Advertentie

Hoe diabetes te stoppen en te ‘keren’ is..!


Mike Adams is in de VS inmiddels uitgegroeid tot een gezondheidsicoon, zeker op de vele internetgezondheidsblogs worden zijn artikelen veel aangehaald. Wij plaatsten hier al veel in het Nederlands vertaalde artikelen van zijn hand, maar wat weinigen weten, is dat Mike Adams ooit aan diabetes leed en zichzelf daarvan genas.. Daarom hieronder aandacht voor het fenomeen ‘Diabetes’.

In het onderstaande artikel vertelt Mike hoe deze genezing kon plaats vinden en wat ieder mens kan doen om haar of zijn diabetes te stoppen..! Natuurlijk gebeurt er in onze ogen veel te weinig op het gebied van het opsporen en bestrijden van de oorzaken van diabetes. Veelal is het medische apparaat erop gericht mensen zogenaamd béter te maken, via de oude mantra van symptoom-bestrijding. Een artikel dat o.i. de moeite waard is.

Hoe diabetes in feite een welvaartsziekte aan het worden is, die -evenals veel andere ziekten- onze Westerse levens’wijze’ in de kern treft..

* * *

Hoe ik Diabetes overwon

en…

Waarom 1/3 van alle Amerikanen in 2050 Diabetes heeft..

x
Mike Adams / NaturalNews  Oktober 2010 Original Link

Nederlandse vertaling © Jan Smith voor Wanttoknow.nl/be

x

Amerika: eerst was het ‘Fastfoodland’, maar nu lijkt het wel ‘Diabetesland’ geworden..! En dat komt omdat fastfood nou juist tot diabetes leidt..! En het is dan ook geen toeval dat Amerika op dit moment verzuipt in beide fenomenen! Want in een nieuw rapport van de CDC (Centre for Disease Control) staat bijvoorbeeld dat tegen het jaar 2050 bijna een derde van alle Amerikaanse volwassenen diabeet zal zijn..!

Gelukkkig zijn er journalisten als Mike Adams, die in de slag zijn om waarheidsvinding in de gezondheidszorg.

Het betekent een financiële meevaller voor de medicijnindustrie, de toeleveranciers van diabeteshulpmiddelen en de zorgsector in het algemeen. Misschien is dat wel de echte reden waarom niemand actie onderneemt om de voorzegde explosie van diabetesgevallen een halt toe te roepen. Tenslotte is het zo, dat hoe meer mensen ziek worden, er meer geld zal worden uitgegeven aan de medische behandeling. (Het is goed voor de economie, zo wordt er geroepen!)

Maar er bestaan nu reeds tal van oplossingen voor diabetes. Ik heb persoonlijk in het ’Tree of Life Rejuvenation Center´ van Dr. Gabriel Cousens in de omgeving van Tucson in Arizona diabetici geïnterviewd die daar in minder dan vier dagen waren genezen van diabetes type 2.En mijn eigen boek  ‘How to Halt Diabetes in 25 Days’ heeft inmiddels al duizenden mensen in minder dan een maand tijd geholpen om diabetes te voorkomen dan wel ervan te genezen.

Zoals de meeste lezers van ‘NaturalNews’ reeds weten, was ik zelf een borderline diabeet die gelijktijdig leed aan hypoglykemie (een te lage bloedsuikerspiegel – vert.) en borderline obesitas. Ik bleek echter in staat mijn eigen diabetes te genezen door het doen van twee dingen: ten eerste door alle medici en conventionele medische informatie te negeren, en ten tweede door het aanleren van de principes van de juiste voeding (door er veel over te lezen).

Een cartoon die een glimlach opwekt, maar ook een serieuze gedachte boven brengt

Vandaag, nu ongeveer tien jaar later, voel ik mij nog steeds fit en gezond en ben ik atletisch. Met mijn 41 jaar doe ik aan gewichtheffen, zwemmen, fietsen en doe ik regelmatig allerlei oefeningen, terwijl ik uitsluitend voedsel eet dat diabetes voor de rest van mijn leven zal uitbannen.

Hier volgt mijn top-vijf van maatregelen om diabetes te voorkomen en zelfs te genezen.

x

Geheim #1
Stop met het eten van geraffineerde suiker. Dat betekent dat je alle voedingsmiddelen moet laten staan die gefabriceerd zijn met fructosestroop (oftewel High Fructose Corn Syrup (HFCS) en of andere geraffineerde suikers (vooral natriumcarbonaat).

Als je deze stap te moeilijk vindt, wen jezelf er dan aan deze stoffen elke dag te minderen. Het duurde zes maanden eer ik zelf van mijn verslaving aan suiker voor eens en voor altijd had overwonnen. Tussen twee haakjes: Natriumcarbonaat en HFCS zijn oorzaak van 130.000 gevallen van diabetes.

Geheim #2
Neem dagelijks grote hoeveelheden z.g. supervoeding. Ik consumeer tenminste twee supervoeding smoothies die ik maak van ‘spirulina1’, gestabiliseerde zemelen en hoog geconcentreerd supervoedingspoeder zoals ‘Boku Superfood2 en ‘Living Fuel3. Ik meng die spullen met ingevroren organisch fruit, kokosolie en amandelmelk. Bovendien neem ik dagelijks chlorella4, astaxanthin5 en verschillende Chinese medicinale kruiden die ik koop via Dragonherbs.com en andere kwalitatief goed voedingsmiddelenleveranciers.

Geheim #3
Doe elke dag wat oefeningen. Ik oefen meer dan 12 uur per week, maar dat is echter meer dan je werkelijk hoeft te doen om diabetes te voorkomen. Zelfs een dagelijks wandelingetje van zo’n dertig minuten kan al de doorslag geven bij het voorkomen van die ziekte. Het sleutelbegrip hierbij is: doe het dagelijks.

Geheim #4
Neem een zonnebad of vitamine D.
Meer dan 70% van de blanke Amerikanen vertonen een vitamine D gebrek. Dat aantal komt uit op 97% wanneer alle Afrikaanse Amerikanen worden meegerekend.  80% van alle Latino’s en Aziaten hebben ook een tekort aan vitamine D. Een dergelijk tekort verhoogt de kans op diabetes en verergert de ziekte (alsmede kanker, hartfalen, nierafwijkingen en verzwakking van de immuniteit en zo verder).

Als je dus echt diabetes wilt voorkomen, verhoog dan je vitamine D niveau, door dagelijks in de zon te gaan lopen of liggen, of een dosering vitamine D preparaten in te nemen. Het tekort aan vitamine D  is tussen twee haakjes een verklaring voor het feit dat er onder Afro-Amerikanen zoveel diabetes voorkomt.  Is het opgevallen dat zo weinig artsen dit uitleggen aan deze groep patiënten? Het is het smerigste racistische geheimpje van zowel de diabetes- als kankerindustrie…

Geheim #5)

Dr. Sir Gabriel Cousens, revolutionaire arts op het gebied van alternatief = regulier! (klik voor website)

Mijd alle bewerkte voedingsmiddelen. Eet niets dat geraffineerd is en daaronder vallen ook witbrood, bewerkt vlees (waardoor diabetes wordt bevorderd!) en zuivelproducten. Schakel van koemelk over op amandelmelk (Het merk ‘Blue Diamond’ is goed, maar ik stel voor  om melk van het merk ‘Silk’ te vermijden). Eet veel minder kaas.

En áls je vlees eet, neem dan alleen vers en onbewerkt vlees, eet nooit gefabriceerde vleeswaren want daarin zit ondermeer natriumnitraat, een chemische stof die de functie van de alvleesklier vernietigt. Dat betekent vanaf nu geen pepperoni-pizza’s meer, geen ham of soep uit een pak of blik, geen voorverpakte sandwiches meer, enzovoort.

Als je je houdt aan deze vijf dingen, kun je zelf je diabetes terugdringen en omkeren!

Diabetes is niet moeilijk om te voorkomen en om te keren, omdat het geen aandoening betreft die overal in je lichaam “aanvalt”. Het is meer het biologisch effect van een bepaalde leefstijl (slechte voeding en geen beweging) die nagenoeg in alle gevallen kan worden omgekeerd, soms zelfs is het een kwestie van enkele dagen.

Ik sprak zelfs een diabetespatiënt met type-1 die volledig van de insuline afkwam door het volgen van een dieet van rauw voedsel met een dagelijkse portie groentesap. Jawel, iemand met type-1! Hoor er alles over in mijn interview met Dr. Cousens klik hier.

(Dit interview zal jouw wereld op de grondvesten doen schudden als je van mening bent dat diabetes onmogelijk kan worden genezen!)

Wetenschappelijk onderzoek heeft trouwens aangetoond dat de insulineproductie waarbij de zogenaamde ‘Eilandjes van Langerhans’ in de alvleesklier opnieuw kan worden opgestart door het eten van Spaanse pepers. Zie HIER Natural News. (De stof ‘capsaïcine’ die in chilipepers is hiervoor verantwoordelijk – vert.)

Diabetes is voor bijna 100% te voorkomen.

Natuurlijk zijn de medicijnproducenten graag bereid je te behandelen met diabetesmedicijnen, maar die zul je voor de rest van je leven moeten blijven innemen.

Het zijn geen GENEESmiddelen en genezen dus helemaal niets!

De enige genezing kan alleen maar van JOUZELF komen — door je eetpatroon te veranderen en in beweging te komen.

Dit krijg je niet te horen via de reguliere medische kanalen – die belachelijk genoeg blijven beweren dat diabetes ongeneselijk is – omdat de behandeling van de ziekte zo verdraaid lucratief is. ‘Big Pharma’ kwijlt bij het in het verschiet liggende financiële voordeel dat behaald kan worden wanneer tegen het jaar 2050 een derde van alle Amerikaanse volwassenen diabetes zal hebben. Het zal ze jaarlijks vele miljarden aan winst opleveren.

Maar er genezen dagelijks mensen van diabetes. Het is eenvoudig, open en eerlijk en als je diabetes geneest, verlaag je tegelijkertijd in hoge mate het risico op hartfalen, obesitas en kanker. Let wel: niemand kan jouw diabetes voor jou genezen. Natuurlijk zijn de medicijnproducenten graag bereid je te behandelen met diabetesmedicijnen, maar die zul je voor de rest van je leven moeten blijven innemen. Het zijn geen GENEESmiddelen. Ze genezen helemaal niets. De enige genezing kan alleen maar van JOU  komen — door je eetpatroon te veranderen en in beweging te komen.

Drew Carey deed het. Ik deed het. Talloze anderen hebben het gedaan. Jiij kunt het ook. Lees er meer over op ‘NaturalNews’ klik hier.

En ik adviseer je dringend om er vandaag mee te beginnen! Over slechts 30 dagen vanaf nu kun je al van de insuline af zijn, zonder diabetesmedicijnen en terug naar een gezonder leven.

Overleg echter eerst met je behandelend arts of met een gekwalificeerde natuurgeneeskundig arts voordat je de medicatie wijzigt, je dieet aanpast of plotseling allerlei oefeningen gaat doen. Zij kunnen je veilig en effectief op weg helpen naar het beste resultaat.

* * * * * * *

x

Gerelateerde link: NaturalNews Diabetes Resource Page

Opmerkingen van de vertaler:

1. Spirulina: 1 kilo à 4.000 tabletten kost gemiddeld €65,-. Per dag tot 10 tabletten in te nemen.

2. ‘Boku Food’: hoofdbestanddeel is Maca. Vergelijkbaar Nederlands product is Bio Maca. 2 kilo kost gemiddeld €65,-. Driemaal daags een eetlepel oplossen in water of vruchtensap bij de maaltijd.

3. ‘Living Fuel’: hoofdbestanddeel Chiazaad. Dit is een bron van vezels, gevuld met antioxidanten, vol van eiwitten, vitaminen en mineralen. Het is de rijkst bekende plantaardige bron voor omega-3 vetzuren. Chiazaad bevat 32% olie dat voor 60% bestaat uit het omega-3 vetzuur, alfa-linoleenzuur. Chiazaad kan direct uit het pak gegeten worden. Een eetlepel, ongeveer 40 gram, per dag door je favoriete gerecht mengen is genoeg. Kan ook worden gemengd met een drankje, smoothie, met muesli, ontbijtgraan, of door een salade.

4. Chlorella: 1 kilo à 4.000 tabletten kost €75,-. Driemaal daags 3-5 tabletten vlak voor de maaltijd innemen met water.

5. Astaxanthine: Astaxanthine behoort tot de carotenoïden familie (waaronder beta-caroteen, luteïne, lycopeen, zeaxanthine en xanthophylls valt) en heeft bijzonder krachtige antioxidatieve eigenschappen. Astaxanthine heeft als enige van de carotenoïden familie het voordeel dat het in staat is door te dringen op vele verschillende plaatsen in het lichaam (zoals de hersenen, de ogen, gewrichten & de huid) en hier geweldige antioxidatieve ondersteuning kan bieden. Astaxanthine beschermt het lichaam tegen vrije radicalen en is dus het anti-aging product bij uitstek. 60 gelcapsules kosten gemiddeld €25,-. Eenmaal per dag een capsule.

98 gedachten over “Hoe diabetes te stoppen en te ‘keren’ is..!

 1. Ik heb zelf diabetes (type 2 volgens de dokter) gehad, en het zelf genezen.
  Ik moest 4 maal per dag insuline spuiten. Dus we spreken hier niet over pre-diabetes.
  Ik heb het gewoon met een dieet genezen.
  Het dieet is vegetarisch, rauw, voedsel eten, geen melk-/zuivel-produkten gebruiken.
  Bij dit dieet is het wel belangrijk om je bloedsuiker goed in de gaten te houden, omdat je de insuline moet afbouwen naarmate je lichaam weer goed begint te functioneren.
  Hiermee was ik binnen 2 weken van de insuline af.
  Een aardig resultaat nietwaar.

 2. Suikerziekte is in onze familie door erfelijkheid bepaalt, maar als je je voeding een beetje op een basis manier bereid zoals ze dat vroeger deden. Niets meer aan het eten toevoegen uit pakjes (honig, knorr ect.) maar gewoon alleen zout, peper en andere verse kruiden. Verder snoep, frisdranken en junkfood weren dan is er niks aan de hand en dan gaat het ook wel redelijk goed met je bloedsuikerspiegel.
  En bij kinderen deze leefgewoonte al meteen aanwennen want zie al zeer jonge kinderen met een enorm overgewicht en het lijkt alsof de trend zich doorzet.

 3. Voor iedereen die meer wil weten over Diabetes I&II en hoe en wat de vernieuwde kijk op het verminderen van Suikerspiegel is het boek Biabetes Voorbij een aanrader op dit terrein.

  http://www.diabetesvoorbij.com/

  In dit boek door Drs Frans Bovenlander en de jonghens en meisjes achter Nieuwetijds Dokters verzamelen het verhaal met alles wat maar betrekking heeft tot Diabetes, het boek is afgelopen 20 Oktober uit gebracht.

  Het staat vol met uit gebreide tips, gerechten en recepten, maar ook welke stoffen heel essentieel zijn maar idem ook welke stoffen nu eenmaal zwaar vergif is voor het lichaam waardoor je het juist krijgt.

  In iedergeval een goed verantwoord boek ter vermindering van insuline of medicijnen gebruik.

  Belangrijke stoffen voor een goed stabiele bloedsuikerspiegel zijn oa:

  – Stevia
  – Gymnema Sylvestre
  – Fenegriek
  – Bosbessen
  – Bitterkomkommer
  – Aloe Vera
  – Chlorella
  – Koriander
  – Ginseng
  – Ginko Biloba
  – Alfa-Liponzuur
  – Gammalinoleenzuur
  – L-carnitine
  – Oligomere Phroantho Cyanidecomplexen
  – Knoflook

  Onder Superfood is bv van het merk Alba ook wel bekend hier onder de noemer Chia zaden, de superfood die ons bloedsuiker doet stabilseren als wondermiddel.

  Het is heel belangrijk om al je aandacht eens te focussen op de input van wat je eet, daarmee kan je toch wel het een en ander voorkomen binnen een goed leef aspect binnen het kader van chronisch ziek zijn.

  Naast het hebben van Diabetisch I & II zijn er nog een stuk of 7 andere soorten suikerziektes die steeds meer bekendheid aan het krijgen zijn, want het is niet allemaal zomaar onder 2 soorten weg te stoppen, in iedergeval ‘The hunt goes on!’

  Zelf maak ik gebruik van deze voedingstoffen en kan er geweldige voedzame gerechten mee maken, die tot vroegde van de huis arts en internist de boel doet verwonderen.

 4. Diabetes type 1 is aangeboren. Diabetes type 2 (ouderdomsdiabetes) krijgt men door verschillende factoren. Degeneratie van het lichaam is daar een belangrijke oorzaak van, vandaar ook de term ouderdomsdiabetes. Overgewicht is momenteel de tweede belangrijkste oorzaak en daarvan kun je in principe genezen. Mensen met overgewicht die afvallen kunnen hun bloedsuikers weer op het normale niveau brengen en dan ben je in principe ‘genezen’ van diabetes.

  Echter, het is gevaarlijk om diabetes te negeren. Helemaal om met medicatie te stoppen! Diabetes is een sluimoordenaar die het vatenstelsel aanpast, slechtziendheid veroorzaakt, wondgenezing belemmert en vaak de oorzaak voor onderbeenamputaties.

  1. John,
   aan je gezondheid werken lijkt me goed , gevarieerd eten enz enz sporten.
   maar vage kruiden mengsels waar alleen de health ranger beter van word , met daar onder de ondertoon dat je beter met allem medicatie moet stoppen lijkt me gevaarlijk. en inderdaad zomaar stoppen met medicatie zonder overleg met een arts kun je zien als en vorm van zelfmoord

  2. @henk,
   Zomaar stoppen met medicatie is inderdaad niet goed.
   Maar op een gecontroleerde manier stoppen is wel goed, en bij de genezing van diabetes zelfs noodzakelijk.
   Wanneer je je diabetes zou genezen en dan toch nog de insuline zou blijven spuiten, dan ben je bezig met zelfmoord (een gezond iemand zou dood kunnen gaan wanneer hij insuline ingespoten krijgt).
   Wat goed is om te begrijpen is dat wanneer diabetes genezen wordt, dan gaat het lichaam zelf weer voldoende insuline aanmaken, of je lichaam is weer in staat om de insuline goed te gebruiken. Op dat moment is het gevaarlijk om insuline te spuiten omdat je dan een hypo kunt veroorzaken, wat heel gevaarlijk kan zijn (je kunt er van in koma raken en zelfs sterven).
   Het is in dat geval beter om helemaal te stoppen met insuline omdat je lichaam dat beter aan kan. Maar bij dit soort genezings methoden zal altijd aangeraden worden om je bloedsuiker goed in de gaten te houden.
   Mocht je hier nog meer vragen over hebben dan beantwoord ik ze graag.

  3. @ Henk, grappig dat je mijn woorden omdraait, voelde je de ironie niet? Je spreekt over een ondertoon die je hoort bij de health ranger, maar zelf voer je de boventoon op dat die vage kruidenmengsels allen bij hem zouden werken en dat medicatie zomaar stoppen (en zeker zonder overleg van een arts) in principe zelfmoord is?

   Heb je veel kennis over zelfmoord of weinig kennis over de preventieve werking van bepaalde essentiële voedingsstoffen? Ik ga voorlopig nog uit van het laatste. Helaas geldt dat ook voor de meeste reguliere artsen…

   Er is een overweldigende hoeveelheid bewijs dat juist gezonde voeding (en essentiële micronutriënten, mineralen, vitamines, spoorelementen en diverse antioxidanten-in relatie tot vrije radicalen) een belangrijke bijdrage vormt aan zo,n beetje alle ziekten, zelfs chronische ziekten! Naast overgewicht en erfelijke factoren, blijkt bijvoorbeeld uit studies alleen al Vitamine D een belangrijke rol te spelen bij het ontstaan van Diabetes type 2 (en zo,n beetje elke andere ziekte!).

   Ik zou het zelfmoord scenario zelfs willen omdraaien: geen kennis nemen van deze feiten maar wel op de lange termijn je blootstellen aan steeds meer medicijnen om deze ziektes te ‘bevechten’ is uiteindelijk een langetermijn strijd tegen jezelf en je immuunsysteem.

   Dat er in de laatste fase noodmaatregelen getroffen moeten worden terwijl dit naar alle waarschijnlijkheid niet eens hoeft is ‘handig’ (op die momenten) maar in feite pas ‘uitstel van executie’ denk ik.

   En de vraag blijft wat nu de ‘beste van de 2 slechten’ is qua keuze: direct stoppen met een ineffectief en verslavend middel wat op de lange termijn alleen maar meer ellende brengt…of langzaam afbouwen omdat het lichaam helaas al meer uit balans is geraakt door de ‘bijwerkingen’ van de vele medicijnen…

   Overigens is het misschien goed om te weten dat (net als de vele andere ‘patiëntenverenigingen’ zoals de Osteoporose als melkkoe vereniging,en denk ook aan de ‘Aanbevolen Dagelijke Hoeveelheid’ die door de al zeker niet onafhankelijk gebleken ‘Gezondheidsraad’ wordt ‘geadviseerd’) de Diabetesvereniging ook voornamelijk wordt gefinancierd wordt door de farmaceutische industrie en dus zeker niet onafhankelijk is vanwege de ongezonde belangenverstrengeling… Toch interessant aangezien diabetes het langzaamaan lijkt te winnen van kanker als reuzendoder, nietwaar?

  4. Grappig dat John Consemulder meld dat de Diabetes vereniging gefinancieerd wordt door de Pharmaceutische Industrie.
   Ik ben zelf met ze in aanvaring gekomen.
   Toen ik mijn diabetes genezen had dacht ik dat willen meer mensen weten.
   Ik heb dat toen op het Diabetesforum (eigendom van de diabetesvereniging) gemeld door een discussie te starten.
   Tot mijn verbazing en gruwel werd binnen 1 dag de discussie die ik begonnen was van het forum verwijderd. En bovendien werd mij de verdere toegang ontzegd tot dat forum.
   Dat ze zo snel ingrepen bewijst wel dat ze veel te verliezen hebben. Ik vind het jammer dat ze hun geld moeten verdienen over de ruggen van zieke mensen.
   En mijn conclusie was toen ook dat de Pharmaceutische Industrie dat forum financierde en mijn zo monddood wilde maken.

  5. als je zelf geen insuline meer aanmaakt kun je dat niet aanvullen met poedertjes of pilletjes , dan moet je dat aanvullen met insulline, zo simpel is het, doe je dat niet ga je namelijk dood , het vervangen van insulline door bv vit d of poedertjes is dus een vorm van zelf moord .

   hoe wil meneer consumulder die insuline aan vullen ?

  6. Henk !!!!

   Je pleidooi hier raakt geen as of perk!

   Je maakt er wederom weer een rotzooitje ervan, komt omdat je de boel weer eens niet goed door leest!, het verkrijgen van suikerziekte heeft te maken met wat je eet!

   Heel belangrijk is dan ook te weten dat bepaalde stoffen die je eet je suikerspiegel juist doen stijgen en anderen die het gelijk weer doen verlagen.

   Niet alles is dan maar ff gelijk gebasseerd op kruidenmixjes maar ook wel degelijk op beaalde andere stoffen die essentieel zijn voor de rest van het lichaam.

   Je vergeet dan ook dat je een NUL bent van grote klasse dat je denkt dat ik het louter uit me duim aan het verzinnen ben terwijl ik juist aan vernieuwde informatie aangereikt krijg door een diabtische vereniging en mijn eigen huisarts die zich er in verdiept.

   Dat wat ik gebruik naast! het gebruiken van medicijnen dit lijdt eerder tot suikerspiegel die lager dan normaal zijn resulteren dat het ook anders kan dan formeel wordt genuttigd in hou stomme manier van denken.

   Tis jammer dat je zelf niet chronisch ziek bent en niet open staat voor een andere kijk op het leven dan dat je dat steeds hier weer zo formeel durft uit te laten, misschien moet je ook maar eens ondergaan wat er gebeurd in je lijf als je last krijgt van een hypo of een hyper!

   Wel geef ik duidelijk aan dat je de hoeveelheid medicijnen/insuline kan verlagen dat de gestelde waardes als je deze stoffen tot je toe neemt, steeds meer informatie komt hier over naar buiten, alleen lui zoals jij die er weer een zooitje van gaan maken, terwijl je niet eens weet hoe suikerziekte in elkaar zit of hebt.

   Dus blijf de volgende keer gewoon ver weg met je onzin verhalen en je stomme opmerkingen.

  7. Trouwens Henk…

   Leg eens uit waardoor het komt dat je alvlees klier geen of genoeg insuline meer aan maakt ?!

   Wat ontbreekt er nu aan het gehele plaatje ?!

   Gedeeld antwoord: Jij zelf die zich aan de boel weer ontrekt met correcte uitleg en bewijs materiaal!

   Je bent niet meer dan een slappe hap dan dat je iets voorstelt waar iedereen nog wat aan heeft ook.

  8. Of dit soort zelfverzonnen poedertjes werken is vrij simpel te bewijzen door regelmatig een bloedsuikerdagcurve te doen. Dat is voor mijzelf het enige bewijs of iets wel of niet werkt.

  9. Nou de appel valt dus weer niet ver van de boom, zie je dat wat je beargumenteerd , je totaal niks af weet van wat nu suikerziekte is, weer iemand die graag zijn argumenten wil verkopen terwijl ie er maar weinig kaas van heeft gegeten.

   Net als F001 kunnen jullie geen goed onderbouwd tegen commetaar geven dan een stukje slap aftreksel van een non inhoudelijk iets, maakt niet uit dat jullie de pret nog niet aan het bederven zijn, het geeft juist aan hoe zwak jullie indicatie wel niet is, weinig inzicht en horizon verbreding, zullen we het maar toespelen.

   Top Sante Heren…

  10. Paul,
   Ik weet helaas meer van diabetes dan mij lief is.
   diabetes is helaas niet altijd te voorkomen en zeker nog niet te genezen, je kunt het wel makkelijker maken door bv 5 a 6 keer per dag kleine maaltijden te eten voldoende te bewegen regelmatig te leven. adviezen van de specialist en diabetes verpleegkundige te volgen.

   Dus niet zo als jij de hele dag op je nest liggen en s,avonds en s’nachts op internet rondhangen, en dan niet naar de specialist luisteren, en dan het ook nog vreemd vinden als je klachten krijgt . en als je dan overal pijntjes hebt van het niet werken enz enz enz moet je dat niet op een ander schuiven maar ligt het puur aan je zelf. trouwens op die recente foto van je was je nog al corpulent, komt dat door die gezonde vezels van je ?

  11. Is het slim ‘Henk’, wetenschappelijk gezien dan eigenlijk, om regelmatig eens de uitdrukking ‘vind ik’ achter je teksten te zetten. Het lijkt allemaal zo zéker wat je beweert.. Foutjes die ‘wetenschappers’ zoooo vaak maken.. De wijsheid in pacht hebbend natuurlijk.. De schátten.. Vind ik dan natuurlijk..!

   Of weet je het ook allemaal zo zéker Henk? Diabetes.. HIER wellicht een mooi verhaal over ‘wie-zoet-is-krijgt-lekkers’…!

  12. Daarom vind ik jou nou een slappe hap om de uitspraken die je nu doet, nooit gehoord van nachtdiensten en ander leed vermaak, het leven kan 24 uur duren en is niet gestoeld aan het feit of je nu overdag of snachts leeft, misschien zit ik ergens wel op een heel andere lokatie dan dat het hier Nederland heet.

   Daarom Henk dat je maar weinig inhoud hebt van inzichten in kennis betreffende situaties waarin mensen verkeren.

  13. @ henk Het is een feit dat zonder hinderlijke zomer en wintertijd veranderingen een ongebonden (niet door licht en donker gestuurde)keuze vaak uitkomt op 36 uur give or take half an hour. Dit in tegenstelling tot onze 24 uurs indeling. Proefondervindelijk achtergekomen en bewezen gezien door wetenschappelijke studies(lees expirimenten met studenten). Kortom het getuigd m.i. van een zeer bekrompen denkraam en een vastgeroestegeest, Om mensen op hun waak slaapritme en naar aanleiding van foto’s te oordelen.
   En wat betekend
   “Ik weet helaas meer van diabetes dan mij lief is.”?
   Dat jij diabeet bent? dan weet je ondertussen ongetwijfeld dat een eenheidsworstenbehandeling en diagnostisering op gemiddeldennivo ,niet werken bij deze ziekte en bij niet een andere. Beetje domme uitpraken van jou dus volgens mij, misschien zelf wel een excuusje waard……

  14. Paul heeft ooit beweerd diabeet te zijn, overgewicht is een bijkomstigheid de de aandoening verergerd. het is 9 van de 10 keer ook een teken dat men er een niet zo gezonde levens stijl op na houd. ga eens op de weeg schaal staan en reken je bmi uit . sterkte

  15. @ Henk en of al die medicijnen die de specialisten voorschrijven zo goed helpen waar meer bijwerkingen van komen en zelfs in sommige gevallen niet eens geslikt mag worden door bepaalde complicaties, men kijkt niet naar de oorzaak, en schrijven vrij gemakkelijk een pilletje voor, zelfs ook voor bepaalde bijwerkingen en zo heeft iemand op een dag mega veel pillen te slikken, wat geen moer helpt.

   Het is ook zeker ten delen wat je eet, en hoe je eet, zoals er in de volksmond beweert wordt zoveel kleine maaltijden per dag, sommige producten wat men eet met diabetici zijn zelfs niet eens goed om te eten, zoals zetmeel, en tarwe uit den boze is om te eten, en wat dacht je van alle kunstmatige voedingsmiddelen in ons voedsel dat richt ook meer schade aan, en al dat medicijngebruik zou men ook alleen maar zieker door worden. Het is een chronische ziekte en worden degene die suikerziekte hebben alleen maar armer van in de portemonnee, terwijl die artsen er wellicht vele malen rijker van worden, door weer een pilletje uitgeschreven te hebben.

   Dus gezien jouw verhaal, sorry ben ik het ook niet zogezegd mee eens en moet ik Paul gelijk geven in zijn aanvullingen.

  16. Christiane Beerlandt, waar ik veel respect voor heb, maar even om advies gevraagd; bovenaan haar kijk-op-diabetes. Kijk je in de spiegel, of zie je niets?

  17. Moos , een specialist zal alleen medicijnen voorschrijven als de voordelen groter zijn dan de nadelen. en ja medicijnen hebben bijwerkingen , daarom moet je ook onder controle blijven van de specialist. die heeft er voor studeert.

  18. ‘Henk’ als je nu eerlijk toegeeft dat je ‘Gait’ bent, mag je blijven. Anders moet je wéééér een nieuwe ‘nick’ nemen.. Snappie?

  19. Dat is goed Guidje ik ben Gait maar die naam mag ik niet meer gebruiken flauw hoor dan maar mijn eigen naam.

  20. Er is er maar één die ‘Guidje’ zegt.. Maar wel jammer, want nu weet iedere WantToKnower het password van Gait.. Henk, henk toch, wat moet je nog veel leren. Welkom terug Henk, eh Gait. eh…?

  21. Henk zelf ben je niet erge specialistisch bezig, degene die speciliast is en die graag mij helpt met het zoete probleem reikt jij mij de informatie aab van een goed lopend dieet naast mijn reguliere medicijnen.

   Jou optiek is dat we van alles weg laten aan de werk methode die een specialist ons voorschoteld , in combinatie gepaard gaat met nieuwe medicijnen en een nieuwe verstrekte informatie.

   Maar zo te zien blijf jij hangen in een heel oud stukje visie, dat wat ze mij voorschrijven werkt tenminste nog.

  22. Paul , jongen , wat maakt je toch een spel fouten , is je bloedsuiker waarde wat te hoog ?

  23. Beste Henk, welke spelfouten bij Paul, kijk ook eens in je eigen spiegel en is jou waarde van bloedsuiker wel aan de hoge kant, het is zeker met bepaalde andere dingen toe te passen en bepaalde voeding weg te laten zeker onder controle te krijgen, en ben ik het met Paul eens…wie valt nu wie aan????????

  24. @F001, stoppen met medicatie en overgaan op bepaalde voedingstoffen in het lichaam aan te vullen die ontbreken, kan zeker goede resultaten op leveren. Jij beweert dat suikerziekte slechtsziend(zicht) veroorzaakt, maar is dat ook niet ten delen door de medicatie die ervoor voorgeschreven wordt, dat staat in veel medicatie vermeld, men kijkt niet naar het gevolg en pakt men de kern van de oorzaak niet aan. Mits iemand zich ervan bewust is wat wel en wat niet toegepast kan worden, zal het zeker ook een totaal andere wending kunnen krijgen door bv medicijnen inderdaad niet meer te slikken, zoals bepaalde voedingsupplementen werkt beter dan alle medicatie die ervoor voorgeschreven wordt, en van het ene bijwerking tot gevolg komt, en de ziekte tot een bepaalde hoogte groter maakt

 5. Bloedsuikerspiegel te hoog.
  Diabetes, suikerziekte

  Christiane Beerlandt. Zie ook HIER op WantToKnow.nl/.be

  “Je verdriet loopt uit de hand: je kan het geluk niet vatten. Een innerlijke wenen om warmte, liefde. Je zou er naar grijpen.
  Zichzelf als te klein en machteloos ervaren en dit wensen te keren, door te worden opgenomen in het zoete buiten zich, in een energiestroom van warmte, door anderen gegeven. Maar hieraan kan natuurlijk nooit worden voldaan, zolang men zichzelf waardeloos vindt en men zichzelf ‘het zoete’ ontzegt.

  Het ontbreekt je aan moed, je ervaart je als hulpeloos; het loopt uit in prikkelbaarheid en agressie, omdat anderen je niet geven wat je behoeft. Je tracht alles te grijpen, te regelen, te organiseren met een innerlijk angstig, agressief gevoel; je overtuigingen, waarop je je leven hebt gebouwd; en die je het gevoel geven dat het leven een verdrietige poel is en dat niets moois voor jou is weggelegd en dat, wanneer je het niet zelf grijpt of naar je toe trekt, het leven je helemaal niets zal bieden…
  Je hebt absoluut geen vertrouwen in het leven; je beseft niet, dat alle verdriet en droevige gebeurtenissen in je leven, werden veroorzaakt, ja opgeroepen door jouw negatieve overtuigingen. Om toch maar zeker te zijn een beetje liefde te ‘hebben’, klauw je je vast en doe je jezelf vaak pijn, door je op te offeren in ruil voor een klein beetje houvast in het leven, bijvoorbeeld aan een partner.

  Je leven wordt zo een gevangenis. Je stelt je geluk afhankelijk van een partner, van anderen… niet van je Zélf. Dit is juist je vergissing; het geluk kan slechts beginnen bij jou; kom tot liefde, in harmonie met jezelf en een heerlijk relatie zal dan pas volgen. Je leeft niet op je eigen grondvesten. Er zou eens een landmijn moeten liggen… ; wantrouwen naar jezelf toe.”

  Affirmatie:

  ‘KOM IN LIEFDE TOT JEZELF’..
  Laat alles los en rustig verlopen in vertrouwen; stop met álles te willen, en angstig alles te regelen en in je greep te krijgen.
  Dit duidt slechts op jouw angsten om je leven zelf te creëren; een mooie toekomst op te bouwen onder het presidentschap van je Bewuste Ik.
  Het leven zit mooi in mekaar; liefde zal jou toestromen, wanneer je eerst alles loslaat en je vertrouwen stelt in je diepste Zelf.

  Laat je niet leven zoals in het verleden; kauw niet vast; het brengt je alleen nog meer verdriet. Laat je leven niet gedirigeerd worden door emoties en ongeloof, zo roep je ellende op. Wees overtuigd van een nieuw begin, een toekomst van vreugde, én van het feit dat jij dit verdriet niet bént, als volwaardig autonoom individu! Alleen zó zul je zien, dat het leven wel de moeite waard wordt. Sta jezelf nu toe om te genieten van al het heerlijke in je leven.

  Bron: Christiane Beerlandt
  De Sleutel tot Zelf-Bevrijding

  1. @ henk

   Mijn chinese talig browser kan niet zo goed overweg met jou naam, hij loopt continue vast op je geratel hier.

   Maakt niet uit suikerspiegel is lekker stabiel, beter dan jou overdekookpunt.

  2. Goed zo Paul , maar je weet het he als je echt van je diabetes af wil , volg dan de healt ranger
   Succes

  3. Tis wat jij wilt Henk!

   Net als gait kan je een moord gozert zijn, maar tja dat gouden speldje,,,, mmmh wanneer mag ik hem op komen spelden bij je >!

  4. @Henk moeilijk hè de engelse taal en had jij het over spelfouten???????

   je bedoelt zeker Health Ranger

  5. @ Moos

   Henk/hobbes/gait heeft ook al last van een te hoge bloedsuiker…

   Je proeft het aan zijn zoete tekstfouten, smaken allemaal nog steeds het zelfde.

 6. Paul,

  jij bent de sleutel tot succes ! van dit verhaal !!
  als jij je nou eens gaat houden aan deze tips van de health ranger en je geneest binnen 30 dagen van diabetes en je kan dit wetenschappelijk vaststellen, dan ben jij de held van de week !

  1. Hoi Henk,

   Een vraag aan jou, heb je zelf diabetes?
   Of heb je er op een andere manier mee te maken?

   Zoals ik al in mijn eerste reactie melde heb ik zelf diabetes gehad.
   Ik ben er voor gehospitaliseerd geweest, mijn bloedsuiker was op dat moment ongeveer 60, dat ligt op de grens van dodelijk.
   Dus je kunt wel stellen dat ik echt diabetes had.
   In het ziekenhuis werd mij verteld dat ik de rest van mijn leven 4 maal per dag insuline zou moeten spuiten.
   Dat trok mijn niet erg aan, ik heb toen op het internet gezocht naar een alternatief. En stuitte op de methode van Dr. Sir Gabriel Cousens (die ook in het artikel vermeld wordt). Na het bekijken va zijn DVD “simply raw reversing diabetes in 30 days” besloot ik het ook te gaan proberen, en door simpel vegetarisch rauw geen melk/zuivel produkten te eten was mijn bloedsuiker na 8 dagen weer op een goed niveau !!!!! Weliswaar nog niet helemaal superstabiel, maar ik moest na 8 dagen al helemaal stoppen met insuline spuiten.
   Toen ik na ongeveer een half jaar weer terug was in het ziekenhuis heb ik die arts verteld dat ik geen diabetes meer had.
   Ik had verwacht dat die arts zeer verbaasd zou zijn en zou willen weten hoe ik dat voor elkaar had gekregen. Maar nee het enige dat hij erover zei was dat ik de eerste was in de 8 jaar dat hij in het ziekenhuis werkte die met een dieet van zijn diabetes afgekomen was. Blijkbaar is het dus bekend bij de reguliere artsen dat het kan.
   Tijdens mijn hospitalisatie voor de diabetes heeft men in een rap tempo mijn bloedsuiker gestabiliseerd.
   Dit had tot gevolg dat gedurende die periode mijn bloedsuiker ontzettende varieerde. Dit is echt funest voor de ooglenzen, en ik had dan ook prompt staar en was voor 70% blind geworden.
   In het ziekenhuis wilde de artsen mij hiervoor op de operatielijst zetten. Dat heb ik afgewezen, mijn vertrouwen in de artsen was niet zo groot meer op dat moment.
   Ik heb toen op internet naar een oplossing gezocht voor dit probleem. En vond dit in de vorm van kruiden, namelijk 2 maal daags:
   5 gram koriander, 5 gram venkelzaad, 5 gram anijszaad, 5 gram cardemom en 5 teentjes rauwe knoflook (dit alles gemalen, omdat ik niet al die zaden zelf wilde kauwen).
   Na ongeveer 1 maand was mijn staar ook weer genezen.
   Dus ja, kruiden werken tegen echte grote problemen.

   Diabetes is erg slecht voor de bloedvaten,omdat je dan altijd een te hoog bloedsuikerniveau hebt. Omdat ik al lange tijd last had van diabetes (ik wilde het niet weten en ging daarom niet naar de dokter) had ik ook al last van problemen met mijn bloedvaten.
   En een voor mannen beslist vervelend gevolg daarvan is erectieproblemen. Waar ik al lange tijd last van had. En gelukkig waren ook die weer rap verdwenen na mijn genezing van mijn diabetes.

   Als voetnoot wil ik nog opmerken dat behandeling van diabetes met medicijnen altijd als gevolg heeft dat de bloedsuiker te hoog is. Simpelweg omdat het lichaam op verschillende momenten een andere behoefte heeft aan insuline, en met insuline inspuiten kan men daar niet aan voldoen. Om niet het risico te lopen dat een diabetes patient een hypo krijgt is men genoodzaakt de insuline zo in te stellen dat de bloedsuiker waarde aan de hoge kant is (een hypo is een potentieel gevaarlijke situatie, die in extreme gevallen kan leiden tot coma). Doordat de bloedsuiker voor een diabetes patient altijd aan de hoge kant is zal die daarom onvermijdelijk problemen met de bloedvaten gaan ontwikkelen.

   Daarom henk is het beter diabetes te genezen dan alleen maar met insuline te behandelen.

   Wel, deze reactie is een heel verhaal geworden en ik hoop dat ik er ook wat nuttige informatie mee heb kunnen verschaffen

   Groetjes Rene

  2. Wow Rene Kok wat een verhaal, door een heel ander eetpatroon en bepaalde voedingstoffen en zo ook zuivel bv weg te laten kan er veel veranderen en ben ik er van overtuigd dat diabetes goed te verhelpen is en zelfs in jou geval te genezen is. Van jou verhaal ben ik onder de indruk, maar artsen zullen dit soort dingen ongetwijfeld weten, alleen is het feit dat ze dan niet meer in een bepaald zicht aan je kunnen verdienen is jou specialist een patiënt kwijt. Tot zekere hoogte ben ik ervan overtuigd dat artsen en specialisten ons wellicht tot zekere hoogte wel meer dom blijven houden, ze verdienen tenslotte miljoenen aan chronisch zieke mensen. Stel dat er geen geen chronische ziektes meer zouden bestaan, en allen mensen gezond zouden zijn zou dat betekenen dat alle artsen en specialisten in de gezondheidszorg geen werk meer hebben.

   @henk en wat je over de bijwerkingen een stuk aanvullend op mijn commentaar had, ben ik het niet met je eens, alsof je dat allemaal voor lief moet nemen met meer gevolgen van dien en wellicht meer complicatie op complicatie te krijgen.

  3. Heb het hier op de site, in diverse artikelen al gezegd..
   Hoe is het mogelijk dat een Industrie die gezondheidszorg zegt te verzorgen, PER DEFINITIE EEN TEGENGESTELD BELANG DAARMEE HEEFT..!

   M.a.w. naarmate jij zieker wordt, verdienen zij meer geld.. Of andersom gezegd, hoe gezonder ze jou maken, deste minder ze verdienen.
   Zolang deze contradictio blijft bestaan, zolang zal Big Pharma voor zichzelf HET BESTE zorgen..! Jou ziek-houden dus!! Ze noemen dat intern misschien, dat ze mensen niet helemaal kunnen genezen…!

   Het is dezelfde contradictio die ook bij consumentenproducten geldt. TV’s en dergelijke, deze worden eerst in een bepaalde uitvoering in de markt geplemd, waarná weer een nieuw technologische ontwikkeling wordt vermarkt.. Die natuurlijk al veel eerder op de markt had gebracht kunnen worden.

   Het is zo’n voor de hand liggende logica, dat bijna niemand die proces bij BigPharma doorziet. We worden besodemietert waar we bij zitten; kijk naar de hele ‘preventieve’ vaccinatie-industrie. Verzin een kwaal en zorg dat mensen er PREVENTIEF tegen worden gevaccineerd.

   Jaren geleden nam BigPharma de beslissing om zich op gezonde mensen te richten en deze ‘gezond te houden’.. Dit is een veel grotere markt (95%), dan mensen-die-ziek-zijn proberen beter te maken.. (5% dus!!)

   De kat wordt op het spek gebonden. Vreemd hè, dattie zich dan volvreet!!?

   ZOJUIST BIJ ME OP DE MAIL (wist niet dat die er was, toen ik het bovenstaande schreef!!!)


   Zo evolueert de situatie bij grote broer USA :

   * kinderen worden verplicht 69 doses van 16 vaccinaties te krijgen
   * mensen dreigen hun job te verliezen als ze de seizoensgriepvaccinatie weigeren
   * men werkt aan 145 nieuwe vaccins
   * wie zich niet laat vaccineren ( én chippen ) valt tussen de mazen van Obama’s zo geroemde gezondheidswet

   Kijk voor de bron van dit verhaal hier.

   Tot nu toe is Europa altijd gevolgd. Te vrezen valt dus dat de vaccinatie-horror nog zal toenemen.
   Tenzij dat het gezond en kritisch verstand ook bij ons een opstoot zal krijgen.

  4. Beste Rene Kok, ff een simpele vraag; Had je diabetis type 1 of 2 en in beiden gevallen zoals jij je verhaal omschrijft is dat op deze manier te genezen. Ergens heb ik het vrijwel altijd wel geweten dat Diabetici op een of andere manier te genezen bleek te zijn, men moet alleen tegen dit soort dingen aan lopen, baat het niet dan schaadt het niet, zeg ik vaak.

   Ik zou aan jou verhaal het volgende toe willen voegen, mijn partner heeft ook Diabetici type 2, toch ervaar ik ook met mijn ogen dat ook bij hem veranderen optreden in een verandering/genezingroces. Hij heeft vooral de laatse jaren hoofdzakelijk voedingsupplementen gebruikt, hij was met zijn meestal hoge bloedsuikerwaardes niet afhankelijk van isuline. Zo heeft hij vooral het laatse geruime halfjaar tot jaar ook zijn gehele eetpatroon omgegooid en zijn bloedsuikerwaardes zijn nu redelijk tot goed stabiel. Aanstaande December heeft hij via de oogarts het advies gekregen zijn ogen te laten laseren, maar hebben we beiden geen goed gevoel over, dus zijn we zogezegd in dubio om af te bellen. Mijn gevoel en ook zeker dat van hem is de komende tijd aan de slag te gaan met koriander, venkelzaad,anijszaad, cardemom en $ rauwe teentjes knoflook. Ik zeg niet dat het een wondermiddel is, toch zie ik het echter dat dit een zeer goed gevoel zal geven, en ook mijn partner aan een genezingsprces is begonnen en zijn ogen door jou tip ook zienbarend verbetert zullen worden. Henk, bedankt voor je verhaal en ben nog steeds onder de indruk, dat genezing van Diabetici wel degelijk genezen is.

   Vriendelijke groet Moos

 7. Hoi Moos,
  Volgens de arts in het ziekenhuis had ik type 2.
  Maar dat was nooit onderzocht, en zijn diagnose stelde hij pas nadat ik genezen was.
  Maar gezien het tempo waarin ik genas klopt het waarschijnlijk wel.
  Mijn probleem met de ogen was iets heel anders dan van jouw partner.
  Ik neem aan dat hij last heeft van een loslatend netvlies?
  Ik kan hem zowiezo aanraden om rauw vegetarisch te gaan eten.
  Wat er dan gebeurt is dat je lichaam weer alkalisch wordt (wat het ook behoort te zijn).
  Wanneer je lichaam weer alkalisch is zal het weer in staat zijn zichzelf te herstellen. Dit zal beslist helpen tegen Retinopatie.
  De kruiden die ik gebruikt heb zullen beslist ook helpen, omdat een van de nevenverschijnselen van Retinopatie lidtekenvorming is, en daar helpen die kruiden tegen.
  Ik zou niet zonder meer die laserbehandeling afzeggen (laserbehandeling is geen medicatie). Doe dat pas wanneer blijkt dat andere remedies helpen.
  Het volgen van dat vegetarisch rauwe dieet heeft nog vele andere positieve bijwerkingen, zaken als hoge bloeddruk, hoge cholesterol verdwijnen, dichtgeslibde bloedvaten worden weer schoon, depressiviteit verdwijnt, je wordt veel energieker.
  Kijk ook eens hier:
  http://www.homemademedicine.com/home-remedies-retinopathy.html
  http://www.healthherbsandnutrition.com/remedies/r/retinopathy.htm
  http://www.ehow.com/way_5516289_herb-cure-diabetic-eye.html
  http://www.indianchild.com/health/natural-cure-for-diabetes.htm

  En ga natuurlijk zelf het internet op om uit te zoeken wat andere mensen aanbevelen. Vaak zijn het eenvoudige middelen zoals kaneel of fenegriek.
  Het enige dat je wel moet weten is dat knoflook de hersenen beschadigd, dus voor lange tijd (jaren) veel rauwe knoflook eten is geen goed idee

  Veel succes toegewenst, Rene

  1. Bedankt voor je informatie Rene. Ik heb je sites opgeslagen in de favorieten en gaan we eens meer aan de slag met het vegetarisch rauwe dieet, dank voor je tips. Fenegriek en kaneel is bij ons bekend en hebben we ook periodes gebruikt waardoor de klachten ook verminderde. We staan eigenlijk ook op het punt om in December de laserbehandeling af te zeggen, en zien nog niet direct het nut ervan in en is zoals jij zegt ook zeker geen medicatie en hebben we ook zeker geen garantie dat het zicht verbeterd.
   Ik zie mijn partner ook een veel stukken met zijn gezondheid verbeteren. Jaren heeft hij ook metformine geslikt en de ene complicatie na de ander van dat medicijn, gevolg op nieuwe een pilletje. We hebben zelfs ook een periode zonder Huisarts gezeten en ik moet zeggen dat het toen des tijds beter met hem ging, ook al had hij periodes ertussen dat hij hoge bloedsuikers had.Hij is jaren geleden overgestapt op voedingsupplementen zoals Alfa liponzuur, Chroom, Gluco Care en Green magma en werkte over ’t algemeen beter dan die voorgeschreven metformine. De afgelopen maanden kreeg hij zeer veel last van oedeemvormingen in zijn benen, waar de artsen en specialisten eigenlijk weinig aan deden, en is hij een week opgenomen in het ziekenhuis. voedingsupplementen werden niet herkend bij de internist, terwijl mijn partner in grote lijnen er zeker veel baat bij had.
   Eigenlijk stonden de specialisten voor een groot raadsel, zijn bloedsuikers waren relatief laag te noemen, tussen de 6 en de 12mmol, terwijl hij voorheen hoge uitschieters had van zelf boven de 20 of zelfs ook rond of boven de 30. Laats hoorde ik dat iemand die ik ken opgenomen was met een bloedsuiker van boven de 40mmol, waar ik al van schrok, (dit persoon heeft type 1, maar wil niets weten van deze verhalen, en houdt zich aan het protocol van de doktoren.
   Dus vandaar dat ik nogal geschrokken was, dat ruimschoots boven de 20 al dodelijk kan zijn, laat staan boven de 40mmol of zelfs in jouw geval boven de 60mmol Mijn partner heeft ook type 2, maar nooit ook verder onderzocht, zoals jij in het stuk schrijft liep hij ook tegenaan. We zijn een periode al heel anders gaan eten, zo min mogelijke tot geen tarwe en zetmeel in het voedsel, minder vlees en hebben we een ander eetpatroon, de oedeemvorming bleef in zijn benen, wat er niet uit wilde gaan. De internist wilde daar zelf nog eens een week of 6 mee wachten tot de nierfunctie zoal verbeterd zou zijn, en werden we weer naar huis gestuurd.
   Tot ik op het laatste moment nog zei; “Er is vandaag begin van de middag nog bloed bij mijn man afgenomen.” kregen we als antwoord; “dat moet niet op dezelfde dag gebeuren, anders heb ik de uitslag niet op tijd binnen.” In het ziekenhuis had men dat zelf zo op dezelfde dag gepland. De internist werd min of meer boos, toch keek hij in zijn PC en wat bleek zijn nierfunctie was verbeterd, i.p.v 44% verslechterd te zijn was dat omlaag naar 30% gegaan. Toen werd het voor de Internist plots een heel ander verhaal, de benen van mijn partner werden gezwachteld, en is de verbetering gaande. 3x per week thuiszorg geregeld om zijn benen te zwachtelen.
   Sindskort heeft hij van de Internist een ander medicijn gekregen Glimeperide waar in de gebruiksaanwijzing vermeld staat dat men een arts moet raadplegen mits men verslechterde nier of leverfunctie heeft, toch heeft hij het zogezegd braaf een aantal dagen geslikt, waardoor momenteel zijn ogen minder zicht geven, ook iets wat in gebruiksaanwijzing staat, en krijgt hij vele hypo’s van dat medicijn. Toch zie ik ook dat hij met een genezing bezig is en zie het positief tegemoet. Ik vind en blijf jou verhaal vasinerend vinden.

 8. Ik werk nu 12 jaar bij de thuiszorg, bij een organisatie die in in wijkteams werkt, waardoor ik een vrij vaste route heb en dus sommige mensen al jarenlang help bij hun verzorging. Het valt mij op dat steeds meer mensen metformine slikken. Het valt mij ook op dat een vrouwtje van amper 48 kilo en een man van ongeveer 90 kilo, hetzelfde aantal milligram slikt. Ook valt het mij op dat mensen nooit eens beter worden van alle pillen die ze slikken, wel zieker. En dat ze dan nog meer pillen krijgen maar nog steeds niet beter worden.
  Dit zorgt er voor dat ik zeer kritisch ben geworden over pillen.
  Het word voor mij een steeds groter dillema om mensen pillen te geven waar ik absoluut niet meer achter kan staan.

  Voordat henk oprispingen krijgt, ik geeft de pillen exact volgens dokters voorschrift en raad mensen nooit aan te stoppen oid.

  1. Uiteindelijk heb je wel een zorgplicht om de medicatie bij de client te verstrekken.

   Wie zijn wij om diagnoses te stellen en waarvoor het gros geen opleiding heeft genoten? Of patienten daadwerkelijk zieker worden van de medicatie die ze innemen moet eerst maar eens onomstotelijk worden vastgesteld. Vaak ondersteunen medicatie een specifiek ziekteproces, inplaats het te genezen. Zeker bij oudere mensen.

   Ik vind het ronduit gevaarlijk en onverantwoord diabetespatienten te onthouden van hun medicatie. Zeker wanneer ze insuline spuiten. Alle farmaceutische complotsprookjes en middeltjes ten spijt, bewijs de werkzaamheid maar via een bloedsuikerdagcurve (zeg gedurende twee weken) of zo’n middel wel degelijk helpt.

   Diabetes kent vele vormen en stadia en velen zijn diabeet zonder het te weten. Ligt de oorzaak bij zoiets als overgewicht dan zijn medicatie vaak niet eens nodig. Maar dat is oud nieuws te noemen, waar je veelal geen dure alternatieven voor hoeft aan te schaffen.

   Ook komt het veelvuldig voor dat wanneer mensen hun hele leven insuline hebben gespoten, dit op oudere leeftijd niet meer hoeft. Een ondersteunend tabletje kan dan al voldoende zijn. Ook een logisch gevolg, want ouderen vallen in de regel meer af, verbranden minder, hun eetlust verdwijnt, etc.

  2. @F001
   Ineke heeft een juridische plicht om te doen wat de dokters voorschrijven, maar ik maak uit haar reactie op dat haar observatie is dat wat de arts voorschrijft vaak geen goed doet.
   Zelf zeg je “Wie zijn wij om diagnoses te stellen”.
   Hier zou ik op willen antwoorden: Onderzoek heeft uitgewezen dat slechts 6% tot 20% van de door artsen gestelde diagnoses juist is.
   Wanneer je naar een dokter gaat zul je slechts zelden van hem te horen krijgen wat zijn diagnose is. Simpelweg omdat hij weet dat hij er zo vaak naast zit.
   Daarom richt hij zich in het algemeen puur op het behandelen van symptomen.
   Ook de reguliere methode van het behandelen van diabetes is puur symptoombestrijding.
   De farmceutische industrie haakt hierop in door bijna alleen maar medicijnen te maken die een symptoom bestrijden, waardoor de echte oorzaak niet aangepakt wordt en de patient niet beter wordt, maar zijn ziekte alleen maar stabiel wordt. Hierdoor blijven veel patienten langdurig van medicijnen afhankelijk wat weer gunstig is voor de farmaceutische industrie.
   Maar men kan niet alles op de farmaceutische industrie schuiven.
   Een groot deel van het probleem ligt bij de mensen zelf, die passief zijn in het bewaken van hun gezondheid, vaak geen moeite doen om zelf uit te zoeken wat goed en slecht is, maar klakkeloos alles accepteren wat hen door de overheid en farmaceutische industrie voorgehouden wordt.

  3. @ Ineke

   Ja inderdaad, het gekke is dat we vaker dit soort verhalen horen van mensen die anderen helpen met hun medicijn gebruik, de voor geschreven medicijnen werken niet altijd eveb goed zoals ze door de artsem zijn voor geschreven. Dat komt waarschijnlijk dat iedereen toch heel anders in elkaar zit dan men meestal doet vermoeden op het eerste gezicht, zaten we maar allemaal in elkaar als gelijken dan was de oplossing zeer nabij.

   Iedereen is dus verschillende en reageerd verschillend op gebruik daarvan, ook na een tijdje kan het gebeuren terug lopen of zich juist versterken waardoor het slechter of zelfs beter wordt. Daarom is metformine het meest uitgeschreven medicijn welke ook veelal problemen geeft met onaangename bijwerkingen, zoals obstipathie en vocht vast houden.
   Ik ken het middel bij uitstek en weet welke problemen het veroorzaakt, mijn lichaam kan er niet tegen en gaat behoorlijk in de stress ervan, al luisteren we naar alle verstrekte informatie van de specialisten, me lichaam stoot het gewoon af.

   @ F001

   De diagnostiek die je kan stellen ligt niet alleen louter aan het feit dat iemand te zwaar is, dat is de grovste fout die je maakt ter plekke, niet iedereen is van het beeld geprofileerd zoals jij het schetst. Het verhaal heeft te maken inderdaad waar gaat het fout en niet bij het bestrijden van symptomen, als je een diabeet bent , weet je donders goed dat je ook met een dieet zit op gescheept waardoor je niet alles kan en mag eten anders gaat het weer fout.

   De oplossing zit em dus in je input, als je meervoudige suiker produkten zoals zetmeel en granen weg laat en ook alles laat staan waar suiker of kunstmatige zoetheid in zit gaat gewoon je bloedsuiker omlaag. Door je dieet te stabiliseren met een arts samen aan de hand van bloedonderzoekn kan je er achter komen welke stoffen te veel of te weinig in je bloed en urine zitten en ook in je ontlasting. Het te rade gaan welk voedsel het beste bij je past waar je lichaam het meeste uit kan halen is ten voordeel, mocht er toch iets ontbreken dan is er een optie over omdat aan te kunnen vullen.

   In ons voedsel zitten voedingsstoffen ongeacht het land van herkomst en hoe het geteeld is, je kan je helmaal volproppen met van alles zodat je weer modderbet wordt of je kan het op dieet basis zo samenstellen dat je de nodige dagelijkse hoeveelheid naar binnen krijgt.

   Nu is de fun om te onderzoeken welke stoffen het lichaam precies nodig hebben en of de behandelde arts of specialist dat wil verstrekken, meestal stuit je op een muur omdat je zelf niks mag weten over je eigen lichaam. Voor mij telt 1 ding en dat is hoe werkt mijn lichaam !? welek stoffen zijn essentieel voor de aanmaak van insuline voor mijn alvleesklier of voor mijn lever om de glucose afbraak te optimaliseren.

   Loiter dat heel veel cellen uit hormonen bestaat, de geroemde eilandjes van langerhand bv is de optiek om er achter te komen welke stoffen je kan eten om deze produktie te verhogen en zelfs te verbeteren.

   Naast het gebruik van insuline en of medicijnen komen we er achter dat de voor geschreven dosis hypo’s begint te veroorzaken en de vraagstelling aan de arts is welke hoeveelheio je dan tot jezelf moet toe nemen omdat weer te voorkomen.

   Helaas daar krijg je nooit een antwoord op, omdat wonderen niet bestaan, volgens de heren en gelijk er een etiket aan je bundelt van NPS of een eigewijze klootzak.

   Kijk ik buiten Nederland zelf naar onderzoeken en resultaten van andere diabeten en hun eigen bevindingen, want hoe mooi een arts die er voor geleerd heeft zonder dat hij het zelf heeft het zo mooi kan verpakken, nooit aankomt als er meerdere problemen ontstaan.

   Altijd ligt het uitgangspunt bij de diabeet zelf omdat ie voor de zoveelste keer in de fout is gegaan, makkelijk gezegd dan gedaan.

   Misschien toch eens tijd om eens stil te gaan staan waar het probleem kan liggen want 1 dag zonder suikerzike te zijn zou een ware lust in het leven kunnen zijn.

   @ Rene kok

   Geweldig hoe jij je kant van de zaak hebt ervaren, je hebt ontdekt wat de juiste code is van het toegevoegde produkt van waarde, het zo gaan eten dat je lichaam daar van profiteert en alle nutteloze stoffen stoppen met betablokkers in het lichaam te zijn.

   Zelf ben ik er ook weer eens in gestonken met een ander pilletje omdat je de arts in kwestie weer probeert te vertrouwen en dan blijkt dat je weer voor heel andere problemen over de vloer komt dan de eerste attentie was voor iets geheel anders.

   Ineens wordt je ziek en er gata van alles fout, lees je de verstrekte bijsluiters door dan schrik je je toch een hoedje als blijkt dat men het een en ander als arts weer over het hoofd heeft gezien en waar je weer de dupe van bent.

   Beste diagnose is dus gewoon naar je zelf kijken om te zien wat wel en niet goed gaat en dat zien te verbeteren dan iemand van buiten af je gaat vertellen wat je wel en niet mag met je eigen lichaam.

   Gezien je ervaring wat je hebt opgedaan wil ik wel eens met je het een en ander uitwisselen, vraag aan Guido me mail adres voor wat verdere informatie en interesse, ben geen dokter in spe’.

  4. @ Ineke, ik kan het totaal vinden in jouw verhaal, en ervaar ik ook bij mijn partner die bijwerkingen met Metformine die hij een lange periode geslikt heeft. Paul gaf een aantal voorbeelden zoals o.a obstipatie, toch wil ik er nog aan toevoegen dat het zelfs ook braken kan veroorzaken, tot zelfs zo hoog de obstipatie op kan lopen dat het poep zelfs via de mond naar buiten omhoog komt. Ik sluit me aan bij jou diagnose en dat van Paul.

   @F001, je bent op de goede weg, maar nog ver weg van diverse wetenschappelijke onderzoeken en heb je nog veel te leren. Ben je zelfs arts ofzo???

   @Rene Kok, we hebben de DVD die je adviseerde “simply raw reversing diabetes in 30 days” de methode van Dr. Sir Gabriel Cousens (die ook in het artikel vermeld wordt)gedownload en gaan we samen bekijken. Ik ben zeer blij en met jou informatie, wat ik voel en ik weet dat het ook zeker anders kan, en de input in degene zelf zit, door te kijken wat men eet.

  5. De diagnose diabetici is vrij eenvoudig te stellen. (namelijk door het meten van iemand bloedsuikerdagcurve)

   Ik lees in de gegeven reacties veel over voeding, etc. Laat het echter duidelijk zijn dat we over ons eigen metabolisme geen directe controle hebben. Ieder lichaam verbrand op zijn eigen tempo. Daarom valt de één sneller af dan een ander met hetzelfde dieet. Hetzelfde geldt precies voor bewegen of sporten. De één beweegt zich iedere dag in de rondte, (maar daarvan blijft het gewicht stabiel) terwijl een ander met een beetje beweging al snel afvalt.

   Het tempo van iemands metabolisme veranderd natuurlijk met diens ouderdom. Vandaar dat mensen kunnen ‘genezen’ van diabetici. Maar die genezing betreft niet het herstel van de Alvleesklier, ( of beter gezegd de eilandjes van Langerhaus) maar doordat het lichaam op oudere leeftijd minder insuline vraagt om binnen die veilige marges van de bloedsuikerwaarden te blijven. (4-7 mml) Iemand zal dan sneller hypo’s krijgen en dan wordt zo’n dosering aangepast.

   Maar rommel daar niet zelf mee. Een verstoorde bloedsuiker is erg slecht voor het lichaam en soms duurt het een tijd voordat het juiste evenwicht is bereikt.

  6. F001, hoe kom jij dan aan je wijze informatie, ben echter zelf arts, die op wetenschappelijke doelen gericht is op bepaalde feiten die jij oppert wat wel en wat niet goed is. Zo ben je continue bepaalde aspecten wat hier bepaalde mensen ervaren de kop in te drukken dat dat niet mogelijk is of zelfs dateert dat men er niet zelf mee aan de gang moet gaan. Heel veel meer van bepaalde ziektes zoals, o.a diabetici zit hem zeker wel in de manier waarop men eet, zo is dus
   van blauwe(bos)bessen bekend dat deze Geneeskrachtige eigenschappen bevatten. De blauwe(bos)bessen kunnen bv op kort termijn de concentratie verbeteren en houdt op langer termijn de geest gezond.Elke ochtend een smoothie met daarin 200 gram van deze (bos)bessen verbetert de concentratie met minimaal 20 procent. Regelmatig deze (bos) bessen eten kan leiden tot een nieuwe bedrading in de hersenen!

   Blauwe bessen behoren tot de groep ’supervoedsel’ en wordt steeds populairder. De vrucht, een antioxidant, verminderd ook de kans op hart-en vaatziekten, kanker en vertraagd het verouderingsproces. Antioxidanten verwijderen vrije radicalen – chemische stoffen die potentiële schade aan cellen en weefsels kan aanrichten in het lichaam.

   Blauwe bosbessen hebben een hoog gehalte aan vitamine-C. Verder bevatten ze veel vitamine-A (nodig voor ons gezichtsvermogen), vitamine-B en verschillende mineralen en sporenelementen zoals magnesiumen ijzer. Door het ongewone gehalte aan vitamines, mineralen en sporenelementen zijn blauwe bessen bloedzuiverend en anti-diabetisch. Ook helpen ze tegen buikloop en tegen nachtblindheid.

   In smoothies, sappen, kan je ze iedere ochtend gebruiken. Vooral vers in fruitsalades of uit de hand gegeten is dit een bijzondere lekkernij mits ze zoet zijn! Wist je trouwens dat men tijdens WO 2 piloten de bosbessen tegen nachtblindheid aten? Door het gebruik van blauwe (bos)bessen zou het geheugen verbeteren.

   Diabetes-patiënten mogen de bessen probleemloos gebruiken. Het hoge kaliumgehalte onttrekt vocht (H2O) aan het lichaam, waardoor de bessen gebruikt worden bij oedematische zwelling, overtollige waterretentie hetgeen bijna altijd voorkomt bij mensen met overgewicht.

   In verschillende wetenschappelijke publicaties staat vermeld dat blauwe bosbessen een hoog tot zeer hoog gehalte aan anti-oxydantia bevatten. Dit is nuttig voor het menselijk immuniteitsysteem en de preventie van kanker. Nachtblindheid zou sterk verbeterd worden door het frequent gebruik van blauwe (bos)bessen.

   Zoals de cranberry of veenbes zou de blauwe bes ook een urinair antiseptische werking hebben. Hiervoor verantwoordelijk zijn de proanthocyanidines, die verhinderen dat de Colli-bacteriën zich vastzetten op de wand van de blaas en de urinewegen. Hierdoor zouden urineweginfecties kunnen voorkomen worden.

   Rawfood-superfoods is nog niet eens zo slecht, het gaat tenslotte ook om de input wat men eet, en kan inderdaad wat ziektes ook aan het feit liggen door wat men eet. Wie ben jij om te beoordelen en te veroordelen dat dat niet goed is en niet zelf aan de gang moet gaan. Gezien de feiten waar wij nu tegen aan lopen en het verhaal van o.a Rene Kok zie ik en ervaar ik desondanks alle voor-en nadelen dat er ook een middenweg bestaat en het zowel positief als negatief te zien en te experimenteren. Nooit van filosofische mensen gehoord???

   bron: http://www.rawfood-superfoods.nl/blauwe-bessen.htm

   Bv, Tarwegras is een vloeibaar voedingsconcentraat dat een compleet spectrum aan vitamines, mineralen, enzymen, antioxidanten en en andere essentiële voedingsstoffen bevat. Bovendien is tarwegrassap rijk aan chlorofyl, een krachtige stof die het lichaam reinigt en het voorziet van nieuwe energie.

   Integendeel. Tarwegras wordt in Azië en Amerika al meer dan 60 jaar gebruikt vanwege zijn voedende en genezende eigenschappen. In Nederland is tarwegras bezig aan een sterke opmars. Wat niet zo gek is: tarwegras heeft een sterk ontgiftende werking en geeft je lichaam een grondige schoonmaakbeurt. Je raakt verlost van jarenlang opgehoopte afvalstoffen, terwijl je voedingstekorten wordt aangevuld. De hernieuwde energie na een kuur van enkele weken tot maanden heeft wereldwijd al vele gebruikers, jong en oud, een gevoel van herborenheid gegeven. Elke dag opstaan met een fit, energiek lichaam en een scherpe geest: dat is de kracht van tarwegras.
   bron: http://www.tarwegras24.nl/tarwegras-info/

  7. @F001,

   Heb je het artikel wel gelezen. Het hele artikel gaat er over dat we wel controle kunnen krijgen over ons metabolisme.
   Bijna iedereen met diabetes type 2 reageert hetzelfde op dat dieet van Dr. Sir Gabriel Cousens. De diabetes verdwijnt helemaal.
   Zolang je je aan de zogenaamd gezonde schijf van 5 blijft vastklampen dan zul je verplicht zijn bij de artsen aan te kloppen voor hulp.
   Laten we wel zijn de schijf van 5 heeft weinig te maken met gezond eten en alles met het verkopen van producten door de productschappen.
   Wanneer je ongezond eet zul je daar de last van ondervinden door versneld te verouderen door een kapot gemaakt metabolisme.

   Zelfs de eilandjes van Langerhans kunnen weer geactiveerd worden, dat staat ook in het artikel.

   Waarom de een wel afvalt en de ander niet ligt compleet aan de soort koolhydraten, vetten en eiwitten die die persoon eet en op welke momenten je dat eet.
   Een van de grootste componenten van ons hedendaags voedsel is bijvoorbeeld graan, je komt het in allerlei vormen tegen, van brood tot pasta’s. En de granen die we eten zijn van hun belangrijkste voedingsbron ontdaan, de kiem, een bron van micronutrienten.
   Wat overblijft is een massa zetmeel, wat vezels en eiwitten (die eiwitten van graan veroorzaken bij veel mensen weer problemen.
   Wanneer je de granen op de verkeerde tijd gaat eten, bijvoorbeeld ’s avonds dan wordt dat door het lichaam onherroepelijk in vet omgezet, zie dat dan maar weer eens kwijt te raken. Wanneer je een kantoor baan hebt (dat zijn we bijna allemaal tegenwoordig) dan is het ontbijt pas verteerd tegen de tijd dat we aan ons bureau zitten en een bewegingsloze periode tegemoet gaan, waardoor we de tijdens het ontbijt genuttigde calorien ook niet kunnen verbranden, en die dus ook in vet worden omgezet.

   Dit simpele voorbeeld maakt duidelijk dat het niet alleen uitmaakt wat je eet, maar ook wanneer je het eet.

   Een ander voorbeeld over eten is dat niet alle eten op de zelfde manier en in hetzelfd tempo verteerd wordt door het lichaam.

   Je eet dus ’s morgens bij het ontbijt een boterham belegd met vleeswaar. Nu zit je jezelf grote problemen op de hals te halen. Voor het verteren van dat brood zijn weer andere maagsappen(enzymen, maagzuur etc.) nodig dan voor het verteren van dat vlees beleg.
   Met als gevolg dat die hele boterham in de maag blijft totdat de vleeswaar klaar is om naar de darmen te gaan Duurt een uur of 4).
   Het zetmeel uit het brood is een goede voedingsbron voor gisten, die zich er aan te goed doen gedurende de tijd dat de boterham in de maag is, gegarandeerd goed voor een opgeblazen gevoel. En ook hier staan de calorien uit die boterham ons pas weer in een zeer laat stadium ter beschikking, als we aan ons bureau zitten.
   Vaak krijgen we hierdoor in de loop van de ochtend een hongergevoel (lage bloedsuiker waarde) waardoor we naar de automaat lopen om een snoep reep te halen.

   Zie je F001 door hetzelfde voedsel op een andere manier te eten krijg je een heel ander effect op je metabolisme.
   Over voedsel valt heel veel te leren.
   Dus ga eerst eens op onderzoek uit voordat je reageert.
   Ja vroeger dacht ik ook dat het allemaal niet zo veel uitmaakte, ik heb ook door schade en schande moeten leren.

   Vriendelijke groet Rene

  8. Helemaal met je eens Rene en dank voor je mooie aanvulling. Ik lees zelfs dat men van rawfood-superfoods zelfs kan afvallen.

   Ons voedsel wordt tegenwoordig erg industrieel verbouwd en geoogst waardoor er vele voedingsstoffen verloren gaan, daardoor krigen veel mensen een tekort aan voedingsstoffen in het bloed wat kan leiden tot een zwak immuunsysteem en daardoor allerlei (chronische) ziektes veroorzaken. Daartegen wordt het herstellen van het lichaam veel moeilijker. Het gaat bij superfood er niet alleen om wat je men eet, maar zeker ook wat ons lichaam opneemt of op kan nemen.
   Zo zijn er zoveel kruiden en voedingsstoffen in de natuur die zo allesomvattend zijn, verrijkt door veel zonlicht en daardoor meer nutrienten bevatten waardoor het superfood wordt genoemd.
   Deze natuurlijke voedingsbronnen zouden we dagelijks moeten nemen om onze tekorten op te heffen.
   Zo is Rawfoods zeker niet genetisch gemanipuleerd voedsel dat niet hoger wordt verhit dan eigen lichaamstemperatuur uiterlijk tot rond de 40 graden.
   De vitaminen, enzymen en mineralen die aanwezig blijven behouden en blijft de smaak aanwezig. Het “leven” in de voeding blijft behouden en dat is in verhouding meer gezond gezond voor ons lichaam. Dus lijkt het me zeker verstandig juist te kijken naar wat men eet, en zit de input van het voedsel in onszelf om ons wellicht te kunnen genezen.

  9. Het is daarom dat suikerziekte niet gelijk te maken heeft of de alvleesklier te weinig insulone vrij maakt, sterker kan zelfs nog dat het heel goed werkt en of dat deze over produktie van insuline gaat bewerkstelligen.
   De werkelijke opname van de insuline wordt dan geblokkeerd door stoffen die niet thuis horen in het lichaam, glucose wordt naast vet omgezet in een stof die niet meer wordt afgevoerd door de lever.

   Alles wijst erop dat er geen opname meer is in de darmen waardoor het voedsel wordt opgenomen, de functionele werking van nieren en lever verminderen dan in aanzienlijk tempo. Suikerziekte heeft ook niet te maken met hoe dik je wel niet bent of hoe dun je bent, je gaat er louter ervan uit dat alles wat je eet dus gezond voor je is zonder je af te vragen of je lichaam er wel tegen kan.

   Zelfde idee als in je bezineauto diesel gaat gooien en dan volhouden dat je praat over brandstof zonder dat je ooit onderzocht hebt of je wel de goeie getankt hebt, of je bent vegatarisch en je wordt verplicht vlees te gaan eten omdat heel Nederland vind dat je een NPS gevaleltje bent.
   Het testen en onderzoeken doe je altijd aan de hand van een dag curve en een uitzetting van welke stoffen functioneel werkzaam zijn, een beetje diabeet weet ergens wel wat hij moet doen, maar de meesten komen altijd met het vreemde verhaal aan zetten dat ze zoete troep moeten eten om er boven op te komen.

   Duiker en alle kunstmatige zoete troep, lekker weg laten, puur natuur zonder msg, kleur en geurstoffen genieten van een heerlijke dieet mag toch nog wel beste F001 of is dat allang verboden volgens jou?!
   Ik eet zoals ik dat wil en laat dat niet door iemand anders bepalen die niks anders doet dan zijn lighaam vervuilen met allerlei troep, neem nog eens zo’n HAPPY MEAL !

 9. Al duizenden jaren is bekend dat voeding en gezondheid nauw met elkaar verbonden zijn. Intussen weet iedereen dit wel.
  In het oude China werden volgens traditionele Chinese geneeskunde reeds bepaalde plantaardige voedingsmiddelen geadviseerd om de levenskracht van het lichaam te versterken. Dit gebeurde met voedsel die men nu soms superfood noemt.
  Ook de oude Indiërs, Egyptenaren, Grieken en Romeinen waren bekend met de goede geneeskrachtige eigenschappen van dergelijke supervoeding. De “vader” van de westerse geneeskunde, Hippocrates, vatte het 2500 jaren geleden zo treffend samen: ‘Laat voeding uw medicijn zijn, en medicijn uw voeding’, daarom is het van groot belang dat je de juiste voedingsmiddelen en voedingstoffen tot je neemt hetgeen niet zo makkelijk gedaan is als gezegd.

  Helaas is het zo dat de aanwezigheid van vitaminen en mineralen in vele soorten groenten erg achteruit is gegaan soms wel tot meer dan 50 procent! Een en ander heeft vooral ook te maken met hoe de grond bewerkt wordt. Veel pesticiden maar ook door het injecteren van mest (uit de bio-industrie) direct in de landbouwgrond. Dit is zo scherp dat het directe schade oplevert voor het bodemleven. Dieren die daar in die bodem leven, kunnen dit nauwelijks overleven en dus kan deze bodem ook niet meer natuurlijk gehouden worden. Heel triest is dit. Uit onderzoek van de consumentenbond bleek al een tijdje terug dat groenten nog maar nauwelijk selenium bevat. Mede door de manier van mestinjecteren in de grond. De Stichting Milieubewuste Veehouderij, het adviesbureau Team Ecosys en Aquarius Alliance, een samenwerkingsverband van boeren en wetenschappers alsook de landbouwuniversiteit van Wageningen is van mening dat deze praktijk de samenstelling van het bodemleven schaadt.

  In veel groenten zit bijna geen vitamine c meer zoals bloemkool wortelen en andijvie.

  Daarom zou een goede tip zijn de voeding aan te vullen met zogenoemde “Superfoods” vooral bosbessen en andere donkere bessen zoals de Acaji maar ook de goijbes zijn hier voorbeelden van, Zo ook walnoten en tomaten, olijfolie, lijnzaad, brocolli en paprica’s rode druiven en spinazie. Superfoods zijn ook als extract te verkrijgen of als gedroogd poeder. Hoe dan ook, je kunt zelf kiezen wat bij je past maar neem ze in ieder geval. Deze foods bevatten veel nutrienten en hebben doorgaans geneeskrachtige werkingen die je immuunsysteem versterken.

  bron: http://www.rawfood-superfoods.nl/voeding-als-medicijn.htm

  En zo zijn er meer mensen mee bezig, met beter en goed resultaat, al die antibiotica is ook niet bevorderlijk voor ons lichaam, en brengt ook diverse schade en complicaties met zich mee.

  Dit soort informatie krijgt mij juist weer meer zin in het leven en ben ervan overtuigd dat veel meer in het voedsel zit dan wij doen geloven of ons verteld wordt.

  1. @ Moos, lees ook eens het werk van Dr. Russell Blaylock, zijn boeken zitten vol met alle studies die de relatie tussen voeding (vitamines, mineralen, spoorelementen, diverse antioxidanten systemen tegen diverse vrije radicalen) en preventie van zo,n beetje alle chronische ziekten aantoont!

   Zie het een beetje als onze eigen ‘fotosynthese’ onderhouden, stofwisseling is ook een elektromagnetisch energetisch systeem. Vrije radicalen veranderen energetische ladingen, vandaar het belang van diverse antioxidanten, etc. Misschien dat ik hier binnenkort een stukje over ga schrijven, wordt het gelijk vertaald.

 10. Ik ben nu even brutaal, ik heb op de website van een goede kennis een aantal artikelen geplaatst, specifiek over eten.
  Je kunt ze hier vinden:
  http://www.eerlijkwaar.nu/?cat=38
  Ik doel specifiek op de volgende artikelen:
  Dr F. Batmanghelidj – Your Body’s Many Cries for Water
  Vitamine D3 tegen verkoudheidsverschijnselen
  Eten een kunst

  Het zijn eenvoudige artikelen, maar kan weer aanknopingspunten geven om op zoek te gaan naar hoe gezond te leven

  Rene

  1. Beste René,

   Ik ben bezig met een project om mensen die genezen zijn van diabetes te interviewen voor een boek. Hun verhaal kan een inspiratie vormen voor anderen en dat is kostbaar. Zou ik jou voor dit boek mogen interviewen en ken jij wellicht nog meer mensen die genezen zijn van diabetes en hiervoor openstaan?

   Hartelijke groet,
   Franklin
   http://www.FranklinLeers.nl

 11. Héél erg boeiend en interessant. Heb veel aan de ervaringen van René Kok. Mijn man heeft erfelijke diabetes (vader, grootmoeder aan diabetes overleden) en ik flirt met de gevarenzone qua diabetes 2. Wij eten enkel bio-volkoren of lijnzaadbrood, dito fruit en groenten, nemen een pak voedingssupplementen waaronder kaneel en chroom, voelen ons gezond maar kampen met hardnekkig overgewicht. Nu heb ik sinds vandaag een eigen experiment gestart. Nl. bij het ontbijt géén boterham met jam als afsluiter, de lunch havermoutportie niét met ahornstroop gezoet (scheutje koffie bij de melk om wat meer smaak te bekomen). Deze avond na de spaghetti bolognese (met quorn ipv vlees) geen behoefte aan zoet toetje. Ook de hele dag een voldaan gevoel. Toch veelbelovend begin, zou ik zo zeggen want trek in zoetigheid ’s avonds is een signaal van verstoorde insulinehuishouding. Overweeg nu toch ook om op rauwkost over te stappen, wanneer ik het schitterend resultaat bij René zie.

  1. Bedankt voor deze positieve reactie.
   IK ben geen dokter, maar heb mijn lesje geleerd van mijn eigen situatie. Positief blijven, en wanneer het ene je niet helpt op zoek gaan naar iets of iemand dat wel helpt.
   Dankzij mensen zoals Mike Adams en Dr. Sir Gabriel Cousens (maar ook nog vele anderen, voor wie ik allemaal dankbaar ben) heb ik mijzelf kunnen genezen.

   Ik ben helemaal niet tegen dokters, want vele van die mensen van wie ik geleerd heb zijn artsen e.d.
   Ik zelf blijf open staan voor allerlei advies dat ik op mijn pad tegen kom, zowel spiritueel als medisch.
   Het grappige (kan haast geen toeval zijn) was dat ik vorige week, toen deze discussie in volle gang was ik een magazine in de brievenbus vond van mijn apotheek. Het blad heet leef. Dit nummer ging helemaal over diabetes. Een van de eerste zinnen in dat blad is “Diabetes is niet te genezen”.
   Ik heb via een email gereageerd, maar tot op heden nog geen reactie van ze ontvangen, dat verwacht ik eigenlijk ook niet, want deze mensen willen geen discussie aangaan, daardoor zouden ze wel eens genoodzaakt kunnen worden om hun zienswijzen te gaan veranderen, en dat zou hun wereldbeeld weer op losse schroeven zetten.
   Want als diabetes eens wel te genezen zou zijn, wat is er dan allemaal nog meer mogelijk? Wel ik weet het wel, niets is onmogelijk.
   Ik wil Guido bedanken voor dit artikel waardoor ik mijn ei kwijt kon, en alle andere deelnemers die die aan deze discussie deelnemen, zeker ook Henk en F001, want die maken diepgang mogelijk door de mensen aan te zetten meer uit hun zelf te halen in pogingen om hen te overtuigen.

  2. Nou René, graag gedaan. Dank voor je compliment. Ik zal je zeggen, dat ik niet wist wat ik las, toen ik het Engelse artikel zag, dat Diabetes te genezen is..!! Kun je nagaan inderdaad, hoe je gehersenspoelt wordt!! Schandalig. Ipv op genezing te focussen, met MISSCHIEN de kans dat het NIET genezen kan worden, wordt de nadruk gelegd, zoals je keihard aantoont, op het ZIEKBLIJVEN!!
   En inderdaad heb je helemaal gelijk als tegengeluiden de discussie vooruit helpen. Dit geldt echter niet voor ‘beroepsblogverkrachters’, wiens doel juist het tegenovergestelde is..!!

 12. Ik ben 30 en heb sinds mijn 29e type 2.
  Ik had gelijk in het begin al twijfel over de hele anapak van mijn diabetes. Een dietiste die je vrolijk vermeldt dat je alles mag blijven eten maar dan in mate. Voldoende aardappelen en plakken brood en zelfs het aspartaamrijke Optimel.
  Ik heb me verdiept in Raw Food en wil mijn leven helemaal daarop aanpassen als ik maar van de medicatie af mag komen.
  Ik weet alleen niet hoe te beginnen.
  Ik gebruik maar weinig medicatie en mijn suiker is bijna normaal, maar wel met medicatie. Ik gebruik 1 pilletje Gliclazide en Simvastine voor goed cholestorol.
  Iemand advies?

 13. Hi
  Mijn dochter heeft diabetes1 in mijn zoektocht naar alternatieven ben ik jeruzalem artichoke(aardpeer) als medicijn tegengekomen.Heeft iemand daar ervaring mee?

 14. Hallo,

  4 weken geleden heb ik te horen gekregen dat ik diabetes type 2 heb. De oorzaak? volgens mijn huisarts onbekend, maar misschien komt het door mijn overgewicht(120 kg), mijn ideaal gewicht zou 90 kg moeten zijn. Ik moest dus gelijk beginnen met metformine 500 mg en een andere medicatie voor cholesterol. Mijn nuchtere bloedsuikerspiegel was 10mol en ik kreeg het advies om te gaan afvallen en gezond te eten. Nou daar was meteen mee begonnen.
  Ik werd dus doorverwezen naar de verpeelkundige die mij dood blij vertelde dat ik van deze chronische ziekte nooit af kan komen, en dat ik mezelf moet aanleren om mijn hele leven medicijnen (?????) moet gebruiken.
  Na 3 weken sporten, bewegen en minder eten was ik direct 9 kg afgevallen, en zelfs mijn suikergehalte is gelijk naar 6.4mol gedaald, mijn slechte cholesterol ging van 5 naar 0.95 en dat was indrukwekkend, maar alsnog moest ik in plaats van 1 tablet metformine naar 2 overstappen! ik vond het vreemd genoeg dat ik die verpleegkundige vroeg naar het nut daarvan om gelijk naar 2 tabletten te gaan alhoewel je na 3 weken een goed resultaat ziet. Volgens haar lag het alleen aan de medicijnen blablabla…. Ook verder leven zonder die medicijnen als ik ben afgevallen en mijn ideaal gewicht haal was niet mogelijk volgens haar, gewoon omdat mijn alvleesklier dan niet meer goed zou werken.
  Ik heb haar duidelijk gemaakt dat er uit recente onderzoeken (University of New Castle)is gebleken dat na een zwaar arm-dieet van 8 weken mensen genezen zijn van diabetes type2. Haar antwoord was dat ze er niks van weet, en dat als dat zo is dat ze dat had geweten!!!
  Kortom, die medici die zijn snel geneigd jou medicijnen te voorschrijven en jouw alleen maar vertellen dat de ziekte nooit te genezen is.
  Ik ging verder kijken en toen kwam ik bij deze site. Ik vind het heerlijk om voor het eerst te horen dat diabetes echt valt te genezen door alleen maar gezond te gaan leven.
  Nou is de vraag, ik wil ook gaan beginnen met die stappen maar ik vraag me af of er al iemand hier is op de forum behalve Paul (als ik me niet vergis) die door het volgen van deze stappen gewoon echt is genezen??
  Alvast bedankt!

  1. @Pechvogel: ik heb gezocht en gezocht maar kan verschillende artikelen, ooit opgeslagen niet meer vinden. Misschien kan een Chinese arts je helpen. Er zijn zeker Chinese kruiden hiervoor en ook Indiase Geneeskunde heeft remedies. De Ayurveda geneeskunde is ook een van mijn favoriete systeem. Ik wens je succes en minder pech.

  2. Dag Pechvogel: Ik begrijp dat je graag zou genezen van diabetes 2, maar er zijn heel weinig indicaties dat dat mogelijk is. Het belangrijkste is dat je gewicht verliest, en veel (intensief) beweegt. Zo kun je er voor zorgen dat de ziekte niet verergert. Sommigen noemen dat “genezen”, maar dat is het niet echt. Je moet continue blijven werken aan dat dieet en sportief blijven. Blijkbaar is je dat goed aan het lukken, dus proficiat, want dat is voor velen al een moeilijke stap. Blijf zo voortdoen!

   Jij vermeldt de studie van prof Taylor aan de Universiteit van Newcastle (www.ncl.ac.uk/press.office/press.release/item/diet-reverses-type-2-diabetes#.UHuzD1G-YQx). Dit is maar een kleine studie (slechts 11 patienten), en toonde aan dat na 8 weken van een zeer strict dieet, al hun symptomen terug normaal waren. Maar eigenlijk kun je dat dus niet ‘genezen’ noemen; het is enkel een extreem geval van het advies van dieet volgen. En ze zullen dat dieet moeten blijven volgen, en ze zullen continue een honger gevoel moeten hebben (“enjoy that hunger” staat er ergens), als ze niet terug ziek willen worden.

   Ik zou me geen zorgen maken over de verhoging van 1 naar 2 tabletten metformine. Dat is wellicht omdat men vaak in de eerste weken een lagere dosis geeft om je lichaam er aan te laten gewennen, om dan een beter effect te bekomen met de hogere dosis. Volgens de bijsluiter, is dit eigenlijk de normale dosis, en zijn serieuze neveneffecten zeer zeldzaam (http://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h30293.pdf). En zelfs als je gewicht, bloedsuiker, enz normaal blijkt, is het nuttig om metformine te blijven innemen. Een uitgebreide studie heeft immers aangetoond dat diabetes patiënten die diëten en metformine nemen minder kans hebben op hartproblemen dan diegenen die enkel diëten (www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/NEJMoa0806470).

   Maak je ook geen zorgen of je dat nu voor de rest van je leven moet innemen of niet. Je bent momenteel blijkbaar goed bezig. Dus doe gewoon vandaag je best met je dieet en beweging, en zie dan wel wat morgen brengt!

 15. @ Willie,
  Allereerst wil ik je bedanken voor je snelle reactie. Maar ik snap het eigenlijk niet goed wat u ermee bedoelt dat een chinees arts hierbij kan helpen.
  Door het lezen van deze artikel en ook verder te zoeken op internet en ik tot de conclusie gekomen dat de ziekte wel te genezen valt. Probleem is dat ik tot op heden geen persoonlijke ervaringen van mensen die echt genezen zijn kon vinden. Op die manier zal je eerder gaan twijfelen of deze verhalen nou echt kloppen of is het maar een manier om boeken te verkopen, ik denk dat jij snapt wat ik bedoel.

 16. Wel, als de rest van het artikel van hetzelfde nonsens gehalte is, zoals het statement dat natriumcarbonaat een geraffineerde suiker is, dan wens ik al diegenen die dit volgen, veel geluk. Je zult het nl. nodig hebben.
  Overigens is het natriumbicarbonaat, en dat is een zout en geen geraffineerde suiker. Dat leren ze in de scheikunde les in het lager middelbaar onderwijs.

 17. Ik vind het intressant om dat zo te lezen ik denk dat ik er zelf maar eens mee ga beginnen want diabetes vindt ik maar niks het is voor mij een hele grote blokkade op de paden die ik graag zonder diabetes wil bewandelen.
  Maar zijn dan eigelijk goede maaltijden?
  Ik hoop echt dat het werkt, het zal nieuwe poorten voor mij openen.
  Ik ga voor STOPPEN!!.
  Met vriendelijke groet Justin.

  1. Om heel eerlijk et zijn het werkt echt. reversing is mogelijk, door puur te snappen dat het tot je toe nemen van suiker niet altijd de juiste oplossong is. Het lichaam maakt zelf via de lever glucose aan, dat is niet direct voor je spieren van toepassing. Gewoon met organische suiker gebruiken en of bv Stevia. (welke de suikerspiegel verlaagt) Laat alles wat fructose heet weg, vermijd zoete troep, verkeerde snelle suikers, vermijd gluten en vooral die leuke chemische zoetstoggen zoals bv aspartaam. Eet RAW zoveel mogelijk, na een maandje merk je dat je minder insuline hoeft te gebruiken, je suikerspiegel wordt weer rustig en stabiel. Heb het ook gek het ook klinkt het zelf gevolgd en ondervondne dat het werkt. De hele regulierene geneeskunde blijft je maar zoetigheid aansmeren om je gewoon ziek te houden. Net als te veel zout is te veel zoet ook niet goed.

 18. Bedankt voor alles alleen mijn vraag is Ik heb al enkele jaren diabetisch 2 gebruik pillen het is ontdekt na een netvlies loslating waar ik snel bij was geen gevolgen gelukkig
  Hoe ga je dat doen met die medicijnen ga ik ze afbouwen of gelijk stoppen
  lijkt me niet goed wie kan mij helpen????? bedankt

 19. ik heb nu bijna een jaar diabetes 2 en ik heb mijn eet patroon radicaal gewijzigd ik ben een trouwe aanhanger van het Paleo dieet geworden eigenlijk is het een levenswijze wat voeding betreft mijn waardes zijn al 3/4 jaar “normaal” en binnenkort stop ik ook met mijn laatste tablet
  Veel Informatie en begrip over verkeerd voedsel heb ik gelezen in het boek: The blue print,

 20. ben 15 jaar diabeet. Heb het net 1 volle week getest en de resultaten waren verbluffend. geen enkele maal een hoge of lage bloedsuiker gehad. Niet extra bewogen maar wel op de koolhydraten gelet. Nog geen supervoeding toegevoegd. Eet wel dagelijks allerhande noten. Wel broccoli en vooral rode en zwarte vruchten zoals braambessen, granaatappelpitjes, zwarte bosbessen en frambozen. Deze behoren wel tot de supervruchten. Kunnen uit de diepvries van Albert Heyn. morgen een verso dosis in huis halen en een lekkere stevige soep voorbereiden. kan men de hele dag eten zonder hoge suikerniveau’s te hebben. Good luck. Nu nog beslissen of ik dit met mijn specialist ga overleggen. mss word ik wel TE gezond voor de Pharma industrie :-))

  1. Beste Willie, je hoeft niet te overleggen met de specialist. Heeft geen zin, hij/zij blijft vasthouden aan wat is gestudeerd door Big Farma. Zij financieren namelijk de opleidingen voor artsen en specialisten. Gewoon doen waar je je goed bij voelt! Ik ben long en hartpatiënt en gebruik geen enkel medicijn. Ze verdienen helemaal niets aan mij en ik wordt in elk geval niet vergiftigd door die symptoom bestrijding. Dat duistere plan om iedereen aan de gifpillen te krijgen is toch schandalig. Massamoordenaars zijn het. Wanneer worden deze criminelen eens opgepakt?

  2. Beste Willy, ik ben benieuwd wat je 1 volle week getest hebt. Wat eet je behalve de dagelijks allerhande noten, broccoli en de rode en zwarte vruchten? En wat voor stevige soep bereidt je?
   Ik heb nog geen diabetes maar wel er wel tegen aan en wil voorkomen dat het uiteindelijk tot diabetes leidt.

 21. Ik heb zelf twee docu-films gekeken in 2010 (“Fat, Sick and Nearly Dead” en “Forks Over Knives”) en die hebben mijn leven flink beinvloed. Meer dan 35 kilo afgevallen en loop nu halve en hele marathons. Heb zelf geen suikerziekte maar ben er nu wel overtuigd van geraakt dat voeding een belangrijke rol speelt. Idereen die twijfelt over dit artikel moet die docu-films eens gaan kijken. Daar zijn dit soort resulten echt heel normaal en het is grappig om de “traditionele” doktoren te zien die niet kunnen geloven dat bloedwaardes binnen een maand normaal worden door alleen het dieet aan te passen.

 22. Ik ben eens met het dat eet patroon belangrijk is. Bij mij zelf werd diabetici geconstateerd en direct pillen aangeboden met vreselijke bijwerkingen. Dit heb ik beleeft af geslagen. aangezien ik zelf kweker ben en de knol Yacon kweekte. na het eten van 3 maanden Yacon knollen kwam uit de bloedtest dat mijn suiker gigantische gezakt was. Chinese kruiden dokters adviseren diabeten het eten van Yacon knollen. Zo trek u conclusie.

 23. Wanneer de eilandjes van Langerhans volledig naar de vaantjes zijn en totaal geen insuline meer produceert zal dat met deze levensstijl niet hersteld worden. Dat er bij type2 diabetes winst valt te halen is al langere tijd bekend. Gezonde voeding en beweging doen wonderen. Ook twijfel ik aan het verhaal dat Natriumcarbonaat een oorzaak zou kunnen zijn voor diabetes. Dagelijks een halve theelepel “zuiveringszout” in een glas warm water zou juist de nieren ondersteunen en ontgiften. Juist een pluspunt voor mensen met diabetes type 1.

  http://kruiden.hetbewustepad.nl/index.php?pag_id=52

  1. @chavera

   Het misverstand over natriumcarbonaat is gewoon een slechte vertaling. In het engelstalige artikel gaat het over Soda, je weet wel, dat suikerwater met een smaakje en een kleurtje. Wij noemen het hier prik. Baking soda is wel natriumcarbonaat, maar daar krijg je dus geen diabetes van.
   Even een kanttekening over het dagelijks gebruik van zuiveringszout.Het werkt als een maagzuur remmer door het zuur te neutraliseren. Een continu te laag maagzuur nivo kan weer een heel scala aan andere problemen veroorzaken. Lees het boek “waarom maagzuur goed voor je is” van JV Wright en L Lenard maar eens.

  2. Drummels 25.1

   Ik mag toch aannemen dat de lezers van WTN wel het verschil weten tussen Soda en Baking Soda? Ik heb het iid een paar weken geprobeerd. Ik zag geen verschil in de waarden van mijn bloedsuiker. Nu gebruik ik het maar door een mespuntje in mijn geklutste eieren te doen. Wordt het lekker luchtig van. Voor veel schoonmaak karweitjes gebruik ik het nu ook. Het pakje komt zo wel op. 😉 Ik bedank u voor de tip wat betreft het boek. Ik kom er nu achter dat Betaïne HCL misschien wel het proberen waard is gezien ik bij tijd en wijlen last heb van Rosacea en voedselallergie als gevolg van waarschijnlijk te weinig maagzuur.

  3. natriumcarbonaat is toch niet hetzelfde als natriumbicarbonaat ????!

  4. 25.3 Chris De Ceuster

   Je hebt natuurlijk gelijk dat nariumcarbonaat (kristalSoda) en natriumBIcaronaat (baking soda/zuiverinszout) verschillend zijn. Ik gaf dat al aan in 25.2. Ik heb het iid verkeerd benoemd in 25.0 en in 25.1 benoemt Drummels Bakin soda het dus per abuis ook verkeerd.iig goed opgemerkt. die 2 foutieve letters maak een wereld van verschil 😉

 24. Heb met véél interesse het artikel van Mike Adams over diabetes gelezen. Zélf heb ik diabetes type 2. Vraag mijn af dat wanneer je Mike’s tips opvolgt en dit een positief effect zou hebben mag je dan nooit een keer zondigen? Bedoel hiermee b.v. een verjaardag of ander gezellig samenzijn. Probeer een idee te krijgen wat de inpact is van een keer zondigen, vooropgesteld dat ik de suggesties in het artikel van Mike opvolg.

  Gaarne advies,

  Met vriendelijke groeten,

  Rien de Winkel.

  1. Beste Rien,
   Door de tips op te volgen maak je jouw cellen gevoeliger voor de insuline die je zelf produceert. In de loop van de tijd zul je minder medicatie nodig hebben. Overleg daarom vooraf met de arts, soms kan afbouwen van de medicatie sneller dan je denkt.

   Een enkele keer een taartje zal het proces van gezonder worden een beetje vertragen, maar zeker niet stop zetten. Wel heeft het effect op jouw bloedsuiker en dus op de medicatie die je gebruikt. Meten is weten. Blijf overleggen met de arts en ga lekker van start!

 25. momenteel ben ik bezig met onderzoek naar de interesse en kennisbehoefte van mensen met diabetes naar natuurlijke middelen. Inmiddels heb ik al 100 respondenten, maar voor een betrouwbaar onderzoek heb ik er maar liefst 300 nodig! Omdat dit artikel alles te maken heeft met mijn scriptie, dacht ik dat er hier misschien wel mensen zijn die me verder kunnen helpen:))

  1. Als je een beetje teveel glycémie hebt, of aan het begin van een ” diabète type 2 ” staat, kun je proberen dit te regelen op een natuurlijke manier.
   Ik heb het hier over Huile Essentiele, mijn vrouw heeft mij op neutrale tabletten, 2 druppels HE Géranium rosat gegeven 5 dagen uit de 7.
   Ik heb er baat bij gehad !
   Voor een vriendin heeft ze de formule ;
   HE Géranium rosat 30 druppels
   HE Hélichryse Italiaans 30 druppels
   HE Citroen 60 druppels
   an dit mengsel s’morgens en s’avonds 2 druppels op een neutrale tablet, een cure van 3 weken, en dat om de 2 maanden.
   Ook zij houd haar bloed op deze wijze mooi vrij van overtollige Glycémie.
   100% naturel, en het werkt, er zijn ook mooie formules om je suiker trek in te dammen, met HE producten.

  2. Heb je ook wel eens aan kaneel gedacht wel van cylon heb het geprobeerd maar nog geen sukses misschien te lage doses gr arend

 26. sommige dingen die hier staan zijn wel niet goedkoop en mensen met een budget is dat niet zo gemakkelijk. en america is geen belgie dus dat boek kun je hier niet vinden en zo wel dan zal het in het engels zijn en niet nederlands

 27. Om je suiker spiegel in je bloed, een beetje in bedwang te houden !

  Na elke maaltijd, één/1 Druppel Géranium d’Egypte op een neutraal
  tabletje onder je tong laten oplossen.

  En natuurlijk bewegen, en geen suiker gebruiken, of laten we zeggen heel heel weinig.

  Ik heb er baat bij, maar ben natuurlijk wel oud, dus een beetje no.2.

  Groet Jenne

  1. Ik heb het hier over essentiele olieën : Géranium d’Egypte = géranium Rosat : Pélargonium x asperum.

 28. Oud artikel, maar ik wilde het toch nog even kwijt. Een van mijn eigen tips die ik hier helaas niet zie staan maar voor mij wel wonderen verricht is 1-2 dagen vasten en om de drie dagen goed eten zodat je suikerspiegel maar een keer per zoveel dagen flink piekt. Alleen dan zal je lichaam goed aansterken om van top tot teen grondig te reinigen en alleen op die manier hoef je je geen zorgen te maken om 400 Eur kostende superpillen of strenge tomatensalades die je in balans zouden moeten brengen. Ik geloof geen moer om een vegetarisch of wat voor dieet dan ook, het ontlopen van deze essentiële voedingstoffen zullen het alleen maar moeilijker maken. De gezondheid zit in de darmen, en hoe minder je erin stopt des te minder je vervuilt. Daarnaast gebruik ik hennep om mogelijke ontstekingen te verhinderen, mijns inziens zijn ontstekingen de reden op suikerziekte en aderverkalking niet per definitie het LDL. Daarnaast is naar mijn mening weinig erfelijk, dat zeggen ze van haaruitval en bijziendheid tot op de dag van vandaag ook en dat zullen we tot aan het einde der tijden in blijven geloven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.