Advertentie

Ronald Jan Heijn: 2012 is toch eigenlijk 2009..?


Het is al weer een tijdje rustig rond Ronald Jan Heijn. Zijn project ‘Staya Erusa’ ligt stil, in afwachting van nieuwe ontwikkelingen rondom de wijze van uitgeven van het project. Voor deze site pakte Ronald Jan de pen ter hand en schreef het onderstaande stuk over de veranderingen die iedereen voelt, maar waarover over de precieze duiding nog veel te zeggen valt..

Want wát er precies aan de hand is en waar het allemaal heengaat? Meer nog dan alles wat er om ons  heen gebeurt, gaat het eerst-en-vooral om onze eigen perceptie, ons eigen standpunt. Dát mag duidelijk zijn uit de gastcolumn van Ronald Jan. Dank voor je bijdrage RJ!~

* * *

x

2012 Is toch eigenlijk 2009?

© Ronald Jan Heijn december 2009

Ronald Jan Heijn
Ronald Jan Heijn

Velen van ons ervaren deze periode als ‘een stilte voor de storm’. De een wat bewuster dan de ander. Intuïtief en gevoelsmatig voelen velen dat er iets aan de hand is, maar dan … dan komt de interpretatie, de invulling van wat men denkt dat het kan zijn. Vaak neemt men als mogelijke oorzaak iets dicht bij huis, bijvoorbeeld de spanningen met de kredietcrisis of de onrust rondom Geert Wilders. En als het bijvoorbeeld volle maan wordt, dan denkt men vaak… ‘Oh, daarom voel ik me zo onrustig’.

Dit speelt allemaal mee natuurlijk, maar in deze periode is er veel meer aan de hand. Vandaar dat er ook in deze tijd vele ‘einde der tijden’-theorieën naar voren komen. En het lijkt heel aannemelijk, dat in al deze visies een kern van waarheid zit. Of het nu ‘2012’ is, of het einde van het kapitalisme … het is allemaal aanwezig.  Ken je in dit verband eigenlijk het verhaal van een groep mensen, die had besloten gezamenlijk in een bus  af te reizen naar de pas ontdekte Witte Adelaar, bij de Beekse Bergen in Hilvarenbeek? Nee? Nou ze gingen niet.  hahaha.. Nee hoor, dat is een ander raadsel, ze gingen namelijk wél, maar er was iets met de reis …

* * *

De bus met de zonderlinge groep passagiers was al een tijdje onderweg toen het begon op te vallen.

Het reed niet zo lekker meer … is er iets met de motor? Toevallig zitten er ook een paar monteurs in de bus. De ene monteur heeft het over de cilinders, de ander over de nokkenas en weer een derde hoort iets bij de uitlaat. En bij elke monteur die zijn uitleg geeft, denken de inzittenden … “Tja, dat klinkt best logisch”.

Maar een meerijdende geoloog mengt zich in de woordenstrijd en zegt dat het niet de auto is, maar het veranderde wegdek; dát is de reden waarom de bus niet zo lekker rijdt. “Welnee”, zegt een nuchtere passagier, “er is een nieuwe, zwarte en hoopgevende chauffeur aan het stuur en die moet gewoon nog even wennen”…

En nu gaat ook de filosoof zich er mee bemoeien en legt ons haarfijn uit: “De auto rijdt nog steeds hetzelfde als eerst, alleen ons denken ‘over het rijden in een bus’ is gewijzigd, het zit écht allemaal in ons denken.
Nu wordt ook de psycholoog wakker en vult aan dat we moeten beseffen dat tevens onze behoeften veranderd zijn en dat we daarom het ouderwetse rijden niet meer als prettig ervaren.
“Inderdaad”, zegt de visionair, “De bus rijdt eigenlijk veel beter dan eerst, maar we moeten er nog aan wennen en uiteindelijk zal het ons allemaal veel verder brengen! ”
Maar daar was de orthodoxe Christen al bang voor. “Nee”, zo is zijn commentaar, “Het is de antichrist die zich voordoet als een verbetering, maar uiteindelijk zal deze ons doen ondergaan!”

“Ben je gek”,  zegt de astroloog, “Hoe vaak moet hij het nog zeggen: we moeten het veel ruimer zien! Het is de invloed van de kosmos, bepaalde nieuwe krachten, die het gewoon een stuk moeilijker maken voor de bus”.

“Ja”, zegt een enthousiaste passagier, “ik heb al een paar keer die ster gezien waar die Benjamin Creme het over heeft! Een soort Ster van Bethlehem, als een aankondiging van een nieuw tijdperk”.

Een astrofysicus beaamt dat en weet eraan toe te voegen dat ook de buitenaardsen ons willen helpen en hun nieuwe technologie bekend willen maken.
“Dat is onzin”, zegt de Conspiracy-man, “Dat leidt ons alleen maar af van wat er wérkelijk aan de hand is: er is moedwillig door een Geheim Monteurs Genootschap aan de motor geknoeid! Een gedeelte van de mensheid moet worden vernietigd!”
De New Ager op de achterbank begint nu met z’n armen te zwaaien en herinnert zich nu dat deze hapering van de bus al is voorspeld! Want bij een km-stand van 201.200, dan ging het gebeuren! Echt waar! Hij  weet het zeker.. En hij spoort vervolgens iedereen aan de bus te verlaten, voordat er héle erge dingen gaan gebeuren.

Een ieder blijft echter zitten en houdt z’n adem in… Want..

Men is opeens een en al oor voor de stilte. Want wat blijkt … de bus begint opeens heel soepel te rijden, de motor is geruisloos en het lijkt wel of de bus een beetje zweeft. Hoe wonderlijk. Aha!

Een wiskundige doorbreekt de stilte, dit komt hem bekend voor! Hij struikelt bijna over zijn woorden, maar weet uit te leggen dat systemen die worden bedreigd door een fatale kanteling, eerst een waarschuwing geven. Ogenschijnlijk heerst er eerst een evenwicht, een harmonie, maar in werkelijkheid is dat de stilte voor de grote storm, die op komst is! En inderdaad …. het is beangstigend stil hoe de bus zich nu voortbeweegt ….. richting Hilvarenbeek.

* * *

Alle mensen in de bus waren onderste-boven van de manier waarop hij voorging...
Alle mensen in de bus waren onderste-boven van de manier waarop hij voort-ging…

Tja, of de bus daar aankomt vertelt het verhaal niet, maar wie moet je nu geloven? Ze zeggen het allemaal zo stellig en overtuigend. ‘Geloven’ moet je natuurlijk niemand, het enige dat je kunt doen, is het checken met je eigen innerlijk weten en gevoel.

Allen hebben namelijk op een bepaalde manier gelijk, maar op wélke manier? Er is een verhaal nodig, waarin al deze verhalen tezamen komen. Of eigenlijk … er moet een inzicht zijn, een soort overkoepelend Kosmisch Plan misschien, waarmee de huidige tijd wordt verklaard en waarmee duidelijk wordt waarom men dit soort dingen beweert.

Deze visie zal dan tevens duidelijk kunnen maken op welke onderdelen een bepaalde theorie ‘uit de bocht vliegt of tekort schiet’.  Als ik bijvoorbeeld zeg dat de aarde plat is, dan heb ik gelijk als ik slechts een paar vierkante kilometers Aarde heb bekeken. In dát gebied klopt het. Maar juist doordat we weten dat de Aarde een bol is, krijgen we dus óók het inzicht waarom iemand beweert dat de Aarde plat is.

Natuurlijk heeft het iets te maken met de overgang van het Vissentijdperk naar het Watermantijdperk. Maar er is meer. Graag wil ik jou als lezer uitdagen – voor jezelf – een verklaring te vinden (en waarschijnlijk heb je die al) waarin al deze verhalen te verklaren zijn, en wat past bij je gevoel en intuïtie erover. En ook… voel jij dat er een stilte voor de storm is..? Of is het de gebruikelijke onrust zoals die er altijd al is?

Mijn eigen voorzichtige en bescheiden poging tot een overkoepelend verhaal bracht mij namelijk tot een verrassende conclusie: de veel ruimere werkelijkheid die straks duidelijk gaat worden aan de mensheid (en dat is positief!) is er misschien wel veel eerder ….  2012 is wellicht eind 2009, of begin 2010!

“Je moet het zien, dan is het simpel”, zou Johan Cruyff zeggen. Maar ja …. zie ik het wel goed? Als we elkaar in het nieuwe jaar terug zien, dan kunnen we waarschijnlijk lachen over onze Cruyffiaanse inzichten. Maar als ik denk aan de initialen van Johan Cruijff, en mij besef dat deze ‘JC’ zijn, dan blijf ik zelf toch maar thuis in december, met mijn warme chocolade melk aan het raam gekluisterd, turend naar de hemel.

38 gedachten over “Ronald Jan Heijn: 2012 is toch eigenlijk 2009..?

 1. De waarheid van de een is de waarheid van de ander (nog) niet. Wie daarom te geloven??? Tja, ik pik er zelf de dingen (fragmenten) uit waarmee ik resoneer, overeenstem, waarvan ik voel dat het mijn waarheid is wordt of kan zijn.

  Achter de schermen gebeurt heel veel.
  Met financiële systemen die meer dan opgeblazen lucht zijn, met nare plannen van VN,EU en locale overheden.
  Iedereen kan ook voelen dat er vanalles “in de lucht” hangt, staat te gebeuren…

 2. Kleurrijk gezelschap in die bus, leuke vergelijking.
  Een gezelschap genaamd “de drie geïnitieerden” hebben in het jaar 1908 een boek gepubliceerd om de verschillende waarheden her en der versprijd op Aarde te verenigen in een synthese. The kybalion, waarvan het trio beweerde dat deze nog de onbevlekte essentie bevat van de leringen van Hermes Trismegistus, is kennelijk doelbewust rond die tijd openbaar gemaakt.
  Het klinkt wel als iets voor in de kerstboom: http://www.gnostic.org/kybalionhtm/kybalion.htm

 3. Het gevoel dat er ‘iets’ gaande is of staat te gebeuren kreeg ik twee jaar geleden. Als ik dagelijks de hond ging uitlaten na mijn werk en ik helemaal alleen was, kreeg ik elke keer een ongeloofelijk en onverklaarbaar gevoel.
  Dit is misschien voor de meeste mensen hier niet zo raar, maar ik was van het type..uhm, SUPER AARDS.
  Mijn leven bestond uit opstaan, hard werken, eten, onzinnige tv kijken, en weer slapen..
  Dit leven was voor mij tot dan toe gewoon de waarheid.
  Ik wist gewoon niet beter..
  Je kunt het je misschien voorstellen dat het gevoel wat ik ervoer mijn leven compleet op z’n kop zette.
  Ik probeerde mezelf nog te verzetten, maar er was geen houden aan! ‘Iets’ had mij wakker geschut en ik besloot mezelf er voor open te stellen. Het leek alsof ik uit een heel diep coma ontwaakte.
  Ik heb inmiddels een onstilbare honger ontwikkeld naar het vinden van de ‘waarheid’. Ik kijk bijna geen tv meer, maar zit in plaats daarvan met mijn neus in de boeken of op internetsites als deze.

  Het mooiste zijn nog de reacties uit mijn directe omgeving. “goh, wat ben jij veranderd zeg”. Ik geef standaard altijd maar het antwoord “ik ben niet veranderd, ik ben juist nu werkelijk mezelf”. De meeste laat je na zo’n opmerking compleet verwart achter..misschien voor diegene het begin van zijn of haar ‘wack up call’..

  Ik wil Wanttoknow en de vele andere ‘bewustmakers’ bedanken dat ze mij ‘gevonden’ hebben. Ik zou de huidige periode waar we inzitten voor geen goud gemist willen hebben!

 4. Prachtig Roel! Zelden zo’n mooi relaas gehoord over ‘waking-up’!
  Wij maken WantToKnow voor mensen als jij. En anderen die de klok hebben horen luiden, van de wekker natuurlijk..

 5. In onze diepste slaap raken we het universele, komen we bij de bron van oerkennis en voorkennis. Bij het ontwaken’s morgens is het mogelijk dat we “ontwaken” door vage herinnering aan wat we beleefden in de diepste slaap. Ons dagbewustzijn raakt bewust van een deeltje nachtbewustzijn en kan het allemaal niet goed plaatsen en we worden onrustig, m.a.w. we worden gewaarschuwd door onze intuïtie. Mensen die ontsnappen aan rampen, zoals bv. de ondergang van de Titanic, luisteren naar hun voorgevoelens en onthullende dromen en schepen niet in.
  Het probleem is, wij zitten op onze aardbol en kunnen er niet af. Hoe uitgestrekt de wereld ook is, we voelen ons benauwd. Hoe meer we trachten kontrole te krijgen over dingen die zouden kunnen gebeuren – door informatie tot ons te nemen – hoe angstiger en onzekerder we worden omdat we enkel beangstigende factoren een plaats geven die door opwekking van adrenaline, onze vecht-vlucht reactie prikkelen, waardoor het bloed naar onze spieren gaat en niet naar onze hersenen, zodat we niet helder meer denken.
  Nochtans is ons menselijk leven van de eerste tot de laatste ademtocht altijd onzeker geweest. Elke volgende seconde is een gok. Dus is er niets veranderd sedert mensenheugenis. En hier komt perceptie om de hoek kijken.
  Dingen waar we weinig aan kunnen veranderen plaatsen we best op een hoger vlak (trancenderen) en we verbinden ons met positieve gedachten en gevoelens door meditatie.
  Dit vormt een tegengewicht voor de extreem negatieve tijd waarin we nu leven. Het is niet zo dat negatieve informatie
  opslaan verkeerd is; het maakt ons alert, maar laten we niet vergeten alles rustig te beschouwen en te overgieten met een flinke saus relativeringsvermogen en vertrouwen. We never walk alone. En mensen die de wereld de verkeerde kant opsturen, zullen veroordeeld worden door het hogere leven zelf en eerder vroeg dan laat de rekening gepresen- teerd krijgen.

 6. Het iets dat staat te gebeuren dat lijkt als een soort zwaard van damocles boven ons te hangen. Op het moment dat je ontwaakt en -dan spreek ik voor mezelf- merk je dat we als mensheid grotendeels vastzitten in het ‘hebben’ en dat alles ‘maakbaar’ is, volgens sommige geldt dat ook voor spiritualiteit. Toen ik voorzichtig ontwaakte (geen idee of ik volledig ontwaakt ben momenteel) besefte ik dat je alleen maar kunt ‘zijn’. Pas dan dringt de essentie tot je door. Zolang je in de ‘hebben’ modus staat blijf je in een schemerzone. Ik denk dat oa. de kredietcrisis ons gaat helpen beter onszelf te ‘zijn’. Er valt straks denk ik niets meer te hebben, zowel in materiele zin en anderszins wat me maakbaar vinden. Pas als we ‘zijn’, kunnen we omgaan met onze grootste vijand en dat is : vergankelijkheid en snappen we dat dat een natuurwet is en dat loslaten het enige is dat werkt. Leven in het nu. Een diepere vorm van gelukkig zijn. Zolang we alleen maar willen ‘hebben’ -in de breedste zin- laten we ons zelf in de illusie dat alles maakbaar is…Ik denk dat dat de collectieve les staat die wij mogen leren de komende jaren.

 7. @ Roel + Ronald Jan Hein.

  Pak een stoel en kom bij de club te zitten.
  De een is er eerder mee dan de ander en vaak op een manier dat je vast loopt op het normale maatschappelijke leef systeem.
  Inderdaad na heel wat boeken, internetsites, groepjes mensen, lezingen en evenementen, zit je buiten het het functionele systeem, veel mensen zeggen dat je veranderd bent, maar de meeste ziejn je zelfs niet meer, je bent ontzichtbaar geworden op een of andere manier.
  Van de weinige mensen die wakker zijn geworden is het leuk om samen mee op te trekken alleen als het binnen het stukje valt waar iedereen op het voortboduren is ‘anno 2012 & beyond’.
  Met de een kan je een geweldig samen zijn verwerken en met de meeste loop je op een soort verzadiging dat je ervaart van bleh! kost me energie om hun te overtuigen, dat er meer is dan alleen maar pulp!
  Je valt ergens op een gegeven moment tussen 2 wallen en 2 schepen in, waneer je helemaal wakker bent geworden, heel veel toe je toe genomen hebt en tegen zaken aan loopt die alles weer ontkracht waar je ooit voor open stond, de illussie breekt dan aan en tijd voor bezinning…
  Gaan we er mee verder of zullen we eens een pauze inlassen? en alles maar los laten wat er zich afspeelt om ons heen ?!
  Te wakker zijn is dus ook niet volmaakt, de planeet staat wel achter je alleen de mensen niet meer waar je je vervreemd van bent geraakt, een goed gesprek of een samen zijn vanuit je hart wordt heleaas nooit goed begrepen, het gehaast van de onwakkere mensen gaat driftig door omdat men masaal denkt dat je er ook een ondeerdeel van bent en je aandacht vergt om daar een onderdeel van te zijn, een stukje tegen argument isdan niet op zijn plaats en de beperkingen van hun krijg je dan op een dienblaadje gepresenteerd .
  Uit hun te kort komingen, ben jij de zondaar die gewillig hun accessories op je schouders moet nemen omdat ze gewoon weg never en nooit zullen begrijpen dat ‘wij’ wakker zijn geworden en ‘flink’ een aantal stappen verder op de weg zijn.
  Het ontwaakt zijn is dus ook niet de eeuwige Utopia, als je er eenmaal goed van hebt weerproeft ontdek je dat het ook maar 1 kant van het totale verhaal is.
  Wakker of niet wakker zijn is dus het spiegelende factor van het gevecht van je zelf in 3D en het ‘EGO’ en het ‘NON EGO’, het kent aan beide kanten een diepzinnige sleur van het totaal aanwezig hier op aarde zijn.

  Voor mij is het genoeg is genoeg, loslaten van al die onzinnige dingen en zelfs van zinnige dingen, in balans zien te raken met alles en iedereen, dat is de grooste uitdaging kenbaar hier op aarde, anders zal je nooit het ‘licht’ in je zelf kunnen ontsteken en je zelf ooit kunnen zijn.

 8. Tja, waar zal ik eens beginnen…
  Ik ben sinds vorig jaar mei, ineens gaan zoeken naar info over buitenaards leven, 2012 info, channelings van ‘gerenomeerde” mediums, en wat ik maar kon vinden over de toekomst.
  Mijn zoektocht kwam denk ik omdat ik toch het gevoel had dat er meer moest zijn dan mijn leven op dat moment, en het gevoel dat de hele wereld op zijn zachts gezegd gestoord was, en ik dacht waar moet dat heen met deze wereld van hebzucht jalouzie, haat, en moord waar elke vorm van begrip en compassie verdwenen is.en de landen geregeerd worden door dwazen die zich opstellen als de leiders van het land en zeggen dat ze het beste met iedereen voor heeft, maar ondertussen iedereen uitpersen, murw maken met regels, en belastingen heffen alsof het een hobby is, en op de achtergrond meedoen aan bedenkelijke oorlogen ver weg, waar het algemeen nut op zijn minst onduidelijk is, en zo kan ik nog wel even door gaan met mijn ervaringen die ik ervaar in deze wereld.

  Telkens probeer ik vanuit mijn eigen zijn, iedereen op een zo menselijk mogelijke manier te benaderen, en te geven wat ik kan vanuit het idee dat iedereen merkt dat als je positief reageerd, je dan een positieve reactie terugkrijgt….

  Helaas is de gemiddelde mensheid toch een tikkie de weg kwijtgeraakt, en als je jezelf als een positief ingesteld mens presenteerd en daarna handelt, krijg je over het algemeen een reactie van “doe ff normaal” en ik vraag mij af wat dat dan is, en als je iets weggeeft, of het nou materiaal of tijd in de vorm van hulp geeft, wordt daar niet op gereageerd van”leuk dat je er bent, dank je wel”, maar eerder in de trant van’dat wil ik niet zo, en je moet het zo doen en niet zo, en morgen kan je ook nog wel even helpen want er is nog een klus die gedaan moet worden.

  Op een gegeven ogenblik verdwijnt bij mij dan ook wel de motivatie om nog meer als mens een ander mens te helpen, want ook al help ik niet om bedankjes te krijgen, maar om een ander mens te helpen, zou ik het toch wel fijn vinden dat er iets van waardering was in de vorm van’dank jewel, man het was leuk”

  Uiteindelijk maar eens wat aan zelfreflectie gedaan, en tot de conclusie gekomen dat de mensen die ik op mijn pad tegenkom het blijkbaar moeten leren om te krijgen, en ik waarschijnlijk dat niet iedereen op het zelfde ontwikkelingsniveau zit (wist ik al natuurlijk, want kijk in de wereld, en als je die niet snapt, en pijn in je ziel krijgt bij al die negativiteit, dan weet je dat er iemand in deze wereld het niet snapt, en misschien ben ik dat wel, maar ik vermoed dat er een hoop andere mensen zijn die het niet echt snappen of voelen wat er nou gebeurt, meestal gevoed door eenzijdige infomatie, en gestuurd door angsten door de overheden of door fijne mensen die iemand willen opblazen omdat ze dat nou eenmaal de beste weg vinden, in de greep van het geld, en de angst om dat te verliezen, want oh jee, wat moet ik zonder leiding, en als dit gebeurt of dat…ohh eng, en als mechanisme om dat te controleren gaan mensen op een soort noodprogramma, waar ze blind worden voor de goede dingen in het leven.
  Resultaat, is Egoisme, haat, afgunst, jalouzie, en veiligstellen van de middelen die ze hebben vanwege de angst dat ze het wel eens niet meer kunnen hebben, of dat hun gecontroleerde leven anders word..

  Als je met deze mensen gaat praten wat ze nou eigenlijk echt graag zouden ervaren in dit leven, moeten ze daar heel hard over nadenken, en de eerste reactie’s zijn iets van nou een mooi huis en auto, genoeg geld om fijn te leven…

  Ik denk dat er een hele hoop mensen wel willen veranderen, omdat iedereen de zelfde basis behoefte heeft van liefde , een huis en wat mogelijkheden om echt leuke dingen te doen, en daardoor ontspannen te leven, en als aan die basis voorwaarden is voldaan, wil iedereen best wel een ander helpen… dus ze willen wel maar durfen niet.

  Als iedereen nou net doet alsof hij alles al heeft, en vertrouwd dat de dingen komen zoals ze moeten komen, wordt iedereen een stuk ontspannender, en verdwijne oorlogen en hebzucht omdat iedereen ervaart dat de unerversele kracht zorgt dat de dingen op je pad kome, en als je echt durft te vertrouwen dan zie je dat het leven best leuk kan zijn…maar ja durven …

  Of 2009 nou 2012 is, denk het niet en toch weer wel, voor de mensen die ook de situatie zat zijn en zich intresseren in de toekomst zal iedereen merken dat er toch echt wat in de lucht hangt, en dat je dat ook echt kan voelen in je diepste wezen, maar voor de meeste moet er eerst een soort wakeup call komen, zoals first contact met buitenaardse, en dan gaan ze beseffen dat het onzin is waar ze zich druk om maken, iedereen is het zelfde, alleen niet iedereen weet dat nog…maar het zal niet lang meer duren

 9. kan iemand over het volgende uitleg geven ?

  “De einddatum van de huidige kringloop wordt soms weergegeven als 13.0.0.0.0 en dit valt op 21 december 2012. Deze dag is echter 4 Ahau 3 Kankin (niet 4 Ahau 8 Cumku) en is daarmee geen (her-)scheppingsdatum. De Maya zouden deze dag dus niet met angst en beven begroet hebben. De huidige pictun komt pas op 15 oktober 4772 ten einde”

 10. Wat een hoop onzin Gait.. Succes ermee, jammer dat je nu hier niet meer komt. Of kom je hier alleen maar over je blog ouwehoeren? Een soort split-personality, maar dan anders? Wat een hoop onzin Gait.. hahahhaa

 11. @ Gait

  Vraag me af waar jij een zo lange afscheur kalender in je huis kan ophangen, als je spreekt over hoop… dan zal het toilet wel je juiste split-personality place to be zijn.

  Gerust ‘hopend’ op een lange zit voor je tot 15-10-4772 ! in iedergeval mijn PC kan die datum niet aan, vraagt gelijk om nieuwe Windows 4770 update te installeren.

 12. @Gait, gait toch..! Als je bij VOORBAAT al iets gaat onderzoeken, VANUIT HET OOGPUNT SKEPSIS, zul je precies datgene vinden waar je naar op zoek was. Dat noemen wij kwantummechanica. Kun je direct weer vergeten, anders zou je hele wereld op zijn kop staan.

  De essentie van de Maya-kalender is nou precies NIET het welles/nietes-spelletje van aftellen, aftrekken, vermenigvuldigen.. Het gaat om delen… Het gevoel delen van je hart met de kosmos.
  En nee, daar heb ik even geen bewijs voor..! hahahahaha..

  Gait, gait toch, wat zit je jezelf toch in de weg. Hoe loopt je bloggie? Misschien een banner op WantToKnow..? Wij kunnen de inkomsten goed gebruiken. Die groene premiums is niks meer, sinds ik daar 2 jaar geleden mee ben gestopt.

  Nog even over de Maya’s. Misschien voor Kerst (als je daar nog wel in geloofd (nee, ook hier heb ik geen bewijs van!!)) dit boek eens vragen aan de Kerstman..? (ook hier geen bewijs van!)
  De Maya-profetiëen van Wiek Lensen. (HIER de lead)

  De essentie? JIJ bent het centrum van het universum. (Daar schijnt bewijs voor te zijn, alleen heb ik even niet de puf het te zoeken voor je. (Misschien Wikipedia?))

 13. gestopt Guido ? http://www.goodblog.nl/greenmotion/index.html

  sta Guido een onderzoek start je meestal van uit je eigen wereld beeld dus altijd gekleurd daarom zijn feiten zo mooi die kun je niet kleuren. rood blijft rood tastbaar blijft tast baar

  kijk maar naar onderstaande recensie

  NBD|Biblion recensie
  Gedreven door idealisme en interesse in spiritualiteit en sjamanisme komt de auteur/filmmaker in contact met indiaanse afgezanten die in het Amazonegebied een gezamenlijke bijeenkomst hebben georganiseerd. Tijdens de bijeenkomst spreken de verzamelde indianen uit het gehele Amerikaanse continent over een op handen zijnde nieuwe en vredevolle harmonische samenleving na 21 december 2012. Deze mystieke datum wordt al genoemd in een oude Mayakalender en gegeven de nu ingezette klimatologische veranderingen lijken de Mayaprofetieen bewaarheid te worden. Van de bijeenkomst heeft de auteur een film gemaakt met de titel ‘The year zero’ en in dit boek wordt de totstandkoming ervan belicht. De unieke vergadering van indiaanse vertegenwoordigers wordt vanuit de persoonlijke ervaringen van de schrijver belicht. De opgetekende gesprekken met Zwervende Wolf, een Mayamedicijnman, zijn boeiend en bevestigen het idee van een spirituele wereld. De behandeling van de profetieen komt pas in het laatste gedeelte aan de orde en daardoor dekt de titel niet geheel de lading. Met inhoudsopgave en literatuurverwijzing.

  (Biblion recensie, J.L. Meuleman)

 14. @Gait: “sta Guido een onderzoek start je meestal van uit je eigen wereld beeld dus altijd gekleurd daarom zijn feiten zo mooi die kun je niet kleuren. rood blijft rood tastbaar blijft tast baar”

  Afgezien van het kromme Nederlands, begrijp ik wat je bedoelt.. Maar jij mij niet. Ik zal nooit weten of jij hetzelfde rood ziet als ik. En omgekeerd!!
  ‘Tastbaar’ blijft ’tastbaar’…????!!!
  Ik weet toch niet wat jij voelt als jij een geitje aait. En omgekeerd zul jij niet kunnen voelen wat ik voel, als ik dat doe.
  (Misschien, uiteindelijk, bij een volkomen open hartverbinding met het hele Universum om je heen, kan dát overigens wel, maar dat bedoel je niet)

  Dát is dus de essentie beste Gait. Je zit er bovenop!! Nu even dóórvoelen. ALLES IN HET LEVEN IS SUBJECTIEF. En zelfs dat.

 15. @gait Ik ben nieuwschierig van aard en ben dus even gaan kijken op je blog .Maar vind het een beetje zielig hoor heb jij guido en john uitgeroepen tot je persoonlijke vijand ?de enigste sites waar je tegen ageerd zijn van hen .kom je wel eens ergens anders ?nouja buiten wekipedia?En hoe staat het nu met je flatulentie?echt interressant kon ik het allemaal niet vinden hoor beetje puberaal geneuzel in de ruimte.liefdevolle groet marcel

 16. Heb je daar bewijs voor Marcel..? Dat jij dat vindt is prima, maar ik wil gewoon BEWIJS..!!
  Misschien binnenkort een Wikipedia-pagina: persoonlijk vijanden?
  Het is zonde, maar het triggert wel, niewaar Marcel?
  All the best!

 17. @ guido ben nog aan het werken aan een sluitende bewijsvoering met links naar wikipedia .Maar ik moet zeggen het valt niet mee .En ja ik kwam er (om met jouw woorden te spreken ) even voor uit mijn tentje .liefdevolle groet marcel

 18. Echter één waarheid is voor een ieder mens hetzelfde, we komen met niets en gaan met niets…

  Des te waardevoller is het om tijdens je verblijf hier enkel de onvoorwaardelijke liefde voor al dat is eeuwig te behouden…

  weekend staat weer voor de deur, kan nog effe niet opendoen maar gelukkig komt ie over een paar uur weer langs 😉

  btw Guido,december 11, 2009, 09:27 heerlijke reactie!

  Léon

 19. @ marcel

  Ben ook nu nieuwsgierig naar jou nieuwschierig zijn, zie: “@gait Ik ben nieuwschierig van aard “, Posted by marcel | december 11, 2009, 11:08.

  Niet om je te willen verbeteren maar het valt me wel direct op dat je het zo aan haalt, gezien dat onze Gait er misschien nog wel eens een streepje voor zou kunnen zijn, wil ik toch even aandacht opvragen.
  http://taal.web-log.nl/taaladviesdienst/2009/04/nieuwschierig.html

  Liefs Paul.

 20. @paul thnx ben niet alergies voor verbeteringen .denk dat het freudiaans zal wezen dat schierig ziet er dan toch anders uit dan gierig haha.Kende de betekenis zoals je linkte van het woord gierig niet in die zin .zo leer je elke dag weer bij .Liefdevolle groet marcel

 21. @ paul

  heb je lang moeten zoeken ? heel liefde vol paul
  tja komt men in het nauw dan word het of schelden of negeren of belachelijk maken maar inhoudelijk reageren ho maar !

  het geeft niet hoor het maakt een hoop duidelijk.

  2012 is gewoon 2012 niks meer niks minder met zijn rampen en met zijn leuke dingen net als ieder ander jaar.

  in het jaar 1200 was de Maya cultuur al naar de klo…. daar hoefden de Spanjaarden, die veel later kwamen niks aan te doen , die hoefden alleen maar de resten op te ruimen niks meer niks minder die ondergang hadden ze waarschijnlijk aan zich zelf te danken.

 22. het ging volgens mij over de rit die we nu allemaal (samen) meemaken.
  ieder op zijn eigen manier en ieder met zijn eigen wijsheid of eigenwijsheid.
  het moment van elkaar het ongelijk te bewijzen is al een tijdje verstreken.
  het moment van elkaar gezelschap te houden in voor en tegenspoed, ongeacht de persoonlijke zienswijze , is nu aangebroken.
  volgens mij kunnen we onze tijd beter gebruiken met elkaar te steunen en elkaar ook de eigen mening te gunnen. wat er ook staat te gebeuren. we zullen het uiteindelijk samen moeten doen. hoe dan ook.

  daar past alleen vriendschap en liefde bij en een gevoel van eenheid.

  iedereen veel licht en liefde toegewenst voor de komende tijd, selene.

 23. Ik persoonlijk vind het jammer dat zo’n mooi artikel van Ronald Jan, wat uitnodigt tot “een verklaring te vinden (en waarschijnlijk heb je die al) waarin al deze verhalen te verklaren zijn, en wat past bij je gevoel en intuïtie” eindigt in een EGO schermutseling. Ronald Jan, mijn gevoel en intuïtie passen het meest bij “wees de verandering die je zo graag in de wereld ziet (Gandhi)”. Zorg voor positieve gedachtes, wat positieve energie is, wat bijdraagt in een positief collectief bewustzijn. Leef in het NU. Dit is de tijd waarin wetenschap en godsdient bijeen komen en we meer naar het hart (moeten) gaan luisteren en minder naar het verstand. Maar ontken niet je negatieve kanten, erken ze en omarm ze. Persoonlijk kan ik mij erg vinden in de (dr Wayne) Dyer Dozen;
  – want more for others then you want for yourself
  – think from the end (as if it already happened; don’t wish for )
  – be an appreciator
  – stay in rapport with source energy
  – understand resistance (= ego)
  – contemplate yourself as surrounded by the conditions witch you want to produce
  – understand the art of allowing
  – practice radical humility
  – be in a constant state of gratitude
  – do not resolve a problem by condemning it
  – play the match game ( am I matched up with the field of intention)
  – meditate
  Namsté

 24. @Martin, ik ben het met je eens dat er soms wazige achterhoede-schermutselingen worden gevoerd door evenzo wazige schermutselaars, zoals ik er soms-van-soms 1 van ben. Het is even niet anders. Mea Culpa.
  En dat doet – in mijn beleving- helemaal NIETS af aan de kwaliteit van het artikel van RJH..!! Kan het allebei niet dan?
  (Maar misschien kun jij Gait een Taitje van ons overnemen..?)

 25. @ Gait

  Desondanks alles Gait, ben jij ook wel een toffe peer hoor, zou ik heel lang naar je aan het zoeken zijn dan zou ik eerder aan je voordeur belanden met een flesje wijn.

  Nee ik hou niet zo van schelden of iemand op zijn zwart/wit nummer te zetten, speel eerder een rondje russich roulet met iedereen alvorens ik mezelf ga onder routen, je bent immers de beste troef hier in huis van anno 2009.
  In iedergeval je staat nu genommineerd voor de Nobel prijs voor de Vrede volgend jaar 2010 !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.