Advertentie

Abraham-Hicks: “Omarm het hele leven”..!


Abraham-Hicks:

‘Omarm Het Hele Leven’..!

2020 © Annelie van Eijk (vertaling) | deze versie WantToKnow.nl/be

X
Verzameling (vertaalde) teksten van Abraham Hicks.
Eerder op Facebook geplaatst,
in verband met de huidige situatie met het Coronavirus
X

Introductie: We kwamen een verzameling gechannelde teksten tegen, in relatie tot Covid-19. Doorgegeven informatie van Abraham-Hicks, in de vertaling van Annelie van Eijk; een dierbare die we hier al eerder op de site ruimte gaven, voor haar informatie en vooral haar verhalen over de liefde voor de natuur. Sinds enige jaren richt Annelie zich op vertalingen van het werk van Esther Hicks, wiens man Jerry in 2011 overleed. Jerry Hicks stierf op 84-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie, oftewel ‘weerstand’ zoals Abraham het pleegt te noemen.

Esther & Jerry Hicks

Abraham ‘verscheen’ rond 1985 via Esther, toen Jerry nog leefde. Nadat ze de suggestie om te gaan mediteren had opgevolgd, kwam na 9 maanden de Abraham-groep door. Jerry was een stuk ouder dan Esther en had al een heel bewogen leven achter de rug. Hij zat vol met allerlei fundamentele levensvragen en zorgde er eigenlijk voor dat Abraham/Esther zich verder ontwikkelden.

Soms zette hij Esther midden in de nacht overeind in bed… want ze ‘moest’ Abraham even laten komen, omdat Jerry weer met vragen zat. Later gebeurde dat in een kleine vriendenkring en zo is het verder gegroeid; naar buiten gegaan en werd het steeds bekender. Kort na zijn heengaan werd Esther door Abraham bezocht vanuit zijn spirit en werd haar gevraagd of ze met hem wilde werken aan de voortzetting van haar relatie met haar soulmate Jerry.

Jerry maakt sinds zijn overlijden nu deel uit van deze Abraham-groep. Ze willen doorgaan met het informeren van mensen op Aarde over alles wat in dit Aardse leven speelt en hoe je daar als mens mee om gaat. Abraham is dus de naam van de niet-fysieke groep die sinds 1985 communiceert met Esther én Jerry.

Inmiddels is er een veelvoud van informatie doorgegeven, die velen wereldwijd tot in het diepst van hun hart raakt. De workshops die over de hele wereld gegeven worden, zijn altijd heel druk bezocht en de informatie via video’s -zoals hieronder-, boeken etc. wordt door velen geraadpleegd. In de eerste video een uitleg door Abraham over de relatie van Jerry en zijn Esther. Voor velen was het ook niet te bevatten dat deze altijd vrolijke, altijd positieve, levenslustige, vitale man op deze manier het aardse leven had verlaten. Hoe was dit toch mogelijk? In het tweede filmpje hieronder een  uitleg van Abraham daar zoveel duidelijkheid over dat ik er dit filmpje van heb gemaakt.

Allereerst dus: Wie is Abraham. Best natuurlijk om het ze (deze groep) zelf uit te laten leggen:

 

Doorgevingen rondom het CORONA-VIRUS via Esther Hicks

BLIJF BIJ JE-ZELF..

Gast: In de media hoorde ik laatst dat er gratis griepspuiten waren voor mensen die ze wilden. Hoe belangrijk is het nieuws dat we horen? Beïnvloedt dit op enige manier de verspreiding van het virus?

Abraham: Oh, het is enorm belangrijk voor het verspreiden van het virus. Zie je, jullie televisie is de meest dramatische, effectieve invloed voor ziektes die we in al onze niet-fysieke dagen ooit hebben meegemaakt. Als we een uur tv kijken dan staan we verbaasd over de negatieve invloed. We zullen je uitleggen hoe dit werkt… Herinner je dat de creatie van alles is: Eraan denken en het verwachten en het IS. Dus ze laten je de statistieken zien en vertellen je griezelverhalen die je gedachten stimuleren. En als je gestimuleerd wordt tot gedetailleerde gedachten dan voel je de emotie, de dreiging, de angst, “Ik wil dat niet”…..en daarmee is de ene helft van de equatie compleet.

En dan moedigen ze je aan om je na te laten kijken of een gratis griepspuit te gaan halen want, ‘Wij weten dat het niet zomaar verdwijnt want anders zouden we geen gratis griepspuit aanbieden.’ En dat maakt de verwachting of het toelaten compleet en nu ben je in de perfecte positie om de griep of welke ziekte ze dan ook bedoelen, te ontvangen. Als ze je vertellen dat een op de vijf mensen het hebben en dat jij waarschijnlijk die ene bent dan laten ze je schrikken en nu gaan je gedachten gepaard met emotie.

En dan zeggen ze dat je naar de dokter moet gaan – en de intentie van een dokter is om iets te vinden wat niet in orde is. Nu verwacht je het en uiteindelijk, door dit gedachteproces, zul je veel informatie gaan ontvangen over het onderwerp. Kijk maar eens rond, er zijn nog veel meer zieken.

Gast: Er waren gisteren twee mensen op tv die zeiden dat ze de griep misschien kregen. Dus dat komt daar vandaan. Ze hebben geluisterd naar de programma’s en hun gedachten werden erover gestimuleerd.

Abraham: Ze voelden wat sensaties waar ze niet aan gewend waren – misschien een waarschuwing dat ze er moe uitzagen, en het weer is veranderd dus ze hebben het sneller koud. Er zijn allerlei redenen te bedenken. Maar als je leert om de signalen in het subtiele beginstadium op te pikken en dat gebruikt als stimulans om je te richten op wat je wilt, dan zul je nooit iets krijgen wat je niet wilt. Leer om die dingen in het subtiele begin op te pikken. Negatieve emotie is het signaal dat je in de richting denkt, spreekt of handelt van iets wat je niet wilt. En als je dit op tijd oppikt dan zal het niet toenemen door de Wet van Aantrekking.

Je voelt een pijntje of een trekje of iets kleins in je fysieke lichaam, maar door de wijdverspreide invloed over ziektes ga je je zorgen maken over ieder pijntje, terwijl het net zoveel zeggen wil als wanneer je jezelf in je hand knijpt. Maar omdat het iets is wat je niet kunt identificeren, kom je tot de conclusie dat er iets fout is. En nu voel je de emotie en begin je dingen aan te trekken.

Gast: Kunnen de gewrichten van mensen met artritis, of het geheugenverlies wat sommigen mensen hebben, kan dat opgelost worden? Kan alles omgedraaid worden, wat het dan ook is?

Abraham: Dat kan inderdaad. De meeste mensen geloven niet dat dit kan, maar wij weten dat iedere verminderde staat kan oplossen. Maar de overtuigingen zijn er.

Het is is het proces van het jezelf openstellen voor het hoogste motief in alle mensen en in al het leven en de ondersteuning bieden aan deze stroom van de diepste intentie naar de ultieme uiting ervan.

Gast: Dus de persoon moet dit gewoon weten.  Abraham: Correct.

Gast: Ik heb ooit bewust spiermassa toe laten nemen toen ik weinig had en dit graag wilde. Kan iemand ook bewust botweefsel toe laten nemen in ons lichaam?

Abraham: Dat kan, op dezelfde manier. Maar het verschil is dat de huidige overtuigingen over spieren er wel zijn, maar over botten niet.

Gast: Dat is waar. Ik heb iemand gezien die enorme spieren ontwikkelde, maar botten heb ik nog niet zien veranderen.

Abraham: En dat is de reden dat jullie zo langzaam evolueren. Je bent ervan overtuigd dat iets kan omdat je daar bewijs van ziet. En wij willen dat je begrijpt dat je geen bewijs hoeft te zien om iets te kunnen creëren, als je maar eenmaal weet dat de Wet absoluut is.

Gast: Dus de uitdaging is om een pionier te zijn – de eerste die het doet, nietwaar?

Abraham: Van ons uit gezien is het prachtig om een pionier te zijn. Als je eenmaal begrijpt dat je het alleen maar hoeft te willen, het toe te laten en dat het dan zal zijn, dan kun je alles zijn, doen of hebben wat je wilt – inclusief perfecte gezondheid, ook al is die erg slecht. Maar het is niet altijd eenvoudig om je van de wereld, die iets anders gelooft, lang genoeg af te scheiden en je gedachten gefocust te houden op wat je wilt.

Maar als je weet dat je creëert en aantrekt vanuit je gemoedstoestand, dan zul je willen vechten om 10 of 15 minuutjes per dag in jezelf te keren waar je jezelf in perfecte gezondheid ziet, voorspoed of wat je maar wilt. Zie je, wat geweest is heeft niets te maken met wat zal zijn. En wat anderen meemaken heeft niets te maken met wat jij meemaakt. Maar je moet een manier zien te vinden om jezelf te scheiden van dat alles – van het verleden en van wat anderen meemaken – om te kunnen zijn wat je wilt zijn.

Gast: Oftewel, een mooi voorbeeld is, dat mensen al duizenden jaren hebben hardgelopen maar dat niemand de mijl in vier minuten tijd kon halen. En toen kwam er een man genaamd Roger Bannister die dit wel deed, en toen hij dit eenmaal gedaan had, kwamen er steeds meer die dit deden.

Abraham: En we waarderen deze pioniers, zoals je zegt, die een nieuw gebrek aan beperking laten zien. Maar toch is dat nog steeds de moeilijke manier. Als je moet wachten tot iemand anders je bewijst dat het kan, dan zul je in veel gevallen meer dan een leven lang moeten wachten op bewijs.

Maar als je accepteert dat de Wet van Aantrekking absoluut is, dan zeg je: “Oké, dus ik ben ziek en ze zeggen dat deze ziekte fataal is. En wat ik zojuist geleerd heb is dat ik een Creator ben! Geen lot, geen erfelijkheid, niet wat anderen zeggen maar wat IK wil maakt het verschil.”
En als je verlangen intens genoeg is en gepassioneerd genoeg, dan kun je wat van die overtuigingen negeren en dan krijg je je wonderen.

COLLECTIEF vs INDIVIDUEEL DENKEN

Gast: Ik ben me op het moment heel erg bewust van het collectief bewustzijn. Als jullie met iemand praten, dan voel ik die intense emoties over bepaalde onderwerpen, of dit nu ziekte of tragedie betreft. Bij bepaalde woorden en ideeën voel ik dat die gedachtestromen er zijn waar ik heel makkelijk op in kan haken, en dan BOEM, voel ik direct de emotie, dat gevoel van pijn, verdriet en tragedie.

Abraham: Ja, er is een collectief bewustzijn – wat een verzameling individuen is. En er is individuele focus en momentum, en een collectief momentum. Ja, dat bestaat allemaal. Maar als het leven vragen en problemen produceert, zo produceert het ook ANTWOORDEN en OPLOSSINGEN. Dus als het collectief bewustzijn problemen creëert zoals ziektes, zo creëert het ook een krachtiger verlangen naar welzijn én oplossingen daarvoor. Maar jij kunt bepalen op welke frequentie je afgestemd wenst te zijn, zo eenvoudig is het.

Er zijn zoveel empathische mensen in deze wereld die afgestemd zijn op het probleem – niet omdat ze dit willen, en ze bedoelen het goed – maar eenvoudig omdat dat het momentum is wat ze gaande hebben. En door te focussen op het ongewenste, doe je je schild omhoog en laat je het gewenste niet toe. De reden dat er zoveel van dat gaande is komt omdat mensen gewoon niet begrijpen wat hun Punt van Aantrekking is en hoe dit te beheersen.

Dus de meeste mensen doen geen moeite om hun eigen Punt van Aantrekking te beheersen en daarom beweegt het collectief bewustzijn in zulke stromingen zoals het doet. We bedoelen dit in speelse zin en niet beledigend, maar wat het collectief bewustzijn redt van serieus ongewenst momentum is dat jullie wispelturig zijn. Met andere woorden, jullie kunnen maar korte tijd je aandacht op iets gericht houden.

Als CNN-nieuws een onderwerp zou kiezen en alleen dit nog maar uit zou zenden, dan zou het door de meerderheid van de mensen die dit zouden bekijken toe gaan nemen. Ze zouden er steeds vaker over gaan praten en het zou een toename creëren van dit ene onderwerp totdat het normaal zou worden.

Maar gelukkig hebben ze die macht niet. Gelukkig worden jullie geleid vanuit het Grotere Perspectief en begrijpen jullie dat er meer dingen zijn om aan te denken dan dit ene ding. Daarom kunnen jullie levens diverse richtingen op gaan dan alleen die ene kant op. Als wij in je fysieke schoenen zouden staan, zouden we accepteren dat we deel zijn van het collectief bewustzijn, maar we zouden uitgaan van ons eigen bewuste standpunt, en we zouden geen gedachten projecteren tot profijt van het collectief bewustzijn.

Jullie gedachten worden – door middel van de Wet van Aantrekking – collectieve rivieren of stromen en wij zouden duidelijk zijn in waar we ons op zouden richten, punt. Het collectief bewustzijn hoeft je niet te beïnvloeden. En dit is belangrijk, want het lijkt logisch dat als veel mensen zich richten op een bepaald onderwerp – zodat de (gedachten) stroom zeer krachtig wordt – dat het lijkt alsof deze krachtige stroom je mee kan sleuren. Maar dat zou in een Universum zijn wat gebaseerd is op opdringing, en je leeft niet in een Universum dat gebaseerd is op opdringing.

Je leeft in een Universum van Aantrekking, wat zeggen wil dat je alleen de vibratie die JIJ ZELF GAANDE HEBT naar je toe roept. Maar ja, het is natuurlijk mogelijk dat je observeert wat er in het collectief bewustzijn gaande is, zodat jij het uitnodigt in je eigen vibrationele frequentie waardoor je het nu óók AANTREKT. Maar niets komt zomaar om je te grazen te nemen. Dus de vraag is nu: Welke vibratie wil jij uitoefenen en uitnodigen van wat daar allemaal gaande is?

Je bent voor niets kwetsbaar, behalve voor je eigen slordige denken. Je bent voor niets kwetsbaar, behalve als je niet egoïstisch genoeg wilt zijn om jezelf goed te willen voelen, en dan je gedachten in het prille begin van de momentum-fase te richten op wat beter voelt, zodat je dat ook zult vinden. Begrijp je?

💗 Abraham Hicks | 2014 in Boston:
‘De Wet van Aantrekking in Actie’

ABRAHAM OVER DE HUIDIGE SITUATIE

21-3-2020 San Antonio
de Wet van Aantrekking in Actie
deel 1 van 3

Het is echt een heel goed idee – iets wat wij steeds aanmoedigen onder alle omstandigheden – om je nergens tegen af te zetten. Verzet je niet tegen de situatie. En probeer nergens de schuld van iets te zoeken. En zet je ook niet af tegen waar jij, of iemand in je omgeving, nu zijn. Want als je focust met een houding van verzet tegen iets, dan zal datgene waar je op gefocust bent je Punt van Aantrekking worden en dan zal de Wet van Aantrekking je meer momentum daarover geven. Dus verzet jezelf niet eens voor een poosje omdat je nu even niet anders kunt. We vragen je om jezelf gewoon even te laten, en alle anderen ook.

Dit is een geweldige kans voor een soort van PLANETAIRE REBOOT, een herstructurering van ideeën en prioriteiten. En ook al zal er zeker een soort terugval zijn naar wat je normaal noemt, wij laten je weten dat ‘normaal’ nooit meer zo zal zijn als eerst. Het zal zo veel beter zijn vanwege de opschudding van je eigen gedachten, vanwege het lanceren van je nieuwe pijlen, en vanwege het collectief bewustzijn; de collectieve Vortex die nu zo krachtig oproept.

Soms, als je in een situatie bent waar je niet in wilt zitten, herken je niet dat deze situatie zal helpen om je voor te bereiden op dingen die je eigenlijk wilt. Je hebt al om heel veel gevraagd – jij als persoon en jij als collectief bewustzijn, jij als groepje mensen en jij als globaal bewustzijn – je hebt al om heel veel gevraagd, maar tegelijkertijd voelde je twijfel daarover. Maar je begint nu al verbeteringen te zien op de planeet – helder water op sommige plaatsen, dieren die terugkeren, de atmosfeer die helder wordt – jullie zien al dingen waar je over geklaagd hebt omdat ze onmogelijk zouden zijn.

En nu, met een beetje aanpassing door wat er gaande is, zien jullie dat er oplossingen zijn, oplossingen die klaarstaan om te manifesteren. En zo staan er voor alle dingen oplossingen klaar. Alles wat jou persoonlijk aangaat, alles waar je verder om vraagt zoals dingen die met familie, vrienden of je omgeving te maken hebben.

Dit zijn echt hele goede tijden en dat is wat we zeggen willen terwijl we in je Vortex staan, want dat is waar we zijn. Zij die nog niet tot het besef gekomen zijn dat er een vibrationele realiteit bestaat – wat de voorloper is van alles wat zich manifesteert – zij zullen misschien een reden vinden om kritiek te leveren als de dingen er akelig of zorgelijk uitzien en ze iemand horen zeggen dat de dingen eigenlijk heel goed zijn. En het is oké dat ze dit nu nog niet begrijpen.

Als wij in je fysieke schoenen zouden staan, dan zouden we ook niet proberen om iemand van iets te overtuigen want ze zijn nu gefocust op hun weg van de minste weerstand. En voor sommigen is de weg van de minste weerstand die van boosheid, want hun Innerlijk Wezen roept hen naar Wie Ze Werkelijk Zijn, en dat is nog een lange weg van de wanhoop die ze misschien gevoeld hebben, maar het is wel een verbetering voor hen.

Maar het doet jou geen goed en hen geen goed, als je in discussie gaat over een vibrationele realiteit. Ze zullen je misschien betichten van ‘geloven in sprookjes’ maar we verzekeren je dat dit niet zo is. Het is moeilijk voor sommigen om in iets te geloven wat ze niet kunnen zien. En aangezien jullie mensen zijn die meestal gefocust zijn op wat je kunt zien, horen, ruiken, proeven en aanraken met je fysieke zintuigen…. dan begrijpen we best dat dat de realiteit is die je wilt beschrijven en verdedigen.

Maar we willen ook dat je weet dat deze vibrationele realiteit eveneens echt is. En ook al is het iets wat je niet kunt zien, horen, ruiken, proeven of voelen met je vingers, het is wel iets wat je kunt gewaarworden. Daar draait je Emotionele Geleidingssysteem om. Je bent er meer op afgestemd wanneer je Positieve emoties voelt, en niet op afgestemd wanneer je Negatieve emoties voelt.

Met andere woorden, door hoe je jezelf VOELT kun je zeggen welke kant je opgaat.

deel 2 van 3 – maart 2020

Dit is geen permanente situatie – dit is een nieuw lanceren van verlangens-situatie. Maar je huidige isolement is geen permanente situatie, ook al zouden wij het fijn vinden als je jezelf zou isoleren van de nee-zeggers in je leven. Niet alleen als het gaat om de dingen waar wereldwijd ongerustheid over is, maar iedereen die gelooft dat je niet waardig bent, iedereen die om wat voor reden dan ook kritiek heeft op jou. Wij zouden het fijn vinden als je jezelf van hen isoleert en in de richting gaat van Wie Je Werkelijk Bent en wat je werkelijk wilt.

Wij vinden het een mooi idee om het momentum van het virus wereldwijd tot bedaren te brengen. En we vinden het ook een mooi idee om het momentum tot bedaren te brengen waar je je tegen een ander afzet. Maar begrijp dat jezelf isoleren niet zeggen wil dat je ook niet meer op ongewenste dingen focust. Je wilt het punt bereiken dat je hoe dan ook de verbinding vindt met Wie Je Bent, en we hebben nog niet eerder een betere mogelijkheid daarvoor gezien voor jou om uit te vogelen hoe je dit moet doen.

Dit is een persoonlijke mogelijkheid voor jou om je af te stemmen op de frequentie van Wie Je Werkelijk Bent, en niet te wachten tot anderen dit probleem voor je oplossen. Dat zullen ze wel – zo gaat dat altijd. Er zijn er altijd die afstemmen op de oplossing. En de problemen worden altijd opgelost. Maar als je je ooit afvraagt hoe het kan, terwijl er steeds een oplossing is, dat er ook nog steeds een of andere ziekte is…. Waarom is er steeds weer een andere pandemie of epidemie? Hoe komt dat? Dat komt omdat de meeste mensen niet gefocust zijn op de OPLOSSING.

De meeste mensen zijn gericht op het verzet tegen dit, en het verzet tegen dát. Dus het zal niet zo moeilijk voor je zijn om te bedenken hoe 100% van de populatie tot een pandemie komt; 100 % van de gedachten die je denkt als je je ergens tegen verzet draagt daaraan bij. Tegelijkertijd draagt het ook bij aan de magnifieke vibrationele realiteit (de Vortex) die de belofte is van je toekomst. Dat is de eeuwigheid waar je om gevraagd hebt; dat is de eeuwigheid die de belofte is van ons hele bestaan.

Vind dus een weg, welke weg dan ook, om jezelf zoveel mogelijk gerust te stellen. En hoe meer je dit doet, hoe meer je toelaat dat het momentum van de oplossing je roept en hoe beter je je zult voelen, totdat je merkt dat je het verzachtende hiervan volgt. En voordat er dan weer een andere opduikt, zul je merken dat je beter gefocust bent in jouw wereld en meer doet van wat deze leraar vroeg: “Hoe kan ik van waarde zijn?” Door de Lover te zijn die je bent. “Hoe kan ik van waarde zijn voor mijn leerlingen of mijn geliefde of iedereen waar ik om geef of zelfs de onbekenden die ik ontmoet?” Door iemand te zijn die voornamelijk liefde is en waardeert, in plaats van iemand die zich voornamelijk zorgen maakt.

deel 3 van 3

Dit is het antwoord wat wij je al de hele dag, iedere dag geven willen over alle dingen: Als je chillt kom je in de ontvangstmodus. In de ontvangstmodus krijg je ideeën. Zo eenvoudig is het gewoon. Wat je dus kunt doen – en dat is het mooie van deze omstandigheden – je kunt chillen. Chill, ontspan, wat zeggen wil zonder problemen zijn, wat zeggen wil geen negatieve emotie in jezelf, jezelf goed voelen. Als je jezelf toestaat je goed te voelen dan sta je toe dat, wat je je toekomstige ervaring noemt, naar je toe kan stromen.

En dit is wat we je graag willen laten weten: Gedachten veranderen in dingen en oplossingen komen iedere dag naar je toe, maar soms duurt het langer voordat ze opduiken. Met andere woorden, mensen maken zich zorgen over hoe lang het duurt voordat het vaccin er is. Ze begrijpen niet dat het ineens op kan duiken, zomaar ineens. Iemand zou een ingeving kunnen krijgen, en nog een, en nog een, en nog een….er zouden mensen in diverse posities kunnen gaan testen, en zichzelf goed voelen over wat ze aan het testen zijn en het loslaten……

We kunnen niet omschrijven wat een samenwerking er plaatsvindt, niet alleen in de Vortex maar ook al in gemanifesteerde vorm. Dus als jij op zoek gaat naar redenen om jezelf goed te voelen en jezelf toelaat om deel te zijn van de oplossing van waar je om vraagt, dan zullen deze ideeën beginnen te verschijnen, ideeën over wat je van thuis uit kunt doen. Allerlei dingen zullen naar je toe gaan stromen.

‘Creation’ © Janosh

Wij zijn enthousiast over…. niet alleen over wat eraan komt, maar enthousiast over jullie perspectief van wat eraan komt, want als jullie hier met ons meedenken en daarmee resoneren – en we weten dat jullie zo meegaan in wat jullie hier horen omdat het de uitdrukking van je Innerlijk Wezen is aan jou – als je de resonantie voelt, en je komt in dit moment dat wij spreken vibrationeel in lijn, dan start het momentum wat zo natuurlijk voor je is en waarvan wij weten dat je daardoor al een heel groot deel van de oplossing bent.

Als je bidt vanuit een behoeftige positie dan ben je niet in de ontvangstmodus. Als je bidt vanuit het perspectief van enthousiasme en liefde, waardering en anticipatie, dan ben je dat wel. Er is zo veel liefde hier voor jullie en waardering voor jouw belangrijke deel in dit alles. En we voelen nu een sterke drang om iets te zeggen, en als we die drang voelen dan vertaalt Esther het soms als erg luid, dus passen we het een beetje aan maar…. Chill Out!

Chill, relax, de situatie is tijdelijk! De oplossing is geweldig en de voordelen voor jullie langdurig. En voor nu herinneren we jullie eraan….dat we in je Vortex zijn.

💗 Abraham Hicks
26-3-2020 San Antonio ‘De Wet van Aantrekking in Actie

Vertaling: Annelie van Eijk © 2020

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.