Advertentie

Oktober-2011 in de VS: ‘Stop the machine’…!


x
x
Een uiterst opmerkelijk, maar tegelijkertijd verheugend bericht. Normale burgers in de USA verbazen zich er steeds vaker over en zijn verontrust dat iedereen zich ‘suf’ moet bezuinigen en geld tekort komt, terwijl het militaire apparaat in de VS a.s. oktober nagenoeg een blanco check krijgen om overal op de wereld strijd te kunnen voeren…Maar deze burgers nemen het niet meer: de October2011-beweging is geboren!

Leidende vrijheidsrechten-activisten hebben de actie aangekondigd die ‘Stop the Machine! Create a New World!’ heet. Een actie die begin Oktober a.s. zal starten met een demonstratie in Washington DC. Oktober is de 10e verjaardag van de bezetting van Afghanistan en Irak. Maar ook het begin van het 2012 Federal Austerity Budget. Een coalitie van advocaten voor vrede, sociale, economische en milieu-rechtvaardigheid, hebben aangekondigd dat zij aanwezig zullen zijn, begin Oktober, in Washington DC. Zij zullen met de ander betogers eisen dat het vernietigende corporatisme in de VS, het mensonterende en geldslurpende militaire apparaat stoppen met voortbestaan.

Dit zijn de openingszinnen van hun statement:  Het is tijd om de vonk te laten afgaan die een ware democratie kan starten, een geweldloze transitie op gang kan brengen, naar een wereld waarin de mensheid wordt opgeroepen om te streven naar vrije, rechtvaardige en duurzame oplossingen. Wij roepen mensen op, die moed hebben, en al die mensen die op zoek zijn naar vrede, economische rechtvaardigheid, mensenrechten en een schoon milieu, om samen te komen in Washington DC, begin Oktober a.s., om in geweldloos verzet te komen, zoals dat gebeurde in de Arabische lente en het ontwaken van het Midden Westen van de VS. Lees HIER de volledige (engelse) verklaring.

“Het protest gaat door, zolang wij zeggen dat het doorgaat!”

Organisatoren vragen de mensen om een belofte te tekenen, en om naar het Freedom Plaze te komen in Washington DC. Deze bijeenkomst zal worden ondersteund door muziek, sprekers en er zal een oproep worden gedaan om een voortdurende aanwezigheid te verzorgen en acties te ondernemen met het karakter van geweldloos burgerverzet. Burgers zullen niet alleen naar het Congres wandelen en naar het Witte Huis, maar het protest zal ook uitgaan naar de krachten die de overheid controleren, de lobbyisten, de grote corporaties en corporate denktanks, en de gezamenlijke media.

Veel bekende personen, vanuit een breed perspectief in de samenleving, vredes- en rechtvaardigheidsstrijders, hebben al hun medewerking toegezegd. Onder hen zijn Baldemar Velasquez, Ben Manski, Brian Becker, Bhikkhu Bodhi, Chris Hedges, Cornel West, Dave Rovics, David Himmelstein, David Swanson, Debra Sweet, Glen Ford, Jane Hamsher, Jodie Evans, Medea Benjamin, Mike Ferner, Larry Pinkney, Rabbi Michael Lerner, Rosa Clemente, Steffie Woolhandler, Ted Rall en ‘The YES Men’. Hun ondersteunende statements en hun quotes kunnen worden bekeken op de speciale website:  October2011.org

In een statement verklaren de organisatoren: ‘Ons land is in staat van een diepe crisis op alle fronten: economisch, scholing, werkgelegenheid, milieu, gezondheidszorg en de verdeling van de welvaart over arm en rijk; dit land, dit grote rijk is te ver uitgerekt en staat op het punt ineen te storten. Maar niet één van deze crises hoeven te bestaan.. Overal zijn rechtvaardige en duurzame oplossingen mogelijk en bekend. Het enige dat in de weg staat om deze oplossingen in te voeren, is de geconcentreerde macht van de corporaties. De bijeenkomst begin Oktober is een afspiegeling van de groeiende cultuur van creatief, geweldloos verzet in de Verenigde Staten. Veel individuen en organisaties zijn inmiddels tot dezelfde conclusie gekomen als de October2011-beweging. Dat het nu tijd is om de krachten te bundelen om duurzame vrede te bereiken en economische en milieutechische rechtvaardigheid. In dit historische moment, komt onze gemeenschappelijke visie voor democratisering van alle facetten van onze maatschappij tot bloei.

De kern van hun protest:

x
Maar het meest ambitieuze protest van een generatie tracht dit alles in deze maand oktober te veranderen. Wie zijn wij? Wij zijn gewone burgers. Wij representeren miljoenen mensen die volkomen buitengesloten zijn van de politieke conversatie. We zullen gehoord worden en vertegenwoordigd worden. Een meerderheid van de Amerikanen wil dat er een einde aan de oorlogen komt. We willen dat er geïnvesteerd wordt in banen, onderwijs, milieubescherming en dat banken investeren in onze toekomst, en dat het geld niet terecht komt in de zakken van leiders en topmanagers.

Wij willen eerlijke wetten en dat wetgevers deze wetten gehoorzamen. En dat ze verantwoordelijk gesteld worden als ze dat niet doen. We doen niet langer mee aan de schandelijke ongelijkheid in rijkdom in dit land, die steeds groeit en alle perken te buiten gaat. We accepteren geen regering die werkt bij of voor de corporaties (multinationals). We blijven onze mond niet houden. Als onze regering doorgaat met het slachten en doden van onschuldige mensen in andere landen. We zullen ons niet meer stil houden terwijl miljoenen mensen hebben geen toegang hebben tot gezondheidszorg.

We zijn een Beweging. We zijn de Oktober-2011 Beweging. Deze oktober markeert het begin van het elfde jaar van de invasie door USA en de vernietiging van Afghanistan. Deze oktober worden onze klachten landelijk en zijn ze niet meer beperkt tot individuele staten. Deze Oktober zal het Federale budget ongelimiteerde fondsen verstrekken om oorlog te voeren – en subsidies verstrekken aan multinationals en nog meer belastingvoordelen voor de super rijken- terwijl diensten ten behoeve van menselijke noden en ons milieu afgesneden worden. Maar deze Oktober zal een groeiend aantal van ons het begin markeren van iets heel anders in de Verenigde Staten: een moment waarop we de handen ineenslaan – en de eis stellen om een eind te maken aan een systeem dat winst maken en oorlogvoeren als prioriteit kiest boven het welzijn van mensen en het milieu.

We zullen ervoor zorgen dat deze eis gehoord wordt: We willen een lange, áánhoudende bezetting van Washington DC op 6 oktober a.s Deze bezetting eindigt als wij zeggen dat hij eindigt. Nogmaals: Deze eindigt als wij zeggen dat hij eindigt! We zijn niet naïef. We weten wat er werkelijk speelt. Corporatisme zit achter al deze oorlogen. Corporatisme als maatschappijsysteem is een model waarbij de wetgevende macht aan ‘burger’-vergaderingen wordt toegekend, die economische, industriële, agrarische, wetenschappelijke, militaire en professionele groepen vertegenwoordigen. Hierbij gaat het om een zogenaamd ‘gezamenlijk voordeel’ Alleen is het punt dat burgers zonder verbinding zijn uitgesloten. Corporatisme gaat uit van de macht van de grote bedrijven en organisaties. Deze zien hierbij hun kans schoon, door meer macht af te dwingen, dan hen in eerste instantie voor ogen stond, ten koste van het maatschappelijk belang.

Corporatisme ontkent het grote belang van medische zorg voor iedereen. Corporatisme staat een duurzame energie economie in de weg. Corporatisme stond ook al aan de wortels van de ‘2010 United States bankencrisis’. Inmiddels wordt deze crisis ook wel ‘foreclosure-gate’ genoemd, de nog steeds onopgeloste, onverkwikkelijke kwestie die steeds maar voortduurt. Een wijdverspreide epidemie van onfatsoenlijk gedrag van grote banken en andere instanties die hypotheken en leningen verstrekken zoals Bank of America, JP Morgan, Wells Fargo, and Citigroup.Maar corporatisme houdt ook het creëren van banen tegen.

Corporatisme exploiteert ons mensen en ook de planeet- voor een simpele geldwinst. Iedere dag beweegt de massale corporate machine van de multinationals ons dichter naar de afgrond! In de Oktober 2011-beweging komen mensen met bewustzijn samen- om deze ‘machine te stoppen en een Nieuwe Wereld te creëren. Niemand van ons kan dit in zijn/haar eentje doen. Luister: de geschiedenis klopt aan de deur! Geef antwoord en Stop the Machine. Creëer een Nieuwe Wereld.

* * *

10 gedachten over “Oktober-2011 in de VS: ‘Stop the machine’…!

  1. Mag ’t ook Brussel bij de zuiderburen zijn ?

   “Verontwaardigden uit diverse landen in Europa zijn opgestaan. Ze zijn helemaal klaar met de corrupte politiek en incompetente overheid die onze samenleving op rand van de afgrond hebben gebracht. Zo kan het niet langer.
   Het machtsbolwerk van de verantwoordelijken voor de ontstane crises (inderdaad meervoud: financieel, economisch, humanitair, maatschappelijk en ecologisch) zetelt in Brussel. Op zaterdag 15 oktober komen vele Verontwaardigden daar bijeen om duidelijk te maken dat het zo niet langer kan.
   De Europese Opstand van de Verontwaardigden begon op 15 mei in Spanje. Indignados is Spaans voor verontwaardigden. In juli zijn vanuit zowel Madrid als Barcelona marsen gestart richting Brussel. Ook vanuit enkele plaatsen in Zuid-Frankrijk zijn marsen gestart, en zelfs vanuit Griekenland zijn verontwaardigden onderweg. Het is de bedoeling dat deze noordwaardse marsen op 17 september samenkomen in Parijs, om van daaruit gezamenlijk door te marcheren naar Brussel.
   Op 7 oktober wordt er vanuit Aken westwaarts richting Brussel gelopen (klik hier voor meer informatie over deze marsroute). Dit is een Duits initiatief waarbij verontwaardigde Nederlanders zijn aangehaakt. Is het voor jou een optie, marcheer dan mee, bijvoorbeeld vanaf 8 oktober vanuit Maastricht.
   Is meemarcheren voor jou geen optie, maar wil je als verontwaardigde wel duidelijk maken dat het zo niet langer kan, kom dan ook op 15 oktober naar Brussel.
   De schokgolf die de Manifestatie van Verontwaardiging op 15 oktober zal doen ontketenen zal grote gevolgen hebben voor het openbaar bestuur binnen Europa. Deze positieve wending gaan we vervolgens gezamenlijk vieren op 20 november 2011 tijdens het Internationale Vrijheidsfestival”.

   frans : http://www.marchtobrussels.eu/french.html
   nederlands : http://www.marchtobrussels.eu/nederlands.html
   engels : http://www.marchtobrussels.eu/english.html
   spaans : http://www.marchtobrussels.eu/castellano.html

   http://www.earth-matters.nl/71/3109/acties/verontwaardigden-in-europa-verenigt-u

  2. Wat ik mij afvraag is dit: hoe gaat dat organisatorisch met die aangroeiende massa’s die marsen naar Brussel? Hoe slapen en eten zij en wat er verder maar nodig is zoals sanitair etc. Het is tenslotte geen Nijmeegse vierdaagse hè?

  1. Altijd al politie-agent willen worden Wim? Of zijn die provocateurs juist politiemannen..? Waarom ga je niet met 20 personen en 10 camera’s trouwens..? Die politiemannen hebben ook allemaal een hond..

 1. ik stem voor vrijheid, waar de therm ‘moeten’ niet meer voor toepassing is. waar we met zijn alle in het krachtspel zitten en waar ons geld naar zinvolle doelen gaat om ervaringen te krijgen over wat er alle maal is waar dan ook.

  ik ben een mens en ik wil een mens zijn, ik wil niet me een machine voelen die doet wat er bevraagt wordt ook al zeg je van binnen dat je het niet wil.

  1. ik besefte dat wiskunde helemaal in het machine denken zit. wiskunde A en B gaan alleen over grafiekleer.
   ook valt me op dat je steeds het zelfde moet leren met een ander naampje er bij.

   wat we nodig hebben is het spelgevoel. via spelletjes te leren hoe iets in elkaar zit en werk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.