Advertentie

Geen stem, geen debat: GMO binnen via achterdeur!


x

Geen stemming, geen debat:
x

GMO-gewassen Europa binnen via de achterdeur!

Bron: ANH-International/Mei 2011

x  x

Bittere humor, maar de kern van de zaak: Hoe kun je 'eigenaar' zijn van 'voedselzaden'..? Het lijkt het enige doel van Monsanto, ondanks allerlei mooie, maar loze verhaaltjes. De onschadelijkheid van GMO is daarbij ook nog NOOIT bewezen!

Genetisch gemodificeerd voedsel is binnenkort vrij te koop door heel Europa, als gevolg van de diplomatieke druk die de VS op Europa heeft gelegd. Hierdoor is het democratische stemproces overgeslagen en vindt één van de meeste fundamentele wijzigingen plaats in ons voedselaanbod. Diplomaten van de VS werken samen met Spaanse overheidsfunctionarissen om GMO-zaden geaccepteerd te krijgen voor boerenbedrijven door heel Europa. Zónder dat dit vertelt wordt/is aan de Europarlementariërs..!

De Spaanse delegatie in het Europarlement heeft reeds besloten om dóór de ‘bureaucratie van de Europese Commissie te breken’ en de VS te helpen met een achterdeurconstructie, die het mogelijk maakt, dat de GMO-zaden door Europa worden verspreid.

De uiterst omstreden Euro-commissaris John Dalli lijkt voor het karretje gespannen te zijn van VS-diplomaten.

Het is te danken aan Wikileaks, dat Europa van deze strategie op de hoogte werd gebracht, afeglopen December, toen het een staple geheime diplomatieke post publiceerde op haar website. Het was het Spaanse Europarlementslid Raul i Rauda die in schriftelijke vragen aan de Europese Commissie, de commissarissen ondervroeg over deze ondemocratische manier van opereren op dit terrein.

Het ongelooflijke antwoord kwam van commissaris John Dalli, van gezondheids- en consumentenpolitiek, die weigerde een direct antwoord te geven op de vragen van Rauda, omdat de informatie ‘te commercieel gevoelig’ lag..! En hij gaat verder met de opmerking dat inmiddels ook de Europese Voedselveiligheids-commissie geconcludeerd heeft, dat er ‘geen onacceptabele risico’s verbonden zijn aan GMO-agrarische producten op de publieke gezondheid’.

24 gedachten over “Geen stem, geen debat: GMO binnen via achterdeur!

 1. Ik begin een beetje heel erg genoeg te krijgen van dit soort berichten. Was ik toch maar de militante weg opgegaan!
  Getverredemme wat een smerige praktijken. Ik denk dan ook dat we al veel en veel en veel te laat zijn met dit soort berichten en dito protesten die nu neigen in grote getale plaats te vinden. De mensen hebben te lang geslapen en dat wisten die Illuminatie. Nu lachen ze zich kapot om de mensen die gaan protesteren. Het kwaad is geschied!!!!! We hebben het nakijken en we stonden erbij en keken ernaar. “Het volk krijgt de regering die het verdient” jajajajajaja

  1. Willie , af en toe zou ik wel willen dat je mijn buurvrouw was , ik weet zeker dat jouw spirit mensen inspireerd . De militante kistjes aanbinden en effe lekker de boel wakker schoppen ! Wat ik uit jouw verhalen filter is dat je genoeg bagger hebt gezien om minstens een paar maanden goed misselijk van te zijn , vuile achterbaksheid op elk nivo . Ik weet niet eens waar ik heen wil met mijn getyp , de machteloosheid van de eenling kan wel eens volkomen k** voelen . Wetend dat er nog meer onkreukbare rebellen zijn in alle leeftijdscatagoriën geeft mij toch weer een beetje hoop . Keep going babe !!
   http://www.youtube.com/watch?v=Qhf7XRrfeHQ&feature=related

  2. cozmic, dankjewel. Doet me goed. Ja, lijkt me ook wel fijn om jou als buurman hier te hebben samen met nog wat meer reageerders hier op de site, maar ben al lang blij met deze hartverwarmende reactie hoor. Voel ik me toch niet zo allenig en dankjewel voor je muziekjoetjoep: sympathiek nummer. En ja, ik heb in mijn leven veel gezien en ben wat dat betreft niet zo hoopvol gestemd over de (uiteindelijke) beweegredenen van de meeste mensen of organisaties (die bestaan dan ook uit uit een groep mensen en kunnen dus kwaad doen in het kwadraat of meer).
   Hartengroet, Willie

  3. @Joris, mooie reactie van je in Trouw. Als ze nu ook de reacties serieus lezen doen ze er misschien ook wat mee.

 2. Hoe bedoel je dictatuur.
  wat Hitler niet lukte lukt die d.g.n.w.b. syndroom lijdende politici wel met hun lege hoofden die alleen maar aan hun eigen zakken denken.
  gezondheid betekent in dit geval hoe maak ik de mensen ziek en hou ik ze ziek zodat we er heel veel van kunnen plukken.
  ik heb het europa van na de oorlog met zijn grootheidswaanzin nooit vertrouwd en nu is het zover dat ik ondanks mijn pensioen erover denk om maar naar de maan te emigreren.
  het zijn rechtstreekse moordenaars en komen er nog mee weg ook met een zeer royale bonusregeling en pensioen.
  robth

 3. Jaha, dit soort types is hardleers.

  Ze halen alles uit de kast om met alle mislukte oogsten hier, in Europa, overal elders in de wereld om het GM gemanipuleerd zaad aan de man te brengen.
  Gelukkig worden er ook tegen akties gevoerd.
  Dus……..allemaal volhouden met het tekenen van petities dat we het niet willen.

  Gr. Daan

  1. Zo is dát Daan. Roepen en schelden brengt niks op. Je stem laten horen als één grote massa haalt veel meer uit.

 4. misschien is het weer tijd voor een boycot van alle Amerikaanse artikelen en diensten
  om hun de plaats te wijzen die ze toehoort?
  want uiteindelijk zijn wij de mensen degene die de macht hebben.
  we hebben die toegelaten te (mis)/(ge)bruiken door de ‘dames en heren’ politici.
  (doorhalen wat niet van toepassing is).
  ook het boycotten van gmo artikelen kunnen wij als consumenten doen, als het niet (meer) te herkennen is als gmo op het etiket geeft de naam van het bedrijf wel uitsluitsel.

  1. @robth Jammer genoeg zijn er heel veel mensen die geen zin hebben hun frisdranken, voorgekauwde broodjes en maaltijden enz. op te geven.
   Laat staan dat ze de tijd willen nemen eens goed te kijken wat er zoal in een geliefd product zit.
   Sinds ik daar op let, krijg ik sommige dingen echt niet meer in mijn mond, laat staan door mijn keel. Mijn hand weigert medewerking. 🙂

   Ik ga eens wat meer op mijn taal gebruik letten ook. Als ik een reactie lees als die van jou straalt dat zekerheid uit maar ook kalmte door een rustig woordgebruik.
   Dat leest veel fijner dan een reactie vol negatieve taal.
   Ik begrijp wel dat men daar behoefte aan heeft maar mijn ervaring is dat je daar zelf uiteindelijk last van hebt. De woorden blijven hier ook letterlijk hangen.
   Als je ze enkel uitspreekt kun je ze weg wuiven. Dat gaat hier niet dus.

  2. dank je selene voor je lovende woorden, maar gisteravond was ik niet zo positief toen was ik laaiend kwaad dat ‘ze’ het weer voor elkaar hadden.
   na een nachtje slapen wordt je dan weer rustig wakker en kun je wat beter relativeren vandaar mijn tweede inzending.
   meestal zet ik bij goede vrienden de volgende groet eronder:
   Warme Groet en Liefde
   dat mensen het weigeren om de etiketten te lezen begrijp ik niet die dingen zitten er niet voor de flauwe kul op, als de fabrikant eronderuit kon scheelt hem dat een flinke dot geld.
   maar zelfs mijn kinderen lezen ze niet ook niet na het lezen van diverse geschriften over de gevaren van dit soort artikelen die ik hen heb gegeven toen ze hier om vroegen.
   dus ja wat moet je bij zoveel………………….?
   Warme Groet en Liefde
   robth

 5. Ook hier past deze oproep bij :

  “Verontwaardigden uit diverse landen in Europa zijn opgestaan. Ze zijn helemaal klaar met de corrupte politiek en incompetente overheid die onze samenleving op rand van de afgrond hebben gebracht. Zo kan het niet langer.
  Het machtsbolwerk van de verantwoordelijken voor de ontstane crises (inderdaad meervoud: financieel, economisch, humanitair, maatschappelijk en ecologisch) zetelt in Brussel. Op zaterdag 15 oktober komen vele Verontwaardigden daar bijeen om duidelijk te maken dat het zo niet langer kan.
  De Europese Opstand van de Verontwaardigden begon op 15 mei in Spanje. Indignados is Spaans voor verontwaardigden. In juli zijn vanuit zowel Madrid als Barcelona marsen gestart richting Brussel. Ook vanuit enkele plaatsen in Zuid-Frankrijk zijn marsen gestart, en zelfs vanuit Griekenland zijn verontwaardigden onderweg. Het is de bedoeling dat deze noordwaardse marsen op 17 september samenkomen in Parijs, om van daaruit gezamenlijk door te marcheren naar Brussel.
  Op 7 oktober wordt er vanuit Aken westwaarts richting Brussel gelopen (klik hier voor meer informatie over deze marsroute). Dit is een Duits initiatief waarbij verontwaardigde Nederlanders zijn aangehaakt. Is het voor jou een optie, marcheer dan mee, bijvoorbeeld vanaf 8 oktober vanuit Maastricht.
  Is meemarcheren voor jou geen optie, maar wil je als verontwaardigde wel duidelijk maken dat het zo niet langer kan, kom dan ook op 15 oktober naar Brussel.
  De schokgolf die de Manifestatie van Verontwaardiging op 15 oktober zal doen ontketenen zal grote gevolgen hebben voor het openbaar bestuur binnen Europa. Deze positieve wending gaan we vervolgens gezamenlijk vieren op 20 november 2011 tijdens het Internationale Vrijheidsfestival”.

  frans : http://www.marchtobrussels.eu/french.html
  nederlands : http://www.marchtobrussels.eu/nederlands.html
  engels : http://www.marchtobrussels.eu/english.html
  spaans : http://www.marchtobrussels.eu/castellano.html

  http://www.earth-matters.nl/71/3109/acties/verontwaardigden-in-europa-verenigt-u

 6. Nog even dit:
  Eens heeft iemand tegen mij gezegd: “Reageer nooit terwijl je nog in een emotie zit. Kijk dan liever eerst even naar je eigen shit.”

  Myriam Dorsman.

  1. Soms zijn we niet in staat, niet zo gemakkelijk als we zouden willen, onnodige energie los te laten tijdens emotie’s, maar dat komt omdat er nog een les te leren valt uit die situatie of dat gevoel. Hoe zou je jezelf uiten als je in de emotie van euforie zit?

 7. “De uiterst omstreden Euro-commissaris John Dalli lijkt voor het karretje gespannen te zijn van VS-diplomaten.”

  Over een ruime twintig jaar ligt meneer onder de grond, en laat z,n eigen nazaten, plus die van anderen opgescheept zitten met een partij troep dat voedsel genoemd wordt.
  Oh wat ben ik boos!

  1. Ben helemaal niet eens met genetisch gemodificeerd voedsel. Nog erger als het illegaal ingevoerd en toegepast wordt.

 8. Naast het meedoen aan petities hebben wij nog een beter wapen … weiger producten te kopen met GM. Daarvoor moet je natuurlijk de etikettering lezen alhoewel dit ook niet altijd overduidelijk is. Wil je zeker zijn, kies dan voor biologisch voedsel want in de biologische voeding is GM verboden en er wordt duchtig op gecontroleerd. Deze voeding is misschien wel wat duurder maar … gezondheid is toch niet te betalen … en hoe meer klanten voor biologische voeding hoe beter de prijzen kunnen worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.