Advertentie

Schoolkinderen straks verplicht aan de Ritaline..?


Schoolkinderen straks verplicht aan de Ritaline..?
X

2010 © WantToKnow.nl/be

x

“Hoe meer ik erin duik, des te meer ik stuit op verontruste berichten die me de ogen openen voor een meer dan ernstige ontwikkeling, met name in het schoolcircuit. Ik zou oh zo graag een doorbraak willen forceren, met àlle mij ter beschikking staande middelen en in samenwerking met het opgebouwde netwerk om me heen…”

Zo begon de mail die ik gisteren van Ellen ontving; zij is één van de Verontruste Moeders, die 2 jaar geleden elkaar gevonden hebben, toen de overheid de HPV-vaccinaties massaal afkondigde. De banden die Big Pharma heeft met overheden komen steeds méér aan het licht en het is dan ook niet verbazingwekkend dat het gebruik van geneesmiddelen voor ‘preventieve doeleinden’ hand over hand toeneemt.

Naar wat voor krankzinnige wereld zijn ouders en medische wereld onderweg met kinderen?

Het krankzinnige feit doet zich echter voor dat via een krantenbericht in de Belgische krant De Morgen’, het bericht naar buiten kwam dat autobestuurders die Ritalin of soortgelijke middelen hebben genomen, als ‘cocaïne-gebruikers’ de cel in zouden kunnen gaan…!! Lees verder!

Ellen: “Een familielid van me, werkt bij de EU, afdeling Mensenrechten in Brussel en zij denkt er hard over na om een aanklacht in elkaar te zetten op basis van de ‘Rechten van het Kind’, want wat er om ons heen gebeurt loopt werkelijk de spuigaten uit.

Mede door mijn 9-jarige kleindochter zit ik er hier met m’n neus bovenop en ik schrik van de berichten/geruchten als zouden kinderen vrijwel gedwongen worden (door onderwijzend personeel doorverwezen) om zich onder toezicht van dokter/psycholoog te stellen voor het voorschrijven van medicatie (= Ritalin/Concerta) om vervolgens als een zombie en eenheidsworst weer in het schoolplaatje te passen..!

En of ze zich nu hyperactief gedragen of juist té rustig/té stil zijn in de klas, het maakt niet uit, ze vertonen een afwijkend gedrag ten opzichte van ‘het gemiddelde’…. In het geval dat er een aversie is tegen medicijnen of dat bijv. ouders weigeren zich hieraan te onderwerpen, schijnen deze kinderen het advies te krijgen, of erger, ze kunnen gedwongen worden, naar een ‘speciale school’ te verhuizen.

Ik kom hier zooo tegen in opstand! Daarom heb ik in hierbij een overzichtje gemaakt van hetgeen er de laatste weken voorbijkwam m.b.t. ‘Ritalin’, vooral praktijkvoorbeelden. De Belgische apotheker Fernand Haesbrouck is inmiddels al 7 (!!) jaar bezig om Ritalin-gebruik aan de kaak te stellen en ondanks àlle negatieve berichtgeving over dit middel (drug, amfetamine, familie cocaïne) komt er géén doorbraak op regeringsniveau… We weten inmiddels allemaal waarom..! De medische industrie heeft een verstikkende greep gekregen op onze maatschappij.

Zouden WIJ voor een ommekeer kunnen zorgen?? Of in ieder geval zoveel mogelijk mensen kunnen waarschuwen, een landelijke dialoog op gang brengen,  ‘STOP’ zeggen voor het té laat is. Het gaat hier om de gezondheid van onze kinderen en kleinkinderen. Laat ouders, desnoods op hardhandige wijze, ervan doordrongen worden dat dit deze middelen gewoon keihard DRUGS zijn..

Stel gewoon de vraag eens aan een moeder of zij vóór of tégen drugsgebruik van haar kind is; dan is het niet moeilijk naar het antwoord te raden. Natuurlijk. Maar waarom is er dan geen of heel weinig opstand tegen Ritalin/Concerta ?

Zou jij willen meewerken en hier iets mee kunnen doen voor WantToKnow, zodat het zich dan als een sneeuwbal mag verspreiden? Ik ben me er bovendien uitermate van bewust dat het van ONZE generatie moet afkomen, een nog vrij gezond-actieve, alerte, maar vooral een nogniethelemaaldoordezeconsumtiemaatschappijbedorven generatie. Naar mijn gevoel zal de volgende generatie de power en het inzicht niet meer hebben om het verschil waar te kunnen maken…

En dan kreeg ik nog een mailtje als antwoord op mijn vraag of er al meer mensen gehoord hadden van de geruchten dat kinderen op school zouden worden geweigerd als ze zich niet aan de voorgeschreven medicatie (willen) houden :”

 

* * *

Lieve Ellen,

Daar zeg je me wat…! Een aantal maanden geleden is hier een jongen genaamd Robin aan komen waaien. (15 jaar oud) Die zat ook op school in Hoorn, ook aan de ‘Concerta’. Hij is inmiddels 1 jaar van school afgehaald en loopt alle dagen doelloos rond.
Hij vertelde mij dat hij gedwongen werd om die rotzooi te gebruiken, het is te triest voor woorden! En het gaat niet echt goed met die jongen. Ook de nasleep van die heerlijke medicatie heeft nog een lange uitwerking! Zo gaat dat kennelijk ook in ons  Nederland.

Liefs en hartelijke groet,

J.

* * *

Ellen gaat verder: “Ook ontving ik de volgende persoonlijke getuigenis van een moeder in de nieuwsbrief van De Hoogste Tijd van deze maand.”

* *

Toen ik het artikel ‘Fernand Haesbrouck over ADHD en Ritaline’ in mijn mailbox kreeg, besloot ik een kort verslag te maken van onze eigen ervaringen met ADHD en Ritalin. Ik nodig u uit om hetzelfde te doen. Uw ervaringen kunt u sturen naar info@dehoogstetijd.info

Met mijn hoofd in een doos…
Onze dochter was een ‘bewerkelijk kind, zoals dat heet. Ze haalde halsbrekende toeren uit, ze klom in de hoogste bomen, speelde acrobaat op een dam in een riviertje bij ons in de buurt en viste met gevaar voor eigen leven een zieke eend uit het water om hem te kunnen verzorgen.’Ze moet wel een engelbewaarder in topconditie hebben gehad..

Toen ze in de puberteit kwam werd het nog veel erger. Als ze een boze bui had deed ze echt onverantwoorde dingen die niet alleen haarzelf, maar ook de rest van het gezin in gevaar brachten.
Ze had ook zelf last van haar temperament. Met klasgenootjes sámen ging het niet goed en ook met leeftijdgenootjes in de buurt ging het niet goed. Ze hoorde er naar haar gevoel nooit echt bij en door haar verkrampte pogingen om die situatie te veranderen, maakte ze het vaak alleen nog maar erger.
Ze kon zich slecht concentreren en het was voornamelijk aan haar goede geheugen te danken dat ze het op school kon bijbenen.

We waren soms ten einde raad en zijn daardoor het medische circuit in gerold. Het uiteindelijke resultaat was dat de diagnose ‘ADHD-variant’ werd gesteld en dat ze ‘Ritalin’ ging slikken. Ze kon daarna beter werken op school en was rustiger, maar ze maakte op ons werkelijk een zombie-achtige indruk. Maar nog steeds hadden we vertrouwen in de artsen, want die zouden toch wel het beste weten wat goed voor haar was?

Later werd de ‘Ritalin’ vervangen door het middel ‘Concerta’. Ze vergat namelijk nogal eens Ritalin in te nemen en het was handiger om in plaats van meerdere malen per dag een Ritalin-pilletje te nemen, over te stappen naar éénmaal daags 1 Concerta-pil.

Maar een paar jaar sloeg bij ons de twijfel toe, want we hoorden en lazen veel over ADHD en kwamen dingen te weten waarover we werkelijk verbijsterd waren. Om een lang verhaal kort te maken verwijzen wij naar de website van Fernand Haesbrouck (http://www.haesbrouck.be). Hij is gepensioneerd apotheker en volgt deze ontwikkelingen en verzorgt ook één van de vele websites die de andere kant van het ADHD verhaal belichten.

We hebben er toen uitvoerig met onze dochter over gesproken en waren zielsgelukkig dat ze besloot de Concerta af te bouwen. Ze kreeg vanuit de medische hoek geen hulp bij het stoppen, maar ze heeft het op eigen kracht voor elkaar gekregen en we zijn supertrots op haar! Toen ze na 3 maanden van vallen en opstaan helemaal vrij was van de medicijnen, vertelde ze ons: “Ik had altijd net het gevoel alsof ik met mijn hoofd in een doos liep.”

Haar puberteit is nagenoeg voorbij en haar temperament heeft ze redelijk onder controle gekregen, al zal het altijd wel een pittige tante blijven. De concentratieproblemen hebben weer de kop opgestoken, maar in periodes dat ze extra moet presteren op school, zoals bij tentamens, slikt ze nu extra magnesium en dan gaat het prima.
Hadden we de waarheid over ADHD en Ritalin maar eerder geweten!!! We kunnen nu alleen maar hopen dat er bij onze dochter geen blijvende schade door is aangericht………”

* * *

Laat ik een overzichtje maken waaruit blijkt dat Ritalin wordt gelinkt aan (hard)drugs !

Dit is wat er te vinden is op Wikipedia over Dopamine. HIER

Drugs als cocaïne en medicatie zoals Ritalin vertragen de recycling van dopamine, waardoor een overstimulatie van de dopaminebanen (vooral het mesolimbisch circuit) plaatsvindt. Deze drugs stimuleren eveneens zogeheten opiaatreceptoren. Hun cellen hebben de eigenschap dat zij de inhiberende werking van bepaalde neurotransmitters (zoals GABA) opheffen.

* * *

Dit artikel uit ‘De Morgen’ is van 25 Oktober.

Speekseltest-zet-ADHD-patienten-12-uur-aan-de-kant

De speekseltest, die sinds 1 oktober gebruikt wordt om chauffeurs op drugsgebruik te controleren, reageert positief op geneesmiddelen zoals Rilatine en Concerta, die de symptomen van ADHD en ADD onderdrukken. Patiënten riskeren zelfs met een dokterattest hun rijbewijs voor 12 uur te verliezen, bevestigt de woordvoerder van staatssecretaris voor Mobiliteit, Etienne Schouppe, op de nieuwssite Apache.

 

De nieuwe speekseltest gaat na of een bestuurder cannabis, amfetamines, heroïne of cocaïne gebruikt heeft, maar het blijkt dat deze test óók een positief resultaat laat zien voor Rilatine en Concerta. In deze medicijnen zit methylfenidaat, een molecuul dat chemisch sterk verwant is met amfetamine.

“Ik heb navraag gedaan bij de politie en bij de werkgroep die de invoering van de speekseltest begeleidt en inderdaad: de speekseltest kan positief zijn bij mensen die Rilatine of andere ADHD-medicatie gebruiken”, bevestigt Jan Pauwels, woordvoerder van Schouppe.

Halve dag rijbewijs kwijt

Patiënten die dus een ADHD-medicatie gebruiken én aan een speekseltest worden onderworpen, riskeren hun rijbewijs voor een halve dag kwijt te spelen. “De uiteindelijke analyse zal dan wel leren dat het om een geneesmiddel gaat”, zegt Pauwels. “Die mensen riskeren dus geen boete. (…) Maar het klopt wel dat ze 12 uur aan de kant moeten wanneer de test positief uitvalt”.

Schouppe wijst erop dat artsen die Rilatine voorschrijven hun patiënten moeten melden dat ze na inname van het geneesmiddel best niet met de wagen rijden. “Het staat in de bijsluiter”, aldus zijn woordvoerder. In de bijsluiter staat echter nergens dat mensen die Rilatine gebruiken zich niet in het verkeer mogen begeven, wel dat “voorzichtigheid is geboden bij het besturen van voertuigen”. (belga/dea)

– einde bericht-

Hoe is het mogelijk?!

Hier staat nu ongecensureerd en volledig openbaar,
dat Ritalin een amfetamineproduct is.


Met andere woorden :

Ouders: je kind zit aan de kindercocaïne!!

* * *

We duiken verder in ‘Ritalin’ en/of ‘Concerta’!

 • Ritalin is een amfetamineproduct, oftewel een hard drug. Het werd gesynthetiseerd in 1944 en werd geïdentificeerd als een stimulerend middel!  De stof werd genoemd naar Rita, de vrouw van de uitvinder, de CIBA-chemicus Leandro Panizzon. Pikant detail: toen in Vlaanderen Ritalin op de markt verscheen, moest de naam gewijzigd worden omdat RIT = Recherche et Industrie Thérapeutique reeds bestond (voormalig Glaxo Smith Kline) en hierdoor werd het uiteindelijk ‘Rilatine®’ Dus alléén in België wordt deze gewijzigde naam toegepast…).
 • Een studie van het Brookhaven National Laboratory (BNL), gepubliceerd in the Journal of the American Medical Association (JAMA) bevestigt niet alleen de gelijkenis van ritalin met cocaïne, maar concludeert bovendien dat bij een bepaald gebruik de werking van Ritalin op het dopaminesysteem in de hersenen, 30 maal sterker is dan dat van cocaïne; het middel blijkt bovendien de weg naar latere verslavingen te vergemakkelijken.
 • Pikant détail: in hun onderzoekingen met primaten (apen) naar de effecten van amfetaminen op de hersenen, maken wetenschappers liever gebruik van Ritalin, dan van cocaïne…
 • De negatieve lange termijn effecten van ritalin gebruik op de zich ontwikkelende kinderhersenen – deze zijn pas na het 21ste levensjaar volgroeid – zijn allang bekend, maar worden nog altijd niet eerlijk en open naar buiten gebracht. De reguliermedische nieuwsgierigheid daarnaar is zeerbeperkt: de financiële belangen van Big Farma zijn groot, en op een vraag die men niet stelt, hoeft geen antwoord te worden gevonden. In Amerika heeft Ritalin inmiddels de bijnaam ’kindercocaïne’ (Kiddie Coke) verworven, pillen en recepten worden levendig verhandeld.
 • De Belgische apotheker Fernand Haesbrouck laat in zijn boek ‘ADHD-medicatie, medische megablunder’ niets aan duidelijkheid te wensen over omtrent de werking in de hersenen van methylfenidaat (Ritalin en Concerta). Dit zijn stoffen die piperidylbenzilaatesthers zijn, werken hallucinogeen en vernietigen de receptoren in de hersenen.
 • Inmiddels laat de Amerikaanse praktijk van Ritalin-gebruik al tal van verschijnselen zien van depressie, agressief en gewelddadig gedrag (schietpartijen op scholen), overlijden door hartbeschadigingen, en gevallen van zelfdoding. De lijst van ’bijwerkingen’ (lees: de onvermijdbare ongewenste negatieve effecten van lichaamsvreemde chemische substanties) is schier eindeloos, en beschrijft vaak exact die elementen waartegen het middel juist wordt ingezet…

* * *

Dat dit citaat ons de ogen verder moge openen!

“Voeding, vaccinaties en gerechtelijke bevelen, zullen in combinatie, vanaf een heel jonge leeftijd, het soort van karakter en het soort van overtuigingen teweegbrengen die de autoriteiten wenselijk achten.
En iedere serieuze kritiek op de
‘powers that be’ zal psychologisch onmogelijk worden.”

Bertrand Russell uit  ‘The Impact of Science on Society’ (2003, pag. 62)

94 gedachten over “Schoolkinderen straks verplicht aan de Ritaline..?

 1. Lieve mensen

  Al een tijdje heb ik contact met Ellen Vader en houden wij elkaar op de hoogte over medicatie en alternatieven voor kinderen.

  In het Christoffel Appèl uiten wij onze grote zorgen over o.a. het Ritalin gebruik…u kan dit landelijke burgerinitiatief waarinhet Welzijn vanhet kind centraal staat, tekenen op http://www.onzekinderenzijndetoekomst.nl/christoffelappel.php

  Verder hebben wij de actie Nederland 2010-2012 – kopend vuurtje kinderen met een Boodschap kijk op
  : http://www.onzekinderenzijndetoekomst.nl/file/Nederland%20%202010-2012%20-%20lopend%20vuurtje%20-%20Kinderen%20met%20een%20Boodschap.pdf

  In het boekje kinderen met een Boodschap staat een zeer indringend gedicht van kinderen van Nu over medicatie. We hopen dat alle indrukwekkende en niet mis te verstane boodschappen die kinderen ons geven, samen gelezen worden, samen in gesprek, samen oor en oog hebben voor wat er werkelijk speelt. Het is nodig dat we met elkaar in dialoog gaan..kinderen – ouders – leerkrachten en hulpverleners. We kunnen en mogen onze oren en ogen niet sluiten…het belang voor het welzijn van het kind zou altijd voorop moeten staan!

  Ingrid Rouleaux, auteur en initiatiefneemster van de Campagne Onze kinderen zijn de Toekomst

 2. Op 26/10/2010 maakte ik op mijn blog bekend op welke manier Ritalin (Rilatine) zorgt voor een positieve speekseltest.

  http://www.adhdfraude.net/blog/?p=2725

  De dagen daarop, werd dit overal ter wereld gelezen.

  Wat daarbij heel belangrijk is, waren de bezoekjes van instanties die toch enige beslissingsbevoegdheid hebben in die materie.

  Die voorname bezoekjes (2 dagen) verzamelde ik op een nieuw stukje van 31 oktober, in de hoop dat nu eindelijk eens iemand de verantwoordelijkheid zal nemen.

  http://www.adhdfraude.net/blog/?p=2747

  Sinds 26/10/2010 tel ik de dagen die verlopen tot wanneer een beschermende maatregel zal genomen worden, om de gezondheid te beschermen.

 3. Als alu afgestudeerde gedesinformeerde en vooral gedesillusioneerde onderwijskundige aan de U.T. Twente ligt dit onderwerp mij zeer nauw aan het hart.
  Na volledig flabbergasted stupified het vwo doorgemarteld te hebben na 3 klassen gedoubleerd te hebben kwam ik tot het volgende besluit; if you can’t beat them join them….
  Ongetwijfeld dat ik nu een diagnose ‘in het autistisch spectrum’ zou hebben gekregen maar als ongeïdentificeerde voor toen volledig ondoorgrondelijke doublant en detailist tot in het microscopische en daardoor extra ordinair ongewone waarnemer ben ik getuige geweest van de totale gekte die gemiddeld voor normaal moet doorgaan…

  Om volledig in kaart te brengen wat er in mijn enorm uitgerekte ‘schoolperiode’ allemaal wel en niet gebeurd is moet ik een oeuvre à la Harry Mulish gaan uitschrijven; Harry zei dat hij wo2 was; ik kan zeggen dat ik het spiegelbeeld van wo2 geworden ben en dan ook nog binnenstebuiten gedraaid…

  Charlotte Iserbyt – Deliberate Dumbing Down of the World
  http://www.youtube.com/watch?v=DDyDtYy2I0M

  Charlotte is een tot inkeer en inzicht gekomen onderwijskundig change agent geweest onder de Reagan administration regering van de jaren 80. Denk niet dat het hier in Europa anders is…

  Quote:

  The Underground History of Americain Education

  The New Dumbness

  Ordinary people send their children to school to get smart, but what modern schooling teaches is dumbness. It’s a religious idea gone out of control. You don’t have to accept that, though, to realize this kind of economy would be jeopardized by too many smart people who understand too much. I won’t ask you to take that on faith. Be patient. I’ll let a famous American publisher explain to you the secret of our global financial success in just a little while. Be patient.

  Old-fashioned dumbness used to be simple ignorance; now it is transformed from ignorance into permanent mathematical categories of relative stupidity like “gifted and talented,” “mainstream,” “special ed.” Categories in which learning is rationed for the good of a system of order. Dumb people are no longer merely ignorant. Now they are indoctrinated, their minds conditioned with substantial doses of commercially prepared disinformation dispensed for tranquilizing purposes.

  http://www.johntaylorgatto.com/underground/prologue6.htm

  1. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind, maar de kleine jongetjes zoals ik houden ook van boompje klimmen en hutjes bouwen, daarom hoef je niet louter High Tek te wezen om mee te kunnen dingen.
   Wie haalt anders de vlieger uit de takken los ?!

 4. Een paar maand geleden kwam er een stel bij mij in mijn slagerij met de vraag of ik kalkoen en lamsvleesproducten kon maken met uitsluitend peper en zout. Het ging om een dieet voor hun kind die aan adhd lijdt en het schijnt dus dat bij 70% van alle gevallen de oorzaak voeding is.
  Zo gezegd zo gedaan en wat bleek na 2 maand is het kind volledig van zijn adhd af, ze hebben hun eigen kind zoals hij was weer terug!
  Deze mensen moeten vrijwel alles bekostigen in dit onderzoek terwijl ritalin gratis op recept is te verkrijgen. Snap jij het dan snap ik het….

  1. Wellicht een beetje off topic…. sorry bij voorbaat.

   Een biologische melkveehouder vertelde ons laatst dat er meerdere mensen bij hem rauwe melk komen halen voor hun kinderen die een koemelkallergie hebben. Die allergie hebben ze alleen voor BEWERKTE melk uit de winkel, NIET voor melk recht van de koe!
   Dus ook hier is de boosdoener weer de voedingsindustrie. Hoe lang blijven we dit nog tolereren?

  2. Kan je nagaan wat je dan allemaal voor rommel verkoopt als bijprodukt, het smaakt op het eerste gezicht zo erg lekker.

   Mijn vraag is eerder wat verkoop je dan meer ?

   1) het vlees produkt
   2) de toegevoegde stoffen die mensen ziek maken

   Het is dus belangrijk wat je nu precies verkoopt, niet alleeen de ADHD problemetiek maar ookd erst die langzaam vol vergif komt te zitten, vol gestouwd met al die E-nummers.

   Maakt niet uit of het dan Bio of Scharrel of opgespoten stukje oud vlees is, er zit altijd wel onprettige stofjes in het eindprodukt verwerkt waar veel mensen het niet willen nuttig.

   Vlees op gezonde en natuurlijke wijze uit Overovergrootmoeders tijd, want toen waren er nog niet als die genetische gemodificeerde toegevoegde nanostofjes, mag ik ook nog eens genieten las al die anderen die dat zouden willen, zonder uren lang onderzoek wat zit er nou in mijn vlees ?!

 5. Eigenlijk meer een boek voor ‘fans’ van het Koningshuis (lees dit en je doet de oranje vlaggetjes vanzelf de deur uit), maar in het boek ‘Verraad van de Kroon’ van Ine Veen (haar werk stond eerder ook al in mijn artikel over de Codex Alimentarius, reden om uiteindelijk Ad De Rooij-die nu gevlucht schijnt te zijn- uit te nodigen in mijn radio-uitzending over verboden kwik in vaccins)staat ook een frappant stukje over Ritalin.

  Het desbetreffende stukje gaat over miljardair en Bilderberg (net als Beatrix, die met bewijs is gesignaleerd, evenals Balk-ellende en anderen!)ingewijde Kevin Trudeau (zie filmpje op YouTube)die een radio/tv interview had met Alex Jones.

  Trudeau noemt ’toevallig’ het verstrekken van 500 dollar subsidie voor ieder kind dat via de scholen aan Ritalin wordt geholpen als een van de bewuste middelen die door de machtselite van de wereld (oa Bilderbergers…) wordt ingezet om ’tweederde van de domme mensheid’ van de planeet te verwijderen. Puur uit noodzaak natuurlijk. Misschien nog even het filmpje er bij halen?

  Wil je Concerta, ga dan naar de schouwburg.

  1. Kevin Trudeau in gevecht met Big Pharma

   Kevin Trudeau In-Studio on Alex Jones Tv 1/5
   http://www.youtube.com/watch?v=4bT1-KLLLkg

   Quote:

   gigisandiego96
   10 months ago

   Department of Education getting bribed to push a drug on kids?

   Street drug pushers are getting jailed, while the BIG drug pushers BIG PHARMA is raking in billions. It will be hundreds of trillions if they pass the health care bill. Eat organic and buy a water filter.

  2. Graag gedaan John! Jah ons uithoudingsvermogen en geduld wordt zeker op de proef gesteld als Alex Jones als een razende roellie tekeer gaat, wanneer komt ie een keer to the point?! Jah hij schreeuwt al 15 jaar nonstop dat er ‘martial law’ zit aan te komen, frappant dat ik ergens gelezen heb dat dat hetzelfde is aĺs ‘admirality law’ en dat dat al tientallen jaren lang op een kunstmatige onrechtmatige manier over Amerikaanse burgers wordt afgeroepen.

   Een juridische voorwaarde schijnt te zijn dat het land, of moet ik zeggen de kunstmatige US corporatie continu in oorlog moet zijn met een ander land, vandaar al die nutteloze oorlogen van ze. Dat kan alleen door constructies want de grondwet moet continu listig omzeild worden, vandaar ook die Executive Orders, dat schijnen juridische trucs te zijn om dictatoriale wetgeving over de burgers uit te kunnen strooien…

   Bijvoorbeeld die recente verordeningen over het verbieden van kruiden en gezond organisch voedsel. Dat zijn helemaal geen normale wetten en daarom eigenlijk niet eens rechtsgeldig, in noodtoestanden kunnen dat soort Executive Orders wel van kracht worden als het zo uitkomt. Kortom ze hebben continu crisis nodig om stapels met draconische nep wetten te kunnen uitvoeren. Het doel is o.a. kennelijk dat we massaal ziek worden en dat lukt al aardig…

   Je weet nooit wanneer ’the point´ van Alex komt en soms moet je wel langer dan 8 minuten het geduld hebben, heb ik vaak ook dus dat voelt vertrouwd, dan doe ik wel het geluid 2 tandjes zachter want zijn motorzaag stem is niet erg geschikt voor gevoelige oortjes…, maar soms je moet er wat voor over hebben om ‘op de hoogte’ te blijven..

   Veel succes en vooral plezier met je eigen radio shows, een artikel op o.a. WTK gaat toch meer leven als je er ook nog gesproken woord bij kunt krijgen!

 6. Mijn dochter, nu bijna 18, moest ook naar speciaal onderwijs. Een zegen! Zij heeft daar zelfvertrouwen gekregen en leerde om haar talent om ‘outside the box’ te denken te ontwikkelen.
  Gelukkig was zij alleen thuis hyper, waar we er mee om wisten te gaan (zij het met moeite en veel geestelijke pijn) waardoor pillen nooit ter sprake zijn gekomen. Achteraf jammer want dan was ik misschien eerder over pillen gaan nadenken. Voordat ik me liet injecteren met hep b vaccin.

 7. Als ervarings-deskundige met anti-depressiva en het stoppen daarmee, wil ik alles op alles zetten, om te voorkomen dat kinderen en volwassenen, zonder grondige diagnose, Ritalin of een ander AD voorgeschreven krijgt !!!

  Op mijn web-site over anti-depressiva verwijs ik regelmatig naar het feit dat steeds meer kinderen Ritalin krijgen. Kinderen mogen geen kinderen meer zijn. In Amerika zijn het al leraren en leraressen die , zonder medische opleiding, een kind aan de Ritalin “helpen”.

  Door artikelen van Fernand ven ik april 2009 gaan afbouwen van AD.

  Nu, na ruim 10 weken van de Anti-depressiva af te zijn, garandeer ik , dat een kind NOOIT kan doormaken waar ik nu doorheen ga. De regelmatig terugkerende gedachten aan zelfdoding en het gevecht daartegen is voor een kind niet te doen !! Ik weet, dat het afkick-verschijnselen zijn en dat houdt mij in leven, maar geen arts zal je vertellen, dat stoppen met AD en ook Ritalin, niet te doen is/onmogelijk is !!! Hierbij wil ik duidelijk stellen, dat mijn ervaring GEEN incident is, maar een algemene ervaring van iedereen die afbouwt /stopt met AD.

  Op 21-juni j.l. heb ik onderstaand blog geschreven op Hyves:

  Miljoenen mensen ter wereld , slikken dagelijks anti-depressiva ofwel SSRI’s ( Selectieve serotonine-heropnameremmer ). Kinderen worden al snel gediagnosticeerd met oa. ADHD als ze maar even uit de toon vallen en worden ook aan deze drugs bloot gesteld. De afgelopen 6 jaar is er een schrikbarende toename in het aantal, ongecontroleerde, voorschrijvingen door huisartsen van anti-depressiva.
  http://www.huisartsvandaag.nl/content/view/17619/1/

  U krijgt anti-depressiva, gaat naar de apotheek en vervolgens hoeft U slechts eens in de drie maanden een telefoontje te plegen naar de recepten-herhaal-lijn en U krijgt weer voor drie maanden. Niemand stelt vragen; uw huisarts niet, uw apotheker niet, uw psychiater niet , of wie dan ook. En zo gebeurt het dat miljoenen mensen wereldwijd zwaar, gelegaliseerd, gedrogeerd zijn.

  Wat is het geval?
  U gaat naar uw arts met klachten over slapeloosheid, angstaanvallen, somberheid, hartkloppngen en U krijgt te horen, dat uw hersenen niet voldoende serotonine aanmaken. “Gelukkig” zijn daar medicijnen voor, genaamd anti-depressiva !!!

  Het spul blijkt ook nog eens te helpen dus wat is het probleem?

  Tot op heden geen enkel bewijs gevonden dat het serotonine-level de oorzaak van depressie is. Het tegendeel echter wel:

  Van een onderzoekende natuurarts had ik al vernomen dat zij bij patiënten die Prozac of een andere SSRI kregen voorgeschreven een klinisch onderzoek liet verrichten naar de serotoninespiegels bij deze depressieve mensen. Zij liet bloed en urine (metabolieten-bepaling in urine) onderzoeken en moest tot de conclusie komen dat er geen 1 op 1 relatie te vinden was tussen depressie en verlaagde serotoninespiegels. Mensen konden dus depressief zijn en toch hoge serotoninespiegels hebben. Omgekeerd ontdekte dr. Sascha Russo dat mensen wel een verlaagde serotoninespiegel konden hebben en toch niet depressief zijn.

  http://www.adhdfraude.net/pdf/NB169.pdf

  Even over de bijwekingen van anti-depressiva. Wat artsen vaak over het hoofd zien, maar absoluut vermeldenswaard is het feit, dat er herhaaldelijk gewaarschuwd wordt, voor geweldadigheid en zelfdoding bij gebruik van anti-depressiva en in verhevigde mate bij het afbouwen ervan:

  http://www.antidepressantsfacts.com/articles.htm

  Kortom: U kreeg het “medicijn” voor angstaanvallen, hartkloppingen, depressie, slapeloosheid en bij het afbouwen van het middel gaat er iets grondig mis.

  De farmacie heeft dat een naam gegeven: SSRI Discontinuation Syndrome (het anti-depressiva afbouw syndroom)

  http://bipolar.about.com/cs/antidep/a/0207_ssridisc1.htm

  Uit eigen ervaring kan ik vrijwel alle reactie’s hier bevestigen:

  http://www.dokter.nl/index.php/Medicijnen/195632-stoppen-met-paroxetine-bijverschijnselen/Page-7.html#234563

  Wat gebeurt er namelijk? U komt weer terug in de werkelijkheid!!! U was een ZOMBIE en de realiteit slaat U nu hard om de oren als U afbouwt van anti-depessiva. Dan blijkt, dat het middel helemaal niets heeft opgelost, integendeel U bent verder in de narigheid dan U daarvoor was. Er is nl. helemaal niets opgelost !!!
  Ja, uw angstaanvallen , hartkloppingen e.d waren weg, maar………… de redenen waardoor U deze verschijnselen kreeg, zijn niet weggenomen !!

  Vervolgens blijkt ook nog eens, dat het gebruik van anti-depressiva zeer gevaarlijk is voor zwangere vrouwen en hun baby’s. Dierproeven hebben aangetoond permanente veranderingen in specifieke delen van de hersenen en veranderd gedrag op volwassen leeftijd na perinatale blootstelling aan SSRI’s :

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18257430

  Dit blog en ondergenoemde (in aanbouw zijnde) web-site heb ik gemaakt, naar aanleiding van waar ik nu zelf doorheen ga. Mijn zorg gaat uit, naar iedereen die nu anti-depressiva slikt en vooral de kinderen die op zeer jonge leeftijd aan deze gelegaliseerde drugs raken.

  http://www.Antidepressiva.Come2me.nl

 8. Irma en H-J van Eik,

  Jullie hebben gelijk, De oorzaak van het zogeheten ADHD ligt vaak in ons dagelijks voedsel. Dat weet “men” ook heel erg goed, dus daar wordt ook iets aangedaan. Amerika ligt een klein stukje voor op Europa , maar daar gebeurt dit al:

  http://www.youtube.com/watch?v=b27EFldZ17k

  In maart 2009 heeft Obama HR875, (Food Safety Modernization Act.)ingediend, die de aanloop is, tot een volledig verbod op organisch voedsel.

  Op 10 juni j.l. heeft Obama Executive Order #13544 ondertekent, waardoor alle vitaminen en mineralen, evenals alle vormen van natuur geneeswijzen/middelen, verboden gaan worden.

  Het is duidelijk , dat dit de Codex Alimentarius betreft en dan weten we ook, dat het hier hetzelfde toegaat. Dus qua gezond voedsel hebben nog maar kort tijd om kinderen van ADHD af te helpen. Laten we die tijd optimaal benutten.

  1. @ Irma, Annelies en HJ (en de rest 😉

   Zie ook mijn artikel over de codex Alimentarius (linkt staat hier bij de comments en op mijn site)!

   Binnenkort heb ik een radio-special met Dr Schuitemaker. Hij spreekt over het failliet van de voedingsvoorlichting in ons land:

   “De aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid voor Vitamine D is in ons land al tientallen jaren te laag om sluipende processen af te remmen die over een periode van tientallen jaren onze gezondheid kunnen ondermijnen. Bovendien eet slechts1,8 % van de Nederlanders volgens de Richtlijnen Goede Voeding. Maar ook wie braaf het advies van de Gezondheidsraad opvolgt, loopt het risico ziek te worden en vroegtijdig te sterven.”

   “Niet alleen Vitamine D is overigens rijp voor suppletie. Er zijn weing Nederlanders die zich optimaal voeden en alle voedingsstoffen dagelijks binnenkrijgen in de juiste verhouding. Zelfs wie zich strikt houdt aan de schijf-van-vijf, zoals die in 2008 door het Voedingscentrum is geactualiseerd in de ‘richtlijnen goede voedselkeuze’, zal hier niet in slagen.”

   En let op: “Mensen die keurig eten volgens deze aanbevelingen, riskeren een tekort aan zes belangrijke micronutriënten. Naast Vitamine D gaat het om foliumzuur, vitamine A, ijzer, selenium en zink. Let wel: volgens ditzelfde voedingscentrum! Dit illustreert het failliet van de voedingsvoorlichting in Nederland. Intussen lacht de farmaceutische industrie in haar vuistje en worden moderne, chronische ziekten behandeld met medicijnen, in plaats van dat e worden voorkomen met voedingsstoffen.”

   Tja, ik zou nog de belangenverstrengeling van de Gezondheidsraad (en de Voedsel Industrie en Farmaceutische Industrie) hier kunnen bespreken en het vele onderzoek (zie oa Dr. Russel Blaylock!) dat aantoont dat goede voeding een krachtige relatie aangaat met reductie van vele chronische en niet- chronische ziekten…maar ik denk dat deze tekst alleen al aardig veelzeggend is!

   Binnenkort een radio-special met Dr Gert Schuitemaker over zijn boek ‘Nieuw licht op Vitamine D en chronische ziekten’, aankondiging via: http://www.healingsoundmovement.com/radio.html

   ps een hele serie radio-specials over het preventieve karakter van gezonde voeding mbt ware immuniteit volgt ook snel!

  2. ik moet toch nog zien dat de overheid alle volkstuintjes en groenten tuinen van particulieren gaat reguleren. Dat lijkt mij toch enigzins ondoenlijk. Bij mij komen ze het erf niet op.

  3. @ Marcelw

   Dat doen ze al ongemerkt aan je oog ontrokken met chemtrails, CO2 en wat dacht je van die heerlijk zwartmakende roet !? en Zure regen ?!

   Puur Natuur noemen ze dat, ze hoeven hun kantoor niet meer uit, ze hebben allang de middelen daarvoor.

   Je kan er beter een ondergronds Nuon lab er aan overhouden…

 9. Een zojuist ontvangen reactie van een bezorgde moeder:

  Wist je over adha/add en ritalin, wist je dat er ook op universiteiten handig in gehandeld wordt, zeker ten tijde van examens!. Uit directe bron weet ik dat, mijn zoon want ook hij overweegt het…… je kan je wel voorstellen hoe mijn betoog/uiteenzetting wel niet geweest is he!. Ik geef je slechts het voorbeeld van een jonge geest, hij is niet dom, hij is kritisch maar toch door de (sociale) druk en de propaganda is hij er gevoelig voor kennelijk. Terwijl hij is opgegroeid met een moeder die kritisch naar de maatschappij keek en alles open en bloot besprak!!!!
  Hij is altijd al wat aan de drukke kant geweest maar nooit echt over de rand druk. Maar nu wil hij zich laten testen als hij terugkomt van stage in het buitenland…… nou en al zal hij scoren op drukte en nog wat andere punten so what? dan zijn er nog tig andere betere middelen stel dat, dan Ritalin/Concerta.
  Zie hier wederom hoe dus de sociale druk groot is en zij nog over een te maakbare/kneedbare geest beschikken………
  Hele klassen waarvan de helft van de scholieren op Ritalin leeft (zowel middelbaar als basis onderwijs) en weet je wat? de kinderen die dus nog niet slikken, die beginnen zich uitgesloten te voelen, want het is toch ook wel stoer om te zeggen dat je adhd/add hebt en ritalin/concerta slikt, dan hoor je er lekker bij, net als een sigaret of (coma!)zuipen of blowen.
  Zie hier Vadertje Overheid en Moedertje Big Pharma aan het werk, zij voeden onze kinderen op!.

  1. Hi Ellen, ik ken persoonlijk hetzelfde verhaal over Diazepam (en waarschijnlijk meerdere ‘pammetjes’). Verdovend en spierverslappend, maar vooral een lekker versuffend en angst reducerend middel, wat dus ook ‘recreatief’ gebruikt wordt vanwege het gevoel wat blijkbaar niet op een andere manier opgeroepen kan worden…

  2. Juist John!!! Nu heb je de slang bij zijn strot en kom je tot het Nazi-Complot.
   Ik zal nu geen grove taal gebruiken maar een waarheid is soms niet te ontduiken.
   Iedereen zal tot het Besef komen dat de monarchiesche onderdukkers Zo uit hun “occulte” hol moeten komen.
   DE Nazi trauma komt nu na al die jaren via de “ADHD”-(Aan de Hard Drugs)-kinderen tot al deze verhalen.
   We zijn er allemaal schuldig aan omdat de harddrugs Alcohol lang aan de top heeft gestaan.
   Wat zou de reden zijn dat we iets anders willen “Op-Roepen”?
   En dan heb ik het niet over enkelingen maar over hele internationale groepen…
   Zou i.v.m. de komende Transformatie die Codex Alimentarius wel eens noodzakelijk kunnen zijn~??
   MAAR!??? Tot Hoeverre weten de “Illuminatie”-(Helderzienden) van het 5e Dimensionale ZIJN ????
   En wat denk je-????? welke Natuurlijke Kruiden brengen getraumatiseerden tot een Heer-lijke Roes?????? En is voor de Geest een Rustgevende Douche???????
   Willen we Het wel weten De ware Key-????????
   Of zeggen we liever WelTeSnurkey-?????????
   http://www.youtube.com/watch?v=jSUkCCTCqF8

 10. Toen mijn dochter is gestopt met Concerta kreeg ze de vraag van medestudenten of ze de recepten niet gewoon wilde blijven gebruiken. Ze kon voor één pilletje Concerta al zonder problemen 2,50 euro krijgen.
  Gelukkig deed ze het niet, maar ik vermoed dat er stiekem heel veel illegaal gehandeld wordt in Ritalin, Concerta en Strattera en dat heel veel jongeren “speed op (andermans) recept van de dokter” slikken zonder dat hun ouders daar het geringste vermoeden van hebben.

 11. Ik verbaas me al ruime tijd over het aantal gevallen van adhd die bij volwassenen in mijn vriendenkring geconstateerd worden. Ze zijn inmiddels voor mij niet meer op één hand te tellen, maar in de discussie over ritalin gaat het tot nu toe altijd over kinderen. Ik zie in dat deze medicatie voor kinderen met een zich nog ontwikkelend neurologisch systeem waarschijnlijk ingrijpender/schadelijker zal zijn, maar vind het redelijk bizar dat er blijkbaar toch ook veel volwassenen in mijn omgeving aan de ritalin worden gezet. Blijkbaar heeft de farmaceutische industrie de neiging om de markt op dit gebied nog breder aan te spreken, en worden volwassenen die in deze tijd moeite hebben mee te draaien in het systeem dus ook maar aan de speed (rita..) gezet.
  Tja ik weet ook wel dat ik op speed als een trein ga/beter functioneer, maar ik wens mijn persoonlijke problemen toch niet op die manier op te lossen…

  Gelukkig perken een aantal mensen om me heen het gebruik van ritalin toch al redelijk snel na de diagnose weer in omdat ze ook wel inzien dat de rest van je leven speed gebruiken waarschijnlijk op termijn meer problemen gaat opleveren dat dat de medicatie oplost. Ik heb ook erg positieve resultaten gehoord over het gebruik van neuro-feedback als remedie tegen adhd. Een vriendin werd zelfs genezen verklaard van haar adhd, nadat zij deze hersen-training had ondergaan, nadat zij door de stevige bijwerkingen van de adhd medicatie van de pillen af wilde.

  Meer mensen hier ook ervaring met adhd diagnoses bij volwassenen? Reacties welkom….

 12. Aanbevelingen en waarschuwing voor gebruik van o.a. Ritalin door EMEA in 2009 :

  PRESS RELEASE
  European Medicines Agency makes recommendations for safer use of Ritalin and other methylphenidate-containing medicines in the EU

  http://www.ema.europa.eu/docs/en_GB/document_library/Press_release/2009/11/WC500014589.pdf

  De EU beveelt aan dat in de bijsluiters volgende informatie zal worden opgenomen :


  alvorens behandeling wordt gestart, zullen alle patiënten moeten worden gescreend op bloeddruk- en/of hartproblemen (incl. familiegeschiedenis)

  regelmatige monitoring tijdens de behandeling blijft noodzakelijk

  er ontbreekt voldoende informatie over lange-termijn effecten. Patiënten die deze medicatie langer dan één jaar nemen, moeten door de artsen worden verplicht de behandeling voor minstens één jaar op te schorten om te bepalen of voortzetting noodzakelijk is

  het gebruik van deze middelen kan psychiatrische disorders veroorzaken (of verergeren) zoals depressie, zelfmoordneigingen, psychosen… Alle patiënten zullen zorgvuldig gescreend moeten worden voor en tijdens behandeling

  BLIJKBAAR WORDEN DEZE AANBEVELINGEN NIET OPGEVOLGD, want
  bij nachecken EMEA, blijkt er daar niéts beschikbaar te zijn over Ritalin.

 13. op 1 andere manier, kwam ik aanraking van loslaten; het loslaten van voedsel, gedachten, geld, emoties…..

  het was alsof een gelukkig kind thuis kwam……..

  ik ben inmiddels gestopt met vlees, vis, melk, brood, suikers, snacks, BROOD en MELK, lichaamsprodukten…..

  Mijn angsten, psychoses, verslavingen, geldnood, agenda’s, emoties zijn inmiddels hersteld/verdwenen…

  ik ben “weer” helder, en raadt het iedereen aan….

  het vrijmaken van je lichaam van chemische verbindingen( E621,vetsin,gemodificeerd zetmeel, smaakversterkers, Enummers,EM straling en MELK en Brood….zorgt voor een nieuwe helderheid!!!!!!!!!!!!! althans voor mij

  Het blijkt(voor mij) dat onze ego(hersenen) sterk beinvloedt wordt door chemische verbindingen….

  1. Het systeem heeft je te pakken je bent voor hun teneergeslagen
   Nu waan je de verlichting en dat je niets heb te klagen.
   Ga toch naar je meditatie kussen en blijf je in slaap sussen.
   Gaat het er om wat we niet moeten eten of dat we alles veilig kunnen eten.
   Eigenlijk ben je off topic bezig, moet ik niet doen dan ben ik voor de semi-Nazistische niet-wakkeren hier een onfatsoen.
   http://www.youtube.com/watch?v=z7AZ0krt7LY&feature=related

 14. fantastisch deze boodschap en de commentaren!!!!!!!!!1

  Nogmaals; heel simpel(voor mij in ieder geval), stoppen met alles(of zo veel mogelijk) wat chemisch je hypergevoelige lichaam beinvloedt, en je ervaart een bewustzijn die ZO puur en ethisch goed aanvoelt………

  probeer 2 weken o.a. geen; kraanwater, stralingen, BROOD, MELK, vlees, fisch, suikers(wel honing), snacks, tv, emoties, wetenschap(leer NIKS meer te WETEN)enz enz…..

  De diabetes,kanker,psychoses,angsten,overgewicht,manies die ik had, zijn niet alleen verdwenen…….ik moet moeite doen om te herinneren dat ik ze ooit heb gehad(na 22 jaar!!)…….bizar!!?

 15. Vroeger gebruikte ik Amfetamine en snoof en rookte ik Crack-Cocaine.
  Ik was er niet verslaafd aan geweest want ik zag al heel snel een soort DoodsBeest
  Maanden heb ik “Aris” een vrouw bijgestaan die nu niet meer in het leven kan staan.
  Ze ging al heel snel dood haar kinderen was ze kwijt omdat ze amfetamine Spoot.
  Zwarte kringen kwamen uit haar Geest het was een verschrikkelijk gevecht en zeker geen feest.
  Heroïne was voor mij taboe van die junkies werd ik altijd zo moe.
  De naam doet mij denken aan Herodes die jezus wou rijgen aan het mes.
  Nu hebben “Zij” Retaline pillen die het christusbewustzijn wil killen.
  http://www.youtube.com/watch?v=lkMzuXlKQv8&feature=rec-LGOUT-real_rev-rn-2r-5-HM

  1. Jaren daarna kwam er weer een tijd aan wat mij weer aan de Coke en Speed deed gaan.
   lieden van de zwarte kousen kerk. Is eigen kinderen aanranden hun Merk?
   Veel aanrandings verhalen die ik ken ik ben blij dat ik niet zo’n Christen ben.
   Ik wil die ritaline wel eens uitproberend bekijken om uit te checken of het aan speed of coke doet vergelijken.
   Want ik weet iets van de speed Dat vertellen de meeste gebruikers niet.
   Sommige ADHD’rs verkopen hun pillen omdat ze aan de speed willen.
   Dit poeder kost 7-10 euro per gram en hun ouders weten er niets van.
   http://www.youtube.com/watch?v=xGE4dnrPPZQ&feature=related

  2. Weetje zeker dat je niet te veel gesnoven hebt ? je teksten zijn op zijn minst bijzonder te noemen.

  3. Komt ie. Het spel heet Op zien gröns geiten en ledders. Wij hadden thuis vroeger ga itenkaasschuurtjes. He nki is niet van deez tijd.

  4. Hahaha, die Marcel, je blijft me verbazen, beste vriend, en moet enorm om je lachen. Je hebt een zeer fijne energie en verrukte uitstraling. Ga zo door, vriend!! Die pauze komt omdat ze uitgediscussieerd zijn, en niemand wellicht meer een reactie durft te geven.

  5. @ Hanky Panky

   Voor mij een weet dat je zaakje hier stinkt.

   Wist het de hele tijd al sinds ongeveer juni, en daarvoor al geen eerlijk spel speelt!

   Tevens zit je meer in de achtergrond dan het werkelijke verhaal zijn ronde doet gaan.

   Never trust de scheet van een diabeet, want het is de geur van ingenieuze ingenieur.

   Gelukkig het wordt tijd dat je binnenkort eens languit onderuit gaat op je snuit, want de waarheid wie je bentwerkelijk komt er wel uit.

   D’r zijn genoeg gele krijgers op het been en er lopen honderdduizende rode neuzen in het rond, jij speelt je spel ik de mijne.

   Er zitten in iederfeval 2 honden in het komplot, ik ben de enigste net als marcel die zich niet bedot.

  6. @ Paul, ik heb ook dat gevoel, mooi dat jij je niet laat kisten door anderen om wat ze van je denken of schrijven. Je bent een zeer goed mens, een mooie uitstraling en blijf wie jezelf bent. Mensen die eigenwijs zijn, of kunnen zijn kan men van 2 kanten opvatten en bekijken, curieus, eigengereid, eigenzinnig of koppig zouden gezien deze tijd veel meer moeten doen, opkomen voor ons zelf en in sommige gevallen de medemens die niet mee willen groeien in een verandering die duidelijk gaande is, lekker in hun eigenwijze waarde laten zitten waar ze zitten.

   Delen wat je weet is Kennis. Delen wat je ervaart is Wijsheid. En omhels je eigen kracht, die je sterker maken.

 16. Nav deze problematiek, heb ik gisteren, op persoonlijke titel, een schrijven gericht aan Minister Schippers om mijn bezorgdheid te uiten over het toenemende en verontrustende Ritalingebruik onder jongeren. In cc alle parlementsleden opgenomen en één heeft er al positief gereageerd dat zij dit zal aankaarten in de Kamer (alwéér, want recentelijk al door Groen Links vragen gesteld)… Daarnaast nog een reactie van de Nationale Ombudsman, ook al geïnteresseerd.. Misschien een basis voor een “aanklacht” ? Ik hou niet zo van deze omschrijving, want mijn streven is om een landelijke (én misschien europese) discussie/dialoog op gang te brengen en wie weet het tij te doen keren..

  1. Tja Ellen ben jij ook een van de verontruste moeders ? 1 der moeders (Anneke) stuurde een dood ziek kind door naar anti vaccinatie arts Jannes koetsier en die stuurde het kind weer door naar een site over een overleden kind. ben je lid van die club ? ellen ? en vind je het ook gek dat iemand die ook maar over enige intelligentie beschikt, die club niet serieus neemt.
   ?

   ritalin of welk medicijn dan ook word nooit en te nimmer verplicht gesteld. zie rechten van de mens enz enz enz
   dit verhaal is niks meer dan een hoop bangmakerij.

  2. @ henk Wat ben je toch naief, mag ik dat zeggen ? Jij schijnt nog steeds te denken dat “de dokter”het wel beter zal weten dan jezelf ( zij hebben er voor geleerd). Ik kan je hele verhalen over falende doktoren vertellen, zelfs weglopende doktoren die hun frustraties niet de baas waren( patient deed heel andere dingen als zij verwachten). Wat je met die houding uitstraalt is imo, een angst om de verantwoordelijkheid voor je eigen leven te nemen . Dat is niet een heel verstandige keuze( ook al mag je die natuurlijk wel maken)en derhalve geeft het niet jou het recht om andere mensen, die wel hun verantwoordelijkheid erkennen, voor dom te verslijten.

   Verder denk ik dat iemand die over ook maar een greintje intelligentie beschikt de verontruste moeders juist wel serieus neemt, Hetgeen jouw uitspraak dan weer een bepaalde klassifikatie meegeeft. Even speciaal voor jou en kinderlijk eenvoudig.
   Wat is de doelstelling van de pharmaceutische industrie? antwoord winst maken.
   Is het bevorderen van de gezondheid onder deze doelstelling rendabel?
   antwoord neen
   Dacht toch dat zelfs jij dit kunt herkennen . liefdevolle groet marcel

  3. @ henk zou ook eens kijken naar de regels van de WHO voor je dingen beweerd die je doet . nederland is in bepaalde gevallen ondergeschikt aan deze kliek.

  4. @ Marcel

   Henk zet zich zelf zo te kakken, hoe verder hij er ook mee door gaat des te meer mensen gaan ontdekken hoe kort zijn horizon verbreding in elkaar steekt, tis eigenlijk maar een klein jochie die schreeuwt om aandach.

   Hen, sorrry maar ik kom niet buiten spelen vandaag…

  5. Leuk niewaar? ‘Henk’! Iedereen gaat (weer) op tilt… Toch? Of laten we ‘Henk’ voor wat hij/ze/het is.. ‘Henk’! De truucjes liggen er dubbeldik bovenop.. Toch? Of laten we ons wéér op de kast jagen? Dag ‘Henk’..! (Bovendien informatie verspreidend van ene ‘Gait’…)

  6. Guido , je komt wat warrig over wat bedoelje ?
   volgens mij had ik dit van de site van cryptochelius
   maar dat doet er niet toe , wat er wel doe doet is dat die verontruste moeder een nog al vage club is die een hoop des informatie verspreid

  7. Dus net als crypto zit je op de zelfde afdeling in Zoetermeer in dezelfde shift, ah zeg dat dan dat maakt het wat duidelijker dat je niet in de States rond hangt bij de CIA.

  8. nope dat vinden meerdere mensen , regulier Nederland neemt ze zowiezo niet serieus , wetenschappelijk Nederland ook niet , zelfs de rechter heeft ze vorig jaar te kakken gezet . weet je nog die zaak die ze samen met de stichting stralingsarm hebben gehouden , ik zat er bij trouwens , voor al super toen er aan luuk gevraagd werd of hij een titel had , en daar na hbo recht beide antwoorden waren NEE Guido .
   humor van de bovenste plank.

  9. Wie of wat is nou weer regulier nederland dat deze club de parameters van het gelijk kan vaststellen ???Alweer zo’n slappe uitspraak die zijn autoriteit stoeld op vaag serieus hoogstaand lijkende vage clubjes als “regulier nederland “.
   Moet ik daarin enige autoriteit op het gebied van waarheids vinding zien? Dacht ik toch even niet!

  10. Over ‘warrig overkomen gesproken’… Jemig ‘Henk’ toch?
   (Overigens komt een spatie ná de komma, en zéker niet allebei, vóór èn ná…!) Maar het is leuk dat ‘Gait’ in de persoon van ‘Henk’ weer in ons midden is. Fijn dat ik die cursus ‘digitaal handschriftlezen’ ooit heb gevolgd..!

  11. Henk zit hier puur voor de speciale aandacht die hij thuis niet krijgt, hier proberen we nog iets met hem mee te voelen of toch weer niet ?!

   Nou ik val al af bij die gedachte, veels te zoet voor mij!

  12. Wetenschap , hebben we het over de door bigpharma en de hele olichargie van vage clubjes als bp en shell en noem ze maar gesubsidieerd worden? Of nee de rechters ,was daar nou laatst geen spraken van dat ie meer moesten werken aan hun beeld van hoe de maatschappij in elkaar zat? Iets met alle gevoel voor realiteit verstoken van en zo?
   Ja ik denk dat deze mensen (vage groepjes) het wel zullen weten, Maar dan alleen voor zichzelf en ze praten en handelen niet uit mijn naam.
   En alleen daarom al kan je over deze zaken dus niet in algemeenheden en termen van totale waarheid spreken. En dat vind ik nou eens toevallig.
   Bovendien heb ik als intelligent mens een gezond respect en waardering voor een duidelijke club als deze verontruste moeders.

  13. Marcel, zat die bril trouwens áán die ‘rojeneus’ vast, of issie écht..? hahaha.. Leuke avatar!
   Ik heb wel regelmatig een gele neus op. Als ik tenminste deze foto analyseer..
   hahhaha..!

  14. misschien zogezegd kan Henk zelf beter aan de ritalin gaan,en ervaart hij zelf wat dat met hem doet…ik vind het meer dan schandalig dat ze schoolkinderen Ritalin zouden willen verplichten, hoe mindcontrol je je kind,dit is echt niet te geloven dat zover zou kunnen gaan. Het brengt zekerweten naar mijn gevoel meer schade toe, en brainwased het kind naar een lager bewustzijn, laat kinderen zijn zoals ze zijn. Kinderen mogen tegenwoordig geen kind zijn, zijn ze dat überhaupt geweest.
   Overal wordt tegenwoordig wel een stempel op gedrukt. Een aanvulling wat Ritalin betreft kom ik op terug. nogmaals schandalig dat ze dit soort klare onzin willen verplichten bij schoolkinderen diegene die deze onzin verzonnen heeft, zou zelf eens ritalin moeten slikken….

  15. Moos nogmaals , ritalin word nu niet en nooit niet verplicht , rechten van de mens weetje wel ?

  16. denk je van niet dan ?
   je mag alle medicatie weigeren die je wil !
   je mag alle zorg weigeren die je wil,
   je mag zelfs je eten weigeren , je hoeft niet te werken enz enz enz , dus in principe hoef je niks te doen in of met je leven , je mag ! maar als je een gevaar vormt voor een ander of je zelf , kan dat wel gevolgen hebben. zo ook bv de keuze om insuline te weigeren, neem je het niet dan ga je dood.

   het is zo simpel in het leven alles draait om keuzes maken, en die keuzes maak je zelf daar kan niemand je toe dwingen.

  17. Gait
   Kinderen kunnen ritalin/concerta weigeren???want zij hebben een keus??? Jij hebt toch kinderen Gait??? o ja en een titel natuurlijk………Prof. was het toch???

  18. @ lianne gait/henk een titel? Welke dan ? prof… hahahahahaha dat mocht ie willen, En mocht hij een titel hebben is mijn advies aan hem om zijn college geld terug te halen. Ik vind niet dat ie er veel van opgestoken heeft .

  19. Bij de eerste woorden van “Henk”, werd me al duidelijk dat het weer gaat om de Gedreven Alternatieve Ideeën Tegenspreker.

   Was die niet de toegang tot de website ontzegd?

   De ‘ellen’-lange ouwehoerende discussies zijn weer terug!

   NEGEER DEZE GAST MASSAAL ALSTUBLIEFT!!!!!! GEWOON NIET OP REAGEREN!!!!!

   ELLEN! HOU VOL, IK STEUN DIT VAN HARTE.

  20. Bedankt Flits!

   Gelukkif weet jij ook dat we gewoon worden photoggeshopped door een miezerig mannetje die gewoon de hele tijd in leven wordt gehouden, en onder fake namen zijn spel speelt.

   De argusogen zijn wederom weer op Guido gericht, dat hij dat de hele tijd niet heeft door gehad, een beestje Master 3D Guru van het draaien van een site weet wat er achter de schermen plaats vind.

   Tijd voor Ascentie verandering op WTK too.

  21. EENS! Henk is inmiddels bij Gait op bezoek. Die zit al in een ‘hokkie’ of speelt het..

  22. Wel het vierkante potje nu goed dicht draaien Guido, het valletje in de zure gele vla heeft weer goed gewerkt.

   Het loont weer de scherpe inzichten van de Gele Warrior Opperhoofd.

   Ugh!

  23. En het mooiste van het vierkante potje…? Je krijgt geen kringen op tafel…
   (Ook met de pot open, omdat het deksel niet past..)

 17. Kort geleden las ik het boek ‘Anatomy of an Epidemic’ van Robert Whitaker. (Amerikaanse onderzoeksjournalist)
  https://tinyurl.com/yy642hy6

  Er staat onder andere zeer veel informatie in over ADHD-medicatie en de gevolgen voor kinderen op de lange termijn.

  Ik ben eerlijk gezegd enorm geschrokken.

  Uit sommige onderzoeken is namelijk gebleken dat wanneer kinderen na jarenlang gebruik van Ritalin de volwassenheid bereiken, hun vermogen tot echt genieten van het leven en hun geluksgevoel verwoest is. Het heeft te maken met een stofje in de hersenen dat na langdurig gebruik van deze ‘medicatie’ vernietigd wordt. (Weet niet meer precies hoe dit zit; misschien dat John Consemulder dit weet?)

  Aangezien dit middel op steeds grotere schaal wordt voorgeschreven aan steeds jongere kinderen voor een steeds langere termijn, is de generatie volwassenen die na ons komt wellicht veranderd in een groep mensen die totaal geen geluk meer kan ervaren. Wat voor gevolgen dit zou kunnen hebben op onze samenleving, daar durf ik niet eens over na te denken………

  Ik heb Robert Whitaker om toestemming gevraagd enkele pagina’s uit zijn boek te vertalen maar hij is momenteel via zijn agent in onderhandeling met een Nederlandse uitgever.

  Dit kan een tijd duren maar ik kan iedereen aanraden dit boek te lezen. (Voor degenen die moeite hebben met het lezen van Engels: Je komt een heel eind met een woordenboek. ;-))

  Een ware eye-opener, geschreven door een onafhankelijke journalist die zich puur baseert op officiële documenten van o.a. de WHO, National Institute for Mental Health etc. (En persoonlijke interviews met talloze ‘patiënten’.)

  1. @ Sharon, doel je op serotonine? Er zijn vele neurotransmitters in het brein, en zelfs het brein is maar een deel-perspectief. Sterker nog; de hele biochemische aanpak is maar ten dele juist.

 18. door dat de chemie teveel dingen laat weghalen uit onz voedingsmiddelen ? gaan wij steeds meer naar het ziekte scherm toe zodat je dus medicijnen moet gaan gebruiken van deze chemie bedrijven .de bakker krijgt dood meel in huis de slager krijgt dood vlees in huis de melkman krijgt dood zuivel in huis waar vroeger zat aan fitaminen en mineralen in het voedsel zat maken deze bedrijven alles DOOOOOOD denk hier maar overna want alleen mensen met veeeeeel geld komen op de maan tewonen en mensen die nog geen nagels meer hebben om hun KONT mee te krabben blijven op deze aarde die zij??? al voor 90% naar de kloten hebben geholpen .met hun olieen en gassen uit de aarde weg te halen om onze drijfkracht weg te laten vloeien en daar betalen wij met z,n allen verschrikkelijk veel aan terwijl de zon onze enigste bron zou kunnen zijn om ons van de electrichetijd te voorzien geen slechte dampen meer maar schone.

 19. De aanvulling waar ik al in vorige reacties over heb gehad zal ik bij deze toevoegen.

  Wat men over Ritalin zou moeten weten….

  Ritalin… Er loopt een gezamenlijke aanklacht tegen Novartis, de fabrikant van Ritalin en andere gevaarlijke medicijnen. Ritalin is een gevaarlijk psychofarmaceutisch middel, dat steeds vaker en meer kinderen krijgen voorgeschreven wegens “aandachtstoornissen of hyperactiviteit”. Binnen 5 jaar werden de omzetten in Duitsland 40maal hoger. In 1995 waren dat nog 0,7 miljoen tabletten, in 1999 waren dat er al 31 miljoen. Volgens ‘The Independent’ van 19 maart 2000 is het gebruik van Ritalin in meer dan 50 landen met meer dan 100% gestegen. In de dierenonderzoeken werd de verdenking bevestigd, dat Ritalin door een verlaagde productie van het hormoon prolactine een groeiremming kan veroorzaken. Pizzi, Rode en Barnhart toonden in 1996 aan dat rattenbaby’s die Ritalin kregen, kleinere hypofysen, schildklieren, testikels,bijnieren en een lager hersengewicht bleken te hebben.
  Ciba Geigy, de fabrikant van Ritlin, fuseerde in 1996 met Sandoz tot Novartis. Dit bedrijf is leidinggevend op het gebied van onderzoek en , met een jaaromzet van 18,5 miljard dollar en een winst van 3,2 miljard dollar in het jaar 1996, nummer 2 op het gebied van farmaceutische producten.
  Volgens persberichten van Notartis -zie internet- bepaalde de firma in de afgelopen 5 jaar een verdubbelde omzetstijging. Om te kunnen ontkomen aan het omslachtige toezicht op de inname van Ritalin ontwikkelde de fabrikant Ritalin-pleisters, die op de huid worden aangebracht en daardoor permanent werken.

  In 2000 diende zeventienkoppige advocatenteam van Waters & Kraus uit Texas een gezamenlijke aanklacht in tegen Novartis (fabrikant van Ritalin). Novartis begint in een lastig parket te komen! Het advocatenbureau Waters& Kraus werd beroemd toen het van de Amerikaanse tabaksindustrie miljarden dollars los kreeg als schadevergoeding voor de gezondheidsklachten van ex-rokers.

  Dr. Breggin vertegenwoordigt als medisch adviseur de eisers, en de eerste 2 hoofdstukken van zijn bestseller “Talking Back to Ritalin” vormen de basis van de aanklacht. Deze wordt gemotiveerd door bedenkingen tegen over medicatie van kinderen. In de aanklacht wordt vastgesteld dat de farmaceutische concern opzettelijk, met voorbedachten rade en nalatig de diagnose van ADHD/ADD alsmede het verkopen van Ritalin via reclame en training van zijn verkooptegenwoordigers ondersteunt. Daarbij laat de beklaagde na, ondanks kennis van de bijwerkingen, voldoende informatie over de gevaren aan consumenten, artsen en scholen te verstrekken. Op dit moment slikken 8 miljoen kinderen en 1 miljoen volwassenen in Amerika dagelijks Ritalin.

  De in de aanklacht aangevoerde en bekritiseerde bijwerkingen van Ritalin zijn o.a slapenloosheid, hoofdpijn, bloedziekten,huidontstekingen, koorts, ongecontroleerd wateren, haaruitval, slechte prestaties op intelligentie-niveau, dwangmatig gedrag, depressies, zombie-achtig gedrag,vijandigheid, prikkelbaarheid, angsten, hallucinaties, psychosen, verwardheid, nerveus gedrag, verminderde sociale interesse, groeistoornissen op de grond van het disfunctioneren van de hypofyse, gewichtverlies, abnormaal zweten, gewrichtspijnen, en hartritmestoornissen.

  Sporadisch begint men in veel gevallen ook anders te denken over de omvangrijke verstrekkingen van Ritalin.
  De onderwijscommissie van de staat Colorado nam op 11 november 1999 een resolutie aan, waarin leraren werden opgeroepen om gedrags-,aandachts-, en leerproblemen in het klaslokaal liever aan te pakken met pedagogische hulpmiddelen dan een beroep te doen op het gebruik van medicijnen.
  Op 17 april 2000 nam de Groene Partij van de Zweedse provincie Sörmland een motie aan waarin geëist werd dat alle werknemers in de gezondheidszorg opgeleid moesten worden om kinderen met hyperactiviteit gedrag met natuurlijke, alternatieve methoden te behandelen. Dezelfde dag gebeurde ook iets op EU-niveau. De leden van raad van Europa ondertekenden een motie ter be”eindiging van foutieve diagnoses bij kinderen, waarbij ADHA/ADD als ‘basis van een golf van drugsgebruik’ in Amerika en de ongewenstheid hiervan in Europa werd aangevoerd. De motie eist een studie voor wat betreft de diagnostisering van ADHD en de ontwikkeling van geschikte gerechtelijke stappen ‘om de oneigelijke verstrekking van psychofarmaca aan kinderen te verminderen’ (Council of Europe, Doc 8727 an 17 april 2000) We worden er allemaal voortdurend mee geconfronteerd dat kinderen door artsen Ritalin voorgeschreven krijgen. Ouders worden door leraren op school onder druk gezet met de neiging dat hun kind van school moet als het geen Ritalin krijgt, terwijl er toch onschadelijke methoden zoals volwaardige voeding die rijk is aan vitale stoffen en AFA-algen bestaan. Deze methoden zijn net zo effectief en hebben als enige ‘bijwekering’ dat ze een uitstekende gezondheid veroorzaken.

  Bron:het boek van Carolina Nehenkamp. “Indigo-kinderen opevoeden en begeleiden” waarin praktische tips en oefeningen voor het ontspannen omgaan met de nieuwetijdskinderen vooral specifiek op de nieuwe generatie kinderstroom die op aarde zijn en komen, voor ouders, opvoeders en hulpverleners.

  1. Hallo,

   Even over die afa-algen…
   Ik heb daar al een aantal positieve dingen over gelezen, en wil dit best eens proberen, maar je kan dit alleen online bestellen.
   Als ik vraag aan iemand of ze er al over gehoord is het antwoord altijd NEE…
   En dat vind ik een beetje verdacht. Als het dan zo goed zou zijn, waarom is dit dan niet in de apotheek verkrijgbaar??

 20. JANSSEN-CILAG VEROORDEELD VOOR ADHD-RECLAME

  De Codecommissie Geneesmiddelen Reclame CGR heeft afgelopen week uitspraak gedaan over reclame-uitingen van Janssen-Cilag voor haar product Concerta dat wordt gebruikt voor de gedragsafwijking ADHD (zie bijlage).

  De keuringsraad KOAG had de zaak aanhangig gemaakt voor wat betreft vijf categorieën van reclame door Janssen-Cilag. Bij vier daarvan oordeelde de CGR dat sprake was van ontoelaatbare publieksreclame.

  Janssen-Cilag kwam vandaag met een commentaar (zie bijlage) waarin de uitspraak verdraaid wordt weergegeven.

  De toetsing door de CGR beperkte zich tot de vraag of op directe wijze reclame voor Concerta was gemaakt. Dat was dus in vier van de vijf categorieën het geval. De CGR toetste niet of sprake was van immorele beïnvloeding van kinderen. De CGR gaat niet over moraliteit. Dat legt meteen een manco bloot in de nieuwe verscherpte toetsingregels van de CGR. De CGR, dit lezende, zou ik in overweging willen geven om de volgende toevoeging aan de regels te overwegen:

  “Voorlichting gericht op minderjarigen dient zich te onthouden van het aanprijzen van gebruik van geneesmiddelen”.

  Hoe verder met deze uitspraak? Eerst volgt mogelijk een hoger beroep.

  Maar wat als Janssen-Cilag dat hoger beroep vrijwel zeker verliest?

  De buit van vele tientallen miljoenen Euro’s is binnen voor het bedrijf.

  De 7.100 euro proceskosten die ze de CGR moeten betalen, zullen ze lachend uit de achterzak voldoen. Farmaceutische bedrijven lappen daarom de regels aan hun laars. Het ergste wat ze kan gebeuren, is een zaakje bij de CGR wat vrijwel zonder vervelende gevolgen is. De CGR is een kwestie van zelfregulering die haastig werd opgericht en betaald door de industrie toen directeuren van bedrijven hoge boetes en een strafblad kregen wegens verboden publieksreclame. Men begreep dat veroordelingen en strafbladen de sector ernstig zouden schaden.

  IGZ heeft de mogelijkheid om deze zaak alsnog voor de rechter te brengen. Alleen een hoge boete voor Janssen-Cilag en een strafblad voor de directeur zal preventief werken. Dit vonnis van de CGR niet.

  (pdf’s uitspraak en reactie Janssen-Cilag in mijn bezit)

  1. Deze ‘setllements’ zijn standaard voor zo,n beetje alle farmaceutsiche bedrijven (gedocumenteerd)!

   Crime pays..dat is het probleem. iets onderhands regelen voor een paar honderd miljoen? Geen probleem als je er vele miljarden voor terug krijgt en gewoon door kunt gaan met de misdadige praktijken…

 21. Allert en goed geinformeerd blijven is belangrijk. Neem zelf je verantwoording en vertrouw in geen geval op overheden en bigfarma. Inmiddels zijn we daar wel achter. Voor mensen die nieuwsgierig zijn naar het werkelijke hoe en waarom; het is beslist niet alleen het geld waar het om draait, lees David Icke: Human race get off your knees. Er is, hoe ongeloofwaardig het wellicht mag klinken, een afschuwelijk plan dat zich stapje voor stapje ontvouwt. Het indoctrineren van onze kinderen op zo jong mogelijke leeftijd, ook d.m.v. vaccins en andere troep is hier absoluut een belangrijk onderdeel van.
  Veel achtergrond info uit geschiedenis, wetenschap, archeologie, hoe ons brein werkt, etc. etc. Dan vallen er grote puzzelstukken op zijn plaats en zie je wat er werkelijk aan het gebeuren is.
  Het heeft mijn kijk op het leven beslist veranderd.

  1. Hi Ingrid, waarschijnlijk deze week interview ik David Icke uitgebreid over zijn nieuwe boek, vooraankondiging zal te vinden zijn op:

   http://www.healingsoundmovement.com/radio.html

   Zojuist een zeer positief en belangrijk gesprek opgenomen met Dr. Gert Schuitemaker, daarin spreken we ook over voeding, vaccins, big farma, en de oplossingen (vooral in de vorm van voeding als preventieve vorm van gezondheid, in plaats van symptomen aanpakken via verslavende medicijnen met ‘bijwerkingen’), etc. Ook zijn alle radio-uitzendingen nu online via het luisterarchief!

 22. het is een ongelooflijke plaag dit voorschrijfgedrag. Bekendste voorbeeld zijn de regionale verschillen: West-Vlaanderen staat torenhoog bovenaan als het over voorschrijven van rilatine gaat. Is er dan meer ADHD in West-Vlaanderen? Komaan!

 23. hebben wij als ouders niet ook een grote rol in het begeleiden van deze kinderen? medicatie is wel de gemakkelijkste manier. opvoeding en begeleiding speelt volgens mij ook een grote rol.

 24. Ik ben nu 22 jaar en heb zelf ritalin gebruikt. Ik heb nog steeds ADHD en tja, ik leef er gewoon mee. Mijn kinderarts had direct de oplossing voor mijn problemen. RITALIN ALSJEBLIEFT SLIK MAAR IN! Ritalin heeft er bij mij voor gezorgd dat ik epileptische aanvallen kreeg heb er in totaal 3 gehad 1 tijdens het gebruik van ritalin en 2 in de jaren erna… En inderdaad door ritalin voel je je absoluut niet meer jezelf. Ben nu ouder geworden en niemand merkt meer aan me dat ik adhd heb. Je word gewoon gestraft omdat je als kind veel energie hebt. Wat is daar eigenlijk mis mee? wist je dat je met bepaalde voeding ook je concentratie kan verbeteren. beter als met de legale amfetamine die je inderdaad in een zombie verandert!
  Mensen begrijp nou eens dat de machthebbers het probleem zijn(de echte dan politiek is ook door deze medogenloze idioten ontworpen om een illusie te wekken dat je een keuze hebt) Onze geest word gekneed. Ons zelfbeeld word opgedragen. Bestudeer eens complot theorieën. Onderzoek de volgende termen: New world order, illuminati, 9/11. Er zijn de afgelopen jaren bewust dit soort medicatie op de markt gebracht. Als je kind adhd heeft bedenk dan dat ALBERT EINSTEIN OOK ADHD HAD. Kreeg hij een behandeling? volgensmij niet. Er zijn talloze coaching bureaus die door middel van structuur en andere middelen kunnen helpen bij mensen met adhd. Bureau adhd is een nieuw project gemaakt door een mevrouw die zelf adhd heeft. Elk medicijn wat er nu op de markt is neemt simpelweg de symptomen van een probleem weg in plaats van dat de bron word opgezocht en gekeken word wat te doen om het bij de bron aan te pakken? Of door sporten? energie kwijt kunnen fysiek heeft bij mij ook grote voordelen ik sport bijna elke dag! bekijk anders het volgende filmpje op mijn youtube kanaal “Vaccinaties de sluipmoordenaar van de mensheid”. Die arts weet wat je in de natuur kan vinden om jezelf te helen. Ook zei begrijpt wat er gebeurt met kinderen adhd en ritalin. lees haar hele verhaal op http://www.drcarley.com we worden keihard voorgelogen en leven in een tijd dat we tot op het bot zijn gemanipuleerd!

 25. Ook ik ben helaas bekend met dit verschijnsel. Voor mijn oudste kind waarbij ADD geconstateerd werd, voelden wij de “dwang” van school om medicatie te gaan geven. Omdat hij alleen wat moeite heeft met concentreren wilden wij daar niet aan. Ze gaan zelfs zo ver dat ze je overtuigen van het feit dat hij het anders niet zal gaan redden op die school.
  Wij hebben meerdere malen om extra hulp en begeleiding gevraagd aan school omdat wij ervan overtuigd waren dat dat moest kunnen maar dan zonder medicatie. Dat is allemaal beloofd maar dan moest hij wel medicijnen gaan slikken. Nu toch aan de medicatie maar alle hulp blijft uit…..
  Sterker nog….volgens de inspectie was deze school onlangs zeer zwak. School probeert nu uit dat diepe dal te klimmen en ik en meerdere ouders hebben nu het idee dat ze zoveel mogelijk kinderen aan deze medicijnen willen om zo betere cito resultaten te halen. Er zijn op deze school zoveel kinderen die door school als “probleemkind” bestempeld worden. 30 a 40% van de leerlingen op deze school zit aan de medicijnen!!
  Ik hoop van harte dat dit landelijk uitgezocht en aangepakt gaat worden.

 26. Hoi Allemaal,

  Het is schrikwekkend hoe men met kinderen omgaat. En dat komt omdat het onderwijssysteem niet werkt. Het onderwijssysteem is zo ingericht dat een docent totaal geen controle heeft over de klas. Kinderen krijgen op school totaal geen fatsoensnormen mee. Juf met U aanspreken, klassikaal onderwijs. Nee het is allemaal in kleine groepjes en ze leren niet van de juf maar van elkaar. Nou dat werkt niet natuurlijk en dan willen ze kinderen geconcentreerd hebben. Degene die daltononderwijs / nieuwe onderwijsmethode heeft bedacht moet per direct ontslagen worden! Sterker nog ouders moeten als docenten / psychologen / doktoren RETALINE voorschrijven AANGIFTE DOEN!! Mijn kind gaat nu ook door de molen. Als het bij mijn kind wordt geadviseerd heeft zowel de juf, psycholoog en de ministerie van onderwijs een zwaar juridisch probleem. Mijn advies aan alle ouders waarvan kinderen RETALINE voorgeschreven krijgen AANGIFTE TE DOEN VOOR DROGEREN VAN KINDEREN, MET ALS GEVOLG OP LATERE LEEFTIJD EEN SCHADELIJK PSYCHISCH LETSEL. DIEN EEN CLAIM IN EN NEEM EEN LETSEL ADVOCAAT IN HANDEN. DAN IS DIT GEZEIK EEN KEER AFGELOPEN!!!!

  1. Je hebt gelijk, maar het krijgen van gelijk bij een rechtbank is niet gemakkelijk.

   Zie het gedoe en het vernederen van slachtoffers in de link
   https://tinyurl.com/y49ajbvh

   Toch moedig dat je de mogelijkheid van strafbaarstelling overweegt of wilt vervolgen.

 27. als pedagoog en coach heb ik in mijn opleiding geleerd dat Problemen in het Gezin en Problemen met Kinderen door middel van sociaal leren kunnen worden verminderd en/of opgelost. Dat was in 1975 en 1977 ook al zo in de gelijknamige boeken geschreven door G. Patterson.Dr. F.J. Mönks en Dr. A.F. Hendriks van de Universiteit Nijmegen werkten mee aan invoering van deze methode in Nederland.
  Dr. A.F. Hendriks en Drs. R. Verstegen hebben de methode ook toegepast in scholen. In hun boekje “Gedragsproblemen in de klas” is dit uitgewerkt.
  Medicatie is niet noodzakelijk en dient alleen in de ernstigste gevallen die meestal intramuraal (dus opgenomen in een instelling) en onder voortdurende controle te worden toegepast.

  Persoonlijk ben ik niet van de noodzaak van medicatie overtuigd omdat het mij nog steeds is gelukt om het probleemgedrag te veranderen zonder medicatie. Maar ja ik wordt er ook niet rijk van.

 28. Onze lagere school reageert sinds groep 5 niet op suggesties van de remedial teacher van onze dochter om haar rekenvaardigheden te verbeteren. Ieder jaar dringt de school aan op een deskundig onderzoek naar haar concentratiestoornissen. Klasgenootjes die destijds wel ‘onderzocht’ zijn zitten al jarenlang aan de ritalin en presteren beter. Ik heb het over kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. Onze dochter gaat met rekenen vooruit, maar legt het natuurlijk zwaar af tegen de kinderen die met behulp ritalin veel betere prestaties leveren. Haar huidige onderwijzer (ze zit inmiddels in groep 8) roept opnieuw dat we haar concentratieproblemen moeten laten ‘onderzoeken’ en dat de RT niet heeft geholpen.

  Op het schoolplein wordt door moeders intussen heel trots en openlijk gesproken over de geweldige resultaten van hun kinderen sinds ze er een pilletje in gooien. Ook moeders van kinderen, die geen ADHD hebben. Hoe ze aan de pillen komen? Ik weet het niet. Iemand deelt ze vermoedelijk gul uit. De school weet het. Doet niets en blijft kinderen die op onderdelen niet zo snel meekomen met de leerstof in het ‘deskundigen’-circuit duwen. Ik word hier stil van. Een school waar kinderen, die op onderdelen terugvallen, richting medicatie worden geduwd, waar ouders ongegeneerd kunnen spreken over het toedienen van harddrugs die de leerprestaties van hun (niet ADHD-) kinderen verbeteren, waar kinderen met die pillen in hun tas rondlopen om ze steeds op tijd in te nemen, moet ingrijpen.

  Als dat geldt voor cocaine, amfetamine en andere stoffen die in de Opiumwet verboden zijn, waarom zou dat dan niet gelden voor Ritalin? Methylfenidaat staat in de lijst van verboden stoffen van de Opiumwet en dat is niet voor niets het geval. We hebben inmiddels dus een soort junkenschool. De helft van de kinderen in groep 8 van onze dochter zit aan de ritalin. Ik overweeg de directie binnenkort voor te stellen dat zij zelf een paar pillen innemen samen met ouders die hun kinderen zonder voorschrift ritalin toedienen. Dan kunnen ze zich op de Opiumwetgeving en onderliggende informatie focussen en zullen ze hopelijk begrijpen dat ze niet alleen een zwaar misdrijf begaan, maar dat ze jonge kinderen aan een harddrugsprobleem helpen met serieuze gezondheidsrisico’s.

  Een school kan kinderen niet voorhouden dat coke en andere rommel gevaarlijk is en ze vervolgens massaal via hun ouders (die alleen maar willen dat hun kinderen hoog presteren) naar de ritalin-bank sturen. Ik zoek al naar middelbare scholen, die een beleid ter zake van ritalin-gebruik hebben en erop controleren. Maar tot nu toe niet te vinden. Het zou een veilige haven zijn voor verontruste ouders zoals wij. Wij blijven onze dochter vertellen dat ze het echt op eigen kracht kan en dat er niets mis met haar is. Het gaat misschien wat langzamer met rekenen, maar ze komt er wel en haar zelfvertrouwen wordt steeds groter.
  De quick and dirty methode van Ritalin gaat er bij haar niet in, ook al zou ze daardoor ‘achterblijven’. Maar wat moet je als ouders ontzettend stevig in je schoenen staan om dat te blijven vertellen en geloven. Ik beken dat ook wij wel eens twijfelen of we hier goed aan doen. Maar iedere keer kunnen we de goede referentie vinden in onze eigen ouders. Die zijn inmiddels hoogbejaard, maar kunnen met overtuiging vertellen dat je het in het leven prima redt als je het op eigen kracht doet met steun van een goede en veilige omgeving. Overigens: remedial teaching helpt, kleinere klassen helpt, actualisatie van verouderd onderwijsmateriaal helpt, betere leerkrachten met een langere en hogere opleiding helpt en gezonde/frisse schoolgebouwen helpt. Het is alleen vreselijk duur. Duurder dan Ritalin en de effecten zijn niet binnen een half uur merkbaar. Maar op de langere termijn beduidend beter voor iedereen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.