Advertentie

Opwarming? Of laat Al Gore ons in de kou staan..?


Terwijl we met z’n allen onze Nobelprijswinnaar Al Gore zowat om de hals vallen van dankbaarheid over het openbreken van de publieke opinie met zijn opwarmingscenario gebaseerd op de CO2-uitstoot, blijven de gemoederen in beweging, met name over wát nou precies de gevolgen  zullen zijn van die mega-uitstoot. Is dat wel een opwarming, zoals Gore suggereert, met o.a. het smelten van de ijskappen als gevolg..? Er zijn op dit moment berichten die melden dat Al Gore aangeklaagd gaat worden door wetenschappers uit vele landen, omdat zijn kruistocht tegen CO2-opwarming, op niets is gebaseerd…!

Heel opmerkelijk is het in dit verband wel, dat behalve de partijen die de opwarmings-gevolgen van CO2-uitstoot ontkennen, er nu ook steeds meer stemmen komen, die een AFKOELING van de Aarde voorspellen..! Jazeker, dát is namelijk ook nog een reëel scenario. Zelfs het Wereldnatuurfonds doet een grote duit in het klimaatzakje, door als voorbeeld de laatste winter in Australië als koudste sinds 60 jaar aan te halen.

Er zijn zelfs ook klimaatspecialisten die met het schaamrood op de kaken hun bakzeil halen en toe moeten geven dat onze planeet de trend heeft ingezet naar een globale afkoelingsperiode, o.b.v. de onderliggende data..! Weet jij het nog..?

Te gepeperde uitspraken van Al Gore?
Te gepeperde uitspraken van Al Gore?

China heeft bijvoorbeeld de koudste winter achter de rug sinds 100 jaar, de Britse Eilanden de koudste Aprilmaand in 2007/2008, sinds de metingen in 1929 begonnen en de VS en de rest van Noord Amerika zijn getroffen door recordsneeuwval de afgelopen winter..! En de berichten van het aangroeien van het Antartische ijs met maar liefst 30% afgelopen winter, zul je ook wel tegengekomen zijn.. Ze passen in dit plaatje kennelijk.

Deze ups and downs schijnen voor een belangrijk deel veroorzaakt te worden door het al dan niet verschijnen van zonnevlekken op onze Zon; dát is inmiddels een geaccepteerd feit, ondanks dat we nog steeds niet precies weten, hoe die zonnevlekken dat dan precies doen..! Maar het bijzondere was dat deze afgelopen Augustus, wel de eerste maand was in 100 jaar dat de zon GEEN ENKELE ZONNEVLEK LIET ZIEN..!

Maar wat ik ongelooflijk nieuws vind, is dat het ‘vaststaat’, dat wanneer je vanaf 1998 de cijfers bekijkt, we NIET MEER PRATEN OVER GLOBAL WARMING..!! Maar juist over het tegengestelde weerspatronen..!

Paul  Toni, programme-manager sustainability van het WWF, raadt ons aan ten zeerste de nuances te blijven hanteren, wanneer we praten over de  gevolgen van CO2-uitstoot. Maar dát het door deze uitstoot komt staat wél vast, volgens Meneer Paul Toni dan.. Hij vraagt de wereld om te praten over weervolatiliteit, m.a.w. meer beweegbaarheid van het weer. Maar dan wel veroorzaakt dus door die CO2-uitstoot. Hier het bericht van Toni.

Dat je met deze info even je hoofd koel kunt houden, als je in een verhitte discussie belandt, van welles nietes..!