Advertentie

Schandpaal-kinderen…?? Open brief aan kamerleden.


Deze brief werd door Ellen Vader gezonden naar de leden van de Tweede Kamer.
“Vanmorgen kwam de Minister van Veiligheid en Justitie, de heer I. Opstelten, in het nieuws, omdat hij de naam van leerlingen die drugs gebruiken bekend wil maken bij ouders, leraren en medescholieren (zie HIER het bericht)

Graag wil ik hier even op inhaken en u wijzen op het feit dat de huidige drugsproblematiek onder jongeren niet alleen zaak zou moeten zijn van Justitie, maar zeker ook het ministerie van Volksgezondheid aangaat.”

29 November 2010.

“Geachte volksvertegenwoordigers,

In mijn schrijven van 4 november 2010 aan Minister E. Schippers, heb ik onder andere het probleem aangestipt van het door artsen té snel en té gemakkelijk voorschrijven van Ritalin/Concerta aan vermeende ADHD-patiënt(jes).

Ik schreef toen (en wil dit hier graag nog even apart onder uw aandacht brengen) : “Mijn persoonlijke tip: laat artsen, alvorens tot het voorschrijven van medicatie over te gaan (kost geen tijd extra), een foldertje/A4tje aan de ouders meegeven met nuttige aanwijzingen met betrekking tot het veranderen van het voedingspatroon (70% van ADHD aandoeningen schijnt hieraan gelinkt te zijn), dus een testperiode zonder E-nummers (glutamaten, kleurstoffen….), zonder “junkfood” en daarnaast extra magnesium- en vitaminensuppletie aanbevelend.

En nogmaals: het gaat hier om de gezondheid van onze kinderen en kleinkinderen. Laat ouders (én overheid) ervan doordrongen worden dat  deze middelen (Ritalin/Concerta) gewoon DRUGS zijn en dus onder de opiumwet vallen..

Vanzelfsprekend heeft Minister Opstelten meer dan gelijk met het willen nemen van maatregelen om het voortschrijdende, en meer dan verontrustende, drugsgebruik onder jongeren een halt toe te roepen, maar wij zijn er inmiddels van overtuigd dat dit een verregaand en wijd verspreid maatschappelijk probleem is met een complexe achtergrond van oorzaken, invloeden en gevolgen, waaruit volgt dat in feite alle ministeries zich hierover zouden moeten buigen en dat dit niet beperkt zou moeten blijven tot enkel vanuit justitieel oogpunt bezien.

Gezien de stroom positieve en ondersteunende reacties de laatste dagen van diverse kamerleden, europarlementariërs, nederlandse/vlaamse/EU- ombudsdiensten en de belgische kinderrechtencommissaris, ben ik er zeker van dat wij allen nu in een cruciale tijd van verandering leven en deze periode positief moeten gebruiken voor het creëren van een wereld, waarin iedereen de kans gegeven wordt optimaal zijn/haar gezond verstand te gebruiken.

Wederom mijn hartelijk dank voor uw belangstelling en ik spreek met velen de hoop uit dat dit nijpende probleem eindelijk op een consequente en een voor ieder aanvaardbare wijze mag worden aangepakt.

Met vriendelijke groet,

Ellen Vader”

17 gedachten over “Schandpaal-kinderen…?? Open brief aan kamerleden.

 1. En ?? denk je nou echt dat er naar de mensen geluisterd wordt , de hoge heren denken dat ze alles met het volk kunnen doen .
  kinderen en ouders worden op alle mogelijke manieren gedwongen met maatregelen boetes bureau halt jeugdzorg enz. om in het gareel te lopen , als het dan even niet lukt spuit ze dan maar plat sluit ze op of geef ze maar medicijnen , dan worden ze wel rustig .
  Zo creëer je namelijk een willoos volk .
  succes met het vechten tegen de bierkaai .

  1. Haal al je geld op 7 december van de bank dan moeten ze wel luisteren want dan betaalt niemand hen meer????
   En je hebt dan tenminste nog wat in je hand voor zo lang het duurt.
   Dus als je wilt dat er iemand luistert handel dan en laat zien dat jij mee wilt helpen om zo vreedzaam en zonder aggressie de wereld te veranderen en zo een nieuw begin te creeren.

  2. Vechten tegen de bierkaai, Theo ? Er is inmiddels op de achtergrond heel wat losgemaakt… Heb positieve reacties hier binnengekregen van diverse europarlementariërs, antwoord van VWS, Ombudsman, Kinderrechtencommissaris in België (die op eigen initiatief contact opnam), Eerste- en Tweede Kamer, Europese gezondheidslobbyisten… Deze problematiek leeft wel degelijk binnenskamers en komt, gelukkig, nu eindelijk naar buiten. Ook HUN ogen zijn zo langzamerhand aan het opengegaan.. Laten we ajb goede hoop houden op een om-wenteling en anders-denken !

  3. Helemaal eens Ellen! Theo lees je eens in over intentie en negatieve projecties..! Je moest eens weten wat een positieve houding, focus en dan intentie teweegbrengt!! Steeds meer in deze bijzondere tijden!!

  4. als je al het geld bij de banken weghaald komt de euro aan zijn eind. Dan heb je dus helemaal niets maar aan dat geld en ga je mensen voedsel en water zien stelen . van mij mogen jullie ,ik doe alleen niet mee ( en niet in het minst omdat ik hoegenaamd geen geld op de bank heb). Ik denk dus niet dat het een slimme zet is om massaal al je geld bij de banken weg te halen. Ook is dit idee imo een idee om angst aan te wakkeren ,en dat moet je maar net willen,ik dus niet.

 2. @ Ray en anderen: Dit is de centrale vraag die ik David Icke stelde in mijn video-interview (er staan al andere delen online, de rest volgt in de loop van vandaag!).

  Ik vroeg hem namelijk over de ‘money as debt’ en de ‘money out of fresh air’ scam, dus het bewust opgezette systeem om via rente en controle/manipulatie van de financiële markten schulden te scheppen, gecombineerd met he feit dat de privé bankiers zelf hun ‘virtueel geld drukken uit het niets’ maar wel zeer reële bezittingen opeisen wanneer je aan de ‘virtuele lening’ niet kunt voldoen…

  De illusie wordt pijnlijk feitelijk en echt als je je huis uit zou moeten. Vandaar ook mijn vraag aan David Icke om te regeren op de voorgestelde ‘bankrun’ door ex-profvoetballer Eric Cantona (en gelijk een vraag om maar even te vermelden hoe illegaal in feite belasting heffen is…).

  Zijn antwoord vind je hier in delen (en luister ook naar mijn 2-uur durende radio-special met David Icke. Eenmalig een email sturen en je kunnt alle radio-uitzendingen via je pc-player terug luisteren!):

  http://www.healingsoundmovement.com/news

  1. Dus als ik het begrijp, kunnen we met z`n allen op 7 december (mijn verjaardag) naar de bank om alles op te halen.

 3. Misschien ene WantToKnow ‘schandpaal’ voor politici met belangenverstrengeling aanmaken?

  Of toch vooral maar blijven neerzetten wat we WEL wensen in de ‘nieuwe wereld’ en bepaalde machtsstructuren geen voedingsbodem geven. En blijven kiezen met onze portemon-NEE en ons richten op ware immuniteit, preventie en gezondheid.

  Stel je eens voor, met z,n allen, in grote aantallen…

  1. Ik wil graag mee doen zeker nu Opstelten ineens softdrugs wil gaan aanpakken terwijl honderden miljoenen kinderen aan de harddrugs Ritalin concerta enz worden gezet.
   Hij wil de boel gaan aanpakken en daar ben ik het helemaal mee eens maar dan moet hij wel bij de Bron beginnen (farmacie) maar hier zal hij zijn vingers wel niet aan willen branden.
   Wij hebben een keus, nu kunnen wij hen dwingen om te luisteren.

 4. En ook Luuk van Dinter van Stralingsarm Ndl heeft actie genomen :

  Geachte regeringsvertegenwoordigers,

  In aanvulling op onderstaande e-mail van mijn waarde collega auteur van platform De Hoogste Tijd, leek het mij wenselijk U te laten weten dat ik heden met een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur aan minister Opstelten van Justitie & Veiligheid afschriften van diverse documenten gevraagd heb, die aan zullen tonen dat zijn beleidsvoornemen om drugsgebruikende jongeren aan de schandpaal te nagelen, strijdig is met privacy-wetgeving en diverse internationale verdragen.

  Dat klemt des te meer, omdat dhr. Opstelten tevens voorzitter is van de Stuurgroep Aanpak Kindermishandeling.

  En ondertussen niets, maar dan ook helemaal niets (!) onderneemt tegen zijn eigen pedofiele kindermisbruikende Secretaris Generaal Joris Demmink.

  Het zal U duidelijk zijn wat zulks te weeg brengt in de beeldvorming over de betrouwbaarheid van de politiek…..

  Luuk van Dinter,
  Juridisch adviseur Stralingsarm Nederland,
  Voorzitter platform De Hoogste Tijd
  http://www.dehoogstetijd.info

  1. ps zoek ook eens het gratis boek (ik heb ze allemaal, erg verhelderend al die corruptie…) van Drs. Poot op over ‘De Demmink Affaire’. Pedofilie ten top (helaas letterlijk, Demmink is secretaris-generaal van justitie…)

   En vergeet het nieuwe boek van Ine Veen niet, ‘bedrog om de Kroon’. De bijbel sprak de waarheid, alles komt ana het licht.
   😉

 5. Ik kan aantonen dat 2/3 van de gebruikte methylphenidaat in Belgie, illegaal het land binnenkomt.
  Die constructie met een regeringspartij werd in 2004 opgezet en daarvoor moesten de cijfers over de invoervergunningen van die stof onder een opiumwetgeving vervalst worden.
  Tegelijk werd de prijs van Rilatine toen verdrievoudigd, terwijl de ziekteverzekering meebetaalt op die verhoogde prijs.
  Die prijsverhoging diende als schaamlap om het officiële verbruik van de legale 1/3 naar beneden te halen.
  Terwijl de invoerder het volle berdag betaald kreeg, maar dan tegen de echte en oude prijs.

  Er ontstond op die manier een bonus, die illegaal kon binnenkomen.
  Maar door wie zou die illegale doping verdeeld worden?
  En waarom wil de minister de echte cijfers over het echte verbruik niet bekend maken, terwijl de dienst verdoving van de farmaceutische inspectie wel over die cijfers beschikt.

  In alle landen explodeerde het verbruik van methylphenidaat sinds einde jaren 90.
  Alleen in België, daalde dit verbruik sinds 2004.

 6. Theo,
  Inderdaad zijn er veel mensen die zich zich niet gek laten maken, en braaf met hun hoofd in het zand blijven staan!
  Maar gelukkig zijn er steeds meer die de ogen openen en zien dat door machthebbers een grote emmer met prut(leugens, list en bedrog) gemaakt wordt.
  En als bevolking kunnen we niet door die prut onderin die emmer kijken wat er nu echt in zit!
  En daar m’n jongen zit de heilige graal waardoor het leven voor de upper class rozegeur en maneschijn is!
  En hen in staat stelt de onderdanen te onderdrukken met ’n touwtje om de nek en ze net niet te laten verstikken!

 7. Jaha ik ga 6 december mijn geld van de bank halen, ik wil zeker weten aan deze actie meedoen, en ook nog wat geld in de hand hebben, voor het geval dit 7 dec niet lukt!

 8. In België bestaat er een oudervereniging met de naam “Zit stil !” door ouders van ADHD-kinderen opgericht. De naam dekt hier heel erg de lading. De volwassen mens vertraagt enkel nog het eigen rumoer/lawaai, al wat niet ‘eigen’ is moet eruit ! Zo komen wij tot egocentrisme als leidraad voor de huidige menselijke gedragscodes, naar regels een wetten vertaald : “Eigen volk eerst!” en “Wat we zelf doen, doen we beter.” om slechts enkele slogans te citeren. Sedert jàren wordt gewezen op de relatie tussen agressief/rusteloos gedrag en het gebruik van geraffineerde suikers. En wat doet de farmaceutische maffia ? Zij stopt in al haar siropen geraffineerde suiker of synthetische zoetstof ‘voor de smaak’. In zowat àlle voedingswaren zitten suiker en/of glutamaten (smaakversterkers) verstopt. In plaats van kinderen te demoniseren, zou men om te beginnen : de ouders/opvoeders bewust moeten maken; de voedingsindustrie en aanverwante suikerlobby’s aanpakken ipv de additieven achter E-nummers te verbergen. Dààr ligt de ware verantwoordelijkheid : bij de overheid, voedings- en farmaceutische industrie en ten slotte bij de ouders en opvoeders. Laat een kind aub wéér kínd wezen, de beste waarborg voor een gezonde vowassene en een betere maatschappij, de belangrijkste stap naar wereldvrede.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.