Advertentie

Ouders Online krabbelt terug inzake advies kindervaccinaties.


Hier op de site deed John Consemulder verslag van de enorme misinformatie die rondom ‘veilige vaccinaties’ de wereld in gaat. De artikelen hebben de titel: ‘De leugen regeert: de grote griep propaganda..!’ en heb je ze nog niet gelezen, dan raad ik je aan dit alsnog te doen. HIER is het eerste deel.~

Heb je het 3-delige artikel gelezen dan weet je dat hij in deel 1 (waar de bovenstaande link naar toe gaat) het verhaal van OudersvanNu op de hak neemt. Het is werkelijk te krankzinnig voor woorden, dat een autoriteit op het gebied van baby- en peuteropvoeding, zich een -ongetwijfeld- mooi bedrag in Euro’s laat toeschuiven, in ruil voor het meenemen van een boekje over vacccinaties. GESPONSORD DOOR DE PHARMACEUTISCH INDUSTRIE… Je kunt dus alles van een dergelijk boekje verwachten, maar een neutraal advies over het wel of niet je kind laten vaccineren, zal daar niet bijhoren!

Mensen zoeken een neutraal advies bij een tijdschrift als 'Ouders van Nu'.
Mensen zoeken een neutraal advies bij een tijdschrift als 'Ouders van Nu'.

Waar is de neutraliteit van een tijdschrift, waar is de neutraliteit van de journalisten/hoofdredactie die dit goedkeuren? Maar er zijn waarschijnlijk een paar redacteuren wakker geworden; wellicht heeft de uitgever ingegrepen.

Het onderstaande commentaar is van een redacteur van OudersOnline en wanneer je het leest, valt je direct de neutrale houding op ten opzichte van vaccinaties en vooral de terughoudende bewoordingen omtrent de veiligheid van de vaccins. Wanneer we op de ‘colofon-pagina’ kijken van OudersOnline, zien we dit redactie-statuut:

‘Redactiestatuut: Om de onafhankelijkheid van de redactie te garanderen, is een redactiestatuut opgesteld.’ Daar is natuurlijk geen woord Spaans bij. Je kunt HIER dit statuut overigens downloaden.

logosmalWij kunnen ons wel Amerikaanse toestanden voorstellen, waarbij ouders, die mogelijk een kindje verliezen (of al hebben verloren) aan de gevolgen van een vaccinatie, de uitgever die gesponsorde of onjuiste informatie doorgeeft, aansprakelijk houden voor dit verlies.. Dus uitgevers aanklagen voor het geven van onjuiste informatie, ook al is deze gesponsord door de pharmaceutische INDUSTRIE.  Want juist dáár zouden uitgevers de lijn extra strak en duidelijk moeten trekken. Farmaceuten zijn in staat met hun miljarden winsten dit soort kruimelbedragen te betalen voor een ‘gratis boekje over vaccinaties’.. Zo noemen ze het dan niet, maar dan heet het, zoals in het geval van Ouders van Nu: ‘Is ie verkouden of is er meer aan de hand? Alles over verkoudheid, Mexicaanse griep en het RS-virus’. En wanneer je dan goed zoekt, blijkt ergens uit de kleine lettertjes, dat de sponsor van dit boekje, de farmaceut Abbott is..

En juist dáár waar juist mensen het tijdschrift (of een online-versie) raadplegen om zich zorgvuldig te informeren, omdat ze daar een NEUTRAAL advies verwachten..

Maar goed, hieronder dus de reactie van eindredacteur Henk Boeke op de website OudersOnline. Samen met hoofdredacteur Justine Pardoen, verantwoordelijk voor de inhoud van beide publicaties. Kortom, zeker het lezen waard. Wij citeren:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Halve waarheden over Thiomersal

door Henk Boeke eindredactie OudersOnline.

“In het Mexicaanse-griepvaccin zit Thiomersal, een kwikverbinding die bedoeld is om schimmels en bacteriën de nek om te draaien. Het RIVM zegt dat dat spul geen probleem is, en dat het een halfwaardetijd heeft van 7 dagen, Oftewel: dat na 7 dagen de helft van deze stof uit het bloed verdwenen is.

Okee – maar dat is wel de helft van het verhaal. De andere helft, die niet vermeld wordt, is dat de halfwaardetijd voor de hersenen meer dan drie keer zo lang is. Het duurt namelijk 24 dagen voor de helft van deze stof uit de hersenen verdwenen is. (Bron: prof. Janna Koppe, emeritus hoogleraar neonatologie van de Universiteit van Amsterdam, in een e-mail aan het RIVM, met CC naar Ouders Online.)

Of dat erg is, kunnen wij niet beoordelen (hoewel prof. Koppe het wel een probleem vindt. Die raadt alle zwangere vrouwen af om zich te laten vaccineren, dus ook na 13 weken, omdat het schadelijk zou kunnen zijn voor de ongeboren vrucht.) Het enige wat we erover willen zeggen, is dat we het niet handig vinden, qua communicatie. Waarom beperkt het RIVM zich tot die 7 dagen, en noemen ze die 24 dagen er nou niet gewoon bij?

De reden waarom dat Thiomersal erin moet, is overigens puur een centenkwestie. Als je iedereen een eigen vaccin (single dose) geeft, is het nergens voor nodig, maar als je meerdere mensen wilt vaccineren uit hetzelfde flesje (multi dose) wel. De overheid heeft gekozen voor het laatste, omdat dat goedkoper is.

Tenslotte nog een opmerking over ‘het verbod van minister Hoogervorst’. Sommige mensen verbazen zich erover dat Thiomersal nu opeens wel mag, terwijl het voorheen verboden was. Dat is een misverstand. De toenmalige minister Hoogervorst heeft dit middel nooit verboden, maar heeft alleen maar gezegd dat het niet meer gebruikt zou worden. Dat was niet zo handig, omdat het niet gebaseerd was op wetenschappelijk onderzoek, maar uitsluitend op maatschappelijke onrust. (Bron: viroloog Huub Schellekens in het VPRO-programma Argos).

Wat betekent dit nu in de praktijk? Moet je nu wel of niet die griepprik halen? We handhaven ons advies dat er altijd een afweging gemaakt moet worden tussen de voordelen en de nadelen, en dat je dat moet doen in overleg met je huisarts.

Henk Boeke”

redactie@ouders.nl

HIER de lead naar het betreffende commentaar online.

16 gedachten over “Ouders Online krabbelt terug inzake advies kindervaccinaties.

 1. Wie was die huub schellekens ook al weer?Bovendien wat weet een viroloog over verboden biociden?En las ik laatst niet een bijdrage met zo’n minimaal 30 wetenschappelijke onderzoeken waaruit blijkt dat thiomersal een neurotoxine is ?Affijn allemaal vragen weg dermee als het aan het rivm ligt

 2. @gait wat doe je opeens neerbuigend ,vind je dat nodig zelfs als je met een russische tekst aankomt kan ik dat nog wel vertalen hoor .zeg dat ook iets?en een linkje aanklikken kunnen we allemaal toch er staat echter ook dat het uit de reguliere vaccins in de us en eu is gehaald dus waarom zit het er dan in ?De halfwaarde tijd wordt in het door jou aangehaalde stukje gesteld op min 18 dgn .Waar haald Klink dan die 7 dagen vandaan? sorry gait dit stukje genereerd meer vragen dan antwoorden ,en gaat geheel voorbij an de veelheid van studies die ik aanhaalde.

 3. En dus er staat ook dat het de bloed brein bariere en de placenta bariere kan doorbreken .Is dat goed nieuws ? dat dacht ik even niet maar oke jongen geloof wat je geloofd het staat je vrij hoor en op russisch ga ik niet in .

 4. @gait heb je een slechte dag gehad dat je zo hakken gaat ?reageer je dan maar even af hoor ik kan daar wel tegen liever tegen mij dan tegen je kids toch liefdevolle groet marcel

 5. Marcel, Gait is helemaal in de gloria; hij is in de waan dat je hem ‘volgt’.. Of ik heb het helemaal mis. Maar dat is mijn gevoel erbij..! Gait doet hier niets dan intrigeren. Zó simpel is het. Er is zíjn standpunt, dan een hele tijd niets.

 6. @ guido ik ben me daar van bewust maar ik werk al jaren met geestelijk gehandicapten en autisten dus geef ik hem ook de ruimte om een beetje in het sociale leven mee te draaien .Bovendien voel ik wel een beetje medeleven met hem en zijn tunnelvisie ( stiekum hoop ik op een ontluikend werkelijk bewustzijn ).Ik sta ook niet op de voorgrond daar heb ik ook verder geen behoefte aan .Dus als gait zich op de voorgrond wil stellen moet hij dat zelf weten ,van mij mag ie hoor.Was dat ook niet een beetje de bedoeling onvoorqwaardelijke liefde voor alles en iedereen ? Zoals je ziet doe ik mijn best helaas lukt het niet altijd en zit ik ook wel eens op de kast .Maar aldoende leerd men .liefdevolle groet marcel

 7. @Marcel
  Sommige mensen willen eenmaal niet wakker worden, ze blijven liever in hun droomwereld. Ik kom ze helaas vaak genoeg tegen. Het heeft geen zin ze te wekken. Je zet de wekker voor hen en vervolgens drukken ze weer op snooze en dat keer op keer.

 8. Gait ik zie jou op verschillende plaatsen flink fel reageren, vooral tegen Marcel. Ksnap best dat je een beetje gestrest bent nu steeds meer naar boven komt dat jij jou twee kinderen heb laten volspuiten met gif. Maar dat kan je ons of Marcel niet kwalijk nemen. Die verantwoording draag jij en alleen jij. Zo te zien ben je namelijk niet een van de achterlijke, dus je had dit allemaal allang moeten weten. Schaam je, schaam je diep voor je bewuste schapengedrag. En sterkte voor jou kindertjes.

 9. op het kleuterschooltje van mijn jongste zoon (4jaar) heeft de juf verklaard “ik heb nog nooit meegemaakt dat alle kleuters zo aan het kwakkellen zijn met hun gezondheid als dit jaar de grotere kinderen (ouder dan 4) hebben over het algemeen nergens last van .Mijn zoon heeft in ongeveer 7 weken 2maal griep gehad een maal roodvonk en heeft nu weer een hoge luchtweg infectie .Het wordt aan zijn astma geweten ,maar hij heeft de gewone griepprik en die voor de mexgriep gehad als risicogroep( ik heb helaas geen ouderlijke macht anders was dat niet gebeurd)Dat het op zijn minst vreemd is dat ie in zon korte tijd zoveel ziekten heeft opgelopen is duidelijk .Ik wijt het aan de vaccinaties zijn moeder praat de huisarts na die zegt dat hij een verminderde weerstand heeft vanwege zijn astma .liefdevolle groet marcel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.