Advertentie

;-) A last goodbye..!


Kijk goed naar dit protest.. Toegegeven: het zal een paar centen gekost hebben, maar door de hoge heren was vermeld, dat de pot leeg was. Maar belangrijker leek het bericht dat de vloot Harriers niet meer aan de verwachtingen voldeed.

Harriers zijn vliegtuigen die net als een normaal vliegtuig, horizontaal op een landingsbaan kunnen opstijgen en landen. Maar wat deze vliegtuigen zo speciaal maakte, was de eigenschap om ook verticaal te kunnen landen en stijgen. Dat betekent dat dit vliegtuig feitelijk midden in een bos kan staan en daar opstijgen, vanuit camouflage. Maar het was voorbij. De regering had in al haar wijsheid besloten dit bijzonder squadron te schrappen.

Nog één keer mochten de speciaal opgeleide Harrier-piloten -want je kunt niet zomaar zo’n ding besturen!- over the Houses of Parliament vliegen.. Als een laatste groet aan de volksvertegenwoordiging.. Met een briljant soort Britse humor, lieten de piloten de regering merken wat ze van deze bezuinigingen vinden..

Kijk goed, ga eventueel even achterover zitten, wat weg van het scherm.

47 vliegtuigen, 47x protesterend als collectief..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe je het ook wendt of keert, het blijft natuurlijk oorlogs’tuig’, maar wij op de redactie -als vliegtuigfanaten- vinden dat we ook best even stil mogen staan bij de magnifieke technische zaken, die het mogelijk maken dat dit vliegtuig überhaupt de lucht in kan en zijn ‘kunsten’ kan vertonen. En andersom gesproken.. Hoe je het ook wendt of keert, het blijft een magnifiek staaltje van techniek, dit VTOL-vliegtuig (Vertical-Take-Off-Landing). Het is 16 December 2010, het afscheid van de Harrier; een laatste ‘goodbye’..x

4 gedachten over “;-) A last goodbye..!

  1. Heel jammer dat dit soort staaltjes van vernuft niet het eeuwige leven hebben.
    Ook ik huiver bij de gedachte dat deze vliegtuigen uiteindelijk zijn gebouwd om mensen overhoop te schieten en bombarderen… maar toch. Boy’s toys!!
    Onze voormalig oostblok vrienden hebben ook van die juweeltjes gebouwd, naast bommen gooien kun je er ook een dansje mee maken, dat zie ik toch liever. (Moet ik die JSF (vliegende (nou ja, vliegende) schuurdeur) nog maar zien doen).
    http://www.youtube.com/watch?v=-hq_RTaThNI

  2. Fantastisch ” fuck off” hoe krijgen ze het voor elkaar !!! Was even moeilijk maar als je, je concentreer dan zie je het. Apart volk die engelsen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.