Advertentie

De ‘firma Monsanto’, ‘Dr. Frankenstein’, aangenaam..!


 

Bittere humor, maar de kern van de zaak: Hoe kun je 'eigenaar' zijn van 'voedselzaden'..? Het lijkt het enige doel van Monsanto, ondanks allerlei mooie, maar loze verhaaltjes. De onschadelijkheid van GMO is daarbij ook nog NOOIT bewezen!
Bittere humor, maar de kern van de zaak: Hoe kun je ‘eigenaar’ zijn van ‘voedselzaden’..? Het lijkt het enige doel van Monsanto, ondanks allerlei mooie, maar loze verhaaltjes. De onschadelijkheid van GMO is daarbij ook nog NOOIT bewezen!

Toen ik een jaar of 6 geleden bij een presentatie was van Désirée Röver, over de ontwikkelingen in de wereld, met name op het gebied van vaccinaties, kwam ik wel veel bekende zaken tegen. Maar toen Désirée even later sprak over de ‘firma Monsanto’ in termen van ‘Mount Satan’, vond ik dat stevig en vooral nogal overdreven.. Want wat zou dit bedrijf nu voor ‘kwaads’ op het geweten hebben, om een dergelijke kwalificatie opgespeld te krijgen.. Was Désirée wel helemaal lekker bij haar hoofd.. Zag ze geen spoken..? Dat ging eerlijk gezegd een beetje door mijn hoofd..

Wel, als jij een regelmatige bezoeker van deze site bent, zul jij ongetwijfeld regelmatig ‘struikelen’ over de strapatzen van de ‘firma Mount Satan’ eh ‘Monsanto’.. Ik moet toegeven, dat het beeld dat Désirée schetste, nog maar geneuzel was in vergeleking met wat we op dit moment overal ter wereld meemaken, op het gebied Genetisch Gemanipuleerde Organismen. We spreken over regelrechte fraude, manipulatie, leugens, infiltratie en vooral vernietiging door de ‘firma Monsanto’ (zo zeg ik het wel goed geloof ik..)

Hieronder opnieuw, na ons artikel over RoundUp’ van eergisteren pas (Pfff…), een verhaal over de zegeningen van de producten, de gepatenteerde producten, van de ‘firma Monsanto‘..  Waar het over gaat dit keer..? Nou, dat boeren er last van krijgen, stevige last, van die GMO’s.. Boeren met een goed hart voor de zaak, biologische boeren; dáár gaat het over.
Tja, wie krijgt er niet mee te maken, met die maatschappelijke kankers, die op conto geschreven kunnen worden van de ‘firma Monsanto’ ..  De intelligentie die áchter dit bedrijf zit, die achter de daden van deze fraude, manipulatie, leugens, infiltratie en vooral vernietiging schuilgaat, is niet alleen harteloos, maar gaat letterlijk over lijken!! We vragen ons dan ook regelmatig af, juist ómdat het zo in de gaten loopt, of deze ‘firma Monsanto’ wellicht uit is op al die lijken…! Want als normaal bedrijf moet je deze rotzooi rondom je naam en faam toch niet willen..?!

boerenbusiness dailyWanneer je het ene ná het andere bericht krijgt over genetische afwijkingen, veroorzaakt door ‘RoundUp’, dan stop je als bedrijf toch met productie, tot ‘onschadelijkheid’ is bewezen..?
Deze genetische afwijkingen worden geconstateerd onder invloed van glyphosate, hét hoofdbestanddeel van ‘RoundUp’, Monsanto’s tovermiddel om ‘onkruid’ te vernietigen. Deze afwijkingen veroorzaakt door dit glyphosaat op het menselijk, dierlijk en plantaardig lichaam, stellen ons de vraag, waar we mee bezig zijn..?

En hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat vooral de reguliere pers, gewoon zit te slapen en haar ‘business-as-usual’ maar blijft uitvoeren.. Mogen we even een voorbeeld geven?

There is no business, as ‘Boerenbusiness’..
Wij hebben onlangs contact opgenomen, met de redactie van de agrarische site ‘Boerenbusiness’. De nieuwsbrief van deze site (afbeelding), rolt
bijna dagelijks over ons scherm en vertelt wat over deze boeren wereld. ‘Om op de hoogte te blijven’, denken we dan.

Maar vooralsnog mochten we NIETS vinden op de site, noch in de nieuwsbrieven, over de schade van GMO-gewassen en -zaden, anders dat er ‘meegezongen’ werd met de Monsanto-wolven in het bos: ‘GMO is wettelijk goedgekeurd? GMO is een zegening voor de mens?’..  Na een mailwisseling, om deze redactie te wijzen op de vele, vele onderzoeken die de verwoestend-negatieve kanten van de GMO-industrie laten zien, kwamen we van een koude kermis thuis. Geen verbinding, geen contact.. We citeren graag uit de reactie van hoofdredacteur Eric de Lijster:

“We hebben uw mail en uw input besproken en besloten dit in ons achterhoofd te houden, maar hier vooralsnog geen publicitaire actie op te ondernemen. Boerenbusiness.nl richt zich specifiek op marktinformatie en financieel-economische informatie uit de agribusiness met als doelgroep de professionele agrarische ondernemers in Nederland. Ons werk, verzorgd door een compacte redactie, bestaat vooral uit het vergaren en analyseren van markt- en prijsinformatie, inclusief het agrarisch nieuws wat direct de ondernemer in de portemonnee raakt of van invloed is op zijn bedrijfsvoering.

Het concern Monsanto staat al geruime tijd ter discussie. Wij kennen de protesten, de studies, de pro’s en contra’s in met name de Amerikaanse landbouw. In mijn beleving voegen uw publicaties dan weinig toe aan de huidige toon van de discussie die voor onze doelgroep relevant is. Tegenover elke wetenschappelijke publicatie voor, zijn er ook weer voldoende wetenschappelijke meningen die het tegendeel kunnen bewijzen. Al vroeg hebben we besloten dat het volgen van deze discussie voor ons, deels door tijd/capaciteit en deels door prioriteit door onze redactionele formule, geen corebusiness is. Tenzij het de Nederlandse agrarische ondernemers direct in hun bedrijfsvoering beïnvloed of kan beïnvloeden.”

Tja, na het lezen van deze antwoord-mail, konden wij alleen maar constateren, na observatie van onze situatie, dat onze broek ver tot onder de knieën was afgezakt.. Dus we laten we het daar dan maar weer bij.. Maar we berichten er jou wel over als je het niet erg vindt.. We gaan weer over tot de orde van de dag en melden je het onderstaande bericht. Over de normale, natuurlijke landbouw, de biologische landbouw, die niet ‘speciaal’ is, maar normaal! De normale landbouw dus, die in de hoek wordt gedreven door het gespuis en de manipulaties van de ‘firma Mount Satan’…

Juist, over deze ‘firma Mount Satan’, eh Monsanto gaat wéééér een bericht hier op de site.. Omdat het kennelijk noodzakelijk is. (Overigens, mocht je bij de hoofdredacteur van ‘Boerenbusiness’ iets aan de achterzijde over zijn kraag zien steken, dan is het kennelijk ‘onze mail en input’.., wat die daar in het achterhoofd houdt..!)

* * *

x

Het lijkt er steeds meer op dat de werkelijkheid deze karikaturale plaatjes inhaalt..! Wetenschappers luiden steeds vaker de noodklok omtrent gezondheidsrisico's die het gebruik van GMO-zaden met zich meebrengt.
Het lijkt er steeds meer op dat de werkelijkheid deze karikaturale plaatjes inhaalt..! Wetenschappers luiden steeds vaker de noodklok omtrent gezondheidsrisico’s die het gebruik van GMO-zaden met zich meebrengt. Maar dat nu GMO-gewassen en -zaden ook biologische landbouw indirect de nek omdraaien, is werkelijk verwoestend..!

x

VS-boeren melden:
x

‘Grootschalige vervuiling door GMO’s’

x

2014 © WantToKnow.nl/.be

x

Uit onderzoek blijkt dat een derde van de biologische boeren in de Verenigde Staten problemen ondervindt met genetisch gemanipuleerde organismen (GMO’s) in de omgeving. Bij meer dan helft werd graan geweigerd, vanwege besmetting met genetisch gemanipuleerde varianten. Van de Amerikaanse boeren die meededen aan het onderzoek, uitgevoerd door Food & Water Watch, een organisatie van biologische boeren, zei meer dan 80 procent zich zorgen te maken over de gevolgen van GGO’s voor hun bedrijf. Ongeveer 60% zei dat ze zich zelfs ‘grote zorgen’ maken…!

organic farmers pay the priceHet Amerikaanse ministerie van Landbouw concludeerde twee jaar geleden dat er onvoldoende onderzoeksgegevens waren om te kunnen constateren op welke schaal besmetting plaatsvindt. Daarom was het ook niet mogelijk de kosten van besmettingsschade voor boeren die traditionele gewassen verbouwen goed in te schatten, klonk het. De nieuwe studie wil dat hiaat gaan opvullen.

“Het ministerie zegt niet over de juiste informatie te beschikken, maar het had er alleen maar om hoeven te vragen”, zegt Oren Holle, een boer uit Kansas en voorzitter van de landbouwerscoöperatie Organic Farmers’ Agency for Relationship Marketing (OFARM), de organisatie die bijdroeg aan het onderzoek. Volgens Holle is de regelgeving voor GGO’s niet in orde en gedraagt het ministerie zich ‘uitermate laks’. “Wij vermoeden dat dat te maken heeft met de excessieve invloed van de biotechindustrie in de politieke wereld.”

Verantwoordelijkheid
De teelt van genetisch gemanipuleerde gewassen is de afgelopen twintig jaar exponentieel toegenomen in de wereld, maar nergens zo snel als in de VS. In het midden van de jaren negentig kwam nog slechts 1% van de maïs en 7% van de sojabonen in de VS uit GMO-zaden. Vorig jaar was dat gestegen tot 90% bij beide gewassen..!

De daden van Monsanto en haar collega's passen naadloos in dit verhaal. Monsanto's doel is niets minder dan het controlleren van de volledige voedselketen.
De daden van Monsanto en haar collega’s passen naadloos in dit verhaal. Monsanto’s doel is niets minder dan het controleren van de volledige voedselketen en daarmee ook het aanbod. Concurrentie wordt kapot gemaakt op deze geraffineerde manier, gebaseerd op de ridicule patenten-op-leven, die de GMO-cowboys hebben toegekend gekregen..

Bijna de helft van de bevraagde boeren zegt niet te geloven dat GMO’s en traditionele gewassen probleemloos naast elkaar kunnen bestaan. Meer dan twee derde vindt dat voorzichtigheid en ‘eerlijk beheer’ niet voldoende is om besmetting te voorkomen. En hoewel steeds meer rapporten wijzen op besmetting van traditionele gewassen, richt de strategie van de overheid zich nog steeds op het stimuleren van goede communicatie tussen boeren onderling en ‘good stewardship’, het ethisch verantwoord beheer en gebruik van grondstoffen.

Traditionele boeren zeggen echter dat deze praktijk ertoe leidt dat ze veel tijd en geld moeten investeren in het beschermen van hun gewassen. De boeren die gemanipuleerde gewassen verbouwen, zouden nauwelijks verplicht worden om hier verantwoordelijkheid voor te nemen. Het rapport stelt dat er naast  het regelmatig testen en invoeren van certificaten een bufferzone moet worden ingesteld om besmetting te voorkomen. Volgens het onderzoek betekent het in stand houden van die bufferzone een verlies aan inkomsten tussen US$ 2500 en 20.000 per jaar..!

Steeds meer verzet
Oren Holle zegt dat de stem van biologische boeren en andere boeren die niet met GMO’s werken, de laatste tijd beter gehoord wordt omdat consumenten niet erg enthousiast zijn over GMO’s. De afgelopen jaren werden er diverse pogingen ondernomen om producten waarin dergelijke gewassen verwerkt zijn, te labelen of verbieden.

GMO zalmGenetische gemanipuleerde vis..
Maar er is gelukkig, tot slot, ook een andere ontwikkeling aan de gang. De consument en in diens kielzog, de detailhandel, pikken het niet langer..

Gisteren kondigden de twee grootste kruideniersketens in de VS aan om geen genetische gemanipuleerde zalm te zullen verkopen. En zo’n 9000 andere winkels hebben ook aangegeven de zalm te weigeren. In de VS wordt momenteel gesproken over het toelaten van deze vis. Er zijn nog zo’n 35 andere soorten genetisch gewijzigde vissen in ontwikkeling“, zei de milieuorganisatie Friends of the Earth. Die hoopt dat het besluit om de zalm niet te verkopen, een precedent zal scheppen. Zo kan in de toekomst worden voorkomen dat andere genetisch gewijzigde vis- en dierlijke producten op de consumentenmarkt terechtkomen.

Externe link:

Organic Farmers Pay the Price for Contamination

 

13 gedachten over “De ‘firma Monsanto’, ‘Dr. Frankenstein’, aangenaam..!

  1. sjeeezzzz super dat die dj Giel kennelijk Nu klaar wakker fulmineert tegen de aspartaam en E-nummer sjjjittt van Unilever en consorten, een voedingscentrum dat het opneemt Voor de E-nummers, en recent gaat afgeven op de opmars van superfoods, daar kan Giel met de kop niet bij, terecht, bij deze stijgt deze dj ineens een 8 kilometer in mijn Achting!! en dan te bedenken dat Giel een aantal jaar terug, tussen de nummertjes door, nog tevreden aan een Colaatje lurkte… ik vond hem er de laatste tijd al zo opvallend gezond uit zien..

  2. Tof van die Giel, ik hoop dat dit voor veel luisteraars een eyeopener was.

  1. Hoi Cozmic, wat een trieste film. Hopelijk is de situatie daar nu verbeterd. Weet je, dat sommige mensen echt denken dat als ze geen vlees zouden eten, dat ze dan ziek zouden worden van tekort aan voedingsstoffen….. 🙁

 1. Nu bij ons tot nu toe zoveel mogelijk GMO geweerd wordt, in het bijzonder mais en soja voor menselijke consumptie, vraag ik mij af of dit ook geldt voor vissoorten

 2. Afschuwelijk, mijn man had Parkinson opgelopen door round up
  Ik heb het proces meegemaakt.
  Ik eet alleen biologisch
  Hoe ze deze Monsante deze Frankenstein nog laten rondlopen, voor sommige mensen is het een ware nachtmerry
  Ik kan me voorstellen, dat boeren, te goedertrouw zijn geweest, wie kan zoiets afschuwelijks geloven
  En waarom overkomt deze Monsante niets, ??? zoals Tesla die vermoord werd en dat geloof ik ook van Pim Fortuin, want wat waren ze bang voor hun baantje

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.