Advertentie

Vraagtekens bij het ‘Roze Lintje’..!


x

In een gastcolumn hier op de site, maakte Joele Rademakers ook al gewag van de ophef rondom het  ‘Roze Lintje’. Hoe sympathiek dit soort initiatieven ook zijn, of lijken te zijn, tóch ontslaat het de sympathisanten ervan niet om kritisch te blijven. Zeker wanneer je het onderstaande artikel tot je genomen hebt, zul je merken dat het in het geval van het ‘Roze lintje’ niet alleen gaat om ‘kritisch’, maar ook om ‘uiterst kritisch’..! Wolven in schaapskleren lijken steeds vaker vlak náást ons op te doemen. En dus is het aan ons om ons onderscheidingsvermogen te gebruiken en onszelf niet in de maling te laten nemen door de illusie- en lege-praatjesverkopers.

* * *

x

Pink Ribbon staat er gekleurd op

Dr. Gert E. Schuitemaker

x

Dr. Gert Schuitemaker

Ieder jaar staat oktober in het teken van de borstkanker. De roze lintjes zijn overal zichtbaar; niet alleen op promotieartikelen. Ook BNers laten zich niet onbetuigd. Helaas zijn slechts weinigen op de hoogte van de organisatie achter de borstkankermaand. Het idee van Pink Ribbon is afkomstig van het Britse chemieconcern ICI. Dit stelt de Amerikaanse gezondheidsjournalist en auteur Tony Isaacs op www.naturalnews.com.

ICI werd na overname door farmaciegigant AstraZeneca omgedoopt in Zeneca Pharmaceuticals. Het chemieconcern is wereldwijd een van de grootste producenten van petrochemische stoffen en gechloreerde organische producten. Hieronder vallen ook het plastic bestanddeel vinylchloride en de pesticide acetochlor waarmee een direct verband met borstkanker bestaat…! Daarnaast is AstraZeneca producent van het geneesmiddel ‘Tamoxifen’. wereldwijd het meest verkochte antikanker medicijn, vooral bij borstkanker. Maar uit een studie gepubliceerd in ‘Cancer Research’ blijkt dat bij langdurig gebruik van Tamoxifen de kans op een agressieve tumor in de andere borst met 440% toeneemt…

Prachtig symbool, maar weet je wat je draagt..?! En welke club eráchter zit..?

In de borstkankermaand wordt alleen aandacht besteed aan erfelijkheid, verkeerde voeding en hormonen als oorzakelijke factoren. Deze factoren dragen slechts voor 20% bij aan het borstkankerrisico en kunnen niet verantwoordelijk zijn voor de enorme toename van borstkanker in de afgelopen decennia. In de campagne wordt voorbijgegaan aan andere oorzaken zoals carcinogene gechloreerdpesticiden, besmetting van vlees met kankerverwekkende oestrogenen, arbeid in de petrochemische en elektrotechnische industrie en een leefomgeving van afvalcentrales en nucleaire centrales. Daarnaast hebben zon 2 miljoen vrouwen een verhoogde kans op borstkanker door silicone borstimplantaten..

Eén van de speerpunten van de Pink Ribbon campagne is de vroegtijdige screening bij vrouwen met behulp van mammografie. Er bestaat echter geen wetenschappelijke basis om screening bij vrouwen vóór de menopauze uit te voeren. Daarnaast is de kans op overdiagnosticering aanwezig en vindt er een verhoogde blootstelling aan straling plaats. Dezelfde Isaacs ontdekte dat de American Cancer Society (ACS), de Amerikaanse kankerpatiëntenvereniging, een innige relatie blijkt te hebben met de geneesmiddelenindustrie. Hij illustreert dit aan de hand van acties die de ACS voert tegen mogelijke concurrenten van de farmacie.

De cover van het boek van Dr. Gert Schuitemaker (klik voor lead naar Bol.com)

In de jaren vijftig van de vorige eeuw richtte de organisatie de ‘Committee on Unproven Methods ofCancer Management’ op wat voorheen de ‘Commissie tegen Kwakzalverij’ was. Regelmatig wordt aan artsen, onderzoekers en patnten een lijst van ‘onbewezen methoden‘ toegestuurd. Wanneer een arts betrokken blijkt te zijn bij een dergelijke methode worden onderzoeksgelden gestopt. De ACS is wereldwijd een van de rijkste non-profit organisaties. Niet alleen maakt het hoge kosten voor salarissen en overhead, ook financiert de organisatie onderzoek naar nieuwe medicijnen afkomstig van farmaceutische bedrijven waarmee ze een directe relatie heeft

Het Koningin Wilhelmina Fonds tegen kanker..?
In Nederland is de evenknie van het ACS het KWF Onze nationale kankerbestrijding heeft geen aandacht voor voeding en voedings-supplementen. Het KWF zou bijvoorbeeld het voortouw moeten nemen wat de veelbelovende functie van vitamine D betreft, óók bij verschillende vormen van kanker. Maar het tegenovergestelde is het geval..

In 2004 werd het wetenschappelijke KWF-rapport ‘De rol van voeding bij het ontstaan van kanker’ gepresenteerd. Gepretendeerd werd een volledig overzicht te geven van de wetenschappelijke stand van zaken betreffende de rol van voeding en voedingsstoffen bij kanker. Geen woord over vitamine D! Toch werd bijvoorbeeld al in 1990 het vermoeden uitgesproken dat een vitamineDtekort een risicofactor is voor prostaatkanker.

Sindsdien zijn wetenschappers over de gehele wereld op zoek gegaan naar een mogelijk verband, wat heeft geresulteerd in vele publicaties die dit vermoeden bevestigen. Ik beschrijf het gehele geval, inclusief correspondentie met het KWF; in mijn boek ‘Nieuw licht op vitamine D en chronische ziekten’.

11 gedachten over “Vraagtekens bij het ‘Roze Lintje’..!

 1. Ach ja, 50 jaar onderzoek “en nog geen middel beschikbaar”. (we weten inmiddels wel waarom dit zo “lastig” is) KWF stond laatst weer aan de deur…. ik geef er niet meer aan.

 2. KWF, Hersenstichting, Diabetesfonds onderzoeken zich al jaren drie slagen in de rondte, maar uiteindelijk sponseren we de dikke salarissen van de managers van die `Goede doelen`
  Toen ik een keer een vraag richting Hersenstichting stuurde over het gebruik van smaakversterkers en problemen de ziekte van Alzheimer, was het enige dat ik terug kreeg een stortingskaart met het verzoek het onderzoek te steunen.
  Voor mij geen goede doelen meer

  1. Laatst stond hier een vriendelijke vrouw aan de deur met een collectebus van de Kankerbestrijding. Toen vertelde ik haar dat ik er respect voor heb dat ze de moeite neemt om iets voor een goed doel te doen. Maar dat ik een reden heb om niets aan de kankerbestrijding te geven, omdat het geld namelijk al jaren naar “dezelfde club” gaat.
   Alternatieve onderzoeken met betere resultaten krijgen geen geld. Ze leek even geschokt en toen ineens begon ze te knikken “zie je wel, dat is inderdaad zo, je hebt gelijk”. Ze gaf aan dat ze hier al een vaag gevoel over had en dat nu het kwartje viel. Toen ik laatst een blad zag over Pink Ribbon had ik ook al gelijk zo’n gevoel. Dit kan niet kloppen, er moet een pharmaceut achter zitten die veel geld beschikbaar heeft voor marketing.

 3. Wat fijn dat dit soort zaken nu eens aan het licht komen. We worden voor de gek gehouden en onze regering slaapt lekker verder. Ook daar is de belangen verstrengeling al lang doorgedrongen.

 4. vaststellingen iedere dag weer………..goed dat het gebeurd…. Tja als je kanker hebt grijp je alles aan om niet dood te gaan…… Je laat je 35x bestralen tegelijkertijd heb je een chemokuur. Je hebt een anus carcinoom en schreeuwt maanden lang 24 uur per dag van de pijn en de jeuk, Het is een bijna onmenselijke behandeling………je springt in die rijdende trein…… en nu moet ik dan geloven dat het in 98% van de gevallen niet werkt die chemo……… Wij vertrouwen niets meer…maar de geldwolven weten ons iedere keer weer te vinden…..wat het ook betreft. We live in a sick society….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.