en ook nog bij een paar anderen. Als ik het mis heb richt dan de kogels maar op mij. I’m a lover of the Russian Queen, maw ik overleef dat wel en dit zonder medicijnen.

  7. @Wattenstaafie

   Ik ben kankerpatiënt en in die hoedanigheid heb ik me al jaren verdiept in de in en outs van kanker/heb daar enorm veel research over gedaan/houd alle ontwikkelingen bij.
   Rondom kanker wordt onvoorstelbaar veel kwakzalverij bedreven en over de verkoop van al die gebakken lucht mag ik graag mijn stem laten horen/mijn medemensen, maar vooral lotgenoten voorzien van wèl juiste informatie.
   Dat me dat regelmatig niet in dank wordt afgenomen door vanallerhande roeptoeters/zijlijnroeptoeters:het zij zo.

   Het grootste compliment – dat mij zéér ontroerde- kwam enkele jaren geleden van een terminale kankerpatiënt die via mijn dochter een mail van mij las en daar enorm blij mee was:”Dit is nou precies wat ik ook voel/beleef en al zó lang had willen zeggen, maar ik heb nooit de juiste woorden kunnen vinden. Laat jouw moeder vooral blijven schrijven voor alle kankerpatiënten die dat ook niet kunnen”

   En dat doe ik dus, niet meer en niet minder.

 4. @Petra
  Interessant verhaal, maar ik mis nogal wat details van jouw cleansing. De eerste vraag die direct bij het lezen in me opkwam was hoe jij hebt kunnen constateren dat een galsteen van 1,5cm jouw lichaam heeft verlaten. Verder vraag ik me af welke ‘symptomen’ van de cleansing je hebt ervaren. Zou je hier nog wat uitgebreider op in willen gaan? Alvast mijn dank daarvoor.

  1. Petra ziet er nog jong uit. Van galstenen is bekend dat ze vooral voorkomen bij de vier F’s: Fat, Fourty, Femail and Fair. Het is al bijzonder dat Petra galstenen had:-)

  2. @Moondust, Dat kan ik, ik kan je ook voorzien van nog wat overige informatie. Is er een mogelijkheid dat ik jouw mailadres krijg, mede doordat het een persoonlijke vraag is, lijkt het mij wat prettiger om per mail te antwoorden.

  3. Zou je dat bericht ook aan mij willen sturen ? ik ben ook reuze benieuwd ! mail adres is bekend bij de redactie

 5. @Petra,
  je schreef
  Ik ben zelf begonnen met het proces van reinigen (…) Tot mijn grote verbazing kwamen er bij de 3e leverreiniging galstenen van 1,5 cm vrij. Dit ging een aantal reinigingen zo door, het is werkelijk verbazingwekkend wat voor verontreiniging er uit mijn lever kwam.
  En waren die ‘galstenen’ toevallig groen ? Olijfolie-achtig gekleurd als het ware ? zoals deze :
  http://curezone.com/image_gallery/cleanse_flush/BeforeAfter60.jpg

  En hoeveel uur heb je last gehad van diarree, opgeblazen gevoel, misselijkheid bij die ‘reiniging’ ?

  1. @Henk;
   Graag haak ik hier even op in met mijn ervaring;
   Afgelopen weekend mijn 3e zuivering gehad, na 2, nagenoeg stenenloze zuiveringen waarmee ik begon.
   Op het moment dat ik het al niet echt meer had verwacht, kwamen toch aardig wat galstenen los, inderdaad van 1,5cm (à 2cm) en inderdaad, groen olijfachtig van kleur.
   Dit maakt dat ik zeker doorga met zuivering nummer 4 aan het einde van deze maand. Volgens mij is dit pas het begin.
   Ik ben 33 jaar maar mijn gevoel zegt dat er voldoende te zuiveren valt.. dus vandaar dat ik heb doorgezet na de eerste 2 stenenloze zuiveringen.
   Diarree na afloop van de reiniging is volgens mij een logisch gevolg van het nemen van zoveel bitterzout. Na verloop van tijd (2 dagen) trekt dit weer weg. Misselijkheid en opgeblazen gevoel kunnen ook voorkomen; wat ik geleerd heb van m’n eerste 2 zuiveringen is dat het het belangrijk is om je darmen van tevoren (dwz 1 week voor aanvang van de reiniging) te reinigen. Dit hoeft niet persé dmv een hoge darmspoeling of klisma; ik heb het gedaan dmv Oxy Powder en dat werkte ook prima 🙂

 6. Uit de link van thomas hieronder:
  http://scienceblogs.com/insolence/2006/07/your_friday_dose_of_woo_would_you_like_a.php
  Experimentation revealed that mixing equal volumes of oleic acid (the major component of olive oil) and lemon juice produced several semi solid white balls after the addition of a small volume of a potassium hydroxide solution. On air drying at room temperature, these balls became quite solid and hard.

  Dus volg het ‘cleansing’ verhaal; magnesiumsulfaat, olijfolie en grapefruitsap en je krijgt harde balletjes in je ontlasting.
  Eerst krijg je last van diarree, een opgeblazen gevoel en misselijkheid, maar het resultaat mag er zijn :
  http://curezone.com/image_gallery/cleanse_flush/BeforeAfter60.jpg

 7. Uit de link van Thomas :
  Experimentation revealed that mixing equal volumes of oleic acid (the major component of olive oil) and lemon juice produced several semi solid white balls after the addition of a small volume of a potassium hydroxide solution. On air drying at room temperature, these balls became quite solid and hard.

  Dus, slik magnesiumsulfaat, olijfolie en grapefruitsap en je krijgt harde bolletjes in je ontlasting.
  (Nadat je eerst een paar uur last hebt gehad van diarree, misselijkheid en een opgeblazen gevoel).

  1. @henk potassium hydroxide Is vertaald kaliumhydroxyde ,Is dat wel het zelfde als magnesiumsulfaat? Het klinkt toch wat anders ,maar ik ben dan ook geen scheikundige.

  2. @ henk ook worden de door jouw genoemde balletjes gedroogd op kamertemperatuur en daar is (van drogen en kamertemp) in de darm natuurlijk geen spraken van .Blijft jou reactie daardoor gewoon hetzelfde. Of moet je hem toch veranderen /inslikken?
   nog,maals ik ben geen scheikundige maar het lijkt mij dat je er hier even naast zit

  3. @henk de scheikundige formule van kaliumhydroxude is KOH van magnesiumsulfaat is dat MgSO4 ,dus is het niet hetzelfde. M.a.w. jouw reactie hierboven is een nonreactie ,en bewijst wel dat ook jij geen scheikundige bent. Jammer zulke onzin kan je voorkomen door even te googelen .

  4. Geinig Henk, dat je zo doorzoekt op dit onderwerp 🙂
   Er is analyse uitgevoerd op de galstenen, de uitkomst was dat deze de substanties bevatten die in het artikel genoemd staan. Daarnaast kan met het ontbreken van verdikkingsmiddel olijfolie niet stremmen tot zulke harde structuren, helemaal niet binnen de tijdspanne waarin het door het spijsverteringsstelsel gaat.

   Even ingaande op je eerdere opmerking dat deze middeltjes onzin zijn:
   Magnesiumsulfaat is gewoon een natuurlijk soort zout, het werkt purgerend, dit is nodig om de afvalstoffen/stenen uit de lever door de darmen te leiden. Olijfolie versoepelt dit proces, daarnaast zorgt de mix van olijfolie en grapefruitsap ervoor dat de lever in een korte tijd gal uitstoot. Hiermee raakt de vervuiling los uit de kanalen van de lever. “That’s it” even simpel gezegd.

   Maar natuurlijk mag je er ook voor kiezen om gewoon: betablokkers, cholesterolverlagers, vitaminepreparaten te gaan slikken als je dit ook nodig hebt of blijkt te hebben in de toekomst. Maakt mij niets uit.

  5. 2 henk Je vind het wel mooi dat petra voor kritiek openstaat ,echter zelf lijk je daar aanzienlijk meer moeite mee te hebben. Das jammer want zo lijk je niet open te staan voor een inhuodelijke discussie over de topic ,en lijken je eerdere commentaren ook meer gebaseerd op het zoeken van strijd .

  6. Klopt Marcel, magnesiumsulfaat is geen kaliumhydroxide. Het kaliumzout zit in het grapefruitsap, magnesiumsulfaat is een ‘purgerend’ of laxeermiddel waardoor je diarree kan krijgen.
   @Petra,
   Maar natuurlijk mag je er ook voor kiezen om gewoon: betablokkers, cholesterolverlagers, vitaminepreparaten te gaan slikken
   Lijkt me niet nodig voor galstenen (mocht ik die ooit krijgen).

  7. @henk Experimentation revealed that mixing equal volumes of oleic acid (the major component of olive oil) and lemon juice produced several semi solid white balls after the addition of a small volume of a potassium hydroxide solution. On air drying at room temperature, these balls became quite solid and hard.

   dan nog klopt je stelling dus niet want, na het toedienen van kaliumhydroxyde oplossing , staat er dus naast de olijfolie en de crapefruitsap . Nee henk je zit mis en het zou je sieren als je dat gewoon ruiterlijk toegeeft

  8. @Marcel,

   het komt uit dit onderzoek :
   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15836886?dopt=Abstract

   uit deze link van Thomas :
   http://scienceblogs.com/insolence/2006/07/your_friday_dose_of_woo_would_you_like_a.php
   quote
   She had recently followed a “liver cleansing” regime on the advice of a herbalist. This regime consisted of free intake of apple and vegetable juice until 1800 h, but no food, followed by the consumption of 600 mL of olive oil and 300 mL of lemon juice over several hours. This activity resulted in the painless passage of multiple semisolid green “stones” per rectum in the early hours of the next morning. She collected them, stored them in the freezer, and presented them in the clinic.
   Microscopic examination of our patient’s stones revealed that they lacked any crystalline structure, melted to an oily green liquid after 10 min at 40°C, and contained no cholesterol, bilirubin, or calcium by established wet chemical methods. Traditional faecal fat extraction techniques indicated that the stones contained fatty acids that required acid hydrolysis to give free fatty acids before extraction into ether. These fatty acids accounted for 75% of the original material.

   Experimentation revealed that mixing equal volumes of oleic acid (the major component of olive oil) and lemon juice produced several semi solid white balls after the addition of a small volume of a potassium hydroxide solution. On air drying at room temperature, these balls became quite solid and hard.

   We conclude, therefore, that these green “stones” resulted from the action of gastric lipases on the simple and mixed triacylglycerols that make up olive oil, yielding long chain carboxylic acids (mainly oleic acid). This process was followed by saponification* into large insoluble micelles of potassium carboxylates (lemon juice contains a high concentration of potassium) or “soap stones”.

   *saponification betekent zeepvorming, voor de rest zou dit te volgen moeten zijn als je scheikunde in je eindexamenpakket had.

   een beetje offtopic, maar dit is de 3e keer achter elkaar dat m’n reactie alleen doorkomt als ik een proxy gebruik.
   Is m’n IP soms geblokt Guido ?

  9. @ henk ik kan het allemaal wel volgen maar jij ook? Lemonjuice is niet hetzelfde als crapefruitsap? Ook de hoeveelheden die genoemd worden ,betreffende de inname door de case patient wijken af van de gebruikte hoeveelheden (of verhoudingen) in de proefopstelling. Nee helaas je kunt me niet overtuigen met dit verhaaltje. Ook het drogen aan de lucht zegt weinig als we praten over darmpassage. Als ik een sinasappel aan de lucht laat drogen wordt ie ook zo hard als een kiezel als ik hem door mijn darm laat gaan is daar wel een verschil.

  10. @Marcel Lemonjuice is niet hetzelfde als grapefruitsap?
   Citroensap en grapefruitsap bevatten allebei kalium, zijn allebei zuur, zelfde effect.
   probeer het eens uit zou ik zeggen.

   Nee helaas je kunt me niet overtuigen met dit verhaaltje.
   Ik kan me niet herinneren dat ik jou ook maar 1 keer heb kunnen overtuigen van wat dan ook, dus dat is geen verrassing. 😉

  1. Dat het werkt verbaast mij nu ook niet meer.

   @Richard Waarom verbaast het jou nu niet meer dat het werkt en hoe werkt het dan precies?

  2. http://www.trouw.nl/krantenarchief/2006/04/26/2282937/Aidsbestrijding_Zuid-Afrika_lijdt_onder_Nederlandse.html

   Aidsbestrijders in Zuid-Afrika zijn woedend over de activiteiten van Van der Maas. De Treatment Action Campaign, een groep die zich inzet voor verstrekking van aidsremmers, noemt de genezeres ‘een extreem gevaarlijke charlatan’. De Nederlandse arts Hugo Tempelman, die in Zuid-Afrika een aidskliniek leidt, noemt Van der Maas’ ideeën “levensgevaarlijk geblaat“.

   zo maar een toevoeging lees hem eens goed door

 8. Wat jammer dat zo’n Henk hier nu weer allerlei ‘wetenschappelijke’ artikelen aanhaalt. Foei Henk! Wat is dat toch met figuren als Henk die dit soort poepfeestjes wil verstoren. Waarom begrijpt Henk niet dat de galstenen van de één de galstenen van de ander niet zijn. Henk zou eens moeten luisteren naar Mandelbrot-wiskundige Marcel w.! Als dit deductief genie overtuigd is dat het geen verzeepte vetbolletjes zijn dan is het zo.

  Wetenschap dat ben jezelf.

  1. @cryptocheiles Nou nou tjonge tjonge wat een commentaar .Maar gooi het er maar uit crypto, lucht het al op? Of zijn deze kreten van jou mijn verdiende loon omdat ik je “medisch wetenschappelijke blog “een blogje noem?
   Tja veel meer is het ook niet ,een beetje preken voor eigen parochie. Wel heel goed voor je ego stel ik me zo voor. Maar die van jou is al groot genoeg hoor(neigt naar megalomanie).
   Verder nog iets zinnigs te melden? Zal wel weer niet, ik zou dr.Lutzers eens vragen om mijn ph waarde te bepalen, als ik jou was.Volgens mij is die te hoog.

  2. @crypto Wat ik wel weer jammer vind in je comment,is het hoge “projektie” gehalte. Je had er zon mooie latijnse term voor ,op de man spelen, alleen je verwijt het een ieder hier en doet het zelf het hardst. Je bent toch werkzaam in de gezondheids zorg of aan verwante terreinen? Dat wekt weinig vertrouwen als mensen van jou kaliber daar de dienst gaan uitmaken . Empathie, nieuwe inzichten, alternatieven voor reguliere therapieen, Magnetiseren, accupunctuur,weg ermee dat past niet in ons straatje.
   Lekker wetenschap beoefenen met wc rolletjes in je montuurtje,vasthouden aan het huidig paradigma. Als de mensheid dat altijd zo gedaan had leefde we nog op een platte aarde in het middelpunt van het heelal.
   Overigens heb ik nooit beweerd een wiskundige te zijn, dat zijn jouw woorden. Ik ben geen wiskundige en ook geen deducerend individu ,Ik ben eeuwig bewustzijn en verbonden met alles en iedereen.
   Jij bent ego, tenminste zo gedraag je jezelf ,en daarmee doe je jezelf dus erg veel tekort. Vandaar dat ik je liefde wijsheid en begrip toewens, En verder ga ik niet meer op je verzoek tot strijd in. Jij schijntb dat nog nodig te hebben ik ben daar al voorbij.
   liefdevolle groet marcel

 9. Petra, Guido schrijft in het stuk “Petra Koelewijn is gediplomeerd hypno- en regressietherapeut.” welke waarde moet ik hechten aan jou opleiding ? is die opleiding erkend ? wel niveau heeft jou opleiding ? is die opleiding wetenschappelijk onderbouwd ?zomaar wat vragen ik hoop dat je ze eerlijk wilt beantwoorden. Groet Gait

  1. Misschien kun jij je opwerpen als test-subject om zodoende Petra’s vaardigheden te testen

   worden we allemaal wijzer van: jij kunt erachter komen wat er vroeger toch in hemelsnaam met je gebeurd is en wij zullen, indien Petra succesvol is, eindelijk weten namens wie jij/jullie hier toch elke dag zitten
   Het is kennelijk i.e.g. niet voor je lol of voor info-vergaring

  2. ehh hatsieflatie,
   wat is het probleem als ik een normale vraag stel ? kan petra die niet gewoon beantwoorden ? of moet jij petra redden ? hatsie flatsie ?

  3. hey o guttegutje

   kun jij mij in alle topics op WTK 1 reactie van jou laten zien die niet tegen het artikel ingaat?

   beetje te doorzichtig hoor

   zo vastgeroest zit je in het er standaard tegenin gaan dat je in het, door jouw vermoedelijke opdrachtgegevers, van desinformatie voorziene artikel (en in eerste instantie door Guido van een ietwat ongelukkige intro voorzien die het artikel leek te ondersteunen ) over de opwarming van de aarde door co2 gewoon tegen de standpunten van jouw baasjes ingaat !

   laat ze het maar niet merken.. (wilma, Cryptocheilus, brt etc : punten scoren en meteen melden !)

  4. hatsie flatsie, ik stel alleen een paar vragen over petra haar opleiding ik wil graag weten wat voor een waarde ik aan de opleidingen moet hechten. niks meer niks minder, voel je je daarom gekwetst ? ben je haar vriendje of zo ?

  5. Nee schaap, je probeert weer eens de aandacht van de kern van een verhaal af te halen. Bovendien is er om iemand te hypnotiseren nou niet bepaald een 6 jarige opleiding nodig en de kwaliteit van iemand als therapeut wordt hoofdzakelijk door andere zaken bepaald dan de genoten opleiding
   ik heb jouw vraag beantwoord waarom ik me aan je stoor, in 1 beweging door stelde ik ook jou een vraag. Misschien kun je die even beantwoorden ? bedankt alvast

  6. -reactie verwijderd-
   vragen beantwoorden is ook niet jou sterkste punt , ik ben trouwens al meer dan een jaar aanwezig op dit blogje , en er staat vast wel een positieve reactie tussen even goed zoeken het is allemaal openbaar. ik vraag nogmaals aan Petra of haar opleiding erkent is , wel niveau haar opleiding heeft , enz

  7. Gait, je gedraai ligt er duimendik bovenop. Je enige doel is opnieuw weer een ander mens in de modder te duwen, door de integriteit van die persoon te grabbel te gooien.
   Misschien is Petra ook wel een kind verloren, of is ze vroeger heel hard op de stoeprand gevallen, doordat ze van haar fiets viel.. Wat zou dat het voor jou weer lekker makkelijk maken om met haar ‘af te rekenen’..!
   En wat heeft een koe voor opleiding, dattie melk geeft, een roos dattie zo lekker ruikt? Wat heb jij voor opleiding om deze therapeut af te branden? Wat heeft een opleiding te maken met de bespreking van een boek.
   Ook al is het dan indirect, nogmaals, het ligt er duimendik bovenop. Het naar beneden duwen van mensen. Ga toch eens inhoudelijk op zaken in, zónder mensen af te zeiken. Als er op dit gebied één kwakzalver rondloopt, dan ben jij het in mijn ogen. Probeer toch eens niet zo krampachtig de zaak te controleren..!
   En over opleiding gesproken Gait, ‘erkend’ is met een ‘d’ dus, enz. (Je teksten barsten werkelijk van de taalfouten..)

  8. en om je andere vraag ook even netjes te beantwoorden:
   als ik Petra, die ik helaas nog nooit heb ontmoet, zo hoor en zie dan zou die inderdaad best wel eens een keer een nachtje bij mij mogen komen logeren 😉
   lijkt me geweldig, lekker knuffelen enzo en dan ook nog eens een zinnig gesprek te kunnen voeren met een openminded vrouw
   Maar ze zal vast (en hopelijk voor haar) al voorzien zijn. Maar gait: het doet een mens altijd goed wat tederheid en goed gezelschap te ervaren, moet je ook eens proberen joh!

  9. he Guido , ook nog laat op ? zeg ik stel een vraag aan petra , als volwassen mensen praten hoor je daar niet zomaar door heen te blaten guido. maar wat weet jij trouwens over de opleiding van petra ?

  10. Wanneer de Gait van praten ‘blaten’ maakt, dient de Gait ter stal te gaan.

   er staat vast wel een positieve reactie tussen even goed zoeken

   hahhahahaahhhaa… Heerlijk, Gait for President.

  11. aah was ik nog aan het typen , had je al ‘gereageerd’
   kun je, om jouw geloofwaardigheid enigszins te redden en die vervelende hashashin zijn woorden in te laten slikken, mij svp even voorzien van 1 positieve bijdrage van jou hier op WTK?
   Verder schijn ik een vraag van je niet beantwoord te hebben, sorry zeker gemist, kun je de vraag svp even herhalen speciaal voor mij?
   nogmaals bij voorbaat dank

  12. Guido, waarom haal je bij mij de witregels weg en laat je ze bij hatseflatsie staan ? Dat komt de leesbaarheid niet ten goede, het toont ook een beetje je kinderlijke inborst aan. Vriendelijke Groet Gait

  13. We gaan een beetje op de kleintjes letten Gait.. Witregels leveren allemaal loze ruimte op, op de webserver.

  14. hmmm Guido nemen mijn witregels meer ruimte in dan die van jou of hatse flatie ?

  15. Gait,
   je bent een vervelend mannetje. Ben blij dat ik jou niet als buurman heb en daar mag je jezelf ook gelukkig mee prijzen. Hoe minderwaardig jij al omgaat met de naam Hashashin is al zoveel zeggend naar de man die je bent. Als je iets te zeggen hebt zeg dit dan. Verlaag je niet tot het verbasteren van de naam van iemand waar je het niet mee eens bent. Het illustreert slechts je onvermogen. De strijd met jezelf en de wereld los je niet op door maar respectloos met anderen om te gaan. Eerder kun je beter begrip hebben ook daar waar je het niet mee eens bent en dit ook respectvol tot je nemen.
   Ik vind jou heel beperkt en heel gemeen.

  16. Witregels lezen wel goed, vooral in een lang betoog.

   Bij sommige mensen zou ik ook alles aan elkaar plakken of desnoods verwijderen. Nu wou ik dus alweer een witregel gebruiken maar doe het bij deze toch maar niet.
   Gait, je muziek keuze is hier en daar goed maar verder heb je weinig nuttigs in te brengen en zit je alleen maar negatief te doen. Als ik het ergens niet mee eens ben dan laat ik het varen of geef één reactie.

   Hou toch op met dat gezuig en geef eens een leuke reactie.

  17. Maar er staat toch ergens wel een positieve reactie tussen..? Gewoon ‘even goed zoeken’… ahhahhhahahhahaa.. Blijf er in hemelsnaam om lachen, wat een malle man!

  18. @martijn Toch nemen we hem gewoon mee de acsentie in hoor,elk feetjs heeft een clown nodig hahaha

  19. Wat heeft het nu voor zin om als een malle pietje te gaan lopen roepen dat een bepaalde kleine groep mensen helemaal de verkeerde kant op gaan.

   We mogen toch wel gewoon met elkaar over van alles praten hoop ik, over wat dan ook, zonder constant gestoord te worden door mensen die er niets mee hebben.

   Als ze goede tegen argumenten hebben, oke, maar anders, opzouten, sorry.

  20. aaah gaitje toch, waar heb je dit nou aan verdiend hè?

   heb je al een idee voor een nieuwe nickname ?
   of een antwoord op de 2 door mij gestelde vragen ?
   of de herhaling van jouw vraag die ik niet afdoende beantwoord zou hebben ?

   morgen vroeg opstaan en snel jouw reactie bekijken dan maar

  21. En weg is Gait, of zou ie toch?
   Trijntje is op vakantie dus steun van haar daar kan hij zich niet op verlaten Die wortelkanaalbehandeling, ik hoop overigens dat deze voor haar goed is uitgepakt.
   Er zijn nog wel een paar handlangers achtergebleven maar deze kunnen nu net niet die duit in het zakje doen welke betaalde Trijntje soms wel vanuit haar welgevulde portemonnee weet op te hoesten. Ik bedoel te zeggen dat een alleenstaande wel heel erg gemakkelijk door de mand valt zonder support van. Wanneer Gait nu eens iets wezenlijks had mede te delen zou hij onmiddellijk serieus door mij genomen worden.
   Ik heb echter dit genoegen nog niet kunnen smaken.

  22. @Marcel w,
   Die krijgen we niet ben ik bang, is te ver van zijn pad. Het is niet anders, zelf weten maar laat ons dan met rust.
   Groetjes!

  23. Gait wil niets weten van ascentie, wat voor mij het belangrijkste is hier. De rest komt daarna.
   Liefde is een kracht, boven emotie en alles uit.
   Het is de kracht van onszelf zijn in volle glorie.
   Toon jezelf zoals je werkelijk bent.
   Ga niet op in dingen die niet bij je horen. Zoek je eigen pad. Dat is de zoektocht van het leven.
   Vergeet ook vooral niet gewoon voor je familie, kinderen in het bijzonder en je naasten te leven, er te zijn, ook voor een ander.

 10. Petra Koelewijn is gediplomeerd hypno- en regressietherapeut. De werking van de menselijke geest, de invloed van de geest op het lichaam en vice versa, hebben al lang haar interesse. Vanaf haar jeugd leest ze boeken over psychologie, oosterse en westerse filosofie, natuurreligies en sjamanisme.

  @Petra, Lezen is altijd al mijn grootste hobby geweest en ik heb in de loop van de tijd meters boeken gelezen over o.a. psychologie,oosterse en westerse filosofie, alle religies, hypnose/zelfhypnose, regressie ect.ect..Psychologie -de geschiedenis/theorie daarover- heeft enkele jaren deel uitgemaakt van mijn vakkenpakket.
  Daarnaast heb ik heel wat zaken -waaronder hypnose, rebirthing en noem maar op- persoonlijk ervaren, dus ik ben niet slechts een boekenwurm/een theoreticus. WilmaWurm heeft uiteraard wèl jouw site al helemaal gelezen. 😉

  Ik herken mezelf wel in jou op meerdere punten, d.w.z. de Wilma van vele jaren geleden/de zoekende Wilma/de Wilma die nog niet voldoende wakker was en dus behoorlijk naïef. Niet dat ik nu alle wijsheid in pacht heb, maar ik doe mijn best.
  Het spijt me voor je, maar jouw artikel hierboven staat toch echt vol aannamen die van geen kanten kloppen. Internet mag dan vol staan met detoxen, lever/gal/nier en colonreinigen, maar of nu een persoon iets beweert of duizend stuks maakt de uitkomst niet anders: onzin + onzin = onzin blijft onzin.

  Het uitgangspunt is altijd hetzelfde en ook jij komt met de gebruikelijke dooddoener:

  In de reguliere geneeskunde is men wel bekend met galstenen in de galblaas, de galblaas wordt er dan gewoon uitgehaald. Wat zover ik weet niet erkend wordt, is dat deze galstenen voornamelijk de leverkanalen verstoppen. Deze galstenen bestaan uit samengeklonterde gal, cholesterol, virussen, bacteriën, chemische stoffen uit voedsel en soms ook parasieten.

  Ik wil niet beweren dat de reguliere gezondheidszorg al alle wijsheid in pacht heeft/overal oplossingen voor en er niet een tal van verbeterpunten te benoemen zijn, maar we leven in 2010.
  Verdiep je b.v. eens in de huidige mogelijkheden van medische beeldvorming en die van een pathologisch anatomisch laboratorium. Die zouden nog steeds o.a. galstenen in de lever over het hoofd zien en/of de juiste samenstelling daarvan? Hebben geen idee hoe de spijsvertering werkt en is het veel beter/verstandiger om op eigen houtje wat te gaan aanklooien in het eigen keukentje?
  Ik moet steeds denken aan een soortgelijk verhaal over kanker die in een paar dagen te genezen valt met petroleum.
  Maakt niet uit waar de tumor zit, maar die wordt losgeweekt en meestal binnen een week volledig uitgepoept; je hoeft je ontlasting maar in de gaten te houden. Kost maar een paar cent en uiteraard wil regulier dit niet erkennen.
  Zo kan ik je nog honderden verhaaltjes leveren met ongeveer dezelfde strekking: regulier is nog de stom om te poepen en ik weet het beter als zelfbenoemde deskundige. Mensen blijken bereid om werkelijk -letterlijk en figuurlijk- alles te slikken en dat vind ik nou ongelofelijk in 2010; we leven niet meer in de middeleeuwen zou je toch denken, maar daar lijkt het toch sterk op.
  Denk je nou echt dat je in de galbuisjes van de lever en/of in de galblaas een hele bubs grote stenen kunt hebben zonder ernstige klachten en dat het technisch gezien mogelijk is om deze in hun geheel uit te poepen zonder al te grote problemen, DUS medisch missertje van regulier?
  De lever is een wonder op zich/het enige menselijke orgaan dat vanzelf weer aangroeit en alleen bij vergevorderde zéér ernstige aandoeningen niet meer/onvoldoende in staat om alle afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Er valt nog heel wat te zeggen hierover, maar hier wil ik het voor nu bij laten.

  1. @Wilma

   Ik begrijp dat jij dus belezen bent en behoorlijk wat levenservaring hebt.
   Wat heeft dit lezen en de ervaring jou gebracht en wat beweegt jou ertoe om Petra adhv jouw wijsheid als naïef te bestempelen?

  2. Wilma, je kan van alles over mij als persoon roepen, maar daar gaat het niet om, heel simpel!
   1. heb je het boek van Moritz gelezen?
   2. je kan er alleen maar achter komen als je dingen doet, dus heb je het al geprobeerd en heb je ervaren dat het onzin is?

  3. -niet relevante tekst verwijderd-

   @Petra
   Ik heb de ‘eigenaardige’ gewoonte om éérst voldoende research te doen alvorens ergens een uitspraak over te doen, dus alle in en outs over o.a. Andreas Moritz zijn mij al langer bekend.
   Wat dat zelf uitproberen betreft:
   Ik zie er het nut niet van in als je zelfs al met een beetje gezond verstand weet dat het non-sense is. Kankerpatiënten hebben daar zowiezo de tijd niet voor. Sylvia Millecam is overleden door 100% onbehandelde borstkanker en die is uitgebreid gaan ‘shoppen’. Jammer genoeg kan ze niet meer over haar ervaringen vertellen.

 11. @Gait: Nee, ik ga niet heel netjes op jouw vragen antwoorden.
  Gezien jouw vele beledigende reacties die door de redactie zijn verwijderd. Hier dus mijn antwoord, de groeten.

  1. Na weer eens een aantal kinderachtige reacties van gait weet ik het zeker, sommige mensen komen de pubertijd nooit te boven.
   Petra dank je wel voor je artikel!

 12. Niemand heeft alle wijsheid in pacht. De reguliere gezondheidszorg en de medische wetenschap zijn in 2010 erg gevorderd. De alternatieve methoden ook. Geen van beiden zijn perfect. We willen allemaal gezond zijn. Daarom is het in deze tijd van wezenlijk belang om zoveel mogelijk bij je eigen gevoel en ervaringen te blijven. Wat is ok voor jou en wat niet? En dat verschilt bij iedereen.

  Als je in mijn verhaal enthousiasme hebt opgemerkt, dan klopt dat! Kun je er wat mee? Heel mooi!! Wil je hier niets mee? Ook helemaal prima.

  1. @Petra,

   Link naar een artikel over je olijfolieverhaal in de Lancet :
   http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(05)66373-8/fulltext
   Conclusie :
   We have shown that these flushing regimes for expelling gallstones are a myth, and that the claims made by some are misleading.
   Het zijn geen galstenen die je in je ontlasting terugvindt, dus je verhaal is misleidend. Nog wel redelijk onschuldig.

   Maar wanneer je Andreas Moritz gaat aanbevelen, die o.a. beweert dat kanker geen ziekte is, ben je in mijn opinie niet meer zo onschuldig.
   Wil je gewoon ‘spiritueel bezig zijn’ of ben je ook bereid om mensen te laten creperen zolang je er maar geld mee kunt verdienen ?

  2. @henk,

   “Maar wanneer je Andreas Moritz gaat aanbevelen, die o.a. beweert dat kanker geen ziekte is, ben je in mijn opinie niet meer zo onschuldig.”

   Volgens mij beveelt Petra niet Andreas Moritz aan, maar deze methode. De titel is toch niet “De ongelooflijke Andreas Moritz”? Heb je haar stuk eigenlijk wel goed gelezen? En het boek van Andreas Moritz, heb je dat ooit wel eens in je handen gehad?

   Ik ben je link gevolgd en heb daarop doorgelezen. Het beeld dat daaruit naar voren komt is dit: Je drinkt citroensap en olijfolie en voila, binnen 1 etmaal heb je een soort ‘olijfolie stenen’. Wat denk je zelf?

   Daarnaast heeft het artikel het over 1 vrouw van 40 jaar en concludeert dat “gall-bladder flushing” or “liver cleansing” regimes een “myth” zijn. Erg wetenschappelijk hoor…

   Verder zou uit deze theorie gebaseerd op 1 vrouw moeten volgen dat je dan na elke kuur ongeveer dezelfde hoeveelheid stenen moeten hebben met ongeveer dezelfde structuur. Het is immers de olijfolie die zich in je lijf op mysterieuze wijze in stenen hebben getransformeerd. Dat is niet zo, na een keer of 6 heb je (bijna) geen stenen meer. Ga voor jezelf maar na welke verklaring dan meer waarschijnlijk is.

   Ten slotte geeft Petra meer dan eens aan dat het goed is om voor jezelf na te gaan of iets klopt of niet. Dat is dus eigenlijk het tegenovergestelde van gevaarlijk: Verdiep je ergens in en ga na of het voor jou iets is of niet.

   “Wil je gewoon ‘spiritueel bezig zijn’ of ben je ook bereid om mensen te laten creperen zolang je er maar geld mee kunt verdienen?”

   Dit zegt meer over jouw ervaringen met mensen die blijkbaar zonder scrupulus op geld uit zijn dan met dit stukje.

   Ik weet niet 100% zeker hoe het zit. Wat ik wél weet is dat ik het boek ook heb gelezen, ik heb het geprobeerd en het bevalt me uitstekend. Mijn huid is zachter, de spanning die ik altijd in mijn darmen voelde is weg en ik mijn hoofd is bijzonder helder. Kortom ik heb mezelf er in verdiept, ben voor mezelf nagegaan of het voor mij wat is en heb het geprobeerd. Spreekt het je niet aan? Vooral niet doen! Maar roepen dat Petra gevaarlijk bezig is, raakt kant noch wal, sorry.

  3. Lekker wetenschappelijk bezig Henk. Insinuerend.. Wil je dit óf dat… Leep en kwalijk, heel kwalijk.
   Ben je een lelijkerd óf een creap. Zelf kiezen..!!
   In mijn ogen heb je jezelf hiermee ‘Brevet-van-onvermogen Klasse 1′ toegekend. Heel kwalijk. Maar cum laude geslaagd. Indirect opnieuw mensen hun integriteit in twijfel trekken, aan het kruis spijkeren. Zeker ook werkzaam in de gezondheids’zorg’..?

 13. Wel of geen leverstenen? De aanbevolen voedingsmiddelen kunnen geen kwaad en zijn al lange tijd bekend als leverreinigers. In 1997, toen ik kanker had, kreeg ik van een bekende Haagse anthroposofische arts het middel hepatodoron voorgeschreven om de lever te reinigen. Volgens hem had kanker ook zeker te maken met een verstoring van de werking van de lever.

  1. Antroposofie [anthropos (mens) + sophia (wijsheid)] is een spirituele filosofie en occulte wetenschap[1] gebaseerd op de leer van Rudolf Steiner (1861–1925), die het bestaan postuleert van een geestelijke wereld die toegankelijk zou zijn via innerlijke ontwikkeling. De antroposofie beweert kennis van de wereld te kunnen verkrijgen door een van de zintuigen onafhankelijk denken, waardoor wetenschappers haar als pseudowetenschap met een religieus karakter kenmerken.

   Antroposofische geneesmiddelen worden op natuurlijke basis gemaakt. Ze kunnen ook worden gebruikt in combinatie met reguliere medicatie. De antroposofische geneesmiddelen kunnen verlichting geven van de klachten. Ze zijn geen vervanging voor reguliere geneeswijzen, doch slechts aanvulling. Van antroposofische geneesmiddelen zal men in de praktijk zelden bijwerkingen ondervinden.

   Een omstreden antroposofisch middel is Iscador. Men beweert dat het zou helpen bij de behandeling van kanker. Het onderzoek naar de effectiviteit van Iscador is meestal van onvoldoende kwaliteit en de resultaten zijn vaak tegenstrijdig. De werkzaamheid van het middel kon niet worden aangetoond.[1] Een reeks ernstige bijwerkingen is bekend.[2]

   enzovoort enzovoort ,

  2. @gait heb je dat zelf bedacht of komt het uit een boekje ? En zo ja (als het uit een boekje komt ) wie is de schrijver ,maakt nog wel een beetje verschil wie iets beweerd tenslotte ( dat ben je toch met mij eens ,ook al zal jij snel voor een andere bron kiezen dan de mijne).Overigens is mijn moeder van een staat van opgegeven door de medische wetenschap, ze gaven haar nog max.2 jaar ,genezen verklaard van borst kanker.
   Ook in het AvL waren ze met stomheid geslagen Het enige wat mijn moeder had gedaan was het Moerman dieet. Tja heel omstreden en wetenschappelijk bewezen niet te werken,maar toch. Jaren later heeft ze toch weer kanker gekregen en na chemo kuren en bestralingen en amputaties en operaties is ze aan kanker gestorven. Echter ze ging door met het moerman dieet en heeft nooit meer “dooie vingers en tenen “gehad in de winter, was nooit ziek ( behalve van de bestraling en de chemo) en heeft nog 10 jaar doorgeleefd ,in een redelijke staat van leven.
   Ik zeg dan moerman dieet hielp voor mijn moeder fantastisch. Kan zijn door haar levenshouding , maar die werd ook beinvloed door dat dieet. Ze had het gevoel iets te kunnen doen met haar ziekte. Alleen dat al zou jou als verzorgende moeten aanspreken ,het gaat uiteindelijk om een menswaardig bestaan .En niet om de score gegeven therapien en medicatie .Mocht de werking van het dieet hebben gelegen in het placebo effect dan nog was het zeer waardevol, netzoals de werking van veel medicijnen eigenlijk.
   Ook daar gaat het vaker om het placebo effect dan de farmaceutische industrie wil laten voorkomen .Het nare daarvan is dan wel dat ze weer een hele reeks bijwerkingen hebben ,waarvoor je dan weer andere medicijnen ( met bijwerkingen) moet gaan slikken .Kortom laten we nou eens kijken per persoon wat het beste werkt en een serieuse mix van regulier en alternatief maken .Het gaat jou er toch ook niet om om de farma te verdedigen ? Het gaat jou toch ook om het welzijn van mensen wier lot jij kan beinvloeden?

  3. Marcel als het jou moeder geholpen heeft is het fantastisch toch ! maar kom er niet mee aan dat het wetenschappelijk bewezen zou zijn. dat is heel wat anders.

  4. Gait heeft weer eens Wikipedia geraadpleegd. Zo kun je jezelf ook interessanter proberen te profileren. Is er bij jou nog wel sprake van enige authenticiteit? Heb je je ooit in de antroposofie verdiept? Ooit iets van Steiner gelezen? kijk, ik ben het ook niet altijd overal mee eens met wat Steiner heeft geschreven maar dat kan ook aan mij liggen. Steiner heeft door zijn werken wel degelijk allerlei disciplines nieuw inzicht verschaft. Zowel op het gebied van landbouw, de biologisch dynamische landbouw. Pedagogisch, de Rudolf Steiner scholen. architectonisch, de organische architectuur en niet als laatste heeft hij de medische wetenschap nieuw inzicht verschaft.
   Wikipedia is handig voor de leek die zelf er geen verstand van heeft maar wil scoren daar waar ook de kennis bij anderen ontbreekt. Lees jezelf eerst eens in voordat je weer met de volgende Wiki komt aandraven.

  5. @gait bovendien is het wetenschappelijk bewezen dat het mijn moeder heeft geholpen daar was geen twijfel over mogelijk. Het geen de artsen niet konden vatten was hoe dan , en daar heb ik wel een aantal gedachten over waarvan ik je er eentje heb uitgelegt.

  6. Ik ben geduldig Gait en Wikipedia is omvangrijk. Kwam zomaar nog even hier ter plaatse echt verlangend naar jouw antwoorden op mijn vragen. Nou ja! Je blijft wederom in gebreke blijkt wederom. Jammer alweer. Met alweer bedoel ik als zo vaak. Als zo vaak zoek je en ben je uit op de tegenstelling. Je bent de meest doorzichtigste recalcitrant pur sang. Je zal ongetwijfeld als tegenwerping weer iets van Wikipedia inbrengen denk ik. Daarmee bevestigend jezelf diskwalificerend Gait, zie jezelf en draai er niet langer omheen. Jij bent de man die zorgen en problemen en vermoedens van anderen bagatelliseert en ridiculiseert.
   Wat een verantwoordelijkheid durft een nitwit op zich te nemen is dan mijn constatering. De nitwit die zich slechts weet te bedienen van Wikipedia.

  7. @Wattenstaafie,
   Tja goed gesproken, maar ja een bescheiden opstelling over zaken waar je inhoudelijk niets van afweet is niet iedereen gegeven. Het voorwenden van alwetendheid is een zwaktebod. Het niet durven twijfelen getuigd van onwil niet te willen groeien en kwetsbaar opstellen. Het kost mezelf altijd al moeite genoeg op dit pad te blijven, maar ik vind dit pad meer de moeite waard dan onbeperkt het pad van gelijk willen hebben te (moeten) volgen. Het is het pad van afgescheidenheid, niet van verbinding. Ik kan een ieder hier alleen maar van harte veel wijsheid toewensen.

  8. @ Marcel W

   Openhartig verhaal je van je ervaringen met het onbegrip van de medische wetenschap mbt die ‘andere benadering’.‘Met stomheid geslagen’ zeg je heel treffend.
   Het Moerman dieet is zo gek nog niet, is bewezen effectief gebleken. Vraag het de overlevenden. Wanneer men zegt dat het effect is toe te schrijven aan het zogenaamde placebo-effect, dan nog, als het helpt, waarom ertegen zijn? Het lijkt mij overigens gezonder jezelf te voeden middels de richtlijnen van Moerman http://www.moermanvereniging.nl/?q=node/30 dan via die van de Codex Alimentarius en alle haast overal inzittende hedendaagse additieven als schimmige E-nummer gemaskeerde zogenaamd de gezondheid bevorderende ziekteverwekkers. Het placebo-effect van de Codex evenals de werkelijke bijdrage die deze zou leveren aan de gezondheid is nooit aangetoond.
   Ik kan hier alleen maar bevestigen dat de menselijke geest vaak gemakkelijk is te beïnvloeden. De menselijke geest is niet alleen van buitenaf voor de gek te houden (vergeef me deze term alsjeblieft) maar houdt ook zichzelf (maar dan constructief) voor de gek getuige onderstaand bewezen placebo-effect. Bron: http://www.uzleuven.be/hk-orthopedie/publicaties-2003

   In deze studie willen de auteurs onderzoeken of een artroscopische interventie zinvol is in de behandeling van knieartrose. Hiervoor werden in totaal 180 patiënten onderzocht in een gerandomiseerde, dubbelblinde en placebogecontroleerde trial. De patiënten ondergingen één van de volgende procedures: (1) een schijnoperatie waarbij enkel de insneden voor de artroscopie werden gemaakt zonder verdere handelingen, (2) een artroscopische spoeling zonder debridement van instabiele fragmenten of (3) een artroscopische spoeling met debridement van instabiele fragmenten.

   Het resultaat van deze procedures werd bepaald op verschillende tussentijdse evaluaties en twee jaar postoperatief. Vijf verschillende subjectieve scores werden hiervoor gebruikt (drie voor pijn en twee voor functie) en één objectieve score op basis van de gangrecuperatie en het bestijgen van een trap. De onderzoekers vonden geen significant verschil tussen de drie procedures. De placebogroep verbeterde voor elk van de onderzochte subjectieve en objectieve scores even goed als de groepen met ‘echte’ artroscopische interventies. Zij besluiten dan ook dat voor artrose van de knie een placebointerventie even succesvol is als een artroscopische lavage met of zonder debridement.

 14. Fantastische methode. Heb hem nu 3 keer gedaan en is ongelooflijk hoeveel stenen eruit komen! 200-300 stenen per keer… de eerste 2 keer. Laatste keer minder en voelt alsof me lever schoon is. Ben en stuk helderder in mijn hoofd en heb veel meer energie!
  Echt aan te raden!!!!… en het kost bijna niets! Al die zogenaamde wetenschappelijke bla bla dat het niet werkt….. probeer het zelf en ervaar!

 15. Marshal McLuhan zei : “Alleen de kleine geheimen moeten beschermd worden. De grote worden beschermd via publiekelijk ongeloof.”
  Het valt mij steeds weer op : de beoefenaars en aanhangers van de ‘reguliere geneeskunde’ claimen het alleenrecht op medische kennis en stellen zich ongehoord agressief op tegenover al wie er vraagtekens bij durft te zetten. Zij stellen zich hierdoor op gelijke voet met àlle religieuze fundamentalisten, van welke strekking ook, die hardnekkig volhouden dat zij en allen zij het grote gelijk aan hun kant hebben.
  Onze moderne geneeskunde, vooral dan de allopatische, heeft geen oog meer voor het welbevinden van de patiënt en past steeds meer draconische behandelingen toe. Een ziektekiem met zwaar vergif doden is al even absurd als met een kanon een mug te lijf gaan. En om de nare gevolgen van die behandeling te compenseren, gaat men dan een ander vergif inzetten. En om de gevolgen dààrvan te compenseren…
  Kassa, kassa, en nog ’s kassa, is de hidden agenda en de arme, naieve patiënt slikt dan maar of laat zich gedwee prikken. Wij, mensen hebben meer intuïtieve kennis dan we denken en een gezonde levenswijze kan op zich al veel ellende voorkomen.
  Biovoeding is een eerste sterke peiler en het organisme regelmatig zuiveren, een tweede. Wij worden aangemaand om allerlei apparatuur op regelmatige basis te reinigen en te onderhouden, met het oog op een lange levensduur. Maar het lichaam inwendig reinigen wordt als kwakzalverij afgedaan. Ieder draagt de veranwoordelijkheid voor zijn eigen lichaam. Naar dat lichaam luisteren maakt daar deel van uit en iedereen heeft het recht om zelf de manier waarop te kiezen en toe te passen.

 16. @ Petra,

  Ik had eerder van deze behandeling gehoord en ben hier heel benieuwd naar. Ik wou dit bijna gaan doen, en ben wel van plan om dit boek te gaan lezen.
  Ik blijf sowieso vraagtekens bij dit soort dingen zetten. Er is een vrouw die mij vertelde dat ze op deze manier van kanker genas. Maar ik ken haar verder niet goed dus wil altijd meer informatie, dit boek ga ik dan ook zeker lezen.
  Alleen het feit waarom ik jou nu aanspreek. Is dat je zegt dat E518 niet schadelijk is en dan worden de schadelijke aspartaamnummers er altijd bijgehaald maar volgens het overzicht van http://www.willenwijweten.nl is E518 zeer schadelijk!!

  Verder een puntje niet voor jou maar voor iedereen hier, stop eens met elkaar zo naar beneden te halen. Gezondheid is voor iedereen belangrijk en zowel mensen die Pro deze zuivering zijn en mensen die tegen zijn gedragen zich behoorlijk kinderachtig en niet objectief. We moeten hier allemaal van leren.
  En de mensen die on te pas kwakzalver erbij halen moeten maar eens even verder gaan kijken, want een kwakzalver word altijd als oplichter bekeken terwijl als je objectief kijkt dit niet altijd zo is. Tuurlijk zitten er behandelingen tussen die onzin zijn, maar die zullen vast en zeker ook wel bij de reguliere behandeling zijn om er maar geld aan te verdienen.

 17. Wel weer grappige informatie over dit e-nummer:
  Antiklontermiddel, lijkt mij vreemd dat als er fruit bij komt dat het dan juist gaat klonteren….
  + toegepast als structuurverbeteraar van verwerkte groeten en fruit.
  Dat zegt natuurlijk nog niet wat voor soort fruit en dat volgens het overzicht E518 schadelijk is. Maar het is wel een schijn tegen voor de mensen die tegen deze behandeling zijn en dat het goedje wat je in neemt zelf voor de klonten zorgt….

  E-nummerE518*
  NaamMagnesiumsulfaat, Bitterzout, Epsomzout, Mascagniet
  CategorieZuurteregelaars, antiklontermiddelen en rijsmiddelen
  EigenschappenHet is een mineraal dat goed oplosbaar is in water. Het geeft een koele bittere smaak. Toegepast als structuurverbeteraar van verwerkte groenten en fruit. Toegevoegd aan bronwater om waterkwaliteit te verbeteren in verband met bierbrouwen. Ook toegepast in voedingssupplementen en om voeding te verrijken.
  ProductenEngels bier, mineraalwater, mineraalzout.

  1. @JobR
   Goed dat je het e.e.a. onderzoekt! Andreas Moritz geeft in zijn boek diverse malen aan dat magnesiumsulfaat een onschuldig natuurlijk zout is. Vroeger werd dit gekocht onder de naam bitterzout, het is in feite een natuurlijk laxeermiddel. Als je het voor dat doel gebruikt, weet je waarvoor je het inneemt. Dat ze het dus ook door voedsel gooien en dat dit op de lijst van E-nummers genoemd staat als schadelijke toevoeging aan voedsel, lijkt me logisch (het is een aanname, ik ben geen expert van E nummers) want wie wil er als toevoeging laxeermiddelen door zijn voedsel, dat lijkt me een kwalijke zaak.

 18. Hi Petra,

  Jeetje, wat een gedoe allemaal als ik Gait en een paar anderen lees! Laten we bij het onderwerp blijven. Gait svp geen respons, ik heb geen zin ’t te lezen of te antwoorden.

  Het enige, Petra, dat ik wil zeggen is dat ik je artikel, goed en kloppend vind. Zelf heb ik ook een aantal keer zo’n citroensap kuur met magnesium sulfaat en elke dag 1-2 liter appelsap om de galstenen te verzachten gedaan om vervolgens af te sluiten met een 4x citroen-magnesiumsulfaat oplossing en een glas olijfolie met RODE grapfruitsap (en evt walnoot tinctuur) voor het slapen gaan.

  De ene keer had ik wel veel stenen, soms we een pindagroot, de andere keer een hele hoop gruis en kleine stenen, net zachtgroene pitjes. Ook heb ik het wel gehad dat ik vrijwel niets had, tot mijn teleurstelling.

  Het beste is om er opvolgend ook eens een hogedarmspoeling te doen. Ik heb dat een paar keer gedaan, waarbij één keer veel gruis meekwam en een andere keer veel gele vloeistof, dat volgens de arts cholestorol was. “Ik weet i.i.g. één lever die op dit moment heel erg blij is met zijn baasje” zei de arts veelbetekend.

  Het lijkt mij een uitgemaakte zaak dat een vervuilde lever bijdraagt aan slechte gezond en gezondheidsklachten. Dat geldt voor alle organen. In ons voedsel zit vervuiling (o.a. E-consumers), giftige chemische stoffen, sommige voedingsmiddelen zijn genetisch gemanipuleerd (wat zijn de consequenties?), dan is er ook nog de nodige vervuiling in de lucht, zoals electrostress en straling, chemtrails en een vaak ook hectische, haastige gestresste levensstijl.

  In Nederland, met name in het westen, zijn we daar erg goed in. Ga maar eens een poosje op het platteland in Frankrijk, Portugal, Italië of Spanje leven … Dan merk je pas hoe gestresst wij hier zijn in Nederland.

  Terugkomend op de organen. Ik heb nog nooit iemand dood horen gaan aan een gebroken arm, verbrijzelde meniscus of een verloren oor of oog. Het enige waar we aan overlijden zijn ongezonde organen: hart, milt, nieren, lever, milt, longen etc. Wetenschappelijk schijnt aangetoond te zijn dat ons lichaam (mits geen roofbouw, zoals in ons westerse leven) op een gezonde manier 140-160 jaar zou (moeten) kunnen worden.

  Er zijn tal van plekken op de wereld – neem bv de Hunza Valley in Afghanistan – waar mensen allen 120-140 jaar oud worden. Hun eetpratroon bestaat hoofdzakelijk uit groenten, amandelen, abrikozen en geitenmelk (voor de nodige eiwitten). Daarnaast is hun hele leefpatroon afgestemd op de dagwisselingen: ochtend, middag, avond, nacht, en leven ze in balans metde getijden (lente, zomer, herfst, winter)! Daar zouden we toch wat van moeten leren …

  Tot slot over galblaasverwijderingen. Het gaat er bij mij niet in dat een arts na 7 jaar studie en 3 jaar specialisatie zomaar kan/mag/wil besluiten om een galblaas te verwijderen. Dat is toch ongehoord! Alsof dat ‘ding’ (die galblaas dus), door de eeuwen van evolutie van het menselijk lichaam helemaal geen belangrijke functie heeft! Heel ons lichaam is een fijn afgesteld apparaat, dat – als we daar aan gaan sleutelen, neem bv bij radio actieve straling, of kraak iemand’s teen maar eens, dan gaat-ie scheef lopen en loopt zijn hele lichaam uit balans en krijgt hij overal serieuze (rug)klachten – door de schepping niet voor niets zo gemaakt is als dat het is.

  De voorbeelden van ernstige gevolgen van wetenschappelijke manipulaties zijn legio. Kijk maar eens naar vaccinaties, maar ook bv het door ons gefabriceerde (zee)zout en suiker, waar allerlei spore elementen niet meer in voorkomen. De natuur is veel verfijnder dan wij (vaak) denken.

  Sorry hoor, ‘slagers’ noem ik die artsen, die zonder slag of stoot galblazen verwijderen! Als we allemaal een paar ker per jaar (na inderdaad dit eerst een 6-tal keer achter elkaar gedaan te hebben om lever en galblaas goed schoon te krijgen) zo’n leverreiniging doen (+ evt. hogedarmspoeling) dan blijven we heel wat gezonder en alerter en frissswer in ons hoofd en lopen de gezondheidskosten stevig terug.

  Idioot hoor, we zorgen beter voor onze auto’s dan onszelf. Jullie laten je auto toch ook zeker 2 keer per jaar een kleine of grote beurt krijgen? Nou dan, waarom onszelf niet!

  Petra, dank je. Mooi, zuiver en liefdevol geschreven.
  Guido, ga zo door. Daar is wantToKnow voor bedoeld!

  Dank,
  Rik

  1. Waarom gelijk zo stellig Rik. ik heb trouwens wat vragen ,

   ik geef op mijn werk zo af en toe een hoge darmspoeling , waarom zie ik nooit gruis en cholesterol ?
   (In ons voedsel zit vervuiling (o.a. E-consumers), giftige chemische stoffen, sommige voedingsmiddelen zijn genetisch gemanipuleerd (wat zijn de consequenties?), dan is er ook nog de nodige vervuiling in de lucht, zoals electrostress en straling, chemtrails en een vaak ook hectische, haastige gestresste levensstijl.)

   toch bijzonder jou claimen en niks van waar ik heb het gevoel dat je inspeelt op angst van mensen om jou ideeën te promoten.
   (Terugkomend op de organen. Ik heb nog nooit iemand dood horen gaan aan een gebroken arm,)

   als je een open bot breuk hebt aan je arm kun je door een slagaderlijke bloeding overlijden , dus ja aan een gebroken arm of de gevolgen daarvan kun je overlijden.
   (Er zijn tal van plekken op de wereld – neem bv de Hunza Valley in Afghanistan – waar mensen allen 120-140 jaar oud worden. ) en daar is dus geen enkel bewijs van .

  2. Je luistert ook nooit he Gait.
   Rick had al aangegeven dat hij liever geen respons van jou tegemoet zag. Desalniettemin ga je dwars als een ezel weer als een bok op de haverkist zitten.
   Het lijkt wel alsof je je in het sociale verkeer de weg niet meer weet. Alsof je een hondje bent die in de roedel nog zijn plaats moet vinden. Nee is nee Gait! En met bedelen om aandacht daarmee genereer je slechts dat mensen je de rug toe keren.

  3. als je je mengt in een discussie krijg je antwoord wil je dit niet ? moet je niet mee praten.

  4. Mengen in een discussie? Weet je wel wat je zegt Gait? Mengen? dat is nu juist niet wat jij voorstaat! Jij wil de kleur de kleur laten en sluit iedere mogelijkheid om tot een andere tint te komen bij voorbaat uit blijkt uit je stellige reacties.

  5. @gait als je je normaal mengt in een discussie krijg je antwoorden op je vragen .Dat is bij jou helaas niet het geval.Er staan nogal wat vragen open aan jou die smachten op een antwoord. Echter op vragen ga jij toch niet in .

 19. Rik Cruys, van het spirituele ondernemers netwerk, heeft er natuurlijk geen enkel financieel belang bij om objectieve informatie te negeren en gevaarlijke en/of onzinnige dingen over je gezondheid te beweren.
  😉

  1. Je zegt het heel goed Henk. Beter dan jezelf misschien denkt. Rick heeft m.i. geen enkel belang bij subjectieve als objectieve informatie neergezette onzin.
   Misschien kun je de rest van je aantijgingen herformuleren zodat deze begrijpelijk worden, wellicht ook voor jou. Toelichten misschien waar het mis ging?

  2. Grappig, daar gaan we weer.. Mensen hun integriteit in twijfel trekken. Klop je op de borst Henk!

  3. Wat een saitje hier hé Henk…Iedereen mag hier zomaar komen en vertellen. Vertellen wat hem of haar dwarszit. Vertellen wat hem of haar tegenstaat. Of juist wat hem of haar aanspreekt. Ben je niet blij met een platform als deze? Hier wordt je de ruimte geboden je eigen geluid te laten horen. Er zijn hier mensen op deze site aanwezig die reageren omdat ze iets wezenlijks willen delen met anderen. Mensen die niet op zoek zijn naar de contramine maar slechts op zoek zijn naar verbinding, slechts willen leren en delen met elkaar. Volgens mij is dat ook de bedoeling van deze site.
   Maar ja, kennis delen is moeilijk gebleken. Gevoel overbrengen blijkt nog veel moeilijker.
   Ik zie hier zoveel ondermijnende bijna saboterende reacties van sommigen dat ik wel eens denk wat komen jullie hier doen? Is het dan zo dat wanneer kennis en waarheid gezocht wordt dat dat moet worden tegengehouden? Ik snap er niks van soms hoor, maar ik snap wel waar en wanneer er weer ondermijnend en saboterend gereageerd gaat worden en ook door wie weer. Het is inmiddels zo voorspelbaar.

  4. Het kan best dat de integriteit van Rik Cruys niet in twijfel getrokken hoeft te worden, maar dat wil niet zeggen dat al zijn overtuigingen en/of aannamen dus op waarheid berusten, want dat zijn twee verschillende zaken.

   Zijn comment rammelt dan ook aan alle kanten en er komt zoveel non-sense in ter sprake dat het bijna ondoenlijk is om die allemaal te benoemen en te weerleggen. Dat lijkt bij zelfbenoemde deskundigen eerder regel dan uitzondering en ik zei al eerder dát nou ongelofelijk te vinden in 2010.

   Over de vermeende noodzakelijke lever,-en galreiniging heb ik al voldoende benoemd, dus nu ff deze quote van Rik:

   Het beste is om er opvolgend ook eens een hogedarmspoeling te doen. Ik heb dat een paar keer gedaan, waarbij één keer veel gruis meekwam en een andere keer veel gele vloeistof, dat volgens de arts cholestorol was. “Ik weet i.i.g. één lever die op dit moment heel erg blij is met zijn baasje” zei de arts veelbetekend.

   Darmspoelingen hebben geen zin.Het enige wat je met een darmspoeling bereikt is dat normale ontlasting wat eerder uit het lichaam is verdwenen dan wanneer je op spontane aandrang zou hebben gewacht. Het is niet mogelijk om iets anders dan gewone ontlasting te verwijderen en van ‘detoxificatie’ is dan ook geen sprake.

   Het is onzin om te veronderstellen dat via darmspoelingen opgehoopte giffen of toxische stoffen bij gezonde mensen actief uit het lichaam verwijderd worden. Dit is een negentiende-eeuws idee dat begin twintigste eeuw ontkracht is. Giftige stoffen worden door de lever afgebroken, en via de gal uitgescheiden in de darm. Vanuit de darm verdwijnen de reststoffen hoe dan ook via de ontlasting uit het lichaam. Daar is echt geen hulp van hydrocolontherapie voor nodig. Wateroplosbare resten van gifstoffen worden door de nieren uitgescheiden en uitgeplast. Een darmspoeling voegt niets toe aan wat het eigen lichaam al dag in dag uit doet aan uitscheiding van overbodig materiaal.

   De websites die colonhydrotherapie aanbieden staan vol met alarmerende verhalen over de aankoeksels die zich in de darmen in de loop der jaren vastzetten, en die de natuurlijke functie van de darm belemmeren of die ‘gifstoffen’ afscheiden of juist vasthouden. Nu blijkt er bij inspectie inderdaad wel her en der wat spul aan de darmwand te kleven. Dat is altijd maar tijdelijk en de hoeveelheid is miniem. De ‘buitenste’ laag van de darmwand (die dus in contact is met de langsschuivende darminhoud) wordt regelmatig afgestoten, net als de oppervlakte van de huid. Er kan helemaal niets permanent aan blijven plakken. Artsen die een speciale studie van de darmen maken, vinden dan ook niets bijzonders aan die aankleefsels. Bij onderzoek van de darm belemmeren die soms het uitzicht, maar dat is echt het enige.

   De websites van de diverse klinieken voor colonhydrotherapie beloven verbetering van veel chronische klachten en verlichting van vele kwalen. Darmspoelingen zouden onder meer helpen bij: acne, allergieën, artrose, blaasontsteking, cellulitis (sinaasappelhuid), constipatie, eczeem, fluor albus (witte vloed), galproblemen, hoge bloeddruk, huidklachten, impotentie (en ‘verminderd libido’), lage rugpijnen, leverkwalen, lusteloosheid, migraine, nervositeit, nierziekten, overdreven transpiratie, overgewicht, parasieten, pijnlijke menstruatie, prostaatproblemen, psoriasis, pukkels, slecht riekende menstruatie, schimmelinfecties, slapeloosheid, slechte adem, spataderen, spoel- en lintwormen, stress, suikerziekte reuma, vermoeidheid en zwaarlijvigheid en nog veel meer. Tevens zouden regelmatige darmspoelingen darmkanker en hart- en vaatziekten kunnen voorkomen.
   Een van de zekerste signalen van kwakzalverij is dat een grote verscheidenheid aan ziekten ermee genezen zou kunnen worden, dus in geval van colonhydrotherapie lijkt de conclusie wel duidelijk.

   Voor al deze genezingsclaims is er geen enkel bewijs. Er is ook geen enkel aannemelijke verklaring te bedenken waarom colonhydrotherapie zou kunnen helpen bij al deze kwalen.

   Als je kort van tevoren al behoorlijk aan de ‘poeperitis’ bent geweest vanwege zo’n vermeende gal,-en blaasreiniging is het sowieso dubbelop bij deze onnodige en niet geheel ongevaarlijke belasting van het lichaam. Dat geldt al voor verder gezonde volwassenen, maar met name voor degenen met onderliggend lijden.
   De darmflora wordt nl zodanig aangetast dat deze enkele dagen nodig heeft om volledig te herstellen; bij ziekte kan dat zelfs langer duren en kan zieke, al verzwakte mensen zelfs het leven kosten.

  5. Het kan best dat de integriteit van Rik Cruys niet in twijfel getrokken hoeft te worden, maar dat wil niet zeggen dat al zijn overtuigingen en/of aannamen dus op waarheid berusten, want dat zijn twee verschillende zaken.

   Kijk WMMZ, zo val je door de mand. Neem gewoon afstand van mensen die dit soort gedrag tentoonspreiden, zoals Gait en mw. Henk. Inhoudelijk heb ik nergens over gesproken nog.
   Inhoudelijk wordt erover gediscussieerd, ik sprak mw. Henk aan op haar gedrag. Dat is namelijk de discussie hieronder haar reactie. Niemand, ik niet, en ook jij niet, hebben daarover de wijsheid in pacht..!
   Gewoon stoppen met het verlagen van mensen, jezelf daarmee op de troon van ‘Koning(in) Betweter’ te plaatsen. En dan nog onder een ‘valse’ naam.. Rik Cruys is kennelijk zo te googlen, ‘mw. Henk’ daarentegen houdt zich schuil.. En dan naar mensen trappen?! Opnieuw bewezen: ‘Wat mw. Henk zegt over Rik Cruys, zegt meer over mw. Henk, dan over Rik Cruys’..!

  6. Omdat casuïstiek geen wetenschappelijk bewijs is, is het bewijs dat er is, van al die mensen die zich stukken beter voelen en dingen meemaken, die kennelijk door de ‘wetenschap’ zoals jij die definieert, niet geduid kunnen worden, is er dus WEL bewijs, maar geen -kennelijk in jouw definitie- wetenschappelijk bewijs. Dat is toch wat je bedoelt, met zoveel woorden WMMZ..?

   Dus de nuance maar weer even, net als bij homeopathie, er is bewijs GENOEG!
   Er is -kennelijk- geen wetenschappelijk bewijs in jouw definitie, nogmaals. Wellicht tijd, om die wetenschappers te volgen, die de grenzen van jouw definities kunnen verruimen..? Fritjof Capra inmiddels alweer gelezen..?
   Er is ook bewijs genoeg trouwens voor ‘rood’, ‘fijn’, ‘goed’, lelijk’, ‘roos’ enz. Of is dat er ook ‘wetenschappelijk’ NIET..?
   En toch bestáát het, nietwaar..? BEWIJS GENOEG!?

  7. @Guido: het kan soms zijn dat je niet weet hoe iets werkt. Door dat gebrek aan kennis kan elke uitleg voor jou persoonlijk waar zijn.
   Dat wil niet zeggen dat elke uitleg ook waar ís.
   Zo neem ik aan dat je weet dat je je berichten op een computer typt en niet op, bijvoorbeeld, een pak vanillevla.

  8. Elke uitleg IS persoonlijk Brt. PRECIES mijn punt. OOK wetenschappelijk stellingen, bewijzen zijn dat.
   Waarom..??
   Simpel: omdat ze uitgaan van subjectief vastgestelde normeringen. Afgesproken kaderingen, afgesproken numerieke grootheden. Zoals de ‘meter’..
   Dat is niet erg ofzo, maar we staan te weinig stil bij onze aannames, w.o. dus die ‘meter’.. JUIST het jezelf boven deze ‘subjectieve afspraken’ uittillen, maakt dat je ‘los’ komt, van alles wat je vasthoudt: vooral je eigen overtuigingen..

   Even een citaat van niemand minder dan Von Goethe ertegen aan..?
   ‘None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free.’

  9. @Guido:

   Elke uitleg IS persoonlijk Brt. PRECIES mijn punt. OOK wetenschappelijk stellingen, bewijzen zijn dat.
   Waarom..??
   Simpel: omdat ze uitgaan van subjectief vastgestelde normeringen. Afgesproken kaderingen, afgesproken numerieke grootheden. Zoals de ‘meter’..

   Toch durf ik te wedden dat je:
   -Benzine in de tank van een auto doet, geen Fanta.
   -Je ’s ochtends geen baksteen eet maar dingen die bekend staan als voedsel.
   -Je een computer gebruikt voor deze website, geen kristallen schedel.
   Want je weet dat een auto op benzine rijdt, je lichaam verteerbaar voedsel nodig heeft en je een computer nog hebt voor internet.
   Allemaal dingen waarvan je weet dat het zo ís. Allemaal dingen die objectief vast te stellen zijn.

  10. ‘Allemaal dingen die objectief vast te stellen zijn.’
   Ik zou zeggen, die objectief getoetst ZOUDEN kunnen worden aan afgesproken (dus subjectieve) normeringen.
   Je intelligentie gaat me vér boven de pet Brt.. Ik pas.

  11. Ik zou zeggen, die objectief getoetst ZOUDEN kunnen worden aan afgesproken (dus subjectieve) normeringen.

   Klinkt leuk, maar het klopt niet. Als voorbeeld:
   Ook als je niets weet van een verbrandingsmotor, draait hij op brandstof. Als je dan afspreekt dat hij op zand draait, helpt dat niets. Dat ding gaat niet draaien.
   Daardoor is objectief vast te stellen dat een verbrandingsmotor brandstof nodig heeft om te kunnen werken.

  12. Er zijn verbrandingmotoren op gas, benzine, water, diesel. Dus waarom niet op zand..? Omdat de ‘afspraak’ is dat we ze op ‘brandstof laten lopen? Is ‘zand’ geen brandstof, als mijn computer er wel op draait.. (En kristallen schedels dat ws. ook doen?)
   Waarom heten ze brandstofmotoren? Wérken ze zo? O.b.v. natuurkundige wetten, DIE WE NAAR ONZE SUBJECTIEVE WIJZE hebben toegepast. Zelfs natuurkundige ‘wetten’ zijn subjectief…. DOOR de subjectieve INTERPRETATIE!
   Als je deze stap kunt maken Brt, snap je ook de poll op de homepage..!!

   Kijk eens naar de normale wetten, er zijn wel 8 manieren waarop je de ‘wet’ kunt toepassen.. 2 Voorbeelden? Naar de ‘letter van de wet’.. Je handelt precies wat er letterlijk staat.. 2e vb. Naar de ‘geest van de wet’.. Wat heeft de wetgever met deze wet ‘proberen te vatten, proberen te regelen’..?

   Er is een hele discussie binnen de vrije-energie-beweging aan de gang, die JUIST van het principe van subjectiviteit uitgaat. Zoiets als: Hoe onbaatzuchtiger we met vrije energie om willen/zullen gaan, des te meer ‘bereid’ deze vrije energie is, zou zijn, om te stromen..!! Des te meer de ‘vrije energie’ er IS!
   Grappig nietwaar, de grenzen over van de huidige ‘wetenschap’, en ze daarmee -per definitie- verplaatsend naar onbekende verten! Je wordt als wetenschapper uitgedaagd, op een nooit eerder voorgekomen schaal.

   Het bizarre van wetenschap is, dat je je gevoel dient uit te schakelen, alleen met de ‘hersenen’ voelt.. Terwijl ‘EUREKA!’, toch 1 van de mooiste wetenschappelijke uitspraken is, citaten is zelfs.. 🙄

  13. Dus als ik de logica van Guido volg :
   ‘1+1=2’ is subjectief en een teken van gebrek aan creativiteit en ‘out of the box’ denken.
   ‘1+1=frambozenijs in smurfenland’ getuigd van spirituele ontwikkeling en is net zo waar als dat je wilt dat het is.

  14. Hé, nu eens ’n ‘ingepakte’ sneer-onder-de-gordel van mw. Henk? Grappig, maar ik doorvoelde het meteen. Er is bijna geen andere diagnose voor je mogelijk: Intergriteitsprobleempje met jezélf, maar ik ben graag je spiegeltje hoor..! En dan vrouwen en logica, het is niet de meest natuurlijke combinatie Henkje, zoals blijkt. (Overigens wel een compliment naar vrouwen toe!!)
   Er zijn kosmische/natuurwetten, om het nog ’n láátste keer te vertellen, en er is de subjectieve TOEPASSING en INTERPRETATIE ervan. Waarbij ik zeker jouw schattige ’1 + 1 = frambozenijs in smurfenland’ op voorhand NIET kan uitsluiten. Compliment voor zoveel schattige intuïtie..!

  15. Dus als ik het goed begrijp hebben artsen en wetenschappers zomaar wat uit hun duim gezogen over o.a. de menselijke spijsvertering omdat ze ook niet zo precies wisten, maar dit niet toe wilden geven of zoiets?
   En dat als ze zich nu eens terdege gaan afvragen: ‘Heb je het gevoel dat JIJ het centrum bent van jouw/de wereld?’ gaat bij hen eindelijk een lichtje branden en zien ze bij iedereen die massa galstenen/parasieten e.d. in de lever niet meer over het hoofd/zijn de galwegen opeens niet meer te smal om galstenen -van wat voor formaat dan ook- zonder noemenswaardige problemen door te laten en galblaassparende operaties/het geheel verwijderen ervan wordt definitief afgeschaft.
   Bij alle media wordt dit spetterende nieuws groot gebracht en zeggen de sukkels met het schaamrood op de kaken:’Sorry,sorry sorry, we hebben ons al die tijd vreselijk vergist; de spijsvertering werkt héél anders.’
   De medische boeken worden herschreven/sites als de wiedeweerga aangepast en Rik Cruys, Petra Koelewijn, Andreas Moritz, de rest van het reinigingsgilde krijgen gezamenlijk de Nobelprijs voor de geneeskunde met een postuumvermelding voor Hulda Clark. Eind goed, al goed!

  16. Het duurt even Crypto/WMMZ, maar dan heb je het ook door hè? Ik ben blij voor je!

  17. @ wilmamazone Prachtig scenario < alleen een ding eraan gaat denk ik niet lukken .Dat stukje met het schaamrood op de kaken. Dit soort alweters (reguliere wetenschap) erkent het ongelijk niet. Nu niet en nooit niet. Overigens zie ik jou na vermelding van de nieuwe inzichten door de overheid, deze welzeker gaan verdedigen. Tenslotte is de overheid in jou ogen klaarblijkelijk onschendbaar en alwetend. Overigens is het wetenschappelijk bewezen Dat uitkomsten van wetenschappelijke experimenten vaak beinvloed raken door de vooraf aangenomen veronderstellingen van de uitvoerende wetenschapper. Lijkt mij een duidelijk bewijs van mind over matter ,en daar draait het tenslotte om.

  18. @Guido:

   Er zijn verbrandingmotoren op gas, benzine, water, diesel. Dus waarom niet op zand..? Omdat de ‘afspraak’ is dat we ze op ‘brandstof laten lopen? Is ‘zand’ geen brandstof, als mijn computer er wel op draait.. (En kristallen schedels dat ws. ook doen?)

   Uitdaging: jij gooit morgen zand in de tank van je auto, spreekt met een groepje vrienden af dat het daar op loopt en gaat een stukje rijden.

   Waarom heten ze brandstofmotoren? Wérken ze zo? O.b.v. natuurkundige wetten, DIE WE NAAR ONZE SUBJECTIEVE WIJZE hebben toegepast. Zelfs natuurkundige ‘wetten’ zijn subjectief…. DOOR de subjectieve INTERPRETATIE!

   De werking van een verbrandingsmotor is geheel op natuurwetten terug te brengen. Je kan de werking ervan er zelfs geheel mee voorspellen.
   Als jou idee over natuurwetten volledig anders is, maakt dat geen verschil. Hij blijft werken zoals hij voorspeld is te werken.

   Als je deze stap kunt maken Brt, snap je ook de poll op de homepage..!!

   Die poll is erg rechtlijnig. Hij gaat er bij voorbaat van uit dat er een centrum is van je eigen of andermans wereld. Daardoor stel je een vraag waar een vooronderstelling ingebakken zit.
   Bovendien heeft hij maar 4 antwoorden. Dat wijst er meer op dat jij zelf er maar 4 antwoorden op kan verzinnen.
   Die poll zegt daarom meer over jou dan over het niveau wat je moet hebben hem te begrijpen, lijkt me.

   Kijk eens naar de normale wetten, er zijn wel 8 manieren waarop je de ‘wet’ kunt toepassen.. 2 Voorbeelden? Naar de ‘letter van de wet’.. Je handelt precies wat er letterlijk staat.. 2e vb. Naar de ‘geest van de wet’.. Wat heeft de wetgever met deze wet ‘proberen te vatten, proberen te regelen’..?

   Dat een wet uit een wetboek aan interpretatie onderhevig is, wil niet zeggen dat die eigenschap overdrachtelijk is op een natuurwet.

   Er is een hele discussie binnen de vrije-energie-beweging aan de gang, die JUIST van het principe van subjectiviteit uitgaat. Zoiets als: Hoe onbaatzuchtiger we met vrije energie om willen/zullen gaan, des te meer ‘bereid’ deze vrije energie is, zou zijn, om te stromen..!!
   Des te meer de ‘vrije energie’ er IS!

   Leuk idee hoor. Kom eerst maar eens met werkbare resultaten.

   Grappig nietwaar, de grenzen over van de huidige ‘wetenschap’, en ze daarmee -per definitie- verplaatsend naar onbekende verten! Je wordt als wetenschapper uitgedaagd, op een nooit eerder voorgekomen schaal.

   Ik denk dat de wetenschap niet zeurt om te weinig uitdagingen.

   Het bizarre van wetenschap is, dat je je gevoel dient uit te schakelen, alleen met de ‘hersenen’ voelt..

   Dat lijkt me nogal een vooroordeel.

  19. Ik zal nu heel kort en krachtig uitleggen hoe alles in elkaar steekt en waarom beide partijen het meestal bij het verkeerde eind hebben.
   Jullie missen jullie eigen oorsprong, wie ben je eigenlijk om hier van alles te verkondigen. Of je nu Guido bent of Wilmazone of wie dan ook, al bedenk je een nickname of niet, wat is de werkelijkheid, de oorsprong, van al wat is.
   Als je hier geen gevoel mee hebt, dan maakt het voor mij niet meer uit. Dan lullen jullie allemaal in de ruimte, zonder er ook maar iets mee te bereiken. Ken je oorsprong en je zult meer kracht, levensenergie hebben, begrijpen wat waar is en wat niet.
   Alleen Nu is werkelijk, wie ben je Nu. Alles wat erna komt is of onzin of iets wat gebeurt, waar je een reactie kan hebben van, ik ga mee met deze stroom of ik ga er volkomen tegenin. Maar de vraag, voor mij een weet is, wat is de werkelijkheid, welke vragen zijn dan nog interessant. Vannuit het Nu is er veel om los te laten, er zijn alleen nog wat dingen te doen. Namenlijk, de aarde weer vervormen tot het paradijs wat het was. Voor mij is het al het paradijs, nu nog voor jullie allemaal.

  20. @Martijn, voor mij was het al ‘eerder’ paradijs… hahahha Wedden? Je bent een schat, je zou zomaar een vriend van me kunnen worden!!
   🙄 Wat een passie, wat een plezier straal je uit man. Dát zie ik. Of ik nou Guido heet, of Martijn.. hahaha.
   Brt, je bent op een mooi pad beland! Dát vind ik. Sorry… Lijkt me.. hahaha..

  21. Guido, ik hou van jou.
   We zijn allang vrienden, echt.
   Ik heb een half jaar lang zo genoten van de wisselwerking tussen jou en mij. Haha, zonder elkaar gesproken te hebben.
   Gods wegen zijn ondoorgrondelijk, uit Bluesbrothers.
   Wij zijn Soulbrothers, we spreken elkaar vast nog eens en anders vibreren we op z´n minst op hetzelfde niveau.
   Ik geniet van je website, ik neem zeker niet alles voor zoete koek, maar je doet goed werk en ergens is er een weten dat je eigenlijk nog veel groter bent dan je laat zien.
   Succes gewenst.

 20. Ik ben niet van welk netwerk dan ook. Ik ben gewoon van mezelf. En ik stoorde me er aan op wat voor groffe manier het mooie, eerlijke en goede verhaal van Petra op sommige punten – onterecht – onderuit gehaald werd. Uiteindelijk steek je toch je nek uit als je iets schrijft, publiceert. En, ik – en ik denk velen met mij – vond het goed …
  Wat mij verbaasde is dat ik geen enkele (vriendelijk en respectvol geformuleerde) vraag zag naar Petra. Veel kritiek, veel (wetenschappelijk) gebet-weter. Is dit nou die spirituele transformatie waar we nu midden in zouden zitten?

  Punt blijft voor mij dat de wetenschap veel mooie dingen heeft ontdekt, maar ook veel goede oude gebruiken met het badwater overboord gezet, waar we nu gelukkig langzamerhand steeds meer achter komen.
  Blijkbaar hebben we die les eerst moeten leren, net zoals dat de wereld leegplunderen aan grondstoffen (bv Golf van Mexico) en culturen (Afrika, Maya’s, Indianen, Tahitianen) gewoon eenvoudigweg niet werkt en als een boemerang nu op ons terugwerkt.

  Succes met alle kritiek, ik wilde graag wat meer rust, respect en eenvoud terugbrengen in de discussie, sorry, dialoog!
  Rik

  1. Rik, ik begrijp wat je bedoelt. Het heeft alleen met een golvende beweging te maken, wat in elk leven en in elke levenssituatie weer terug komt. Het is niet anders.
   Toen ik hier kwam om te discussiëren in het begin van dit jaar, het onderwerp was ‘wie ben ik’, heb ik werkelijk weken geleefd als een God. Naderhand bleek dit toch allemaal maar weer een tijdmoment te zijn geweest. Maar let op mijn woorden, het komt terug, niet alleen hier, in jou en mijn leven zal het ook steeds terugkomen, tot het er voor altijd is. Het leven in het NU, zonder vooroordelen, zonder goed en fout, gewoon het Zijn. In jou, in mij, in iedereen, in alles. Altijd is het Nu het Zijn er. De rest is illusie.

  2. Rik je hebt het nu over “Succes met alle kritiek, ik wilde graag wat meer rust, respect en eenvoud terugbrengen in de discussie, sorry, dialoog!” maar als je bij voorbaat al niet wilt reageren op bv mij , kun je dan nog van een dialoog spreken ?

  3. Zou je het fijn vinden Gait als mensen je voor ‘vol’ aan zien?

  4. Het is zinloos om een dialoog aan te gaan met mensen die niet van hun idee zijn af te brengen Gait. En nu doel ik niet op Rik maar op jou. Het beste is dan weigeren, wat Rik ook doet.

 21. O ja, dat was ik vergeten. Ik ben in ieder geval erg blij dat ik die lever reinigingen doe, gedaan heb. Veel groene zachte galstenen kwijt. Een vriendin van mij niet. Die kreeg op een bepaald moment zo’n helse pijn dat ze zich de tijd niet meer gunde om haar galblaas en lever te reinigen en heeft – tot haar spijt – haar ‘onnodige’ galblaas laten verwijderen.

  Waar of niet, waarom leren de artsen en chirurgen niet hoe je op een natuurlijke wijze het lichaam kan reinigen …?

  Rik

  1. Rik, Ik vind het een mooi verhaal , wat je schrijft , je vriendin heeft door de pijn haar galblaas moeten laten verwijderen. en dat is jammer erg ingrijpend , je vriendin had blijkbaar door dat het niet op te lossen is met een potje olijf olie, niks meer niks minder.
   Mocht jij ook last krijgen van hevige pijnen veroorzaakt door een galsteen die jou galblaas afsluit , dan adviseer ik jou een homeopathische pijnstiller en de bovenstaande ongelovelijke gal en leverzuivering. !! en ga absoluut niet naar de huis arts !!!
   voor de rest van de mensheid raadpleeg bij medische problemen altijd de huisarts !!

  2. @ Gait

   Wellicht een leerzaam boekje voor je..

   Oneerlijke discussiemethoden:
   1. Iemand in een extreme hoek dringen
   a. Door hem heftig emotioneel te bestrijden.
   b. Door hem meer in de schoenen te schuiven, dan hij beweerd heeft.
   c. Door uit zijn stelling gevolgen te trekken, die er helemaal niet uit hoeven voort te vloeien.

   2. Afleidingsmanoeuvres:
   a. Door de discussie ongemerkt naar een ander terrein te verleggen.
   b. Door met veel lawaai een aanval te lanceren op één zwak argument.
   c. Door een niet terzake doende tegenargument aan te halen.
   d. Door de spreker te overbluffen met bvb. geleerde taal, behaalde diploma’s, enz.

   3. Suggestieve methodes:
   Volgens prof. Van Hoesel zijn er vnl. drie manieren om iemand tot het aanvaarden van onze mening te brengen, nl. door iemand te dwingen, te overreden of te overtuigen. Het laatste gebeurt met eerlijke argumenten. Het overreden gebeurt door middel van suggestie:
   a. Door termen te gebruiken met tendentieuze gevoelswaarde
   vb. Mof i.p.v. Duitser, zuiplap i.p.v. alcoholverslaafde, “dames” en “heren” als opschrift op de toiletten voor het hoger kaderpersoneel en “vrouwen” en “mannen” voor het lager kader.
   b. Door het uitbuiten van bepaalde denkgewoontes
   De spreker maakt hier handig gebruik van bepaalde bij de toehoorders bestaande vooroordelen, veralgemeningen, enz.
   c. Door de analogie-redenering
   Er wordt hier misbruik gemaakt van een vergelijking tussen twee zaken die wel overeenkomsten vertonen maar waarbij de verschillen even over het hoofd gezien worden.
   vb. een mens met een machine of een computer vergelijken.
   Ik citeer een voorbeeld omdat het zo prachtig is:
   ‘In een inleiding die een drankbestrijder voor een groep Achterhoekse boeren hield, was één van zijn stellingen geweest, dat de alcohol niet alleen op de geest, maar ook op het lichaam een vernietigende uitwerking heeft. Om zijn betoog kracht bij te zetten liet hij een pier in een glas jenever vallen en inderdaad, het resultaat was overtuigend: na enige krampachtige bewegingen van het beestje werd het iedereen duidelijk, waar de uitdrukking “zo dood als een pier” vandaan komt. “Duidelijker”, zo vervolgde de spreker “kan ik u de verderfelijke werking van de alcohol niet demonstreren”. Hoewel het gros van deze boeren zichtbaar onder de indruk was, stapte één van hen echter onverstoorbaar naar voren, greep het glas jenever resoluut beet en dronk het in één forse teug leeg. “Ja, ziet u”, zo wendde hij zich tot de onthutste spreker, “ik heb ook zo’n last van wormen!”.
   d. Door suggestieve technieken
   vb. het steeds weer herhalen van beweringen ev. in ietwat andere bewoordingen; door een overtuigde, zelfbewuste wijze van spreken; door zijn prestige of autoriteit in een vakgebied te gebruiken op terreinen waar men die niet heeft; door suggestieve vragen (Vb. “je hebt het zeker wel begrepen?”).
   e. Door iemand voor een schijnbaar dilemma te plaatsen
   Men probeert iemand te laten kiezen tussen twee alternatieven terwijl er in feite nog heel wat andere mogelijkheden zijn.
   vb. je bent normaal of abnormaal, je bent ziek of niet ziek.
   f. Door een valse paradox te lanceren
   vb. er is soms veel verstand nodig om iets onbegrijpelijk te vinden, uiterlijk heftig weigeren betekent vaak innerlijk accepteren, blaffende honden bijten niet.
   g. Op de man spelen
   Als men het niet kan redden met redelijke argumenten dan maar iemand persoonlijk aanvallen.
   h. Oudemannenhuis-discussie
   Hierbij luistert de ene niet naar de andere, maar herhaalt en verdedigt gewoon zijn eigen argumenten zonder in te gaan op die van de ander.

   4.Fouten bij het begrijpen en oordelen van anderen:
   1. Te snel oordelen op basis van onvoldoende aanwijzingen.
   2. Geen rekening houden met de totaalstructuur.
   vb. als twee personen hetzelfde gedrag vertonen, dan kan dit om verschillende reden zijn.
   3. Geen rekening houden met iemands levensfase die een gedrag kan verklaren.
   4. Oordelen op emotionele, subjectieve basis in plaats van te steunen op objectieve gegevens.
   vb.een taxi-chauffeur weigerde de zanger Lenny Kravitz mee te nemen in zijn auto omdat hij blijkbaar dacht dat alle negers criminelen zijn; dit was de inspiratie voor Kravitz’ bekend lied “Mr. Cabdriver”.
   5. Veralgemenen op grond van vergelijking met gekende personen.
   6. Het halo-effect: uitgaande van een goede eigenschap iemand ook andere goede eigenschappen toekennen. Bij het horn-effect geldt hetzelfde voor een slechte eigenschap.
   7. Eigen kenmerken of motieven toekennen aan anderen (projectie).
   8. Het niet opmerken van verborgen eigenschappen.
   9. Over het hoofd zien van onbewuste motieven van een gedrag.

   Bron: Van Hoesel, A.F.G., Zindelijk denken, Nelissen, Bloemendaal, 1973
   Hier te bestellen:
   http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/zindelijk-denken/1001004005089344/index.html

   [1] Van Hoesel, A.F.G., Zindelijk denken, p.123
   1

  3. Mooi verhaal Gait? Misschien dan ook Rik respecteren en gewoon een antwoord geven op de mooie vraag van Rik: ‘Waar of niet, waarom leren de artsen en chirurgen niet hoe je op een natuurlijke wijze het lichaam kan reinigen …?’
   Nou niet de vraag zélf beantwoorden, maar waarom artsen dát niet leren..??!!

  4. Guido, je hoeft het lichaam van binnen niet te reinigen , dat doet het lichaam zelf ! via de uitscheiding van urine en of faeces , niks meer niks minder van buiten zou ik het regelmatig even douchen en of wassen , maar dan heb je het wel gehad. gevarieerde voeding, voldoende drinken en dat is eigenlijk alles

  5. @gait Ik neem aan dat je wel kunt meegaan met de gedachte dat mensen in biologisch opzicht zoogdieren zijn. Als ik dan kijk naar andere zoogdieren b.v. honden en katten zouden die ook niet hun darmen en maag enzo hoeven reinigen toch? waarom eten ze dan gras zodat ze van de haarballen verlost worden middels braken? Das toch ook reiniging? En ik kan je verzekeren dat ze heel kieskeurig zijn wat betreft het soort gras dat ze daar voor gebruiken (indien in de natuur en niet in de stad).zomaar even een voorbeeldje uit de natuur ,waar wij als mensen eigenlijk deel van uit maken.

  6. Marcel,

   Ik moet ook wel eens flik kotsen, aan de ene kant vervelend, aan de andere kant ook wel weer fijn, verlost van troep wat toch niet goed voor je is.

  7. @ martijn maar daar zoek je niet de juiste grassoort voor op toch? Ik bedoel das meer als je de verkeerde dingen genuttigd hebt zonder nadenken over of het wel goed voor je was haha

  8. @gait: ja sorry hoor, maar heb je nou een link naar Wikipedia vergeten? Heb je een ander wetenschappelijk bewijs voor je stellige overtuiging, want je zegt er niet bij ‘ik denk’ of ‘ik vind’. Het moet dus wetenschappelijk bewezen zijn..? Toch?
   Dus vraag ik maar netjes naar ‘de’ link naar Wikileaks, eh.. Wikipedia!
   (overigens beantwoord je de vraag niet, waarom artsen niet leren in hun praktijk, hoe dat je je lichaam reinigt! Jij zegt gewoon dat je lekker moet kakken, douchen, wassen enz. ? Wij noemen dat gewoon de 4 S-en.. Shit, shave, shower and shampoooh.. 🙄

  9. niets mooiers!
   maar mis alleen onze HyperAlert al een tijdje. Tijd om naar huis te gaan, of te komen.. Ben even kwijt hoe het precies zat.. haahhaha

  10. Guido, onze hyper alert komt vanzelf weer terug in ons spectrum. Hij is ff op vakantie of wat anders doen, al komt ie nooit meer terug, wij zullen zijn energie behouden.
   Hij is wel goed, cool, hoe je het ook maar zeggen wil, Hyper Alert, waar ben je, haha

  11. Je geeft hem ruimte voor een (gast)column, vervolgens gaat ie op tournee, ja?, en je ziet hem niet weer.. Hij kan toch gewoon een ansichtkaartje sturen?
   Maar hij ‘is’ er gewoon nog hoor. Ook al is ie omringt door allerlei roadies, groupies, handtekeningenjaagsters (88 pt, 3x woordwaarde) enzo.

  12. Guido, je kan het mooi brengen, haha. Wie weet, maar hij komt terug, dat kan niet anders, vooral na die gastcolumn. Of hij is in verlegenheid gebracht en durft voorlopig niet meer. Maakt ook niet uit. Hyper, come back, jij hebt wat te brengen, je hoeft niet altijd te schitteren, als je maar aanwezig bent, dat is genog.

  13. Ja ik kom terug, en kom zo gauw mogelijk terug op de uitnodiging. Ben nu met kolom warming up oefeningen bezig, ik wist gewoon dat ik eigenlijk niet 10 dagen weg kon, 10 dagen niet online is te lang ik weet het, ik ga daar een oplossing voor vinden. Vroeger verliep de tijd langzamer of zo, 10 dagen is nu in 2010 een oneindigheid die nauwelijks meer te overbruggen valt.

 22. @Petra,
  Wat leuk dat je deze discussie nog volgt !
  Had je deze link al gelezen, er staat een scheikundige verklaring in voor de balletjes in je ontlasting bij een ‘cleansing’ :
  http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(05)66373-8/fulltext , het zijn geen galstenen zoals je denkt.
  Maar als jij je door zo’n cleansing beter gaat voelen dan maakt dat natuurlijk niet uit.
  Voor het geval dat; de symptomen van een overdosis magnesiumsulfaat zijn o.a. misselijkheid, overgeven, lage bloeddruk, lage hartslag, duizeligheid.

  Waar ik me meer zorgen over maak is dat je Andreas Moritz gebruikt als bron.
  Wist je dat Andreas Moritz vooral bekend staat om uitspraken als :
  Damaged or faulty genes do not kill anyone. Cancer does not kill a person afflicted with it!
  (uit http://www.ener-chi.com/cancerarticle.htm )

  Zou je misschien aan kunnen geven waar voor jou de grens ligt tussen spirituele/alternatieve aanbevelingen en gevaarlijke kwakzalverij ?

  1. Beste Henk,
   De grens ligt hem op wat werkelijk is en wat werkelijk bedacht wordt. Wat is werkelijk, alleen dat wat in jou leven Nu gebeurd. Al het denken is onwerkelijk.

  2. Henk, het is toch veel leuker, spannender en getuigend van JOUW PASSIE (!!) dat JIJ vertelt waar voor jou de grenzen liggen. Je bent weer aan het zuigen!!! Waarom zou JIJ niet je eigen mening mogen geven. Bang om afgewezen te worden..? Kom op, niet zo geringschattend..
   En dan hebben we wéér het denigrerende intro van je. Een soort tegenwicht..? Een nieuwe variant om mensen te kleineren! Valt het je niet op, doe eens je best om het te ZIEN..

   @Petra,
   Wat leuk dat je deze discussie nog volgt !

   Ik weet niet hoe dit bij jou als lezer binnenkomt?

 23. Een tip volgens mij gelijkwaardig aan Petra’s tip voor algehele lichaamszuivering/heling : WATER. De titel van het boek “Je bent niet ziek, je hebt dorst” door Dr. F. Batmanghelidj indachtig, heb ik dit de voorbije twee maanden toegepast. Met dank overigens aan de hittegolf waar iedereen de raad kreeg vooral voldoende (water) te drinken.
  Resultaat : chronische maagklachten (sinds jeugd) verdwenen. Stralingspijnen naar rug en bekken verdwenen. Ik kan weer naar hartenlust fruit en rauwkost eten zonder er achteraf voor te moeten ‘boeten’ met oprispingen, reflux, pijn enz. De enige discipline die wordt vereist is dat je naar de waterkaraf grijpt ipv de koffiekan, limonadefles, bierblikje enz… Bovendien een pak goedkoper !

 24. Hi Gait, ach niks persoonlijks tegen jou, ik zag alleen dat sommige van jouw responses verwijderd zijn en vond sommige niet zo aardig, constructief of opbouwend.

  Van Wilmamazone valt me ineens op dat sommige van haar(?) tekst rechtstreeks bij “de Vereniging tegen Kwakzalverij” vandaan komt. Zo zie je maar. Waarom, Wilma?

  Aan Guido de vraag of het wel verstandig is om een reply mogelijkheid te hebben bij al deze artikelen. Het kan ook aanleiding geven tot ‘vervuiling’ door de gevestigde orde. We zijn juist zo bezg nieuwe, bewustere, wegen te vinden in dit leven, naar een hogere frequentie, meer in tune met de natuur dan alleen onze mind, wetenschap. Dat is voor veel mensen een brug te ver, en die houden – in mijn ogen – de voortgang, maar ook de dynamiek, passie en groei van deze dialoog tegen …

  Mijn eigen lieve vader, hij is recent overleden, was een wetenschapper, 3x cum laude: ten 1e Natuurwetenschappen, en daarnaast als hobby Archeologie en Frans (dat laatste heb ik geweten tijdens mijn middelbare schooltijd, een vader die de Franse leraar komt vertellen wat er allemaal niet deugt aan zijn indertijd met veel trots en kunde ontworpen en revolutionaire parkeerschijf, en nog gelijk hebben ook!)

  Maar, vlak voor zijn dood kon en wilde hij geen verklaring geven voor bv ‘graancirkels’. Het was allemaal nep! Ik heb gezien hoe iemand, die intens gevoelig, liefdevol en een natuurmens was in een onmenselijke spagaat lag tussen zijn intuïtie en gevoel tegenover wetenschap en mind. Gecrëerd door een opvoeding in deze westerse wereld …

  Ik heb hem ooit eens gezegd dat de definitie van wetenschap is “die studie die elke dag weer aantoont dat ze het de vorige dag bij het verkeerde eind hebben”. Hij is, ondanks al zijn intelligentie, nooit in staat geweest die stelling (met alle voorbeelden in deze wereld, in de praktijk, te weerleggen …

  Ik sluit de dialoog, Petra mooi artikel ga zo door, Guido bekijk eens op welke manier je vervuiling tegen kunt gaan.

  harte groet,
  Rik

  1. Dat is het hem nou juist, er bestaat geen vervuiling in de zin dat vuil minder is dan schoon. Zonder het vuil zijn er geen schimmels en bacteriën en dus geen paddenstoelen dus geen goede grond voor mooie bomen en geen goede vertering laat staan een gezonde weerstand. Bij sommige reactanten is de knop blijven hangen op alles is k*t en dat dan 100 keer op een dag. Das heel makkelijk op te lossen, dat is redundantie, overtolligheid van meer van het zelfde, een getraind oog leest er direct overheen.

   Wat niet boeit dat absorbeer je niet eens. Voordat je het weet ga je van ‘cleansing’ naar ethnic clensing, het sauberheitsgebot dat niemand wil, smetvrees, er stond iets in ons volkslied dat we van vreemden smetten vrij zijn en van Duytsen bloed en de koning van Hispanje hebben wij altijd geeerd. Ontgiften kan alleen door het gif niet aan te klampen. Trollen bestaan niet werkelijk omdat voor de meerderheid die éénvormige lopende band creaties van deze schepselen nog steeds als uniek worden gezien. Die beestjes en hun ‘vervuiling’ bestaan dus alleen bij de gratie van de totaal niet kritische waarnemers. Zolang een schimmel gevoed wordt met te veel suikers zal die door blijven groeien.

   http://www.wanttoknow.nl/overige/de-ongelofelijke-lever-en-galblaaszuivering/#comment-42053

   Voor geen goud had ik het lijstje van Wattenstaafje over ‘oneerlijke discussie methoden’ willen missen. Dat lijstje kon alleen los komen door voldoende schimmel voeding gemengd met wat Twentse geiten keutels. Alles heeft z’n functie. Als de mesthoop wat te groot wordt nou dan gaan we het bijvoeren wat beperken, actie reactie.

   En niet te vergeten de legendarische 4 s’en van Guido, die kende ik nog niet, nog even oefenen; shit, shave, shower and shampoo. Dat er iets als ontgifting bestaat is zo duidelijk maar laat me nu maar niet te veel op de details in gaan, er zijn nog mensen die ongestoord van hun lunch willen genieten…

   In de middeleeuwen had je professionele poep en pies kijkers, wat moesten we daar altijd om lachen maar nu weet ik dat dat vak direct in ere hersteld moet worden, ik wil jullie de eetlust niet ontnemen maar die kunde gaat verder dan alleen kijken, wielrenners wisten het ook al, je kan aan je urine ruiken of je in vorm bent of niet en ook of er te veel ammoniak vrij komt, er is nog heel veel te leren door onze klinisch gesteriliseerde vies neusjes met aangeleerde moderne ‘wetenschappelijke’ smet vrees.

   Wat zijn we toch achterlijk gemaakt, alles wat ons eigen lichaam produceert is taboe maar de rivier vol gooien met peeceebees en anti depressiva van de horig passief makende fluoride familie, die er voor zorgt dat mannetjes garnalen er als vrouwtjes gaan uit zien dat is pas stoer.

   Theo Maassen – Apenkooien
   http://www.youtube.com/watch?v=2AXJvobvmys

  2. rik waarom zou je in vredesnaam op het sterfbed van je vader nog over de eventuele zin of onzin van graancirkels beginnen ? had je niet wat beters te doen op dat moment ? bij hem wezen of zo ?

  3. @ gait waar lees jij over een discussie aan het sterfbed..? Beetje voorbarige conclusie lijkt mij. Bovendien wie ben jij om te bepalen wat belangrijk is voor een ander om als handvat voor stervensbegeleiding te dienen? Bij het sterfbed van mijn moeder hadden we het over gebraden kippetjes,dat zal dan ook jouw goedkeuring wel niet weg kunnen dragen. Niet dat dat mij ook maar enigszins boeit. Voor mij maakte het, het sterfbed van mijn moeder tot een prachtige belevenis, vol gevoel en vergeving en liefde.

  4. prima toch marcel , maakt miks uit is allemaal prima , maar bij een sterfbed nog discussie’s uit te lokken of maken , tja lijkt mij een stap te ver.

  5. @gait Niet draaien , er is geen sprake van discussie aan het sterfbed,(in de comment van rik)alleen van een discussie vlak voor het overlijden. Ook een antwoord op de vraag waar jij de authoriteit vandaan denkt te kunnen halen ,betreffende de manier en de inhoud van stervensbegeleiding door anderen, blijft onbelicht in jouw antwoord.
   Als je eens goed nadenkt over stervensbegeleiding dan weet je dat het een uiterst persoonlijke benadering vergt, en dat je het niet kan generaliseren. Bovendien is nergens uit te destileren ( in het comment van rik) dat het genoemde gesprek onderdeel uitmaakte van een stervensbegeleiding projekt. Derhalve concludeer ik dat jouw comment alleen ten doel kan hebben om strijd uit te lokken , waarmee je je dus diskwallifiseert om verder aan de discussie deel te nemen mijns inziens.

  6. Jij zegt iets niet om de inhoud Gait, daar ben ik nu wel achter.

  7. marcel stervensbegeleiding kan van alles wezen , een goed gesprek het vasthouden van een hand alleen luisteren , of zelf weggaan als daar om gevraagd word , ik heb van uit mijn beroep regelmatig stervens begeleiding gegeven , als je dat zo kun zeggen. want uiteindelijk kun je er alleen maar voor die gene zijn , op wat voor manier dan ook.

   het laatste wat ik zou doen is een welles nietes discussie beginnen, over het wel of niet bestaan van graancirkels waar haal je het vandaan.

  8. @gait Je begrijpt het niet of wenst het niet te begrijpen. Daarom even voor de duidelijkheid nog dit, nergens is er spraken van dat het genoemde gesprek tijdens het stervensproces plaats had. Jouw comment gaat daar nog steeds van uit. De betekenis van gediskwallifiseert wezen is dat je niet meer mee mag doen .Bij deze sluit ik dus de discussie met jou,vanwege dat je dat zelf niet schijnt te willen en weer oproept tot strijd(op een nogal kinderachtige en doorzichtige wijze).

  9. Goeie vraag Gait: ‘Waar haal je het vandaan?’
   Zie jij het woord ‘sterfbed’ ergens staan, zoals Marcelw je nu al 2 keer heeft gevraagd..?
   ‘Maar, vlak voor zijn dood kon en wilde hij geen verklaring geven voor bv ‘graancirkels’.’

   En mag je een paar maanden vóór zijn dood ook nog ‘vlak voor zijn dood’ noemen? Bij een mens van dik 80 jaar bijv. Je vult zaken in Gait, legt mensen woorden in de mond. Je projecteert en legt mensen woorden in de mond.

   Overigens is nooit wetenschappelijk bewezen, dat het in discussie gaan met een stervende (idd aan zijn/haar sterfbed), met name over graancirkels, evt. onder het genot van gebraden kippetjes, ONVERANTWOORD is..

  10. Marcel rik spreekt van vlak voor het overlijden , ik neem aan dat hij daar geen maanden mee bedoeld , maar uren misschien minuten , anders zou het niet relevant zijn om het overlijden te benoemen , het voegt dan mijn inziens niets toe.

   wat ik me wel afvraag mbt stervensbegeleiding of jij wel weet waar je over praat, heb jij bv wel eens ruziënde familie bij een bewoner weg gehaald ? heb jij wel eens de vraag moeten beantwoorden waarom het zo lang duurt ? heb jij wel eens een mens af moeten leggen ? moeten scheren ? moeten verzorgen ? katheters verwijderd na overlijden ? morfine pompjes verwijderd ? vragen van boze familie gehad ? of er niet geholpen kon worden bij overlijden, enz enz enz ?

  11. @gait nou vooruit,op een normale vraag kan je van mij wel een normaal antwoord krijgen .Ja er zijn verschillende mensen overleden in mij armen zowel in een professionele setting als prive. Ook afleggen en het verwijderen van infusen catheters e.d. is mij niet vreemd . Ruziende familie die ruzie aan het maken waren over wie de ringen zou erven of wat dan ook , ja heb ik ook weggestuurd ,lastige vragen beantwoorden was meestal standaard in die situaties. Ik meen mij trouwens te herinneren dat ik al eerder melding heb gemaakt van het feit dat ik in de gezondheidszorg werkzaam ben geweest. Waarop jij je afvroeg of dat als patient dan wel verplegende was ( jij ging er toen vanuit dat het patient in een pz zou zijn geweest). Nou is het jouw beurt om de openstaande vragen van het afgelopen jaar te beantwoorden.

  12. uit je vragen meen ik op te merken dat jou perceptie anders is dan die van de gemiddelde nler ik bedoel het niet positief of negatief, en trouwens 1 gek kan meer vragen dan 10 wijzen kunnen beantwoorden.

   vriendelijke groet Gait

  13. guido , ten eerste was de discussie niet met jou , je mengt je er tussen als een verwend kind. ten tweede jou opmerkingen in dit stuk zij dusdanig warrig en onbeschoft dat ik me afvraag of je geestelijk wel helemaal prettig functioneert.

  14. @gait nou nog eentje dan .Ik ben ook niet de gemiddelde nier, ik ben eeuwigdurend bewustzijn,op doorreis in deze incarnatie. Overigens wat jij meent te moeten opmerken is geheel op jouw conto te schrijven. Echter het ontslaat je niet van het normale gebruik om elkaar te beantwoorden op vragen,dus bij deze ( wat mij betreft) je laatste kans om de openstaande vragen te beantwoorden.

  15. Marcel , heel goed ! fijn dat je eeuwigdurend bewustzijn bent dat zo’n verheven persoon nog praat met een boeren lul als ik , dat is dan wel heel bijzonder !! dank daar voor.

   Marcel niet alle vragen vind ik relevant en ga ik dus ook niet op in. ik hoop dat je goddelijke zelf dat wil aanvaarden zonder dat de hemel op mijn hoofd valt !! o verhevene ! oo hoogeplaatste nierigheid !!

  16. @gait Laatste bericht aan gait ,aangezien je niet de beleefdheid wilt tonen om mijn vragen te beantwoorden, vindt ik het niet langer nodig nog energie in jou te steken .Je gaat verder je gang maar ,ik denk dat een ieder hier ondertussen wel door heeft welke rol je hier speelt ,een verzorgende onwaardig helaas.

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Diskwalificatie
   Mijn toevoeging ; voor speler kun je lezen discussiegenoot,en voor de overige termen sport en spel mag je invullen het deelnemen aan een forum als deze.

  17. @ gait sorry die laatste comment van jou had ik even gemist.Het valt me mee dat je toch over een zekere zelfkennis beschikt.

   een boeren lul als ik ,

   Evenwel zie ik mijzelf niet als verheven hoor, wel tekenend dat je jezelf verlaagd tot een dergelijke reaktie. Zegt wel een hoop over jou.

  18. ha ha ha ik kan alleen maar lachen op je reactie !
   zal ook wel aan mezelf liggen , mare verhevene als je nu nog dringende vragen hebt stel ze dan hier onder zo niet dan niet

 25. Jammer dat de discussie over het wel of niet werkzaam zijn van de ‘ongelofelijke lever en galblaas reiniging’ zoals Petra Koelewijn hierboven schreef een beetje ondergesneeuwd is. Hier nog eens de link naar het artikel in de Lancet waaruit blijkt dat het niet helemaal klopt en dat je eventuele galstenen (voorzover je er last van hebt) er niet mee wegkrijgt;
  http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(05)66373-8/fulltext ,

  Een ander maar vergelijkbaar verhaal met inhoudelijke argumenten waarom de zeepsteentjes in je ontlasting geen galstenen zijn ;
  http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/flushes.html
  (De ‘steentjes’ in je ontlasting na deze ‘cleansing’ smelten heel erg gemakkelijk, in tegenstelling tot echte galstenen die harder zijn en niet in de koelkast bewaard hoeven te worden en niet blijven drijven in water).

  Ik vind het wel teleurstellend dat Petra niet meer gereageerd heeft op inhoudelijke kritiek. Ook jammer dat ze niet wat meer afstand heeft genomen van Andreas Moritz, terwijl ze zelf (mijn inschatting, misschien zit ik er helemaal naast) gewoon onschuldig bezig wil zijn met spiritualiteit en niet bewust probeert om mensen op te lichten.

  1. Beste Henk,
   Je hebt in juli gereageerd op een artikel van Petra Koelewijn. Haar artikel is in een nieuwsbrief geplaatst en daarmee ook alle reacties daarop. Vandaar dat ik vandaag pas jouw reacties gelezen heb.
   Je haalt in je reactie “de lancet” aan.
   Zoals je weet wordt de waarheid heel veel geweld aangedaan door de mensen die aan de touwtjes trekken. Er werken krachten in deze wereld van geld maken en hebzucht die er baat bij hebben om de mensheid zand in de ogen te strooien. Zo is bekend dat wat men tegenwoordig de medische wetenschap noemt pas in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw is ontstaan door rijke families die in de olie zaten en naar luccratieve middelen zochten om zich nog verder te verreiken. De Harvard Universiteit, die de maatstaf van de medische wetenschap is geworden, wordt gefinancierd door olie, pharmacie en de grootste graaiers van deze planeet.
   De voedingsmiddelen die we eten worden vervuild met chemische bestrijdingsmiddelen, fruit wordt onrijp gepklukt, gekoeld, vergast. Alee natuurlijke vitaminen worden uit onze voeding gestolen, en we worden ziek. We gaan naar een dokter die “medicijnen” heeft gestudeerd in plaats van gezondheid. Artsen die nauwelijk geleerd hebben wat vitaminen werkelijk op celniveau doen.
   De medische tijdschriften zijn niet onafhankelijk, want ze schrijven over “onderzoeken” en “doorbraken” van wetenschappers die gefinancierd zijn door ?? de pharmaceutische industrie. De voeding maakt ons ziek, en de artsen houden ons ziek, want de stem die het hardste roept wordt gehoort. Er bestaan al oplossingen voor Hart en vaatziekten, diabetes en vele soorten van kanker, maar ja … dan heb je extra vitaminen nodig, en die worden gewonnen uit biologische voeding en daar kan het “grote geld” niet mee leven want dat ondermeint hun geldstroom. Dus worden ze bealachelijk gemaakt. De kruidenmiddeltjes die we vroeger gebruikten werden in de ban gedaan. Er worden onderzoeken gedaan die aantonen met “chemische” stoffen, of “bespoten” kruiden. En inderdaad dan werkt het niet. Gek he.
   Als je zo zeker bent van de “Lancet” slaap dan maar lekker door. Zelf heb ik de leverreiniging al verschillende keren gewoon gedaan, en met heel bijzonder resultaat.
   Doe het maar. In het oude Griekenland zei men al”: “onderzoek alles, en behoud het goede”. Geloof mijn woorden niet, maar ga zelf o zoek bij alternatieve bronnen.
   Lees eens: op de website van Dr. Rath. http://www4nl.dr-rath-foundation.org/. Koop het boek van Dr. Gábor Lenkei “Censuur”(wat u niet mag weten over uw gezondheid). Of abonneer je op “uitdaging.net” een gratis nieuwsbrief over gezondheid, waar jouw mening dus ook gehoord wordt. Verruim je blik, wat heb je te verliezen- behalve je gezondheid. met vriendelijke groet Jan

 26. Zoals gezegd een erg mooi artikel. Een ieder staat het vrij om er iets mee te doen of niet.

  @henk; De discussie is niet ondergesneeuwd. Zie mijn reactie van 24 juli om 13:36 uur. Wel lézen he? (hoewel ik me hartstikke goed kan voorstellen dat het lastig is om zinnige reacties te filteren uit de nodeloze onzin-reacties van gait 😉 ).

 27. Zoals gezegd een leuk en interessant artikel waar iedereen mee kan doen (of niet doen) wat ie wil.

  @henk, de discussie is inderdaad wat ondergesneeuwd. Dat kan ook niet anders met zoveel nodeloze onzin-reacties zoals die van gait. Toch heb ik wel degelijk inhoudelijk gereageerd op je (meermalen aangegeven) link, die verwijst naar conclusies van een onderzoek gebaseerd op één 40-jarige vrouw. Zoals gezegd, erg wetenschappelijk…

  Het frapante is dat er 2 type reacties lijken te zijn: Personen die het daadwerkelijk hebben geprobeerd; en die zijn unaniem enthousiast.
  En de personen die kritisch zijn, maar die het zonder uitzondering allemaal nooit hebben geprobeerd.

  Zelf heb ik het geprobeerd en hoor dus bij de enthousiaste categorie.

 28. Ik heb eenzelfde leerproces achter de rug en heb ontdekt dat de ziekte kanker die in mijn familie als een epidemie voorkomt, te wijten is aan een enzymdefect van de lever.
  Daardoor ontstaat in de door ons in het ”westen” meestal gevolgde levenswijze een chronische vermoeidheid.

  Er zijn vele vormen van enzymdefecten die de lever betreffen,maar het systeem wat ziekte veroorzaakt en de gedachte erachter zijn hetzelfde. Onze overconsumptie en contact met allerlei stoffen die dit systeem belasten zorgt voor onze welvaartsziekten. Ons gezondheidssysteem wil om reden van consumtie en leven op kosten van ziekte niet achter deze waarheid komen dat we een deel van de natuur blijven en ook zo moeten blijven leven voor behoud van werkelijke gezondheid.

  De een ontwikkelt bijvoorbeeld borstkanker,de ander een andere vorm van kanker,al naar gelang in welke enzymen deze defecten optreden. Indien je een defect hebt in deze ontgiftingssystemen wordt door gifstoffen ons DNA verder beschadigd waardoor weer andere defecten kunnen optreden.Dat is niet hoopgevend voor ons nageslacht en bewijst dat we generatieoverbruggend moeten gaan denken,ook in geneeskunde.
  De enzymdefecten hoeft geen schade te berokkenen indien je de werking en de effecten van dit soort enzymen van de lever kent en weet volgens welke regels je moet leven..Dat zijn dus niet de consumptieregels van de regulieren.

  Het is niet verwonderlijk dat onze reguliere geneeskunde deze processen in deze samenhangen geen aandacht geeft. De medicatie die wordt verstrekt is namelijk uiterst schadelijk voor de leverfases en daarmee de meeste medicatie erger dan de ergste kwaal.

  1. Hallo Haddock
   Mag ik je op de site wijzen http://www.gnm-nl.be hier staat erg veel informatie op van Dr Hamer Hij heeft een geweldige zienswijze over het ontstaan van kanker maar ook alle andere ziektebeelden.
   Dit gegeven is al vele jaren bekend maar mag blijkbaar niet naar buiten komen.
   Er zijn seminars en lezingen te volgen zodat je zelf kan ontdekken hoe het zit.

 29. Hoi

  Kan iemand mij helpen?
  Ik heb zojuist de tweede keer een leverreiniging gedaan.
  Bij de eerste keer kwamen er wel groene bolletjes tevoorschijn bij de ontlasting, maar nu de tweede keer niet. Ik vind dat nogal vreemd.
  Het enige dat ik anders heb gedaan is dat ik nu lijnzaadolie heb gebruikt in plaats van grapefruitsap. Kan het daar iets mee te maken hebben of heeft iemand een ander idee?

  1. Hoi flitsie,

   waarom lijnzaadolie? Ervan uitgaande dat je de moritz manier doet, moet je of grapefruitsap, of evenredig citroen- en sinaasappelsap gebruiken met de olijf olie.
   Het kan zo zijn, dat na de eerste zuivering de volgende lading stenen nog niet ver genoeg achteruit je lever naar voren zijn ”gezakt”. Volhouden, de volgende keer komen er waarschijnlijk wel weer stenen mee.
   Ik heb er 7 achter de rug, en ben van een hoop kwaaltjes af dus het is echt aan te raden om door te gaan. Wel belangrijk dat je precies de ”spelregels” volgt!
   Succes

 30. HAi hai

  Ik heb even een belangrijke vraag over het reinigen van de lever.
  Ik heb geen gal blaas meer die is in juni 2010 verwijderd ivm galstenen
  Ik heb bijna 3 jaar rond gelopen met vreselijke koliek aanvallen zonder te weten dat dat werd veroorzaakt door gal stenen
  Na 3 jaar dokteren en een arsenaal aan medicatie gebruikt te hebben kwamen we er achter dat ik een knikker potje had
  Nou eruit dat ding was mijn eerste reactie
  Op naar een beter leven …….. hmmm dacht ik nou niet dus 🙁 ik heb zo nu en dan nog steeds aanvallen en ben al ruim 2 jaar aan de gal diarree wat me erg belemmerd in het leuke leven
  Want ik ga echt niet eerder de deur uit voor ik ben wezen toiletteren
  Hoe bedoel je een beginnende neuroot en dat al op me 46e grrrrr
  Ik heb een drukke baan met een zwaar rooster ochtend avond en nacht diensten
  Ik probeer zo gezond mogelijk te eten ben na 30 jaar gestopt met roken ( Cold turkey ) dus geen hulp middelen
  Das nu anderhalf jaar gelee dat ik me laatste peuk heb uitgedrukt 🙂

  Maar nu me vraag ; Mag ik,en is het risicoloos om ook deze lever reiniging te doen
  Ik hoor en lees er goede dingen over
  Ik vind het dood eng om dat ik niet weet als ik zonder galblaas dat wel of niet mag doen
  Of moet ik iets anders gebruiken omdat ook te mogen

  Ik zou hier heelllll graag advies over willen en misschien lotgenoten hun ervaringen willen lezen die ook geen galblaas meer hebben en ook de reiniging zijn ondergaan en hun belevenissen willen weten

  Met vriendelijke groetjes Linda

  1. @Linnie: Misschien als je op colonreiniging en/of darmreiniging googled vindt je vast wel een aantal (natuurartsen etc.) adressen waar jij met je vraag terecht kan. Ook googlen op lever- en galreiniging vindt je wel wat van je gading. Gewoon hier en daar je vraag stellen. Veel succes en groet.

  2. @Linnie Moritz beschrijft in zijn boek ook een vrouw zonder galblaas die de reiniging met tevreden resultaat afronde. Ik zou zeggen, lees eerst het boek goed.

 31. Geweldig artikel! Dit wil ik graag gaan toepassen, maar ben allergisch voor appels. Wat kan je dan in de week voor de reiniging het beste gebruiken?

  Wat zijn de verhoudingen van de mix met olijfolie en grapefruitsap?

  1. En bestaat er een kans dat de allergieën minder worden of verdwijnen aangezien dat ook met gal te maken heeft?

  2. @Lis, ik heb het boek van Andreas uitgeleend anders zou ik even kijken voor je, want hij heeft wel een alternatief voor het nemen van appelsap. Omdat niet iedereen er tegen kan. Ik vermoed dat het appelazijnzuur is, vermengd met water. Maar hou me even ten goede, er is een alternatief, dat is wel zeker.

  3. Bedankt allemaal, daar is het heel duidelijk omschreven inderdaad Cozmic. Moet te doen zijn. Ik weet wel dat ik nooit meer naar een reguliere dokter ga. Loop al langer dan een week met constante, helse buikpijn links bovenin mijn buik en dit speelt al veel langer. Kon één dag zelfs niet recht lopen. Je zit daar dan 1 minuut en krijgt te horen dat het je maag is en ze schrijven iets voor. Ik denk dat het mijn galblaas is persoonlijk en misschien zelfs de lever.

   @nachtuil: Zou je niet ook allergisch reageren op appelazijnzuur?

  4. In plaats van appelsap zijn er 2 dingen die je kunt gebruiken (uiteraard niet tegelijkertijd):
   – pure cranberry sap (=niet goedkoop..)
   – Gold coin Grass (=kruidenelixer, ook niet goedkoop!)
   Heb zelf nu alle 3 de opties geprobeerd. De pure cranberrysap heeft me in totaal zo’n 25 eurie gekost. Vrij zure drank wel.. Je drinkt dan zo’n 900ml per dag hiervan (incl. het water waarmee het is gemengd), dus best veel in totaal: 900ml + 1500ml water.
   Gold coin grass is het eenvoudigst in gebruik; 15ml bij het wakker worden, een half uur voor het ontbijt. Wel het duurste helaas; 42,= euro (incl. verzendkosten). Dit heb ik de afgelopen zuivering gebruikt. Praktisch in gebruik omdat je de rest van de dag geen rekening meer hoeft te houden met wat je hoeveel en wanneer hebt te drinken. Wel minder voor de portemonnee helaas..

   Over de verhoudingen olijfolie/grapefruitsap: dit is 125ml / 180ml. Het grapefruitsap kun je overigens ook vervangen door sinaasappels 🙂

   Suc6 !

 32. Ik had allerlei klachten: galstenen, bultjes met cholesterolkristallen op mijn ooglid (tweemaal weggesneden maar weer teruggekomen), leverproblemen etc. Toen de leverreiniging gedaan. Resultaat: honderden stenen kwamen eruit! Ik ben nu zeer gemotiveerd om door te gaan en alle stenen te verwijderen. Mijn geplande galoperatie afgezegd. En nu ook echt bewust van gezonder eten en leven. Voor mij echt een eye opener en een belangrijke ervaring rijker. Wel goed het boek van Moritz lezen (H4).

 33. Heb mijn eerste kuur achter de rug. Ongeveer 50 steentjes, ben van plan het binnenkort nog eens te doen om te kijken hoeveel ik er dan heb.

  Merk overigens al wel dat ik erg op knap. Je leest veel op internet, ik heb om te starten het e-book gedownload van http://www.reiniginglever.nl lekker beknopt en ook nog vol met tips. Misschien hebben meer mensen hier wat aan als ze van plan zijn om te starten!

  Groetjes,
  Linda

  1. Hallo moet nog beginnen, vindt dat erg moeilijk, ook omdat ik het niet duidelijk geschreven vindt, ben al zover dat in de zes dagen de dingen die ik wel of niet mag, opgeschreven heb, dan de zuiveringsdag?? per uur?? en dan slapen, ben benieuwe, ga denk ik 13e starten! Heeft iemand nog tips?
   Marja

 34. Hoi Petra,

  Hier nog een late reactie op je artikel en weet niet of je dit nog leest, maar probeer het toch maar.
  Ik ben zelf met mijn 3e leverreinigingskuur bezig en oogst steeds steentjes. Waar ik erg benieuwd naar ben is hoeveel reinigingenen jij zelf nodig hebt gehad om je lever volledig schoon te maken?
  Ik lees namelijk wel hoeveel reiniging gemiddeld nodig zijn, maar ik lees van niemand een persoonlijke ervaring hierin. Dus hoop dat je dit nog leest en hoop op antwoord.

  Vriendelijke groet (een andere) Petra. 😉

 35. Vier jaar geleden zijn er bij mij via een echo galsstenen geconstateerd na een koliek aanval.
  Twee maal per jaar deed ik de galblaas/lever reinigingskuur van dr Clark met succes.
  Ik voelde me na de kuur weer een paar maanden beter en minder pijn in mijn rechter zijde.
  Vorige maand was dit anders. Tijdens een volgende kuur nadat ik de twee bitterzout drankjes ophad en de mix van olie/grapefruit/walnoottinktuur heb ik een helse nacht meegemaakt die 4 dagen bleef aanhouden. Het bleek dat ik zelf nu een koliek aanval had opgewekt dit omdat naar later bleek een steen van bijna 2 cm doorsnede niet door de galbuisjes kon worden geduwd.
  Gevolg zware pijnstillers en een operatie van verwijdering van galsteen en blaas.
  Mij advies is dan ook. Wees geinformeerd over de grote van de steen voordat je aan de kuur begint anders kan het een van de ergste nacht van je leven worden.

  1. Sowieso is het slecht voor je lever om dit maar 2x per jaar te doen om te beginnen, dat kan alleen als je geen stenen meer hebt. Als je het protocol van Andreas Moritz uit zou hebben gevoerd loop je geen risico als je tenminste alles tot de letter volgt uit het boek. De flush moet je ook echt elke maand uitvoeren anders krijg je alleen maar meer problemen, ondertussen stoppen terwijl je nog stenen hebt is geen optie. Bij 2x achter elkaar zonder stenen dan ben je steen-loos en dan kun je pas overgaan op bijv. 2x per jaar. Nierreiniging is ook verplicht na een aantal leverreinigingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.