Advertentie

Monsanto-personeel weert GMO-voedsel!


x

Geen GMO-levensmiddelen in kantine Monsanto!?

Bron: The Independent

x

Waarschijnlijk is dit het embleem van de bedrijfskantine..?

Monsanto, ’s werelds grootste promotor van genetisch gemodificeerde levensmiddelen, lijkt tegenstrijdig bezig te zijn. In de eigen personeelskantine zijn genetisch gemodificeerde producten namelijk verboden.

In de kantine van de firma in High Wycombe (Buckinghamshire) worden enkel GGO-vrije maaltijden geserveerd, dat meldt Friends of the Earth. In een verklaring zegt Sutcliffe Catering dat het besloten heeft om ‘voor zover mogelijk alle producten die genetisch gemodificeerde soja en maïs bevatten uit het restaurant te verwijderen’. “We hebben deze stappen genomen om ervoor te zorgen dat u als klant kunt vertrouwen op het voedsel dat we aanbieden.”

Monsanto heeft dit bevestigd. “Ja dit is inderdaad zo, en het is omdat we geloven in een vrije keuze”, licht woordvoerder Tony Coombes toe. Toch eten de medewerkers volgens hem maar al te graag GGO-voedsel. “In ons restaurant hangt een bord met de mededeling dat sommige producten sporen van GGO’s kunnen bevatten. Omdat de medewerkers graag voedsel eten dat besproeid is met minder chemicaliën.”

Monsanto zegt dat door hen ontwikkelde gewassen minder behoefte hebben aan chemische gewasbeschermingsmiddelen. Adrian Bebb, campagnevoerder van Friends of the Earth’s zegt: “Het publiek heeft haar bezorgdheid over genetisch gemodificeerde ingrediënten al heel duidelijk laten blijken, en nu blijkt zelfs dat de eigen catering van Monsanto geen vertrouwen in deze nieuwe technologie heeft.”

 

17 gedachten over “Monsanto-personeel weert GMO-voedsel!

  1. Zullen we gaatjes gaan boren ? Laat die drek over de hele winkelvloer stromen .

  2. zet een zootje flessen in je karretje , prik een gat in de bodem en laat je karretje staan . Landelijke PRIKACTIE 🙂

  3. @Cozmic – draag je wel een gasmasker, of zou dat teveel opvallen?

  4. Mascotte ,
   ik heb even creatief nagedacht 😉
   Gewoon een plankje met uitstekende spijkers in je mandje leggen , daarna de roundup flessen op de spijkers drukken en het mandje ergens achterlaten , innocent&sweet 😆

  5. Wel het karretje ten midden van al die mooie Botanische Genetisch Gemanupileerde en Gemodificeerde Tuin/Kamer Plantjes zetten om de volgende dag te zien wat, nep was en wat echt was…

   Next Sollution…

  6. Wat echt is gaat dan dood , das nou ook weer nie de bedoelink .

  7. @ Cozmic, ik weet nog wél een mooie plaats waar je kan komen boren!!

  8. Hoogst opmerkelijk te noemen:
   “Roundup Evolution is toegelaten tot 1 juli 2012, parallel met andere glyfosaatformuleringen. In theorie moet de Europese registratie geëvalueerd zijn voor de expiratiedatum van 30 juni 2012. Dit geldt niet alleen voor glyfosaat maar voor een hele reeks actieve ingrediënten en staat los met het specifieke gebruik op verhardingen. Wegens de hoge werkdruk bij de Europese registratiecommissie zal deze deadline hoogstwaarschijnlijk niet gehaald worden. Momenteel is sprake van een werkachterstand van ongeveer twee jaar. Naar verluid zullen er door de Europese Unie maatregelen genomen worden om nationale erkenningen te verlengen tot de EU evaluatie uitgevoerd is. Een verordening zal hier naar verwachting nader op ingaan. De uitwerking van specifieke maatregelen zal vervolgens nog een tijd op zich laten wachten. Hoogstwaarschijnlijk zal de toelating van Round-up Evolution dus in ieder geval tot 1 juli 2014 verlengt worden.”

 1. Monsanto-song;

  Dag vogels…
  dag bloemen…
  dag……………!!

  Laten we bovenstaande voor wezen door
  monsanto en consorten per direct te sluiten!!

 2. HITLER WAS DESTIJDS ERG
  MONSANTO DOET HET HEIMELIJK DUNNETJES OVER
  MIDDELS ROUNDUP EN DERGELIJKE
  BARRE SLOPENDE ZIEKTES VOLGEN…
  EN WIJ BLA BLA BLA/WACHTEN ONZE BEURT AF?!

  WEG MET MONSANTO OF
  WEG MET DE MENSHEID?!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.