Advertentie

Griepprik? Neem een homeopathische..!?


x

x

Gezondheidsautoriteiten: ‘Homeopathische gripprik is werkzaam’!,

x

Griepprik? Neem een homeopathische..!?

x
2013 © WantToKnow.nl/.be

vertaling © 2013 Monika Schenk
oorspronkelijk artikel: Yamedo – René Gräber (HIER)

x

Canadese gezondheidsautoriteiten hebben onlangs maar liefst 10 homeopathische griepvaccins toegelaten. Deze completeren een groeiende lijst van ‘homeopathische vaccins’, die in Canada te verkrijgen zijn. Hierbij horen onder andere homeopathische vaccins tegen polio, mazelen en kinkhoest. Al deze vaccins werden ‘in goede orde getest en ontpopten zich als veilig en werkzaam, wanneer ze gebruikt worden op de manier, zoals de producent het heeft voorgeschreven.’

Griep kindDe jongste vergunningen zijn ook bijzonder interessant voor Nederland en de Nederlandse autoriteiten, die immers dienen te besparen, ook op Volksgezondheid. Is die ruim € 130 miljoen, die jaarlijks wordt besteed aan griepvaccins van Big Pharma, wellicht mogelijk te halveren, of nóg verder te verminderen, door het gebruik van homeopathische anti-virale griepmiddelen..?

Onlangs werd in Canada aan een serie van homeopathische griepvaccinaties goedkeuring verleend, middelen die ‘Influenzinum’ w0rden genoemd en door verschillende bedrijven worden geproduceerd. Producenten zijn bedrijven als ‘BJ Pharmaceutical’, ‘Boiron’ en ‘Homeocan’.

En natuurlijk kwam op dit besluit tot vergunning van deze homeopathische preparaten door de Canadese gezondheidsautoriteiten , de pro-pharma-lobbby in actie. Zij meenden voor een passend protest te moeten  zorgen..! Veel sceptici’ en met name ‘quack buster’ Lloyd Oppel, de haantje-de-voorste in Canada’s strijd tegen, zoals hij het noemt ‘geneeskundige charlatanerie’ hebben de strijd aangebonden. Gesteund door de voorzitter van de ‘British Columbia Medical Association for Health Care’. Oppel becommentarieerde dit goedkeuringsbesluit in de traditie van de anti-kwak, als volgt: ‘Terwijl de echte vaccins lage concentraties van infectieuze materiaal benutten om de ziekte te voorkomen, zijn de homeopathische preparaten, heel typisch, zo verdund dat er amper nog een molecuul van de werkzame substantie overblijft.’

Na het plaatsen van dit artikel op de Duitse site Yamedo, kwam er een commentaar onder het artikel van ene meneer Peter Böhm:
‘Zo verspreid u de verkeerde informatie, want 10 verschillende homeopathische vaccins toegelaten..? Feitelijk windt de schrijver van het BCMJ zich op over de toelating van het homeopathisch griepmiddel Influenzinum. Het is heel simpel: Influenzinum is simpelweg als homeopathisch medicament toegelaten, waarbij werd vermeld: ‘zeker en werkzaam wanneer het overeenkomstig de bijsluiter wordt aangewend. Er is echter geen staatserkenning van homeopathische vaccins wijd verbreid.’

health canadaRené Gräber, de man achter ‘Yamedo’, antwoord op dit commentaar als volgt:
‘Over uw commentaar, collega Böhm, zij opgemerkt, dat mij uw commentaar iets verward. Want u beweert dat er geen erkenning van homeopathische vaccins vanuit overheidswege bestaat. De producten zijn zonder specifieke informatie over de indicatie toegelaten en dit is wel degelijk iets nieuws bij homeopathische producten. Na aanleiding van het farmacologische gegeven, dat er geen ‘noemenswaardige hoeveelheid van werkende stoffen’in zouden zitten, kunnen er ook geen specifieke farmacologische indicaties zijn – zo luidt immers toch de logica van de reguliere geneeskunde.. Dit doet het BfArM (Bundesinstitut für Arzneimittel und Medizinprodukte – Het bondsinstituut voor artsenmiddleen en medicinale producten) in Duitsland niet anders met de bijsluiters van de meeste homeopathische producten.

Maar in de praktijk lijkt de vergunning in Canada echter een ander belang (betekenis) te hebben, tenminste bij de tegenstanders van de homeopathie daar. Haantje-de-voorste, de opperste wachter van de graal van de reguliere geneeskunde, Lloyd Oppel, schreef er een artikel over (HIER), en in dit artikel laat hij zich negatief uit over de vergunning van ‘Influenzinum’.

De schrijver van het BCMJ-artikel is de president van de BCMA. Hij heeft, krachtens zijn ambt, dit artikel in het BCMJ gepubliceerd, dat echter vooral zijn mening weergeeft en niet noodzakelijk die van het tijdschrift. (Of zoals de redactie het verwoordt:This article is the opinion of the Council on Health Promotion und has not been peer reviewed by the BCMJ Editorial Board’). Het artikel van de BCMA-voorzitter, verwijt ‘Health Canada’ met de vergunning van de homeopathische producten de openbare gezondheid in gevaar te brengen. De reden is steeds weer hetzelfde, vooral vermoeiende mantra, nl. dat homeopathische preparaten te weinig moleculen bevatten. ‘Health Canada’ is echter de gezondheidsautoriteit van Canada, die ook voor de vergunning van nieuwe medicamenten verantwoordelijk is.

influenzinumWel degelijk een vergunning..!
Dat hier een vergunning met een meer of minder officiële ‘erkenning als homeopathische vaccin’ plaats had kunnen vinden (voorzichtig uitgedrukt), laat zich uit de volgende regels opmaken: “Remarkably, at the same time as ‘Health Canada’ focuses on influenza education, flu shots, and other proven prevention measures, that same body has licensed 10 products with a homeopathic preparation called ‘Influenzinum’. En volgens de producenten van dit middel, zorgt Influenzinum voor ‘preventing the flu and its related symptoms’.  Het middel ‘Influenzinum’ zorgt dus voor preventie van de griep en griepgerelateerde symptomen

Health Canada publiceert vanzelfsprekend de lijst met goedgekeurde middelen. Op hun site vindt je de desbetreffende toegelaten ‘natural health products’ voor Canada. Tegelijkertijd wordt ook precies duidelijk om welke homeopathische producten van welk bedrijf het hier gaat. Het is juist, dat de producenten en niet de toelatingsinstanties de ‘grieppreventie’ als indicatiegebied aangeven. Interessant is ook de ‘suggestieve’ naamgeving voor de meeste preparaten, die een samenhang met Influenza laten zien. Het preparaat van het bedrijf Homeocan bijvoorbeeld heet zelfs ‘Influenzinum Prevention’.

Bij een strenge handhaving, zoals het in Duitsland bekend is, zouden zulke ‘suggestieve’ namen van preparate met aanwijzing naar indicatie bij een vergunning door de staat überhaupt niet mogen vergund worden. Tenzij dat de vergunningsinstantie de relatie erkent of tenminste tolereert. Of een vergunning in Canada gelijkertijd een ‘erkenning van de staat’ is, dat kan ik niet beoordelen. Ik vermoed wel, dat het zo is. In de praktijk speelt dat m.i. geen rol. Deze preparaten zijn officieel en legaal op de Canadese markt onder de ‘suggestienamen’ te verkrijgen en hebben zodoende de erkenning van de staat voor een officiële vergunning.”

* * *

homeocan influenzinum

 

22 gedachten over “Griepprik? Neem een homeopathische..!?

 1. Zolang we van ‘hogerhand’ met dit soort uitlatingen worden geconfronteerd, is de weg nog lang, héél lang :

  “Homeopathie is Harry Potter-geneeskunde. Ik word oprecht kwaad van de hele industrie die ontstaan is rond dit soort kwakzalverij.” Griepcommissaris Marc Van Ranst trekt van leer tegen alternatieve geneeskunde, in Touché op Radio 1. (Onder knop ‘herbeluister’) http://www.radio1.be/programmas/touc/marc-van-ranst#more

  1. Jammer dat U geen vertrouwen heeft in “de kwakzalverij”. Het is echter zo, dat moeder natuur voor elke ziekte een kruid heeft laten groeien.
   Weer U tegen griep en neem elke dag wat vlierbessensiroop,drank of hetzelfde van de duindoornbes en U zult geen griep meer krijgen.

  2. De logica die de reguliere gifmengers gebruiken is werkelijk om je dood te lachen. “in hopjesvla is geen hopje meer te zien dus…zitten er geen hopjes in’!
   “Archimedes is allang dood dus de wet heeft ook geen geldigheid meer”, en…’als de doodsoorzaak niet precies kan worden vastgesteld is het lijk ook niet echt dood”, “als de vader van het kind niet bekend is, bestaat het kind ook niet”
   enz. enz.

   Wat een simplisme!

  3. Zolang je met homeopathie ziektes kan genezen waar de allopathie machteloos is, zal de vraag alleen nog maar toenemen.

  4. Hoi Sita,

   elke dag bio-citroen is voldoende om (bijna) alle ziektes uit te bannen! 🙂
   Ik heb daarnaast niet veel meer nodig. Voor een paar euro per week altijd fit, fris, energiek en vrij van alles!

   en de U uit 1.1 slaat natuurlijk op Marc Van Ranst en niet op Ellen 😉

 2. Influenzinum is ook veel effectiever dan de griepprik, daarnaast kent het geen bijwerkingen. Ik heb meer mensen ziek zien worden van de griepprik dan van de griep zelf. Daarnaast is de griepprik naar mijn mening de allergrootste oorzaak van die tsunami van Alzheimer vanwege al die aluminium verbindingen die er in zitten.
  Voor al diegenen die daar niets van snappen lees dan eens waarom we niet in aluminium pannen ons eten mogen bereiden.

  1. En dan te bedenken dat ze bij de ING flesjes water weggeven waar niet alleen Fluor in zit maar ook nog Aluminium!!!!?

 3. Ik doe al 20 jaar 6 gram vitamine C poeder in mijn sappie en heb dus dan ook al 20 jaar geen griep of verkoudheid gehad. Maar ja, het is niet patenteerbaar dus de grote farmaceutische bedrijven laten het links liggen want er valt toch niks mee te verdienen. Dus zij komen met regelmaat met nieuwe producten en met een goede reclame campagne en lobbyisten in de EU weten zij meer te bereiken dan met vitamine C. Vitamine C heeft geen bijwerkingen en die andere troep moet je maar afwachten wat je daarvan krijgt en je kan nooit teveel vitamine C innemen, hoogstens een lichte diarree en dan neem je een grammetje minder.

 4. Propaganda op het NOS-journaal: RIVM meldt dat er een dode te betreuren valt door mazelen..Het meisje was al een tijd ziek “en ze was niet gevaccineerd”. Haar dood het ‘gevolg van de mazelen’ of haar aanwezige ziektebeeld? Alsof vaccinaties beschermen tegen de ziekte en ondertussen niet de situatie nog erger maken (door de ziekte en andere ziekte feitelijk juist eerder uit te nodigen, los van het feit dat zelfs een infectie nog steeds gevaarlijk kan zijn als iemand echt ziek is). Gezondheid is ware immuniteit en vaccinaties zijn onwetenschappelijk, ineffectief en potentieel levensgevaarlijk (en dus eerder het probleem, ipv een ‘oplossing’). http://www.healingsoundmovement.com/file/56/de-grote-griep-pandemonium-de-ware-feiten-over-vaccinaties.pdf en zie: http://www.healingsoundmovement.com/file/58/de-leugen-regeert-de-grote-grieppropaganda-drs-j.-consemulder.pdf en http://www.healingsoundmovement.com/file/57/de-kwik-kwek-en-kwakzalverij-van-mexicaanse-griep-vaccinaties.pdf

  1. Kwamen de kinderen die overlijden aan de vaccinaties ook maar in het nieuws.

  2. Even niet al te cynisch (maar wel metaforisch, om de gemanipuleerde beeldvorming weer wat recht te trekken…): Stel je loopt ernstige schade op vanwege een omgevallen boom. Zou het RIVM dan ook adviseren dat er bescherming geboden zijn zijn als er gevaccineerd zou zijn!?

   Mijn excuses voor de vergelijking, maar hetzelfde zei dr Hans Moolenburgh die ik vandaag interviewde ook zo mooi toen hij de vaccinatie-leugen had ontmaskerd (ziektes liepen niet terug na de invoering van vaccins, maar juist daarvoor al vanwege een natuurlijk verloop…). Hij vergeleek de ‘valse trots’van het RIVM (lees Statistiek, Propaganda en andere Leugens…) over het ‘succes ‘van vaccineren om infectieziekte terug te dringen, als het verhaal van die olifant en muis die samen veel kabaal maakten, waarbij de muis tegen de olifant op merkt: “Wat stampen WE lekker, he?”…

   Maar als er doden na de vaccinatie (door de vaccinatie!) te betreuren zijn is Coutinho en het RIVM ineens…muis-stil!!! De Leugen Regeert lieve mensen…

  3. Uit mijn artikel ‘De Grote Griep Pandemonium’:

   “En tegen welke aansprakelijkheid moet de farmaceutische industrie beschermd worden eigenlijk? Als vaccinaties zo ‘veilig en effectief’ zijn, waarom moet de industrie dan beschermd worden met ‘diplomatieke onschendbaarheid’ na vaccinatieschade…? Misschien vanwege de vorige ‘varkensgriep pandemie’ van 1976, waarbij er maar een slachtoffer was door de griep, maar vele ernstige slachtoffers en doden vielen door de vaccinatie (met name het syndroom van Guillain-Barré)?” Zelfde tactiek, net als bij de griepepidemie van 1918, waar mensen niet stierven door de greip, maar de gevolgen van (longonsteking etc, waar destijds geen behandeling tegen was…)”

   Uit mijn artikel ‘De Leugen Regeert’:

   “Maar de belangenverstrengeling en de leugenachtige vaccinatie propaganda stopten niet bij dit tijdschrift helaas. Wederom interessante propaganda in de Telegraaf zaterdag 31 oktober http://www.telegraaf.nl/…/__Paniek_door_griepdoden__.html ) in het artikel ‘Paniek door griepdoden’ (alleen die titel al, ‘paniek bij griepdoden’ zou je elk jaar als kopje kunnen gebruiken, of ‘paniek bij verkeersslachtoffers’, of ‘paniek bij toename kanker, neurologische schade en auto-immuunziekten epidemie na vaccinaties’, maar dat terzijde). Ergens staat tussen neus en lippen vermeld ”Het RIVM stelt dat bij drie van de vier griepdoden van afgelopen week (weer!) sprake is van een onderliggend ziekteproces”…Net als in 1918 (met het verschil dat we nu wel alle benodigde goede hygiëne, sanitaire voorzieningen en beter voedsel en medische voorzieningen hebben dan destijds het geval was.) Ook in 1918 stierven de mensen niet aan de ‘griep’, maar eerder aan longontsteking en andere oorzaken als gevolg van de griep! Zo ook nu weer dus lijkt het. Zelfs “aantoonbaar sprake van griep” wordt vaak later weer teruggetrokken, maar dan nog blijken sterfgevallen alleen op te treden bij een andere ziekte die onderliggend al aanwezig is (of waarschijnlijk ongemerkt aanwezig was in het geval de overleden persoon in eerste instantie ‘gezond’ bleek te zijn.)

   Net zoals Coutinho de doden na pneumokokken vaccinatie ‘uitvoerig kan onderzoeken’ (zodat hij altijd kan melden later dat er geen aantoonbare relatie bleek te zijn met de vaccinatie, de dood kent nu eenmaal vele co-factoren…), is het natuurlijk eveneens zeer goed mogelijk dat een ‘gezond’ persoon vanaf het prille begin al een onderliggend –en onopgemerkt- ziektepatroon onder de leden had al voor de vaccinatie werd aangeboden. Elk jaar zijn er vele duizenden doden door de gewone griep (niemand die hier ophef over maakt overigens), vooral omdat slechte leefomstandigheden of al aanwezige ziekten het mogelijk maken dat een griep de ‘druppel’ is voor het al ongezonde lichaam en verzwakte immuunsysteem (wat extra verzwakt kan raken door juist de griepvaccinatie, net zoals de gewone griepprik extra gevoelig maakt voor de schadelijke effecten van de varkensgriepvaccinatie!). Ware immuniteit is natuurlijke gezondheid.”

 5. De kritiek van de reguliere industrie is altijd, dat de werkzame stof te gering is. In hun medicijnen zit zo overdadig veel ‘werkzame’ stof dat er een lijst van bijwerkingen bij moet. Kan me een bijsluiter herinneren van een slaapmiddel, waar één van de vele bijwerkingen was… Slapeloosheid.
  Dat medicijn zorgt dus, dat je er voorgoed aan vast zit! Kassa.

  Voor mij belangrijk is dat veel middelen al vele duizenden jaren dienst bewezen hebben. M.a.w. het is niet een jaar getest, maar levert al duizenden jaren bewijs.

 6. Sommige mensen geloven in Sinterklaas of de kersman andreen in Homeopathie. Tja wat kan ik daar tegenin brengen:

  Mensen het werkt niet, er is al zoveel onderzoek naar gedaan. Je kunt net zo goed glas water drinken

  1. In overleg met mijn/onze Pharmaciste, nemen mijn vrouw en ik al langer geen griep injectie meer, maar Influenzinium !
   En drinken veel water met citroen sap!

 7. Nog beter dan zelfs een homeopatische griepprik is zorgen dat je immuunsysteem optimaal is door het hele jaar door goed voor jezelf te zorgen en zorgt voor goede voeding, voldoende rust en ontspanning.
  Daar kan zelfs een homeopatische griepprik niet tegen op.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.