Advertentie

Zionistisch Saudi-Arabië…??


26 April 2005: George Bush jr loopt hand-in-hand met koning Abdullah van Saoedi Arabië. 18 Van de 19 kapers waren uit het land van Abdullah afkomstig.
26 April 2005: George Bush jr loopt hand-in-hand met koning Abdullah van Saoedi Arabië, bij een staatsbezoek van Abdullah aan de VS. 18 Van de 19 kapers van de 911-vliegtuigen waren uit het land van Abdullah afkomstig. Grond voor ruzie of grond voor overeenkomsten..?!

z

z

Hoe zionisten het Koninkrijk Saoedi-Arabië hielpen ontstaan..
X

of:
x

Zionistisch Saudi-Arabië…??

2016 © vertaling WantToKnow.nl/.be (origineel HIER)

x

Iedereen die het Brits imperialisme bestudeert kan de geheime alliantie tussen Saoedi-Arabië en de zionistische staat Israël zien. Niet veel mensen onderzoeken het Britse imperialisme. Er zijn op de Engelse universiteit nauwelijks of geen modules te vinden die de Engelse imperialistische politiek tot onderwerp hebben, laat staan een graad of masterdiploma. Natuurlijk, als het door Europa geleide imperialistische bloedbad tussen 1914 – 1918 je hersencellen kietelt dan is het niet moeilijk om geschikte instituten te vinden. Maar als je jezelf zou willen verdiepen in het hoe en waarom; waarom het Britse Rijk 400 jaar oorlog heeft gevoerd tegen de mensheid – dan sta je alleen. Vanuit het Engelse perspectief mag men dit een formidabele en opmerkelijke prestatie noemen.

wpid-ibn-saud-jpgDe Saoedische minister van Petroleum en minerale grondstoffen, Ali bin Ibrahim Al-Naimi heeft volgens het Amerikaanse ‘Foreign Affairs’ in 2014 gezegd: “Koning Abdullah heeft altijd model gestaan, voor goede connecties tussen Saoedi Arabië en andere naties en Israël is geen uitzondering”. ‘Salman’ de opvolger van koning Abdullah, heeft pas geleden zijn zorgen geuit over de toenadering tussen Amerika en Iran wat betreft het nucleaire programma.

Israël en het Koninkrijk Saoedi Arabië (KSA) slaan de handen ineen..
Israël en het Koninkrijk Saoedi Arabië (KSA) slaan de handen ineen in hun oppositie tegen de nucleaire deal. Het is niet voor het eerst dat de zionisten en Saoedi’s samen optrekken. In de 60er jaren hebben de Saoedi’s in Noord Jemen een Engels georiënteerd imperialistisch huurleger gefinancierd tegen de revolutionaire republikeinen die de autoritaire imam van Jemen uit het zadel hadden gewipt. Het Egyptische leger onder leiding van Gamal Abdul-Nasser steunde de revolutionairen, terwijl de Britten de Saoedi’s overhaalden om het restant van de supporters van de imam te steunen. De Engelsen zorgden ervoor dat de Israëli’s 14 keer wapens dropten voor de marionetten van de Engelsen. De Engelsen hebben in feite de Zionisten en Saoedi’s in Jemen bij elkaar gebracht tegen hun gezamenlijke vijand.

Terug naar de jaren 1920..
We moeten terugkijken naar de twintiger jaren om het begin van de informele samenwerking tussen Saoedi Arabië en de zionisten te begrijpen. Toen het Ottomaanse Rijk in WO I door het Britse imperialistische Rijk was verslagen bleven op het Arabische schiereiland drie grote machten over: Sharif van Hijaz – Hussain bin Ali of Hijaz (in het westen), Ibn Rashid of Ha’il (in het noorden) en Emir Ibn Saoed of Najd (in het oosten) met zijn fanatieke religieuze volgers de ‘Wahhabis’.

bush-and-saudi-kingIbn Saoed was de oorlog in 1915 ingegaan als bondgenoot van de Engelsen. Hij werd al snel verslagen door Ottomaans bondgenoot Ibn Rashid. Deze nederlaag zorgde ervoor dat Ibn Saoed een jaar lang voor het Britse Rijk niet veel kon betekenen [1]. Ibn Saoed droeg het meeste bij door steeds van zijde te wisselen en de zogenaamde ‘Arabische opstand’ in 1916 aan te voeren waardoor de Turken uit Arabië werden gejaagd. De Britten hadden Sharif van Hijaz door correspondentie met Henry McMahon- de Britse Hoge Commissaris in Egypte, laten geloven dat een verenigd Arabisch land van Gaza tot de Perzische Golf door een nederlaag van de Turken gerealiseerd kon worden. De briefwisseling tussen Sharif Hussain en Henry McMahon staat bekend als de McMahon-Hussain correspondentie.

De Sharif van Hijaz wilde na de oorlog uiteraard de Britten houden aan hun tijdens de oorlog gemaakte beloften, zoals verwoord in de eerder genoemde correspondentie. De Britten wilden dat de Sharif een nieuwe werkelijkheid zou omarmen. De Arabische wereld zou worden verdeeld tussen de Engelsen en de Fransen. Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben in het geheime Sykes-Picotverdrag van 16 mei 1916 de toekomstige grenzen vastgelegd, tegenstrijdig met toezeggingen aan de Arabieren die vastgelegd waren in de Hoessein-McMahoncorrespondentie. En de Balfour-verklaring zou geïmplementeerd worden.

Balfour verklaring
Voor vergroting: klik rechtermuisklik en kies in menu ‘Afbeelding bekijken’. (Esc to return)

De Zionistische Balfourverklaring..
De Balfour-verklaring was een brief, geschreven op 2 november 1917 door de Britse minister van Buitenlandse Zaken Arthur James Balfour aan Lord Rothschild, leider van de Joodse gemeenschap in Groot-Brittannië. De brief was bestemd voor de Zionistische Federatie en kwam tot stand na een intensieve lobby door Chaim Weizmann.

Dat betekende dat Groot-Brittannië de zionistische plannen voor een Joods nationaal tehuis in Palestina ondersteunde, door kolonisatie met Europese joden. Deze nieuwe werkelijkheid werd opgenomen in het door Britten geschreven Anglo-Hijaz Verdrag. Maar Sharif weigerde zijn handtekening te zetten. [2] Hij liet weten dat hij Palestina nooit zou verkopen aan het Britse Rijk; hij zou nooit instemmen met de oprichting van een Zionistisch rijk in Palestina of de door Britse en Franse imperialisten getrokken nieuwe willekeurige grenzen in Arabië accepteren. Voor de Britten werd hij een ‘overlast’ en hij werd beschuldigd een ‘recalcitrante’ houding te hebben.

map saudi arabia israelDe Britten waren bereid drastische maatregelen te nemen om zijn goedkeuring af te dwingen, ongeacht zijn diensten voor hen tijdens WO I. Na de conferentie van Caïro in maart 1921, waar de nieuwe Minister van Koloniën Winston Churchill een ontmoeting met alle Britse agenten in het Midden-Oosten had, werd Lawrence (Lawrence of Arabia) naar Sharif gestuurd om hem om te kopen en te dwingen om het zionistische koloniale project van Groot-Brittannië in Palestina te accepteren.

Aanvankelijk boden Lawrence en het Britse Empire 80.000 roepees. [3] De Sharif verwierp het bod meteen. Lawrence bood hem vervolgens een jaarlijkse betaling van £ 100.000. [4] Maar Sharif bleef weigeren om compromissen te sluiten en Palestina te verkopen aan het Britse zionisme.

Andere middelen om het toch voor elkaar te krijgen..
Toen omkoping niet werkte dreigde Lawrence met een coupe door Ibn Saoed. Lawrence beweerde dat “Hijaz politiek en militair alleen kon overleven als een levensvatbaar onafhankelijk Hasjemitische koninkrijk met de politieke wil en steun van Groot-Brittannië, die de middelen had om hun rijk te beschermen.” [5]

Onderwijl bezocht Lawrence andere leiders in het Arabische schiereiland en informeerde hen dat ze als ze niet de Britse lijn zouden volgen en een alliantie met Sharif wilden vormen, het Britse Rijk Ibn Saoed en zijn Wahhabis zou loslaten die Groot-Brittannië ‘op hun wenken zouden bedienen’. [6]

Februari 1945 De Britse regeringsleider Winston Churchill, op de top van zijn politieke macht, ontmoet Adbul Aziz.
Februari 1945 De Britse regeringsleider Winston Churchill, op de top van zijn politieke macht, ontmoet Adbul Aziz.

Churchill reisde na de conferentie in Cairo naar Jeruzalem en had een ontmoeting met de zoon van Shariff: Abdullah, die Emir was gemaakt van het nieuwe gebied ‘Trans Jordanië’. Abdullah moest zijn vader zien te overtuigen en het Palestijnse mandaat laten ondertekenen, anders zouden de Britten Ibn Saoed tegen Hijaz opzetten. [7]

De Britten als vuurtje-stokers..
In de tussentijd maakten de Britten plannen om Ibn Saoed op te stoken tegen de heerser van Ha’il, Ibn Rashid. Ibn Rashid had alle toenaderingspogingen van het Britse Rijk afgewezen. [8] Sterker nog, Ibn Rashid breidde in de zomer van 1920 zijn grondgebied ten noorden van de Palestijnse grens uit alsook aan de grenzen van Irak.

De Britten waren bezorgd dat een alliantie broeide tussen Ibn Rashid, die het noordelijke deel van het schiereiland beheerste en Sharif, die het westelijk deel onder de hoede had. Het Britse Rijk wilde de landroutes tussen de Palestijnse havens aan de Middellandse Zee en de Perzische Golf onder de heerschappij van een vriendschappelijke partij hebben. Op de conferentie in Cairo stelde Churchill dat Ibn Saoed Ha’il moest kunnen bezetten.[9]

In de laatste maanden van 1920 strooiden de Engelsen met geld, een maandelijkse toelage voor Emir Saoed van £10.000 in goud, bovenop een gebruikelijke maandelijkse subsidie. Hij ontving bovendien tienduizenden wapens met Britse instructeurs erbij. [10]

In september 1921 werd Saoed losgelaten op Ha’il. Na de overwinning twee maanden later gaven de Engelsen hem de nieuwe titel Sultan van Najd en de mandaat gebieden. Ha’il ging op in het land van het Sultanaat Nadjd. Als het Britse Rijk dacht dat Sharif met de door de Engelsen tot de tanden gewapende Ibn Saoed aan zijn grenzen zou zwichten voor het plan om Arabië te splitsen in een zionistisch deel, dan zaten ze ernaast.

Nieuwe gesprekken vonden plaats met de zoon van Sharif – Abdulla. Een voorlopig plan werd opgesteld. Toen het plan werd bezorgd bij zijn vader, met een begeleidende brief van zoonlief, dat zijn vader de nieuwe werkelijkheid eindelijk maar eens moest accepteren, nam Sharif geen moeite om het document te lezen. Hij stelde zelf een nieuw conceptplan op en stuurde het naar Londen om ondertekend te worden! [11]  In 1919 hadden de Britten geleidelijk Hussains toelage verminderd en uiteindelijk stopgezet, terwijl Ibn Saoed tot de vroege jaren 1920 geld kreeg. [12]

borderlines-saudi-jumboNa nog eens drie rondes van onderhandelingen in Amman en Londen, drong het tot het Britse Rijk door dat Hussain Palestina nooit zou opgeven voor het zionistische project of de nieuwe grenzen in Arabische landen zou aanvaarden. [13] In maart 1923 werd Ibn Saoed verteld dat het zijn subsidie stopgezet zou worden maar niet nadat hem een voorschot van £ 50.000 werd toegekend, wat neerkwam op een som van een jaar subsidie. [14]

In maart 1924 werd aangekondigd dat een akkoord was bereikt. [15] Binnen enkele weken vielen de strijders van Ibn Saoed en zijn Wahhabi volgelingen het Hijazi grondgebied aan. [16] In september 1924 had Ibn Saoed de zomerhoofdstad van Sharif Hussain, Taif overwonnen. Groot-Brittannië schreef Sharifs zonen om geen hulp te verstrekken aan hun belegerde vader – in diplomatieke termen werden zij geïnformeerd zich niet te mengen inmenging in de Hedjaz. [17] In Taif pleegden Ibn Saoeds Wahhabis het gebruikelijke bloedbad, slachtten vrouwen en kinderen en doodden traditionele islamitische geleerden. [18]

Mekka als sleutel tot de ultieme camouflage..?
Ze veroverden Mekka, de heiligste plaats van de Islam, in het midden van oktober 1924. Sharif Hussain werd gedwongen af te treden en verbannen naar de Hijazi haven van Akaba. Hij werd vervangen als monarch door zijn zoon Ali die Jeddah tot regeringshoofdstad maakte. Terwijl Ibn Saoed de rest van Hijaz belegerde, vonden de Britten het tijd om te beginnen de noordelijke Hijazi haven van Akaba bij Trans Jordanië te voegen.

De Ka'aba in Mekka; het heilige der heilige voor iedere Moslim. Feitelijk geregeerd door Zionistische krachten.
De Ka’aba in Mekka; het heilige der heilige voor iedere Moslim. Feitelijk geregeerd door Zionistische krachten.

Vrezend dat Sharif Hussain Akaba zou gebruiken als uitvalsbasis om de Arabieren tegen het Rijk en Ibn Saoed zou opzetten, werd hem in niet mis te verstane bewoordingen verteld dat hij Akaba moest verlaten, anders zou Ibn Saoed de haven aanvallen. Sharif Hussain antwoordde dat hij nooit mandaten van buitenlandse mogendheden op het Arabisch schiereiland had aanvaard en dat hij nog steeds protesteerde tegen het Britse Rijk dat Palestina tot een thuisland had gemaakt voor de joden. [19] Sharif Hussain werd uit Akaba gedreven, een havenstad die hijzelf had bevrijd uit de handen van het Turkse Rijk, tijdens de ‘Arabische Revolte’ op 18 juni 1925 op de HMS Cornflower.

Ibn Saoed was zijn tocht tegen Jeddah begonnen in januari 1925, in december 1925 gaf de stad zich gewonnen. Dit bracht een einde aan meer dan 1000 jaar bestuur door afstammelingen van Mohammed. De Engelsen erkennen Ibn Saoed als de nieuwe koning van Hijaz in februari 1925. Andere Europese machten volgen heel snel. De nieuwe Wahhabi staat krijgt in 1932 de nieuwe naam “Kingdom/Koninkrijk Saoedi Arabia” (KSA).

Ene George Rendel, officier die werkt op het bureau voor Midden Oosten buitenlandse zaken in London, verzint de nieuwe naam. De Britten hielpen op propaganda-niveau de overname van Hijaz door Wahhabi op drie manieren. Te weten:

1. Ten eerste, voerde Groot-Brittannië aan dat de invasie door Ibn Saoed werd ingegeven door religieus fanatisme in plaats van geopolitieke overwegingen en ondersteuning door Brits imperialisme. [20] Dit bedrog wordt tot aan de dag van vandaag volgehouden, meest recent nog in Adam Curtis’ BBC documentaire ‘Bitter Lake’, waarin hij stelt dat de felle intolerante visie van de Wahhabis de Bedoeïenen ertoe dreven om Saoedi-Arabië te stichten. [21]

2. Op de tweede plaats portretteren de Britten Ibn Saoed en zijn Wahhabi als goedaardige en onbegrepen krachten, die alleen maar de islam willen terugbrengen tot zijn zuiverste vorm. [22]

Tot op de dag van vandaag worden deze islamitische jihadisten geportretteerd op de meest gunstige manier. Hun gewapende opstanden worden gesteund doal qaeda israelor Groot-Brittannië en het Westen, zoals in 1980 in Afghanistan of in het huidige Syrië, waar ze in de westerse media worden aangeduid als ‘zeer gematigde opstandelingen’.

3. Ten derde, Britse historici portretteren Ibn Saoed als een onafhankelijke kracht en niet als een Brits instrument. Ene professor Eugene Rogan beweert in een recente studie over de geschiedenis van de Arabieren, dat Ibn Saoed geen interesse had in de strijd tegen het Ottomaanse Rijk. Dit is verre van accuraat, Ibn Saoed trad al toe tot de oorlog in 1915. Hij zegt verder dat Ibn Saoed alleen ‘eigen doelstellingen’ voor ogen had, toevallig altijd perfect afgestemd met de doelstellingen van het Britse Rijk. [23]

Unger asserts that the groundwork for today's terrorist movements and the modern wars that have sprung up about them was unintentionally laid more than 30 years ago with a series of business deals between the ruling Saudis and the powerful Bush family. The Saudis received investments and military protection in exchange for cooperation on lucrative oil deals. The author claims that the result has been a shady alliance between "the world's two most powerful dynasties." Unger writes, "Never before has an American president been so closely tied to a foreign power that harbors and supports our country's mortal enemies."
Dit onthullende boek van Graig Unger toont overduidelijk het fundament van het huidige terrorisme..! Waarschijnlijk onopzettelijk veroorzaakt door de businessdeals die de machtige Bush-familie, 30 jaar geleden afsloot met de Saudi’s.. De Saudi’s ontvingen militaire steun op ongekende schaal, in ruil voor oliedeals en investeringstoezeggingen (van grote olieconcerns!). Volgens Graig Unger hebben de Bushes als presidenten (en Bush sr. als CIA-directeur) ervoor gezorgd dat terrorisme in Saudi Arabië kon floreren.

De Balfour-verklaring ging veel verder dan alleen het oprichten van de staat Israel..
Tot slot, een van de meest vergeten aspecten van de Balfour-verklaring is de inzet van het Britse Rijk om “alles in het werk te zetten om de oprichting van een nationale staat voor het Joodse volk” te vergemakkelijken. Natuurlijk, veel landen in de wereld zijn door het Britse Rijk opgericht, maar het kenmerkende van de grenzen van Saoedi Arabië is dat de grenzen de creatie van Israël vergemakkelijken. Kijk naar de kaartjes hierboven en je zult zien, dat geografisch rekening werd gehouden met de grenzen tussen Israël en het Saudi Arabië-in-ontwikkeling..

De ontbinding van de twee Arabische sheikdommen van Hagel en Hijaz door Ibn Saoed is gebaseerd op de afwijzing van hun leiders om het zionistische project van het Britse Rijk in Palestina. Het is duidelijk dat het doel van Britse Rijk om zionisme een tehuis te geven in Palestina is ingebed in het geografische DNA van het hedendaagse Saoedi-Arabië. Vandaar dat je deze geschiedenis als essentieel dient te kennen, wanneer je bijvoorbeeld de Bushes zo eng klef met de leider van Saudi Arabië ziet omgaan.

Het is ironisch dat de twee meest heilige plaatsen van de islam door de Saoedische clan en Wahhabi leer worden geregeerd. Het is geen verrassing dat zowel Israël als Saudi-Arabië militair tussenbeide willen komen tegen jihadisten, in de huidige oorlog tegen Syrië, een land dat de zionistische kolonisatie van Palestina openlijk verwerpt. De Verenigde Staten is als ‘opvolger’ van het Britse Rijk verdediger van de westerse belangen in het Midden-Oosten.

Er wordt terughoudend geveinsd voor militaire interventie in het Midden-Oosten. Voor Israël en Saoedi-Arabië is het onvermijdelijk dat de twee naties, geworteld in de Balfour-verklaring, een openlijke alliantie om hun gemeenschappelijke belangen te verdedigen zullen ontwikkelen. Kijk naar de onlangs uitgevochten strijd in Somalië

x

x

* * *

Notes

[1] Gary Troeller, “The Birth of Saudi Arabia” (London: Frank Cass, 1976) pg.91.
[2] Askar H. al-Enazy, “ The Creation of Saudi Arabia: Ibn Saud and British Imperial Policy, 1914-1927” (London: Routledge, 2010), pg. 105-106.
[3] ibid., pg. 109.
[4] ibid., pg.111.
[5] ibid.
[6] ibid.
[7] ibid., pg 107.
[8] ibid., pg. 45-46 and pg.101-102.
[9] ibid., pg.104.
[10] ibid.
[11] ibid., pg. 113.
[12] ibid., pg.110 and Troeller, op. cit., pg.166.
[13] al-Enazy op cit., pg.112-125.
[14] al-Enazy, op. cit., pg.120.
[15] ibid., pg.129.
[16] ibid., pg. 106 and Troeller op. cit., 152.
[17] al-Enazy, op. cit., pg. 136 and Troeller op. cit., pg.219.
[18] David Howarth, ‘The Desert King: The Life of Ibn Saud’ (London: Quartet Books, 1980), pg. 133 and Randall Baker, ‘King Husain and the Kingdom of Hejaz’ (Cambridge: The Oleander Press, 1979), pg.201-202.
[19] Quoted in al-Enazy op. cit., pg. 144.
[20] ibid., pg. 138 and Troeller op. cit., pg. 216.
[21] In the original full length BBC iPlayer version this segment begins towards the end at 2 hrs 12 minutes 24 seconds.
[22] al-Enazy op. cit., pg. 153. [23] Eugene Rogan, ‘The Arabs: A History’, (London: Penguin Books, 2009), pg.220.

netanyahu_roi_salman_01

 

30 gedachten over “Zionistisch Saudi-Arabië…??

 1. Op een ander forum, zo’n 6 maanden geleden, vertelde een OLIEMAN dat er in Saudi Arbie de grootste stoominjecteerders van de wereld staan om de laatste beetjes olie uit de grond te persen.

  Het zou zo kunnen zijn dat Saudi Arabia gewoon geprobeerd heeft om door middel van Sunni proxies de olie in Iraq and Syrie te pakken te krijgen. Dit zou hun beloning worden voor hun steun aan de oorlog in Syrie, Iran en straks tegen Iran.

  1. Wat er ook gebeurd is en was, de zioos hebben de hele wereld in hun greep. De achterlijke bewindspaleizen waaronder onze Nep Oranjes proberen net als die Nep Olie Sjeijks in oa Arabie de schone schijn te doen ophouden over de rug van een mensheid, die vervolgens in grote getale nog steeds geloofd in achterlijke sprookjes helaas… Het wordt tijd voor een sprookjesboek van Anderson Nieuwe Tijd…
   Hoe helpen we elkaar uit de schijnwerkelijkheid en de dromen die NIET waar zijn. De New Age beweging voorlopig óók niet, want die geloven nog steeds in de nep dromen helaas, net als het klootjesvolk…. Wie doorprikt de droom haha….

   Iedereen zoekt het maar overal, maar niet binnen zichzelf… Verlossing zit niet in Pleiaden, Osho, welke sterrenstelsels dan ook maar, als ze al bestaan, wat ik persoonlijk niet geloof, zolang mensen hun oplossing buiten zichzelf projecteren en niet verbonden zijn met de bron, zijn alle sprookjes een mogelijke realiteit, en velen liegen hierin mee, omdat velen op zoek zijn naar verlossing….
   Wanneer gaan we eens op zoek naar weten vanuit het weten wat we altijd al hadden, en wanneer laten we onze hoop op sprookjes van velen los die zeggen dat ze in contact staan met de bron…. We staan allemaal in contact met de bron, niemand uitgezonderd… Dát contact moet hersteld worden als ie al verstoord is, wat ie ook is, bij 99,99% van de mensheid. Er is maar één bron, en daar behoren we allemaal toe.

 2. In de tijd van de grote culturen in de landen van de Tigris en de Eufraad, zo als Sumer, hadden ze last van Semitische geitenhoeders, de Semieten waren de latere Arabieren en Joden, er zijn zoveel mythise verhalen gecreéerd, dat niemand meer weet wie wie is, toen kwamen de Khazaren uit de luchtvallen, wat Turcomanen waren, hier is het plaatje, de grote swendel BV. = nu Wereld Zionisme, verenigde Semieten, Turcomanen, ik denk dat het ongeveer zo zit in grote lijnen, de Indo Europese volkeren waren en zijn hun vijanden, laten we blij zijn dat er misschien krachten zijn, die onze totale ondergang kunnen voorkomen, maar we zijn al diep gepenetreerd in onze samenlevingen, en tellen vele verraders onder ons helaas.

  1. En ik vergeet dat er nog andere krachten door dit beeld lopen, alle hypothetieke geloven, vaak op overleveringen gebouwde goed van pas komende verhalen, een romantisch verhaal verheven tot een dogma!
   Als een zijde rups tot cocon gevormd en dan tot een enorme lange dunne sterke
   draad wordt, waar uit dan de prachtigste stoffen worden geweven, dit doet mij altijd denken aan een geloof, een dogma van een onaanzienlijk rupsje tot een prachtig iets geworden, door de mens ! daar kun je in geloven, als je dat zoekt natuurlijk, het zijden rupsen geloof!

   Ik wil nog even opmerken ; dit is een mooi en belangrijk artikel ; en heel passent in het aspect van dit moment in onze historie; dank hier voor Guido.J.
   Jenne

 3. Weet dat je verbonden bent, geloof in jezelf, hou op met projecteren op een ander, geloof niet in de verlossing door een ander, de verlossing ligt in een persoonlijke verbintenis met het onbenoembare, de eeuwige bron, waar we allemaal uit voortkomen én toebehoren.
  Hou op met je macht uit handen geven naar welke partij dan ook maar, blijf daarnaast je medemens en andere medewezens, zien als een zelfde vonk als jij bent. Doe zelfonderzoek en bemerk dat de ander jij bent. Ga net zolang door totdat de ander is wie jij bent. Vergeef elkaar, maar wordt ook boos als een ander deze wetten overtreed, weet dat jij de ander bent en de ander jou. Projectie dient een doel, maar is ook maar een werkinstrument en dus zeker niet het enige.
  Word opstandig van mensen die dit gebruiken om met hun eigen kous klaar te denken zijn. Zo zit het dus ook niet…
  Alles en iedereen doet ertoe, zonder welke vorm van arrogantie en misplaatste zelfoverschatting door jeugdige trauma’s dan ook maar. Jij bent de ander, en de ander ben jij.

  1. het strijden zit in de mind…. het zijn maar levend geworden gedachten illusies werkelijkheid geworden door eigen mindfucken..geprojecteerd..levensecht . In het hart is alles in balans van die ik meer ben dan dat ik denk..de vrede IS in het hart.. het nieuwe jerusalem…..YES hoe thuis te komen in het beloofde land? Zeer nabij je eigen lijf, aarde.. als tempel van de ziel.. dmv de brug achterover…. 🙂 enz… extatisch orgastisch zijn als een kind… zomaar tevreden met niets…. in mijn eigen hologram gedacht en geleefd… uit de polariteit naar de liefde van het hart… Hier NU maals..och

 4. Con trolled demolition torens van Babylon

  From Drake / Neil Keenan​: HSBC Helped Rothschild CIA Mossad Terrorists, Soros Mexican Drug Cartels Launder Money, Senate Report Says! 02Aug US Soldiers guarding opium in Afghanistan For those of you who dwell in an abysmal state of denial as to what the ‘War on Terror” & the ‘War on Drugs’ are ACTUALLY about, this is dedicated to you…. International banking giant HSBC may have financed terrorist groups and funneled Mexican drug money into the US economy through its lax policies, a damning Senate report reveals.

  lees meer: https://americannationalmilitia.com/from-drake-neil-keenan%e2%80%8b-hsbc-helped-rothschild-cia-mossad-terrorists-soros-mexican-drug-cartels-launder-money-senate-report-says-02aug-us-soldiers-guarding-opium-in-afghanistan-for-tho/

 5. Dank Guido voor zoveel verzwegen geschiedenis op te rakelen. Geschiedvervalsing is een geweldig wapen in de strijd om onze Harten en Meningen. Zo is Khadaffi gedemoniseerd, Saddam Hussein, en nu Putin en Assad (dezelfde behandeling hebben wij voor hem in petto.
  Voor het gemak vergetende dat het n.b. juist de machthebbers in Rusland zijn geweest die het Christendom te hulp schoten, steeds wanneer dat kopje onder dreigde te gaan tegen het grote kwaad. Trekpop Napoleon werd in de pan gehakt. De ingehuurde (IG Farben, GM, IBM, Ford, etc) nazi’s hakte Rusland in de pan. Het was Rusland dat met oorlogsbodems de jonge Am. staat te hulp schoot, en rekolonisatie door m.n. Frankrijk voorkwam.
  Wie weten dat nog? We zijn dom en blind. Gemaakt. Juichen onze beulen toe, en ons belastingen gaan komen vnl. aan onze beulen ten bate. Niet slim.
  Mooie foto; Bush met Koning Adullah. Deze is ook mooi – Obama met IS terroristen:
  http://www.beyondthematrix.nl/2015/03/19/het-vierde-rijk-de-vestiging-van-de-matrix-wereldregering-via-massaslachting/
  Obama & The NWO Black Flag Of Jihad. Here He Is With The NWO Monikered ISIS. Sunni Kurd Militia In Kobani, Syria Wipe Out Obama’s NWO ISIS: ISIS Is Obama’s Excuse To Bomb Syria’s Infrastructure For NWO Banking Control. http://politicalvelcraft.org/2015/04/01/c-span-1990-israels-intelligence-community-the-aman-the-shin-bet-mossad-the-israeli-secret-intelligence-service-aka-isis/
  Wat de kranten censureren, en onze politci toedekken; niet niks!: Israel and ISIS: ‘Arms for Medical’ Scandal
  Foreign Policy Magazine (CFR ) recently published documents admitting how Israel is also treating ISIS terrorists for free in its hospitals, and providing medical care and other unidentified supplies to the insurgents.
  ISIS, CIA, Saudi & Israel Connections with Wayne Madsen https://www.youtube.com/watch?v=MN4p9rSfGVs&spfreload=10
  SA en ISrell dienen dezelfde bazen. Beiden zijn geobsedeerd Syrie (en Iran) te vernietigen. Stelen van de bodemschatten is zeker een belangrijk motief. Nu al gaat veel IS olie naar de olieterminal in de BV Isrell, “The SCF Altai tanker arrived at Israel’s Ashkelon port, ship tracking and industry sources said. By the evening, the tanker began unloading the Kurdish oil, a source at the port said.”

  Beide dictaturen voeren hun plannen uit dmv. globale terreur. GWOT = WOIII. En nu sturen ze mbv. m.n. Faceboek, Twitter, Viber, Whatsapp verkrachters uit heel Afrika, M.O. en Azie naar de EU; de overwegend blanke Noordelijke landen met name. Wie er wat van zegt wordt gebrandmerkt als racist. De kracht van woordomdraaiing. ‘Blame the victims’. Onze regeringen zijn perfect voorbereid (roadshow VNG – langs de gemeentes met ’taakstelling’ !! workshop opvang slinks te regelen.) Ambtsmisdrijven, racisme alsmede landverraad

  1. Burgers pesten, bedankt, sluit zich aan bij het schrijven van Guido, mijn lang geleden trokken conclusie, dat het begon bij het verzwakken en de uiteindelijke vernietiging van het Byzantynse rijk, en zo de weg vrij kwam voor het Islam gebroed, hier bij dapper geholpen door Rome.

   Ik moet zeggen het is duidelijk, maar ik wordt er niet bang van, maar wel treurig, en diep bedroefd, als je ziet hoe die land en volks verraders, hun zionistische baasjes helpen, wat is de toekomst van ons Europa ?!

   Vr. Groet Jenne

  1. Beste Yaákov,
   hoe kom je erbij? Ik hou van feiten en niet van halve waarheden.
   Dus, wellicht kan je meer vertellen en bronnen aangeven??
   Alvast bedankt.
   Verder het Osmaanse (Ottomaanse) rijk, oftewel wat er dan nog van over was, is uiteindelijk door Engelse en Franse bankiers helemaal om zeep geholpen. En toen kwam Ataturk, de grote held, in beeld. 1922 om precies te zijn…het begin van Turkije.

  2. Quote: “Germany’s grand First World War jihad experiment. A little-known PoW camp just outside Berlin was dedicated to turning Allied Muslim soldiers into jihad warriors.”

   http://www.telegraph.co.uk/culture/museums/11022199/Germanys-Grand-WW1-Jihad-Experiment.html

   Quote: “If history is dictated by the concerns of the historian’s day, then it’s surprising more of us haven’t heard the story of the Halbmondlager, or “Half Moon Camp”, a small First World War prisoner-of-war camp in Zossen, near Berlin.

   It was like no other PoW camp in history. Reserved primarily for Muslim prisoners, detainees lived in relative luxury and were given everything they needed to practise their faith. Spiritual texts were provided, Ramadan observed, a mosque erected – the first on German soil – and there were sermons by visiting spiritual leaders and academics.

   But Half Moon Camp was not some torchbearer for the more enlightened treatment of PoWs ushered in later by the Geneva Convention. It was, instead, the symbolic centre of a spectacularly unsuccessful pet project of Kaiser Wilhelm II: to turn Muslim soldiers fighting for Britain and France into jihadists loyal to Germany. Extensively written about in German history books but elsewhere a long-forgotten story of the Great War, the camp’s extraordinary role is finally being highlighted as part of the renewed scrutiny of the conflict in this centenary year.

   The unlikely prophet of the jihad was German aristocrat, adventurer and diplomat Max von Oppenheim. The 54-year-old had returned to the Heimat after 20 years of travel and study in the Orient and, before Britain had even declared war on Germany, had convinced the Kaiser that Islam was Germany’s secret weapon. Oppenheim believed that a well-orchestrated propaganda campaign would stir up a mass Muslim uprising against Britain and France from within colonial territories such as India, Indo-China and north and west Africa.”

   ================

   ‘ the story of the Halbmondlager, or “Half Moon Camp” ‘ ;

   http://halfmoonfiles.de/en/4/film/historical-background

  3. Parabola, ik hou ook van feiten 😉
   Wordt eens tijd dat mensen uit hun overdaagse droomslaap ontwaken.
   Het zijn geen bloedlijnen die met hun inteelt de aarde verzieken, het zijn de ingeteelde, corrupte families die al sinds eeuwen de aarde teisteren, met hun al zo eeuwenlang omkoopbare kliek onder het klootjesvolk.
   Dat laatste soort is minstens zo erg.. Alle leugens blijven gelovend want ja anders stort hun wereld natuurlijk zowiezo in.
   Een bewustzijnsshift? Laat me niet lachen haha. Eerst moet de ellende nog wat erger worden, dan worden mensen pas wakker, eerst moet het water aan de lippen staan.

  4. ‘Halbmondlager with its mosque’ (foto)

   Quote: “1915 Jun 7. The Germans report arrival of 50 Irish at Zossen from Limburg. Much to the Irishmen’s disgust, they were housed initially at Halbmondlager. Halbmondlager was built as a special camp for Muslim prisoners of war and colonial soldiers. According to the policy predetermined by the Jihad strategy, the prisoners interned here were to be persuaded to defect through “guidance and education”, “good treatment” and primarily through the endorsement of their respective religious practices. Under this policy, the first mosque on German soil, for the express purpose of exercising religious practices, was inaugurated on July 13th, 1915 at the “Halfmoon Camp” in Wünsdorf.”

   http://www.irishbrigade.eu/camps/zossen.html

  5. Yaákov siepman, de geschiedenis bestaat niet als zodanig, bij elkaar gelogen stukjes om de feiten aan te passen aan de fantasieen van de machthebbers, met andere woorden, de mondiale maffia sinds eeuwen.

  6. roepnaam Aahaah, beetje ongemanierd Jenne om weer breeduit bovenaan te gaan staan als er onderaan wat te bedisselen valt?!

  7. Ik wilde even tonen, dat ook de France volksrepublique volkomen gepiepeld is, Harlem Desir, één van de licht getinte leiders van de jonge revolutionaire garde van Mitterand, heeft ook zijn huid verkocht aan de duivel, hoe moet je als jong wel denkend mens, waar wij er een paar van hebben in onze familie, opstellen in deze samenleving, ik kan mij voorstellen dat zij visioenen van de Guilliotine krijgen, om hun republiek veilig te stellen.

   En van een oude Franc Maçon weet ik, dat ook bij deze nieuwe Franc Maçons geen ideologie zo als van Generale Lafaiette meer aanwezig is, om te spreken als van mijn kinderen, les enfants de patrie, nee dit gaat om het gewin, en dat is met geen enkele ideologie in over éénstemming te brengen, ten minste niet van één volks republique !

  8. mijn grootvader van vader’s kant schijnt als winkelier bij de ‘odd fellows’ gezeten te hebben, soort metselaars tak geloof ik, weet niet of tie hoog is gekomen qua gradering, pa wilde dat niet, koos zelf liever voor zeeverkenners, vond grootvader veel te militaristisch, nouh jah mijn grootvader had het wel vaak over communisme wat volgens hem een uniek experiment in de sovjet unie was, hij was zeer kritisch ten aanzien van het apostolische geloof van zijn vader.

  9. Vroeger waren al de vaklieden verenigd in een vereniging een Gilde, die zorgden voor het vak, en de vaklieden, scholing via leerlingen, en ondersteuning bij nood aan de man !
   Het was nooit erg gelieft bij de overheid, land bestuurders, zij hadden te veel macht dus, hebben zij de overheid het volkomen tot een papieren gekkehuis gemaakt.
   Ik heb hier nog een poosje zitting gehad als leek, bij het gilde, compagnon du devoir, voor het bouwen en restaureren van oude gebouwen, kunstenaars in steen en hout, deze bestaan nog steeds.
   Hier bestaan nog enkele andere verenigingen meestal semi geheim, zo als de Katharen, bijna religeuse, ik denk dat dit is om zich te beschermen, want als je de moeite neemd om de lijst van Franc Maçon te lezen, wat dan allemaal socialisten moeten verbeelden, de wereld zit vol met gluipers, van daar, dat van een man een man, en een woord een woord, dat is lang geleden !

 6. In het boek van mevr. Monshouwer “ander nieuws” worden de banden van de Arabieren en het westen en dan met name de vriendschappelijke banden met de Bush familie beschreven.
  Bush heeft bij de CIA een hoge functie gehad en kon daardoor een geheime tak “Safari club” oprichten binnen de CIA en deze werden vaak ingezet voor vieze spelletjes om de macht in landen over te nemen.
  Omdat dit natuurlijk op ging vallen zou deze groep opgeheven zijn,maar het vermoeden bestaat dat alleen de naam veranderd is in Carlyle groep en dat ze dus nog steeds actief zijn.
  Ook interessant is dat de Carlyle groep een dochteronderneming heeft AlpInvest met kantoren in New York,Amsterdam,Hong Kong en Indianapolis.
  AlpInvest beheert (2013) ongeveer US$48 biljoen in FUND OF FUNDS,een speciale,ondoorzichtige investeringsstrategie,geen direkte investeringen,je weet niet waarin je investeert,maar een portfolio van andere investeringsfondsen.
  Er bestaan verschillende types of funds,investeringen in verschillende soorten collectieve investeringsschema,s.
  AlpInvest heeft ïnstitutional investors ïn Noord en Zuid Amerika,Azie Europa en Afrika.
  AlpInvest beheert twee grote Nederlandse pensioenfondsen:ABP,een van de drie grootste pensioenfondsen in de wereld:€281 biljoen=US$300+biljoen en zorg en welzijn PFZW(€131 biljoen=US$169 biljoen).
  En geen mens die voor zijn pensioen betaald heeft ook maar enige zeggenschap hierbij en het verklaart misschien ook waar al het pensioengeld blijft?
  ABP en PFZW waren vroeger aandeelhouders van het bedrijf

  1. Corruptie is het sleutelwoord voor alle ellende in het Midden Oosten en natuurlijk de jacht op bodemschatten door de VS waar ook NATO militairen voor (mis)gebruikt worden om dit voor elkaar te krijgen.
   Verschillende “dictatoren” waren leden van de Bush club totdat zij er anders over gingen denken en zich verzetten tegen de Bush clan dus moesten zij verdwijnen zoals Sadam Hoessein,Osama Bin Laden en vele anderen.
   Het verhaal doet de ronde dat Osama Bin Laden aan nierfalen zou zijn overleden en dus niet zoals ze iedereen willen doen geloven na de klopjacht op hem in 2011 maar vermoedelijk al jaren eerder.
   Dit is kort samen gevat van wat ik in het boek heb gelezen en nog veel meer interessante onderwerpen (gebeurtenissen) komen aan bod.

 7. De Duitsers zijn in de geschiedenis in hun donkerste momenten engeltjes vergeleken bij de het Britse Emperium.
  En nu teren ze weer op al het criminele geld van de wereld ! in London.
  Dat de directe verwanten van Mohamed de Profeet, aan de kant zijn gezet, met behulp van het verrotte westen, en de Zionisten, ook Ata Turk was een Cripto Jood, in het zadel geholpen door de zich zo noemende “jonge Joden” uit Tessaloniki Grienland dus.
  In wezen hebben de Engelsen in hun venijn en jalousie tegen over Nederland, ons vaak benadeeld, en zelfs de mensen op Texel vermoord en hun huizen verbrand, en de Nederlandse schepen niet laten aanleggen na het einde van de oorlog, waar door veel Nederlandse mensenlevens zijn opgeofferd, en er chaos ontstond, zo maar een klein greepje uit de niet fraaie Engelse historie.
  Het is een lange rij, en denk er om het zijn nog steeds geen vriendjes van ons, dit achter de schermen dan.

 8. Onze beste onpartijdige Franse Socialistische gekozenen, door de citoyeneté om hen in alle objectivité van de laïque volks Republique de la France te vertegenwoordigen ?
  HHHHHAAAAA hier volgt een lijst van deze bedriegetjes als Francs-Maçons ; lelibrepenseur. org

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.