Advertentie

Zijn ze de draad loos in Groningen..?


Grappig, nou grappig, laat ik het opvallend noemen. Tijdens een avondje surfen, even mails bijwerken, kom ik het bericht tegen dat Groningen als eerste stad in Nederland een draadloos netwerk krijgt, ‘absoluut vernieuwend’ en ‘ultramodern’. Wat zijn we toch knap. Niewaar? Nee inderdaad: Niewaar!

Opvallend ook eenzelfde bericht, maar dan van de andere kant van het spectrum. Zoals je elders hier op WantToKnow kunt lezen zijn Karel & Caroline van Uffelen onlangs uitgekomen met hun nieuwe boek ‘Onzichtbare risico’s in het draadloze tijdperk’. Ik mocht Karel onlangs ontmoeten en we hadden al snel ‘common ground’…

“Waarom pikken we met z’n allen gewoon dit soort dingen, terwijl de bewijzen rond om ons liggen?”.

Kinderen zijn letterlijk het kind van de rekening..
Kinderen zijn letterlijk het kind van de rekening..

Hoeveel ik ook snap van het Groningse initiatief, mijn vraag is of Groningen als universiteitsstad wel op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen m.b.t. de oorzaken van kindersterftecijfers…? Of zijn ze ook Rode-draadloos…? Zal ik hier dan maar gewoon het antwoord even wetenschappelijk neertikken: Kindersterfte-oorzaak nummer 1, sinds enige tijd: ‘Hersentumoren’…
Zoek het op en je zult zien dat hier geen woord aan gelogen is. Een paar recente leads maar weer even hier.  en onderstaande pdf’s zijn hierin ook de moeite waard.
Waar komt toch onze klakkeloze aanvaarding van de mobiele technieken vandaan? Is er nou niemand die gewoon in een gesprek in de kroeg dit onderwerp aansnijdt. Of zijn er gewoon weinig kritiekvolle tegenstanders.

Vrouw en kind werden helemaal gek van mij de afgelopen 4 jaar. Al mijn verhalen over de waanzin van GSM werden bestreden met hun opmerkingen: “Je leest nergens van dit soort gevaren” tot “Alle kinderen hebben een GSM’etje..”

Het verhaal dat ik voor het eerst stekende oorpijn had tijdens een seminar in Zwitserland 8 jaar geleden, waar ik dagelijks en intensief, mobiel contact had met mijn bedrijf en thuishonk, maakte kennelijk toch genoeg indruk op hen om mijn waarschuwing serieus te nemen…
En de bewijzen stapelen zich verder op; steeds meer krantenberichten en wetenschappelijke waarschuwingen bereiken ons. Als je er een paar wilt lezen, GOOGLE er even op los, in je eigen belang en zeker dat van je kinderen.

Grootste gevaar? DECT-telefoons, die zo lekker makkelijk naast je bed liggen, in de tuin, eigenlijk overal. Wat een gemak.. je hoeft er niet voor te lopen. Ook babyfoons, lekker stralend je kind zien slapen, en gerust zijn, o.b.v. deze DECT-techniek..!!!

Wist je dat sinds de intrede van UMTS, mobiele telefonie verworden is tot een laag-wattage magnetron?? Hier is geen enkel woord van gelogen, want UMTS zit op dezelfde frequentie als onze magnetron. (Die overigens net zo ongezond is, maar dat had je al door, als je van lekker eten houdt..)

Draadloos gest(r)ikt...
Draadloos gest(r)ikt...

Ik snap werkelijk niet dat op de website van Groningen-Unwired, zeg maar Groningen-draadje-los…, geen enkele waarschuwing staat m.b.t. mobiele telefonie. Misschien kan iemand die daar een link heeft hen even attent maken op dit verhaal. Vooral voor kinderen, vooral voor  studerende kinderen, die oh zo’n gemak hebben van al die draadloze laptoppen.

Groningen je hebt een naam te verliezen, geloof me!!

In hemelsnaam, werkelijk in hemelsnaam, bescherm jezelf, bescherm je kind, informeer jezelf en gebruik je gezonde verstand, zolang dat nog kan. Klinkt misschien een beetje heftig, maar zo wil ik het toch graag formuleren. Er is in mijn beleving namelijk een groot verschil tussen een duurzame toekomst en een stralende toekomst…!!

Ik kan je als eerste aanraden het voortreffelijke boek van Caroline & Karel van Uffelen te lezen, het door te geven aan de mensen waar je om geeft en je daarbij vooral niet te schamen om dit onderwerp gewoon op de agenda te zetten. Tweedens raad ik je aan de site van StopUMTS.nl eens te raadplegen. Kijk hier bijv. eens naar de ongelooflijke invloed van de DECT-telefoons die je beide buren krachtig tegen jou en je gezin aan het inzetten zijn waarschijnlijk…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.