Advertentie

De verborgen agenda van Genetische Manipulatie!


‘Seeds of Destruction’ is een essentieel boek voor iedereen die eet en drinkt…! Het zijn inderdaad de ‘zaden van verwoesting’, waarover dit boek spreekt.  ‘Seeds of Destruction’ is een keiharde aanrader, omdat het een vakkundig geschreven boek is, gebaseerd op gedegen onderzoek door wetenschappelijk schrijver William Engdahl.
Een tip wanneer je Engelse boeken leest en geïntresseerd bent in de informatie die we hier op WantToKnow plaatsen. Je vraagt je tegelijk af, waarom er geen Nederlandse vertaling is van dit essentiële boek..! Een basisboek voor de landbouwhogeschool in Wageningen!

Schrijver William Engdahl van het onthullende boek 'Seeds of destruction'.
Schrijver William Engdahl van het onthullende boek 'Seeds of destruction'.

Het boek focust op de pogingen van een kleine, sociaal-politieke Amerikaanse elite, om de controle te krijgen over de basis van het menselijke bestaan: ons ‘dagelijks brood’. ‘Wanneer je het voedsel controleert, controleer je de mensen’, aldus een opmerking uit de Rockefeller-dynastie.

Dit is dus niet ‘weer een boek over Genetische Manipulatie’ want Engdahl neemt je mee, naar binnen in de burchten van de macht, mee naar de achterkamertjes van de wetenschap en hij opent gesloten deuren van de directiekamers van de grote corporaties.

De schrijver doet een beklemmende onthulling over een diabolische Wereld van op winstbejag gebaseerde politieke intrige, corruptie bij de overheid en dwangmaatregelen door diezelfde overheid. Genetische manipulatie en de patenten-op-levensvormen, staan daarbij aan de basis van een verovering van de wereld op het gebied van de voedselproductie. Het boek leest als een crimi, maar dat is ook geen verrassing… Dát is precies wat het is!

Een glimlach kunnen we nog wel tevoorschijn toveren, bij het zien van dit plaatje. Maar ondertussen vergaat ons het lachen, bij het lezen van dit artikel...

De kritieken die Engdahl zorgvuldig formuleert, gaan veel verder dan de bekende controverses, die de wereld van genetische manipulatie beschrijven als een wetenschappelijk techniek. Dit boek is een eye-opener, een ‘must’ voor iedereen die zijn hart heeft verpand aan een sociaal-rechtvaardige maatschappij en wereldvrede.

Dr. Arpad Pusztai doet niet mis te verstane uitspraken over het boek van Engdahl!
Dr. Arpad Pusztai doet niet mis te verstane uitspraken over het boek van Engdahl!

Dit is een citaat over dit boek van Dr. Arpad Pusztai, biochemie-wetenschapper, die voorheen werkzaam was bij het Rowett Research Institute in Scotland.
Pusztai werd daar weggebonjourd door zijn leiding omdat hij melding wilde maken van de gevaren van genetische manipulatie in zijn wetenschappelijke stukken, gebaseerd op ruim 3 jaar studie (zie HIER) :

“Wat het boek van Engdahl zo schrikbarend maakt, is dat het zo ECHT is. Hoewel onze maatschappij is gebouwd op idealen die de mensheid verder zouden moeten helpen, blijkt dat in deze tijd van ‘vrije-marktwerking’, alle onderdelen van onze maatschappij, van wetenschap tot commercie, van landbouw tot zelfs de zaadteelt, wapens zijn geworden in de handen van een paar corporaties die wereldwijd opereren, met aan het hoofd een aantal elite-barons en hun politieke handlangers..

En om de wereldheerschappij te behalen, maken zij niet langer gebruik van soldaten-met-bajonettten-op-het-geweer, maar het enige dat ze hiervoor nodig hebben is de controle over de voedselproductie.”

De cover van het Engels-talige boek
De cover van het Engels-talige boek

Het is een complex maar wel heel toegankelijk en leesbaar. Het is opgebouwd uit 5 delen, die elk uit zo’n 2 tot 4 hoofdstukken bestaan.

Het 1e deel gaat over de politieke spelletjes die worden gespeeld om ervoor te zorgen dat er genoeg politiek steun is voor bedrijven, zoals Monsanto, die van de zaadhandel hun core-businesss hebben gemaakt.

Het 2e deel van het boek gaat over het zg.  ‘Rockefellerplan’ en het 3e deel doet verslag van de wijze waarop mega-bedrijven in de wereld, door verticale integratie, meehelpen aan de stille oorlog die vanuit Washington wordt gevoerd op onze planeet.

Verticale integratie bestaat eruit dat een bedrijf door overnames en het oprichten van nieuwe bedrijven in staat is een zg. bedrijfskolom te beheersen en dus ook te manipuleren. Vanaf de bron, dus zeg maar het zaad, tot aan de verkoop en het oogsten (ook van geld en macht in dit geval).

Het 4e deel van het boek laat zien hoe Genetisch Gemanipuleerd voedsel werd ‘lostgelaten’ op argeloze boeren, en onder valse voorwendsels werd verspreid.

Het 5e en laatste deel van het boek toont aan hoe de ‘elite’  dus haar wapens in stelling heeft gebracht om een mogelijke massale slachting onder de bevolking aan te richten.

De schrijver van het boek, William Engdahl, komt niet met een oplossing tevoorschijn. En natuurlijk kan hij dat niet, want het is aan de bevolking van de wereld, inclusief alle Europeanen, om wakker te worden en deze criminelen in de boeien te slaan!

Dr. Marijan Jost, Professor in Genetica, Krizevci, Croatia, verwoordt het als volgt:

“Als je wilt weten hoe de socio-politieke agenda eruit ziet, met name waarom biotech-corporaties aandringen op het verspreiden van GMO-zaden in de wereld, dan moet je dit boek zorgvuldig lezen. Dán zie je hoe deze multinationale bedrijven de controle over de mensheid trachten te bewerkstelligen, maar ook waarom we dit moeten weerstaan..!

Anton Moser, Professor of Biotechnology, Graz, Austria:

“Het boek kun je lezen als een moordmysterie van giga-proportisch, waarin 4 gigantische Anglo-Amerikaanse conglomeraten van landbouwcorporaties samenwerken en niet terugdeinzen om via GMO-zaden de absolute controle te krijgen over de meest essentiële bron van bestaan: ons voedsel!”

Seeds of Destruction, The Hidden Agenda of Genetic Manipulation by F. William Engdahl

Uitgever: Global Research, 2007 ISBN 978-0-937147-2-2

Binnenkort meer informatie over het materiaal van William Engdahl. Hier op WantToKnow.nl/.be

21 gedachten over “De verborgen agenda van Genetische Manipulatie!

 1. Kennen we al niet zoiets al als codex alimentarius…, waarin beschreven staat hoe ons voedsel behandeld dient te worden voor consumptie? Enge gedachten eigenlijk, helemaal als je je gaat verdiepen in die e-nummers, die mijn inziens een regelrechte ramp zijn voor het menselijke lichaam, en dat allemaal voor onze eigen gezondheid(?).

 2. wat er achter de schermen gebeurd is wel degelijk erg
  vorig jaar mocht er gestemd worden binnen europa over de toelating van gentech-produkten
  wij dus tegen, met aktie
  wat bleek: er mag nu zelfs 0,9% in bio-voeding zitten
  in gangbare voeding wel de volle 100 !!!
  onlangs kreeg ik wat meer verduidelijking vanwege een van de politiekers die mee daarover gestemd hadden: en wat bleek:
  uit die verduidelijking kwam goed naar voor dat de stemming nooit heeft gegaan over ja dan neen gentech toelaten in europa, nee, het ging gewoon over de juridische konsensus met betrekking tot dit nieuwe marktsegment,
  en wat mijn politieker zo fantastisch vond: door die stemming (ja of ja voor gentech) was er nu de mogelijkheid om een gentech bedrijf te vervolgen als je kon bewijzen dat je schade had
  waauw, fantastisch

  mijn karolien zegt dan: positief blijven
  focus op wat je wilt, niet op wat je niet wilt
  gij zegt dat ook, hee, guido!
  maar het is niet altijd gemakkelijk
  er is nu gentech,
  er zijn twee standpunten
  1/ we zullen er mee leren leven
  2/ we zullen er mee kunnen doodgaan

  positief blijven

 3. We doen al honderden jaren aan genetische manipulatie met gewasveredeling, huisdieren enzovoort. Nu we het opeens genetische manipulatie noemen staat iedereen op z’n achterste benen. Sterker nog als je dit toepast weet je veel beter wat je aan het doen bent dan met de oude methodes van veredeling. Grote flauwekul dus, wanneer je het gebruikt om b.v. opbrengst van gewassen te verhogen is het niks nieuws, en alleen maar nuttig. Als je het gebruikt om gewassen resistent te maken tegen bestrijdingsmiddelen is het alleen maar ontzettend stom, maar dan zijn de bestrijdingsmiddelen nog steeds het echte gevaar.

  1. @Justme
   Rassenveredeling op de klassieke wijze is heel iets anders genetische manipulatie in een laboratorium.
   De gevolgen zijn ook anders.
   Het meest gebruikte argument dat GMO “nodig is om de wereld te voeden” is afkomstig van de “manipulators” en pure onzin.
   GMO doet namelijk uiteindelijk het tegenovergestelde.
   Patenten leveren geld op, natuurlijke dingen niet.
   Kijk maar eens naar de DVD “Food Inc.” of “One Man, One Cow, One Planet”
   De laatste film gaat over de post-Monsanto fase in India.

 4. Dus als een gen van een compleet ander organisme in een plant of dier wordt gestopt vind jij dat nog veredeling?

  Daarnaast zijn bestrijdingsmiddelen idd. een groot gevaar en worden planten resistent gemaakt voor bestrijdingsmiddelen. Waarom? Zodat ze meer kunnen spuiten zonder dat de gewenste plant daar slechter van wordt. Wie krijgt dat uiteindelijk weer allemaal op zijn of haar bord?
  Er zijn legio mogelijkheden om voldoende voedsel te verbouwen voor de hele wereldbevolking, punt is alleen dat het niet zoveel geld oplevert.

 5. @justme

  Misschien heeft het zin om toch even de links in het bovenstaande artikel na te trekken.

  En dan even wat krenten uit de pap uit o.a. de links:

  De techniek van genetische manipulatie gaat als volgt (sterk versimpeld, kort door de bocht):
  Er wordt met behulp van enzymen stukjes DNA weggeknipt. Met behulp van bacteriën worden die weer ergens anders ingebouwd.

  NIEMAND WEET ook de wetenschappers niet welke “ruis” er allemaal meekomt. Dat wil zeggen men heeft dus, in tegenstelling tot wat jij beweert, GEEN FLAUW BENUL WAAR MEN MEE BEZIG IS!!!!

  Maar het feit dat bijvoorbeeld aan GM soja kanker gerelateerd wordt, en dat alle dieren (zoals die op boerderijen en in dierentuinen) intuïtief altijd maar dan ook altijd kiezen voor niet gemanipuleerde gewassen vind ik boekdelen spreken.

  Ja, er is al eeuwen aan gewasveredeling gedaan, door kruisen. Maar niet via GM.

  En even een zijweg: ten koste van de biodiversiteit, de schatkamer van moeder natuur, die we de komende tijd misschien wel eens heel hard nodig zouden kunnen hebben.

 6. Uh, als creep zou ik er natuurlijk ‘per ongeluk’ gelijk wel allerlei narigheid in sluitelen. Mono-cultuur, pesticiden, straling, psycho stress, bakken met zwijg/terreur-geld etc. etc. Puh, zoveel andere negatieve factoren, daar komen die sukkeltjes toch nooit achter, zou ik als creep redeneren.

 7. @droppie, je kunt zo op de redactie terecht. DANK!
  @Justme, ik geloof dat je een beetje in de verkeerde war was? Kruising is essentieel iets anders dan GMO, ZEKER IN DE HANDEN VAN MONSANTO. < -- > Lees het boek gewoon eens van William Engdahl…!

 8. Monsanto, daar krijg ik pas de kriebels van. Dat is geld-wolven tent die het liefst op elke DNA-streng, kiew en molecuul een patent legt, om het vervolgens genetisch te manipuleren en tegen veel geld op te dringen via de FDA aan de wereldbevolking… Heeft ook weer alles te maken met de Codex Alimentarius.

  MAAR, we mogen weer roken in veel cafe’s!!!!! Ab, jongen, dat wordt dokken vriend, al die claims!! W00t

 9. als tegenzet….
  als we samen met zijn allen…
  aan de kant van wegen , akkers…etc…
  zaadjes allerhande planten …
  is er overvloed !
  ik doe het al,
  ik heb mijn plekjes waar wortels..sla… etc groeit…
  gratis en voor niets !
  DOEN !

 10. Moeder Natuur in zichzelf is perfect en is dit altijd geweest! Bovendien corrigeert Zij zichzelf.
  De Mens heeft altijd de idee dat iets niet goed is en dat het verandert moet worden. Gewas veredeling is daarom juist omdat het op een natuurlijke manier gedaan wordt. Genetische manipulatie is een vorm van HOOGMOED en ARROGANTIE en komnt altijd voor de val.
  Als dit algemeen toegepast wordt heeft de pharmaci er weer een poot bij om ons in de greep te houden.
  Geef deze maffia geen kan er werk en niet aan mee! Zeg nee tegen GM!
  Wordt weer gezond en eet altijd matig!

 11. Ik heb zojuist een nieuwe petitie ‘Stop the Crop’ getekend tegen de verspreiding van genetisch gemodificeerde gewassen door de Europese Commissie. Het is belangrijk nu actie te ondernemen en onze regering te laten weten dat we geen GGO’s willen op onze boerderijen en in ons eten. De komende maanden wil de Europese Commissie meer gentechgewassen toelaten voor teelt en de agro-chemische industrie is
  al grootschalige teelt voor volgend jaar aan het voorbereiden. Er bestaat zelfs de kans dat er in Nederland dit jaar al Amflora-aardappels van BASF geteelt gaan worden. Kortom, hoog tijd om in actie te komen!

  Stop the Crop – oproep tot teeltverbod aan Minister Verburg
  (Landbouw), Minister Huizinga (Milieu), Minister Klink (Gezondheid):
  http://www.gmo-free-regions.org/stop-the-crop

  Genetisch gemodificeerd voedsel: feiten, geen gewassen – Oproep tot teeltverbod aan de Europese Commissie, georganiseerd door AVAAZ:
  https://secure.avaaz.org/nl/eu_health_and_biodiversity/

 12. Vanuit niet oordelen vergevingsgezindheid intuïtie je richten op de Liefde voor de ene bron.
  Dit is vanuit ons dualistisch bewustzijn niet te beredeneren veranderd ons lichaam van op koolstof gebaseerd naar een kristallijn structuur. Dit is ons lichtlichaam wat ons grofstoffelijk lichaam voedt met licht en liefde en alles geneest. Kristal is een ontvanger en kan in tunen op wat het verkiest. Het Universum is ons thuis.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.