Advertentie

Het verborgen GMO-gen in gewassen: ‘GeneVI’…!!


monsanto-s-gmo-corn-threatens

x

Er zit een verborgen gen, ‘GeneVI’, in GMO-gewassen…!!

Bron: Independent Scientific News (HIER)
2013 © Anthony Gucciardi (Natural News)
2013 © vertaling Guido Jonkers voor WantToKnow.nl/.be

x

Opnieuw verontrustende informatie over de überhaupt ter discussie staande genetische gemanipuleerde voedselzaden. Opnieuw ook een extra reden om de gezondheidsverwoestende, genetisch gemanipuleerde organismes te vermijden als consument. En deze reden kan weleens de meest verontrustende zijn, sinds de introductie van GMO-gewassen.
We weten inmiddels dat de consumptie van genetische gemanipuleerd voedsel wordt gelinkt aan serieuze gezondheidsbedreigingen en in dit kader komen aan de lopende band nieuwe en vooral verontrustende onderzoeksresultaten in het nieuws. Maar het raadsel dat zich nu presenteert in het kader van de genetische structuur van GMO-gewassen, gaat over een verborgen viraal gen, diep verborgen in die genetische structuur van deze GMO-zaden en -gewassen..!

Bittere humor, maar de kern van de zaak: Hoe kun je 'eigenaar' zijn van 'voedselzaden'..? Het lijkt het enige doel van Monsanto, ondanks allerlei mooie, maar loze verhaaltjes. De onschadelijkheid van GMO is daarbij ook nog NOOIT bewezen!
Bittere humor, maar de kern van de zaak: Hoe kun je ‘eigenaar’ zijn van ‘voedselzaden’..? Het lijkt het enige doel van Monsanto, ondanks allerlei mooie, maar loze verhaaltjes. De onschadelijkheid van GMO is daarbij ook nog NOOIT bewezen! En het blijkt dat Monsanto en andere GMO-industriëlen daar ook écht geen boodschap aan hebben..!

Jarenlang worden GMO-gewassen al bewust en onbewust geconsumeerd over de hele wereld. GMO-soja is de basis van veevoer over de hele globe en Monsanto, één van de grootste producenten en patenthouders van GMO-zaden, claimt in de VS dat hun ‘Frankenfood’, zoals het door critici wordt bestempeld, volledig veilig is. Beweringen die worden gedaan, zónder dat er ook maar enige onderbouwing wordt gegeven aan deze veiligheidsclaims, zónder initiële testprogramma’s en met de ernstige bezwaren van veel wetenschappers over de ingebouwde gevaren van genetisch gemanipuleerd voedsel. Een van die gevaren, waar niet over gesproken is tot op heden, werd geopenbaard in een veiligheidsrapport van de Europese waakhond European Food Safety Authority (EFSA).

Nog een vuil geheim van Monsanto
In dit EFSA-rapport, dat je HIER online kunt inzien, lees je in wetenschappelijke bewoordingen, dat onderzoekers een voorheen onbekend viraal gen hebben gevonden, dat inmiddels bekend is als ‘Gene VI’. Wat daarbij bijzonder verontrustend is, is dat dit kwaadaardige gen gevonden is in de meest prominente GMO-oogsten en in ca. 63% van de GMO-zaden die goedbevonden zijn voor agrarische gebruik. (54 van de 86 om exact te zijn). Eén van de eigenschappen van dit gen is, dat het in staat is de biologische functies van levende organismen te verstoren..! Populaire GMO-gewassen, zoals ‘RoundUp-ready’-sojabonen, NK603 en Mon810-maïs, dit gen bevatten dat dus fysieke mutaties kan triggeren. Hierbij is het relevant te vermelden, dat de NK603-maïssoort, onlangs werd gelinkt aan de ontwikkeling van enorme kankergezwellen in ratten.

Volgens de site van Independent Science News, bevat het gen ‘Gene VI’ ook eigenschappen, die het RNA in levend weefsel kan stilleggen.. Zoals je waarschijnlijk weet, is het RNA aangewezen door wetenschappers als de vitale sleutel binnen de menselijke celkern, om de genen in leven weefsel goed en efficient te laten functioneren. Maar veel belangrijker en in relatie gebracht tot planten en andere levende organismen, is het RNA ook een defensie-mechanisme, dat planten en dieren in staat stelt om virussen te bestrijden en er zich tegen te verweren. Maar veel virussen hebben in hún celkern genen ontwikkeld, die hén weer in staat stelt om deze defensie-mechanismes uit te schakelen..! Volgens het artikel in ‘Independent Science News’ is dit ‘Gene VI’ nu precies een dergelijk gen..!

De kennis die er is over de eigenschappen van het ‘Gene VI’-gen, werd ook in het EFSA-rapport genoemd:

 1. Het Gene VI gen helpt om virusdeeltjes bij elkaar te brengen.
 2. Het gen dringt het natuurlijke defensiemechanisme binnen van het cellulaire systeem van een levend lichaam (Of dit nu een plant, dier of een mens is..!)
 3. Het gen is in staat om eiwitten te laten produceren in levende lichamen, die potentieel uiterst problematisch zijn.
 4. Het gen maakt planten vatbaar voor bacteriële pathogenen.

monsanto1Het is duidelijk dat elk van deze effecten uitgebreid en intensief dient te worden onderzocht, vóórdat een GMO-gewas op de markt kan komen.. Maar omdat de gewassen al op de martk zijn, DIENEN ZE VAN DE MARKT TE VERDWIJNEN.. En pas weer toegelaten te worden, wanneer gebleken is, dat van de genoemde eigenschappen van het ‘Gene VI’, GEEN ENKELE schade aanricht. En dan hebben we het alleen nog maar over ziektes en aandoeningen, waarvan we ons bewust zijn. Want wat is GMO nou eigenlijk anders dan een commerciële manier om monopoly te verwerven via patent op levend materiaal..? Gezien deze commerciële belangen is het niet waarschijnlijk dat het de GMO-industrielen, zoals Monsanto, er iets aan gelegen is, te zorgen voor voedselveiligheid, noch bescherming van de natuurlijke habitat op Aarde.

En hoe Monsanto werkelijk denkt over deze veiligheid, kunnen we afleiden uit dit statement van Philip Angell, Monsanto’s director of corporate communications, in het artikel ‘Playing God in the Garden’ in het New York Times Magazine van 25 October 1998.

“Monsanto should not have to vouchsafe the safety of biotech food.
Our interest is in selling as much of it as possible.
Assuring its safety is the FDA’s job.”
[The FDA is the US government’s Food and Drug Administration, responsible for food safety]

 “Het is niet aan Monsanto om veiligheid van biotech voedsel te garanderen.
Het is voor ons van belang om zoveel mogelijk te verkopen als we kunnen.
De veiligheid garanderen is de taak van de voedsel- en warenautoriteiten, bijvoorbeeld de FDA in de VS.”

Tot slot
genetically-modified-cornEen nieuw voorbeeld van een ernstige constatering van het feit dat Monsanto (of elke andere biotech-firma) er iets aan gelegen is, de volksgezondheid te dienen. Ze lijken opnieuw weg te komen met een ernstig vergrijp tegen de burgers van deze wereld. Het is zeer waarschijnlijk dat er door de VS-regering opnieuw een hand boven het Monsanto-hoofd gehouden zal gaan worden.. Maar deze ontwikkeling, inzake het ‘Gene VI’ lijkt de rest van de wereldopinie te gaan beïnvloeden. Dat zal een steun zijn van landen, die al uiterst kritisch staan tegenover GMO-zaden en -gewassen..

Zoals Rusland, Polen, Hongarije, Peru en Frankrijk. Zij komen in het geweer tegen vooral de vanzelfsprekendheid waarmee alles wat Monsanto verspreid, voor zoete koek wordt aangenomen.. Rusland is het land dat al GMO-maïszaden afweer, nadat bekend was geworden uit wetenschappelijk onderzoek, dat bij laboratoriumratten enorme tumoren werden geconstateerd bij vooral die dieren die uitsluitend GMO-maïs te eten hadden gekregen..

Wanneer is het voor regeringen, die de volksgezondheid als HOOGSTE prioriteit op hun agenda zouden moeten hebben staan, nou eens genoeg en niet vanzelfsprekend, dat de GMO-industrie met egards wordt behandeld, waar ze feitelijk een ban opgelegd zouden moeten krijgen, voor het verder verspreiden van hun genetische rommel aan vooral de voedselketen….
x

* * *
x

Auteur Anthony Gucciardi is een gevestigd onderzoeksjournalist, wiens artikelen verschijnen op top nieuwssites en door miljoenen mensen wereldwijd worden en zijn gelezen. Zijn artikelen verschijnen vooral op top gezondheidssites en politieke websites, zoals Reuters, Yahoo News, MSNBC en Bloomberg. Anthony is ook mede-oprichter van ‘Natural Attitude’. Dit is een leidend bedrijf, dat zich bezig houdt met het ontwikkelen van super-hoge-kwaliteits ‘Spagyric’. Dit zijn natuurlijke medicijnen, die versterkt zijn o.b.v. alchemistische processen (zoals biologisch-dynamische groei).

 

 

24 gedachten over “Het verborgen GMO-gen in gewassen: ‘GeneVI’…!!

 1. Het lijkt er erg veel op dat binnen afzienbare tijd de wereldbevolking gedecimeerd gaat worden. Dus niet alleen door vaccinatie en sterilisatie, maar door een totale oorlog tegen het “Menselijk Ras”.
  Er zijn gewoon verschillende programma’s opgestart, waardoor de oorzaak van de catastrofe niet te achterhalen is.
  Het UMCG kwam met een persbericht naar buiten, dat binnen 20 jaar er een toename van het aantal kankerpatiënten zou zijn met 80%.

 2. Lees en huiver: Gretha Muller, 7 januari, 2013 at 21:45
  “Ha die van Puffelen,

  Het zit wel even wat ingewikkelder in elkaar, zoals ze het voor hebben kan je het praten nog wel eens overgaan.

  Dat alleen al in de EU de doodstraf weer is ingevoerd zegt toch volgens mij al genoeg, er is niet zo heel veel verschil met 1929 er hoeft maar een of andere idioot op te gaan staan waar velen achter aan gaan lopen als het ons slechter gaat en we maken mekaar als Europeanen af dat is de bedoeling.
  Elk land is een proefveld nu zijn de Zwitsers weer aan de beurt, maar die weren zich tenminste nog: REFERENDUM GEGEN DAS REVIDIERTE EPIDEMIENGESETZ

  http://www.politaia.org/umwelt-und-gesundheit/impfen/schweiz-referendum-gegen-das-revidierte-epidemiengesetz/

  De slimme Hollanders denken dat ze er genadig van afkomen, hoeveel vergiftigd tuinhout staat er niet in Nederland?
  De heer van Rooij heeft jullie jaren lang gewaarschuwd en moet zelf vluchten, dan maar allemaal aan de chemo, ik ben wel een beetje hard, maar het is zo!

  Groetjes Gretha.

  Uit: http://www.klokkenluideronline.is/artikel/21636/aangifte-yehudi-en-matt-tegen-micha:

 3. ja en wat doen wij eraan ??VforVENDETTA?? niet,s alleen maar lullen en veel schrijven en voor de rest zijn wij niet thuis want het is te koud buiten .maar hier heerst een hardere aanpak hoor geen eentje met lose woorden .maar zo eentje wat ze vroeger ook deden met de rekel en de zeis er op uit n etzolang ?dat de boosdoeners verdreven zijn of achter slot en grendel gezet zijn zonder de kans dat zij ooit de vrijheid weer zullen beleven !en dat wij de wereld weer kunnen op bouwen naar inzicht zo de natuur betaamd .zo wil ook ik leven. zonder vergiffen die de mensheid uit roeit .

  1. Garriet,
   “ja en wat doen wij eraan ??VforVENDETTA?? niet,s alleen maar lullen en veel schrijven en voor de rest zijn wij niet thuis”.
   Ik geloof dat je je hier wel heel erg vergist!

 4. Hoe lang accepteren wij dit nog? En heeft de Codex Allimentarius hier iets mee te maken?
  Het is wachten tot er een grote ramp gebeurt voor mensen, dieren en natuur.
  Het is één minuut voor twaalf.

 5. Wat kunnen wij als consument doen? Wie industrieel geproduceerd voedsel verkoopt links laten liggen, tiens!
  De voedingssjacheraars daar raken waar het zeer doet : in hun portemonnee.
  Enkel kleinschalig geteelde bio-voeding kopen. Bio-voeding in de grote supermarkten is doorgaans van mindere kwaliteit.
  ZDF zendt dinsdag om 20.15 u de docu “Wie gut ist Billig-Bio?” uit over de kwaliteit van biologische producten uit de supermarkt.
  Wie over een plekje grond beschikt kan zelf gaan telen en zelf kippen houden, al dan niet in buurtschap.
  Ik ben zelf enkele jaren zoet geweest met zoeken en uitproberen en denk dat ik nu eindelijk kan zeggen dat ik mijn kwaliteitsleveranciers gevonden heb. Mijn natuurslager biedt nooit helemaal hetzelfde aan, om de eenvoudige reden dat hij bij coöperatieve veehouders in de Ardennen koopt die enkel slachtrijpe dieren (bio kweek) verkopen. Hun gevogelte heeft een vrije loop van 100 stuks per hectare.
  Dezelfde kwaliteitsnormen gelden ook voor de kleine winkelketen (Origin’O) waar ik al mijn andere boodschappen doe.
  Het eten is zoveel lekkerder! Ik proef de smaken uit mijn kindertijd weer!

  1. Dag, mag ik a.U.Bvragen de adressen van de veilig Bio lereanciers, Ik Heb een dochterje van 6 en ben enorm bezorg. Hartelijk bedankt.

 6. Kan iemand mij vertellen of er in onze Hollandse voedselketen deze stoffen, zaden en groenten verkocht worden? Bijvoorbeeld, die gemanipuleerde sojabonen in een product zoals Ketjap?

  1. Henny,

   Je struikelt in de gewone supermarkt over producten met gemanipuleerde sojabonen. Heel veel voedingstoffen is mee gemanipuleerd!

  2. Beste Henny, onderstaande lijst is een onderdeel van mijn boodschappenlijstje 🙁 🙁

   E 100 Curcumine Groen
   E 101 Riboflavine (Riboflavine-5′-Fosfaat) Groen
   E 101 Riboflavine-5′-Fosfaat (Riboflavine) Groen
   E 102 Tartrazine Rood Echt Vermijden
   E 104 Chinolinegeel Rood Echt Vermijden
   E 107 Geel 2G Rood
   E 110 Zonnegeel FCF Rood
   E 1100 Amylase Oranje
   E 1103 Invertase Groen
   E 1105 Lysozym Rood
   E 120 Cochenille Rood Niet Geschikt voor Kinderen
   E 1200 Polydextrose Oranje Pas Op
   E 1201 Polyvinylpyrrolidon Rood Echt Vermijden
   E 1202 Onoplosbaar Polyvinylpyrrolidon Rood Echt Vermijden
   E 122 Azorubine (Karmozijnrood) Rood Echt Vermijden
   E 122 Karmozijnrood (Azorubine) Rood Echt Vermijden
   E 123 Amaranth Rood
   E 124 Ponceau 4R Rood
   E 127 Erythrosine Rood
   E 128 Rood 2G Rood
   E 129 Allura Rood AC Rood
   E 131 Patentblauw V Rood
   E 132 Indigokarmijn (Indigotine) Rood
   E 132 Indigotine (Indigokarmijn) Rood Echt Vermijden
   E 133 Briljantblauw FCF Rood
   E 140 Chlorophyle Groen
   E 1404 Geoxideerd Zetmeel Oranje Pas Op
   E 141 Kopercomplexen Oranje Pas Op
   E 1410 Monozetmeelfosfaat Oranje Pas Op
   E 1412 Dizetmeelfosfaten Oranje Pas Op
   E 1413 Gefosfateerde Dizetmeelfosfaat Oranje Pas Op
   E 1414 Geacetyleerd Dizetmeelfosfaat Oranje Pas Op
   E 142 Briljantzuurgroen BS (Lissaminegroen) Rood
   E 142 Lissaminegroen (Briljantzuurgroen BS) Rood
   E 1420 Zetmeellacetaat Oranje Pas Op
   E 1422 Geacetyleerd Dizetmeeladipaat Oranje Pas Op
   E 1440 Hydroxypropylzetmeel Oranje Pas Op
   E 1442 Hydroxypropyldizetmeelfosfaat Oranje Pas Op
   E 1450 Zetmeelnatriumoctenylsuccinaat Oranje Pas Op
   E 1451 Geacetyleerd Geoxideerd Zetmeel Oranje Pas Op
   E 1505 Triethylcitraat Oranje Pas Op
   E 150a Karamel Oranje
   E 150b Alkalisulfiet Karamel Oranje
   E 150c Ammonia Oranje
   E 150d Sulfietammonia Oranje
   E 151 Briljantzwart BN (Zwart PN) Rood Echt Vermijden
   E 151 Zwart PN (Briljantzwart BN) Rood Echt Vermijden
   E 1517 Diacetin Oranje Pas Op
   E 1518 Glycerol Tri-Acetaat Oranje Pas Op
   E 1519 Benzylalcohol Oranje Pas Op
   E 1520 Propyleenglycol Rood Echt Vermijden
   E 153 Medicinale Plantaardige Koolstof Oranje
   E 154 Bruin FK Rood
   E 155 Bruin HT Rood
   E 160a Caroteen (Carotenoïdes) Oranje
   E 160a Carotenoïdes (Caroteen) Oranje
   E 160b Annato (Bixine) Oranje
   E 160b Bixine (Annato) Oranje
   E 160b Norbixine Oranje
   E 160c Paprika Extract Groen
   E 160d Lycopeen Oranje
   E 160e Beta-Apo-8-Carotenal Groen
   E 160f Ethylester Groen
   E 161 Xantophyllen Groen
   E 161a Flavoxanthine Oranje Weinig Informatie
   E 161b Luteine Oranje Pas Op
   E 161c Kryptoxanthine Oranje Weinig Informatie
   E 161g Canthaxanthine Rood Echt Vermijden
   E 162 Betanine (Bietenrood) Groen
   E 162 Bietenrood (Betanine) Groen
   E 163 Anthocyaninen Groen
   E 170 Calciumcarbonaat Groen Gemaakt uit Kalk
   E 171 Titaanbioxide (Titanium Dioxide) Oranje
   E 171 Titanium Dioxide (Titaanbioxide) Oranje
   E 172 IJzerhydroxiden (IJzeroxiden) Groen
   E 172 IJzeroxiden (IJzerhydroxiden) Groen
   E 173 Aluminium Rood
   E 174 Zilver Rood Echt Vermijden
   E 175 Gold Rood Echt Vermijden
   E 180 Rubis Pigment Rood Echt Vermijden
   E 200 Sorbinezuur Rood Echt Vermijden
   E 201 Natriumsorbaat Rood
   E 202 Kaliumsorbaat Rood
   E 203 Calciumsorbaat Rood
   E 210 Benzoeenzuur Rood Echt Vermijden
   E 211 Natriumbenzoaat Rood Echt Vermijden
   E 212 Kaliumbenzoaat Rood Echt Vermijden
   E 213 Calciumbenzoaat Rood Echt Vermijden
   E 214 Ethylparabeen (Ethyl-P-Hydroxybenzoaat) Rood Echt Vermijden
   E 214 Ethyl-P-Hydroxybenzoaat (Ethylparabeen) Rood Echt Vermijden
   E 215 Ethyl-P-Hydroxybenzoaat Natriumzout Rood Echt Vermijden
   E 216 Propyl-P-Hydroxybenzoaat Rood Echt Vermijden
   E 217 Propyl-P-Hydroxybenzoaat Natriumzout Rood Echt Vermijden
   E 218 Methyl-P-Hydroxybenzoaat Rood Echt Vermijden
   E 219 Methyl-P-Hydroxybenzoaat Natriumzout Rood Echt Vermijden
   E 220 Zwaveldioxide (Zwavelzuuranhydride) Rood Echt Vermijden
   E 220 Zwavelzuuranhydride (Zwaveldioxide) Rood Echt Vermijden
   E 221 Natriumsulfiet Rood Echt Vermijden
   E 222 Natriumbisulfiet (Natriumwaterstofsulfiet) Rood Echt Vermijden
   E 222 Natriumwaterstofsulfiet (Natriumbisulfiet) Rood Echt Vermijden
   E 223 Natriummetabisulfiet Rood Echt Vermijden
   E 224 Kaliummetabisulfiet Rood Echt Vermijden
   E 225 Kaliummetabisulfiet (Kaliumpyrosulfiet)(Kaliumsulfiet) Rood Echt Vermijden
   E 225 Kaliumpyrosulfiet (Kaliumsulfiet)(Kaliummetabisulfiet) Rood Echt Vermijden
   E 225 Kaliumsulfiet (Kaliummetabisulfiet)(Kaliumpyrosulfiet) Rood Echt Vermijden
   E 226 Calciumsulfiet Rood Echt Vermijden
   E 227 Calciumwaterstofsulfiet (Calciumbisulfiet) Rood Echt Vermijden
   E 227 Calciumbisulfiet (Calciumwaterstofsulfiet) Rood Echt Vermijden
   E 228 Kaliumwaterstofsulfiet Rood Echt Vermijden
   E 230 Bifenyl (Difenyl) Rood Echt Vermijden
   E 230 Difenyl (Bifenyl) Rood Echt Vermijden
   E 231 Orthofenylfenol Rood Echt Vermijden
   E 232 Natriumfenylfenol Rood
   E 233 Tiabendazol Rood Echt Vermijden
   E 234 Nisine Oranje
   E 235 Pimaricine Rood
   E 236 Mierenzuur Rood Absoluut vermijden
   E 237 Natriumformiaat Rood
   E 238 Calciumformiaat Rood Echt Vermijden
   E 239 Hexamethyleentetramine Rood Echt Vermijden
   E 240 Formaldehyde Rood Echt Vermijden
   E 241 Borax Rood Echt Vermijden
   E 242 Dimehyldicarbonaat Rood Echt Vermijden
   E 249 Kaliumnitriet Rood Echt Vermijden
   E 250 Natriumnitriet Rood Echt Vermijden
   E 251 Natriumnitraat Rood Echt Vermijden
   E 252 Kaliumnitraat Rood Echt Vermijden
   E 260 Azijnzuur Oranje
   E 261 Kaliumacetaat Oranje Pas Op
   E 262 Natriumacetaat Oranje
   E 263 Calciumacetaat Groen
   E 264 Cuproammoniumacetaat Rood
   E 270 Melkzuur Oranje
   E 280 Propionzuur Oranje
   E 281 Natriumpropionaat Oranje
   E 282 Calciumpropionaat Oranje
   E 283 Kaliumpropionaat Oranje
   E 284 Boorzuur Rood
   E 285 Natriumtetraboraat Rood Echt Vermijden
   E 290 Kooldioxide (Koolzuur) Oranje
   E 290 Koolzuur (Kooldioxide) Oranje
   E 296 Appelzuur DL (Appelzuur L) Oranje
   E 296 Appelzuur L (Appelzuur DL) Oranje
   E 297 Fumaarzuur Groen
   E 300 Ascorbinezuur Oranje
   E 301 Natriumascorbaat Groen
   E 302 Calciumascorbaat Groen
   E 303 Ascorbyldiacetaat Groen
   E 304(i) Vetzuurester van Ascorbinezuur Groen
   E 304(ii) Vetzuurester van Ascorbylpalmitaat Groen
   E 304(iii) Vetzuurester van Ascorbylstearaat Groen
   E 306 Tocoferolrijke Extracten Groen
   E 307 Alfa-Tocoferol Groen
   E 308 Gamma-Tocoferol Groen
   E 309 Delta-Tocoferol Groen
   E 310 Propylgallaat Rood Echt Vermijden
   E 311 Octylgalaat Rood
   E 312 Dodecylgallaat Rood
   E 315 Erythorbinezuur Oranje
   E 316 Natriumerythoboraat Oranje
   E 320 Butylhydroxyaniol (BHA) Rood
   E 321 Butylhydroxytolueen (BTH) Rood Echt Vermijden
   E 322 Lecithinen Groen
   E 325 Natriumlactaat Oranje
   E 326 Kaliumlactaat Oranje
   E 327 Calciumlactaat Oranje
   E 330 Citroenzuur Groen Risico’s bij te grote doses
   E 331 Dinatriumcitraat (Mononatriumcitraat) (Natriumcitraat) (Trinatriumcitraat) Groen
   E 331 Mononatriumcitraat (Natriumcitraat) (Trinatriumcitraat) (Dinatriumcitraat) Groen
   E 331 Natriumcitraat (Trinatriumcitraat) (Dinatriumcitraat) (Mononatriumcitraat) Groen
   E 331 Trinatriumcitraat (Dinatriumcitraat) (Mononatriumcitraat) (Natriumcitraat) Groen
   E 332 Kaliumcitraat Oranje
   E 332(i) Monokaliumcitraat Oranje
   E 332(ii) Trikaliumcitraat Oranje
   E 333 Calciumcitraat (Dicalciumcitraat) (Monocalciumcitraat) (Tricalciumcitraat) Oranje
   E 333 Dicalciumcitraat (Monocalciumcitraat) (Tricalciumcitraat) (Calciumcitraat) Oranje
   E 333 Monocalciumcitraat (Tricalciumcitraat) (Calciumcitraat) (Dicalciumcitraat) Oranje
   E 333 Tricalciumcitraat (Calciumcitraat) (Dicalciumcitraat) (Monocalciumcitraat) Oranje
   E 334 L(+)-Wijnsteenzuur Groen
   E 335 Dinatriumtartraat (Mononatriumtartraat) (Natriumtartraat) (Trinatriumtartraat) Groen
   E 335 Mononatriumtartraat (Natriumtartraat) (Trinatriumtartraat) (Dinatriumtartraat) Groen
   E 335 Natriumtartraat (Trinatriumtartraat) (Dinatriumtartraat) (Mononatriumtartraat) Groen
   E 335 Trinatriumtartraat (Dinatriumtartraat) (Mononatriumtartraat) (Natriumtartraat) Groen
   E 336 Dikaliumtartraat (Kaliumtartraat) (Monokaliumtartraat) (Trikaliumtartraat) Groen
   E 336 Kaliumtartraat (Monokaliumtartraat) (Trikaliumtartraat) (Dikaliumtartraat) Groen
   E 336 Monokaliumtartraat (Trikaliumtartraat) (Dikaliumtartraat) (Kaliumtartraat) Groen
   E 336 Trikaliumtartraat (Dikaliumtartraat) (Kaliumtartraat) (Monokaliumtartraat) Groen
   E 337 Kaliumnatriumtartraat Groen
   E 338 Fosforzuur (Orthofosforzuur) Oranje Pas Op
   E 338 Orthofosforzuur (Fosforzuur) Oranje Pas Op
   E 339 Dinatriumfosfaat (Mononatriumfosfaat) (Natriumfosfaat) (Trinatriumfosfaat) Oranje
   E 339 Mononatriumfosfaat (Natriumfosfaat) (Trinatriumfosfaat) (Dinatriumfosfaat) Oranje
   E 339 Natriumfosfaat (Trinatriumfosfaat) (Dinatriumfosfaat) (Mononatriumfosfaat) Oranje
   E 339 Trinatriumfosfaat (Dinatriumfosfaat) (Mononatriumfosfaat) (Natriumfosfaat) Oranje
   E 340 Dikaliumfosfaat (Kaliumfosfaat) (Monokaliumfosfaat) (Trikaliumfosfaat) Oranje
   E 340 Kaliumfosfaat (Monokaliumfosfaat) (Trikaliumfosfaat) (Dikaliumfosfaat) Oranje
   E 340 Monokaliumfosfaat (Trikaliumfosfaat) (Dikaliumfosfaat) (Kaliumfosfaat) Oranje
   E 340 Trikaliumfosfaat (Dikaliumfosfaat) (Kaliumfosfaat) (Monokaliumfosfaat) Oranje
   E 341 Calciumfosfaat (Dicalciumfosfaat) (Monocalciumfosfaat) (Tricalciumfosfaat) Oranje
   E 341 Dicalciumfosfaat (Monocalciumfosfaat) (Tricalciumfosfaat) (Calciumfosfaat) Oranje
   E 341 Monocalciumfosfaat (Tricalciumfosfaat) (Calciumfosfaat) (Dicalciumfosfaat) Oranje
   E 341 Tricalciumfosfaat (Calciumfosfaat) (Dicalciumfosfaat) (Monocalciumfosfaat) Oranje
   E 342 Ammoniumfosfaat Oranje Pas Op
   E 343 Magnesiumfosfaat Oranje
   E 350 Natriummalaat Groen
   E 351 Kaliummalaat Groen
   E 352 Calciummalaat Groen
   E 353 Matawijnsteenzuur Groen
   E 354 Calciumtartraat Groen
   E 356 Natriumadipaat Groen
   E 357 Kaliumadipaat Groen
   E 363 Barnsteenzuur Oranje
   E 370 Delta-Lacton Oranje
   E 375 Nicotinezuur Oranje
   E 380 Triammoniumcitraat Rood Risico’s bij te grote doses
   E 385 Acetaat (Calciumdinatrium) (Edta) (Ethyleendiaminetetra) Rood Absoluut vermijden
   E 385 Calciumdinatrium (Edta) (Ethyleendiaminetetra) (Acetaat) Rood Absoluut vermijden
   E 385 Edta (Ethyleendiaminetetra) (Acetaat) (Calciumdinatrium) Rood Absoluut vermijden
   E 385 Ethyleendiaminetetra (Acetaat) (Calciumdinatrium) (Edta) Rood Absoluut vermijden
   E 400 Alginezuur Groen
   E 401 Natriumalginaat Groen
   E 402 Kaliumalginaat Groen
   E 403 Ammoniumalginaat Groen
   E 404 Calciumalginaat Groen
   E 405 Propyleenglycolalginaat Oranje Pas Op
   E 406 Agar-agar Oranje Pas Op
   E 407 Carrageen Oranje Pas Op
   E 407a Eucheuma-Zeewier Oranje Pas Op
   E 410 Johannesbroodpitmeel Oranje
   E 412 Guarpitmeel Oranje Pas Op
   E 413 Tragacanth Oranje
   E 414 Arabische Gom Oranje
   E 415 Xanthaangom Oranje
   E 416 Karyagom Oranje Pas Op
   E 417 Taragom Groen
   E 418 Gellangom Oranje
   E 420 Sorbitol Oranje Pas Op
   E 421 Mannitol Rood
   E 422 Glycerol Oranje
   E 425 Konjac Rood
   E 430 Poloxyethyleen-8-Stearaat Rood
   E 431 Polyoxyetheen Rood Echt Vermijden
   E 432 Polyoxyetheen-20-Sorbitaan Rood Echt Vermijden
   E 433 Polyoxyethyleen-20-Sorbitaanmonoleaat (Polysorbate 80) Rood Echt Vermijden
   E 433 Polysorbate (Polyoxyethyleen-20-Sorbitaanmonoleaat) Rood Echt Vermijden
   E 434 Polyoxyethyleen-20-Sorbitaanmonopalmitaat (Polysorbate 40) Rood Echt Vermijden
   E 434 Polysorbate 40 (Polyoxyethyleen-20-sorbitaanmonopalmitaat) Rood Echt Vermijden
   E 435 Polyoxyethyleen-20-Sorbitaanmonostearaat (Polysorbate 60) Rood Echt Vermijden
   E 435 Polysorbate 60 (Polyoxyethyleen-20-Sorbitaanmonostearaat) Rood Echt Vermijden
   E 436 Polyoxyethyleen-20-Sorbitaantristearaat (Polysorbate 65) Rood Echt Vermijden
   E 436 Polysorbate 65 (Polyoxyethyleen-20-Sorbitaantristearaat) Rood Echt Vermijden
   E 440(ii) Geamideerde Pectine Groen
   E 440a Pectinen Groen
   E 440b Geamideerde Pectine Groen
   E 441 Gelatine Rood Echt Vermijden
   E 442 Ammoniumfosfatiden Oranje Risico’s bij te grote doses
   E 444 Sucroseacetaatisobutyraat Oranje Pas Op
   E 445 Glycerolester van Houthars Groen
   E 450a(i) Kaliumdifosfaat Rood Echt Vermijden
   E 450a(i) Natriumdifosfaat Rood Echt Vermijden
   E 450b Trinatriumdifosfaat Rood Echt Vermijden
   E 451 Pentakaliumtrifosfaat Rood Echt Vermijden
   E 451(i) Pentanatriumtrifosfaat Rood Echt Vermijden
   E 452 Kaliumpolyfosfaat (Natriumpolyfosfaat) Rood Echt Vermijden
   E 452 Natriumpolyfosfaat (Kaliumpolyfosfaat) Rood Echt Vermijden
   E 459 Beta-Cyclodextrine Oranje
   E 460 Microkristallijne Cellulose Rood Echt Vermijden
   E 461 Methylcellulose Rood
   E 463 Hydroxypropylcellulose Rood Echt Vermijden
   E 464 Hydroxypropylmethylcellulose Rood Echt Vermijden
   E 465 Etylmethylcellulose Rood Echt Vermijden
   E 466 Natriumzout van Carboxymethylcellulose Rood Echt Vermijden
   E 468 Vernet Carboxymethylcellulose Rood Echt Vermijden
   E 469 Enzymatisch Gehydrolyseerde Carboxymethylcellulose Rood Echt Vermijden
   E 470a Calciumzouten (Kalium- en Natriumzouten) van Vetzuren Groen
   E 470a Kaliumzouten (Natrium- en Calciumzouten) van Vetzuren Groen
   E 470a Natriumzouten (Calcium- en Kaliumzouten) van Vetzuren Groen
   E 470b Magnesiumzouten van Vetzuren Groen
   E 471 Diglyceriden (Monoglyceriden) van in Spijsvetten Voorkomende Vetzuren Rood Echt Vermijden
   E 471 Monoglyceriden (Diglyceriden) van in Spijsvetten Voorkomende Vetzuren Rood Echt Vermijden
   E 472a Diglyceriden (Monoglyceriden) van Vetzuren Veresterd met Azijnzuur Rood Echt Vermijden
   E 472a Monoglyceriden (Diglyceriden) van Vetzuren Veresterd met Azijnzuur Rood Echt Vermijden
   E 472b Diglyceriden (Monoglyceriden) van Vetzuren Veresterd met Melkzuur Rood Echt Vermijden
   E 472b Monoglyceriden (Diglyceriden) van Vetzuren Veresterd met Melkzuur Rood Echt Vermijden
   E 472c Diglyceriden (Monoglyceriden) van Vetzuren Veresterd met Citroenzuur Rood Echt Vermijden
   E 472c Monoglyceriden (Diglyceriden) van Vetzuren Veresterd met Citroenzuur Rood Echt Vermijden
   E 472d Diglyceriden (Monoglyceriden) van Vetzuren Veresterd met Wijnsteenzuur Rood Echt Vermijden
   E 472d Monoglyceriden (Diglyceriden) van Vetzuren Veresterd met Wijnsteenzuur Rood Echt Vermijden
   E 472e Diglyceriden (Monoglyceriden) van Vetzuren Veresterd met Monoacetylwijnsteenzuur en Diacetylwijnsteenzuur Rood Echt Vermijden
   E 472e Monoglyceriden (Diglyceriden) van Vetzuren Veresterd met Monoacetylwijnsteenzuur en Diacetylwijnsteenzuur Rood Echt Vermijden
   E 472f Diglyceriden (Monoglyceriden) van Vetzuren Veresterd met een Mengsel van Azijnzuur en Wijsteenzuur Rood Echt Vermijden
   E 472f Monoglyceriden (Diglyceriden) van Vetzuren Veresterd met een Mengsel van Azijnzuur en Wijsteenzuur Rood Echt Vermijden
   E 473 Ester van Saccharose Rood
   E 474 Suikerglyceriden Rood Vermijden
   E 475 Ester van Polyglycerole Oranje
   E 476 Polyglycerol-Polyricinoleaat Oranje
   E 477 Propaan-1,2-Diolesters van Vetzuren Rood
   E 479b Thermisch geoxideerde Sojaolie verkregen door reacties met mono- en diglyceriden van vetzuren Rood Echt Vermijden
   E 481 Natriumstearoyl-2-Lactylaat Groen
   E 482 Calciumstearoyl-2-Lactylaat Groen
   E 483 Stearyltartraat Groen
   E 491 Sorbitaan-Monostearaat Rood Echt Vermijden
   E 492 Sorbitaan-Tristearaat Rood Echt Vermijden
   E 493 Sorbitaan-Monolauraat Rood Echt Vermijden
   E 494 Sorbitaan-Monooleaat Rood Echt Vermijden
   E 495 Sorbitaan-Monopalmitaat Rood Echt Vermijden
   E 496 Polyethyleenglycol 6000 Rood Echt Vermijden
   E 500(i) Natriumcarbonaat Groen
   E 500(ii) Natriumwaterstofcarbonaat Groen
   E 500(iii) Natriumsesquicarbonaat Groen
   E 501(i) Kaliumcarbonaat Groen
   E 501(ii) Kaliumwaterstofcarbonaat Groen
   E 503(i) Ammoniumcarbonaat Groen
   E 503(ii) Ammoniumwaterstofcarbonaat Groen
   E 504(i) Magnesiumcarbonaat Groen
   E 504(ii) Magnesiumhydroxydecarbonaat Groen
   E 507 Zoutzuur Rood Echt Vermijden
   E 508 Kaliumchloride Rood Echt Vermijden
   E 509 Calciumchloride Rood Echt Vermijden
   E 510 Ammoniumchloride (Salmiak) Rood
   E 510 Salmiak (Ammoniumchloride) Rood
   E 511 Magnesiumchloride Oranje
   E 512 Tinchloride Rood Echt Vermijden
   E 513 Zwavelzuur Rood Echt Vermijden
   E 514(i) Natriumsulfaat Rood Echt Vermijden
   E 514(ii) Natriumwaterstofsulfaat Rood Echt Vermijden
   E 515(i) Kaliumbisulfaat Rood Echt Vermijden
   E 515(ii) Kaliumwaterstofsulfaat Rood Echt Vermijden
   E 516 Calciumsulfaat Oranje Risico’s bij te grote doses
   E 517 Ammoniumsulfaat Rood Echt Vermijden
   E 518 Magnesiumsulfaat Rood Echt Vermijden
   E 520 Aluminiumsulfaat Rood Echt Vermijden
   E 521 Aluminium-Natriumsulfaat Rood Echt Vermijden
   E 522 Aluminium-Kaliumsulfaat Rood Echt Vermijden
   E 523 Aluminium-Ammoniumsulfaat Rood Echt Vermijden
   E 524 Natriumhydroxide Oranje
   E 525 Kaliumhydroxide Rood
   E 526 Calciumhydroxide Oranje
   E 527 Ammoniumhydroxide Oranje
   E 528 Magnesiumhydroxide Groen
   E 529 Calciumoxide Oranje Pas Op
   E 530 Magnesiumoxide Oranje
   E 535 Natriumferrocyanide Oranje Pas Op
   E 536 Kaliumferrocyanide Oranje Pas Op
   E 538 Calciumferrocyanide Oranje Pas Op
   E 541 Natriumaluminiumfosfaat (Zuur) Rood Echt Vermijden
   E 541 Zuur (Natriumaluminiumfosfaat) Rood Echt Vermijden
   E 542 Ammoniumfasfatiden Rood Echt Vermijden
   E 544 Calciumpolyfosfaat Rood Echt Vermijden
   E 545 Ammoniumpolyfosfaat Rood Echt Vermijden
   E 551 Siliciumdioxide Groen
   E 552 Calciumsilicaat Rood
   E 553a(i) Magnesiumsilicaat Rood
   E 553a(ii) Magnesiumtrisilicaat Rood
   E 553b Talk Rood Pas Op
   E 554 Aluminiumnatriumsilicaat Rood Echt Vermijden
   E 555 Kaliumaluminiumsilicaat Rood Echt Vermijden
   E 556 Calciumaluminiumsilicaat Rood Echt Vermijden
   E 558 Bentonite Groen
   E 559 Aluminiumsilicaat (Kaolien) Oranje Pas Op
   E 559 Kaolien (Aluminiumsilicaat) Oranje Pas Op
   E 570 Vetzuur Groen
   E 572 Magnesiumstearaat Oranje Pas Op
   E 574 Gluconzuur Groen
   E 575 Glucono-Delta-Lacton Groen
   E 576 Natriumgluconaat Groen
   E 577 Kaliumgluconaat Groen
   E 578 Calciumgluconaat Groen
   E 579 IJzergluconaat Groen
   E 585 IJzer Lactaat Groen
   E 620 Glutaminezuur Rood
   E 621 GMS (Mononatriumglutamaat) (MSG) Rood Echt Vermijden
   E 621 Mononatriumglutamaat (MSG) (GMS) Rood Echt Vermijden
   E 621 MSG (GMS) (Mononatriumglutamaat) Rood Echt Vermijden
   E 622 Monokaliumglutamaat Rood Echt Vermijden
   E 623 Calciumdiglutamaat Rood Echt Vermijden
   E 624 Ammoniumglutamaat Rood Echt Vermijden
   E 625 Magnesiumdiglutamaat Rood Echt Vermijden
   E 626 Guanylzuur Oranje
   E 627 Dinatriumguanylaat Rood Echt Vermijden
   E 628 Dikaliumguanylaat Rood Echt Vermijden
   E 629 Calciumguanylaat Rood Echt Vermijden
   E 630 Inosinezuur Rood Echt Vermijden
   E 631 Natriuminosinaat Rood Echt Vermijden
   E 632 Dikaliuminosinaat Rood Echt Vermijden
   E 633 Calciuminosinaat Rood Echt Vermijden
   E 634 Calcium-5′-Ribonucleotide Rood Echt Vermijden
   E 635 Dinatrium-5′-Ribonucleotide Rood Echt Vermijden
   E 636 Maltol Rood Echt Vermijden
   E 637 Ethylmaltol Rood Echt Vermijden
   E 650 Zinkacetaat Oranje
   E 900 Dimethylpolysiloxaan (Siliconenolie) Rood Echt Vermijden
   E 900 Siliconenolie (Dimethylpolysiloxaan) Rood Echt Vermijden
   E 901 Bijenwas wit Groen
   E 902 Candelillawas Groen
   E 903 Carnaubawas Groen
   E 904 Schellak Oranje
   E 905 Microkristallijne Was Rood Echt Vermijden
   E 907 Microkristalleine Was Oranje
   E 912 Ester van Montaanzuur Rood
   E 913 Lanoline Oranje
   E 914 Geoxideerde Polyethyleenwas Rood
   E 920 L-Cysteïne Groen
   E 927a Azodicarbonamide Rood Echt Vermijden
   E 927b Carbamide Groen
   E 938 Argon Groen
   E 940 Helium Groen
   E 941 Stikstof Groen
   E 942 Stikstofoxidule Groen
   E 943a Butaan Oranje
   E 943b Isobutaan Oranje
   E 944 Propaan Oranje
   E 948 Zuurstof Groen
   E 949 Waterstof Groen
   E 950 Acesulfaam-K Rood Echt Vermijden
   E 951 Aspartaam Rood Echt Vermijden
   E 952 Calciumzouten van Cyclaamzuur Rood Echt Vermijden
   E 952 Cyclaamzuur (en Natrium- en Calciumzouten ervan) Rood Echt Vermijden
   E 952 Natriumzouten van Cyclaamzuur Rood Echt Vermijden
   E 953 Isomalt Oranje
   E 954 Calciumzouten van Saccharine Rood Echt Vermijden
   E 954 Kaliumzouten van Saccharine Rood Echt Vermijden
   E 954 Natriumzouten van Saccharine Rood Echt Vermijden
   E 954 Saccharine (en Natrium- Kalium- en Calciumzouten ervan Rood Echt Vermijden
   E 955 Sucralose Rood Echt Vermijden
   E 957 Thaumatine Oranje
   E 959 Neohesperidine DC Groen
   E 962 Zout van Acesulfaam (Zout van Aspartame) Rood Absoluut vermijden
   E 962 Zout van Aspartame (Zout van Acesulfaam) Rood Absoluut vermijden
   E 965(i) Maltitol Oranje Pas Op
   E 965(ii) Maltitolstroop Oranje Pas Op
   E 966 Lactitol Oranje Pas Op
   E 967 Xylitol Rood Echt Vermijden
   E 999 Quillaja-extract Oranje

 7. Estimados (Beste) Hermanas y Hermanos de Holanda,

  Ik ben vegetariër geworden vanwege o.a. de onderstaande docu’s, want ik wil geen onderdeel uitmaken van zo een systeem. En vrienden van mij in Peru hebben hun eigen vee en als je dat eet, proef en voel je het verschil, deze dieren worden ook op een andere wijze gevoed, dus niet met GMO voedsel.

  Straks worden de volkstuinen ook verboden onder het mom van volksgezondheid……………

  Earthlings – Full length documentary (multi-subtitles)

  https://www.youtube.com/watch?v=ce4DJh-L7Ys

  &

  The World’s First Bionic Burger

  http://www.youtube.com/watch?v=mYyDXH1amic

  &

  45 Day Life of a Broiler Chicken

  https://www.youtube.com/watch?v=kpQUoa5R150

  It’s a MAD WORLD 🙁 🙁

  Love everybody

  but

  Trust a few !!!!!!!!!!!!!

  Namasté para TODOS,

  Polder Pablo

  1. Hybride betekent gewoon een kruising van 2 of meer soorten/rassen . Veredeling wordt het ook wel genoemd . Maar dan wel gewoon met stampers en meeldraden en niet met het gen van een zalm naar een aardbei .

 8. Waar zijn de wetenschappelijk onderbouwde onderzoeken van deze “journalist”??? Zie nergens een verwijzing naar wetenschappelijke rapporten die zijn beweringen staven. Lijkt mij weer zo’n geitenwollen sokken figuur die maar voor zich heen brult en zeer interessant probeert over te komen. Wil je dat men geloof hecht aan dit soort van pulp voeg daar dan de wetenschappelijke rapporten bij als onderbouwing.

  1. Onhebbelijke reactie Hans.. Je zult wel een zuur leven hebben. Als er iets voor mij als ‘pulp’ te classificeren valt, dan is het jouw reactie. Ongelooflijk, wat kom jij als een zuur mens over zeg. Ik zal je -desalniettemin- echter een end op weg helpen. No hard feeling.. We hebben allemaal moeten leren lopen. Toch? Dit is het originele artikel: http://www.independentsciencenews.org/commentaries/regulators-discover-a-hidden-viral-gene-in-commercial-gmo-crops/

   Als je vervolgens deze link volgt (die ook boven het artikel hier staat; kijken en zoeken is ook een kunst niet Hans???) dan kom je op deze link, die een pdf vormt waar wij onze pulp vandaan halen.
   http://www.landesbioscience.com/journals/gmcrops/2012GMC0020R.pdf
   Het woord ‘sukkel’ komt telkens onder m’n vingers, en nu zie ik dat ik het toch getypt heb. Als je je aangesproken voelt..?

  2. Geitenwollensokken figuur.. is een bizarre fout Hans. Je Nederlands dient -zeker wanneer je dit woord regelmatig gebruikt- toch wel van dien aard te zijn, dat de lezers van je reactie, de indruk krijgen, dat je de basiszaken op orde hebt..
   Daar gaat ie: geitenwollen sokken-figuur Kan dat je goedkeuring wegdragen? dag Hans.

  3. Ohja, ik merk dat je niet zo goed bent met het volgen van de (hyper)links Hans.. Iedereen gaat er ook maar vanuit dat iedereen meteen met een computer kan omgaan.. Toch? Ik heb daarom hieronder even alle voetnoten uit het artikel naarboven aangehaald. Gewoon even lezen en evt. opzoeken.. Via zoekmachines als Google e.d.

   Footnotes
   1) EFSA regulators might now be regretting their failure to implement meaningful GMO monitoring. It would be a good question for European politicians to ask EFSA and for the board of EFSA to ask the GMO panel, whose job it is to implement monitoring.

   References
   Bartel P (2004) MicroRNAs: Genomics, Biogenesis, Mechanism, and Function. Cell: 116, 281-297.

   Dasgupta R , Garcia BH, Goodman RM (2001) Systemic spread of an RNA insect virus in plants expressing plant viral movement protein genes. Proc. Natl. Acad. Sci. USA 98: 4910-4915.

   De Tapia M, Himmelbach A, and Hohn T (1993) Molecular dissection of the cauliflower mosaic virus translation transactivator. EMBO J 12: 3305-14.

   Dunoyer P, and O Voinnet (2006) The complex interplay between plant viruses and host RNA-silencing pathways. Curr Opinion in Plant Biology 8: 415–423.

   Franck A, H Guilley, G Jonard, K Richards and L Hirth (1980) Nucleotide sequence of cauliflower mosaic virus DNA. Cell 2: 285-294.
   Futterer J, and T Hohn (1991) Translation of a polycistronic mRNA in presence of the cauliflower mosaic virus transactivator protein. EMBO J. 10: 3887-3896.

   Haas G, Azevedo J, Moissiard G, Geldreich A, Himber C, Bureau M, et al. (2008) Nuclear import of CaMV P6 is required for infection and suppression of the RNA silencing factor DRB4. EMBO J 27: 2102-12.

   Kobayashi K, and T Hohn (2003) Dissection of Cauliflower Mosaic Virus Transactivator/Viroplasmin Reveals Distinct Essential Functions in Basic Virus Replication. J. Virol. 77: 8577–8583.

   Latham JR, and AK Wilson (2008) Transcomplementation and Synergism in Plants: Implications for Viral Transgenes? Molecular Plant Pathology 9: 85-103.

   Park H-S, Himmelbach A, Browning KS, Hohn T, and Ryabova LA (2001). A plant viral ‘‘reinitiation’’ factor interacts with the host translational machinery. Cell 106: 723–733.

   Pfeffer S, P Dunoyer, F Heim, KE Richards, G Jonard, V Ziegler-Graff (2002) P0 of Beet Western Yellows Virus Is a Suppressor of Posttranscriptional Gene Silencing. J. Virol. 76: 6815–6824.

   Podevin N and du Jardin P (2012) Possible consequences of the overlap between the CaMV 35S promoter regions in plant transformation vectors used and the viral gene VI in transgenic plants. GM Crops and Food 3: 1-5.

   Love AJ , C Geri, J Laird, C Carr, BW Yun, GJ Loake et al (2012) Cauliflower mosaic virus Protein P6 Inhibits Signaling Responses to Salicylic Acid and Regulates Innate Immunity. PLoS One. 7(10): e47535.

   Richins R, H Scholthof, RJ Shepherd (1987) Sequence of figwort mosaic virus DNA (caulimovirus group). NAR 15: 8451-8466.

   Ryabova LA , Pooggin, MH and Hohn, T (2002) Viral strategies of translation initiation: Ribosomal shunt and reinitiation. Progress in Nucleic Acid Research and Molecular Biology 72: 1-39.

   Séralini, G-E., E. Clair, R. Mesnage, S. Gress, N. Defarge, M. Malatesta, D. Hennequin, J. Spiroux de Vendômois. 2012. Long term toxicity of a Roundup herbicide and a Roundup-tolerant genetically modified maize. Food Chem. Toxicol.

   Takahashi H, K Shimamoto, Y Ehara (1989) Cauliflower mosaic virus gene VI causes growth suppression, development of necrotic spots and expression of defence-related genes in transgenic tobacco plants. Molecular and General Genetics 216:188-194.

   Wilson AK, JR Latham and RA Steinbrecher (2006) Transformation-induced mutations in transgenic plants: Analysis and biosafety implications. Biotechnology and Genetic Engineering Reviews 23: 209-234.

   Zijlstra C, Schärer-Hernández N, Gal S, Hohn T. Arabidopsis thaliana expressing the cauliflower mosaic virus ORF VI transgene has a late flowering phenotype. Virus Genes 1996; 13:5-17.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.