Advertentie

Psychiatrie, industrie des doods..?


In de schitterende film: ‘One flew over the Cuckoos Nest’ uit 1975, speelt Jack Nicholson (hier staande met het blauwe hemd) een prachtige hoofdrol, die wereldwijde empathie voor psychiatrische patienten genereerde. Dat hij uiteindelijk in de film werd ‘uitgeschakeld’, versterkte dit gevoel alleen maar. De film won 5 Oscarsin 1976, o.a. voor beste film, beste acteur en het beste scenario. (klik voor lead)

x

Psychiatrie, industrie des doods..

december 2011 © WantToKnow.nl/.be – Guido Jonkers

x

Een indringende documentaire die licht doet schijnen op de waarheid van de brute pseudo-wetenschappelijke en multi-miljarden fraude die de psychiatrie werkelijk is. Door middel van zeldzame historische en hedendaagse beelden en interviews met meer dan 160 artsen, advocaten, hoogleraren, overlevenden en deskundigen van de geestelijke gezondheids industrie wordt een compleet beeld geschetst van de psychische mishandelingen die feitelijk plaatsvinden bij psychiatrische patiënten.

Let wel, we spreken hier niet over die mensen, die met volledige overgave en liefde in hun functie als psychiatrisch hulpverlenende,  hun medemensen willen helpen. In deze film gaat het opnieuw weer over de grote ‘krachten achter de schermen’ van de psychiatrie, vooral ‘Big Pharma’ dus, dat er helemaal NIETS aan gelegen is, om onze medemens te helpen..!

Via ingenieuze trucs en manipulatie worden medicijnen het officiële circuit ingefoezeld, die meer schade aanrichten dan goed doen. Een Nederlands ondertitelde documentaire, die meer dan het bekijken waard is..!

13 gedachten over “Psychiatrie, industrie des doods..?

 1. “In de laatste eeuw hebben wetenschap en technologie een enorme sprong gemaakt, maar de psychologie is daar ver bij achter gebleven. Het is zo zoetjesaan tijd voor de psychologie om die achterstand in te halen” (Don miquel Ruiz).

  De wetenschap is nieuwsgierig en open en heeft allerlei nieuwe ontdekkingen gedaan terwijl de psychologie aan het oordelen is en daar steeds verder in differentieerde tot er geen -geestelijk- gezond mens meer over was. Die weerslag vind je in de DSM, hun heilge bijbel. De slang die zich in zijn eigen staart bijt.
  Net zoals het politieke oordelen of dat van de gewone burger tegenstellingen schept die sinds mensenheugenis uitmonden in oorlog, onderdrukking en ander lijden, schept de psychologie met zijn oordelen over psychische gezondheid en ziekte eenzelfde, maar subtieler basis van lijden.
  Wat psychisch gezond is daar hoor je hen niet over.
  daar hebben ze geen idee van want ze kunnen alleen maar in hun iegen gefragmenteerde soiegel kijken; een spiegel vol achterdocht die ze naar buiten projecteren, maar die in hun eigen gespleten innerlijk aanwezig is,

  1. Het fundament dient weer echt wetenschappelijk te zijn: natuurkunde, energie & stroming en trilling.
   De rest is hobby-isme die in 2012 uit het gedeelde domein dient te worden ge-elimineerd en naar het particuliere domein terug verwezen te worden.
   Zoals het overigens met heel veel dingen dient te worden afgerond in 2012 !
   Ik heb de stellige indruk dat SOPN zich ook daar sterk voor zal maken 🙂

 2. SOPN?? Misschien heb ik iets gemist, maar is een uitleg mogelijk? Bedankt.

  Heb zelf, tijdens mijn studie Klassieke Homeopathie, ook de module Psychopathologie moeten volgen. Een werkstuk gemaakt over ADHD met heel negatieve benadering over de reguliere behandeling van de verzonnen aandoening ADHD, want kinderen zijn ALTIJD in bepaalde leeftijdsfasen druk ect. Zij willen hun “plekje” ontdekken. Het commentaar van de leerkracht op mijn werkstuk was: “jij bent zo sterk in je mening dat ik niet meer zou openstaan voor andermans mening”. Maar wat is er mis mee als je op je gevoel afgaat en via een documentaire de waarheid (voor mij althans) en bewezen door op schrift staande cijfers weet dat het waar is. Dat de psychopathologie gebasseerd is op verzinsels en leugens. Wie zijn er nou ziek in hun hoofd. Lijkt me eerder die mensen die aan de kant van het bureau zitten en receptjes uitschrijven. De reguliere “geneeskunde/-knudde” heeft nog NOOIT 1 mens genezen. Beter maken is een ander verhaal, maar dat is nog geen GENEZEN. Een mens weer lekker in z’n vel laten komen is voor mij een soort van genezen. Als deze mens weer kan doen en laten wat het gevoel hem/haar ingeeft DAN is voor mij deze mens genezen…….. Namasté, Liefde, Respect en Dankbaarheid…… Het allerbeste voor iedereen in het spannende jaar 2012….

 3. En dan heb je tegenwoordig ook nog eens al die ouders/leraren etc. die zelf al een diagnose durven te stellen dat een kind ADHD/ADD (zeg maar gewoon druk of een beetje stil) of zoiets heeft en de psychiater voor hun eigen gemoedsrust smeken om Ritalin, Concerta of andere drugs. Lees vooral de site van Fernand Haesbrouck: http://www.adhdfraude.net/blog Zo wordt er omgegaan met de zogenaamde psychische aandoeningen. Ook het serotine/dopamine kulverhaal is ter ondersteuning verzonnen om maar zoveel mogelijk troep te kunnen verkopen. En dan komt er weer of andere snuggere snotneus die via zijn scriptie wil aantonen dat een EEG de storingen kan laten zien. Dat die gedragsstoringen te verhelpen zijn met goede biologische voeding, geen additieven, geen aspartaam of andere ziekmakende zoetmakers, regelmaat etc. daar hoog je maar weinig specialisten over. De schoorsteen moet tenslotte blijven roken nietwaar?

 4. Lees en volg de inhoud van de Sarahbeweging: al jaren bewust van problematiek farma, gezondheid, samenleving, waar alles snel dient opgelost te worden met een of meerdere pillen.Er is geen evenwicht tussen de klassieke aanpak en de energetische geneeskunde. Vanuit de klassieke hoek moet je geen toenadering verwachten: de haat die er is tegenover andere geneeswijzen zit er diep in geworteld. ook bij de overheidsdiensten: de hoge gezondheidsraad bvb die om de haverklap pleit voor deze of andere aanpak terwijl de energetische geneeskunde juist pleit voor een betere aanpak.
  Het is zo fout gelopen. Op alle fronten zou er verandering moeten komen: onderwijs ( kennis van natuur en de kracht ervan, van jongs af. Gezondheid en onderwijs: tot op heden geen kennis van andere geneeswijzen. Opleiding leerkrachten, maatschappelijk werkers, psychologen: een andere weg naar kinderen en hun gedrag loopt fout: ze focusen wat bij het kind fout loopt en staan in dirtecte verbinding met de aanhangers van drugs: Zit Stil, CLB’s…
  Laat ons een andere weg vinden en bewandelen. Gelukkig worden meer en meer mensen wakker en starten of begeleiden op een andere manier.
  Wat fout loopt in de psychiatrie is een verstrengeling van farma,multifarma behandelingen, ECT’s, opsluitingen en andere geweldplegingen, ver van de menselijke aanpak die er zou moeten zijn…Ons Witboek staat er bol van.
  http://www.sarahbeweging.be

 5. Ik was in het hol van de leeuw (destijds Riagg)…. als sollicitant een jaar of 3 geleden (toen ik nog niet wakker was). Toen mij duidelijk was wat mijn aandeel zou worden, keerde mijn maag zich tien keer om…..
  Mijn werk zou namelijk bestaan uit het analyseren van patiëntbezoeken en de rol van behandelaar. Daaruit zou een truc naar voren moeten komen, om de psychiaters zo aan het werk te krijgen dat mensen voor lange tijd in (dag)behandeling kwamen. Want… hoe meer dagbehandelingen (en medicatie) hoe meer subsidie zij zouden ontvangen…. want… zij moesten ook ergens van bestaan en de managers moesten ook hun salaris krijgen.

  Laat ik vooropstellen dat ik hier zo’n naar onderbuikgevoel van kreeg en alles schreeuwde dat ik hier niet aan mee wilde werken. Mensen nog verder de grond in trappen, nee, dat is niet mijn ding.

  Met deze insiderinfo wil ik alleen maar aangeven dat dergelijke instanties alleen op centen zijn belust. Het is jammer dat mensen klakkeloos aannemen wat zo’n witte jas zegt en die witte jas het alleen maar probeert te rekken met symptoombestrijden en meelullen hoe erg het wel niet voor iemand is dat die zich zo rot voelt.

  Mensen met dergelijke problemen zijn er veel meer bij gebaat om te achterhalen wat de oorzaak is van hun problemen en daarmee leren om te gaan, of het een plaatsje te geven. Pillen verdoven enkel en lossen niets op. Helaas willen veel mensen de confrontatie niet met zichzelf aangaan en komen ze op deze manier in een bodemloze put terecht.

  Er zijn vele wegen die wel tot een goed resultaat leiden, maar men moet wel van de stoel afkomen en in aktie komen. Helaas zijn teveel mensen gemakzuchtig en kennen maar een weg….. die van de pillen, ze vertonen ‘gewenst gedrag’ en maken de weg terug steeds langer en moeilijker.

 6. Je wordt door veel instanties voorgelogen het zeker in deze in de volksmond hier DELTAZIEKENHUIS onder mom van zoveel mogelijk geld verdienen.
  Op scholen wordt ook geen aandacht besteed aan de dingen die we hier lezen en kunnen lezen.
  Ik mail wel is naar hilversum je krijgt nooit antwoord op je mail ja standaard antwoord ze kunnen gewoon geen antwoord geven maar ik denk dat ze gewoon geen antwoord op de zaken hier mogen geven.
  Dit komt door de elite onder de zogenaamde wetenschappers die er maatregelen tegen hebben genomen om ontschentbaar te kunne blijven ik bedoel hun baan is gezekerd in geld natuurlijk.
  annunaki 12 e planeet

 7. makkelijk praten, als je niet niet geconfronteert wordt met iemand die lijd aan spychoses, zware depressies, bordeliner.
  ik ga wel voor een goed alternatief, maar deze mensen staan niet open voor andere therapieen. angstig en in de war zijn mag je iemand niet aandoen.
  het ontzeggen van medicatie is niet goed.
  ik ken iemand die had zware depressies en het werd maar gezegd stop je wordt vergiftig enz.. uit eindelijk hangt iemand zich zelf wel op.

  het is moeilijk om zo maar te zeggen, hoewel ik niet pleit voor ritalin en adhd medicatie hier kun je dingen absoluut anders aan pakken.
  voeding en regelmaat.
  zelf heb ik ADD, maar heb nog nooit een ritalin in genomen.
  ik zou daarbij mijn spontaniteit en mijn creativiteit verliezen. dus blijf ik liever een chaoot met vrolijke kantjes..
  voor zware spychiatisch patienten oordeel ik niet. het verlost hen wel uit het spychisch lijden de medicatie..kiezen uit twee kwaden.
  liefde en warmte en vriendschap kom je een heel eind. maar dring je niet op.

  1. Ik denk wel dat wat nuance op zijn plaats is.
   Zwaar psychiatrische patiënten die volkomen onhandelbaar zijn en een gevaar voor zichzelf en omgeving zijn, moet men soms gedwongen opnemen en medicatie toedienen. Maar dat wil niet zeggen dat deze mensen alle rechten ontnomen moeten worden.
   En wie bepaalt of iemand gedwongen opgenomen moet worden? Vaak gebeurd dit zonder rechtzaak en dan kan ik me voorstellen dat sommige mensen kwaad worden. Een reden te meer om dan maar meer medicatie toe te dienen en mensen plat te spuiten en tot zombies te maken. Maar zou het in aantal gevallen ook onterecht kunnen gebeuren? Stel die vraag eens.
   En verder belangrijk is dat deze groep zwaar psychiatrische patiënten een relatief kleine groep is, terwijl momenteel zowat iedereen een etiket opgeplakt krijgt. Er zijn nauwelijks nog normale mensen, wat dan ook normaal moge wezen.
   Dit is gewoon een overduidelijk patroon…de farmacie probeert gewoon zoveel mogelijk mensen aan de medicatie te krijgen en probeert zoveel mogelijk mensen een of andere ziekte of stoornis aan te praten.
   De groep is nu gewoon ZO GROOT, dat dit gewoon NIET WAAR kan zijn. Het is één grote zwendel.
   Zelf heb ik ook een tijdje niet lekker in mijn vel gezeten en ook een paar jaar anti depressiva geslikt. Hoewel het helpt de pijn te verzachten, geneest het absoluut niets. Na het stoppen kwam het weer gewoon terug. Zelf aan je persoonlijke ontwikkeling werken (met goede hulp) werkt veel beter en is wel effectief, wat niet wil zeggen dat men geen terugval kan krijgen. Maar medicatie is alleen symptoombestrijding en natuurlijk krijg je iemand rustig als je die letterlijk drogeert en lijkt het alleen maar te helpen, maar de onderliggende oorzaak wordt hierdoor niet aangepakt.
   Bovendien zijn er ook zéér veel zelfdodingen geweest JUIST door de medicatie. Ja…het kan soms zelfdodingen voorkomen, helemaal mee eens, maar de keerzijde moet men ook zien en vooral eerlijk over zijn, maar dit wordt door de farmacie maar al te vaak ontkend of geminimaliseerd.
   Dus tijdelijk als ondersteuning een pilletje is niets mis mee, maar zeker niet op de schaal waarop het nu gebeurd en al zeker niet zoveel mogelijk gezonde mensen een ziekte aan lopen praten, want dat dit momenteel op grote schaal gebeurd is wel duidelijk. Want wat is normaal? De Übermensch, of te wel de perfecte mens? En wie bepaalt dat? Wie bepaalt wat de norm is? De farmacie? De politiek?

 8. Ook de psychologie en de psychotherapie is een wetenschap die niet stilstaat maar net als de andere wetenschappen zich exponentieel verder ontwikkelt. Denk bijvoorbeeld maar aan Peter Fonagy die een aantal klassieke concepten van de psychoanalyse verder uitwerkt, uitbouwt en wetenschappelijk onderbouwt met gedegen wetenschappelijk onderzoek. Geen reden dus om te blijven hangen in een klein esoterisch hoekje.

  1. Over lijken gaat de psychiatrie. Onwetendheid is het codewoord

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.