Advertentie

De Hathors via Tom Kenyon: ‘het Aetherium’..


De cover van het boek over de Hathors, dat Tom schreef met Virginia Essene
De cover van het boek over de Hathors, dat Tom schreef met Virginia Essene

We plaatsen hier op de site regelmatig berichten van de hand van Tom Kenyon, in onze ogen één van de meest begaafde sound-healers in de wereld, die wij kennen. Een uiterst gevoelig mens, dat via zijn jeugd een prachtig talent ontwikkelde om de healingtechnieken van de Hathors ten gehore te brengen. Wil je lezen over de achtergrond van Tom’s ontwikkeling en gave, dan klik je HIER, waarin zijn persoonlijke leven wordt beschreven; een liefdevol verhaal over een uiterst gevoelig mens. HIER.

Zijn werk met de Hathors begon, toen zij zich op een meditatief moment bij Tom meldden.. Een uiterst intens proces voor Tom was begonnen, want hij kon eerst niet geloven dat deze krachtige bewustzijnswezens, wérkelijk bij hem kwamen om te helpen en te ondersteunen.. We laten graag nogmaals de informatie hier landen, van één van de eerste channelingen die Tom doorkreeg:

“Wij zijn de Hathors. Wij komen in liefde en met het geluid van een nieuwe droomrealiteit voor jullie Aarde. Wanneer jullie klaar zijn om een nieuwe wereld te bouwen, nodigen we jullie uit om met ons mee te gaan op een reis van de geest en het hart. Wij zijn jullie oudere broers en zussen. Wij zijn al bij jullie sinds oude tijden, sinds het begin van de evolutie van jullie planeet. We waren hier eonen geleden, zelfs in de vergeten dagen, vóórdat er maar een spoor van ons werd opgetekend in jullie geschreven geschiedenis. Onze natuur is er een van energie en interdimensionaliteit. Wij komen oorspronkelijk uit een ander Universum, zoals Sirius een portaal is naar jullie Universum, en via Sirius zijn we uiteindelijk in jullie zonnestelsel terecht gekomen, in de etherische lagen van Venus.

In het verleden hebben we specifiek samengewerkt met de Hathor-vruchtbaarheidsgodin van het oude Egypte. Wij hebben ook contact gemaakt met de Tibetaanse lama’s in de periode dat het Tibetaans Boeddhisme werd gevormd. Hoewel we met sommige culturen op Aarde interactie hebben gehad, zijn wij een intergalactische beschaving, die buitenposten hebben door delen van het jullie bekende Universum en daar ver voorbij. Wij zijn, zoals jullie dat noemen, een ‘geascendeerde beschaving’, een groep wezens dat bestaat in een specifiek vibrerend veld, net zoals jullie je eigen energetische signatuur hebben. Het is alleen zo, dat wij op een hogere vibratie resoneren dan jullie. Maar desalniettemin zijn wij allen deel van het mysterie, deel van de liefde die het hele Universum bij elkaar houdt.

De Hathor-tempel in Egypte. De Hathors vertegenwoordigen de Shekinah, de vrouwelijke kracht die dualiteit naar harmonieuze Eenheid voert, de fragmenten van het Zelf bijeen brengt.
De Hathor-tempel in Egypte. De Hathors vertegenwoordigen de Shekinah, de vrouwelijke kracht die dualiteit naar harmonieuze Eenheid voert en de fragmenten van het Zelf bijeen brengt.

Evenals jullie zijn ook wij gegroeid, geascendeerd naar de EenheidsBron van alles wat is. Wij zijn gegroeid in levensvreugde én door zorgen, zoals jullie. Wij zijn, in termen van afstand, een stukje hoger op de spiraal van bewustzijn en wakker-zijn, dan jullie dat zijn. Wij kunnen jullie aanbieden wat wij hebben geleerd, zoals vrienden dat doen. Zoals mentoren en mede-reizigers dat doen, op het pad dat terug leidt naar het her-inneren van ‘Alles dat is’. Wij zijn echter geen redders, wij hebben geen messiaanse boodschappen.

Wij willen heel duidelijk uit die projectie stappen, zódanig dat de lezer van deze woorden begrijpt dat we als het ware oudere broers en zusters zijn, die hun begrip aanbieden én datgene, wat wij hebben geleerd; take it or leave it, maar we bieden je het vrij aan. Het is ons geloof dat het slechts een projectie is van het menselijke bewustzijn, dat buitenaardse intelligenties jullie zullen gaan redden. De hoop dat iets of iemand jullie zal redden, zódanig dat jullie zélf geen veranderingen hoeven aan te brengen IN jullie-zelf, zodanig dat je niet verantwoordelijk zult worden gehouden, is onrealistisch.

Het geloof dat jullie in patronen kunnen blijven van lethargie en onbewustzijn, om dan iets te krijgen of iets te pakken nemen, dat jullie zal transformeren zonder enige verder moeite van jullie kant, is bijna verdwaasd. Het zal niet gebeuren. Er zullen wellicht buitenaardse intelligenties zijn die landen op Aarde, dat is iets wat zéker bestaat, maar die mensen die erop rekenen dat ‘anderen’ hen hun ascentie zullen brengen en ‘lift’, zonder enig werk van hun kant, zullen zéér teleurgesteld zijn. Ascentie is een proces van zelf-bewustzijn en meesterschap op alle niveaus, en tevens van de noodzaak om al deze niveaus van bestaan hogerop te brengen. Dát is hoe wij ertegenaan kijken en zo is het zoals wijzelf het hebben gedaan, millennia lang.

Maar door het aanbieden van ónze hulp, wensen wij niet in te grijpen in jullie andere spirituele helpers en kosmische relaties, op wat voor manier dan ook, noch met enig religieus geloof, verbondenheid of organisaties die je van dienst zijn. Maar toch is er veel dat we met jullie zouden willen delen. Wij kennen Sanat Kumara goed, omdat hij degene was die ons heeft uitgenodigd om dit Universum binnen te komen. Als een geäscendeerde meester, heeft Sanat Kumara talloze verantwoordelijkheden op zich genomen die te maken hebben met de opwaartse shift van planeet Aarde en dit zonnestelsel. Hij werkt aan de ascentie, de evolutie van bewustzijn in het zonnestelsel, zoals wij dat ook doen.”

Met Tom Kenyon kun je kennismaken, wanneer je deze video even bekijkt:

x

* * *

x

x

Een boodschap van de hathors door Tom Kenyon
x

‘The Aetherium’
x

2016 © Tom Kenyon
2016 © deze versie WantToKnow.nl/be
(vertaling L.Smit)

x

 

Veelzijdige medicus Tom Kenyon is o.a. channel van 'The Hathors' en verzorgt o.a. de pijnappelactivatie.
Veelzijdige medicus Tom Kenyon is o.a. channel van ‘The Hathors’ en is een van ’s werelds leidende frequentie-healers.

De destabilisatie van jullie wereld die we in onze laatste planetaire boodschap vermeld hebben lijkt steeds heftiger te verlopen. Dit kan voor enorme stress zorgen in jullie biologische, mentale en emotionele realiteit. We willen met dit bericht een praktisch hulpmiddel bieden om de samenhang van jullie lichaam/geest complex te verbeteren te midden van deze toenemende chaos om jullie heen. De schokgolven van verandering die veel van jullie ervaren kunnen worden vergeleken met het verpotten van een plant, waarvan de wortels volgroeid zijn en er geen ruimte meer is voor verdere groei.

Bij veel mensen zitten de psychologische en biologische wortels vast in de waargenomen werkelijkheid. Op enkele uitzonderingen na, vinden de meeste mensen de huidige overgang moeilijk. Veel van wat jullie geloofden dat ‘waarheid’ was, in werkelijkheid een leugen blijkt te zijn. Veel van de instellingen waarop jullie rekenden dat ze jullie zouden beschermen, worden als verraderlijk onthuld.

Interpersoonlijke relaties zijn gespannen. Dit is te wijten aan het simpele feit dat de complexe veranderingen om jullie heen stress veroorzaken. Over deze veranderingen hebben jullie schijnbaar geen controle. Dit kan destructieve reactiepatronen opleveren in jullie biologische lichaam en jullie mentale en emotionele vermogens.

En terugkerend naar onze metafoor van de plant met de volgroeide wortels: alle levende wezens hebben psychische wortels die zijn aangesloten op de waargenomen werkelijkheid. Wanneer de wortels van een plant volgroeid raken kan een plant niet bloeien. De paradox is, dat wanneer de plant wordt overgepot naar een grotere container, de plant eerst een periode meemaakt van shock en desoriëntatie. Het duurt even voor de plant doorkrijgt dat er meer ruimte is voor zijn wortels.

De paradox is, dat wanneer de plant wordt overgepot naar een grotere container, de plant eerst een periode meemaakt van shock en desoriëntatie. Het duurt even voor de plant doorkrijgt dat er meer ruimte is voor zijn wortels.

Deze boodschap kan ongeloofwaardig lijken maar jullie zitten middenin een tijd waarin er meer mogelijkheden zijn voor groei, als gevolg van het feit dat de multidimensionale ruimte waarin jullie zitten, steeds groter aan het worden is. Jullie pot wordt steeds groter. En toch kan je juist de ervaring hebben je meer beperkt dan ooit te voelen. De meeste mensen – op enkele uitzonderingen na – herkennen de nieuwe groeiruimte maar langzaam. Ze zijn gewend geraakt aan gebondenheid en zitten opgesloten in de werkelijkheid die zijn ervaren. De menselijke natuur is aangeboren lui als het gaat om het stappen in een nieuwe werkelijkheid, groter dan een eerder waargenomen realiteit.

Als jij een van de weinige mensen bent die moedig de nieuwe realiteit instapt, petje af. De meeste mensen zijn terughoudend, willen hun eigen psychische wortels niet uitstrekken naar de nieuwe vergezichten, naar de nieuwe realiteit. Een van de grote uitdagingen van deze transitieperiode is dat de problemen niet alleen mentaal en emotioneel zijn, maar ook fysiek. Hiermee bedoelen we dat de fysiologie en neurologie worden uitgedaagd door de snelle veranderingen in de ervaren werkelijkheid.

Een goed hulpmiddel om deze problemen aan te pakken is The Aetherium, vanuit het vibrerende lichtveld, dat zelfbewust en intelligent is en in een staat van bewustzijn dat je non-dualiteit zou kunnen noemen.

The Aetherium
Een goed hulpmiddel om deze problemen aan te pakken is The Aetherium. De geluidscodes in deze klankmeditaties komen van de hogere lichtsferen. Het zijn uitvloeisels van de tiende, elfde en twaalfde dimensies van de werkelijkheid in een wereld die we het Aethos noemen. Dit vibrerende lichtveld is zelfbewust en intelligent en in een staat van bewustzijn dat je non-dualiteit zou kunnen noemen. We zullen praktische suggesties doen hoe jullie dit unieke geluidspatroon kunnen gebruiken.

Als je naar The Aetherium luistert hoor je een continu bromgeluid op de achtergrond. Dit is de Aethos geluidmeditatie die we in 2012 presenteerden. Hieruit komen geluidscodes die comfort, verzorgende en genezende energieën van de Aethos in de cellen van je fysieke lichaam kunnen brengen. Hierdoor wordt licht gedownload in je fysieke lichaam, wat jullie kan helpen in deze immense transitie die de wereld nu doormaakt. Er zijn twee manieren om naar de geluidsmeditatie te luisteren.

hathor viewPassief luisteren
Er kunnen dagen zijn dat je zo gestresst en uitgeput bent, dat je niet in staat bent om je aandacht te focussen. Luister dan gewoon naar de geluiden. Wanneer je gedachten afdwalen, breng je ontspannen de aandacht terug naar de muziek.

Gericht luisteren
Bij deze methode ligt de focus op je fysieke lichaam, terwijl je luistert naar de geluiden. Deze manier van luisteren zal het grootste effect hebben, want subtiele energie volgt bewustzijn. Wat we hiermee bedoelen is, dat subtiele energieën de neiging hebben om te gaan waar jij de gerichte aandacht op richt. Als je je bewustzijn richt op je fysieke lichaam tijdens het luisteren naar The Aetherium, zullen de subtiele energieën van kalmte en genezing dieper binnendringen in de lichaamscellen.

Je kunt wellicht complexe geometrieën zien wervelen in je lichaam. Laat ze naar eigen wil bewegen. Ze hebben bewustzijn en intelligentie. Sommige van deze energievelden draaien in tegengestelde richting. Er kunnen tijdens het luisteren allerlei patronen van roterende energieën bewegen door je lichaam. Dit fenomeen is een teken van diepe transformatie. Laat deze energiepatronen zonder tussenkomst gaan.

Je kunt de meditatie een of meerdere keren herhalen. Mensen die een diepere transformatie willen bereiken kunnen effectief werken met The Aetherium. Als je ongemak voelt in je lichaam, focus je dan, kijk waar je geest heen gaat en ga terug naar die plek in je lichaam. Je kunt The Aetherium ook zien als metafoor voor het reddingsvlot, dat veiligheid biedt te midden van de wilde golven van verandering. Als je verbinding voelt met deze geluidsmeditatie luister er dan regelmatig naar. Het is een effectief geluidshulpmiddel dat je lichaam en geest kan helpen.

Tom Kenyon met echtgenote Judy Sion
Tom Kenyon met echtgenote Judy Sion

Tom’s gedachten en observaties
Ik heb persoonlijk veel gehad aan deze geluidsmeditatie (The Aetherium). Zeer nuttig op zowel fysiek niveau, als op mijn gevoel van welzijn. Het heeft mij geholpen om mij aan de energetische veranderen te kunnen aanpassen. In het laatste bericht van de hathors, Destabilization, wordt gesuggereerd te luisteren naar de eerdere klankmeditatie ‘A Bridge Between the Worlds’. Hoewel dit op de meeste mensen een kalmerende invloed heeft en de effecten van stress zullen verminderen, heb ik het idee dat dit nieuwste muziekstuk een diepe genezende reactie heeft op cellulair niveau.

Met het woord genezend doel ik op een gevoel van harmonie op cellulair niveau dat voortvloeit uit de geluidscodes van The Aetherium. Als je luistert naar The Aetherium, zal je het aanhoudende achtergrondgeluid horen van de Aethos-geluidsmeditatie (20 september 2012).

Allereerst over deze achtergrond-frequentie; de ‘Aethos Sound Meditation’
Toen ik deze ‘Aethos Sound Meditation’ opnam in 2012, was er een Hathor, afkomstig uit de 10e dimensie, die me geleide. Vanuit het geluidstechnische opnameproces, was dit een ronduit fascinerende ervaring. Toen ik de eerste fundamentele opname had gemaakt, maakte ik een ‘loop’ en legde de volgende opnames óver elkaar. Terwijl ik bezig was élk van de 8 opnames in te zingen en op te nemen, waaruit deze geluidsmeditatie bestaat, veranderde dit wezen mijn stem, op héél kleine punten en met kleine stappen, in vergelijking met de vorige van de 8 opnames.

Ik deed dat volledig onder de hoede van deze Hathor, teneinde de licht-geluidsfluctuaties te verkrijgen, die zijn ‘wezen’ bevatte. Er was dus geen énkele ingreep via electronische manipulatie van mijn kant. Niet tijdens de opname, noch ná de opname is iets aan de frequenties gewijzigd, toegevoegd of vewijderd..! De geluiden die je dus hoort bij deze ‘Aethos Sound Meditation’ zijn volledig naturel en compleet puur, zonder enige toegevoegd effect. Hoe moeilijk dat misschien ook te geloven is, nadat je ernaar geluisterd hebt. Je kunt deze meditatie van 5 minuten en 4 seconden hier luisteren: The Aethos and Non-dual States of Consciousness.

De Hathors suggereren dat je op de volgende 5 manieren naar deze meditatie zou kunnen luisteren. En dat hoeft allemaal natuurlijk niet in één keer! Doe het rustig aan, zodat je geen ‘energetische overload’ krijgt. Teveel in té korte tijd.

 1. Luister eerst een keer met de volledige attentie naar de geluiden,
 2. om vervolgens nógmaals te luisteren met je hartchakra. Onder je borstbeen en in het midden van je borst.
 3. Luister vervolgens nogmaals, maar nu met je keelchakra.
 4. Dan kun je luisteren met je focus op je ‘Derde oog’ (tussen je ogen en de brug van je neus).
 5. Om tenslotte met je kruinchakra te luisteren, dat boven op je hoofd ligt.

Hogere dimensionale werkelijkheden en de Hathors..
Als je geïnteresseerd bent in het perspectief van de hathors wat betreft non-dualiteit en hogere dimensionale werkelijkheden, raad ik je aan deze boodschap ook te lezen. De Aethos-geluidsmeditatie is de basis voor The Aetherium. De stemmen die je hoort zijn koorachtig en gecreëerd om de kalmerende energie te verplaatsen van de Aethos geluidscodes, die vervolgens kunnen worden gebruikt door de biologische systemen (dat wil zeggen, je lichaam en geest) voor comfort en voeding van de hogere vibratievelden.

Tom Kenyon (klik voor artikel)
Tom Kenyon

Er zijn geen elektronische geluiden in ‘The Aetherium’-geluidsmeditatie, alleen meerdere lagen van door mij gezongen vocale tracks, zoals voorgeschreven door de hathors. Als ik luister naar langere sessies van The Aetherium (gewoon op de repeat-knop te drukken) dringen de codes dieper in mijn lichaam, in het meridiaan systeem, als dat nodig is in de organen en cellen en interessant genoeg, in een complex systeem van subtiele energiebanen dat de yogi’s nadis noemen.

Soms ervaar ik dat deze banen en organen worden gevuld met wit licht, soms met goud. Ik verwacht dat de kleur die nodig is voor jou op dat moment wordt ervaren, omdat de effecten van The Aetherium het resultaat zijn van synergie tussen de hogere harmonische klankcodes en je eigen energiesysteem.

Het is om effectief te zijn niet per se nodig om het licht in je geestesoog te ‘zien’ maar licht is de taal die wordt gebruikt. De lichttaal die uitgaat van The Aetherium is omgezet, zo je wilt, in klanktaal en zal invloed hebben op je lichaam en geest op een manier die uniek is voor jou. Een van mijn tantes zei altijd: alleen in de praktijk weet je of iets echt werkt. Dus luister zelf. Kijk of de muziek resoneert. Experimenteer vrijelijk en maak het onderdeel van je dagelijkse of wekelijkse programma om te zien wat het doet. Als het niets doet leg je het gewoon naast je neer.

The Aetherium is voor mij een harmonie van licht en geluid en

onthult mij steeds diepere niveaus van voeding en genezing.

Hieronder is een link naar de klankmeditatie ‘The Aetherium’. Wanneer je erop klikt, krijg je toegang tot deze geluidsmeditatie in de luister sectie. Het is gratis, maar ik vraag je wel om het materiaal zuinig te behandelen; het is ook auteursrechtelijk beschermd materiaal en alleen voor persoonlijk gebruik..!

Klik hier om naar ‘The Aetherium’ te luisteren en of te downloaden.

2016 ©  Tom Kenyon – All Rights Reserved –  www.tomkenyon.com

21 gedachten over “De Hathors via Tom Kenyon: ‘het Aetherium’..

 1. Associatie naar aanleiding van de muziek:
  Stichting dwaze vaders
  Iets met ontspoorde vrouwelijke energie van vrouwen (uit z’n verband gerukt feminisme ofzo), en mannen die hun eigen ‘vrouwelijke’ energie hebben.
  Interesting 🙄

  1. Koekje,

   Ik hoop dat je begrijpt dat dit geharrewar, van het vrouwelijke lesbiëne gedoe, contre het mannelijke homo-pedo gedoe, in het leven is geroepen om te helpen onze samenlevingen te ontwrichten, het hoord duidelijk bij het volgende Soros denken “” ethnically Brown race mixed uprooted humanity “”.

   Het is voor een ieder duidelijk dat de vrouw en de man, niet zo erg ver van elkaar afstaan, en elkaar nodig hebben om te leven en gelukkig te zijn, het paradijs op aarde toch, groet Jenne

   Jenne

  2. Vandaar ook mijn opmerking.
   Mannen en vrouwen hebben elkaar keihard nodig, mannen moeten echt emanciperen.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Men%27s_rights_movement krijgt van de main stream media hele negatieve publiciteit, maar ik vind echt dat ze een punt hebben. Er moet meer balans komen. Geëmancipeerde vrouwen én mannen. Hoewel geëmancipeerd nogal een uit z’n context woord is geworden. Werk van Soros et al, ja.

  3. Koekje,

   het woord émancipatie, wil zeggen bevrijding uit/van een overheersing !

   We beginnen met niet alles en ieder één over één kam te scheren, mensen zijn voor alles eerst individuën, met hele verschillende menselijke eigenschappen, en behoorlijk beinvloed door etc etc.

   Een man is een man, en een vrouw is een vrouw, we hebben allemaal door de natuur gegeven opdrachten te vervullen, moeder cq vader, verzorgende en beschermende taak, maar in wezen naast elkaar staan,
   de zelfde mensen rechten hebben, maar toch ook spiritueel heel verschillend zijn, nou ja dit gaat allemaal te ver Voeren, maar ik denk dat je mijn persoonlijke standpunt wel begrijpt.

   Groet Jenne, in de mensen een wel behagen, en ja de vrouwen met al hun charmes maken het mannen leven waard om geleeft te worden !

  4. Persoonlijk stel ik mannen met charmes ook wel op prijs.
   Dat verzacht mijn niet charmante buien 🙄

 2. Helderheid in Sfeer en Dimensie
  Steeds meer mensen hebben een sterk intuïtief gevoel dat de aard van ons bestaan wel eens heel anders kan zijn dan ons door de MSM, de wetenschap en het establishment wordt voorgehouden.

  Sinds de steeds snellere ontwikkeling van de Quantum-fysica kunnen we stoeien met vele ongelooflijke en zelfs bizarre ideeën, die een geheel nieuw licht werpen op de basis van alle vormen van leven en elke existentie. De vertrouwde zekerheid dat de Schepping van zowel het Universum als de mens een kwestie was van vaste materie die toevallig op de juiste wijze was geformeerd en samengesteld, is voorgoed voorbij.

  We zijn groter,… meer! Het is aantoonbaar dat we uit minimaal 7 dimensies bestaan! Niet minder, … en waarschijnlijk zelfs veel meer! Daarom zal ik proberen het enorm complexe energie-stelsel waaruit we zijn samengesteld, op simpele, maar logische wijze te verwoorden.
  http://diamental.nl/images-linsky/holografiscchematrix/nieuwevisie.html

  1. Weet je Odette het is er allemaal, het ontbreekt aan de goede leiders leraren, die de mensen leiden naar het wijze weten, heb er twee gekend in mijn leven, helaas je begrijpt niets is voor eeuwig, moet het nu zelf doen, helemaal alleen al ploeterend met mijn denken, heb veel gelezen en geluisterd, maar mijn twijfels zijn groot, of ik wel het goede weet.

   Dit artikel is natuurlijk wel een wake up call, naar het zoeken naar de ultieme waarheid, die als toetssteen voor onze intuïtie moet dienen.

   Jenne

  2. Jenne, het gaat om de waarde van de verkregen/gekozen lessen die je hebt gehad. Als je naar je hart luistert weet je welke voor jou van toepassing zijn en je zult het weten. Het gaat om de eenvoud wat je vreugde brengt en voorzichtig duwtjes geven naar de ander die het vergeten zijn 😉

   Odette

  3. Odette, we hebben het hier niet over gevoel, maar over weten, wat iets exact is, één van de belangrijkste onderwerpen van het onderwijs, is het leren leren, het opnemen het selecteren, en dan hoe het je verteld wordt, ook de omgeving is belangrijk, herinner me nog goed bij een oude Filosoof in zijn tuin, het zachte klateren van een fonteintje, de schaduwen van de bomen, bewogen door het zachte briesje, heet hier de alice, en dan zijn zachte wat temerige stem geluid, en dan bij een glaasje ging hij je ondervragen, en indien het nog beter uitleggen, daar heb ik veel geleerd, ook over mij zelf.

   Jenne

  4. Jenne, wil je nu exacte vakken beheersen, het weten, of hetgeen wat in je brein is verzameld in de loop der jaren op de juiste plek zetten, het hart, dat intuïtief het juiste aangeeft.
   Rationeel komt overeen met hoofd, empathisch komt overeen met hart. Twee verschillende hersenhelften die met een goede brugverbinding (corpus callosum) samen het juiste aan je vertellen. Rationeel, de analyticus, ziet zichzelf als afgescheiden en in dualisme. Empatisch, het holistisch perspectief, ziet het in een helicopterview, het grotere plaatje en in grotere verbanden.
   Persoonlijk vind ik de juiste balans hiertussen het belangrijkste wat je kan bezitten als mens, het is en en, en niet of of…
   Odette

  5. En die oude filosoof die wist het wel 😉 De goede informatie in de juiste stemming/omgeving gegeven, wat dan weer empatisch/in het hart werd ingesloten.

  6. Odette,

   je kunt gods onmogelijk een empathie in je hart sluiten, empathie is het ervaren wat een ander voelt en ervaart, psychis dus.

   Ja misschien kun je dan toch de gedachten die deze empathie oproepen in je hart sluiten.

   Klinkt een beetje cynisch, heel begrijpelijk als je deze momenten nooit zelf heb meegemaakt en ervaren, Nederlanders vinden alles nog al snel gek, als het een beetje bijzonder wordt, een glaasje of iets anders kunnen soms helpen, om over die gevoels drempel heen te leren stappen;

   Groet Jenne

  7. Odette,

   Ik heb het niet over een vak, maar een bewezen feit, wat exact gezien dus juist is, gevoelens, je organen, odeur, smaak, zien, gevoel met je vinger tippen.

   Het weten van algabra/meetkunde PI/µ enz. de gulden regel, die de hele natuur beheerst god alleen weet waarom, of toch het zien, he mooie willen zien, de vorm, de grote, de kleur etc.

   Er is zoveel meer, wij de moderne mensen zijn veel te schielijk, hebben het zo gezien denken we, maar goed ik probeer dit wel meer uit te leggen, vaak vergeefs maar dat geeft niet.

   Groet Jenne

  8. Odette 2.4

   ik vindt dat je het hier wel heel goed beschrijft en vormuleerd,klinkt wat formeel, en daar zit voor mij altijd het probleem als twijfelaar, is het nu een zachte vrucht met een harde kern, of is het een harde schil met een zachte inhoud, dit mengsel van gevoelens die feiten omschrijven, ik hoop dat je me kunt volgen, intuïtie ja maar die wordt gevoed door denken, en dan die alles over ziende view, nou misschien, en is het dan of=of, of en=en, is het niet meer met een grote waarschijnlijkheid misschien+plus.

   Groet Jenne

   En mannen zijn altijd de betere Filosofen, dat vleugje twijfel, en romantiek, zijn twee facetten die bij de dames worden in genomen door rationeel, réaliteit, ook hier weer misschien.

  9. Jenne, ik weet niet of het helpt, maar empathie is voor mij (in)voelen om te beginnen; waar te localiseren?, de meesten wijzen hun hart daarvoor aan. Hoe dan ook, van daaruit zet je vervolgens dan je denkvermogen/intellect in om iemand te willen begrijpen.

  10. Anna,

   Het woord empathie, heeft voor mij de betekenis van, het invoelen wat een ander voelt, en visa versa, wat je er daarna mee doet is een volgende stap ?!

   Bijvoorbeeld éérgisteren mijn Klein zoon gebracht en gehaald bij de Kiné, zit daar in de wacht kamer een zwarte jonge vrouw met een Klein hondje, haar kin was mismaakt, ze had twee kunst onderbenen, en geen handen, dus twee stompen, nou daar zit je dan met je weeklagen van oud worden en zo meer, of dit empathie is weet ik niet, maar begon automathies te denken zo van Jezus hoe ga je daar mee leven, ze had ook nog een Klein ventje thuis, ze was niet vriendelijk, en verwachte min of meer directe voorrang, maar goed dit terzijde.

   Ik stop verder met deze discussie, ik wil niet als dogmatisch overkomen, en als zo vaak ligt de waarheid hier waarschijnlijk ook in het midden, op de stip klaar om af getrapt te worden !

   Groet Jenne

 3. Dit is weer opnieuw een poging tot mannipulatie, deze heren brengen niets nieuws, het oude in nieuwe vaten.

  Als de mensen niet zo denk lui zouden zijn, en voeling hadden gehouden met hun verlichte geesten, van zeg 2000 jaar geleden, zou de wereld er nu anders uit zien.

  Lees bijvoorbeeld Plinius de oude, die legt het haar fijn uit, de wijze van denken die je als mens nodig hebt, om mens te zijn !

  Verder wat een menselijke geest kan denken, bedenken, dit houd in dat dit beeld ook te verwezelijken is.

  één menselijke geest heeft het in zich om het hele universum te besturen, dat zijn onze mogelijkheden.

  Jenne

  1. Odette,

   met dit ga je ergens heen, de dieper dan diepe abysse van het denken.

   Denk nu niet dat er dimensies bij zijn gekomen, ze zijn er altijd geweest, je moet ze alleen weten te vinden, of liever gezegt het moet je worden geleerd waar je ze kan vinden.

   Quantum heeft vele betekenissen, quanten – kleine deeltjes, li’bet – zoveel als men belieft, pla’cet – zoveel men wil, een sumier verschil hier, pla’cet – voorzover men wil, sa’tis * suf’ficit – zoveel als genoeg is, vis – zoveel gij wilt – quan’tum.

   Maar de uitleg op de door jouw gegeven site, is fantasties, duidelijk!
   het internet is toch wel heel mooi te noemen, als je ook hier weer weet waar te kijken.

   Groet Jenne

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.