Advertentie

De werking van ‘Vrije Energie’ uitgelegd!


Werking Vrije Energie uitgelegd

Alles is energie. Dit betekent dat alles trilt. En alles wat natuurlijk is, dat trilt (van nature) in harmonie met de Cosmische Ritmen. Vanwege deze harmonie worden natuurlijke trillingen versterkt door de alom aanwezige Cosmische Trillingsenergieën. Deze (wonderbaarlijke) verveelvoudiging van de reeds aanwezige energieën wordt Vrije Energie genoemd. Andere benamingen hiervoor zijn nulpuntenergie, tachyonenergie of etherenergie.

De cover van het nieuwe boekje over Vrije Energie, van Johan Oldenkamp.

Al geruime tijd proberen onderzoekers het geheim van Vrije Energie te ontdekken. Wat velen echter niet weten, is dat we omringd worden door tal van werkende voorbeelden. We hoeven het alleen maar te begrijpen, om het te zien.

In een flinterdun boekje van slechts 24 bladzijden (A5-formaat), laat Johan Oldenkamp zien hoe Vrije Energie precies werkt en hoe wij er ons voordeel mee kunnen doen. Hierbij bouwt hij voort op het baanbrekende werk van de Duitse wetenschapper Walter Thurner, die zelf meerdere werkende toepassingen heeft ontwikkeld, gebaseerd op de principes van Vrije Energie.

Bij sommige van zijn prototypen kwam zoveel energie vrij, dat de Vrije Energie Machine letterlijk uit haar voegen barste.

X

Met deze ontdekking van Vrije Energie hebben we de sleutel in handen die de deur kan openen naar het Gouden Tijdperk. Het maakt een einde aan milieuvervuiling, zuurstofmisbruik en geldverspilling. Het enige wat nu nodig is, is dat iedereen die daartoe de mogelijkheden heeft deze wetenschap gaat toepassen. Bedenk daarbij dat hier enorme krachten kunnen vrijkomen, en bouw daarom machines die extreem goed verankerd zijn.

Na in 2009 zeven bewustwordingsboeken te hebben geschreven, is ‘Vrije Energie; Benutting van Cosmische Ritmiek’ zijn eerste publicatie in 2010. (Hiernaast zie je de cover van het klein-maar-fijne-boekje!)

Johan laat in zijn werk zien dat er maar één wetenschap is, waarin spiritualiteit een centrale plaats inneemt. Hij draagt dit via Pateo uit middels (internet-) publicaties en lezingen.
Johan wordt alom geprezen voor zijn vermogen om ingewikkelde zaken eenvoudig uit te leggen. Zijn stelregel is dat het domweg niet klopt wanneer het ingewikkeld is, en dat blijkt voor alles te gelden!

In zijn voorgaande boekje laat hij zien dat wetenschap kinderspel is, wanneer we door hebben hoe te kijken. En dit nieuwste boekje laat zien dat ook de werking van Vrije Energie verbluffend eenvoudig blijkt te zijn! Klik hier om dit nieuwe boekje (gratis) online te lezen of uit te printen (14 velletjes), en hier voor de link naar de site van Johan om het boekje te bestellen (vanaf € 3)

XX

* * * * * * *

Persoonlijk naschrift door de auteur:

Auteur Dr. Johan Oldenkamp

Ik weet dat het nadrukkelijk niet de bedoeling is dat ontvangen inzichten geheim worden gehouden. Wie dat doet, die laat zich nog bespelen door het ego. Ik heb gemerkt dat hoe meer ik mijn kennis overdraag via (digitaal) schrift en spreekbeurten, des te meer ik terug mag ontvangen. Dat is namelijk hoe alles in de Cosmos werkt. En zo werkt dus ook Vrije Energie. Sterker nog, het is ook gewoon een vorm van Vrije Energie. Want Vrije Energie is (uiteraard) ook gebaseerd op de Wet van de Aantrekking (die bij velen bekend is via The Secret).

Toch heb ik een verwonderpunt, dat al een tijdje aan me knaagt. Regelmatig komen mensen naar me toe (na afloop van een lezing of via een digitaal berichtje) om me te zeggen dat ze het heel mooi vinden wat ik allemaal doe, maar dat ze niets nieuws hebben gehoord of gelezen. Eigenlijk wist ik alles al! Hoe kan dat nou? Zelf heb ik er bijvoorbeeld bijna een kwart eeuw over gedaan om te begrijpen hoe het bewustzijn echt werkt, en heb daartoe vele boeken en artikelen bestudeert. En wanneer iemand vervolgens in enkele minuten de vruchten van deze noeste arbeid krijgt voorgeschoteld, dan blijkt het bekende kost te zijn. Wat is hier aan de hand?

In plaats van kennisoverdracht mijn ego etaleren? Om aandachthonger te stillen en erkenning te krijgen, die me in mijn jeugd niet toeviel? Reageren de ego’s van mijn publiek dan dus gewoon op mijn ego?

Komen ze naar mij toe om te zeggen dat hun ego even zo groot als het mijne?
Ik kan me niet voorstellen dat het zo zit. Maar hoe dan wel?

Heb ik in plaats van kennisoverdracht stiekem mijn ego staan etaleren? Heb ik gewoon aandachthonger en wil ik erkenning omdat ik deze in mijn jeugd nooit kreeg? En reageren de ego’s van mijn publiek dus gewoon op mijn ego? Komen ze daarna naar mij toe om te zeggen dat hun ego minstens even groot is als de mijne? Ik kan me niet voorstellen dat het zo zit. Maar hoe dan wel?

Een andere verklaring kan zijn dat we alleen maar waarnemen wat we al (denken te) weten (zoals ik ook uitleg in mijn boeken). Alles wat wel wordt gezegd of geschreven, maar dat niet strookt met de reeds aanwezige overtuigingen, die worden dan domweg genegeerd (of bestreden). En dan is het dus logisch dat iemand na afloop niets nieuws heeft gehoord of gelezen. Is het enige wat ons verstand doet het bepalen of we ergens wel of niet mee eens zijn? Ook dat kan ik niet accepteren als zijnde het juiste antwoord. Dit zal hooguit opgaan voor mensen die niet open staan voor het nieuwe. Maar waarom zouden die mensen dan naar mijn lezingen komen of mijn schrijverij lezen? Er moet een betere verklaring zijn.

Ben ik er misschien in geslaagd het zo duidelijk te verwoorden dat het opeens volkomen logisch is geworden, waardoor het daarna helemaal niet meer mogelijk is om het anders te zien? Voor mij is dat een veel aannemelijker verklaring. En deze verklaring wil ik graag toetsten. Want wanneer ik alles wat ik de afgelopen tijd heb gedaan een opdracht bleek te zijn van mijn ego, dan wordt het nu de hoogste tijd dat ik het roer echt radicaal omgooi.

Wilt u mij helpen bij het toetsen van deze voor mij zeer belangrijke vraag? Zo ja, beantwoord dan voor uzelf eerst de onderstaande vragen voordat u mijn nieuwste e-boekje leest. En vergelijk dan na het lezen uw antwoorden met die in het boekje staan opgeschreven. Indien uw antwoorden gelijk zijn aan die van mij, of misschien zelfs nog eenvoudiger, stuur mij dan alstublieft even een digitaal berichtje. En ook indien u suggesties hebt voor verbeteringen in dit boekje, stel ik uw reactie zeer op prijs.

Hier komen de toetsvragen:

1. Wat is de directe relatie tussen het Heilige Getal 20 (voor de Maya’s) en het Heilige Getal 3 (van de drie-eenheid)?

2. Waarom verdelen wij een cirkel in 360 booggraden? Het rekent toch veel gemakkelijker wanneer dit 400 zou zijn, of 1000? Antwoorden die uitgaan van de precessiecyclus worden fout gerekend, dus bespaar u deze moeite.

3. Zit er een ritme in de priemgetallen? Zo nee, waarom niet? Zo ja, hoe kunnen we dit ritme dan weergeven?

4. Wat is de verhouding tussen energie-inname en energieverbruik van een mens? Zeg maar: wat is het rendement van onze innerlijke verbrandingsmotor? Indien u er minder dan 10% naast zit wordt uw antwoord goed gerekend.

5. Wat bestudeert de wetenschap?

Bonusvraag:

Waarom staat er op de omslag een vlinder?


Johan Oldenkamp, 5 februari 2010

Pateo.nl

Dit artikel is op 5 februari 2010 tegelijkertijd óók geplaatst op:

 • NulpuntEnergie.net
 • Argusoog.org (met reactiemogelijkheid)
 • GoTo2012.nl
 • Unitynet.nl
 • Star-People.nl

22 gedachten over “De werking van ‘Vrije Energie’ uitgelegd!

 1. Inderdaad alles trilt, zo ook mensen.
  Nu kan je misschien de bedoeling begrijpen achter de chemtrails en het bestralen van ons voedsel om zo de trilling in mensen te verlagen.

  Lager tril nivo is lager bewustzijn en zo proberen ze de hogere energieen die naar de Aarde komen tegen te houden en ons in onze kleine ik vast te zetten.

  Vrije energie komt eraan. Het is niet meer te onderdrukken en onlangs nog heeft Steorn een succesvolle test gedaan die door de reguliere media doodgezwegen wordt.
  De revolutie zal zijn dat mensen elkaar leren hoe ze deze machine moeten maken en zullen ze zich losmaken van het gecontroleerde energienet.

 2. Mens en dier, en eigelijk alles in de multi-dimensionale kosmos volgt een eigen unieke rode draad in het kader van zélf-verkenning door groeiend gewaarzijn, of is er naar op zoek, en dat proces wordt gedirigeerd door hogere aspecten van jezelf. Een dergelijk perspectief was eeuwen lang een directe afhaker vanwege de heftig ingrijpende sociaal culturele uitdaging of een koppensneller in meer orthodoxe tijden. kijk maar naar hoe er op intuïtie is gejaagd, wat één van de communicatie middelen is met deelaspecten van jezelf. Orthodoxe machtstructuren deden en doen er alles aan om het zo donker mogelijk te houden in de kamer zodat je de ‘stopcontacten’ niet kan vinden, wat weer een bewijs is van hun gebrekkig contact met veel van die aspecten. Als de wieken van de kosmische windmolens weer bijna een volledige omwenteling hebben gemaakt, zie je dat de illusie van heilige huisjes weer tegen de vlakte gaat en mensen de stekker weer plaatsen waar ze hoort, de rode draad laat zich weer vinden en er strekt zich weer een nieuwe wereld van avonturen voor je uit.
  De rode draad, het proces van zélf-verkenning, gewaarwording en realisatie, loopt voor iedereen weer anders terwijl je uiteindelijk allemaal met ‘hetzelfde’ bezig bent. Er valt letterlijk oneindig veel te beleven en muren bestaan alleen als jij ze bouwt of denkt dat ze niet zijn af te breken.
  Ik ben ervan overtuigd dat Johan voor veel mensen een puzzelstukje te bieden heeft als aanvulling of als nieuwe invalshoek. Mijn vriendin vind het erg theoretisch, iets wat mij meer aanspreekt voor het moment, en misschien beantwoord het Johan’s ego-vraagstuk en in hoeverre actueel gezien vanuit deelaspecten die een andere route voor ogen hebben om tot een soortgelijk inzicht te komen.

  Oops, ik weet alleen antwoord of vraag 5, wat de wetenschap bestudeert; hoe ze nog meer mazen in de werkelijkheid kunnen fabriceren teneinde een dreigende executie af te wenden en hun positie als beheerder van dit theater aan ’t water, althans voorlopig, veilig te stellen? (Jules Deelder terminologie)
  Ik ga even spieken voor de rest! 🙂

 3. Het is ongeloofelijk, zodra Johan iets nieuws schrijft kom ik daar onmiddelijk op uit. Dit gebeurt nu al vanaf de eerste A-4tjes die hij op internet zette, acht boeken geleden. Deze A-4tjes was de eerste tekst voor zijn boek Bewustzijnsdynamiek, met eerst een aantal andere titels.
  Succes met je werk Johan.

 4. @Johan Oldenkamp
  Vooropgesteld: ik heb je nieuwste verhandeling over vrije energie nog niet gelezen, maar ga dat zeker doen.
  Ik heb veel waardering voor de heldere en betrekkelijk eenvoudige wijze waarop jij de ‘grote onderwerpen’ doorlicht en weet te verwoorden. Echt een kadootje! Dank je.
  Ik bespeur in jouw werk een geur die mij doet denken aan het idioom van een klassiek esotherische christocentrische mysterieschool. Kan dat misschien kloppen? (Doet er overigens niet toe. Het viel me alleen op, omdat ik zelf bewust deze verbinding heb moeten verbreken om verder mijn eigen pad te kunnen banen. De oude leringen, hoe waardevol en inspirerend ook, hanteren een receptuur die in deze tijd achterhaald is en dus niet meer effectief is, ja, zelfs contraproductief kan zijn.)

  Hoe eenvoudiger, des te fascinerender, vind ik.
  Ik meen me te herinneren dat jij ook grote waardering hebt voor de visie van Nassim Haramein.
  De eenvoud van zijn inzicht dat er slechts 2 krachten zijn (zwaartekracht en elektromagnetische kracht), in- en uitgaande van singulariteit (eenheid) vind ik wonderschoon.
  In de kern van alles, in de kern van ieder atoom is, groot of klein, een zwart gat, singulariteit. Zie daar de natuurkundige bevestiging van wat Hermes Trismegistos zei: God is een sfeer waarvan het middelpunt overal is en de omtrek nergens.
  Geen gedoe met ego’s, zielen, astrale en andere ijle lichamen, goden, ascentieprocedures en de hele rataplan.
  Alleen maar de kwestie: ben je gecentreerd in je centrum/singulariteit (in je ‘donut’, het oog van de storm), of cirkel je als een razende er omheen (en val je dus niet samen met het Zelf).
  Het enige probleem is dat mensen vaak niet weten wat ze doen en waar ze zich bevinden. Je herkent de storm pas als je het onbeweeglijk oog, singulariteit kent. Maar zodra je het onderscheid kent kan je gaan oefenen om je bewust terug te trekken uit de storm en gaan spelen met de 2 krachten (zwaartekracht en electromagnetische kracht), die ALLES mogelijk maken.
  Deze ‘donut’ die ook in ons en elk van onze atomen zit, is in feite een vrije-energie-apparaat.
  Ik ben er van overtuigd dat – hoe opgewonden ook ik uitzie naar de nieuwe technologie – deze technologie weliswaar mogelijk is, maar niet noodzakelijk is.
  Ons eigen Zelf en lichaam = zo’n apparaat!
  En ik/wij/het universum/het Al is een perpetuum mobile (zoals Escher zo mooi in de bijgaande illustratie laat zien.)

  Ik zal me er niet aan wagen om de visie van Nassim hier verder uiteen te zetten. Hopelijk wil Guido nog eens wat van Nassim op de site plaatsen?

  Mijn enthousiasme voor het werk van Nassim doet overigens niets af aan jouw werk, Johan.
  Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. En zingen over het Leven is altijd een poëtische uiting. Omdat HET niet gewoon gepakt kan worden in woorden of beelden. Het zullen altijd omschrijvingen zijn, zoals “een vinger die naar de maan wijst, de maan niet is”.
  En er zijn vele vormen van poëzie: mytisch/symbolisch, mathemathisch/geometrisch, klank/ritme/melodie, kleur/licht, analytisch/wetenschappelijk enz. Voor elk wat wils. Wie zich door de ene vorm niet aangesproken voelt, verstaat in een andere vorm de boodschap wel. Goed geregeld dat er zoveel verschillende vogels zijn met allemaal verschillende bekkies!

  Wat betreft jouw vraag of misschien jouw ego toch nog een rolletje speelt bij het tot stand komen van je werk:
  Vast wel! Zonder je ego zou je geen woord uitbrengen, geen pen op papier krijgen. Ik ben jouw ego erkentelijk voor zijn hulpvaardigheid.
  En dat je misschien een beetje blij bent met je succes? Nou en?… als je het maar weet, je er bewust van bent en er geen oordeel over velt. Zelfs al zou je jezelf zo nu en dan het slimste jongetje van de klas vinden, geeft niks, als je er maar om lachen kan! (Je moest eens weten, hoe geweldig ik mezelf soms vind! Echt een dijenkletser!!)

  En dan jouw verwonderpunt: Hoe kan het dat zoveel mensen die jouw werk lezen, zomaar meteen snappen waar het over gaat, terwijl jij daar zo lang op hebt moeten studeren?
  Ik geef – zonder te pretenderen volledig te zijn – een paar hints:
  Je bent gewoon een goeie uitleggert (pak aan, die is voor je ego en laat hem er nou gewoon even van genieten!).
  Je lezers zijn wat vlugger van begrip; de laatsten zullen de eersten zijn, weet je nog? ( Over jouw rug dus / staande op jouw schouders. 🙂 )
  Vergeet al die nieuwetijdskinderen met hun hoge IQ’s e.d. niet.
  Het is niet alleen de tijd die in de versnelling is geschoten.
  Of wat dacht je van het honderdste aap effect?

  Trouwens, wat kan het je schelen? Als ze het maar snappen. Dan zit je tenminste niet voor de kat z’n k.. te schrijven. Toch?

  Johan, ik vind je een aanwinst, een prachtmens, maar misschien ben je wat al te serieus zo nu en dan.
  🙂
  En maak je niet druk om ego. Gebruik het ego met liefde voor de realisatie van de wil van (je) singulariteit.

  Zo, en nu ga ik smullen van je laatste pennenvrucht. (Voor dat ik van het forum gejaagd word vanwege mijn lange verhalen.)

 5. larie koek
  er staat in het hele stuk geen proof of concept, er is dus niks uitgelegd

  johan noemt de explosie of vuurbal die ontstaat als je brandende olie blust met water vrije energie.

  zo lust me er nog wel een . de vuurbal ontstaat door dat water vanaf 100 graden verandert in stoom en dus uit zet om dat de olie pas kookt bij +- 180 graden gaat het koken van het water dus extreem snel en zet het enorm uit onder de olie en krijg je dus de vuurbal.

  niks vrije energie gewoon stoom energie ! al honderden jaren bekend.

  de echte vrije energie is bv wind energie kost niks alleen voor grootschalig gebruik heb je wel prijzige windmolens nodig, en dat kost geld maar levert het ook op.

  het zelfde geld voor water energie enz enz en zelfs olie het zit gratis in de grond maar kost geld om eruit te halen.

  als je bv een mogelijkheid zou zien om energie uit het aards magnetisch veld te vissen dan zou dat dus vrije energie heten, maar de transportkosten van die energie kost geld , net als het ontwikkelen van de machines die dat moeten opwekken.

  dus een wazig verhaal van john zonder werkbare modellen en zonder bewezen theorieën.

 6. @Gait
  Ben het dit keer met je eens (leuk, hè), ben ook een beetje teleurgesteld.

  Energie vrijmaken rechtstreeks uit de – niet alleen op aarde, maar alom aanwezige – drie-eenheid zwaartekracht / elektromagnetisme / singulariteit, is m.i. pas écht vrije-energie.
  Jammer dat Johan niet een aanzet geeft tot enig inzicht in de technologie die daar voor nodig is.

 7. Nulpuntenergie (zero point energy, ZPE, ook wel het vacuüm of het Akasha-veld genoemd) is de hoeveelheid energie die resteert in de meest lege ruimte met het laagst mogelijke energieniveau. Dit laagst mogelijke energieniveau bestaat bij 0 Kelvin, wat gelijk is aan -273 graden Celcius, waar volgens de fiysica van Newton geen atomaire beweging meer zou kunnen plaatsvinden en geen energie gemeten kan worden!

  Nulpuntenergie bestaat uit virtuele energie die aanwezig is in een absoluut vacuüm. Door het aantonen van het Casimir-effect is het bestaan van virtuele deeltjes/energie inmiddels bewezen. (Andere bewijzen voor het bestaan van het nulpuntenergieveld zijn afkomstig van uitvindingen en experimenten die afwijkende energievormen opwekken, zoals bij verschijnselen als sonoluminescentie, fracto-emissie, abrupte elektrische ontladingen en ion-akoestische oscillaties in plasma’s).

 8. Dus nulpuntenenergie is gewoon pure innovatie techniek die aan de hand van nieuwe ontdekkingen en van octrooien gedaan wordt, de beste ontwerp vind zijn doorgang naar de consumenten markt.
  Heel veel mensen snappen niet dat er van alles word bedacht door zeer veel mensen en dat niet alles goed lijkt zo als het als het zich voordoet, het gaat er om hoe je het kunt uitleggen en dan ook nog kan demostreren zodat de ander het nog begrijpt ook.
  Niet iedereen is dan perse ook dan het figuur die het goed kan uitleggen, Johan is dus m.a.w. geen technicus of een werkelijke ingenieur die het goed onderbouwd kan uitleggen, dat houdt in dat zijn onderbouwde criteria niet slecht is maar wel een duw in de richting kan zijn als je het denken over een andere boeg zou moeten gooien.

  Toch wordt er van alles uitgeprobeerd en toegepast of het wel eens zo zou kunnen zijn dat het wel goed werkt allemaal en zo ja dan gata het immers toch ergens ons neus voorbij omdat het nog lang duurt voordat we het zelf als burger willen begijpen dat het wel mogelijk is.

  Het hebben van een laptop, een “47 inch LCD scherm aan de muur, een mobieltje of zomaar met het vliegtuig mee vliegen waren ook uitvinden die voor belachelijk werden aan gezien, nu is het heel doodnormaal dat we er gebruik van maken.

  Zie links elektromotoren op nulpuntenenergie.nl: http://nulpuntenergie.net/index.php/magneetmotoren/306-orbo-magneetmotor-expirimenten

 9. Het universum is een afspiegeling van het atoom en omgekeerd. Je kunt geen atoompje beroeren zonder invloed uit te oefenen op het gehele heelal. De fysica zal steeds minder modellen nodig hebben om onze werkelijkheid te beschrijven, omdat onze Schepper aan één formule of model genoeg had. Wellicht dat het universum op het punt staat deze ene formule aan ons uit te reiken, hopelijk snel want onze Aarde houdt het niet langer vol om de effecten te ontgiffen van al zijn giften in de vorm van kolen, gas en olie waarvan wij al dan niet (on)dankbaar, gebruik van hebben gemaakt.

  Nog een poging op vraag 2 te beantwoorden:
  Onbekende Babyloniërs hadden ontdekt dat het pad van de zon tussen de vaste sterren een cirkel was met de aarde als middelpunt, dat is de dierenriem. Zij wisten dat de maan en de planeten ook altijd in de buurt van de dierenriem staan. Zij verdeelden de dierenriem in 360 graden. Men vermoedt dat dat getal gekozen is, omdat men graag wilde dat de beweging van de zon in één dag ongeveer één graad is. Dan moet de hele cirkel dus ongeveer 365 graden zijn, en 360 is een veelvoud van 60 dat hier mooi in de buurt ligt. Omdat de Babyloniërs in het zestigtallig stelsel rekenden, werd elke graad in 60 minuten en elke minuut in 60 seconden verdeeld. Niet alleen de dierenriem naar ook elke andere cirkel kan in 360 gelijke delen verdeeld worden, en zo kun je ook een volledige omwenteling in 360 graden verdelen. Dit idee werd gebruikt voor het verdelen van de tijd. Het hemelgewelf draait namelijk in één dag om de aarde, om een denkbeeldige as door de poolster. Men verdeelde zo’n totale omwenteling (de moderne sterredag) in 360 ‘tijdgraden’, en uiteraard 1 tijdgraad in 60 tijdminuten, enzovoort. 1 ‘tijdgraad’ is dus de tijd die de hemel nodig heeft om 1 graad verder te draaien, en dit komt ongeveer overeen met 4 van onze klokminuten.

  Na de verovering van Babylon door Alexander de Grote hebben de Griekse sterrekundigen de verdeling van de cirkel in 360 graden en de verdeling van de dag in 360 tijdgraden overgenomen.

 10. Beste allemaal,

  Afgelopen weekeinde heb ik ontdekt dat het vervangen van 432Hz door 440Hz niet de enige (opzettelijk) misvorming van onze muziek is. Ook de meeste trillingsverhoudingen in de toonladder zelf zijn namelijk helemaal niet in overeenstemming met de Cosmische Verhoudingen. Ik heb zelf geen muzikale achtergrond, dus voer ik blind op de uiteenzetting van Walter Thurner hierover, aangevuld met wat ik kon vinden op het internet. Nu blijkt dus dat dit allemaal is gebaseerd op een onzuivere toonladder!!

  Door weer terug te gaan naar de bron, namelijk Pythagoras, heb ik de Cosmische Toonladder kunnen reconstrueren, uitgaande van de A op 432Hz. En wat blijkt, daarin valt de C wel precies op de 512Hz. Er zijn nog veel meer bewijzen dat deze toonladder wel in harmonie is met de Cosmos. Dit alles heb ik opgeschreven in de 2e druk van het boekje getiteld ‘Vrije Energie’. De 1e druk is door mij onmiddellijk uit de handel gehaald en vervangen door deze 2e druk (uiteraard is dit ook op het internet gedaan met de pdf-versie, zonder natuurlijk de link te veranderen).

  De gehele back-to-432Hz-beweging heeft nagenoeg geen enkele zin wanneer we niet eveneens de Cosmische Toonladder hanteren. Ik vraag jullie allemaal om dit door te geven aan iedereen die hier mee bezig is, waarbij verwezen kan worden naar deze 2e druk (en dan met name het vijfde deel daarin, dat over muziek gaat).

 11. Johan, ik heb je boeken en je website gelezen en heb een lezing van je bijgewoond.
  Dat ik toen het idee had dat ik het meeste al wel wist is dan eerder een compliment voor jou denk ik.

  Je bent heel duidelijk. Ik hoef niet eerst nog een heleboel ego-ruis er uit te filteren wat je verstaanbaarheid in de weg staat..

  10+ wat mij betreft!

 12. @ Johan

  Ook al eens gensuffeld op solfeggio frequenties ? niet alleen 432 hz is kostelijk maar ook al die andere 18 variaties doen hun werk naar behoren.

  Maar ga zo door met de goede dingen Johan, je bent aan het groeien !

 13. Het zou meer logisch zijn een cirkel te verdelen in 720 graden. Dan zou de diameter van de zon immers precies 1 booggraad zijn. Bij een verdeling in 360 graden is de diameter van de zon een halve graad.
  Berekening:
  Het duurt 2 minuten voordat de zon zijn diameter aan het firmament heeft afgelegd. In een dag van 24 uur, oftewel 1440 minuten, zitten 720 pakketjes van 2 minuten.
  In 1 dag legt de zon 360 graden af, volgens de afspraak dat een cirkel 360 graden is.

 14. Vraag 1. Ik weet hier te weinig van.
  Vraag 2 De 360 graden heeft te maken met het feit dat de aarde of tot ongeveer 1600 voor christus, of ongeveer 800 voor christus precies in precies 360 dagen om de zon draaide. Elke dag was 1 graad. De maan draaide precies 30 dagen om de aarde. Door turbulentie is dat veranderd. de aarde is ietsje vertraagd. Informatie is te halen bij velikovsky en sitchin.
  Vraag 3. In het priemgetaltoestand zit een systeem. Even opnieuw kijken: kom er niet helemaal uit, iets met 2 4 6 6 4 2.(Ooit gezien dat je achtereenvolgens iets moest optellen. ben dat nu kwijt) Het volgende priemgetal is hiermee vrij eenvoudig te vinden. Ben helaas niet wiskundig getraind.
  vraag 4. Weet ik niet meer. wel ooit moeten leren dat we vrij efficient zijn.
  vraag 5. ik weet niet wat de wetenschap bestudeert. Niet alles mag bestudeerd worden. Ik zit zelf meer in de medische hoek en heb daar gezien dat het eigenlijk geen wetenschap is, dus dat je er ermee kan voorspellen. Het is meer een beschrijvende wetenschap.
  Bonusvraag. Vlinder staat volgens mij symbool voor vrijheid, vrij zijn, gedaantewisseling, vormwisseling. Voor jouw boek een goed symbool.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.