Advertentie

Chloroquine tegen COVID-19, ’t werkt! Niet wetenschappelijk..!


x
x

Chloroquine werkt tegen COVID-19,

maar niet wetenschappelijk..!

2020 © WantToKnow.nl/be

x

Chinese onderzoekers gaven het medicijn Chloroquine aan patiënten die leden aan SARS, in de jaren 2003-2005, in verschillende Chinese ziekenhuizen in Hunan, Guangdong en Peking. Deze patiënten knapten sneller op dan patiënten die het middel niet hadden gekregen. Hun koorts was vaker afgenomen en hun longfunctie was beter dan de patiënten die het middel chloroquine niet kregen.  In 2004 ontdekten wetenschappers van de Katholieke Universiteit van Leuven (B), dat chloroquine werkzaam is tegen het SARS-virus, wat net als het huidige COVID-19 ook een variant van het coronavirus is. Het werd toen alleen getest in het laboratorium en niet op mensen, simpelweg omdat er geen SARS-patiënten meer waren..!

Dus hoe simpel zou het zijn om die test snel te doen? En ja, het RIVM heeft inmiddels toestemming gegeven dit te doen, maar wel met instemming van de patiënt. Een paar weken geleden kwam het RIVM met het zogenoemde ‘voorlopig behandeladvies COVID-19 (HIER)’. In dit advies staat dat chloroquine en een ander middel, Remdisivir, in de reageerbuis hebben laten zien, dat ze werken tegen de verwekker van het coronavirus. ‘Gebruik van deze middelen in de mens worden getest’, zo staat er. Chloroquine wordt nu aangeraden als middel om te gebruiken tegen Corona, maar dan wel met toestemming van de patiënt.

Vorige week werd al duidelijk dat het middel volop werd getest en dat de voorlopige uitslagen positief waren. Chloroquine wordt momenteel eigenlijk vooral gebruikt door een handjevol reuma-patiënten. Tientallen jaren geleden werd het geïntroduceerd in de bestrijding van malaria. ‘Gebruik van deze middelen in de mens worden getest’, zo staat er. Chloroquine wordt nu aangeraden als middel om te gebruiken tegen corona, maar dan wel met toestemming van de patiënt. Dat het nog niet wetenschappelijk is vastgesteld, en daardoor ‘eigenlijk niet mag worden toegepast’ is natuurlijk kul. Het middel is alleen via een recept te verkrijgen..! Daarmee zit het achter een medisch-wetenschappelijke muur.

Het werkt wel, maar nog niet wetenschappelijk..??
Sinds de uitbraak van het coronavirus wordt alles op alles gezet om medicijnen of vaccins te ontwikkelen die het virus kunnen bestrijden. En zo dook ook het middel chloroquine weer op. De eerste testen met het middel lijken hoopvol. Met zijn bedrijf Ace Pharmaceuticals is Jan Willem Popma op dit moment de enige apotheker in ons land die het middel nog in productie heeft. Ook wereldwijd zijn er nauwelijks nog producenten die het middel kunnen leveren. “We krijgen nu, vanuit het buitenland, wél steeds meer vragen naar ons geneesmiddel. Ik kan 17 miljoen mensen voorzien van dit medicijn, en ook de rest van Europa”, zegt de medicijnfabrikant.

Maar omdat het allemaal ‘niet wetenschappelijk’ is, ook al is bewijs voor de werking lopend aanwezig, in de vorm van genezen Corona-patiënten, mag het middel ‘natuurlijk’ niet ‘zomaar’ worden gebruikt. En zit er ook voor deze fabrikant een risico vast, aan de productie van dit ‘niet-wetenschappelijke’ medicijn. “Ik ben een kleine apotheker en kan simpelweg niet de financiële gok nemen, dat ik straks met miljoenen tabletten achterblijf als het Coronavirus weer verdwijnt.”

De vraag is dus, hoe IC-behandelaars in de eerste plaats te wéten komen dát dit middel er überhaupt is en in de tweede plaats, wat de gezondheidsautoriteiten nu doen om dit middel ‘het voordeel van de twijfel’ te geven, zoals het RIVM feitelijk doet. Maar als je dit laatste dus niet bekend maakt, dan blijft het middel in de schaduw van het Corona-lawaai achter..! Volgens de medische-zorgautoriteiten op het ministerie, wordt het wel onderzocht “Het is belangrijk om alle opties serieus te bekijken. Deze optie is inmiddels voorgelegd aan experts, om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om dit middel in te zetten voor patiënten.” We gaan het zien. Of niet natuurlijk.. !

Gaat de VS chloroquine wél gebruiken op grote schaal..?
Vanzelfsprekend dienen we voorzichtig te zijn met medicijnen die niet getest zijn, maar zo zijn veel natuurlijke middelen ook niet getest, en werken ze wél..! Al vele eeuwen, gebaseerd op kennis die generaties lang is doorgegeven. In de VS is inmiddels de Corona-nood heel hoog. En ook daar is het middel chloroquine opgevallen. Een oud malaria-middel dat zou helpen, is de strekking van het artikel dat op bijvoorbeeld 1 april in de New York Times verscheen; zeer waarschijnlijk niet als april-fools-joke..

Inmiddels heeft een vooraanstaand arts, dit middel een ‘Game-Changer’ genoemd. Dr. Stephen Smith is die vooraanstaand deskundige op het gebied van besmettelijke ziekten . Hij beschrijft dit, eerder door president Donald Trump aangeprezen malariamedicijn geprezen om haar effectiviteit tegen COVID-19 , als ‘het begin van het einde van de pandemie’. Dr. Stephen Smith vertelde Fox News dat het gebruik van hydroxychloroquine en azithromycine voor de behandeling van coronaviruspatiënten die ‘absolute game-changer’ is.

Dr. Smith legde uit waarom hij gelooft dat de behandeling zo effectief is voor de behandeling van zijn eigen patiënten. Hij begon in de uitzending met uit te leggen wat ‘intuberen’ betekent, en beschreef het als ‘het plaatsen van een buisje in de luchtpijp en vervolgens op de beademingsmachine, voor ondersteuning van de luchtwegen’. Dr. Smith:

We hebben 20 intubaties gehad, ik noemde ze allemaal in de eerste twee dagen. En belangrijker nog, geen enkele persoon die vijf dagen of meer van de hydroxychloroquine-azithromycine combinatie heeft gekregen, is geïntubeerd. De kans dat dat toevallig gebeurt, is volgens mijn zonen die statistieken/kansberekening voor me deden, 0,000 en dan iets. Het is een belachelijk dieptepunt, hoe je het ook bekijkt.

We maken ons zorgen over mogelijke selectievooroordelen in de gemeten situatie, maar ik kan geen reden bedenken waarom, als alles gelijk is, mensen die vijf dagen of meer hebben gekregen – zelfs vier dagen of meer van dit hydroxychloroquine-azithromycine-regime niet geïntubeerd zouden worden.”

Op de vraag van interviewer Ingraham om deze her-ontdekking te classificeren, antwoordde Smith:

“Het IS een game-changer. Het is een absolute game-changer. Ik denk dat deze gegevens de Franse gegevens echt zullen ondersteunen. Nu heb je eindenlijk een vergelijking, die ons laat zien, dat deze behandeling werkt en ik zal een aantal echte statistici naast mijn zonen zetten, om hiernaar te kijken. Ik denk dat dit het begin is van het einde van de pandemie en ik ben heel serieus.”

Hetartikel in de New York Times bevestigt de kennis die al aanwezig is bij veel medische-wetenschappers en praktiserende artsen.. (klik voor link naar artikel)

De New York Times meldde woensdag 1 april, dat artsen in China deze week hadden gemeld, dat ‘het malariamedicijn hydroxychloroquine hielp om het herstel van een klein aantal patiënten die licht ziek waren van het coronavirus te versnellen’. De Times voegt er in het artikel aan toe:

Hoest, koorts en longontsteking gingen sneller weg, en de ziekte leek minder vaak ernstig te worden bij mensen die hydroxychloroquine kregen, dan in een vergelijkingsgroep die het medicijn niet kreeg. Eerdere rapporten uit China en Frankrijk dat de drug leek te helpen patiënten, samen met enthousiaste opmerkingen van president Trump, hebben een ‘buzz’ rond hydroxychloroquine en de nauw verwante chloroquine op gang gebracht. Deze medicijnen zijn decennia oud, goedkoop en werden en worden gebruikt, om malaria en auto-immuunziekten zoals lupus (een auto-immuun, bindweefselziekte die zich uit in onder andere huidaandoeningen) en reumatoïde artritis te behandelen.

Het artikel in The Times merkt op dat deskundigen hebben gezegd, dat er meer tests en onderzoek nodig zouden zijn, bij het gebruik van dit middel, bij de behandeling van het coronavirus, maar dat de eerste resultaten veelbelovend waren.

“Dit gaat een rimpeling van opwinding uitzenden door de behandelende gemeenschap, zei Dr. William Schaffner, een expert in besmettelijke ziekten aan de Vanderbilt Universiteit Ik denk dat het de neiging van veel mensen in het hele land zal versterken die niet in staat zijn om hun patiënten in klinische proeven in te voeren, maar al zijn begonnen met het gebruik van hydroxychloroquine”.

The Times merkt op dat Dr. Schaffner ‘ervoor waarschuwt, dat de resultaten alleen van toepassing waren op patiënten met een relatief milde ziekte, zoals die in de studie, en niet konden worden gegeneraliseerd naar gevorderde gevallen’. Zoals gezegd is de behandeling aangeprezen door president Trump, en de leden van zijn ‘Coronavirus Task Force’ uit zijn regering. Zij zijn positief gebleven over het potentiële gebruik ervan, voor de behandeling van coronaviruspatiënten.

 

 

10 gedachten over “Chloroquine tegen COVID-19, ’t werkt! Niet wetenschappelijk..!

 1. Bill Gates doet in het volgende interview een boekje open over de ware (economische?) achtergrond van het gedwongen thuisblijven voor veel Amerikanen. Citaat:

  “Then a few seconds later, at 33:45, Gates drops another bomb:

  We don’t want to have a lot of recovered people…

  “To be clear, we’re trying – through the shut-down in the United States – to not get to one percent of the population infected. We’re well below that today, but with exponentiation, you could get past that three million [people or approximately one percent of the U.S. population being infected with COVID-19 and the vast majority recovering]. I believe we will be able to avoid that with having this economic pain.”

  https://www.zerohedge.com/geopolitical/did-bill-gates-just-reveal-real-reason-behind-lock-downs

 2. Mijn man is dialysepatiënt. Op deze dienst gaat men nu 1x per week preventief Hydroxychloroquine toedienen om de corona virusinfectie te voorkomen. In een begeleidende brief meldt men dat de eerste resultaten van de wetenschappelijke studies beloftevol zijn, dat het medicijn weinig bijwerkingen heeft en meestal goed verdragen wordt. Men vroeg wel om een schriftelijke toestemming.
  Ook zal regelmatig een ECG afgenomen worden om het effect van de medicatie op het hart op te volgen en werd een bloedtest gedaan om eventuele antistoffen op te sporen.
  In dit ziekenhuis gelooft men alvast in dit medicijn.

 3. Heeft toevallig iemand uitgevogeld of mensen die besmet zijn met covid-19 toevallig ook griep prik hebben gehad?
  Zwakkeren en ouderen worden toch jaarlijks hier voor opgeroepen? En de mensen in bepaalde beroepen kunnen deze toch ook vrijwillig ( nog wel ) laten zetten?
  En de WHO bepaald voor groot gedeelte wat in deze prik zit? En dat zo’n 60% van wat in de prik zit wereldwijd gelijk is?

 4. De griepcrisis is een dekmantel voor een lading bagger die in voorbereiding is om de bevolking af te leiden van de financiële wanorde die eraan zit te komen waar eerder ook al voor gewaarschuwd is maar nu zichtbaar eraan zit te komen.
  Mocht je nog wat spaargeld hebben is het nu zaak je af te vragen hoelang je wil wachten er iets voor te ruilen waar je aan het eind van de maand nog mee voort kunt.
  Ik wil geen paniek trappen maar gedenk dat je niet eeuwig kunt blijven aanzien totdat het wel zal overwaaien!
  https://www.youtube.com/watch?v=8LYjOEib9iI

 5. De AMERIKAANSE auteur Sylvia Browne heeft mogelijk de uitbraak van Covid-19 geprofeteerd in een boek dat 12 jaar geleden werd gepubliceerd.

  In haar boek End of Days: Predictions and Prophecies about the End of the World , dat samen met Lindsay Harrison is geschreven, voorspelt Browne het uitbreken van een ademhalingsgerelateerde ziekte die wereldwijd grote schade zal aanrichten.

  “Rond 2020 zal een ernstige longontstekingachtige ziekte zich over de hele wereld verspreiden, waarbij de longen en de bronchiën worden aangevallen en alle bekende behandelingen worden weerstaan”, luidt een passage uit het boek.

  “Bijna verbijsterend dan de ziekte zelf is het feit dat het plotseling zo snel zal verdwijnen als het is aangekomen, tien jaar later opnieuw zal aanvallen en dan volledig zal verdwijnen.”

  Browne was een vaste waarde in Amerikaanse talkshows en beweerde een medium te zijn met paranormale gaven. Ze stierf in 2013.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.