Advertentie

Syrië, het wáre verhaal van de Houla-massamoord..


Hoeveel desinformatie laten we ons nog op de mouw spelden..? Hoe geloofwaardig zijn de zich journalisten noemende redacteuren van de NOS-journaals en andere nieuwskanalen..? Wie van deze mensen heeft het lef in zijn redactieteam de mogelijkheid aan te kaarten, dat de massamoord in Houla-Syrië, weleens een verschrikkelijk public-relationscampagne geweest zou kunnen zijn…!? Maar waar het om gaat is dat JIJ je keuze maakt en niet schaapachtig achter de informatie aanloopt, die jou als waarheid wordt aangereikt..!
Het is natuurlijk duidelijk, we schreven hier al enkele stukken op de site over dezelfde truc die wordt uitgehaald om de regimes in de landen van het Midden-Oosten ten val te brengen. 

Het is opnieuw aan jou om je keuze te maken op basis van feiten, die zo langzamerhand doorsijpelen over de ware toedracht van bijvoorbeeld de massamoord in Houla..! Hou jij het voor mogelijk dat er ‘krachten-achter-de-schermen’ werkzaam zijn, die dit soort smerige acties op hun geweten hebben..? Het antwoord lijkt simpel: ‘JA’..! Het is voor deze machten geen enkel probleem.. Om hun status-quo te handhaven, wéten ze dat ze moeten moorden.. Wéten ze dat gecorrumpeerde macht niet valt te handhaven met een roos in het geweer..

Lees hieronder het achtergrondverhaal van Houla. Het is geen prettig verhaal, maar het is NODIG om onszelf wakker te schudden..! Het verhaal te lezen over de achterkant van het ‘officiële’ verhaal, want dat verhaal blijkt steeds meer één grote leugen te zijn..! Wij hopen dat je met dit artikel, dat we integraal overnemen van onze collega’s van WijWordenWakker.nl, met zoveel mogelijk mensen wilt delen, zodat de werkelijke waarheid wordt gekend!

‘If you’re not careful, the newspapers will have you hating the people who are being oppressed,
and loving the people who are doing the oppressing.’

(vertaald:)

‘Als je niet oppast, zullen de dagbladen je de mensen doen haten, die worden onderdrukt,
en van de mensen doen houden die voor de onderdrukking zorgen!’

Malcolm X

X

* * *
x

Het Houla bloedbad, een ‘andere’ versie:

x

Verzetsterroristen ‘vermoordden families die trouw waren aan de regering’

– Nader onderzoek –

x

Noot van de redacteur van Global Research:

Michel Chossudovsky, redacteur van Global Research (klik voor lead)

Dit indringende verslag van de onafhankelijke Russische journalist Marat Musin verdrijft de leugens en verzinsels van de Westerse media. Het rapport is gebaseerd op een chronologie van de gebeurtenissen en ooggetuigenverslagen. Hele pro-regerings gezinnen in Houla werden afgeslacht. De terroristen waren geen pro-regering Shabbiha militie zoals in koor werd aangegeven door de heersende media, ze waren grotendeels huurlingen en professionele moorderaars die handelden onder de auspiciën van het zelfverklaarde Free Syrian Army (FSA):

“Toen de rebellen de onderste controlepost in het centrum van de stad naast de lokale politie onder controle hadden, begonnen ze in de naburige huizen alle gezinnen die trouw waren aan de regering, waaronder ouderen, vrouwen en kinderen, uit te moorden. Verschillende families van de Al-Sayed werden gedood, waaronder 20 jonge kinderen en de familie van Abdul Razak. De mensen waren vermoord met messen en vanop 1 meter afstand neergeschoten. Vervolgens toonden ze de lijken van vermoorden aan de VN en de internationale gemeenschap als slachtoffers van bombardementen van het Syrische leger, iets dat niet bevestigd werd door merktekens op het lichaam.”

Wij roepen onze lezers op om dit verslag naar heinde en verre te verspreiden, plaats het op facebook. Het bloedbad in Houla wordt toegeschreven aan de Syrische regering zonder een spoor van bewijs. Het doel is niet alleen om Syrië politiek en economisch te isoleren, maar om een excuus en rechtvaardiging te ontwikkelen om vanuit de verantwoordelijkheid te beschermen een humanitaire oorlog tegen Syrië te beginnen. De Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Susan Rice, heeft laten doorschemeren dat als de Veiligheidsraad niets doet, Amerika en zijn bondgenoten mogelijk overwegen om maatregelen te nemen die buiten het Annan-plan en de autoriteit van de [VN Veiligheids]raad vallen.

Dit rapport van Marat Musin bevestigt dat misdaden tegen de menselijkheid worden gepleegd door terroristische milities. Het is essentieel om het tij te keren van de oorlogspropaganda die burgerslachtoffers gebruikt als voorwendsel voor oorlog, als deze moorden van burgers niet uitgevoerd werden door regeringstroepen maar door professionele terroristen onder het roer van het VS-NAVO gesponserde Free Syrian Army.

Michel Chossudovsky, Global Research, Montreal, 1 juni 2012.

* * *
X

In het weekend van 25 mei 2012, rond 14u, hebben grote groepen strijders de stad Al-Hula in de provincie Homs aangevallen en veroverd. Al-Houla bestaat uit drie regio’s: het dorp Taldou, Kafr Laha en Taldahab, die voordien elk zo’n 25-30 duizend mensen huisvestte. De stad werd vanuit het noord-oosten aangevallen door groepen bandieten en huurlingen, samen 700 personen. De militanten kwamen van Ar-Rastan (de Brigade van al-Farouk van het Free Syrian Army dat geleid werd dor de terrorist Abdul Razak Tlass, samen met 250), van het dorp Akraba (onder leiding van de terrorist Yahya Al-Yousef), van het dorp Farlaha, samen met lokale gangsters van Al-Houla. De stad Ar-Rastan was door de meeste burgers al lang verlaten.

Nu domineren Wahhabis van Libanon de scène, gevoed met geld en wapens van een van de belangrijkste orkestrators van het internationale terrorisme, Saad Hariri, die aan het hoofd staat van de anti-Syrische politieke beweging ‘Tayyar Al-Mustaqbal’ (‘Toekomstige Beweging’). De weg van Ar-Rastan naar Al-Houla loopt door bedoeïenen gebieden die meestal buiten de macht van de regeringstroepen blijven, wat ervoor zorgde dat de militante aanvallen op Al-Hula een complete verrassing waren voor de Syrische autoriteiten.

Toen de rebellen de onderste controlepost in het centrum van de stad naast de lokale politie veroverd hadden, begonnen ze in de naburige huizen alle gezinnen die trouw waren aan de regering, waaronder ouderen, vrouwen en kinderen, uit te moorden. Verschillende families van de Al-Sayed werden gedood, waaronder 20 jonge kinderen en de familie van Abdul Razak. Veel van diegene die gedood waren, waren ‘schuldig’ aan het feit dat ze durfden te veranderen van de soennieten naar de sjiieten. De mensen waren vermoord met messen en vanop 1 meter afstand neergeschoten. Vervolgens toonden ze de vermoorde [lijken] aan de VN en de internationale gemeenschap als slachtoffers van bombardementen van het Syrische leger, iets dat niet bevestigd werd door merktekens op het lichaam. De voorstelling dat de VN-waarnemers ’s nachts artillerievuur gehoord hadden tegen Al-Houla in het Safir Hotel in Homs…beschouw ik als niets minder dan een slechte grap. Er zit 50 km tussen Homs en Al-Houla. Wat voor soort tanks of geweren hebben dit bereik..?

Waar kennen we deze krankzinnige plaatjes van..? Een foto in de serie ‘Ach gut, kijk ze nou die dappere mannen!’… Propagandafoto’s die jouw sympathie dienen op te wekken.. Mannen op brommers en in trucks die een tot de tanden bewapend Syrisch leger verslaan..? (klik voor een artikel over de achterkant van dit propagandaverhaal)

Ja, er was in Homs tot 3u krachtig geweervuur inclusief zware wapens. Maar, om een voorbeeld te geven, in de nacht van maandag op dinsdag waren er schietpartijen als gevolg van een poging tot het herverkrijgen van controle op een veilige doorgang, Tarik Al-Sham, langs de weg naar Damascus door wetshandhaving. Na een visuele inspectie van Al Hula is het onmogelijk sporen te vinden van nieuwe vernietigingen, bommen en granaten. Gedurende de dag werden er verschillende aanvallen door gewapende mannen uitgevoerd op de laatst overgebleven militairen bij de Taldou controlepost. Militanten gebruikten zware wapens en sluipschutters die bestonden uit professionele huurlingen waren actief.

Weet dat ooit de exact zelfde provocatie mislukt is bij Shumar (Homs) en 49 militanten, vrouwen en kinderen werden gedood toen deze georganiseerd werd vlak voor een bezoek van Kofi Annan. De laatste provocatie werd onmiddellijk ontmaskerd toen bekend werd dat de lichamen van de eerder ontvoerde mensen Alawieten waren. Deze provocatie bevatte ook ernstige inconsistenties, de namen van de mensen die vermoord waren, waren mensen die trouw waren aan de autoriteiten, er waren geen sporen van bombardementen enz.

De provocatiemachine blijft echter op volle toeren draaien. Vandaag dreigen de NAVO-landen aanstonds Syrië te bombarderen en begon er een gelijktijdige uitzetting van Syrische diplomaten … Vanaf vandaag zijn er geen troepen meer in de stad Al Hula maar er worden toch regelmatig uitbarstingen van automatisch vuur gehoord.

Bovendien is het onduidelijk of de militanten met elkaar vechten of supporters van Bashar al-Assad worden opgeruimd. Militanten openen het vuur op vrijwel iedereen die probeert om dichter bij de grensstad te komen. Vóór ons werd een VN-konvooi onder vuur genomen en twee gepantserde jeeps van de VN-waarnemers werden beschadigd toen ze naar een controlepost van het leger probeerde te rijden in Tal Dow. Tijdens de aanval op het konvooi werd een twintig-jarige terrorist opgemerkt. Het vuur was gericht op de onbeschermde glooiing van de eerste jeep en de achterdeur van de tweede pantserwagen werd geraakt door een brokstuk.

Volgens een gewonde soldaat:
“De volgende dag kwamen bij de controlepost VN-waarnemers naar ons toe, en zodra ze aankwamen openden schutters het vuur op hen. En drie van ons werden gewond. Eén was verwond aan het been, de tweede in de rug, en ik werd in m’n heup geraakt. Toen de waarnemers kwamen hoorden ze een vrouw die naast hen stond roepen, de vrouw smeekte de waarnemers om hulp om haar te beschermen tegen de bandieten. Toen ik werd verwond keken de waarnemers toe hoe ik neerviel, maar geen van hen probeerde te helpen. Onze controlepost bestaat niet meer. Er zijn geen burgers meer in Taldou, enkel de militanten blijven. Onze relatie met de bevolking was uitstekend. Ze zijn heel goed voor ons, ze deden een beroep op het leger om Taldou binnen te komen. Wij werden aangevallen door sluipschutters.”

Helaas zijn veel van de militanten professionele sluipschutters. 100-200 meter van onze TV-crew groep vielen militanten een BMP aan die soldaten ging vervangen bij de controlepost. Hierbij kreeg een soldaat-recruut een hersenschudding en een kleine oppervlakkige wond aan het hoofd door een kogel van een sluipschutter. Als je kijkt naar de doorboorde Kevlar helm, lijkt hij niet eens te beseffen dat hij als bij wonder overleefde. Sluipschutters doden elke dag tot 10 soldaten en politieagenten bij controleposten. Het is waar dat de dagelijkse slachtoffers van wetshandhavingsinstanties in Homs dagelijks tientallen slachtoffers eiste. Maar jammer genoeg werden om 10 uur zes dode soldaten naar het lijkenhuis gebracht. De meesten werden gedood door een schot in het hoofd. En de dag was nog maar net begonnen… Hier zijn de namen van diegenen die werden vermoord door sluipschutters in de vroege ochtenduren van 29 mei:

1. Sergant Ibrahim Halyuf

2. Sergant Salman Ibrahim

3. Politieagent Mahmoud Danaver

4. Milicien Ali Daher

5. Sergant Wisam Haidar

6. De familienaam van de dode soldaat kon niet worden opgehelderd

En zo wordt het afgrijselijke nieuws gemanipuleerd en gespiegeld.. Zodanig dat de woede van de lezer wordt gemobiliseerd. De Times had ‘vanzelfsprekend’ goed speurwerk gedaan naar de essentie van deze berichtgeving…?!?

Hoe de aanval begon
Op 25 mei, na het vrijdaggebed rond 14:00 uur, begon een groep van de Al Aksh clan met mortieren en raketgranaten te schieten naar een controlepost van rechtshandhavingsofficieren. Beantwoordde schoten van een BRDM raakte de moskee, en dit was het eigenlijke doel om te leiden tot een grotere provocatie. Vervolgens vielen militantengroepen die geleid werden door de terrorist Nidal Bakkour en Al-Hassan van de Al Hallak clan ondersteund door een huurlingeneenheid de bovenste controlepost in de oostelijke rand van de stad aan.

Om 15:30 uur werd de bovenste controlepost ingenomen en alle gevangenen geëxecuteerd: bij een Soenitishe milicien was de keel doorgesneden terwijl Abdullah Shaui (Bedoeiin) van Deir-Zor levend verbrand werd. Tijdens de aanval op de bovenste controlepost in het oosten verloren de gewapende mannen 25 mensen die vervolgens werden voorgelegd aan de VN-waarnemers, samen met 108 burgerslachtoffers ‘slachtoffers van het regime’, zogenaamd vermoord door bombardementen en beschietingen van het Syrische leger. Wat betreft de resterende 83 lichamen waaronder 38 jonge kinderen, deze waren van de families die geëxecuteerd waren door de militanten. Al deze families waren trouw aan de Syrische regering.

 

Interviews

Met een wetshandhavingsofficier:
“Mijn naam is Al Khosam. Ik ben een wetshandhavingsofficier. Ik diende in het dorp Taldou, in het Al-Houla district in een provincie van Homs. Op vrijdag werd onze controlepost aangevallen door een grote groep militanten. Ze waren met duizenden.” Vraag: Hoe bescherm je jezelf? Antwoord: “Met een eenvoudig wapen. We waren met 20 mensen, we vroegen om ondersteuning, en toen ze ons kwamen halen werd ik gewond en kwam weer bij bewustzijn in het ziekenhuis. De aanvallers waren van Ar-Rastan en Al-Hula. Opstandelingen heersen over Taldou. Ze staken huizen in brand en moordde families uit, omdat ze de regering trouw waren. Ze verkrachtten de vrouwen en vermoordden de kinderen.”

Met een gewonde soldaat:
“Ik ben Ahmed Mahmoud al Khali. Ik kom uit de stad Manbej. Werd gewond in Taldou. Ik kom uit een ondersteunende groep die onze kameraden die gestationeerd waren bij de controlepost, te hulp kwam. Militanten vernietigde twee infanterie gevechtsvoertuigen en een BRDM die bij onze controlepost stond. We reden in een BMP naar Taldou om onze gewonde kameraden van de controlepost in de stad op te halen. We reden ze terug in de BMP en ik nam hun plaats in. Na een tijdje kwamen de VN-waarnemers. Ze kwamen naar ons en we leidde hen naar de huizen van de gezinnen die geveld waren door misdadigers. Ik zag een familie van drie broers en hun vader in dezelfde kamer. In een andere kamer vonden we dode jonge kinderen en hun moeder. En in een ander geval, een oude man vermoord in zijn huis. Slechts vijf mannen, vrouwen en kinderen. De vrouw verkracht en in het hoofd geschoten, ik bedekte haar met een deken. En de commissie had ze allemaal gezien. Ze deden ze in de auto en reden weg. Ik weet niet waar ze hen naartoe brachten, waarschijnlijk naar een begraafplaats.”

Er is al veel onthuld over het zg. FSA, het ‘vrije syrische leger’… Een soort Sjors-van-de-rebellenclub-constructie om opnieuw sympathie op te wekken voor deze ‘dappere mannen’.. In werkelijkheid zijn het acteurs..!
Deze overal aanwezige ‘Danny’ uit Syrië is onlangs ontmaskerd toen een video van hem opdook, waarin hij heel relaxed, grapjes makend, geënsceneerd machinegeweervuur aan het opzetten is..! Om even daarna op te gaan treden voor CNN’s Anderson Cooper, waarin hij een hysterisch verslag doet over slachtoffers die zouden zijn gevallen.. Het blijkt dat ‘Danny’ niet het eerste fraude-personage is dat wordt gebruikt in de media-campagne om de militiare interventie in Syrië te verkopen..En het zijn precies déze interviews met fake-personen, die de VN en andere corporate media schaamteloos gebruiken om hun agenda door te drijven..

Met een inwoner van Taldou op het dak van het politiekantoor:
“Vrijdagnamiddag was ik thuis. Bij het horen van schoten ging ik naar buiten om te kijken wat er gebeurde en zag dat het vuur van de noordkant kwam, in de richting van de controlepost van het leger. Vermits het leger niet reageerde begonnen ze de woningen te benaderen waar vervolgens de familie werd uitgemoord. Toen het leger terug begon te vuren gebruikte ze de vrouw en kinderen als menselijke schilden en bleven ze de controlepost beschieten. Toen het leger begon terug te schieten vluchtte ze. Daarna haalde het leger de overlevende vrouw en kinderen en bracht hen in veiligheid. Op dit moment zond Al Jazeera foto’s uit en zei dat het leger het bloedbad bij Al Hula had gepleegd. Sterker nog, dat ze de burgers en kinderen in Al-Hula vermoord had. De bandieten lieten niet toe dat iemand hun werk uitvoerde. Ze stalen alles waar ze hun handen op konden leggen: tarwe, meel, olie en gas. Het merendeel van de strijders zijn van de stad Ar Rastan.”

Nadat ze de stad veroverde droegen ze de lichamen van hun dode kameraden en de lichamen van de mensen en de kinderen die ze gedood hadden in de moskee. Ze droegen de lichamen in KIA pickups. Op 25 mei, rond 20:00 uur, waren de lichamen al in de moskee. De volgende dag, rond 11 uur ’s morgens kwamen de VN-waarnemers aan bij de moskee.

Media Desinformatie
Om druk uit te oefenen op de publieke opinie en de posities van Rusland en China te veranderen, waren op voorhand teksten en ondertitelingen in het Russisch en Chinees voorbereid met de boodschap “Syrië – Homs – de stad Hula. Een verschrikkelijk bloedbad tegen burgers in de stad Houla, gepleegd door de strijdkrachten van het Syrische regime. Tientallen slachtoffers en hun aantal groeit, voornamelijk vrouwen en kinderen die op brute wijze vermoord werden door willekeurige bombardementen op de stad.”
Maar twee dagen later, op 27 mei, nadat de verhalen en video-opnamen van inwoners aantoonden dat de feiten de beweringen van de beschietingen en de bombardementen niet ondersteunden, ondergingen de video’s van de bandieten belangrijke veranderingen. Op het einde van de tekst verscheen dit postscrip: “En sommigen werden gedood met messen.”

 

 Marat Musin, Olga Kulygina,

Al-Houla, Syria

voor Global Research – 2 juni 2012 –

Originele tekst/bron: HIER  en (Russische )video: HIER

De Engelse vertaling is gebaseerd op het indrukwekkende werk van Soldatovich en Elena. Hartelijk dank voor de vertaling van deze tekst over de recente ontwikkelingen nabij de Syrische stad Homs en in de omgeving van al-Houlah. In het Nederlands vertaald door ‘t Vertalerscollectief

237 gedachten over “Syrië, het wáre verhaal van de Houla-massamoord..

 1. in principe hoef ik dit verhaal niet te lezen omdat,ik al weet sinds egypte,lybie etc. hoe de vork in de steel zit.
  de machten achter de schermen zijn bezig om de vinger op het middenoosten te leggen en elk staatshoofd dat hen tegenwerk moet verdwijnen en ten kosten van de gewone burger.

  ze draaien hun hand niet om desinformsatie te verspreiden en te moorden om dit in andermans schoenen te schuiven.

  ik ben war dat betreft allang wakker.

 2. Ik verbaas me nergens over en als ik de NOS hoor of NU.nl lees, dan lees ik dit soort verhalen net andersom en meestal klopt het wel. De journalisten kopieeren alles en lopen als gelovigen achter de mediakerk aan. Als we kijken wat voor sporen Europa en de Navo in diverse landen hebben achtergelaten, dan schaam ik mij om in Nederland te wonen.

 3. Zowel de meeste kranten als radio &televisiestations krijgen hun “nieuws ” kant en klaar aangeleverd . De eigen journalisten zijn merendeels met fijne reportages bezig die de binnenpagina’s moeten vullen , zelden zijn ze betrokken bij het echte werk .
  zie dit artikel op WTK http://www.wanttoknow.nl/overige/over-de-neutraliteit-van-het-nieuws/
  Te ziek voor woorden hoe we ons voor laten liegen en met het belastinggeld dat wij opgehoest hebben weer een slachtpartij gaan financieren om de bloeddorstige machthebbers een kortstondige bevrediging te gunnen .

  1. Gewoon even de bovenste 5 reacties op de AI propagandatjoep , die maken me dan wel weer blij , de wereld schijnt deze troep niet meer te slikken 🙂
   Stop the NATO backed rebels that are slaughtering people!
   Kill0Your0TV 23 uur geleden 6
   Beantwoorden
   How about you Amnesty bitches start whining about Bahrain or Saudi Arabia where there’s real oppression? Your “campaign” to get Putin to “stop Assad” shows you as nothing more than tools of the NATO/Israeli war machine.
   sullivan912 22 uur geleden 3
   alles weergeven
   Alle reacties (38)
   Meld je aan of registreer je om een reactie te plaatsen!
   STOP the UK Special Forces in Syria (illegal under international law)
   A.I. actually advocating *in favour* of those committing war crimes is a turn up for the books and no mistake
   bluesman979 17 uur geleden
   The video is not only ridiculous, shameless and full of intelligence-insulting lies; the so-called human rights organisation also failed to include the fact that the Syrian rebels, which are allowed to continue to murder rampantly, are receiving weapons & millions of dollars from U.S & Dutch allies and notorious human rights abusers Saudi Arabia & Qatar, which weapons according to a diplomat in Ankara are transported to Syria via Turkey with the implicit support of Turkey’s intelligence agency.
   haeresy 21 uur geleden
   Ambidexterity International.
   How about the time when you supported the invasion, mass murder and genocide of Iraq when you deliberately help propagate the ‘baby in incubators’ hoax with advertising agency Hill & Knowlton.
   You are a tool of war using emotional appeals. “Save The Children.”
   War Is Peace
   Ignorance Is Strength
   Humanitarian Bombing

  2. @Cozmic
   Ook http://crom.be waar ik het artikel haalde, heeft de NL vertaling in haar lijst met vertaalde artikels opgenomen.
   Er staan trouwens veel naar het Engels vertaalde artikels.

  3. @Willie 4.3
   Wanneer je op crom.be de button ‘documents’ intikt, krijg je een hele lijst waaronder anderstalige teksten :’textes en autres langues’.
   Helemaal onderaan staat ‘De Jezuïtenpiste’ van WTK.

  1. Imo helemaal waar , Anelle .
   Zowel Saddam als khadaffie als Moebarak en de rest van het rijtje ( vergeet de Balkan niet ) waren geen lieverdjes . Wat ik echter nog enger vindt is dat al deze regimes omvergegooid worden met grof geweld en onderworpen worden aan die éne grootmacht . Die éne grootmacht die over lijken gaat om het doel te bereiken , en het lijkt erop dat hoe meer lijken des te hoger het gehaalde doel is .
   Het lijkt allemaal perfekt in het plaatje van een NWO te passen .

   Ps ik zag dat jouw vertaling van de Jezuïtenpiste flink is overgenomen door vele sites 😉

  2. @Cozmic
   http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/humor-inspiratie/karma-eindelijk/
   Vervang het woord ‘karma’ door ‘NWO-revolutie’.
   Dat is wat de NWO te wachten staat met haar ‘revoluties’ die ze overal ontketent. De mensen hebben een voorproef gehad van een mogelijke bevrijding en zullen zich niet opnieuw laten kooien.
   @ PS. De tijdsgeest maakt dat men voorbij, of achter de Illuminati is gaan kijken en dan kom je automatisch bij de Jezuïeten uit.

  3. @cozmic: dankjewel cozmic. ‘k Ga het morgen lezen, als ik er maar niet meer brand en jeuk van krijg; zit al meer dan een week flink onder de netelroos. Koortsig en moe. Bah.

 4. net doorgekregen…

  Sorry, redelijk off topic

  .Ik kies voor de kettingbrief om mijn medelanders te bereiken, omdat ik nu van een insider de bevestiging heb gekregen dat de onthullende informatie zoals de SOPN deze naar buiten brengt, van hogere hand wordt gecensureerd. Eerder merkte ik dat al bij de Amersfoortse Courant (link); deze week gebeurde precies hetzelfde bij de Nieuwe Revu. ….

  klik voor de link
  http://www.pateo.nl/nieuwsbrief013.htm

  Help door te lezen en eenmalig te verspreiden, denk aan je eigen toekomst, hoe wil jij dat mensen met elkaar omgaan en met jou?

  1. Of het “onthullende” informatie is hetgeen SOPN naar buiten brengt kan/wil ik niet beoordelen. Het is namelijk hun Waarheid! Maar gelukkig voelt WTK voor mij als een “veilig” medium, waar iedereen binnen bepaalde normen van respect en fatsoen zijn/haar eigen Waarheid mag “onthullen”. Dank je daarvoor, Guido!

  2. het journalistieke amerfoortse Iris kuiken is koud 23 (1989) en schrijft dat het opbouwen van een “cv” erg belangrijk voor haar was (in haar kinder jaren), om dat enorme belangrijke te lezen moet je naar haar Linke Linkert Drive Innetje zegt ze, daar aangekomen lig je in een deuk, maar het is ook om te huilen, of is het mijn zure jaloezie, in de grote vakantie was zij dus 24/7 bezig om haar “cv” te “builden” in het zomerse speelkwartier tussen de papieren huis aan huis bejaarden centra van haar benauwde nieuwbouwwijkkie, maar goed ik las net op nujij dat iemand met geboortejaar (1973) als onplaatsbaar oud wordt beschouwd op de huidige ingeklapte arbeidsmarkt,

   en vliegende schotels zullen gepropageerd moeten worden omdat het publiek moet gaan geloven dat de Olympische Spelen in Londen opgeblazen worden door grijze gemene buitenaardsen, met andere woorden Iris van de Amerfoortse praat precies daar waar de elite baat bij heeft, zij komt er wel, nou ik nog zien uit te vogelen hoe ik de komende jaren kan overleven zonder pensioen zonder baan zonder gezondheidszorg zonder Linke Linkert Drive In Show Céééééévééééé zonder (bank) relatie zonder Polen in dienst zonder vage vingerende vinger afdrukken op mijn gemeinsame gemeentellijke Ausweis Bitte zonder Chip op mijn voorhoofd kom ik geen kantoor gebouw meer in..

   89 – 73 = 16 jaar, binnen 16 jaar ben je volledig afgeschreven in de nwo. Dus euh Ufo Iris opschieten met kindertjes en zo, je bent al bijna te oud voor vluchtige rooskleurige toekomst wensen.
   om mij mezelf op te beuren ga ik weer naar ouwe Ozzie The Wizard van Ozz Deel 2 luisteren, die was zo gek nog niet, omdat z’n omgeving dat wel was deed ie alsof ie gek wasz en hij adviseerde luidkeels regelmatig het publiek om dat op continu basis ook te gaan doen.

   oh ja voor jongere vrouwelijke werklozen die er redelijk uit zien is er al een tijdje een nieuwe digitale munteenheid, tokens, dan kan je op openbare zwaar gesponsorde web cam “sociale” webstekken wekelijks aardig wat ophalen door je langzaam te verkleden in het openbaar, kwijlende onzin uitslaande vaak oudere mannelijke uitgehongerde radeloze zombie weekdieren tikken daar hun laatste spaar zame onvruchtbare energie token centjes mechanisch semie anoniem weg. De dieper verborgen boodschap is stimulus response ho training van jongs af aan voor boys and girls.

   Daar zal Iris wel niet over gaan schrijven, dat is allemaal te normaal voor woorden tegensweurdigs in de publieke latrine pain gamesz, geen nieuwsz voor de ongetwijfeld full body getatoeerde Amerfoortse, dan weet je ook waar haar zwarte bijverdien centjes naar toe zijn gegaan de afgelopen paar jaar, daar kun je een tweedehands compact nwo autootje voor kopen, zo’n 2 cylinder crisis fiatje 500c zonder zitbare achterbank en gratis hepatitis infectie met de groeten van haagse hankie pankie z’n grafische bebaarde hangbuik zwijn vriendjes met intimiderende brul uitlaten zonder geluidsploppert.

   Ozzy Osbourne Live and Loud DVD 2 Full Concert
   http://www.youtube.com/watch?v=RjgMVHbBi7o

  3. Miracle Man vanaf minuutje 8, daar hou ik nou van meneer Peijnenburg , magische gekte wat een push wat een drive!!!!

  4. ghaaa gnaaah haaah, zie ik nu pas, na dat magische Magic Man grote hoogten nummer aller tijden leest Ozzy de plaatselijke Amerikaanse Amerfoortse Courant en schrikt zich rot over wat de leugenachtige jhournalisten opgeschreven hebben over wat hij pervers gezegd zou hebben.. need I say more… Volume knop wel stevig open zetten bij Magic Man, anders werkt het niet, laat de buren maar even de hepatitis hangop krijgen. Ik heb lang genoeg in die rot herrie van ze gezeten toen ze zonodig een nieuwe keuken en badkamer aan het drilboren waren, dag in dag uit, f u toe de buren

  5. @ Hyper

   De eerste zilverkleurige UFO die doorgaans zijn weg vervolgde naar Londen om klaar gemaakt te worden tijdens de Grand Opening voor een lokale invasie, bleek achteraf toch de verkeerde te zijn geweest. Bij nader onderzoek bleek het om een voormalige eerder SOPn model te gaan van Anton Teuben, die Politiek richting Den Haag vloog. Geen irritante verhalen maar pure Fictie deelt onze verbazing ter plaatse dat er wel degelijk binnenhofse buitenaardse hightech achter deze jongens zitten. Het is dus werkelijk een impassie van dat het toch anders kan.
   Zie en huiver de foto:
   http://img85.imageshack.us/img85/4675/ufoneergestortzanvoort.jpg

 5. Er is zoveel aan de hand momenteel, teveel om op te noemen maar het lijkt erop dat de financiele elite die deze wereld runnen in paniek geraken en proberen via een totale oorlog aan de macht te blijven en de nuezen in deZelfde richting te krijgen.

  In de VS steunt Rand Paul, de zoon van Ron Paul schoorvoetend zijn grootste rivaal Mit Romney. Rutte komt terug van de Bilderbergervergadering en gedraagt zich als een halve zool. In de wandelgangen van het internet wordt geroepen dat de massa arrestaties nu eindelijk beginnen.
  http://www.unitynet.nl/nieuws/2012-6/ascension_earth_2012.htm

  Ze lopen gigantisch te klooien met het weer en hier in Zuid Limburg waar ik woon vliegen de AWACS af en aan.

  Naast deze berichten worden wij gevoerd met berichten dat de Spelen in London een grote False Flag operatie zullen kennen en wellicht zelfs nucleair materiaal wordt ingezet. Niburu.co meldt zelfs nog dat lichtschepen gesignaleerd zijn in New York, zelfs met beelden.

  Ik kan mij vergissen maar wanneer Voetbal, Olypische Spelen, Tour du France, achter elkaar afgewerkt worden om het volk te voorzien van de noodzakelijke spelen ( vervanging van de gladiatorenspelen van de Romeinen ) en zoveel vreemde berichten het internet verrijken, dan is er echt iets aan de hand. Wat precies weet ik niet maar mijn onderbuik gevoel zegt dat de dames en heren van de financiele elite in een gigantisch moeilijke situatie verkeren. Tel daarbij op het sneltreintempo waarmee ze het ESM nog even snel willen doordrukken en je kunt haast niet anders dan concluderen dat ze haast hebben. Ik vraag mij af waarom zij die haast hebben. Iemand?

  1. Ja Nexus, allemaal ook gelezen. Wat er van te denken. Wat betreft Olympische “brood en spelen”, dat komt toch elke 4 jaar om de hoek kijken? Dat is op zich nog niet zo vreemd of verdacht. De rest wel.

  2. Nexus, jouw zien we alleen als je echt wat te melden hebt en in deze helemaal op het juiste moment. Shit is about to happen.
   Het wapen tegen economische crisis is oorlog, terreur. We gaan een hele rare tijd tegemoet. Alles zal er aan gedaan worden om de oude wereld de nieuwe te laten zijn. Syrië is het begin en daarmee breekt de pleuris uit. Getriggerd vanuit het westen, (wij?) Er zijn in deze wereld twee miljard mensen opgeleid als soldaat. Vast niet voor niets. Oorlog is hun houvast, hun manier om dingen te veranderen en te bewerkstelligen.
   Hoe mooi de praatjes over liefde en kracht ook zijn (1% van de samenleving). Amerika wil de baas zijn, daarom dat ze er baat bij hebben dat de EU zwak wordt. We worden gefucked waar we bij staan bij deze.

  3. Marcel Messing is volgens mij een fantast. Leuk hoor, als je niets anders te doen hebt… Nee, dit soort volk kan mooie verhalen vertellen vanuit hun perceptie maar ik heb de mijne. Ben er helemaal niet voor om zulke lui nou te gaan volgen of zo. Lekker blijven dromen, ik ga voor de werkelijkheid.

  4. @ Martijn (8.5)

   Nooit iemand afzeiken die je niet persoonlijk kent… een schrijver laat een verhaal zien wat er in zijn hebben en kunnen zit verscholen, met 1x keer lezen heb je toch moeite om het geheel te begrijpen. Heb je 10x gelezen dan ontdek je elke keer weer wat nieuws. En als je diegene persoonlijk leert kennen, zien in de ogen, in zijn aura zijn dan veranderd toch wel je hele houding ten aan zien van dat persoon. soms wordt je nog zelfs een trouwe Fan ook… Live could be wonderfull !

  5. Wie weet Paul, ik zie alleen maar mensen die hun uiterste best doen om met mooie verhalen hun geld te verdienen terwijl ik er iets meer moeite voor moet doen. Niks nieuws onder de horizon keer op keer weer.
   Ach, ik ben maar een simpele ziel maar doorzie zoveel.

  6. Ook bovenstaand artikel komt van Wij Worden Wakker af .
   Kan niet anders zeggen dat de info op die site goed onderzocht en gedocumenteerd is . Bovendien worden op meerdere levels de connecties gelegd . Zal wel weer aan mij liggen 🙄

  7. Oh ja, fan word ik zowiezo van niemand. Alles wat ik hierna zou willen zeggen laat ik maar even voor wat het is. Fan van wie dan? Wij zijn allemaal Goden.

  8. Het maakt me ook geen fuck uit waar iemand zijn wijsheid weghaalt. Hoe bijdehand iemand is. Echt, m’n pasgeboren neefje heeft meer wijsheid in zich zonder woorden. Wat een gelul om niets. Niets is alles.
   Bijdehand zijn er zovelen, nalopers van vertolkers en vertolkers genoeg.
   De werkelijkheid zit in jezelf en daarom heb ik zeker Marcel Messing niet nodig. Het zijn opgelikte spirituele ego’s die de arme zielen de waarheid verkondigen. Kan ik net zo goed naar de paus gaan luisteren met z’n aloude gezeik van de bovenste plank.

  9. En dan nog zo iets. Ik lees nu jaren aaneen hier allerlei info. Mensen die het zoveel beter weten. Die compleet tegen het regime zijn wat er nu gevoerd wordt. Continu over NWO hebben. Is er tussentijds nog iets bewerkstelligt of is het geleuter op internet om het leuteren?
   Vroeger gingen de mensen nog wel eens demonstreren en zo maar dat is door het internet schijnbaar compleet voorbij. Lang leve het internet, lekker zeiken zonder de straat op te hoeven. Helaas heeft het dan ook 0,0% uitwerking. Sorry hoor, maar dit lijkt nergens meer op. De macht heeft ons in de macht.

  10. Ik let vooral op de taal van de natuur zag een valk bidden bij zonsondergang bij halve maan op Amenland.

  11. Om even op Nexus zijn vraag terug te komen : Order out of chaos !!
   Door de hele wereld in brand te zetten met financiele crisis , oorlog , zgn milieu drama , toegevoegde waardes als haarp en noem het maar op wordt de meerderheid nu klaargestoomd voor de eindklapper .
   De elite heeft geen geldgebrek , ze bezitten immers al het geld . Ook hadden ze in de tijd van opa bush Irak al onder de voet kunnen lopen , hebben ze niet gedaan . Alles moest samenlopen met de meest waardeloze excuses . En liefst in een sneltreinvaart zodat men geen onderscheid meer kan maken en geen tijd heeft om evenwicht te vinden .
   Religie , financien , militair , big pharma en informatie als strijdwapen om een duister spel uit te spelen .

  12. Ik zag een jongen van een paar uur oud. Zo puur. Het heeft nog zoveel aandacht nodig maar aan de andere kant, het is puur energie in een prachtige vorm verpakt. Het leven blijft sprakeloos, voorbij woorden.

  13. Kijk eens in het nieuws Martijn, weeer zijn de banken gered, weer gaat een stuk basis naar Europa toe, weer minder burgers die het voor het zeggen hebben. NWO ?! Komt wel steeds dichterbij als je het zo beschouwt. Dus Martijn duik weer niet zo als elk jaar weer een doodlopende straat in, zo zonde van al dat achteruit gemanoeuvreer.
   http://www.youtube.com/watch?v=f_O5KCJjdyE

   @ Janee
   Met name is het op Ameland ja en Amen, Janee. Al in Neeland geweest?!

   @ coz

   Geeft niet je maakt al heel wat aarde loz!

  14. Las het ook Martijn de link van Marcel Messing over al die super technologische bewapening geloof er niets van.

  15. Wat ik bedoel Paul, we laten het maar gebeuren, alles gaat als in het boekie beschreven staat. Het enige wat wij nog kunnen zeggen straks is “zie je wel, dat hadden wij een paar jaar geleden al voorspelt”. We worden genaaid en al zouden we er iets tegen willen doen, het gaat zoals zij dat willen. Waarom? Zij hebben poen en macht en wij hebben geen van beiden…

  16. De GROTE vraag is wat ze eigenlijk willen zodra ze alle poen en macht hebben .
   In wat voor wereld komt dat pasgeboren zieltje terecht ?

  17. De andere vraag is WTF doe ik hier en waarom ben ik hierin beland ?
   Molotovcoctails naar de politie gooien en SP stemmen geeft misschien wel de illusie dat je iets doet , maar wat bereik je uiteindelijk ?
   Wat dat betreft vind ik internet wel een wapen , nl bewustworden , delen , info uitwisselen etc .

  18. De andere vraag is WTF doe ik hier en waarom ben ik hierin beland ?
   Molotovcoctails naar de politie gooien en SP stemmen geeft misschien wel de illusie dat je iets doet , maar wat bereik je uiteindelijk ?
   Wat dat betreft vind ik internet wel een wapen , nl bewustworden , delen , info uitwisselen etc .

  19. Als ik alle geld van de wereld had gehad Martijn dan was ik geen oorlogje gaan spelen, dan had ik je allang een groot stuk grond gekocht en had ik iedereen die kende uitgenodigd kom jij maar lekker bij me wonen, geen zeik meer van alles om je heen, verplichtingen dit en dat, woonlasten zus en zo, belasting, hoge rekeningen en ga maar zo nog maar een paar km door. Zelf als verbouwen, organiseren en creëren en volop genieten wat ‘heet leven’.

  20. ja Cozmic, dat is de vraag. Ik durf er geen antwoord op te geven simpelweg omdat ik het niet zo rooskleurig zie. Ik wist vaak wel een antwoord, 12 jaar geleden werd ik uitgelachen als ik aangaf dat niets zeker is, dat alles zomaar anders kan zijn. Nu schijten ze allemaal peentjes.

  21. @ Cozmic

   Nee volgens mij ben je een Special Ops Indigo Laser Zwaardvechter die op een missie hier op aarde is om iedereen te transformeren die tot jou stukje behoort. Net als ik en Martijn en de verdwaalde Janee Ridder op Ameland zijn we ingehuurd om al die jonge zieltjes en trollen er eens VET van langs te geven. Helaas zijn we heel streng op het doorlaten van bezoekers naar de Disco Light Theek toe. Iedereen met een Moonwalk of met een vreemde NWO beat, of een Obama suit may not be allowed. ‘Shoot to Kill’. Game-over. Momenteel doe ik SOPN’d de afwas hier…

  22. 😆 Dubbele postings worden idd wel mijn trademark .
   Hopelijk behoeden websites als deze en gesprekken als deze een groot deel van de mensen om wederom in dezelfde fout te treden als menigmaal in de geschiedenis . Kennis is OOK macht .
   Hoe graag ik me ook terug zou trekken in een rustig ecodorpje , ik zou mezelf niet vergeven als ik niet regelmatig aan de bel had getrokken . Zowel hier als in het vleesleven .

  23. Nou 3x is scheepsrecht…
   Ga ff me boven kindergebit protese uit doen, gaat zeer doen, morgen weer de freesmachine erin. Ook dat is al een Conspiracy toestand op zich, rammelt aan alle kanten en is veels te snel gemaakt. Geen verder informatie wat thuis te doen enz. Misschien zo’n opwindbare lachende en springend kunstgebit is wel leuk. Anders bellen we morgen wel ff, hou wel van een slissende gesprekje bovendien.

  24. Martijn , misschien zit je hier vanavond gewoon een beetje ‘moody’ te doen omdat je je zo voelt . Ik heb jou ook wel zien schrijven dat het kleinste gebaar naar een ander een wereld van verschil kan maken . In jouw positieve postings heb je waarschijnlijk velen een hart onder de riem gestoken zonder dat je het wist . Unconditional zeg maar , je verwachtte er niets voor terug .
   Wie het al opgeeft voordat de wedstrijd over is , is geen warrior , wie gelooft in zichzelf en een goede zaak , gaat ervoor , score of geen score op het bord .

  25. lol Paul , the pain is all yours .
   Komt allemaal goed , ook al geloof je dat nu nog ff niet . 😉

  26. Paul,
   Dat is gelul van de bovenste plank. Als ik dit of dat..heb. Dat is toekomst of is dat verleden? Je leeft dan niet in het NU.Waar zijn je 5d kwaliteiten gebleven of ben je een hoax van jezelf? Niet boos worden als ik dit tegen je zegt. Zeggen en doen is een wereld van verschil dat besef ik ook. Ik benijd ze niet de mensen met macht, geld en hebzucht! Die mogen dat spel spelen omdat ze nog niet evenwichtig genoeg zijn. Of ze maken er iets moois van of ze verkloten het. Onderschat nooit je eigen kracht al heb je niets van macht, geld of hebzucht! Alles wat zij kunnen kan jij ook! Maar wil je dat?
   Alleen het idee al dat wij wakker zijn en anderen slapen is een illusie.
   Maw zonder slapenden had het voor ons toch geen enkele nut om wakker te worden? Ook hun mogen we bedanken dat ik juist NU leeft in de mooie wereld voor ons allemaal. Zoals Janee het ook mooi verwoordt die Zon zegt ook niet jou geef ik licht en een andere niet.

  27. @Nexus,

   Ik mag graag naar Tour de France kijken. Al die stoere kerels op de fiets…Ik ben tijdens het kijken vaak hartstikke wakker, anders gaat het natuurlijk allemaal aan me voorbij.

   Mag zelf ook graag op de racefiets zitten. Ben vaak hartstikke wakker als ik daar op zit….Kom ik nog s in de natuur. Ook niet vervelend, werkt zelfs ontspannend…

   Toch gek m.i. om een sportevenement te koppelen aan wakker/slapend….

  28. @ Lezer (8.37)

   Alles wat in 5D is is niet uitlegbaar in 3D, Wel andersom weer…
   Op jou kan ik nooit boos worden, wat het is een stelling die ik plaatste, een illusie die toch geen werkelijkheid kent in het NU. Heb al zo vaak en eerder aan gegeven in dialogen dat er zoveel wensdenken is wat niet haalbaar is, hoaxen idd en lichtkastelen, Utopia’s, behoeftes om de wereld te willen veranderen enz. Idd lage trilling shit welke goed in 3D past en bij 4D behoort. Allemaal pure fantasie in het NU. En als je in het NU zit is er geen 3D/4D en of 5D, of wat EVER! hahaha want mijn NU is allang weer verleden tijd als jij dit NU weer leest beste lezer…

 6. Het is bittere noodzaak, dat we bij de a.s. verkiezingen op 12 september ALLE bestaande partijen links (of rechts) laten liggen. Als we echt een nieuwe richting willen kiezen, is het noodzakelijk op nieuwe partijen te stemmen en ik sta volledig achter de S.O.P.N. van Johan Oldenkamp. Als je de originele teksten en het programma van de S.O.P.N. wilt lezen, ga dan naar de volgende website:
  http://nieuw-nederland.weebly.com/

  En mensen, zegt het zoveel mogelijk voort, de huidige clan, die meent misdadig beleid te moeten voeren, moet worden verwijderd.

  1. @ Aart van wijngaarden

   Ik ben de hele dag al flink aan het SOPn, SOPn in de winkel voor boodschappen, SOPn met de afwas, SOPn om te stemmen, SOPn als ik onder de douche sta, SOPnde reclame maken overal, SOPn partij ebsturu opzetten op lokaties. Dus is SOP waar ik maar SOPn kan. Wat SOPn jij zelf dan?! enkel reclame te maken?!

  2. Even een toekomstvoorspelling hier. SP en VVD zijn de grootste. SOPN zal geen vvd’ers trekken maar misschien wel SP’ers. Dus door te Sopn komt er weer een extreem liberaal beleidt. Bedankt alvast…(not)

  3. @ Martijn

   Toch nog eens even beter je huiswerk gaan doen, lijkt me. Want je zit weer zalig uit je nek te kletsen als een kip zonder kop!
   SOPn is puur anders denken en in dat wereldje zit jij hier ook al, weg aan het rennen voor de Matrix en de rest van de shitness op deze Planeet. Vergeet niet de Blanco stemmers die in al die jaren daravoor niet meer gestemd hebben, denk eens aan de oude club van stemmrs die er waren voor Pim Fortuyn en de LPF, de verhuizing naar de PVV, Allochtonen die graag ook weer eens mee willen doen. Dan kom jij met 2 partijtje aan rommelen, VVD en de SP of er niks anders is om uit te kiezen. SOPn is niet liberaal te noemen, jij wel zo te horen… bah! En alleen Oldenkamp is maar weer een pion zoals Rutte dat ook weer is, je vergeet de mensen in de achtergrond die de touwtjes in handen hebben, Wie zijn dat?!?! Jij en Jij en Jij en Jij en Jij en ik. En dat torentje heb je al zo vaak leeg gehaald!

  4. Het is mooi met je Paul maar ik blijf erbij dat SOPn veel te laat is begonnen. Het zal misschien wel wat worden maar ik denk dat te weinig mensen überhaupt iets van Sopn gehoord hebben om aankomende verkiezingen al een flinke stempel te kunnen drukken.
   Dat torentje is vol met lucht trouwens, daar valt niets te halen alleen oude gedachtes en verhalen.

  5. Wat niet weet wat niet deert Martijn, Als ik zie hoeveel mensen er wel interesse er in hebben en hoe het dagelijks groeit, begin ik ook wel enthousiast te worden, ipv weer blanco, gooien we het op SOPn ipv van die andere leugenachtige troep, die ons steeds weer beliegen en bedriegen. Dus is ga ook voor SOPn.

   DE WERELD MOET ANDERS WORDEN DAN DEZE KLERE ZOOI!

  6. @Paul, als het ze (ook internationaal) niet zint, dan komt het er niet van. Zelfde als met Pim, die werd echt niet zo maar koud gemaakt. Onder het mom van staatsgevaarlijk zeg maar. Wat een geloof moet je toch hebben om te denken dat de wereld met Sopn wel zal veranderen. Sorry maar dit is zoals het volgens mij is. Het wordt gewoon niet geduld van bovenaf. Democratie bestaat alleen voor het volk, niet voor de elite.

  7. Zelfde geldt voor de SP, ook Sopn zal niet serieus genomen worden.
   Heeft niets met oordelen te maken, heeft met gezond verstand te maken.
   Inzicht, daar draait alles om. Maar goed, ge geleufd maar wat ge geleufd.
   We stemden ook massaal tegen de EU destijds maar het werd ons toch de strot doorgedrukt. Democratie bestaat dus niet helaas…

  8. Gelukkig, ik snap er de ballen niet van met capitale letters. Paul, veel succes gewenst met de SOpn. Jammer dat je me altijd belachelijk neerzet als het je weer eens niet uitkomt wat ik zeg. Eigen mening wordt niet gewenst schijnbaar in deze digitale schijnwereld.

  9. Politiek geleuter , het lijkt wel een burgerverjaardag in een doorzonwoning .

  10. @ Martijn

   Gedraag je zelf nou eens, ik zet je nooit als belachelijk neer en of weg, dat doe je eerder zelf, dat zei Cozmic vorige nacht ook nog tegen je. Als je dingen niet weet laat ze dan ook achterwege. Zo zonde van wat je kaliber weer eens is. Je mag een eigen mening altijd hebben, maar gun dat een ander dan ook eens, zonder af te blaffen… Als je goed gelezen gheb zei ik al dat ik me verwonder hoeveel er zijn die massaal richting dat SOPn gebeuren aan het gaan zijn, dat je er iets anders steeds bij haalt is niet de essentie die ik er aan toe wil voegen. Dusz gewoon ff tussen de regels doorzon lezen, want al met al het blijft Politiek geleuter. En ook NU ben ik weer voor Mens en Spirit bij de Dierenpartij van Groen WTK links door het midden denkend.

  11. Paul , om eerlijk te zijn kon ik ook geen steek wijzer worden uit wat je allemaal neerpende , heb je weer Stevia zitten snuiven ?

  12. Jazekers vooral als ik woorden tegen kom met VVD, PVV, PvdA, SOPn en SP, dan wil ik altijd een paar groene lijntjes snuiven. Anders wordt ik te snel high van hoge bloedsuikers en bloeddruk. Oh had ik weer een groene neus dan ipv een rode ?! (nu wordt de RNF weer boos op mijn GNF partij) Shit! je hebt gelijk Coz…

  13. Gewoon even een ondeugende gedachte ;
   LPF dreigde te groot te worden >>>> Pim Fortuyn werd neergeknald
   We gaan allemaal SOPN stemmen >>>>>> ? 🙂

  14. Paul, ik blaf je niet af, jij blaft mij af. Ik heb mijn mening, ik stem SP, daar kun je alleen verandering in brengen als je met hele goede argumenten komt en die heb je niet dus bij deze. Ik stem lekker SP.

  15. Trouwens, ik gedraag me mijn hele leven al, naar andere wensen. Ben het een beetje zat, ga lekker m’n eigen ding doen omdat ik weet dat ik een genie ben. Mag dat?

  16. Nou niet echt ondeugend, toch zie ik het wel gebeuren als ik op sommige sites mee kijk wat er nou precies allemaal gebeurd ter plekke en de hoeveelheid mensen interesse zie krijgen voor SOPn. Heel veel oud spul bij van de LPF, PVV, Blanco stemmers en wat ik aanhoor van veel Allochtonen. Men wil andere Politiek dat wat men nu presenteert.
   Ik kijk gewoon via de zij-lijn toe, niets meer, niets minder. Elke dag zie je het toch groeien de mogelijkheid, misschien de kans dat dat gebeurd zou geweldig zijn, zelfde verhaal als met Pim, weer een artiest minder op de plank. Einde tijdperk van de Gizah Klokken.

  17. Ik las vandaag een verhaal van een vrouwelijke strandjutster Rixt van het Oerd ze bond bij haar koe een stallantaarn aan de kop aan een van de horens. Liep daarmee over de duinen om de schepen te laten stranden. Ze beet de gezwollen vingers af van gestrande lijken wanneer ze de gouden ringen er niet snel genoeg van af kon trekken.
   Ook zij heeft een standbeeld gekregen.

  18. Was House of the rising sun niet van die arm gestorven bluesman ? Weet je nog ?
   Ik heb een speciale techniek uitgevonden om uit te vinden waar ik op stem .
   Ik koop een vers pak beschuit en kauw er een fijn in mijn mond . De partijnaam die ik luid op uit kan spreken met mijn mond vol beschuitkruimels wordt het . SOPN werd voor mij stofzgn , viel dus af .

  19. @ Martijn

   Op WTK is niemand bevriend met elkaar, puur stoeien naar hartelust met woorden en zinnen, lettergrepen en tussenvoegsels, tikfouten, metaforen, werkwoorden, afkortingen en leestekens, om de cijfertjes maar achter de wegen te laten. In de achter grond staat iedereen elke keer weer zwaar verliefd diep in elkaars ogen af te huggen en minutenlang te omhelzen vol ontzag en ontboezeming van hecht aan elkaar zijn.

   Maar dat wist je toch al?!

  20. @ janee
   Dan ook al leek alles verloren in deez’warrige tijden, is er nog hoop voor mij …….. zalig. Al komt die dan niet van het sop’n of sp’n , immers we zagen het allemaal al weer gebeuren, politiek is lage trilling shit.

  21. @ Cozmic

   Nou SOPN doe je anders wel met een beschuitje in je Yochurt, dat wil ik je nog wel eens zien doen met een VVD of SP, CDA naampje, dan zit je raam of muur gelijk helemaal onder. Met PvdA zit het hele plafond vol.
   Groen links, is gelijk 112 bellen… Blanco dan is je beschuitje ineens op…

  22. Marcel politiek is het instrument van de duivel. Laat het volk geloven dat ze democratie hebben is een meesterlijke zet.

  23. Paul , daarom stem ik niet tot de MMMMM partij opgericht wordt 😆

  24. Oeps M etje vergeten
   Maatschappij met mooie mannen maar mooiere meiden………. partij

  25. @Paul, Yes. Mensen met wie ik zo kan stoeien, dat moet haast wel familie zijn… Mensen met een hart van goud. Trouwens, ik ben net oom geworden, m’n zussie is gisteren bevallen van een pracht van een zoon. Echt een schitterend kereltje. Ooit waren wij ook zo klein en fijn.
   Een water draak en kreeft tegelijk. Gevoelig maar sterker dan de sterkste moet je maar rekenen. Dat wordt nog wat…

  26. Martijn , dat Paul familie van je zou kunnen zijn …. hmmm , daar zou ik geen grapjes over maken .

  27. Blijkt dat de hele mensheid uit Afrika komt, één grote familie dus. Jammer dat de meesten dat niet zo zien. Dan was oorlog toch ook wat lastiger. Wie mismaakt zijn eigen kinderen?

  28. Klinkt lekker Paul, kan ik met mijn klapper de klapper gebit niet nadoen.

  29. Nu jullie de kukidentverbinding weer hebben gevonden knijp ik er tussenuit .
   Schrijfseltje af te maken .

  30. Kukident snuiven is vet niet cool. M’n neus zit nog steeds verstopt.

  31. http://www.youtube.com/watch?v=gxEPV4kolz0
   We zijn één grote familie. Alles draait om perceptie. De waarnemer is gelijk aan het waargenomene. De werkelijkheid gaat veel dieper, veel verder dan de waarnemer ooit kan begrijpen. Het valt niet te begrijpen.
   Het ergste wat er is is dat niemand begrijpt waar je het over hebt omdat het voorbij woorden gaat. De werkelijkheid. Het is de kern van alles en bijna niemand die dit doorziet. Druk bezig met het manifest voor even en de eeuwigheid gaat ze geheel voorbij maar niet voor mij. Ik wil alleen maar één worden met dat wat is. De rest blijft maar lekker vissen.
   Zij die het weten zeggen het niet, het is onbeschrijfelijk, de werkelijkheid, overal vindt men sleutels maar weinigen die ze zien.
   Er is iets heiligs te vinden in het leven, het is voorbij alle woorden, alle gedachten, alle materie. Wie deze werkelijkheid kent wil niets anders meer dan in deze werkelijkheid vertoeven. Het is… niet te begrijpen. Alleen te ervaren. Waar alles uit opkomt en alles in opgaat, dat ene eeuwige. De rest gaat voorbij.

  32. Het enigste wat ons op elkaar doet lijken Martijn is dat klapper gebit:
   Tja daar valt je mond van open heh?!

   Weet je Paul, je bekijkt het maar lekker in de spiegel. Als dat het enige is, waarom heb ik dan zo veel met je gepraat? Vond je m’n gebit zo interessant? Wat een flauwekul. Ik weet genoeg.

  33. Janee,
   de duivel bestaat niet. De kennis van goed en kwaad is getal 2. Verzonnen door mensen. 2 betekent dualiteiten,tegenstellingen en polariteiten zijn extremen. Zoals jouw naam het is nooit alleen maar Ja of alleen maar Nee.
   De waarheid ligt in het midden dus JaNee.
   Iedereen wil verlicht zijn maar snappen niet dat licht nooit ervaren kan worden als donker(duister) niet bestaat? Geef die duivel of vijand een hand, dan bestaat die ook niet meer! Simpel toch!

  34. @ Martijn 9.51

   Kijk dat bedoel ik nou weder, je snapt iets niet, net als jij zit ik nu in het zelfde schuitje, zelfde ervaring zoals jij ook al eerder heb mee gemaakt. Dus daarmee hoef ik dan ook niet in jou spiegel te kijken, eerder geef ik je een wink en een elleboog omdat we ineens nu het zelfde ook eens ondervinden. Familie of niet ervaringen tellen en die deel je met elkaar, vriend of vijand. Is het dan zo ontzettend moeilijk om mij te begrijpen als ik het in een stukje tekst formuleer?!
   Terwijl je er anders naar luistert als ik tegen over je zit…
   Het Jammere is dat je hier dan je steeds zo naïef weg manoeuvreert en dat alleen je eigen mening continue tellen moet. Ik heb persoonlijk helemaal niks tegen je, blijf je hoe dan ook een pracht van een vent vinden. Mijn eigen mening is puur EGO, daarom kijk ‘ik zelf’ altijd naar een veelvoud wat ‘ik ook’ tegen kom bij anderen waardoor ‘ik merk’ dat ‘ik dan’ niet allen ben in het waarnemen van en om mee te gaan in de stroom van een “ja”. Dat ben ik!

  35. Proberen de politiek te hervormen is als het blijven oppompen van een lekke band. Je weet ergens wel dat het water naar de zee dragen is maar wilt nog niet aan een nieuw systeem beginnen . Herstellen of bijstellen van ons politieke systeem is een nuttelose oefening en een vasthouden aan oude systemen. Ik was van mening dat we onderweg waren naar een nieuwe ideologie, en niet probeerde de oude nieuw leven in te blazen, met sop’n is dat m.i. wel het geval. Nouja ieder het zijne , ik voor mij heb het hele huidige politieke systeem als onwerkbaar en niet langer terzake doend verklaart. Met andere woorden ik stem niet meer voor dit systeem en bouw mijn eigen realiteit wel op.Daar heb ik geen gizehklokkemaker voor nodig, en al helemaal geen sop’n.

  36. Jullie gaan er duidelijk van uit dat er in september (oktober in België) verkiezingen zullen zijn.
   Ik zet mijn centen in op GEEN/EXIT verkiezingen.
   In september/oktober praten we verder… 🙂
   Als we het dan over politieke voorkeur moeten hebben, ben ik bevriend met Martijn’s keuze, links dus hoewel niet rood maar Groen.
   Maar ja, in Nl staat Groen nog nergens. En dat in zo’n groen land…
   :mrgreen:

  37. Ik constateer ook hier op wtk dat menigeen de politiek blijft indelen in links of rechts, groen of blauw, rood of paars en wat niet meer is. Als we niet oppassen blijven we ook daar in de dualiteit hangen! Voor mij is daarom politiek zoals dat tot dusver is bedreven eindig en niet meer geloofwaardig! Het draait allemaal om macht en partijen houden zo angstvallig vast aan hun eigen dogma’s, waardoor we de komende maanden helaas als een mantra weer iedereen z’n eigen verhaaltje horen vertellen! En als het enigzins kan elkaar de vliegen afvangen! Voor mij is de nieuwe politiek veel meer om na te gaan wat ons Bindt i.p.v. wat ons Scheidt! Verbinding is voor mij waar de mensen op zitten te wachten! En Verbinding komt tot stand als er Vertrouwen is en men in Transparantie alles met elkaar deelt! Is er een Leider in ons land die de Moed heeft om over zijn eigen Schaduw heen zich zo te manifesteren?

  38. @ dick
   Impliceert een leider niet weer een duaal stelsel waarin er dus , de leider , en zijn volgelingen(onderdanen ,kiezers,etc) zijn? Waar is daar de soevereiniteit van mensen? Ik ga wel mee in je idee dat de politiek zijn uiterste houdbaarheidsdatum ruimschoots gepasseert is, en dus vervangen dient te worden door een geheel ander systeem. Ik geloof steeds meer in zelfredzaamheid in verbondenheid ( vorm van stam denken wellicht maar dan op uitgebreider schaal). Het systeem van politiek bedrijven zoals nu wordt gehanteerd ,lijkt idd. machtswellust en megolomanie in de hand te werken . Zelfs onder, voorheen idealistische politicie , zie je een afglijden naar de huidige politieke norm . En dat kan ook niet anders , vanwege dat je aan het systeem deel neemt ( als je als voetballer met de zelfde technieken in een volleyball wedstrijd wilt mee spelen is dat gedoemt te mislukken)
   De enige mogelijkheid die ik zie is een totale omslag in hetdenken , en daar sluit ik me weer bij jou aan , denken in verbondenheid en niet in afgescheiden zijn. Zoeken naar verbinding en niet naar een verdeelsleutel. Bovendien is er nog nooit in ons politiek systeem iemand geweest die erkent heeft dat macht verantwoordelijkheid betekend !Volgens mij een groot gemis en een reden voor het stuklopen en het creeren van wantrouwen van het huidige systeem.

  39. @ Marcel W

   Natuurlijk heb je ook helemaal gelijk, wat huidig gaande is is ook van een lage trillings factor waarin je gevangen gehouden wordt, maar zolang daar dan ook niks aan wordt gedaan dan zal dat altijd helaas wel zo blijven. Je er helemaal los van kunnen maken is ook niet van diens kracht omdat je om de zoveel tijd toch steeds met de billen overal bloot moet, met tegenzin vooral want ze willen alles van je weten. Mijn idee is dan ook om een lage trilling met een lage trilling een nieuwe lagere trilling te veroorzaken zodat de negatieve lage trilling een meer positievere trilling wordt waardoor meer verzuurde mensen weer hun vruchten kunne plukken. In de valse hoop dat we ooit op een dag weer in een hoge trillings politiek kunnen begeven waar alles naar wens is, ahum…

   @ Dick

   Ja helemaal, al wil je niet toch wordt je ongedwongen in een hoek gedrukt door de ander die er weer anders tegen aan kijkt. Niet iedereen krijg je met de neus dezelfde kant op want we willen nu juist zo graag weer van dat schaapjes volgen syndroom af zijn, ieder zijn eigen weg.

   @ Anelle

   Juist daarom zijn de ogen van veel mensen gericht op wat gaat er op 12 September 2012 gebeuren en daarna, maar als je gata afwachten wordt het meestal toch altijd een bevestiging dat het allemaal bij het oude blijft. Tenzij je ergens bepaalde argumenten hebt los gelaten die men weer hanteert naar wat jij graag zou willen zien of wat wel eens anders zou moeten gaan. Daarom dan ik dan zelf hier en daar ook kreten los laat die door veel anderen gelezen worden en elders weer opduiken.

  40. Ik bedoelde met Leider iemand die het voortouw neemt. Ik ben het met Marcel eens dat ik ook een toekomst zie waarin geen sprake meer zal zijn van hierarchie. Iedereen neemt dan zijn Eigen Verantwoordelijkheid (vanuit zijn eigen innerlijke kracht)in Vertrouwen ( op basis van 100% transparantie) en in volledige Vrijheid( maken van idere keuze op basis van Vrije Wil)in Verbondenheid. De weg daar naar toe vraagt echter mijns inziens voorlopig nog wel echt Leiderschap! En niet mensen als Mark Rutte die voor eigen parochie A zeggen, maar elders (in Brussel) B doen!

 7. Paul & Co.
  Je schijnt het nogal goed te weten, van wie Johan Oldenkamp een pion is. Ben benieuwd, laat het eens weten. En voorts hoef ik jou toch niet uit te leggen, wat ik de hele dag aan het doen ben. Wonend in Thailand, ga ik hier niet met borden op mijn nek rondlopen. De website http://nieuw-nederland.weebly.com/ is het enige wat ik kan doen. En verder is het vrij simpel, als je denkt dat de VVD of de SP, die al ons geld willen weggeven aan de knoflook landen, dan moet je daarop stemmen. Of begin een eigen partij, Paul @ Co., voor de echte verzuring.

  1. Beste Aart, ik weet allang wie er achter de kannen en de kruiken van SOPn zit, dat is niet zo moeilijk als je SOPn al jaren kent en volgt. Dat vergeten nog wel eens een heleboel mensen. SOPn is niet zomaar iets geheel nieuws, Zijn altijd al de feiten achter het nieuws geweest.
   Alleen met reclame maken kom je niet verder om SOPn te laten groeien, daar komt veel meer nog bij kijken, kiesdistricten oa, die zijn er nog niet overal, hoe meer er zijn des te meer er straks kunnen stemmen op SOPn. Verder wordt er gewoon keihard gewerkt op elk front achter de schermen van SOPn door heel wat fanatieke nieuwe leden en aanhangers, je ziet overal groei onstaan.
   Ps. heel veel SOPN aanhangers hebben enorm veel last van humor, nog niet eerder opgemerkt dat met vol optimitisch aan de slag gaat, dan te serieus. Dus mocht je denken dat ik aan het verzuren ben?! hahaha wel nee van een Rutte of de Jager wordt ik nu juist zuur en om van de rest nog maar te zwijgen…

  1. Was het maar een pottenbakker. Het zijn een stel eikels die ergens iets hebben horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt. Ze denken er ook nog eens bij dat ze ons politieke klimaat zo maar kunnen veranderen.
   Ik heb zo’n hekel aan dromers… Wakker worden is al moeilijk dus wakker zijn helemaal. Klappertanden, meer gaat het niet worden.
   De grote groep lichtwerkers zouden beter kunnen ophouden met beven, zoek je vertier lekker elders. Waar je thuis hoort. Ver van deze 3d wereld. Als je het hogerop zoekt, wat doe je hier dan?

  2. @ Aart van wijngaarden

   Ik weet niet welke kant je op wilt met je nieuwsbrief van Johan Oldenkamp van 2 dagen gelden welke je op een zogenaamde site geplakt hebt met een stukje soeverein zijn. Ouden pottenbakkers of niet je impliceert dat je er ook eentje zelve bent: http://img684.imageshack.us/img684/3951/aart.jpg
   “AXIS OF EVIL”, als ervaren Complot denker uit Thaise Khon Buri.

   Wat is nu heilzame daad om namen te gaan noemen wie achter het feit zit, dat kan je zelf dus ook heel makkelijk via allerlei wegen terug vinden op internet. Degene die veranderingen willen aangaan in deze wereld zijn mensen die de dingen anders willen zien, voelen en ervaren, puur waarvoor zij op de aarde gekomen zijn. Dat is hun les en hun opdracht, dat zijn mensen die kiezen ervoor om Johan een plek en of een plaats te kan geven dat Hij het voortouw kan nemen en de retoriek ter handen kan om een stuk soevereiniteit te kan bewerkstelligen voor iedereen. Puur anders denken! Of blijf je ook liever hangen in oude dogma’s en oude gewoontes?

   Aan jou ben ik niks verder verschuldigd aan Aart, wel eerder echter aan de Mensen die achter SOPn zitten en die daar hun STEM dus ook voor uit brengen, zelf hobbel ik mee tussen Blanco en tussen SOPn.
   SOPn slaagt alleen al er genoeg in diverse Gemeentes door heel Nederland genoeg Commisiedistricten zijn op gezet, 30 Handtekeningen + 3000 Euro om in te laten schrijven dat er gestemd kan worden op ze, is al een hele klus omdat doel te kunnen bewerkstelligen. Dat bereik je niet zomaar met een site linkje te maken en hopen dat dara wat mensen op af komen. Er komt dus veel meer bij kijken dan als er een georganiseerde betaalde Campagne Organisatie er voor in gehuurd wordt. Alles wordt dus eerst puur op vrijwilligers basis gedaan en dan met goed geluk dat het iets gaat worden op poten gezet worden. Laat ik mij verder hier inlichten door anderen dan zelfs al sta je in geschreven het nog maar de vraag is of je dan werkelijk ook als partij op het stembiljet komt bij te staan en dat men er iets serieus van gaat maken. Dus geen ouden Jodenkoek, Monjet of Copa Blandet verhalen aan mijn adres, want ik ben toch alleen maar Show!!! Naar het Schijnt wat Martijn dus weer beschonken uitkraamt.

   Weet je Aart wat ik doe voor SOPn gaat je dus helemaal verder niks aan, ga je verder goed met je leventje in Thailand, geniet ze verder van alles en ik neem je bij deze helaas niet serieus.

  3. Eigenlijk wens ik SOPN veel succes , het kan een frisse wind zijn door de politieke arena . Ik wens ze echter ook niet teveel succes , dat zou namelijk weleens de doodsteek kunnen zijn voor een nieuwe partij . Onderschat de krachten achter de schermen niet , politieke groentjes met idealen zouden weleens als speelbal gebruikt kunnen worden door tptb .

  4. het moet stormen door die politieke arena anders voelen die politici nog niets! Alleen beginpartijtjes met een Zilvervloot hebben enige inbreng in de huidige politiek. Volgt het geld en je weet wie de wereld(idg Nederland) regeerd! Hoop doet leven! Over energieverspilling of schade aan milieu gesproken! En achter de schermen regeert EU (de leden gekozen gekozen door bedrijven en niet door de lidstaten). Regeren is niet anders als het ‘monoply spel’ spelen. In het spel is de bank de baas. In het eggie is het niet veel anders. Als in het spel de (systeem)bank failliet is is het spel afgelopen. In het eggie krijgen die (systeem)banken hoe dan ook altijd steun, anders is het bankenspel gelijk monopolie ook direct afgelopen. Ook Jezus zei toen al flikkert als eerst al die geldwisselaars(bankiers) uit de tempel, zij zijn het kwaad van alle ellende(the root of all evil). En heden ten dage heeft ie nog steeds gelijk. En politiek blijft van ondergeschikt belang want zij doen alleen wat hun broodheren zeggen. Het pappen en nathouden verander je niet door als SOPN ff mee te doen! Als dat zo gemakkelijk ging hadden we in onze beschaving van 2000 jaar het heus voor elkaar gekregen. Maar zolang macht, geld hebzucht, verdeel en heers, het doel heiligt de middelen en geeft het volk brood en spelen de boventoon voert. Is elke poging van welke nieuwe partij ook met alle goede bedoelingen gedoemd te mislukken. Hoop doet natuurlijk leven! Als de bron dus niet overboord worden gegooid zal echt niets veranderen. En de geschiedenis zich blijven herhalen. En het gewone volk die is geen haar mee opgeschoten! Dus ik wens geen enkele politieke partij succes want valse hoop doet niets leven! Ik claim niets zoek het zelf maar uit! We weten toch alles al (het stopwoordje is alleen maar een leesteken idg de punt, want daarna komt er niets of toch alles?).

  5. Martijn,
   laten ze inderdaad oprotten die potten(bakker)kijkers, die alleen maar bezig houden met de toekomst en in het NU leven vergeten. Mijn roots kan ik niet verloochnen en dat is echt 3D(De Natuur). De rest is door de mens uit haar duimgezogen. Mij interesseert het ascenderen allang niet meer. Want alles draait om het spel en de knikkers. Mijn credo is mensen zie elkaar staan! Leven en laten leven. Meer kan ik toch niet doen! Eigenlijk ben ik nog geen steek opgeschoten of zak opgeschoten. Ook mezelf houd ik voor de gek. Maar zolang ik daar niemand echt kwaad meedoe ga ik door met dat spel wat leven heet te spelen. Nee heb ik ja kan ik krijgen!
   In onze maatschappij wordt theorie hoger aangeslagen dan praktijk, bijzonder toch!
   Als ik leer lopen dan doe ik dat gewoon(met vallen en opstaan) en ik ga toch eerst bedenken hoe doe ik dat? Daarom kan uiteindelijk alles leren! En dat iedereen toch? 😉

  6. het woordje ‘niet’ vergeten. Waar? Zoek het zelf maar uit.

  7. Ten slotte Martijn en mocht ik ooit dat 5d spelletje krijgen dan weiger ik die gewoon of hang hem aan de wilgen. Waarom ben ik beter dan een ander? Ik zou zeggen pleur toch op met die onderscheidingen, dus verdeel en heers spelletjes.

 8. Heb je vragen? Weet je niet wat te doen? Staat alles je tegen in het leven? Vraag dan Paul om hulp. Hij weet overal een antwoord op. He is and will be the master of the universe, nothing in reverse, zelfs cozmic is er niets bij. Ask God himself, his name is Paul.

  1. Ik heb inderdaad ook geconstateerd, dat Paul in de concurrentieslag met God ligt, maar op een simpele vraag wie er dan wel achter SOPN zit, behalve dan Johan Oldenkamp, daar komt ie niet echt uit. Met zulke figuren in de politiek, zou het helemaal een ramp worden.

  2. Martijn als we met ze allen nu eens koekenbakkers worden?
   Baksels kunnen we ruiken. Hersenspinsels niet!
   Paul is op zoek naar zijn eigen identiteit. Zoals velen van ons. Gewoon loslaten en doorgaan waar jezelf gebleven bent.
   Panta Rei! Zolang ik bereid ben om mezelf te veranderen is alles mogelijk.

  3. Kijk Martijn weer in de bocht, wat Jantje zegt over Pietje zegt Jantje over zich zelf. Jammer van jou hokjes en vakjes denken weer beste Martijn, je etiketteert je zelf weer als een van de allerhoogste trilling.

  4. @ Lezer

   Ik opzoek naar mijn eigen indentiteit? of heb je het weer over je zelf?! hahaah wel NeeN, ik speel enkel het spel en schud de kaarten om jou te plezieren. Tis toch jammer dat je dan zo achter loopt kwa informatie. Altijd wel lekker als ik mensen iets te kauwen mee geef…
   Gelukkig ben je ook al een hokjes en vakjes bedenker en dan zeggen continue als stop woordjes: “vooral mij niet geloven….”

   Altijd weer prachtig die 7 kleuren met licht.

  5. @Paul,

   Toch beetje gek allemaal als ik het allemaal zo doorlees.
   Beantwoord voor mij eens de volgende vraag:

   Als je een spel speelt om te plezieren, is dat dan om:

   A: De ander te misleiden
   B: De ander op de kast te jagen
   C: Een voorbeeld te zijn om te verbinden
   D: Plezier te hebben om te delen

   Ben ff benieuwd!

   Antwoord E mag natuurlijk ook: Zowel A t/m D!

  6. @ Burke

   D) Delen van wat je weet en wat je bent + samen zijn.

   Of wou jij er wat anders van maken?!

   Monopoly in je eentje
   Mens erger je wel in je eentje
   Levensweg in je eentje?

   Burke iedereen trikkert elkaar elke keer weer, het is steeds
   willen de ander voor te zijn in zijn voorstellings vermogen zonder dat je dan werkelijk in iemand zijn perceptie schoenen hebt gestaan.

   De een wil altijd verder dan de ander zijn, altijd meer en altijd mooier en kennisrijker zijn. En soms kan die ander wel eens bevoorrecht zijn dat hij of zij inderdaad veel verder is dan wat men van hem of haar heeft verwacht. De meeste mensen zijn om ons heen zo met leren bezig dat ze vaak vergeten dat die ander er vaak ook al is. Vroeger op school waren er ook snelle leerlingen erbij die alles zo af hadden en een 10 haalden en de volgende dag ook wel eens een 2 voor de moeite. Daarom af en toe schud ik dan de kaarten voor een eerlijk en gelijk makend spel, of wou je steeds dezelfde speel kaarten weer voor je neus krijgen?!

  7. @ Martijn

   Waarom schilder je Paul zo af op een voetstuk alsof hij God himself is. Ik dacht dat we elkaar wel met meer konden dan zo te doen reageren en gezien de feiten is dat omtrent jou visie nu ook oordelende reacties uit naar Paul toe. Vind je dat leuk, ofzo. Waar ben je mee bezig, Martijn

  8. @ Martijn, wat doe je weer eens ontzettend flauw. Zo ken ik je enerzijds wél en anderzijds niet!!!

  9. Mosa 5D

   It’s all for the Show!

   Grappen moet je serieus nemen!
   Serieusheid zijn grappen!

   Als Paul goed kan relativeren kan die dat wel hebben! Want wij zijn allemaal kinderen van God!
   Een groter compliment kun je niet krijgen! Dat meen ik echt(dus geen grap)!

   In de beste familie is het niet altijd koek en ei. Als het is uitgesproken is gaan wij gewoon verder!

  10. @Paul,

   De laatste keer dat bij mij Tarot kaarten zijn getrokken, stond ik volgens de kaarten voor een belangrijke beslissing.

   Hetgeen merkwaardig was, want dat was ook de trekking van daarvoor en ook van daarvoor…

   Doe maar liever een potje Taipan, heb ik meer schik mee…

  11. @ Burke

   Dat was toch dat je me wilde uitnodigen om eens langs te komen?! Elke 2de kaart bracht dus ongeluk… Mist, gladheid, out of Sateh, Ziekte, Kids, vrouwen, Hoge olie stookkosten enz enz. Trek eens wat anders dan mag je me Taipan wel een aanleren, zeker een kimodo nog om het te willen snappen?!

  12. Paul ,
   ze noemen haar Venus , maar stiekum heeft ze toch een ….s , die ?

  13. Paul,
   ga door! Nooit doen alsof. Gooi die opgekropte woede eruit. Het lucht op. Je laat het los! Dat is ook de enige manier om jezelf niet te verloochnen. Recht voor zijn raap! Dat waardeer ik meer dan dat je om de hete brij danst. Het spelletje gaat uiteindelijk vervelen. Hartstikke goed even de spelregels veranderen. Ik verzin ook alles ter plekke Paul. Ik zoek weinig op op internet. Dat is mijn maniertje om met mijn werkelijkheid om te gaan. Al gooi de deur voor mijn neus dicht. Ik blijf gewoon kloppen! Ik speel geen spel. Ik ben dat spel. Ik voer de regie en ben de speler(s) tegelijk in mijn eigen verhaal. Ik praat ook voor mijzelf nooit voor anderen. Wat anderen daarover denken en zeggen is hun goed recht. Als je mijn stopwoordjes weglaat verander mijn verhaaltjes(verzinsels) ook niet. Onthoud goed Paul wat ik ooit zei zijn momentopnames uit mijn leven! Het kan zomaar zo zijn dat ik NU helemaal niet meer achter die waarheden sta! Als ik stil sta ga ik niet vooruit!
   Onderschat je eigen kracht niet Paul. Ik geloof vooral niet in mijn eigen principes.
   Paul ik heb vaak ruzie gehad in mijn leven over mijn ‘betweterig’ gedrag. Maar woorden zijn geen daden. Dus dat kan ik je helaas niet laten zien. Misschien komen we in real life elkaar tegen en dan zijn ‘grootste’ woorden helemaal niet nodig. Ik weet uit eigen levenservaring dat de waarheid vaak harder aankomt dan de leugen. Even goede vrienden Paul!

  14. @Cozmic,

   haha, dat betekent dat ze ook al die kinderen heeft gebaard….

   7 miljard bevallingen…oef

   @paul,

   🙂 Taipan is puur voor fun… Kimono mag maar ook je rode neus, zelfs zonder kunstgebit, überhaupt een gebit…

  15. waarom wil je nooit met me spelen?Ik wil een grote broer die mij beschermt voor mij opkomt en samen met mij deelt? Ik wil warmte voelen! Ik wil weten wie echt ben. Waarom ben je altijd tegendraads? Waarom spring je van de hak op de tak? Waarom wil ik mijn verhaal kwijt? Waarom denken mensen dat ik gelijk wil hebben? Waarom zeggen ze niet het is maar een mening, laat maar lekker lullen. Waarom krijg ik geen antwoord als ik die aandacht juist nodig heb? Helaas ben ik wel je broer maar vertik om jou voor te kauwen hoe jezelf leven moet ervaren. Ik moet je niet te veel verwennen, dan word jij en ik nooit zelfstandig. Ik zal al je zekerheden en principes ondermijnen zodat jij evenals ik onafhankelijk van elkaar kunnen zijn. Afstand scheppen maar toch dicht bij elkaar komen. Waar doe ik het voor? Weet ik echt niet! Mijn onzekerheid te verbergen om er misschien toch erbij te horen? Waarom niet rechtstreeks zeggen wat je niet zint? Familie wil elkaar toch nooit kwetsen? Ik zeg dat hoort erbij. Hoe weet je anders wat je aan elkaar hebt. Ook in tijden van crisis laat jij en ik zien wat we aan elkaar hebben. Ik zeg we kunnen allebei een hemelbreed verschil van inzicht hebben. Zolang wij elkaar zien staan. En met elkaar proberen te communiceren is er geen man over boord! Paul waarom wij zo lekker kunnen botsen ik weet het niet. Misschien is de waarheid hard! Je hebt het altijd over spiegelen en dan zie ik mijzelf. Ik zeg die spiegel waarin kijk moet wel ‘zuiver’ zijn. Want net als een dobbelsteen vals is kun je de waarheid omzeilen. Paul vliegen vangen is gemakkelijk. Ik heb stopwoorden maar jij ook.
   Jouw ‘spiegeltheorie’ en je ‘plaatjes’verzameling. Het maakt Paul herkenbaar zijn hoe die zelf wil zijn! Helemaal niets verkeerd mee! Dat zijn leuke stopwoordjes. Maar roepen als ik of wie dan niet begrijpt: ‘jullie snappen het niet’ zonder enig uitleg klinkt ook niet oprecht. We zullen in de toekomst nog vaker botsen of misschien ook wel niet. Gezegd is gezegd. Zand erover. Nemasté mijn zielsverwant. Ik zal wel niet elke dag aan je denken(zoals je zelf zegt) maar ik weet dat je bestaat.

  16. @ Lezer

   Mensen die leren willen zijn opzoek naar spiegels de hele tijd, ze willen zien wat er te zien is aan hun zelf en of ze dat kunnen oplossen. Als je de spiegel stuk slaat en je blijft dan naar de spiegel kijken dat wordt je schizofreen. Maar nu wat als die spiegel door mijn zelf wordt stuk geslagen is en ik heb enkel de lijst nog vast, wat zie jij dan?! Zie je dan nog steeds jou zelf?! En voldoet dat beeld nog steeds aan het beeld wat je eerst had?! Of is het toch iets anders wat je oorspronkelijk verwacht had…

   Kijk mensen die graag provoceren door me een beeld willen voor hangen wat absoluut niet bij me past zal ik verweren, mee botsen, zacht en of hard, alle methodes te moeten gebruiken omdat het beeld niet is wat de weerspiegeling daarvan moet voorstellen. Soms doet me een middagje/avondje/nachtje me vaak aan trefbal denken. Of je nu geraakt wordt of niet, het is gewoon puur bewust aanwezig zijn. En behendig proberen niet geraakt te willen worden, dat is de kunst om de dans te ontspringen. Iemand die dan boos of ontzet raakt heeft enkel zich zelf ermee, ik doe het om zelf te leren niet meer boos te worden maar terug te kunnen lachen hoe zeer het ook kan doen. Alleen het fysieke aspect ontbreekt in real-time, maar dat is een geheel ander verhaal en dat hang ik hier niet zomaar in de wtk-wilgen. Anders ben ik zo af gegooid…
   Ga je goed beste lezer. Misschien tot in het echt, dan geef ik je gewoon ook een stevige HUG! alsof ik je al jaren heel goed ken en van je hou…

  17. Paul. Dank voor de toelichting!
   een laatste vraag. Die spiegel die je beet houdt en door jou wordt kapotgeslagen. Is dat mijn of jouw spiegel? Ik zal jouw nooit vragen mijn spiegel vast te houden als je hem toch kapot gaat slaan. En als die spiegel kapot is en de lijst overblijft mag je dat nog steeds spiegel noemen? 😉

   dus: met ‘jullie snappen het niet’ bedoel je: ‘ik mag ff niets vertellen’ omdat andersde politieke knokploeg voor je deur staat. Of heb je enige aspiratie zelf de politiek in te gaan?
   Of als je echt ‘zwijgplicht’ hebt gewoon niet hierop reageren.

  18. Lezer

   Ik sla mijn eigen spiegel dus stuk. Dan is er geen spiegel meer die je dan vast houdt, door de lijst heen zie je natuurlijk wie de lijst vast houdt. Dan zie je de werkelijkheid, de spiegel was het spel, de illusie, de gedachte die er achter kon zitten. Nu kan je de werkelijkheid aanschouwen en overwinnen of het je stoutste verwachting overtreft of niet, of het beeld wat je eerst zag misleidend was. ‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand wie is de mooiste van het land?! Sprookje’. Door de spiegel weg te halen haal je ook het gelazer van het EGO weg. Daar sta je dan open en bloot, naakt zonder schaamte ten toonbaar aan iedereen, zonder iets te verliezen. Durven zonder spiegel door het leven gaan is de grootste en mooiste uitdaging die je kunt ontvangen. Dat is mijn obbessie waar ‘Ik zelf’ nu mee bezig ben.
   Vind iemand me niks dan vind hij me niks, dat is zijn keus.
   Vind iemand mij geweldig, dan vind hij me geweldig, ook zijn keus.
   Enz Enz. Dat leert mij de verdieping in mensen en hun zijn, als een bio-structuur zijn het vaak de zelfde energie patronen waar je tegen aan loopt.

   Met snappen bedoel ik omdat ik zie dat veel mensen een eigen mening hebben, zelf observeer ik altijd en kijk hoe anderen hun keuzes maken. Er zijn trigger punten in het leven die steeds meer aantrekkings kracht blijken te hebben en probeer zelf de energie die er achter zit te ontwaren. Nu ontdek ik dat er veel meer aan de hand is bij mensen die ontevreden zijn, zie nu ook de PVV, 2 man weg gestapt en 5 nieuwe staan te trappelen. Ook elders rommelt het, ook als ik naar lui luister die in de Beurs en op economisch gebied bezig zijn passeren de reeds besproken zaken hier op WTK spontaan daar de Revue. Er is dus iets gaande op het gehele front. Zou er dan toch iets gaan gebeuren waarop we allemaal zo op zitten te hunkeren en daar liefde volle energie in aan het pompen zijn. Ergens voel je als HSP’er dat er iets gaande is maar wat, door observatie en overal mee leunen op de stroom ontdek je dat er inderdaad een andere koers gevaren gaat worden dan de standaard mening of uitspraken je ‘bent niet lekker in je hersenpan en neem nog een pilletje’. Dan kan je afzet van me verwachten want ik ben niets meer dan een doorgeefluik die geen meningen heeft maar combinaties aan elkaar puzzelt. Dat mensen je dan niet willen snappen is aan hun en aan mij dat ik ne als een versnellingsbak van een vrachtwagen tig versnellingen terug moet schakelen op op 1 lijn alles te moeten uitleggen wat een hele berg met energie kost. Ook het steeds maar moeten uit te leggen kost zeer veel tijd en geen vooruitgang, want ik wil zelf ook verder met mijn eigen zaken dat ik steeds me moet aanpassen aan een ander die nog niet zover is. Oppervlakkig blijven zet geen zolen aan een dijk, lage en hoge trillingen waardes noemen ook niet, wel als je er tussen in kan blijven functioneren en wanneer anderen daarmee in mee kunnen gaan, anders blijf je haken op niveau’s waar je je zelf niet happy mee voelt. Voor de rest moet ik zelf ook allemaal uitzoeken wat waar en niet waar is, het wordt mij ook niet op een zilveren blaadje opgediend als ik een vraag stel, waarom het steeds wel bij een ander dat te moeten doen?! Bepaalde zaken hou je ook voor je zelf natuurlijk omdat je anderen daar niet in wilt beschadigen of hier in het open riool (internet) wilt gooien.
   😉

 9. Ik vind discussies over wie slaapt en wie wakker is altijd fascinerend.
  Wakker worden impliceert dat er een hoger bewustzijn is verkregen en er een betere kijk op de waarheid is. Maar wat is dan die waarheid als gesproken wordt over wakker en slapend? Is dat niet net zo iets als beter inzicht krijgen in Goed en Kwaad? Ik denk dat als iemand roept dat ie wakker is zichzelf toch wel een klein beetje voor de gek houd.

  Een hoger bewustzijn gaat hand in hand met het inzicht dat afstand nemen van dualistisch denken onvermijdelijk is….
  Zodra de discussie gaande blijft is er geen dialoog alleen discussie.

  Dus…..de ander informeren en helpen te laten begrijpen hoe anders de wereld is dan zijn conditioneringen hem/haar altijd deed veronderstellen, prima.

  Máááár koppel daar dan niet aan vast dat je wakker bent en je de rest van de mensen mag weg zetten als slapenden.. Dat is dan weer accepteren van een nieuw duaal cirkeltje wat zich aandient en je laat je weer in slaap sussen…Alleen zonder oordeel is groei mogelijk.

  Willen we echt verandering? Gun dan die ander inzichten die de ander wakker kan maken ipv je zelf als wakker mens op de borst te slaan. De ander als slapend wegzetten heeft niets met verbinden te maken.

  1. Kun je de natuur met woorden beschrijven? Vertrouwen op taal is daarom een een precaire aangelegenheid. Met taal is nooit alles gezegd. Het symbool is zichzelf. Het is niet waarnaar het verwijst.
   Een woord hengelt naar een abstract begrip. Dat begrip zoekt een verschijnsel, maar dat verschijnsel is dan al losgemaakt uit de wereld.

   Laat die wereld van symbolen(o.a. taal) een keer los.

   Ga liever afwassen.
   Voel de kom.
   Voel het bord.
   Voel het water.
   Doe het met 100% aandacht, zonder je best te doen.

   (proza van Bob Rigter).

   En even terug komend op de natuur…En staat die vlinder uit den treuren met woorden beschreven op papier hoe mooi ook. Maar die vlinder blijft toch echt dood (op papier).

  2. @Lezer,
   Heb net met 100% aandacht je comment gelezen, zonder mijn best te doen 🙂

  3. Met je eens Burke, want wat is een referentiepunt voor ‘wakker zijn’.. Daarbij niet oordelend over ‘de ander’ als zijnde slapend, daarbij meteen weer dualiteit voedend.

  4. @ Burke, kan ik me helemaal in vinden. Ik vind het heel voedend om dingen met elkaar te delen. En ik pik er wel uit wat ik relevant vind. Maar laat me aub in mijn eigen tempo en op mijn eigen wijze mijn leven inrichten en in mijn eigen Kracht leren te gaan staan, Meester te worden over mijn eigen leven. Laat me mijn eigen gang maar gaan!
   http://www.youtube.com/watch?v=Ih5i8lEpaH0

  5. @ lezer

   Zoeven net nog geprobeerd:

   Voel de kom.
   Voel het bord.
   Voel het water.
   Doe het met 100% aandacht, zonder je best te doen.

   Weet je wat ik dan eigenlijk ervaar in het NU;

   Ik voel continue de binnenkant van mijn huid van mijn vingertoppen die de illusie creëren dat het een Kom moet zijn, een bord, water.
   Want zenuwen zitten enkel aan de binnenkant van de huid en niet aan de buitenkant van je huid, rarara hoe zou dat nu kunnen?!

   Auw! niet boos worden…

  6. Hoi Burke 😉
   Wie of wat is nou de graadmeter van wakker zijn?
   Ik heb er ook moeite mee dat mensen die anders denken, wat weer met de ‘wakkere’ mening van een ander niet strookt, als ‘slapende’ worden beschouwt.
   Ik denk echter iemand die altijd al dacht, dat ook achter een ‘slechterik’ een goed mens schuil gaat, veel minder oordeelt en altijd het grotere plaatje in het oog houdt.
   Kritisch zijn en vragen stellen vind ik op zich belangrijk, op niets gebaseerde uitspraken en meningen, doen daar zeker geen goed aan. Sterker nog men zou ervoor moeten opletten dat men niet zijn serieusiteit (NL heeft geen zelfstandig naamwoord voor serieus 🙂 kwijt raakt.
   Mijn probleem is soms wel, dat ik het moeilijk vind te zien, hoe mensen in mijn optiek, verkeerde keuzes maken, verkeerde waarheden geloven….maar juist dat is het namelijk…de mens heeft de mogelijkheid gekregen om eigen keuzes te maken en omdat de mens een complex wezen is, wordt hij vanuit verschillende ‘hoeken’ beïnvloedt. Vanuit zijn ziel (waar kom je vandaan waar ga je heen) vanuit zijn opvoeding (de geconditioneerde persoonlijkheid) en vanuit zijn eigen waarnemingen, bewustzijn en inzichten…

   bewustzijn x inzicht = scheppingskracht…. heb ik ooit op pateo gelezen. En it makes sence.

   Er lopen er toch nog velen rond, die dingen doen om hun ego te strelen. Steeds in competitie denken, beter willen zijn, steeds aandacht willen hebben, ook hier is mildheid en het grotere plaatje een hulp. Als iedereen een rol speelt, hoort het dus ook allemaal erbij…maar toch…het blijven gemaakte of ongemaakte keuzes.

  7. Het draait allemaal om de Liefde, Monika. Een tekst in de bijbel dat me heel erg aanspreekt en waar voor mij de essentie ligt van ons bestaan vind ik in de eerste brief van de apostel Paulus aan de Korinthiers, hoofdstuk 13 “Al sprak ik de talen van alle mensen en die van de engelen-had ik de Liefde niet, ik zou niet meer zijn dan een dreunende gong of een schelle cimbaal” en aan het eind van dat hoofdstuk ” Ons resten Geloof, Hoop en Liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de Liefde”

   En ik heb veel aan de volgende tekst uit de eerste brief van Paulus aan Johannes waar het gaat over dat we uit God zijn geboren, dat hij in ons leeft door zijn Geest (onze Hogere Zelf) en dat we weer Een kunnen worden met Hem door los te komen van onze Ziel (ons Middenzelf) en ons Lichaam (ons Lage Zelf), die ons in de Afgescheidenheid (en daarmee in de Angst voor Tekort of voor de Dood)gevangen houden.

   http://www.bijbel.net/wb/?p=page&i=71467,71485

  8. @ dick 13.7
   Wellicht ligt het aan mijn huidige staat van zijn, die laatste tekst geeft mij eerder het gevoel van volslagen zinloosheid van dit bestaan. Geinig hoe dat voor een ieder zo verschillend kan uitpakken.

  9. @ Incy, ik lees onder 16 dat je het de reacties op dit artikel maar een heen en weer geklep vindt. Het gaat volgens jou over Syrie! Ik ben het daar helemaal met jou eens. Daar gaat dit artikel ook over. Ik zal proberen je uit te leggen het verband tussen mijn verhaal over de apostel Paulus en Syrie. De apostel Paulus was in zijn dagen (in de eerste eeuw na Christus) een heiden en een fanatiek vervolger van de eerste christenen. Totdat hij op een reis van Jeruzalem naar Damascus (jawel, de hoofdstad van Syrie, daar istie….) getroffen werd door de bliksem en bijna dodelijk getroffen ter aarde stortte. Zie Handelingen der Apostelen hoofdstuk 9 vers 3 “Toen hij onderweg was en Damascus naderde, werd hij plotseling omstraald door een licht uit de hemel. Hij viel op de grond en hoorde een stem tegen hem zeggen “Paulus, Paulus, waarom vervolg je mij?” Hij vroeg: “Wie bent u, Heer?” Het antwoord was: “Ik ben Jezus, die jij vervolgt” Paulus bleef 3 dagen blind vanwege de bliksem en hij kwam in Damascus bij een man (Ananias) die tegen hem zei: “Paulus, broeder, ik ben gezonden door de Heer, door Jezus, die aan u verschenen is op de weg hierheen om ervoor te zorgen dat u weer kunt zien en vervuld wordt van de Heilige Geest”. Rn Paulus zijn ogen gingen weer open en hij kon weer zien!

   Waarom vertel ik dit verhaal? Sinds mijn pubertijd bezocht ik al geen kerkdiensten meer, ik ben al lang geen lid meer van een kerk. Toch voeld eik een aantal jaren geleden dat ik in een soort niemandsland terecht kwam, zeker tijdens een zware burnt out in 2000. Ik kreeg toen in d eloop van 2002 een boek in handen, de Celestijnse Beloften, en daramee begon voor mij een spirituele reis die zijn weerga niet kent…. en die me ook vele (spirituele) reizen heeft opgeleverd naar Ecuador, Peru en Bolivia. Maar een omslag kwam eind 2007 toen ik een vliegtuig ongeluk kreeg in Ecuador. Ik heb het gevoel dat ik door die ervaring ineens een diepere bewustzijnslaag heb aangeboord. Ik ging ineens, na bijna 40 jaar geen bijbel te hebben aangeraakt, lezen in een bijbel… En de allereerst bladzijde die ik willekeurig opensloeg was in openbaringen 21 over “de nieuwe hemel en de nieuwe aarde”. En alles wat ik las in de bijbel bekeek ik ineens met heel andere ogen dan ik als klein kind had aangereikt gekregen. Ik zag ineens een God van Liefde in plaats van een God van “hel en verdoemenis”. Hier zie ik de vergelijking met Paulus, die door de bliksem getroffen ineens tot geloof kwam. Ik voel dat ook zo, dat ik door een Godswonder ben gered! Het is heel bijzonder dat ik daardoor veel beter ben gaan begrijpen wat er bedoeld wordt. Ook bijvoorbeeld die gelijkenissen van Jezus.. niet lang nadat ik de bijbel was beginnen te lezen zag ik dat Marcel Messing in Groningen een lezing hield. Ik ben daar naar toe gegaan en de meeste dingen die hij vertelde resoneerden op een geweldige wijze. En ik zag na die lezing op de leestafel dat hij boeken had geschreven over de parabelen die Jezus vertelde tijdens zijn leven. En ik kocht alle 3 boeken en zoals hij het beschreef voelde ik precies zo. Alles viel in een heel kort tijdsbestek op zijn plaats! Over die lezing met Marcel Messing gesproken en het verband met Syrie Ik was net in diezelfde week in de Hermitage in Amsterdam op een expositie geweest over het leven van Alexander de Grote. Hij was keizer van het grote Perzische Rijk. En wat gebeurt er tijdens die lezing. Marcel Messing ging in zijn lezing in op de bijzondere betekenis van Aleaxnder de Grote. Ik kan nu niet precies navertellen hoe hij dat beschreef, maar ik vond het een geweldige synchroniciteit dat hij het tijdens die lezing had over de bijzondere betekenis van Alexander de Grote (waar ik die week op expositie was geweest), over Peru en met name Machu Picchu en Titicacameer (waar ik een jaar eerder op vakantie was geweest) en over de Sinai woestijn (waar ik een paar maanden eerder een paar weken met een stel bedouienen op kameel doorheen was gereisd en ook een paar dagen op de berg Horeb had verbleven). Kunnen jullie je voorstellen dat ik bijna van mijn stoel viel van verbzaing dat Marcel Messing juist deze plaatsen aandduidde als heel bijzonder. Het had geloof ik ook met de Annunaki te maken en met Niburu. Ik weet het niet meer precies… maar alles komt nu weer bij elkaar! Syrie is niet zomaar iets…. Syrie wil ons iets heel belangrijks vertellen!
   Natuurlijk zie ik ook termen staan in dat artikel van Paulus, “zonde”en “oordeel”waar ik niets mee kan. Maar ik dnek dat die termeneen lading hebben gekregen door de loop van de eeuwen door wat de kerk ervan heeft gemaakt. De kerk is gebouwd op de verkeerde energie, namelijk de energie van de Angst en die van de Leugen. De grondlegger van de (katholieke) kerk is namelijk de apostel Petrus, die Jezus verloochende door tot 3 maal toe te zeggegn da

  10. @ Imke, ik begrijp dat je het woord zinloosheid in de mond neemt…. Toch, voel ik sinds ik dichter bij mezelf ben gekomen een enorme rust in mijn lichaam en in mijn geest. Het is net of een hele zware last van me is afgevallen… letterlijk en figuurlijk. Ik ben daardoor ook helemaal psychisch en fysiek aan het helen. In het begin van dat proces werd ik daarbij nog ondersteund door natuurgenezers, door homeopathische middelen, door heel veel rust en door heel veel massages en wat al niet meer. Nu heel ik me helemaal zelf zonder dat ik nog ondersteuning van middelen nodig heb!

  11. Ik voeg nog even een linkje toe naar een interview die Marcel Messing heeft gegeven op de dag dat hij de lezing waarover ik sprak in 13.9 heeft gegeven. Ik voel dat die lezing en dat interview belangrijk zijn, ook in het licht van de gebeurtenissen die nu plaatsvinden in Syrie!

  12. Prachtig Dick, wat zit jij in een mooie flow. Ik zwem nog steeds, tegen beter weten in, tegen de stroom in. Maar onder andere jouw schrijfsels helpen me te keren.
   Het misbruik door de eeuwen heen heeft voor mij nu het effect dat alles wat aan religie gerelateerd is voor mij geinfecteerd lijkt te zijn. In dit leven heb ik persoonlijk helemaal geen ervaring met de kerk, dus begin ik te denken dat het dan verder weg moet komen.
   Neemt niet weg dat ik wel snap dat er mooie beschouwelijke teksten in de bijbel zijn te vinden, maar ik heb letterlijk een fysieke afkeer van dat boek. (oh oh, even snel mijn hoektanden bekijken…)

  13. @Dick,

   Mooi te lezen hoe je tegen de zaken aankijkt. Ieder pad is uniek, ik herken er wel dingen in.

   @Monika,

   Je gaf aan:
   “Mijn probleem is soms wel, dat ik het moeilijk vind te zien, hoe mensen in mijn optiek, verkeerde keuzes maken, verkeerde waarheden geloven…”

   Ja dat is ook heel moeilijk. Ik herken dat wel, maar toch een ieder kent zijn eigen pad en komt uiteindelijk tot een vorm van inzicht. Als ik weer denk dat iemannd verkeerde keuzes maakt of verkeerde waarheden gelooft, probeer ik dit te ontkrachten voor mezelf door te stellen “Don’t judge my path, if you haven’t walked my journey”. Wie ben ik om die ander te veroordelen? Wat is zijn of haar les?

   Er zijn alleen lessen, verder niets.

   De essentie ligt verscholen achter het sluier. Het sluier dat onthult dat we meer zijn dan de menselijke ervaring, namelijk een spiritueel wezen. We dragen de godsvonk in ons. Maar niet alleen in onszelf ook de ander heeft deze, ondanks zijn in onze ogen soms barbaars gedrag. Het is aan onze vrije wil om dit te te willen ontsluieren….Door te wensen dat de ’tegenstander’ ook een kijkje mag nemen achter zijn sluier komen we verder. Precies wat Tibetaanse Monikken doen bij de Chinese onderdrukker…Ik zou dit iedere Syrieer willen toewensen, zichzelf te ontsluieren….

  14. @Imke, ik zwem ook nog soms tegen de stroom in. Ik denk dat we dat allemaal wel doen. Er zit vaak hele diepe pijn onder die we niet meer willen voelen, waardoor we soms nog voor ons zelf wegvluchten. Misschien heb je wel zoveel fysieke afkeer van de bijbel door iets dat in een voorouderlijke lijn is ontstaan. Misbruik in een vorig leven kan soms een rol spelen, onderdrukking van de vrouw of iets dergelijks. Zo werd ik er vorig jaar een keer bewust van dat ik gevlucht was voor pijn toen ik als kathaar op de brandstapel lag. Om de pijn in mijn lichaam maar niet te voelen, vluchtte ik steeds in mijn hoofd. Toen ik me daarvan bewust werd kwam er al meer ruimte en langzaam liet ik steeds meer het gevoel in mijn lichaam toe.

  15. @ Dick
   Ik blijf me herhalen…wat jij allemaal meemaakt! 🙂

   Alles hangt met alles samen ook de conflicten en oorlogen…daarom is het ook belangrijk dat de mens toch af en toe een kijkje achter de sluiers neemt. Te veel achter de sluiers kijken, veroorzaakt misschien wel een gevoel van onmacht. Er zijn mensen die daar letterlijk aan onder doorgaan.
   Marcel Messing is echt een bijzondere mens. Hij heeft nou juist dat wat ik belangrijk vind bij een ‘verlicht’ mens. Hij is spiritueel maar niet blind. Het resoneert.
   Ik ben rooms-katholiek gedoopt en had communie en vormsel, zelfs een keertje mis-dienaar geweest. Toch heb ik ‘de boodschap’ altijd als schuld ervaren. Dus niet ‘goed’ bezig dan zou het ‘slecht’ kunnen aflopen. Ik zelf heb met de kerk niet veel, ja prachtige gebouwen en kunst(om welke prijs..) maar toch vind ik dat niet alle mensen die in dienst van de kerk staan ‘bestempeld’ dienen te worden. Er zijn ook mensen die goed werk doen. De meesten worden geacht een bescheiden leven te leiden (eigenlijk misbruik maken van de go(e)dheid van een wezen) en zich ondergeschikt te maken, te gehoorzamen. Veel schepsels klein houden, net als bij ieder ander ‘systeem’ of instantie. Niet leuk dus.
   All in all, ben ik heel erg dankbaar voor alles wat op mijn padje kwam in mijn leven, deze mooie en vooral minder mooie ervaringen lieten mij groeien, anders was ik een watje geworden.. 😉

  16. @ Monika, ik ben het helemaal met je eens dat ook in de kerk heel veel goede mensen bezig zijn. Ik respecteer ook iedereen voor wat hij voelt of denkt. Ik heb zelf ook helemaal de waarheid niet in pact. Ik voel allleen dat God in ieder mens schuilt, in jou en mij, en dat het belangrijk is om onze eigen verantwoordelijkheid te nemen om hem te laten stralen. Zodra we achter een geloofssysteem aanhuppelen geven we mijns inziens onze eigen verantwoordelijkheid uit handen! Ik heb niks met “uw zonden zijn uw vergeven” of boetedoening. Dat voelt als het kopen van een aflaat vroeger in de kerk, en een vrijbrief om niets met je eigen leven te doen.

   Ieder geloofssysteem kent wegbereiders die ons het voorbeeld hebben gegeven, zoals Mozes,Jezus, Boeddha, Krisna, maar ook de profeet Mohammed. Maar de volgelingen hebben uit Onwetendheid vaak een draai aan hun woorden en daden gegeven. Daardoor zijn er helaas vele oorlogen uitgevochten en miljoenen mensen vermoord uit naam van het geloof! Ik geloof er echter in dat in deze mooie tijd de Waarheid zal worden geopenbaard en dat de mensen de schellen van de ogen zullen vallen. En de sleutel ligt in Jeruzalem en Damascus! Daar zal de vrede worden getekend als de mensen Wakker zullen zijn geworden! Het is de route die de apostel Paulus ooit heeft gegaan en waar hij werd getroffen door een blikseminslag en BLIND werd, maar waar hem na 3 dagen door Ananias de OGEN zijn geopend!

 10. @ Paul en Co.
  Ik heb je nog de kans gegeven uitleg te geven, wie er nou werkelijk achter SOPN zit, maar een antwoord ligt niet meer in het verschiet. Allereerst heb je het over het feit, dat je SOPN al jaren volgt, terwijl de eerste versie van hun partijprogramma recent op 25 mei jl. werd gepresenteerd in Soest. Dus misschien zit er een tijdprobleem in je hersens, daar zijn wellicht pilletjes voor. En anders, als je er zelf niet uitkomt, bestaat toch de mogelijkheid het aan je “en Co.” te vragen? Voor mij ben je gewoon enorm afgegaan met je doorlopende kritieken op een ieder. Kijk eens in de spiegel.

  1. SOPN was eerst een Feiten achter het Nieuws site door niemand minder dan Anton Teuben die later Niburu.nl op de planken bracht. SOPn was dus eerst een UFO bezoekers site in Nederland die ook ander soort nieuws op de planken bracht dan de hele MSM dat doet.
   Voor 25 mei jl. was er al een andere SOPn partij in de ontwikkeling, welke door anderen bestuursleden gedraaid werd die niet hun zin kregen.
   btw om dat je dus zelf een beetje lui bent met zoeken help ik je nog wel even:
   http://urubin.com/?p=1959

   http://www.sopn.nl/index.php/rechtspraak/176-de-geschiedenis-van-het-participatiemodel

   De rest is hier ook alelmaal terug te vinden:
   http://www.wanttoknow.nl/politiek/verkiezingen/johan-oldenkamp-in-de-politiek/

   Oh over pilletjes gesproken, ik denk dat je ze zelf nog veel eerder nog nodig heb dat ik… En anders bel je Anton toch zelf even…

  2. Goed zo Paul, probeer maar alles met je verstand te verklaren! Dan is dat ook jouw waarheid!
   Ook scheiden van lichaam en ziel is een hoax! Je 3d ontkennen is een hoax? Je alleen 5d voelen is een hoax! Woorden kunnen niet alles zeggen. Voor mij is het geheel altijd meer dan de som der delen! Stop lezer…….stilte.

  3. @ lezer

   Dat is een verstandelijke opmerking dat wat je probeert te verklaren. Dat wat je nu aangeeft idd maar een hoax is zijn bepalend voor je eigen gedeelde woorden en mening. Dus daarvoor heb ik geen linker of rechter verstand voor nodig, daar hebben we dus jou opmerking voor…

   Mij altijd willen geloven is een ander verhaal… 😆

  4. Spreuk van de dag ;
   Je kan altijd nog terugkrabbelen zei de kat 😆

  5. Het is in welke Lord men gelooft!
   Draait men deze waarheid om dan zit men tot zijn nek in de shit.
   Van de hak in de kak trappen, is het zelfde als in de Gier des teufel dansen.
   Van leven tot hoop, is doodgewoon tot poepen.

   Zolang je je handen maar wast na afloop in onschuld is er niks aan de hand.

 11. @Paul en Co.
  “Weet je Aart wat ik doe voor SOPn gaat je dus helemaal verder niks aan, ga je verder goed met je leventje in Thailand, geniet ze verder van alles en ik neem je bij deze helaas niet serieus”.

  Dat heb je met mensen, die zich in hun eigen retoriek verslikken, die kappen de conversatie af. En toevallig had ik ook hetzelfde idee om je verder zeker niet serieus te nemen.

  1. Dacht ik ook , Incy .
   Politiek geleuter schijnt toch interessanter te zijn .
   De UFOpartij blijkt zijn apostelen over het internet uitgezonden te hebben en daar is de tomatenpartij niet blij mee schijnbaar .
   Misschien een keer een artikeltje over mest schrijven , kunnen ze elkaar daaronder bekogelen met hun favoriete wapen . 🙂

  2. @ Cozmic, over mest gesproken. Anelle bracht hier in dat ze geen Nederlandse zuivel kocht omdat ze het niet eens is met het feit hoe en wat de boeren hier in Nederland bemesten. Zoals je weet zit ik in het management van een zuivelfabriek. Gelukkig zijn we binnen het management er van overtuigd dat een meer duurzame wijze van produceren in de voedselketen hoog op de agenda moet staan. We denken dan na over hoe wij onze producten produceren en afvullen. Hat gaat dan over bijvoorbeeld energievraagstukken. We hebben zelf naast de fabriek ook een eigen boerderij met veel koeien. Het is mogelijk om dan via een biovergistingsinstallatie de mest van de eigen koeien te gebruiken en daarmee in de eigen energie te voorzien. We hebben een eigen zuiveringsinstallatie waardoor niets aan afval op het riool wordt geloosd. We praten dan over het gebruik van soort verpakkingen ( bijv. CO2 neutraal geproduceerd ).
   Maar we praten dan ook over de kwaliteit melk die we afnemen en van wie we die afnemen. Ik ga nu er niet op in of dat biologische melk moet zijn of gangbare melk. Ik ga ervan uit dat deze beide begrippen heel snel naar elkaar toe zullen groeien inde komende jaren, zodat we straks die keuzes niet meer hoeven te maken. Met de boeren of boerenorganisaties waar we de melk van afnemen praten we over bemestingsvraagstukken (krachtvoer versus kunstmest etc etc). Maar het gaat dan ook over vraagstukken van het terugdringen van het gebruik van bijvoorbeeld anti biotica bij koeien. En over weidegang, het vraagstuk of koeien gedurende een minimale periode per dag in de wei moeten staan. Bij dat laatste overigens zit ik veel meer op de lijn om de koeien de Vrije Keus te geven, net als met het melken met robots! Bij het laatste kan de koe zelf bepalen wanneer en hoe vaak op een dag zij gemolken wil worden. Je zou de koe met open melkstallen ook zelf moeten kunnen laten bepalen of zij naar buiten wil of niet, gewoon door de deuren open te laten staan en de omringende weilanden goed te omheinen!
   Cozmic, je brengt me op een idee. Misschien moet ik maar eens een artikeltje gaan schrijven over bemesting en andere duurzaamheidsvraagstukken in de zuivelketen en mijn ideeen daarover spuien. Tenslotte moet ik Anelle toch weer aan de melk van de Nederlandse koe zien te krijgen!!!

  3. @ Dick

   Ik drink helaas ook al jaren geen zuivel meer, vanwege koemelk allergie en lactose problemen. (Candida Albicans) Enigste melk wat ik nog wel verdragen kan is van een geit of van een kameel. Meest prangende vraag echter; “Zit Lactose in de melk nou al standaard in de melk of wordt die pas later in het product toegevoegd?!”, is er geen melk waar geen zoete toevoegingen in zit?! Vroeger was ik gek op melk, dronk graag bij warm weer koude melk. Nu vermijd ik het aan alle kanten, sporadisch drink ik enkel, non GMO soja melk of, rijst/amanadel melk of Arla.

  4. @Paul, ik heb een verheugende mededeling voor jou. Ons bedrijf gaat binnenkort lactose arme melk afvullen Er zijn steeds meer mensen zoals jij die intolerantie hebben voor lactose. We worden als mensen steeds gevoeliger voor bepaalde voedingsstoffen. Lactose is een melksuiker dat standaard in de koemelk zit (tussen 4 en 5%). Je kunt deze lactose afbreken door enzymen toe te voegen aan de melk. We zullen een injecteerinstallatie op 1 van onze vullijnen inbouwen, waardoor rechtstreeks in het pak een afgemeten hoeveelheid enzymen wordt geinjecteerd, waardoor de lactose wordt afgebroken. Het is dan niet helemaal vrij van lactose, maar wel arm!

  5. @ Dick

   Dank je wel! Ik zag al zo’n variant melk staan nl staan bij de Lidl, welke wel weer stuk zoeter smaakt dan Lactose vanwege zo’n omvormings proces op de hormonen structuur. Het is dus al ergens op de markt verkrijgbaar, of moeten we nu wachten op koeien die straks gevoerd gaan worden met honingskruid ipv gras?! Want nog steeds vind ik de Hollandse zuivel weer te zoet vergeleken met melk wat je weer in het buitenland kan krijgen. Of ben ik nu een verwend rot jochie?!

  6. @ Paul , dank je voor de tip, ik zal het eens even aanstippen dat over die zoete smaak en in hoeverre we daaraan op een natuurlijke wijze iets kunnen veranderen. Dat over die zoete smaak van Nederlandse zuivel versus buitenland ben ik met je eens. Maar de doorsnee Nederlander wil dat blijkbaar. Smaak wordt in de regel bepaald door de consument zelf. De supermarkten laten smaaktesten doen van produkten door haar eigen consumenten. Er worden dan verscheidene varianten uitgezet en op basis van die steekproeven worden keuzes gemaakt. We hebben zelf dus weinig invloed daarop. De recepturen worden aangepast op basis van de gewenste smaak. Overigens wordt aan de gewone melk niets toegevoegd. Deze melk wordt ontroomd (op het juiste vet gehalte gebracht) en gepasteuriseerd (door verhitting tot een graad of 70 worden de meeste bacterien er uitgehaald). Ik denk dat daarbij de smaak voor een deel wordt bepaald door de lactose. Ik zal eens vragen in hoeverre het voedsel van de koe hierop van invloed is.

  7. @Dick 16.2
   Bedankt dat je de NL landbouw wil omvormen, allemaal om mij tot het nuttigen van NL melk-kaas-boter te verleiden. 😉
   Maar wat moet ik nou met die berichten dat alle zuivel de oorzaak van veel welvaartsziekten zou zijn? 😯
   Melk (volle bio) doe ik alleen bij de koffie, verder ben ik een kaasboer en boter is o zo lekker. 😀

  8. @ Anelle, ik heb net ook even de heerlijke inhoud van een kaasplankje genuttigd. Weet je dat je om 1 kg kaas te maken ongeveer 7 kg melk nodig bent? Dat heeft te maken met het eiwitgehalte in melk. Rauwe koemelk bestaat ongeveer voor 4,5 % uit vet en 3,5% uit eiwit. De rest is water! Voor het maken van botre ben je heel veel vet nodg en voor het maken van kaas veel eiwit! Kortom, waarschijnlijk ben je een grootverbruiker van melk!

  9. @Dick
   Daarom gebruik ik gemakshalve de term ‘zuivel’, met melk als basis en de rest als afgeleide producten.
   ‘k Heb niks tegen melk hé, alleen tegen de NL zuivelproducten. Tenzij ik met zekerheid zou weten dat ze van Imke’s buur of je bedrijf afkomstig zijn. 😉
   De Belgische kazen al ’s geproefd? Ik geloof dat er een 80-tal soorten Belgische kazen zijn.
   En de Franse, mmm. Hemels.
   Heb er trek van gekregen. Even een kaaspauze nemen.

  10. Hoe meer de kaas ‘riekt’ of ‘stinkt’, des te blijer je me maakt. Des te lekkerder ik het ook vind om kaas te eten. Zeker Anelle jullie in België hebben van die heerlijke stink en schimmel kazen, oh lalalala. Hier niet goed te krijgen of uit het artsortiment gehaald want de meeste Nederlanders vinden dat weer niet lekker… Een goede stink kaas is meestal gemaakt van rauwe onbewerkte koemelk. Moeeeeeeehhhh!
   Binnenkort naar Oostenrijk om een paar kilo Gemünder käse op de kop te tikken, ooh wat ‘meurt’ die kaas toch altijd zo lekkerrrrr.

 12. reactie op Paul en Co van berichtje 3 juli over lactose intolerantie:
  hoi, waar de meeste mensen last van hebben is niet lactose intolerantie maar pasteurisatie intolerantie.
  Je kan de melk gewoon rauw (ongekookt en wel biologisch) drinken, zonder problemen. Soms moet je klein beginnen en dan kan je met gemak zelfs liters op een dag drinken zonder lactose problemen. Google maar eens op rauwe melk.
  Proost…

  1. Ik heb geen idee of de meeste mensen meer last hebben van pasteurisatie intolerantie dan lactosee intolarantie. Pasteuriseren is verhitten van melk tot 70% en vervolgens weer afkoelen tot 6% om veel bacterien te doden, waardoor de melk langer houdbaar wordt! Het is me niet bekend dat e.e.a kan leiden tot intolerantie. Ik zal er eens naar vragen op ons zuivelbedrijf.
   Marijan, ik kan me best voorstellen dat het drinken van melk direct van de koe erg gezond is. Bedenk echter wel dat het niet voor iedereen mogelijk is om een koe achter in de tuin te houden of die een buurman heeft, zoals Imke in het weidse Friese land, die koeien houdt waarvan zij misschien de melk kan betrekken. Veel mensen wonen toch in de stad en zijn aangewezen op de melkboer en op de supermarkt en daar is verse koemelk niet te krijgen! En een tweede aandachtspunt bij rauwe boerenmelk is het vetpercentage. Standaard zit in rauwe koemelk meer dan 4,5% vet! Veel mensen willen echter magere melk (met heel weinig vet) of halfvolle melk (met 1,5% vet) of volle melk (met 3% vet). De melk moet dan toch worden bewerkt (ontroomd) in een zuivelfabriek en zal moeten worden gepasteuriseerd om de houdbaarheid te verlengen met een aantal dagen!

  2. @ Marijan

   Zou je zeggen dat het tot een mogelijkheid behoort. maar het wordt pas een ander drama wanneer je door medicijnen gebruik en de bijwerkingen daarvan allergisch bent geworden voor Lactose en voor koemelk. Als ik vroeger koemelk gebruikte dan had ik altijd een zurige zweet lucht om mij heen, die mij dwong om meerdere per dag een douche te nemen. En zweette veel meer dan normaal, wat erg hinderlijk was binnen mijn toen gaande werkzaamheden. Op verzoek van een Orthomoluculaire Arts, ben ik vermiderd tot gebruik ervan waar door ik minder zurig was van uitzweten. Echter op warme dagen was er niks lekkerders dan koude melk te drinken, tot ik te maken kreeg met een voorhoofdsholte ontsteking en anti-biotica, kon ik over een periode van 9 maanden geen daglicht verdragen aan me ogen. Was blind als het ware, zeker na het nuttigen van koemelk. Opnieuw onderzoek bij Orthomoluculaire Arts welke mij adviseerde Kamelen of geiten melk te gebruiken. Tijdelijk van aard een enorm succes. Maar toch kon ik mijn aandrang voor drinken van melk ipv bier of een andere alcohol versnapering niet gedijen. Zeker na vorige jaar ik van min kruin tot aan mijn knieeën onder 3 soorten uitslag zat door medicijnen bijwerkingen maar ook door het nuttigen weer eens op reguliere Arts advies, koemelk te drinken. Het geheel compleet weer mis ging. Bij een Dermatoloog en bij een allergie arts een onderzoek laten doen aan de hand van een bio-opt en bloed analyses kwam duidelijk naar voren dan ik een Koemelk/Lactose/Pinda intollerantie. Na te zijn gestopt met zowel medicijnen op advies als met zuivel verdwenen alle klachten als sneeuw voor de zon. Lactose is voor mij een snelle suiker die er voorzorgen dat suikers niet goed worden op genomen in combinatie van mijn lichaam. (stofwisseling-suikerziekte) Echter daarin tegen zijn trage suikers weer wel goed in combinatie van mijn immuun systeem. Nu hoe lekker melk ook gezond mogen zijn, ben ik met alle zuivel gestopt en merk zelf dat ik dan ook geen problemen meer ondervind. Daarom non GMO Bio Soya melk of rijst/amandel melk eerder drink of gebruik in mijn keuken voor eten te bereiden, waar ik meer profijt bij heb. verder ben ik een thee leut!

  3. sorry dat ik er nog even doorheen klepper:>) maar bijgaand toch nog wat info over melk en rauwe melk:

   rauwe melk blijft in de koelkast (3 graden) ongeveer een week goed. d.w.z. de smaak blijft hetzelfde als net vers. Daarna bederft de melk niet maar verzuurt. soort fermentatie dus en kan je hem nog steeds gebruiken, de meeste mensen echter vinden dit niet zo lekker hoewel die dan wel nog makkelijker verteert.
   Ik heb zelf ook geen koe in de achtertuin maar rijdt elke week samen met mijn zus naar een biol./dyn. melkveeboer (20 km) en haal daar de melk voor onze familie en wat vrienden, totaal 40 ltr.
   Iedereen kan, je moet wel even zoeken, een boer vinden in de omgeving die de melk op deze voorwaarden levert.
   Het vet van de rauwe melk zou je er niet vanaf moeten halen, ons hele lijf en met name onze hersenen, ogen en alle andere organen werken voornamelijk op verzadigde vetten. Becel en alle afgeleiden zijn de slopers van ons hart en bloedvaten. In melkvet zitten juist alle vetoplosbare vitaminen A,D, E en K. Kijk ook eens hier: http://www.succesboeken.nl/boeken/9789079872428/Voeding-en-fysieke-degeneratie
   en deze: http://gelderland.westonprice.nl/
   In rauwe melk zitten ook kulturen waardoor foute bacterieen zoals bv salmonella of e colli makkelijk worden gedood.
   En onverteerbaarheid ligt echt in de meeste gevallen aan gepasteuriseerde of gesteriliseerde melk.
   Melk wordt in de fabriek ontdaan van alle vet, vitaminen en door zeer fijne zeven geperst onder hoge druk waardoor de vetbolletjes in de melk kapot gemaakt worden, en verhitting en de bewerking zorgen ervoor dat onze darmen absoluut niet meer weten hoe deze melk te verteren. Fabrieksmelk lijkt in de verte niet op rauwe melk. Je kan ook heel simpel kefir van rauwe melk maken met een kultuur die voor de evt. slechte verteerders onder ons de melk wel te verteren maakt. De meeste van ons hebben een slechte eiwitvertering (degeneratie) (ik ook) waardoor uiteindelijk alles onverteerbaar wordt.
   Overigens soja verhoogt het oestrogeengehalte, ook bij mannen en wakkert hormoongerelateerde kankers aan. Alleen de gefermenteerde soja zoals Natto is goed te gebruiken, maar dat vinden wij westerlingen niet te “pruimen”.
   Artikelen over soja : http://www.leefbewust.com/themas/soja.html
   ps ik heb geen belangen in de melkindustrie. dit is puur advies voor een gezond leven waarin melk een belangrijke rol kan spelen. Zelf heb ik jarenlang geen melk gedronken omdat het alleen voor kalfjes zou zijn, daar ben ik toch van terug gekomen. Het verschil zit hem in welke melk je gebruikt, rauw biologisch of industrieel zwaar bewerkt!
   Succes

  4. @ Marijan, je hoeft je echt niet te verexcuseren dat je er doorheen klept. Daarvoor is deze site juist bedoeld. Je zegt voor mijn gevoel hele zinnige dingen. Ergens zou ook ik het liefst helemaal terug gaan naar de natuur. De vraag is in hoeverre dit een realistisch beeld is, met 6 miljard mensen op deze aarbol en een verregaande verstedelijking. Ik zou ook graag terug gaan naar de natuur. Maar om dat te realiseren is mijn uitgangspunt om daarbij alle kennis en technologie die we bezitten in te zetten om weer dienstbaar te worden aan de natuur, aan Moeder Aarde! Ik heb al eerder mijn mening gegeven hoe ik daarbij aan het begrip duurzaamheid gestalte denk te geven door het principe van C2C Cradle to Cradle) te omarmen. Het gaat er daarbij om dat we alles wat we aan Moeder Aarde onttrekken ook weer aan haar terug te geven en opnieuw te gebruiken.
   Hoe charmant ik het ook vind hoe jij stelling neemt, ik zie nog niet hoe alle consumenten weer hun eigen koffiemelk, hun eigen slagroom, hun eigen babyvoeding, hun eigen boter, hun eigen kaas gaan maken. Door weg te gaan van de industrialisatie zijn dat uiteindelijk wel de consequenties! Hyper, liet gisteren een hele mooie link zien naar Wikipedia over de zuivel. Als je daar naar toe gaat, zie je een stroomschema staan van alla produkten uit melk, die industrieel wordne geproduceerd. Ik denk als je naar dit schema kijkt, dat je daar vast ook produkten op terug vindt die jezelf gebruikt. Ik adviseer je om eens een beeld voor jezelf te maken dat je geen enkele van deze produkten meer consumeert en hoe je dat op een alternatieve wijze oplost!

   http://en.wikipedia.org/wiki/Dairy_product

 13. Wat een oeverloos onnodig gelul over melk hier, zeg!
  Ten eerste gaat daar bovenstaand artikel niet over, ten tweede is melk voor babies, en NIET voor volwassenen, simpel toch?
  Hoezo: ‘Want to know’ Wat dan?

  Groet,

  Zjoz.

  1. @ ZjoZ

   Wat een heerlijke overloos toegevoegd stukje commetaar! Zo te zien dwaal je zelf ook al NIET af omdat je zelf zo’n geweldig stukje On-Topic Houla Hop een aanvulling geeft. Ze is het in Syri:e ook begonnen over melk, tot waar het nu tot in ontaard is… Alles heeft een oorsprong. Wij WTK’ers doen niks anders dan afwijken omdat iedereen dat doet! Iedereen heeft vrijheid en niemand zit in hokjes of vakjes. Fijne avond nog met jezelf daar toe gewenst!

  2. Ok ik ben over, geen melk meer. Het is ook al slecht voor je huid en nu dit nog erbij..

   Mijn tante is overleden aan jong alzheimer..dus nu ik dit weet komt er geen melk meer in huis.

  3. Aha! Zo kwam ik daar op, dank Guido. Zat ergens in mijn onderbewustzijn.

  4. @Paul.

   Wat leuk om te horen,man.Verder alles goed met je?Misschien zou je eens naar een REGULIERE arts moeten gaan met al jouw klachten.

  5. @ Contra, dank je voor jouw bijdrage. Doet me denken aan koning Nebukadnessar van het grote Babylonische Rijk ten tijde van de profeet Daniel. Deze koning had een droom (zie het bijbelboek Daniel 2) en hij wilde dat magiers uit zijn Rijk niet alleen hem die droom zouden uitleggen, maar zelfs hem zouden vertellen welke droom hij had gedroomd. Want als de magiers dat wisten te omschrijven voelde Nebukadnessr dat ze ook de betekenis van die droom konden duiden! Hij dreigde alle magiers en andere wijzen, waaronder Daniel, te laten vermoorden als ze niet hem konden vertellen welke droom hij gedroom had! Uiteindelijk wist Daniel dankzij zijn lijntje met God de droom te vertellen en ook te duiden (zie Daniel 2 vers 44).

   Contra,het verhaal van Paul over de oorsprong van de melk is juist. Er zijn al sporen gevonden die er op wijzen dat melk al zijn oorsprong had 6500 jaar voor Christus in het gebied dat heel lang geleden de Hof van Eden ofwel het paradijs heette. En Syrie behoorde tot dat gebied!
   http://www.geschiedenis24.nl/nieuws/2008/augustus/Melk-de-witte-motor-sinds-6500-voor-Christus.html

   Dit gebied dat later Mesopotanie heette ligt tussen de rivieren de Tigrus en de Eufraat. Een paar eeuw voor Christus was daar ook een heel groot wereldrijk gevestigd (Aram) en het Aramees was toen ook een wereldtaal. De meeste boeken in de bijbel zijn geschreven in het Aramees, maar juist delen van het bijbelboek van de profeet Daniel, waaronder hoofdstuk 2, zijn geschreven in het Aramees.

   Feitelijk duidt Daniel in hoofdstuk 2 vers 44 ïn mijn visie op onze “eindtijd” Het is de val van Babylon de NWO) en de overgang naar een andere, hogere wereldorde waar geen plaats meer is voor “koninkrijkjes” die gebaseerd zijn op macht en de dualiteit proberen in stand te houden!

   “Maar ten tijde van die koninkrijken zal de God van de hemel een rijk laten opkomen dat nooit ten gronde zal gaan en dat nooit op een ander volk zal overgaan. Het zal al die koninkrijken verbrijzelen en vernietigen, maar zelf zal het eeuwig bestaan”

  6. Even een kleine correctie. Ik bedoelde dat de meeste boeken in de bijbel zijn geschreven in het Hebreeuws. Echter, een klein aantal boeken is geschreven in het Aramees, waaronder delen van de boek van de profeet Daniel!

  7. @ Contra Kees

   Zeg heerlijke vent van me, ik ben weer eens blij om je te zien hier hoor! Grappige is dan ook dat je steeds zo fraai bent in het misplaatsen van gezonde informatie. Het is je misschien ontgaan dat ‘ik’ met al mijn klachten juist bij een REGULIERE ARTS al jaren onder de pacht zit. Gezondheid ten top hoor, niet alles blijkt dan te werken wat men mij heeft voorgeschreven. Verkeerde gestelde diagnoses, verkeerde medicijnen, 2de en of 3de opinion, maar toch niet wat het mocht zijn. REGULIERE GENEESKUNDE bij hoeveel mensen gaat dat al niet fout in de praktijk?! Zeker als je dan zelfs ook nog volledig geen keuze heb om te mogen kiezen wie je als behandeld Arts zou mogen hebben?! De ene Arts is niet de andere Arts, je moet net het geluk hebben dat je er een tegen komt die de tijd er voor neemt en kan luisteren ipv te snel handelen. Nu heb ik een stel geweldige Artsen en Specialisten om me heen die voortreffelijk REGULIERE GENEESKUNDE op me toe passen, echt het ontbreekt nog aan een onderbouwde Geneeskunde makelaar die met me mee wil op gesprekken bij de Artsen. Nu zou JIJ uitgerekend tot de beste Kandidaat behoren Beste Kees om mee te gaan en de zaken correct REGULIER allemaal te laten verlopen zonder dat een CHARLETAN van een andere ARTS of SPECIALIST weer ROET in het ETEN gooit!

   KEES!!! Ouwe mopperkont van me, Wordt eens Contra man! Steek je handen eens uit de mouwen als je zo goed in REGULIERE GENEESKUNDE bent, waar kan ik me melden bij jou als ALternatieve ZORGVERZEKERDE Makelaar?! NAKE MY DAY !!!

  8. @ Dick

   Je zit ergens heel heel heel heel erg heet wat je aanhaalt, je moest eens weten, wat dan zou je heel hard gaan lachen vermoed ik. 1 Woord uit je stuk tekst: 18.7 maakt die enorme Goddelijke wrijving. Niet gaan raden Dick, gewoon snappen heeft al enorme impact! Gebruik je gevoel eens nu..

  9. niet alleen melk is de oorzaak van Alzheimer. In middels weten vele artsen ook dat magnesium in combinatie met B6 ‘goede’ resultaten geeft tegen o.a. alzheimer.
   Wetenschap is er ook achtergekomen dat alzheimer komt door een slechte metabolisme in je darmen. dwz de opname van voedingstoffen en vitamines en mineralen loopt niet naar wens.
   Naast opname van kalium, natrium, calcium en niet te vergeten magnesium.
   Natuurlijk kunnen voedingspreparaten je helpen maar probeer wel het kaf van het koren te scheiden. Natuurlijk is het verstandig het via echte voeding het binnen te krijgen. Vele verschilende soortenenzymen doen hun werk in ons lichaam. Magnesium is de trigger om die enzymen daadwerkelijk te laten werken. Overdracht signalen mn in de hersenen via het zenuwstelstel wordt ook bevorderd door magnesium.
   Het zit in tarwekiemen, havermout, tuinbonen, witte/rode bonen, pure chocolade of cacaopoeder, noten: amandel, walnoten, pecannoten, pijnboompitten, hazelnoten, lijnzaad, alikruiken, volle rijst, venusschelpen, snijbiet,zalmfilets, quinoa. Trouwens amandelmelk bestaat ook.

   Altijd bij voedingspreparaten gebruik arts raadplegen.

   Belangrijk om te weten:
   Vrijmaken van energie (ATP) in lichaam magnesium is noodzakelijk.
   Opslaan van energie (ADP) in lichaam magnesium is noodzakelijk.

  10. Ik bedoelde te zeggen onder 18.7 dat ik ervan Droom dat al die “konink-rijkjes” (aardse machten gebaseerd op het in stand houden van dualiteit)in het gebied van de rivieren de Tigrus en de Eufraat in elkaar storten…….

   http://www.aramnahrin.org/English/Aramnaharaim.htm

   …. want dan kan het Paradijs op Aarde gevestigd worden!

  11. @ Dick

   Dat ‘Paradijs’ is er al en Pal onder je eigen neus, wat wil je nog meer geschreven hebben?! De rest die er om heen kleefde waren allemaal ‘Fake’! Als je het weet Dick, niet hier zeggen maar genieten en AUB hard op lachen in Gods naam. The secret lays always witin…

  12. Onze geest kan een hel of een hemel maken van ons bestaan en alle gradaties ertussen in. Onze geest maakt onze werkelijkheid.
   Weg met de ruis, weg met alle gedachten waar ‘maar’ of ‘als’ in voor komen. Weg met haat en dualiteit. De gedachten maken onze omgeving, maken wat we aantrekken en afstoten. Verkeerd afgestelde geest trekt hetzelfde aan. Ja, het paradijs zowel als de hel zijn hier op aarde. De keuze is aan u. Waar wilt u in vertoeven, in angst, ziektes, leed, ellende of toch liever liefde, kracht, spontaniteit en vrijheid?
   Iedereen moest eens beseffen dat hij/zij zelf een god is en dat alle vreugde en ellende door de mens zelf geschapen wordt.
   Gedachten zijn krachten. Wees dus voorzichtig met je brein.

 14. Wikileaks zal één en ander onthullen met 2.4 miljoen documenten.
  Vraag me alleen nog steeds af voor wie zij werkelijk werken. We zullen zien hoe dit uitwerkt. Kan best zijn dat ze gebruikt worden of dat wikileaks een tool is. Who knows? You wanna know? search it out for yourself…

  1. Geen tijd om die 2,4 miljoen documenten door te lezen. Als je de film ‘Zeitgeist’ wel een lange zit van 1u.50 hebt gezien dan weet je dat Syrie ‘historisch’ gezien in jaren ’20 een confrontatie heeft gehad met de normen en waarden van het ‘westen, gelijk Iran, Afgahnistan, Libye, Irak, Marokko en vele landen meer! Die nooit ‘meelopers’ wilden zijn in het ‘wild westen avontuur’ van de heersende macht.
   Een oorlogsverklaring is het ultieme besluit om het bezette land te dwingen zich ‘aan te passen’.
   Het spel begint als eerst met een ‘economic hitman’. Als dat niet lukt komen de jackals(geheime diensten) het land infiltreren en als dat ook niet gaat lukken begint de oorlogsmachine te draaien.
   Money remains to be the root of all evil.
   Alleen bewustwording doet ons veranderen. Dus een mooie wereld voor ons allemaal.

  1. Ik wilde het zien en heb het gezien .
   Ik ben bang dat deze man gewoon naar de slachtbank geleid wordt , maakt niet uit hoe eerlijk hij is . De propagandamachine draait op volle toeren , Syrie moet plat en daarna Iran .
   Egypte ontwikkelt zich nu als een extremistenstaat en Obama vind het prachtig . WW3 ?

  2. Ik wilde het zien en heb het gezien .
   Ik ben bang dat deze man gewoon naar de slachtbank geleid wordt , maakt niet uit hoe eerlijk hij is . De propagandamachine draait op volle toeren , Syrie moet plat en daarna Iran .
   Egypte ontwikkelt zich nu als een extremistenstaat en Obama vind het prachtig . WW3 ?

  3. jah ik heb hetzelfde gezien, hoe innemend eerlijk en genuanceerd Assad ook communiceert, de cabal zien hem het liefst dood ben ik ook bang voor..

  4. Kille kouwe Archonten hebben hun vrijwel volledige grip op de wereld , het volk zingt hun liederen en de bloedoffers gaan door . Onderdrukking van het laatste beetje zelfrespekt , creativiteit , het collectieve denken gaat vóór . Eigenlijk meer het gebrek aan denken , volgzame drones die marcheren op de muziek van Gaga . Ja zoals Lezers zegt , noem het hondje Fikkie bij zijn naam en je bent een outcast , je bent niet meer één van hen . 1984 , the thoughtpolice has arrived , you are busted .
   Goede burgers geven je aan bij de autoriteiten . Simpelweg omdat het goede burgers zijn die hun burgerplicht doen .
   Prachtig toch , deze ontwikkelingen ? Madam Blavatsky en Mr Crowly hadden het goed gezien , geef de schaapjes wat ze willen en ze lopen vrijwillig naar de slachtbank . Waarheid is een relatief begrip , geef ze wat ze willen horen , een paar generaties lang en de waarheid heeft een mooi nieuw violet jasje , niemand wet nog wie hij is of zou kunnen zijn , allemaal violette schaapjes die denken door de wol geverfd te zijn .

  5. Kille kouwe Archonten hebben hun vrijwel volledige grip op de wereld , het volk zingt hun liederen en de bloedoffers gaan door . Onderdrukking van het laatste beetje zelfrespekt , creativiteit , het collectieve denken gaat vóór . Eigenlijk meer het gebrek aan denken , volgzame drones die marcheren op de muziek van Gaga . Ja zoals Lezers zegt , noem het hondje Fikkie bij zijn naam en je bent een outcast , je bent niet meer één van hen . 1984 , the thoughtpolice has arrived , you are busted .
   Goede burgers geven je aan bij de autoriteiten . Simpelweg omdat het goede burgers zijn die hun burgerplicht doen .
   Prachtig toch , deze ontwikkelingen ? Madam Blavatsky en Mr Crowly hadden het goed gezien , geef de schaapjes wat ze willen en ze lopen vrijwillig naar de slachtbank . Waarheid is een relatief begrip , geef ze wat ze willen horen , een paar generaties lang en de waarheid heeft een mooi nieuw violet jasje , niemand wet nog wie hij is of zou kunnen zijn , allemaal violette schaapjes die denken door de wol geverfd te zijn .

  6. assad zal niet worden geloofd , de wereld wil het niet geloven. Hoe kunnen onze leiders ons zoo belazeren ,dat bestaat niet. De leider van syrie jaaaah dat moet wel haast een ongeloofwaardige bastard zijn ,dat geloven we wel. Immers we kennen hem niet en de glimlachende ruttes en hollandes en obamas die kennen we wel dus die zijn te vertrouwen…….En we lopen als schapen achter ze aan blatend van verontwaardiging om de zoveelste moordpartij van …… van …… van…. ja van wie eigenlijk, door wie eigenlijk.Gauw zappen naar de tour gauw zappen naar fake levens in gtst. Welkom i9n de wereld van de koenen en contras welkom in 1984!

  7. Zappen Marcel?! mmmmh pas op !!! Anders zitten we zo weer aan de tafel hier met Frank Zappa and his ‘mean machine’ Kookmix…

  8. de nazaten van Orion die zich cabal (veel kabaal weinig wol) noemen beseffen nog geen eens dat hhet Orion puber experiment mislukt is. Zij denken nog steeds als wij de Aarde in ons macht hebben dan is dat een springplank om het het Universum te veroveren. Wat een hoogmoed is dat! De Aarde is de laatste uitwerkplaneet van het gehele Universum dat hun laatste stuiptrekking maar toereikend is tm 3d en dan helaas cabal Game Over. Mensen die onze echte geschiedenis kennen en ook elke keerr zeggen de geschiedenis herhaalt zich. Die geef ik toch zekere hoogte gelijk. Maar met een bewustzijn (ontsterfelijk) van 4 en hoger kan eenvoudig de geschiedenis zich niet meer herhalen. Dus als cabal voor ons een 3d showetje laat zien over alien en andere et gespuis die ons het leven zuur te maken dan mot u maar denken het is bassie en adriaan. Dus lekker uit de duimgezogen! En als je ziet hoe klein onze planeet wel niet is en dat alien of et met een bewustzijn van 4 of hoger nooit uit is om de Aarde te veroveren! 3d technologie is ‘kleuterschool’ gepruts. 4d gasten zullen juist die ‘broekpoepers’ helpen om ‘volwassen’ te worden! Zij hebben dat 3d geneuzel ooit eens zelf ervaren!
   Daarom kijk het gehele Universum naar ons met spanning of wij instaat zijn om onze brevet voor 4d te halen. Als alle mensen dat ‘papiertje’ hebben dan is pas ‘first contact’ een feit. Dus iedereen doe je best een mooie wereld voor ons allemaal!

  9. @ Lezer

   Op jou hebben we al een Abbo, wat wil ik nog meer?! mmmmh 5D vriendschap met iedereen die 3-4D doen en laten achter zich kan laten…
   Je hoeft niet meer steeds uit te leggen, laten we de boel eens lekker achter ons en op naar de zaken toe waar we graag de handen en tanden in willen zetten, dan steeds op anderen te moeten wachten. Pioniers zitten immers altijd op de voorste golven en omringen zich met nieuwe problematiek, oplossingen en innovaties, ook avondtuur hoort daar dus bij, vrijheid van denken en spreken en vooral ontdekken. Gewoon afzetten van die Orion Conspiracy verhaal lijntjes en er zijn wel meer sterren aan de hemel waarvan we iets kunnen wensen, hup ga mee man !!! (dikke pret)

  10. En als iemand roept de voorspellingen van Zoraster, Nostradamus of Bijbel(de Openbaring) zijn uitgekomen. Dan is dat een grote leugen! Niet dat Zoraster, Nostradamus of de oorspronkelijke schrijvers van de Bijbel leugenaars zijn. Zij kennen wel degelijk onze echte geschiedenis en onze oorsprong! Wat ze zeiden is dat onze vele ‘oudere’ beschavingen hetzelfde wat wij nu meemaken hun ook overkwamen! Van het zelfde laken 1 pak! Zo is Atlantis pas na 3 wereldoorlogen ten onder gegaan. Het enige verschil met NU is dat de Atlantiërs hun ’tijd’ niet meehadden en wij wel! De Aarde ascendeert NU met alles erop en eraan naar 4d of hoger. Dat betekent voor alle levenden hier aanpassen of wegwezen! Machthebbers hebben 3d bewustzijn en ook zij moeten een keuze maken anders voor hen over en uit! Daarom don’t blame me if i should be wrong. Maar ik durf stellig te zeggen een ww3? Vergeet het maar!

  11. Paul,
   als cabal dat van zichzelf beweert dan ben ik de laatste die ‘samenzwering’ geloof. Het is hun geloof niet mijn geloof. Ook wat jij of ik op internet leest is mindcontrol. Zelf de uitrol van internet vanuit Cern heeft een ‘conpiracy’ reden! Is internet de reden dat mensen zich bewuster werden van al het goed en kwaad in wereld? Ik zeg neen! Maar dat blijft mijn mening! Want ook het kaf moet je van het koren scheiden!
   Prima dat in je 5d zit. Ik benijd je niet!
   Ik heb nog een lange weg te gaan. Het gaat mij op het spel en de knikkers! En dat spel speel ik met genoegen. Ik zit lekker in 3d. Het ‘hoge niveau’ gevoel zal mij worst zijn(trouwens lekker vooral die van de Hema). Maar dimensies kruisen en overlappen elkaar en raken elkaar in het nulpunt! En pas indat punt ontmoeten we elkaar echt. Daarom kan het mij weinig boeien of ik in Nederland 1,2, 3, 4, 5 of zelf hoger zit want ik wil gewoonweg niet in hokje zitten! Als de tv op zwart gaat, ga ik gewoon naar bed en sta de volgende dag weer gewoon op in Nederland 3. En zo hobbel ik voort! Wat betekent lucht voor je Paul? Alleen op te denken of om te ademen. En die abo die krijg je voor niets.
   Ik geloof zelf niet samenzweringen. Ik weet dat ze er zijn!
   Paul in 5d als je doel hebt bereikt, wat wil je dan nog meer weten? Op deze site komen is gewoon beneden jouw niveau, zou ik zeggen.Mijn pinpas misschien! Je eerste reactie is uit de lucht gegrepen! Dat is de eerste reactie van een luchtteken! Om alles met zijn verstand te verklaren! Maar dat strook weer niet met het 5d zijn! Want vanaf 4 ben je in balans. Ik bedoel niet sterrenbeeld Weegschaal! Elkaar lekker scherp houden dat vind ik als derde klasser wel grappig om mijzelf omhoog te werken! Misschien kan ik nog een klasje overslaan als ik goed mijn best blijft doen. Iedereen weet alles al, behalve ik. Wat is er trouwens zo bijzonder aan 5d? Of is dat ook door de matrix verzonnen iets ‘ongrijpbaars’. Ach ik moet maar wachten als ik later groot bent.
   Advies Paul van een ‘3d ervaringsdeskundige’: Vergeet je gevoel (intuitie) niet!
   Zelf instinct kan soms heel belangrijk zijn! Zoals Coz eens tegen je zei: denken(verstand) is traag en als je niet uitkijkt ben je te laat! Zo heb ik zelf ook nog vele minpunten die ik in evenwicht behoort te brengen! Misschien niet alles in dit mensenleven, maar wat ik weet kunnen ze me niet meer afpakken! Succes!

  12. Wat is oorlog? Eerst je eigen mensen vermoorden en dan zeggen dat heeft de vijand gedaan. En de kerk zegt dan: nu tot in de eeuwigheid, amen!

  13. @ Lezer

   Als je nu eens alles met mate neemt, gewoonweg een nipje dan weet je hoe het smaakt, daarvoor hoef je ook niet de gehele fles stomme dronken leeg te zuipen en dan om zwaar beschoten te kunnen weergeven; “Jaaaaaaaaaah heheheh het waaaassszzzz lekkerrrrrrrr, hic! hups, boerrrrrrr….”. Vanaf het eerste moment was je ooit nog in een kerig net pak hier aan het rond pennen en inmiddels ben je al afgezakt naar een afgesletenspijkerbroekhippiesnuifmetlijmniveau??! Welnee joh dat lijkt maar zo. Kortom wat je er zelf ook voor een naampje of etiketje of stickertje of wat meer zij er aan vast plakt is jou zorg, mits je daarvan wakker blijft. Het steeds maar zeuren over verstand, over onder bewustzijn, hoog en laag en de hele dualisme bullshit kan me dus lekker gestolen worden. Hoe vaa je het ook weerlegt het is jou waarheid of we jou daarin willen volgen of niet. In mijn geval zie ik dat je je schoenveter los hebt zitten, maak ze eens vast anders struikel je er over, idem voor je broek, ik zie je onderbroek de hele tijd zitten, staat voor geen meter! Bombastische taal is wat kunnen we allemaal spreken en dat wat je probeert aan te reiken in al je dimensie frequenties gezever is prachtig werkelijk maar waar ik kan niks mee kan aanvangen… Als ik met 1 oog kijk is alles weer in 2D… Bah! wat een gemuts in je 7 kleuren kaleidoscoop, figuurlijk elke keer weer voor paal staan.
   Fijne Zaterdag nog en heb nog naar je gezwaaid vandaag in de Supermarkt maar je was een beetje over je rooie heen.

  14. Ja Paul,
   ik sta voor ‘flits’paal! Maar wie krijgt er een bekeuring? 😉
   Nog bedankt voor je reactie!
   Insgelijk een fijne zondag. Ik hoop dat je zonnig weer hebt dan heb ik het ook!
   Het weer is naadje pet in Nederland. Je kent ‘who ‘ll stop the rain’ van CCR! Weer of geen weer het liedje schoot me te binnen toen op mijn fiets reed. Een meisje helemaal ‘waterproofed’ ingepakt ook op de fiets, vraag ik aan haar: Can you stop the rain? No I can’t zei ze terug! Ik had binnenpret! En zij snapte er helemaal niets van!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.