Advertentie

FDA ‘gumt’ 1 miljoen GMO-handtekeningen uit..!


x

FDA gumt 1 miljoen GMO-handtekeningen uit..

Mike Barrett – NaturalSociety 2012

© vertaling Guido Jonkers – WantToKnow.nl/.be

x

Terwijl de FDA, de Food and Drug Administration (zeg maar de voedsel- en warenautoriteit) in de VS, de limieten voor haar ongelooflijke gedrag telkens lijkt te verleggen, komen steeds meer bizarre en weerzinwekkende feiten boven water. In een van haar laatste beslissingen heeft ze ongetwijfeld opnieuw duizenden individuën tot op het bot verbaasd, door maar liefst zo’n 1 miljoen handtekeningen te wissen van mensen die hadden getekend voor de petitie die de FDA oproept een wet uit te vaardigen, waardoor GM-voedsel gelabeled gaat worden. Deze campagne heet de ‘JustLabelIt’-campagne, waardoor consumenten simpel kunnen zien of voedsel in de supermarkt is geproduceerd o.b.v. genetische gemanipuleerde zaden.

Het blijkt dat deze campagne meer handtekeningen heeft opgeleverd, dan welke campagne ooit in de historie, voor het labelen van genetische gemanipuleerd voedsel. Sinds oktober 2011 blijken er meer dan 900.000 handtekeningen te zijn geplaatst, waarbij 55 politici zich publiekelijk ook hebben uitgesproken vóór deze beweging. Dus de vraag is, wat hier nou eigenlijk het probleem is..

Logischerwijze telde de FDA het aantal handtekeningen niet aan de hand van het aantal mensen dat tekende, maar aan de hand van het aantal verschillende handtekeningen er werden gezet. Dat betekende dat de FDA de regels zelf in de hand kon nemen, want wie weet wie er allemaal had getekend..!? Dat betekende dus dat de FDA 10.000-den handtekeningen op deze petitie kon afdoen als ‘een enkele ondertekenaar’..! En op deze uiterst schandalige wijze, kwam de FDA, in plaats van de eindstand van zo’n 1.000.000 handtekeningen, op een eindtotaal van –let wel-… 394..!

“Dit is een verkiezingsjaar en er zijn meer dan 1 miljoen mensen die vinden dat dit een belangrijke zaak voor hen is. Deze petitie heeft niets te doen met het feit of genetisch gemanipuleerd voedsel wel of niet gezond is; wij dienen gevaarlijk voedsel niet te labelen, maar van de schappen uit de supermarkten te halen. Het gaat over de burgerrechten om te weten wat je eet, en of dat specifieke voedsel een bedreiging voor je gezondheid zou kunnen vormen.”, aldus Andrew Kimbrell een advocaat voor het ‘Center for Food Safety’, één van de partnergroepen in deze ‘Just Label It’-campagne.

Het argument of genetisch gemodificeerde gewassen schadelijk zijn voor de gezondheid, is natuurlijk een volledig andere discussie. Maar voor de FDA is het natuurlijk helemaal een idiotie om de labeling van GM-voedsel te vermijden, volledig onverantwoordelijk! Consumenten hebben gewoon recht op de kennis, mogen weten wat ze consumeren, zoals alle ingrediënten ook op verpakkingen staan!
Het is onnodig te zeggen wellicht dat biotechnologie-gigant Monsanto tegen GMO-labeling is (zie ook HIER op wanttoknow), waarbij dit bedrijf de krankzinnnige claim uitspreekt, dat het geen zin heeft GMO-voedsel te labelen, omdat het ‘volledig veilig’ is om GMO-voedsel te nuttigen..

Maar zoals we inmiddels weten is er overweldigend bewijs dat GMO-voedsel helemaal niet veilig is; sterker nog, bijzonder gevaarlijk IS voor de gezondheid van mens en dier. Hoe GMO-voedsel  onze levens op de lange termijn beïnvloed, is uitermate onzeker, om het netjes te zeggen.. De tot op heden bekende onderzoeksresultaten dienen aanleiding te zijn om alarm te slaan over de gezondheid van miljoenen, zo niet miljarden mensen..!
De veiligheid zoals Monsanto die claimt voor GMO-voedsel, is een uitermate loos excuus om GMO-voedsel niet te labelen. En het is zeer waarschijnlijk dat de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit deze hele discussie wil vermijden, omdat het tot over de oren vol bestuurders zit, die pro-Monsanto zitten omdat ze voorheen voor deze moloch werkten..!! HIER

Uiteindelijk komt het er gewoon op neer, dat NIEMAND je het recht mag ontzeggen om te weten wat voor voedsel je eet. Het ontnemen van dat recht, of dat nu is door miljoen handtekeningen te ‘deleten’, of door het negeren van de duizenden stemmen van protesterenden in de straten, is feitelijk het wegnemen van basisrechten van burgers..!

 

14 gedachten over “FDA ‘gumt’ 1 miljoen GMO-handtekeningen uit..!

 1. Dit is weer schandalig, gewoon maffia! Maar je kunt als (goede) producent/ leverancier natuurlijk ook zelf op de verpakking vermelden dat je product “GEEN” GM produceerde bestaandelen bevat.
  De oplettende consument kan zo toch kiezen wat hij eet.

 2. HET BEWIJST DES TE MEER DE MACHT EN CORRUPTIE AAN DE TOP(NWO)
  DE NATIE ER WEER TOCH ONDER KRIJG
  ER MOET KENNELIJK EEN EXTREEM AFSCHUWELIJK FEIT PLAATS HEBBEN.
  DAT BV DOOR SLECHTE AARDAPPELOOGST ONGEVEER 100 MILJOEN AMERIKANEN DE PIJP UIT GAAN
  DOOR DIT BERICHT WORDT IK ZO BOOS, MAARJA IK BEN IN MIJN EENTJE MACHTELOOS
  DENK OOK DAT TE VEEL KWISJS EN SAOPJES OP TV DE BOEL (brood en spelen) GOED AFLEIDEN
  NAAR HETGENE WAAR HET ECHT OMDRAAID.

  EEN INGESLAPEN NATIE; IS TE VORMEN!!!!

  1. @ Anja

   Hier gaan schreeuwen heeft weinig zin, geen woorden maar daden zou stukken beter werken en wie de eerste stap zet zal zegevieren. Gelukkig ben je niet de enige, want er zijn al genoeg mensen bezig met stappen te ondernemen. Tis eerder tijd voor een ‘United Enlightenment’, met zijn allen, Griekenland, Italie en Spanje beginnen al met afbrokkelen, Frankrijk in de kielzog en tralalala de bom moet nog gaan Barsten in Nederland. Het wakker worden is reeds al in werking getreden binnen de multiculturele samensmelting van onze cultuur.

 3. Straks komt de voetbalonzin weer en is alles weer oranje. En alle energie wordt weer geoogst voor dit spektakel. Wat zal de elite weer lachen.

 4. Juist! Niet gaan vechten tegen de bierkaai, want daar zijn ze veel te machtig voor, maar gewoon zeggen wat er NIET inzit! Een betere anti-reclame is namelijk niet denkbaar.
  Op een doos bonbons specifiek vermelden dat die géén soja bevatten, bijvoorbeeld, wekt (terecht!)de indruk dat dit een betere kwaliteit chocola is dan die mèt soja, zonder dat het met zoveel woorden wordt gezegd. En het leuke ervan is, dat het op geen enkele manier strafbaar gemaakt kan worden!

 5. Er is een grens waarna het gegeven antwoord te dom wordt om serieus te kunnen nemen. De scheidslijn ervan is erg lastig te bepalen in het grensgebied. Ook omdat sommige gevallen nou eenmaal dom klinken en wel waar zijn. Dat het naar mijn idee steeds makkelijker wordt om dit onderscheid te maken vind ik zorgwekkend. #onderwegnaarargwaan

 6. Net zoals de energie en de geneeskrachten van hennep zal ook GMO ons binnenkort verlaten.. maar tot dan blijven we in dezelfde richting kijken, de richting waar iedereen zich uiteindelijk ’terug mens’ zal voelen.. en ze komt er.. constructieve energie werkt exponentieel opbouwend en das de fase waar we NU in verkeren, steeds beter en vlugger.. het ‘nieuwe begin’ is in zicht ;o)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.