Advertentie

De zomer van de.. verduisteringen..!


Een bijzondere zomer, die haar bijzondere karakter voor het eerst toont op vrijdag de 13e.. Vrijdag 13 juli vindt de eerste van maar liefst 3 verduisteringen plaats. 2 Zonsverduisteringen met 1 maansverduistering ertussen in. Astrologe Manuela van der Knaap schreef dit artikel als analyse van de dieperliggende ontwikkelingen rondom deze zomerse hemelconstellaties. Zullen we Manuela nog even voorstellen, voor degene die haar (artikelen HIER en HIER bijv.) nog niet kent: Manuela van der Knaap, aangenaam..

Tot mijn 30ste was ik vooral gericht op ’n internationale carrière in ‘de groene sector’; ik deed wat ik geleerd had tijdens mijn opvoeding in een ondernemersgezin. Hard werken, veel geld verdienen, niet zeuren en vooral niet naar jezelf luisteren, maar doen wat er van je gevraagd wordt en dus marktgericht denken. En daar was ik erg goed in, al zeg ik het zelf. Een burn-out was het resultaat, gezien mijn enorme innerlijke kracht en de niet te stoppen, enthousiaste houding en het negeren van de signalen van mijn lichaam.

Manuela van der Knaap

Mijn Ziel had andere plannen..
Ik kreeg inzichten in hoe onze economie werkelijk in de maatschappij steekt en dat wij afstevenen op vernietiging. Toen kreeg ik een reeks visioenen en zo werd mij duidelijk gemaakt dat ik iets anders te doen had in deze wereld. Mijn Ziel bracht mij in contact met een aspect van mijzelf dat nog veel omvattender is dan mijn Ziel en buiten tijd en ruimte verblijft; mijn Kosmische Wezenskern (Geest). Er kwamen nieuwe vaardigheden los en hier moest ik erg aan wennen en mee leren omgaan.

Na een enorm intense periode van 1,5 jaar, werd mij door mijn Kosmische Wezenskern verteld dat er nu een periode van geen bewust contact zou komen, omdat alle informatie en energie eerst geïntegreerd moest worden. Er zou altijd hulp en begeleiding zijn voor mij en het contact zou later weer hersteld worden, maar dan op een andere manier; geïntegreerd en levend vanuit de eenheid van mijn Kosmische Wezenskern (Geest). Levend in het dagelijks leven vanuit mijn Geest het ‘zijn’.

Vanuit deze staat van ‘zijn’ werk ik nu 10 jaar later als kosmisch astroloog. Daarna is er een lange periode geweest van verwerken van deze ervaringen, het uitwerken van oude trauma’s en het vinden en integreren van mijn Ware Zelf in mijn dagelijkse bestaan. Om meer inzicht te krijgen in mijzelf en mijn mogelijkheden ben ik een 4-jarige beroepsopleiding Psychologische Astrologie gaan volgen bij de ‘Academie voor Astrologie’ in Amsterdam, bij Adrie van der Ven.

Deze opleiding heb ik met succes afgerond en ik ben met dit diploma Nederlands erkend Astroloog bij de beroepsvereniging van astrologen, de AVN. Ik was als kind al zeer geïnteresseerd in astrologie. Tijdens deze astrologie studie vielen al snel de ‘kwartjes’ op hun plaats. Het was helemaal niet mijn bedoeling om een eigen praktijk te starten in astrologie. Maar toen ik in contact kwam met de Zwarte Lichten-astrologie, ontstond er een diepe opwinding in mij, doordat ik de ervaringen met mijn Kosmische Wezenskern herkende. Ik kon dit heel diep voelen.

Samen met een paar astrologie-vriendinnen, heb ik geregeld dat we les konden krijgen van George Bode. Hij heeft de Zwarte Lichten-astrologie naar Nederland gebracht en verder ontwikkeld en wij hebben regelmatig hierover les gehad van hem, ook samen met Peter Delahey. Toen werd het voor mij duidelijk dat het tijd werd ervaring op te doen met mijn eigen manier van werken in de Zwarte Lichten-astrologie, want ik voelde dat er nog meer verdieping mogelijk was.

Ik merkte dat het mensen diep kon raken en helen, wanneer ik hun kosmische wezenskwaliteit van ‘zijn’ (de persoonlijke verbinding met de Bron), rechtstreeks aansprak. Er ontstond dan een verbinding met deze kwaliteit in hen en de herinneringen aan momenten van contact met deze kwaliteit kwamen weer terug in het bewustzijn. Waardoor er ook een praktische verbinding ontstaat met deze kosmische wezenskwaliteit van ‘zijn’ in het dagelijks leven.

Inmiddels is mij heel duidelijk geworden dat wij als mensheid op weg zijn om deze kosmische wezenskwaliteit te integreren en meer en meer te leven vanuit het ‘zijn’. Actie en ‘zijn’ samen brengen, de manier van leven van Oost en West samen brengen. Van overleven naar leven in balans en vrede, de weg die ik zelf iedere dag stapje voor stapje ga.
Deze weg waarmee wij ons losmaken van de dualiteit in ons eigen energiesysteem en daarmee ook stap voor stap in de wereld. Aan dit proces stel ik mij ten dienste voor het grote geheel, met al mijn zakelijke ervaring, artikelen, astrologische consulten en bijeenkomsten. Ik ben zeer dankbaar voor al deze ervaringen.

Lezen en ervaren..
Manuela over dit artikel: “Mijn artikelen zijn energetisch op een holografische manier geschreven. Dit betekent dat als je het artikel helemaal leest, de informatie van binnenuit inzicht geeft, verbonden met de eigen praktische situaties of op een later tijdstip. Door deze holografische werking is het mogelijk dat je met het verstand sommige stukjes niet begrijpt, maar deze werken dus ook door op andere lagen en brengen toch inzicht een andere moment.”

We wensen je veel leesplezier…

x

* * *

x

De zomer van de.. verduisteringen..!

x
2018 © Manuela van der Knaap | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Manuela heeft vooraf een korte opsomming gemaakt, zodat je inzicht krijgt in de onderwerpen. In het artikel zijn de collectieve trends en persoonlijke processen van dit moment verder uitgediept.

#1 Zonsverduistering 13 juli 2018: Plotselinge vernieuwing vriendschappen en relaties, vast zitten in structuren van de ander. Doofpot open, omgaan met structuren waar je in vast zit, zoals een baan of een woning of relatie, vriendschap enz.

#2 Totale Bloedmaansverduistering 27 juli 2018: Deze zeer krachtige maansverduistering gaat over vraagstukken als privacy en zelfbeschikking, veiligheid, migratie, potenties en mogelijkheden voor Nederland; sociaal bewustzijn en individualiteit. Persoonlijk gaat het om authenticiteit en het verlangen naar vrijheid, ook gelijkwaardigheid, sociaal en nieuw groepsbewustzijn, niet in actie kunnen komen of juist wel vanuit de diepere Kern, verhoogd bewustzijn, licht integratie.

#3 Zonsverduistering 11 augustus 2018: Plotseling ineenstorten van plannen of levensstijlen geeft verstekkende wederopbouw, ontevredenheid, ego gedreven afscheiding, strijd om vrijheid, community vernieuwing, nieuwe aardefrequenties, veranderingen op Aarde, niet in actie kunnen komen of juist vanuit je kern handelen.

Eclipsen in serie
In juli en augustus 2018 is er weer een serie zons- en maansverduisteringen. Een bijzonder paar dit jaar, omdat de totale maansverduistering van 27 juli wordt omringd door twee gedeeltelijke zonsverduisteringen op 13 juli en 11 augustus. Waarom hebben we deze keer twee zonsverduisteringen in plaats van één?

Zonsverduisteringen zijn een onderdeel van een grotere serie. Deze series noemen we Sarosseries. Deze series starten op de Noord- of Zuidpool en hebben een totale duur van 1226 tot 1550 jaar en produceren in hun bestaan 69 tot 87 zonsverduisteringen. *1 Beide zonsverduisteringen behoren tot een andere serie en dat is vrij zeldzaam. Dit vond in 2011 voor het laatst plaats en daarvoor in 2000, 1982 en de volgende laat zich pas in 2029 zien.

Als dit fenomeen optreedt, zien we altijd twee gedeeltelijke zonsverduisteringen en een totale maansverduistering in de tijdspanne ertussen. De imprint is diep in het onderbewuste en dit werkt lang door en wordt vaak pas later zichtbaar. Maar omdat er twee gedeeltelijke zonsverduisteringen bij betrokken zijn, is er ook een flinke imprint op de bewuste lagen van ons bestaan, waardoor deze eclips serie zowel in onszelf als in de wereld impact heeft.
x

#1 Gedeeltelijke zonsverduistering 13 juli 2018
x

Deze Sarosserie 2 Noord (oud en nieuw), waar deze gedeeltelijke eclips bij hoort, is een brenger van grote vernieuwing. De eerste zonsverduistering van de serie van drie vindt plaats op 13 juli 2018 2:48 GMT en is zichtbaar in het zuiden van Australië en noord Antarctica. Deze eclips kan nieuws of plotselinge vernieuwing geven in vriendschappen en relaties, waarin men snel weet wat te doen en dit snelle handelen brengt goede resultaten. *2

Het persoonlijke proces
De horoscoop laat zien dat er een situatie geaccepteerd moet worden in de verbinding die moeilijk te accepteren is. *3 We kunnen ook vast komen te zitten in een situatie die de ander gecreëerd heeft, maar waar jij niet om heen kan, zoals bijvoorbeeld ziekte, gedrag of een bijzondere keuze van een partner. Deze gedeeltelijke verduistering kan je optillen naar heelheid in jezelf en kan daarmee bestaande relaties optillen naar nieuwe vormen en hoogtes.

Als alles er mag zijn in de verbinding, dan is er ruimte voor wat er zich innerlijk roert en kunnen gewonde delen van de persoonlijkheid worden omarmd en geheeld. *4 De vorm van onze relaties is de afgelopen jaren sterk aan het veranderen. Over deze veranderingen in relaties heb ik vorig jaar een artikel geschreven. (HIER)

In de wereld
Voor het collectief laat deze horoscoop zien dat er spanningen zijn bij ‘het volk’ en wat er zich van binnen roert, haar leiders en de structuur waar het volk in wordt gedwongen.*5 Deze astrologische stand zou ook kunnen laten zien dat er een doofpot open gaat en de dwingende structuur en het bestuur het verliezen van het volk. Dat wat mensen ervaren, spreekt zo duidelijk voor zichzelf, dat men er niet meer omheen kan en zichtbaar wordt wat hen gevangen houdt en hoe het gesteld is met de bestuurlijke situatie en structuren om hen heen.

Groningen
Misschien een ontwikkeling rondom de situatie in Groningen? De mensen zijn daar wakker geworden en van hoog tot laag in de bevolking heeft men diep ervaren wat er bestuurlijk in Nederland aan de hand is. Nederland heeft haar kernkwaliteit in Waterman in het 8ste en 9de huis en deze kernkwaliteit krijgt het komende jaar een focus. De oude vorm komt ten val en er mag opnieuw gezocht worden naar de juiste toon.

Het 8ste huis staat in haar schaduwkant voor vermijdingsgedrag, het onderbewuste en verborgen zaken, maar ook voor transformatie en diepe verbondenheid. Vanuit de schaduwkant wordt er dus een loopje genomen met de waarheid door zich niet echt te verbinden. *6

Doorbreken van angst
We breken door belastende structuren, besturen en autoriteit heen door te zien waar we geraakt worden. Wat doet het met jou? Welke angst of emoties worden aangeraakt? Als je jezelf toestaat om deze geraaktheid helemaal te ervaren, dan integreert deze pijn, angst en paniek en kom je op eigen grond. Je wordt eigenaar van jouw waarheid, autonoom en los van wat de ander vindt, want dat mag er dan ook gewoon zijn. Je stapt op deze manier uit macht en onmacht spelletjes. Vandaar uit worden manipulatieve structuren zichtbaar voor jou. Je kunt dan aanwezig blijven, zonder uit je evenwicht te gaan. *7 Hier kun je een filmpje bekijken van de a.s. maansverduistering.

#2 Totale ‘Bloedmaansverduistering 27 juli 2018

x
Praktische informatie
Deze maansverduistering is een zeer krachtige en totale verduistering en is zichtbaar boven Europa, Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Australië en de maximale verduistering is rond 22:22 Nederlandse tijd met Madagaskar als centrum (21:20 GMT astrologisch exacte uitlijning). Met zijn 6 uur en 17 minuten en de totale verduistering  1uur en 43 minuten is dit de langst durende maansverduistering van deze eeuw. Wij moeten het begin van de verduistering missen, omdat de Maan pas om 21:31 boven de horizon komt in Nederland en België.

De totale verduistering die wij kunnen zien duurt tot 23:14 uur. De Maan kleurt rood en wordt daarom een ‘Bloedmaan’ genoemd. In de oudheid werd daar gewicht aan gegeven als een brenger van iets onheilspellends. Ook staat Mars in het perigeum, dat is het punt dat in zijn baan het dichtst bij de Aarde is en direct in lijn met de Aarde en de Zon. Mars staat ook Out Of Bounds en dus heel veel zuidelijker dan de Zon en Maan. Het is dus geen drie dimensionale uitlijning, zoals wel getoond wordt op veel websites.

Filmpje over de totale Bloedmaansverduistering van 27 juli 2018

HET COLLECTIEF PROCES

Privacy en zelfbeschikking
Collectief is deze maansverduistering een activator van vernieuwing. Maar wel vernieuwing die leidt tot stabiliteit of zichtbaar maakt in welke situaties er geen veiligheid en stabiliteit is. Met de dreiging van verplichte vaccinaties en onze verdwenen privacy doordat alle internet data verzameld worden door grote bedrijven voor analyse en verkoop, wordt de roep om vrijheid meer en meer bewust. *8  Privacy is ook een vraagstuk voor het nieuwe Watermantijdperk, omdat voor de Waterman alles van iedereen is. Het is dus nodig om hier een nieuw evenwicht te bereiken.

Migratie
Ook de sociale problematiek rondom migratie is in deze periode voor het komende jaar een bestuurlijk vraagstuk. Wie laat ik toe en wie niet? Hoe gaan we om met vluchtelingen, waar ligt de grens en waar wordt het onmenselijk? Deze totale maansverduistering laat voelen en maakt bewust dat we dit als één geheel moeten oplossen, maar wel met behoud van authenticiteit en eigen bestuur. De uitdaging is het tegengaan en bewust worden van versnippering en het uit elkaar vallen door ego gedreven acties. *8

Alles is van iedereen
Deze totale Maansverduistering kan een gevecht ontketenen rondom deze vrijheid en bewustwording over onze privacy en zelfbeschikking. Waterman energie is het komende jaar tot eind juli 2019 prominent aanwezig. *9 Een schaduwkant van Waterman is dat alles van iedereen is en dus gedeeld MOET worden. Is de Waterman energie in evenwicht dan is er vrijheid, gelijkwaardigheid en bewustwording hierover.

Als er gebrek is aan individualiteit, het IK, dan is astrologisch gezien die Leeuw-Waterman as uit evenwicht en schiet de Waterman energie te ver door. Dan ben je te sociaal en leef je teveel alleen de kant van ‘love and light’ en is er te weinig IK. De nieuwe community vormen zijn bijvoorbeeld gebaseerd op de Watermanprincipes van gelijkwaardigheid en vrijheid, maar de individualiteit en het IK, op eigen benen staan met eigen verantwoordelijkheid is minstens zo belangrijk.

Nederland
Nederland heeft haar kernkwaliteit in Waterman met Saturnus erbij in het 8/9de huis.*6 Dit betekent dat Nederland het komende jaar een stuk extra bewustwording krijgt over de Watermanprincipes, die Nederland graag laat zien als een waarde die altijd hoog in het vaandel staat. Nederland en de Nederlanders presenteren zich graag vanuit vrijheid, gelijkwaardigheid, vriendschap (sociaal bewustzijn), maar zijn deze waarden nog wel zo prominent?

Of heeft het ego en haar dwingende wil het hier overgenomen? We krijgen het komende jaar (tot eind juli 2019) de kans om hier meer bewustzijn over te krijgen en zelfs te vernieuwen of herstellen wat hiervan verloren is gegaan. De transit zwarte Maan in Waterman haalt het oude onderuit en geeft de noodzaak aan om opnieuw op te bouwen.

Bestuurlijke vrijheid
Saturnus is de planeet van bestuur, structuur, begrenzing, autoriteit en verantwoordelijkheid. Bij Nederland staat Saturnus in het zwarte Maan kanaal in Waterman in het 8/9de huis. Dit betekent dus dat er een specialisme of blinde vlek is op dit vlak. En in het teken Waterman gaat het dan onder andere om bestuurlijke vrijheid, flexibele structuren, autonomie en eigen verantwoordelijkheid. In potentie is Nederland een land dat nieuwe visie, structuur en bestuur kan neerzetten voor het nieuwe Watermantijdperk, waarin vrijheid, licht, bewustzijn, gelijkwaardigheid en dus sociaal bewustzijn en vriendschap de kernwoorden zijn. *6

Participatiemaatschappij
Op dit moment is vooral het overlevingsmechanisme van Nederland actief en razen we ontevreden en onverbonden door om geld te verdienen, handel te drijven, alle ballen hoog te houden en het ego te voeden. Een zeer gezond sociaal stelsel is in Nederland geminimaliseerd tot een fractie van wat het was. Nederland moest van hoger hand een participatiemaatschappij worden. Natuurlijk wordt van ons gevraagd om eigen verantwoordelijkheid te nemen, want daar gaat die Saturnus in het zwarte Maan kanaal van Nederland ook over, maar dan wel gelijkwaardig en voor iedereen.  *6 (HIER), (HIER)

Bijdrage aan het geheel
De structuur zou daarbij iedereen moeten dienen en niet alleen de grote bedrijven die een deal dicteren aan de Belastingdienst, terwijl de gewone man wel zijn deel moet bijdragen aan het geheel. Dit is Cheiron in Vissen, de kosmische wond in de horoscoop van Nederland, die waarschuwt dat de maatschappelijke structuren voor iedereen moeten stromen en dienen. *10

Deze les brengt voor Nederland haar Meesterschap, waar het leiderschap en de structuren voor de nieuwe tijd in kunnen opbloeien. Deze maansverduistering legt een nadruk op dit thema: een structuur die vrijheid geeft en gelijkwaardigheid voor het geheel. Bij een geblokkeerde verbinding met de Kernkwaliteit van Nederland zie we het tegenovergestelde. Dus daar zal het laatste woord nog wel niet over gezegd zijn in de Nederlandse politiek. *11

Veranderingen voor Nederland
Door de activatie van de Kernkwaliteit van Nederland verwacht ik veranderingen in het sociale veld in Nederland. Groen Links begint volgens de peilingen richting de grootste partij te bewegen. Ik ben erg nieuwsgierig welke beweging er in het komende jaar in Nederland op gang gaat komen. Rutte wordt genoemd als opvolger van EU-president Donald Tusk voor 2019. Dit zou best goed kunnen passen in het beeld over Nederland het komende jaar. *12

 

HET PERSOONLIJK PROCES

Wat betekent deze maansverduistering nu voor ieder persoonlijk? Deze maansverduistering valt samen met de zwarte Maan, zuidelijke Maansknoop en Mars. Dit betekent dat de kosmische energie van de Bron maximaal binnen kan stromen. De frequentie van deze verduistering resoneert met Steenbok en Waterman en laat ons nog dieper voelen wat authenticiteit is. *8 

Flexibele structuren
Ook maakt deze verduistering helder of de structuur die je in je leven hebt gecreëerd voor jezelf ondersteunend en eventueel zelfs flexibel genoeg is, om ook het verlangen naar vrijheid en bewustzijn te kunnen dienen. Kunnen deze structuren je authenticiteit dragen en bieden ze flexibiliteit, waardoor je jezelf vrij tot expressie kunt brengen in ieder moment? Is dit in orde, dan kun je handelen vanuit vrijheid en je vooral vrij kunt voelen. *8 Vrijheid kun je op verschillende manieren beleven.

Als vrijheid werkelijk geïntegreerd is, dan is het niet nodig om je af te zetten, maar is er bewustzijn over de keuzes die je hebt en de mogelijkheden om anders met situaties om te gaan. Dan wordt je authenticiteit niet aangetast en kun je dat wat van binnen leeft tot expressie brengen in je dagelijks leven. Er is dan geen strijd om vrijheid, maar vrijheid die naast elkaar bestaat, rekenschap houdt met de ander, maar niet van het eigen unieke en authentieke pad afwijkt. Individualiteit en sociaal bewustzijn en vrijheid zijn dan allemaal naast elkaar aanwezig (Leeuw-Waterman as.) Als er strijd is om vrijheid dan is er nog wat werk te doen rondom individualiteit, eigenaarschap en authenticiteit om zelfstandig de vrijheid te dragen.

Wat is authenticiteit nu eigenlijk?
Authenticiteit is als je op energetisch niveau de multi-dimensionale delen van je bewustzijn hebt geïntegreerd in je fysieke lichaam en stap voor stap meer kunt leven vanuit je Schepper energie en autonomie. De ‘Hoger Zelf’ delen (Ziel) zijn één geworden in het multi-dimensionale voertuig dat wij als mens op Aarde ter beschikking hebben. Dat is de gift van het op Aarde leven en de enorme stappen die wij nu in deze tijd kunnen maken.

Je leeft dan dus je ‘Hoger Zelf’. Je bent het en valt helemaal samen met jezelf. Het ‘Hoger Zelf’ ligt dus niet meer buiten je. Natuurlijk zijn er steeds nieuwe, omvattende bewustzijnslagen die weer buiten je liggen, maar ook de integratie van deze omvattende delen gaat oneindig door. Deze authenticiteit geeft een structuur in je leven die flexibel is en je ook bewegingsvrijheid biedt.

Overlevingsmechanisme
Deze verduistering kan ook een zeer verlammende uitwerking hebben. Een diep ervaren dat je niet meer weet wat je moet doen of waarbij je als een kip zonder kop handelt. De handelingen hebben dan geen richting en worden gedreven vanuit verlangen door de wil en het ego. Een gevoel van te kort komen, een algeheel gevoel van ontevredenheid en zelf tekort te schieten en/of niet uit de verf te komen. *13

Je kunt pas echt goed bij je daadkracht komen wanneer deze verbonden zijn met je diepere Kern, je Wezensessentie. Dan worden deze activiteiten ook geleid door die diepere Kern en krijgen ze een richting die vanuit overzicht zeer effectief bouwt aan een leven vanuit bewustzijn.

Deze handelingen kun je gewoon niet bedenken, die ontstaan gewoon, maar zullen altijd passen en zijn meestal geniaal. Voor het komende jaar (tot eind juli 2019) is het overlevingsmechanisme bijna hetzelfde. Vanuit overleving zitten de wil en het ego aan het roer en heerst er een gevoel niet te worden gewaardeerd of jezelf tot expressie te kunnen brengen. *9

WiFi-straling in huis, zichtbar gemaakt met dezelfde techniek, die je bovenaan dit artikel ziet, bij het buitenbeeld van Parijs. Het lijken leuke ‘slingers’, maar feitelijk hebben we het hier over een uiterst schadelijke straling.

Watermantijdperk
Op de dag van deze totale maansverduistering tot eind juli 2019 staat de zwarte Maan in Waterman en krijgt het bouwen aan de nieuwe tijd van het Watermantijdperk een extra boost en veel bewustwording. *9  Zij die verbonden zijn met hun authentieke Zelf in de diepere Kern ontvangen in deze periode meer bewustzijn op vrijheid, gelijkwaardigheid, groepsbewustzijn van de nieuwe tijd. T

hema’s voor het komende jaar zijn computers en apparatuur verbonden met de mens, het zenuwstelsel, het bewustzijn zelf en elektriciteit in het algemeen. Ook krijgen we in deze periode inzicht in het elektromagnetische als basis in onze cellen. Met extra bewustwording op het organische in ons en in het leven *14

Elektromagnetische verstoring
Ik vermoed dat de straling van 4G of 5G een stuk noodzakelijke bewustwording gaat leveren. En ook de elektromagnetische veranderingen in de Aarde en in het universum zijn hierin een factor. (Je kunt hier bij de alinea ‘Veranderingen op Aarde’ meer over lezen.)*14 Ik ben begonnen met het organiseren van online activaties-meditaties, om het lichtlichaam en andere energielichamen te versterken en op te bouwen. Dit is een manier om elektromagnetische verstoringen weer snel in evenwicht te brengen en zelfs te houden. Je kunt ook berichten lezen (openbaar) op mijn Facebook tijdlijn (HIER) wanneer er weer elektromagnetische verschuivingen zijn.

Kundalini
Ook kundalini ervaringen behoren in deze periode tot extra mogelijkheid en vormen voor sommigen ook een risico, omdat een kundalini ervaring alle vervuiling uit de cellen en het zenuwstelsel verbrandt. Dit kan tot een zeer intense bewustwording leiden, maar soms kan dit ook te veel zijn om te verwerken. Elektromagnetisch in evenwicht komen, is dan extra belangrijk. De natuur, met blote voeten op de grond of een aardingslaken kunnen dan nog wel eens helpen. Je kunt bij mij iedere nieuwe en volle Maan meedoen met online activaties-meditaties, waarin we alles weer tot rust en in evenwicht brengen. (Kijk in de agenda HIER). *14
X

 #3 Gedeeltelijke zonsverduistering 11 augustus 2018

x
Deze Sarosserie 2 Noord (oud en nieuw), is een brenger van grote vernieuwing. *2  Dit is de laatste activatie van deze drie verduisteringen en betreft een gedeeltelijke eclips op 11 augustus 2018 08:59 Nederlandse tijd. Deze is zichtbaar in Canada, Groenland, IJsland, Schotland, Scandinavië, Rusland, Noord-Azië. Dit is dus van een andere Sarosserie eclipsen, de Sarosserie Noord 2 (nieuw), zoals ik aan het begin van dit artikel heb uitgelegd. En met de bijkomende drie verduisteringen is dat dus een bijzondere situatie met een bijzonder krachtige impact.

Ineenstorting bestaande structuur
Deze Sarosserie laat plotseling plannen in duigen vallen of levensstijlen instorten die niet meer vol te houden zijn. Er kan verwarring heersen, maar op de lange termijn leidt dit tot wederopbouw en transformatie. De gevolgen van dit nieuwe opbouwen zijn verstrekkend. Deze familie van eclipsen verandert de richting in het leven door de ineenstorting van een bestaande structuur.  *2

We zien in deze horoscoop extra veel energie op het laten zien van jezelf. *15  En als dit vanuit het ego gebeurt, dan kan dit verraderlijke situaties teweegbrengen. Anarchie en zelfbeschikking kunnen tot de mogelijkheden behoren. De wil en ontevredenheid zijn dan de drijfveren. Velen zitten vast in de structuren die de maatschappij ons oplegt, door financiën en om aan de vele verplichtingen te voldoen. Het gemis van vrijheid kan in deze periode van het komende jaar gaan wringen. *16

De Belg Stefan Denaerde had contact met buitenaardsen, die hem levendige beelden lieten zien van het leven op de planeet ‘Larga’. Tekenaar Rudolf Das maakte gedetailleerde tekeningen van enkele taferelen die Denaerde te zien kreeg: “De ringvormige wooncomplexen, die er uitzien als enorme glazen silo’s, zijn ongeveer 300 meter in diameter bij 120 meter hoog en huisvesten elk ongeveer 10.000 Iarganen. De centrale kern wordt als enkelvoudige unit opgebouwd en de apartementen worden aan de buitenkant daarvan gemonteerd, waardoor het lijkt alsof de pui van glas is. De apartementen zijn 20 bij 20 meter en 6 meter hoog. Ze worden compleet geleverd met beglazing, meubels, huishoudelijke apparatuur, communicatiesystemen, enz., over twee verdiepingen. De ‘levensduur’ van deze constructies is ongeveer 1000 jaar.”

Nieuwe woon- en groepsvormen
De horoscoop van deze laatste zonsverduistering van de serie laat zien dat de vernieuwing te maken kan hebben met huizen en de huizenmarkt. Er kan een expansie ontstaan van nieuwe vormen van wonen, zoals woongroepen nieuwe stijl. Maar zeker ook een diep verlangen naar het leven in een groter verband met meer eenvoud. Ik ben sinds dit jaar dit soort woongroepen (en teams in bedrijven) aan het begeleiden met het vinden van ieders unieke Wezenskwaliteit, de kosmische lagen van de groepsenergie te openen en te verbinden op vele niveaus in de groep. Dit is een nieuwe stroom waar ik erg blij van wordt. Maar de veranderingen kunnen ook te maken hebben met het gezin of de Aarde. *17

Nieuwe Aardefrequenties
Als je verbonden bent met de diepere Kern van het stille ZIJN van het bestaan, dan zal er verbondenheid zijn met de nieuwe bewustzijnsfrequentie van het Wezen van de Aarde dat net als wij ook met vernieuwing bezig is. *17 Dit merken we aan de grote schommelingen en extremen in het weer en natuurrampen zoals de vulkaanuitbarstingen in Hawaii. In het filmpje hieronder over het kantelen van de magnetische polen van de Aarde kun je zien hoe extreem dit allemaal is toegenomen. De jaarhoroscoop van 2018 liet al zien dat de Aarde op een transformerende manier van zich zou laten horen met veranderingen van fundamentele structuren (tektonische platen?). *17&18

Veranderingen op Aarde
Zoals je misschien al wist, is de Aarde verwikkeld in het kantelen van haar magnetische assen. *17&18 Deze assen verplaatsen zich in de afgelopen decennia in een steeds hoger tempo. Ook het magnetisch veld van de Aarde is aan het afnemen in kracht. Dit is nu al 15% afgenomen sinds 1845 toen men begon met het bijhouden van deze informatie en de afname van het magnetisch veld is nu 5% per decennium en is nog steeds aan het versnellen. Ook op de andere planeten in ons zonnestelsel worden veranderingen waargenomen.

Bovendien beweegt de Aarde een nieuw ruimte in, waar de dichtheid van de wolk waar we in zaten verdwenen is en er dus ook meer kosmische straling binnen kan komen. En dan is er nog een andere factor die nu aan het veranderen is, namelijk dat de Zon in een ‘grand minimum’ is aangekomen en daardoor minder zonnewind produceert, waardoor de Zon de Aarde minder beschermt tegen kosmische straling.

Dit is een filmpje met uitgebreide uitleg (20 minuten) over het kantelen van de magnetische polen van de Aarde en wat dit mogelijk voor gevolgen kan hebben. De elektromagnetische verstoringen die de Zon veroorzaakt kunnen problemen met apparatuur en zelfs een black out veroorzaken en hebben ook effect op de gezondheid. In deze video wordt dit allemaal uitgelegd vanuit de wetenschappelijke hoek. Ik adviseer je om niet vanuit angst om te gaan met deze informatie en vertrouwen te houden in het wakker worden en bewustwordingsproces van de Aarde en haar bewoners. Dit is het: we maken een kwantumsprong in onze ontwikkeling als kosmische Wezen. Geniet van de rit…    

Effecten verstoringen van de Zon
Door het afnemen van het magnetisch veld van de Aarde kunnen deze zonneperikelen gevoeld worden, hartritme verstoring, plotseling intens moe zijn of enorme hoofdpijn uit het niets en andere lichamelijke ongemakken veroorzaken. Energetisch hebben deze elektromagnetische verstoringen effect op onze emoties en energiesysteem. Iedere keer als er weer verstoringen zijn, post ik een openbaar bericht op mijn Facebook tijdlijn, met het nodige advies over hoe jezelf weer snel in evenwicht kunt brengen.  (HIER) Binnenkort ook met uitgebreide informatie op mijn website te vinden.)

De beste bescherming is een actief multi-dimensionaal energiesysteem. De online meditaties-activaties die ik organiseer, begeleiden je om te bouwen aan dit energielichaam en om jezelf weer snel elektromagnetisch in evenwicht te brengen. Met deze zons- en maansverduisteringen is er ook een online activatie-meditatie. Meer informatie vind je in de agenda van mijn website (HIER).

DNA/RNA
Wat deze situatie precies met ons als mensheid gaat doen, dat weet de wetenschap niet precies, maar kosmische straling werkt ook transformerend in op ons DNA/RNA. De kosmische straling maakt ons bewustzijn wakker. Astrologisch vinden we dit terug in zwarte Maan in Waterman, die vanaf de maansverduistering van 27 juli 2018 door Waterman loopt. De zwarte Maan is verbonden met de instroom van kosmische Bron energie. Waterman heerst onder andere over bewustzijn en licht.

Het komende jaar geeft dus inzicht en groei op deze vlakken en daarin is kosmische straling misschien wel heel functioneel. Mits je de verstoring en het vrijkomen van afvalstoffen voldoende kunt opvangen met voeding, rust en reiniging. (De online activaties-meditaties zijn hierin ook een goede begeleiding.)

 Veranderingen in het universum
Er worden grote veranderingen waargenomen in ons hele zonnestelsel. Er is dus iets nog veel groters bezig. In dit filmpje zijn deze veranderingen in ons zonnestelsel voor je op een rijtje gezet en inzichtelijk gemaakt:

Niet kunnen handelen
Ik verwacht dat het bewustzijn zich van binnenuit gaat openen en dat we weten wat we moeten doen. Mars staat in het zwarte Maan kanaal en ook nog eens buiten het bereik van de Zon(OOB). *16 Dat noemen we Out of Bounds (OOB). Mars regeert over het handelen, het mannelijke, de daadkracht en strijd. Met deze astrologische standen zijn deze krachten nog maar moeilijk te bereiken vanuit onze lagere frequenties. Als je dus leeft vanuit overleving, dan kun je je daadkracht niet oppakken. Pas vanuit een innerlijke verbondenheid, ontstaat de daadkracht door gewoon te doen. Niet te plannen of te bedenken, want dat kan deze zomer ongelofelijk veel energie kosten. Als je vanuit daadkracht gewoon doet waar je hart van open gaat, dan wordt deze mannelijke kracht een dragende kracht voor het vrouwelijke in jezelf. *19 Door deze innerlijke verbinding kun je dan met gemak iets neerzetten in de wereld, omdat binnen en buiten dan naadloos op elkaar aansluiten. Manifestatie van jezelf gaat dan als vanzelf.

Samenvatting:
De horoscoop van 2018 laat zien dat er dit jaar waarschijnlijk grote veranderingen op Aarde zullen plaatsvinden. De eerste helft van het jaar 2018 werd het weer extremer en gingen we diep door het stof om los te laten wat werd losgetrild. We hebben het onmogelijke mogelijk gemaakt met enorme stappen in onze innerlijke groei. We werden geïnspireerd om het oude los te laten en om nieuwe structuren te bouwen waardoor we beter onze authentieke Kern kunnen leven.

De 3 verduisteringen van deze zomer laten de volgende stap zien in dit proces. Alle drie de krachten zijn werkzaam de komende tijd, dus al deze processen kun je terug zien in jezelf of in de omgeving. Met de eerste verduistering worden de relaties nog een keer uitgeschud. Dus daar waar je nog niet los kon komen van iets buiten jezelf, wordt dit nu pijnlijk zichtbaar.

De tweede totale bloedmaansverduistering van de Maan maakt het volgende vrij in ons en stelt ons de vraag: Kunnen de structuren waarin je nu leeft je authenticiteit dragen en bieden ze voldoende flexibiliteit, waardoor je jezelf vrij tot expressie kunt brengen in ieder moment? We kunnen in deze zomer ervaren dat we maar niet in actie kunnen komen of juist vanuit vrijheid vanuit de diepere Kern kunnen handelen.

Ook vraagstukken rondom migratie, privacy, zelfbeschikking dagen ons uit om te groeien en onze eigen waarheid in eigendom te nemen. We kunnen grote stappen zetten in het vergroten van ons bewustzijn en licht. Nederland heeft een activatie van haar Kernkwaliteit en dit wordt waarschijnlijk zichtbaar op het vlak van sociaal beleid en/of in ego gedreven afscheiding.

De derde verduistering kan een streep trekken door gemaakte plannen of levensstijlen die niet meer vol te houden zijn. De wederopbouw heeft verstrekkende gevolgen. Ontevredenheid en ego gedreven afscheiding zullen we veel zien om ons heen en misschien ook in jezelf. Dit is het overlevingsmechanisme voor het komende jaar tot eind juli 2019. Het is heel goed mogelijk dat er grote veranderingen aan het licht komen omtrent de Aarde en het kantelen van de magnetische assen. Er worden ook grote veranderingen waargenomen overal in ons zonnestelsel. Ook de huizenmarkt of woon- of gezinssituaties kunnen vragen om vernieuwing.

 

Bronvermelding  en astrologische verwijzingen*1 t/m *19 ( met horoscopen) zijn te vinden op mijn website HIER

 

Het schrijven van astrologische artikelen doe ik vanuit mijn passie en om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen en te informeren. Ik ontvang hiervoor geen vergoeding, ook niet van magazines of websites die mijn artikelen publiceren. Als je deze astrologische artikelen zeer waardeert is het mogelijk om mij hiermee te steunen, zodat het ook financieel haalbaar blijft om gratis en vrij te blijven publiceren. Met grote dankbaarheid ontvang ik jouw (HART)donatie. Voor meer informatie over donaties: http://www.inzichten.com/artikelen/

 © Copyright Manuela van der Knaap.
Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven,
vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt
en deze aantekening eraan toegevoegd is.
Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website;
dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur.
De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website:
www.inzichten.com

10 gedachten over “De zomer van de.. verduisteringen..!

 1. Sinds een aantal jaren bevind ik mij op het pad van het diepere weten, door het lezen van The Upanishads, de oude filisofie, als je zo noemen wilt, van de oude Aryans.

  The translatiion was finished in 1657, and published in Paris in 1802 : this was bread by Schopenhauer, who said of the Upanishads : their reading has been the consolation of my life, and will be of my death ‘ – ‘ sie ist der trost meines lebens gewesen und wird der meines sterbens sein.’

  Het stamd van 5000 jaar voor onze jaartelling, alle moderne religies zijn min of meer gekunstelde afspiegelingen van dit weten !

  1. Jenne 2.
   Ik heb het boek levend water van Olof Alexandersson weten te bemachtigen wat ik mag lezen en daaruit blijkt dat we verre van één zijn met het universum.
   Fabrieken krijgen vergunningen om vervuilende emissie te lozen in lucht en afvalwater in voorheen frisse kanalen en rivieren.(er wordt zelfs handel in gedreven).
   Volgens het boek zouden we de natuur moeten proberen te begrijpen en na bootsen maar NIET denken dat we het beter weten dan de natuur waardoor we juist zoals nu de aarde en al wat daar op leeft vernietigen meestal omdat er geld valt te verdienen.
   Vorige eeuw al wist Viktor Schauberger dat bijvoorbeeld de Rijn door onkunde van hen die daar over moeten besluiten steeds vaker zou overstromen en hij droeg zelfs de oplossing aan maar natuurlijk werd daar niet naar geluisterd terwijl hij zelfs voorstelde pas betaald te worden wanneer het resultaat bevredigend was en het was ook nog goedkoper dan de methoden die door de wetenschappers werden/worden gehanteerd.
   De onkunde komt steeds vaker aan het licht vooral omdat er nu vaak gebieden worden gereserveerd voor overstromingen wat dus geen oplossing is maar een lapmiddel.
   Alles op en in de aarde heeft een functie en wat zien we?
   Bronnen worden voor winst voor een kleine groep uitgeput en dat betekend het einde van hun functie wat juist zo nodig is voor al het leven.
   Verbranding van olie en wat daaruit geraffineerd wordt levert vervuiling op.
   Kaalslag door de kap van bomen die eeuwen nodig hebben gehad om te worden wat ze zijn worden voor de makkelijke winst gekapt met alle schadelijke gevolgen van dien en men denkt door jonge snelgroeiende aanplant dat te kunnen vervangen vaak zelfs door boomsoorten die ook weer winst opleveren vanwege hun olie waar ze ook weer aan kunnen verdienen.Eeuwen lang werd de natuur in stand gehouden tot de industrieele revolutie kwam wat een kleine groep enorm rijk heeft gemaakt en nog steeds rijker maakt maar het gevolg is wel dat de natuur en al het leven met uitsterven bedreigt wordt.
   Als het al niet te laat is zullen we anders moeten gaan denken en handelen en zeker de vernietigers van deze mooie planeet niet mogen belonen zoals Rutte dat doet met zijn coalitie die er alleen maar op uit zijn om iedereen mee te laten werken aan onze eigen ondergang door ons te dwingen te werken voor zakkenvullers.Werken is normaal en heeft nut alleen wanneer iedereen daarvan de vruchten plukt en zolang het op natuurlijke basis is en niet om een kleine groep die niets om het milieu geven rijker te maken.

  2. Beste Arnold, ken dit boek niet, maar het past in de reeks van zoveel andere verhalen over het misbruik en verkrachtig van onze planeet.
   Wat ik aan geef ” de Upanishads” gaat aan dit voorbij, en overruled al het voorgaande, als niet van belang, neem de moeite en lees het eens, zal je verblijden, groet Jenne

  3. arnold2,

   Ja, arnold, ik ben het met je eens. De smerige luiden zijn van een allooi dat niet onder woorden te brengen is. Ik lijd met jou mee. Ik vind het ook erg. Het liefst zou ik ‘ze’ op een andere planeet wensen. Maar ja. ‘Ze’ hebben de wapens achter zich, daarom durven ze. Dus rest ons enkel vrede met elkaar, met mensen dus die wel van goede wil zijn. Dat is het minste dat we kunnen doen.

   Want, dat weet ik zo langzamer hand ook wel; me er druk over maken is fout. Dat is namelijk zonde van de energie. Natuurlijk kunnen we ze boycotten zo goed als we kunnen, en weg die media! weg met dat rare ‘voedsel’, weg met troep, maar onze geestelijke rust staat wel voorop, vind ik. Dus weg met de negatieve invloeden, zoveel als we kunnen. Negeren als de pest.

   Daarom wijs ik iedereen maar op zelfkennis. Wie zichzelf kent (biologisch en geestelijk!) die is al heel sterk! Die weet dat hij -in feite- de natuur als ‘bondgenoot’ heeft.

  4. Hoi Jenne,inderdaad, we zijn One met het universum,maar door zoveel mensen niet begrepen in deze chaotische wereld.Zoals ik het nu voel,is ieder mens een univers opzich,verbonden en geholpen met en door het grotere geheel ,door chaos in ons leven voelen we de stress en het ongelukkig zijn,en door deze negatieve gevoelens streven we weer naar een stabiele situatie. Mijn gedachten hierover zijn, dat het te maken heeft met een groeiend spiritueel bewustzijn die al in de vroege kinderjaren begint en door zelfinspectie.Maar vele mensen zijn zich niet bewust van deze innerlijke krachten en zoeken het altijd buiten zich,waardoor de chaos versterkt en kan toenemen. In dit stukje schrijven wil ik niet zeggen dat het chaotische leven gemakkelijk is,ben me zeer bewust van al het zware leed in de wereld, maar hoe bewuster je wordt hoe gemakkelijker het leven is.Mvg

 2. Hartelijk dank Manuela voor deze verhelderende berichtgeving. Een mooi inzicht verschaffend voor een ieder, die verder kan en wil kijken dan het puntje van zijn neus lang is.

  @Arnold2
  Helemaal met je eens en telkens weer komt bijgaande spreuk in beeld, die steeds actueler wordt:

  “De hoogmoed neemt precies zoveel plaats in als de domheid voor hem inruimt.” Emanuel Wertheimer Duits-Oostenrijks filosoof (1846-1919)

  Ja ja, er lopen heel veel mensen in de wereld op de toppen van hun EGO om dat te redden wat naar mijn bescheiden mening gedoemd is tot mislukken. En dat proces is al langer gaande, gelukkig-> de zogenoemde ‘Nieuwe Tijd’ komt met rasse schreden op de mensheid en alles wat leeft af! De oude garde kan inpakken!

  We gaan menigeen nog luid moord en brand horen schreeuwen vanwege de angst te moeten loslaten wat sinds generaties (eonen) is doorgegeven om “hun” macht te consolideren, maar dit ten koste van miljoenen medemensen op deze planeet, die daarvoor hun leven hebben gegeven.

  Met immer vriendelijke en eerlijke groet uit Tukkerland,
  Harrie

  1. Het echte was altijd al aanwezig, maar helaas over het hoofd gezien, alles is één, —–groet uit het oneerlijke toch menselijke Frankrijk, Jenne

 3. Algemeen: Ik lees en kijk nu veel over het Elektrisch Universum en als ik dan de inzichten zie die daar in gegeven worden, kan ik dit artikel ook wat beter plaatsen. Inderdaad ALLES in het universum is met elkaar verbonden, waarschijnlijk door de elektro-magnetische energie, die werkelijk overal is, en waar waarschijnlijk alles uit opgebouwd is.
  Voor mij ‘voelt’ dat allemaal veel beter aan dan de mechanistische blik van de materialistisch gevormde wetenschap zoals die, naar mijn weten, het uitgangspunt is van de westerse blik.
  Dus, naar mijn idee klopt de realiteit veel beter als men uitgaat van elektriciteit, heel grof gezegd tenminste. Elektriciteit stroomt ,vloeit en is een absoluut veel ‘Goddelijker’ benadering van alles wat er is dan de atoom-gerichte wetenschap.
  Zie bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=5AUA7XS0TvA

  Verder: Het valt mij op de er steeds meer vliegtuigen vliegen boven mijn plaats in het midden van het land. En steeds lager ook. Je kunt ze gewoon goed zien. Dus, nu is er niet alleen autogeluid (gruwelijk), industrieel geluid (bah) maar nu ook nog vliegtuiglawaai. Hoe denken jullie daarover?

  Ten slotte: Ha, die Jenne. Leuk om je weer eens te lezen. Kun jij ook titels geven van de Upanishads, de vertalingen bedoel ik dus, die jij goed vindt? Er zijn zoveel vertalingen, ik weet nooit welke de beste is. Weet jij soms welke Schopenhauwer bedoelde of las? Want als Schopenhauwer (die ik las en erg goed vind) iets waardig keurt, dan moet het werkelijk mooi zijn.

  Met groet, Raphaël

  1. Raphael.
   Nu ik het boek “levend water” heb gelezen werd het mij duidelijk dat water voor alles van levensbelang is.Per slot van rekening bestaat de mens bijvoorbeeld voor ca 70% uit water.Uit proeven is gebleken dat water zelfs energie in zich draagt en mogelijk zelfs elektromagnetische energie zoals jij dat beschrijft.Bij sommige proeven zouden lichtverschijnselen te zien zijn geweest in water.Helaas is alles gebaseerd op hitte en explosie in de huidige techniek wat omschreven wordt als vernietigend terwijl het bij water juist om het tegenovergestelde gaat alleen lijkt dat tegengehouden te worden omdat dan geen olie/brandstof meer nodig zou zijn waar sommigen zo veel aan verdienen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.