Advertentie

Geldschieters bepalen beleid WHO..!


‘WHO hangt te veel af van geldschieters’

2012 via MO

 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hangt te veel af van haar geldschieters, zeggen experts. Een uiterst ongezonde situatie die in de vorm van ‘hervorming van de organisatie’ deze week een van de centrale thema’s is op de algemene vergadering van de WHO in Genève.

Het lijkt allemaal zo goed bedoeld. Maar wat is de kostprijs van het bureaucratiseren van de gezondheidszorg. Machtsmisbruik, fraude? Om er een paar te noemen...

De 194 leden van de Wereldgezondheidsorganisatie leveren nu bijna 20% van de werkingsmiddelen, ongeveer US$ 4 miljard (zo’n € 3 miljard. De rest komt van private donaties, onder meer van de Bill en Melinda Gates Foundation, en via projecten die gefinancierd worden door enkele industrielanden, waarbij de donoren zelf bepalen waar het geld naartoe gaat.

Op die manier kunnen met de reguliere bijdragen van de lidstaten alleen maar de lonen en sociale bijdragen van de ongeveer achtduizend personeelsleden betaald worden. De regeringen, vooral die van het Zuiden, hebben zo amper impact op de WHO-beslissingen.

Geprivatiseerd
“De laatste zeven jaar hebben alle donoren geld gegeven voor zaken die geen prioriteit zijn”, zegt voormalig WHO-topman Germán Velásquez. “De WHO is zo goed als geprivatiseerd”. Velásquez, die nu adviseur is van het South Centre, een intergouvernementele organisatie van ontwikkelingslanden, stelt voor om in een periode van vijf tot tien jaar het publieke karakter van de WHO te herstellen. “Geleidelijk aan moet het reguliere budget, het budget dat de staten kunnen controleren, verhoogd worden”, zegt hij.

Andrew Cassels, directeur strategie van de Wereldgezondheidsorganisatie, formuleert het nog anders. “We moeten een eind maken aan deze situatie waarbij de lidstaten de doelstellingen bepalen en vervolgens slechts 20 procent van de begroting bijdragen. Als we een echt verantwoordelijk VN-gezondheidsagentschap willen, dan moeten we de verantwoordelijkheid om doelstellingen te bepalen, koppelen aan de verantwoordelijkheid om de projecten te financieren om die doelstellingen te bereiken.”

Paul Flynn, rapporteur voor de Raad van Europa: "De WHO heeft volledig bizar de pandemie-kwalificatie verlaagd en volledig onnodig paniek gezaaid." Ook daartoe is de WHO in staat..! (klik voor het artikel hier op de site!)

Geneesmiddelen voor het Zuiden
Een ander belangrijk thema op deze algemene vergadering, die vandaag begint en tot zaterdag loopt, wordt het voorstel om een verdrag af te sluiten dat de ontwikkeling van geneesmiddelen voor het Zuiden regelt. In het huidige systeem worden grote delen van de bevolking van de ontwikkelingslanden over het hoofd gezien, zegt Velásquez.

De situatie in die landen vereist dringende actie, zegt hij. Overdraagbare ziekten kosten elk jaar nog steeds het leven aan tien miljoen mensen, van wie 90% in ontwikkelingslanden leeft. Een derde van de wereldbevolking beschikt niet over de medicijnen die ze nodig heeft.

Een werkgroep van experts heeft een rapport opgesteld over het probleem. Hij stelt voor onderhandelingen te beginnen die tot een bindend internationaal verdrag moeten leiden. Een van de belangrijkste punten in het rapport is het voorstel om de prijs van medicijnen voor het Zuiden los te koppelen van onderzoeks- en ontwikkelingskosten.  De vergadering moet ook beslissen over de herverkiezingen van directeur-generaal Margaret Chan.

9 gedachten over “Geldschieters bepalen beleid WHO..!

 1. En dit verbaasd iemand? Hahaha, dit weet ik al jaren. Iedere Europese, VN of welke dan ook is corrupt als weet ik wat. Overal hebben machtige geldjongens een stevige vinger in de pap om hun duistere plannetjes te kunnen uitvoeren en om zo nog meer geld aan ons “domme” burgers te kunnen verdienen. Met gewiekste reclames en ander soort campagnes lokken ze ons steeds weer in de val en soms drogeren ze onze politici om wetjes en wetten er door te drukken zoals de Europese grondwet bijv. wat dus het verdrag van Versailles werd. Men heeft de grote massa zo in hun macht dat ze het niet erg vinden dat zij die wel wakker zijn “wij hier” af en toe even flink van zich afbijten, daar lachen zij om want de kassa rinkelt nog steeds dus waarom zouden zij zich druk maken? En mocht een van ons echt vervelend worden dan leg je die gewoon om, geen haan die er na zal kraaien.

 2. En aan Guido wil ik deze tip geven:

  Stop met reclame maken voor rente; je doet mee aan het spel waar we een einde aan gaan maken.

  Ik heb je vaak willen informeren maar luisteren was je niet altijd gegeven; ik wil je wel danken tot dusverre aan je bijdrage ter bewustwording maar het initiatief wordt nu overgenomen door de echte spelers 🙂

  Ze zullen streng zijn (het zal een enigszins militairische operatie worden zoals je merkt; je zou het ook een top-sport mentaliteit kunnen noemen wat ik liever doe)

  Praat niet meer tegen me in is het enige advies dat ik iedereen vanaf nu kan meegeven; deel je informatie maximaal en vertrouw op de goede afloop cq het nieuwe begin.

  (Ik moet zelf nog steeds wennen aan de strengere toon die ik tegen mensen die ik (ook) zeer waardeer moet toepassen …; dat geldt vanzelfsprekend ook voor Johan Oldenkamp wiens ego omgekeerd evenredig loopt met zijn plassertje … partijleider van SOPN was eigenlijk voor de echte schaker bedoeld immers … het ego van Johan stopte maar niet met in de weg te willen lopen .. waarmee de 1-voud van de overgang bij voortduring uit beeld werd gedrukt door een onwaarschijnlijk – zich herhalend – theoretisch pat-eo verhaal uit de dikke duim van Johan die zelf helemaal niets snapt van samen schaken en wel van eindeloos doorlullen; goed voor samenkomsten van mensen die uit angst voor de grote boze wereld een kerk zoeken met een voorganger; niet voor volwassen mensen die in Den Haag graag herstelde rechtspraak zien en met liefde (= betrokkenheid) ook zwartspelers rechtstreeks onder ogen durven te komen en ze te verstaan te geven dat het eindspel hen naar een cel doet begeleiden)

  1. Ik stel voor dat je dit commentaar gewoon eens hard opleest, het onderwijl opnemend. Daarna proberen met volledig open mind en kritisch ernaar te luisteren. Er zou zich bij u zomaar eens een hele wereld kunnen openen.. Maar fijn dat je alles nu voor jezelf op een rijtje hebt Yge.

  2. Yge , jammer inderdaad dat Herr Oldenramp je in de wielen heeft gereden , betekent eigenlijk dat je op het verkeerde paard had gewed , als de achterban vanuit de achterbak werkt dan weet je al genoeg .
   Over niet tegen je ingaan kan ik alleen zeggen , als je onbegrijpelijke taal uitslaat of absolute onzin , dan ben ik de laatste die mijn bek dicht houdt . Daarentegen als ik imo resonerende verlichte ideeën zie ben ik er ook bij om bijval te geven .
   almetal sla ik dat advies dus in de wind 🙂

  3. Zo lang mensen (en ook de wat wakkerder mensen) zich tegen elkaar uit laten spelen krijgen de illuminati hun zin. Verdeel en heers heet hun strategie toch niet voor niks. En mensen die babbels hebben dat ze geen ego hebben liegen want iedereen heeft een ego en daar is niks mis mee (gewoon erkennen). Het is alleen lastig voor je wanneer het ego opzwelt als een ballon. Dan wordt iemand zo’n brulboei (boeaa).

  4. Yge, kom op zeg! Je blijft je zelf ook constant herhalen. Het is alsof die plaat in een groef blijft hangen. Het is voor jezelf leuk als je eigen Spel prachtig blijft vinden. Maar ‘stilstand’ maakt ‘onbewust’. Onbewust verlaagt je persoonlijk ’trillingsniveau’. Bij een lager ’trillingsniveau’ ga je Ego ‘ harder’ schreeuwen om meer Aandacht. Je begeef je in de wereld van de polariteiten(onze ‘huidige matrix) waar je juist wil verlaten. Maar blijft gevangene in de matrix. Laat je gevoel ‘ns spreken man. Extremisten regeren Nu onze Wereld. Maar ik besef dat Nu over is. Alleen in Evenwicht ben ik tot Scheppen instaat. Vooral mij niet geloven. Make your day. Succes.

   In je enthousiasme kun je snel je kruid verschieten. Maar tussen willen en doen zit een wereld van verschil. En je kunt zeggen wat je wil maar ik ben niet op zoek naar een goeroe, leider, meester, of wie in die aard ook. En niemand heeft gelijk of heeft de waarheid in pacht. Dat is ook mijn eigen illusie. Ik weet dat je voor mij of wie dan ook het beste voor ogen hebt. Maar niemand wil door wie dan ook gedicteerd worden. Leven en laten leven zou ik zeggen. Want er gaan vele wegen naar Amor(niet Roma).

  5. @ik ben niet op zoek naar een goeroe, leider, meester, of wie in die aard ook.

   Ik ook niet Lezer. Maar ik proef in Yge’s schrijven niet dat hij dat beoogt. Toegegeven: ik begrijp niet veel van wat hij schrijft ;-). Ik denk op te vangen dat Yge via de rechtstaat zelf, gerechtigheid gaat laten door-stromen. Maar.. ok, ik heb geen idee. Ik ben benieuwd.

 3. Knock, Knock…Who is knocking at my door? WHO! Who? WHO is knocking at your door? Who…you mean the Doctor! What’s up Doc? No, you’re a fool, WHO is knocking at your door! You’re kidding, I only ‘ll let in the Dr. By the way who are you? WHO! You real name?
  WHO! Who? Don’t bother me or I call the police! I don’t answer my door if you have no name, beat it.
  So bloody irritating and confusing is for me WHO. It can be really anyone who spoils my Live.

 4. Internetbankieren is populair en niet zonder reden; vanachter je pc kun je eenvoudig je bankzaken regelen. Wat dat betreft heeft internetbankieren meer overeenkomsten met de trojan SpyEye dan op het eerste gezicht lijkt, want ook SpyEye is laagdrempelig en gebruiksvriendelijk. In deze demonstratie laat beveiligingsexpert Etay Maor van beveiligingsbedrijf RSA zien hoe je, zonder al te veel technische expertise, deze trojan kunt inzetten om bankfraude te plegen.

  De SpyEye-trojan biedt kwaadwillenden de mogelijkheid om een gebruiker bankgegevens te ontfutselen, toetsaanslagen te registreren en screenshots te maken van wat een gebruiker aan het doen is. Zonder al te veel expertise kan de trojan worden bediend. De criminelen die de trojan gebruiken, zijn daardoor niet langer per se de bouwers van de trojan. In plaats daarvan kopen ze software, zoals SpyEye of ZeuS.

  http://tweakers.net/video/5455/demonstratie-hoe-gaan-cybercriminelen-te-werk.html

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.