Advertentie

2009 en daarna…


“Geliefde vrienden, jullie jaar 2009 is bijna ten einde, een jaar van veel ophef dat velen heeft gestimuleerd om op een andere manier naar de wereld te gaan kijken waarin jullie leven. De vele berichten vol beloftes die jullie bereikten vanuit hogere dimensies, lijken haaks te staan op de berichten die uit jullie eigen dimensie komen, en die bij velen angst en onrust brachten.”

2009 en daarna…

Jeshua via Frank Hoogerbeets / 21 december 2009

Frank Hoogerbeets

“Het is voor jullie een tijd om te navigeren tussen alle energieën van angst en chaos door, een tijd om vol te houden en vast te houden aan jullie eigen waarden en overtuigingen.

Als ik naar jullie harten kijk, zie ik dat velen van jullie zich afvragen wat de reden en bedoeling is van alle negativiteit in jullie wereld: „Waarom worden we geconfronteerd met al die negatieve berichtgevingen in de media, alsof er geen hoop is op een betere wereld, alsof onze toekomst uitzichtloos is, dat het niet goed gaat met het milieu en dat er op korte termijn niet of nauwelijks iets aan kan worden gedaan. Waar gaat dat naartoe met onze wereld?“

Wat jullie dienen aan te spreken, geliefden, is het diepere innerlijke besef dat er een Goddelijk Plan is voor jullie wereld, hoe uitzichtloos de situatie van sommigen van jullie ook lijkt te zijn.

Dit Goddelijke Plan behelst voor deze tijd waarin jullie nu leven een grotere manifestatie van negativiteit die jullie dwingt te zoeken naar jullie innerlijke overtuigingen, immers, alles wat zich in jullie wereld manifesteert, maakt uiteindelijk deel uit van een Plan binnen het Kosmische Geheel, en zijn de manifestaties van een spel tussen positieve en negatieve krachten. De afgelopen tijd was dan ook op ongeacht welk niveau voor ieder van jullie een beproeving: kunnen jullie zien voorbij de beperkingen van jullie fysieke realiteit, kunnen jullie uitstijgen boven de lagere energieën van angst, of laten jullie je er door meeslepen?

Het diepere besef dat 2009 jullie heeft gebracht is dat de Oneindige Schepping altijd twee bewegingen of uitingen van energie kent, namelijk een positieve, expanderende beweging, en een negatieve, samentrekkende beweging. Dit diepere besef maakt het jullie mogelijk om boven de beperkingen van dualiteit uit te stijgen, die jullie wereld zozeer kenmerkt, met het volledige besef dat alles wat zich manifesteert, zijn plaats heeft en een doel dient.

Sommige mensen hebben de negatieve beweging in de Schepping nodig om tot een dieper besef van zichzelf te komen, terwijl andere mensen bepaalde negatieve ervaringen al achter de rug hebben en inmiddels naar een hoger plan bewegen. Hierover mag men niet oordelen, een les die duidelijk naar voren komt in een wereld waarin mensen van verschillende bewustzijnsniveaus samenleven en waarin als nooit tevoren de lessen van tolerantie, verdraagzaamheid en onvoorwaardelijke liefde – waartoe ik de mensheid tweeduizend jaar geleden opriep – kunnen worden geleerd.

Zie daarom alle facetten van het leven op Aarde als middelen om tot een hoger bewustzijn te komen, waarbij de negatieve factoren niet de uitingen zijn van enkele mensen en instituten die naar macht en materiële rijkdom hunkeren en het op de mensheid hebben voorzien, maar deel uitmaken van de bestemming van de mens op Aarde, die uiteindelijk voor iedereen naar een hoger doel zal leiden.

Wijs dus niet met de vinger naar bepaalde leiders in de wereld die een positieve bestemming van de mens lijken te willen ondermijnen. Sommige van deze leiders zijn hoog ontwikkelde zielen die bepaalde mensen een stevige spiegel voorhouden! Wijs in plaats daarvan met die vinger naar jezelf en vraag je af wat jij kunt doen aan jezelf om jouw omstandigheden en die van de geliefden om je heen te verbeteren.

De afgelopen tijd was dan ook op ongeacht welk niveau voor ieder van jullie een beproeving: kunnen jullie zien voorbij de beperkingen van jullie fysieke realiteit, kunnen jullie uitstijgen boven de lagere energieën van angst, of laten jullie je er door meeslepen?

Tweeduizend jaar geleden heb ik de boodschap verkondigd dat eens mijn Vader zijn vinger zou opsteken. Geliefden, die tijd is aangebroken. Er is niet één atoom, niet één deeltje van de materie waaruit jullie fysieke werkelijkheid is opgebouwd, dat niet zal worden beroerd door de Uitademing van de Liefde van mijn Vader voor zijn kinderen! Voor wie zijn ogen en oren open heeft, zal dit de komende tijd duidelijk worden.
Nu al kunnen jullie het verval zien van de oude systemen die de hogere energieën van deze Uitademing niet kunnen verdragen. Houd daarom niet vast aan uiterlijke zekerheden zoals jullie maandelijkse salaris. Zeker, op dit moment dienen jullie inkomsten nog een doel, maar die realiteit zal voor jullie niet blijven bestaan.

Wat wel zal blijven is jullie staat en verandering van bewustzijn, dat deel van jullie zelf dat naar deze wereld is gekomen en dat een fysiek lichaam heeft aangenomen om deze tijd van grote transformatie, jullie opstanding en overwinning op de fysieke dood, te ervaren. Ik was de bereider van het tijdperk dat jullie nu achter jullie laten, en er zal een volgend tijdperk komen met een nieuwe wegbereider.
Zo is het altijd gegaan, en zo zal het ook nu gaan voor de mensheid op de planeet Aarde. Wees dus niet bevreesd, geliefden, en treed met geheven hoofd de komende gebeurtenissen tegemoet in de wetenschap dat alles in jullie wereld van tijdelijke aard is en dient om jullie te helpen evolueren naar een hoger bewustzijn, naar een groter besef van wie jullie werkelijk zijn.

Ik was degene die tweeduizend jaar geleden aan het kruis werd geslagen, maar die zich heeft bevrijd van de beperkingen van tijd en ruimte. Ook jullie kunnen je daarvan bevrijden door deze wereld te zien voor wat zij is: een realiteit die vergankelijk is, zoals elke realiteit vergankelijk is, en die dient als een leerschool, niet meer en niet minder. Er komt een tijd dat de mensheid dit klaslokaal van de Oneindige Schepping ontgroeit. Ga daarom moedig door de komende veranderingen en verheug je op jullie nieuwe thuis!”

Copyright © 2009 Frank Hoogerbeets (www.ditrianum.org).
Deze informatie mag alleen in z’n geheel en ongewijzigd worden gekopieerd en verspreid, inclusief deze copyright-vermelding.

136 gedachten over “2009 en daarna…

 1. @Gait
  Ik denk dat het nog niet is volbracht. De voleindiging moet nog komen.Het is daarom ook de bedoeling dat mensen met verschillende meningen en visie’s tot elkaar (overeenstemming)komen.
  Wat ik van Frank Hoogerbeets vind is niet belangrijk toch?
  Ik weet niet of Jezus via hem spreekt evenmin als jij dat zeker kunt weten.
  Wat ik wel weet is wat ik voel.
  Ik heb al gekozen Gait.
  Ook alle goeds voor jou!

 2. @ Jerry

  Zo te zien ben jij ook een Monroe fan, je weet tenminste waar je het inhoudelijk over hebt!

  Kan jij niet eens een keertje een Robert A. Monroe hier opzetten? volgens mij ben je daar een kei in.

 3. @Paul

  Je weet voor iedereen die een beetje engels kan lezen is er best veel over dit onderwerp te vinden op het internet. Monroe’s site zelf geeft al een duidelijk beeld van hun soort research vind ik. Door het werk van Leading Edge Research Group begon het balletje voor mij te rollen, en als je door een paddestoel o.i.d wel eens in de sky with diamonds bent geweest herken je snel waar het over gaat. Hun plaatsen het in een context, de verschillende banden en hun relatie tot je bewustzijn en je focus, mijn ervaringen stonden op zichzelf, leuk dat weten we nou ook weer, maar los van een groter geheel en waarschijnlijk maar net om de hoek.

  groet

 4. laat onze BROER JEZUS zijn werk doen,straks staat hij voor uw deur,wat dan,hoe reageer je dan is dan ook het rijk GODS in jezelf of moet je dan nog zoeken of ga je dan zeggen ich habe das nicht gewusst.

 5. IK WENS JULLIE EN NATUURLIJK OOK AL JULLIE MENINGEN EEN HEEL FIJNE JAARWISSELING TOE.
  TREK EEN FLESSIE CHAMPIE OPEN EN DENK DAARNA DAT WIJZELF DE BOEL MOETEN REDDEN DOOR EEN BEETJE LIEF VOOR ELKAAR TE ZIJN EN NIET TEVEEL KRITIEK TE LEVEREN , POSITIEVE KRITIEK IS ALTIJD OK MAAR LATEN ALLEMAAL (ik inclusief) PROBEREN ELKAARS MENINGEN TE RESPECTEREN. EN DAT IS HEEL MOEILIJK !!

  FIJNE AVOND MORGEN ALLEMAAL TOT GAUW !

  GR. PIETJE

 6. @ frans
  Denk jij dat je Jezus zult herkennen? Denk jij dat je het geloofd als er iemand voor de deur staat bij je die zegt Jezus te zijn?
  Denk je werkelijk dat je hem uitnodigd binnen te komen, of denk je dan die figuur spoort niet.
  Hoe zal hij eruit zien? Misschien is het wel een kind, of een zwerver die bedelt om brood.
  Volgens mij staat Jezus dagelijks voor onze deur in allerlei vormen maar wijzen we hem telkens af.
  Wie weet hoe vaak hij al in de kou is blijven staan.
  Hoe weet jij of het Jezus is?

 7. @ Piet

  Met jou wil ik wel een flesje champ open trekken en d’r oplos schuimen zonder enig voetnoot waar je heel gevaarlijk over zou kunnen struikelen (kurk), hierbij wens ik je een prettig uiteinde anno 2009 !

  @ Riet

  Vaak heeft de beste man in kwestie altijd het blad ‘ontwaak!’ bij zich, alvorens hij een schoen tussen de deur heeft gewrongen, is mijn deur al reeds lang weer gesloten.
  Het is namelijk niet uit te leggen aan hem dat ik reeds lang al ontwaakt ben, meestal is zijn reactie, ‘laat los! die illusies.’

 8. Bijzondere maan op oudjaarsavond

  Maansverduistering
  Foto: dimormar / Flickr / Creative Commons 2.0 by-nx-sa
  Update: dinsdag 29 dec 2009, 22:22
  Op oudjaarsavond zijn tegelijkertijd twee bijzondere natuurverschijnselen te zien. Het ene is blauwe maan, dat betekent dat het voor de tweede keer in een maand volle maan is. Het andere natuurverschijnsel is een gedeeltelijke maansverduistering.

  Blauwe maan ontstaat doordat de cyclus van de maan net iets korter is dan een maand. Het heeft niets met de kleur van de maan te maken. Blauwe maan komt om de twee à drie jaar voor. Het is twintig jaar geleden dat het op oudjaarsavond blauwe maan was. De volgende keer dat dit zal gebeuren is in het jaar 2028.

  Dat het in één maand tweemaal kan voorkomen dat er een volle maan verschijnt, komt omdat onze kalender niet gelijk loopt met de cyclus van de maan, die 29,5 dagen duurt. In de oude Mayacultuur werd bijvoorbeeld wel gerekend met deze cyclus.

  De maansverduistering is rond 20.30 uur op zijn hoogtepunt. De schaduw van de aarde valt dan op de maan.

 9. voor iedereen hier op het forum

  Ik wens jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling en ik hoop dat 2010 ons alles
  zal brengen wat wij echt nodig hebben.
  Met de nadruk op echt.
  groetjes
  Riet

 10. riet,dank je wel,misschien herken jij HEM ook wel als hij zegt kind kom tot mij,niet met zijn stem,maar met zijn…..,
  dan is het de bedoeling dat je twee zintuigen gebruikt(WAT ALTJD ZOU MOETEN ZIJN)je OGEN en je OREN,dan herken je hem. FRANK,BE ALERT,misschien is het wel een andere dan de jouwe,wat ga je dan verkondigen.

 11. Mijn beide ouders zijn overleden, en hebben
  dezelfde boodschap achtergelaten.
  Mijn vader had de woorden op een papiertje geschreven dat ik in zijn portemonnaie vond.
  Mijn moeder zei het tijdens haar stervensproces, en met haar laatste krachten:
  “Alles is goed zoals het is.”

  Het ontroerd me nog steeds, want ik weet en wist dat het waar is, ook al kan ik dat niet steeds zo voelen.

  Ik wens ons allemaal een innerlijk vrij nieuwjaar toe. Hiermee bedoel ik: Vrij om alles te beleven en ervaren zoals we zelf verkiezen, want dat zijn we.
  In liefde en dankbaarheid voor alles dat IS.
  Myriam.

  PS. Oh ja, dank jullie allemaal voor je bijdragen aan bovenstaande discussie!!!

 12. @ frans

  Ik weet niet Frank of ik begrijp wat je bedoelt.
  Als iemand de daad bij het woord voegt?
  Ik ben al geroepen Frans, alleen op een andere wijze
  door de Liefde en diezelfde liefde heeft mij gemangeld
  maar het was en is de moeite waard.

 13. Ik vind het nog steeds echt een onzinnige stuk.

  Jezus zelf was voorbeeld van tegen de zinloze en wouze instituten en nu 2000 jaar later krijgen we onzin door deze stuk te lezen.? Wous!

  Hoe dan ook, instituten die niet deugen, moeten aangesproken worden! Daar waar het mogelijk is met liefde en anders gewoon op de schop!

 14. Sommige instituten zijn gewoon niet goed te praten en lezen of schrijven van zo een stuk veranderd niets aan het feit, dat sommige instituten gewoon niet deugen!

 15. Beste Riet ik ga echt niet struikelem want dat heb ik mijn hele leven gedaan en dat gaat niet meer gebeuren onthou dat ! Maar een flessie met jou zou heel leuk kunnen zijn !
  Groet Pietje

 16. @ Pietje,
  Ik geloof dat je de verkeerde voor hebt. Volgens mij is het Paul die wel een fles champagne met jou open wil trekken.
  groet van rietje (wat één letter een verschil kan maken, niet dan?

 17. @ Pietje

  Helaas je bent te laat, de fles is al helemaal leeg….

  @ Riet

  Heb hier nog een hele krat vol staan met andere bubbels…

  @ John

  We gaan vanavond gezellig mee luisteren naar je One-Mans Show, ben benieuwd voor het nieuwe jaar.

 18. Frank Hogerbeets lijkt ook een beetje op Jezus hè? Althans, op de Jezus zoals wij die onszelf gedurende de eeuwen heen hebben voorgesteld. Aan echte liefde is denk ik geen gezicht (met baard 😉 ) te geven.

  Wij mensen hebben maar een beperkt inbeeldingsvermogen en hebben blijkbaar een gezicht/plaatje nodig waar wij Jesus of Onze Lieve Heere aan moeten koppelen om het te kunnen bevatten..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.