Advertentie

Filmmaker Peter Roosen: ‘We leven in een bijzondere tijd’


peter-roosen12012. Het heeft de 30-jarige filmmaker Peter Roosen in zijn greep en laat hem niet meer los. De combinatie van zijn twee passies – films maken en het onderwerp 2012 – heeft geresulteerd in deze trailer van drie minuten. Hiermee wil hij zoveel mogelijk mensen een positieve prikkel geven over deze ‘eindtijd’ en een onvergetelijke eerste kennismaking met 2012. Peter: ‘Veel mensen hebben geen idee van de bijzondere tijd waarin we leven. Dat is jammer, want er is veel kennis voor ons achter gelaten als grote handleiding om ons door deze voorspelde, roerige tijden heen te worstelen.’

Trailer 2012

WTK: Wat is jouw persoonlijke beleving bij 2012?

“Dat we momenteel in een intensieve tijdsversnelling zitten, waar de gebeurtenissen ons om de oren vliegen. Nooit eerder hoorde je zoveel mensen klagen over de snelheid van de tijd en de gebeurtenissen in de Wereld. En nooit eerder spraken zoveel mensen zich uit over het hoe en waarom over ons bestaan op deze wonderlijke planeet.”

“De geest van 2012 leeft nu meer dan ooit. Zowel in positieve als negatieve zin. Als je dat zou vertalen, dan zou je kunnen concluderen dat er momenteel een grote strijd gaande is tussen het duister en het licht. En als je even spiekt op je spiekbriefje en je je huiswerk over 2012 goed hebt gedaan dan zou je weten dat het licht aan de winnende hand is. Ik vergelijk het altijd met een groot donker wolkendek wat onze wereld bedekt, maar waar steeds meer prachtige zonnestralen krachtig genoeg worden om door de grote grijze donkere massa heen te stralen. Steeds meer plekken op Aarde worden langzaam maar zeker in dit hemelse licht gezet.”

“Ik heb er het volste vertrouwen in dat de zon krachtig genoeg is om uiteindelijk dat duistere gordijn weg te stralen en onze verbinding met het licht zal herstellen!”

WTK: Waar komt jouw passie over 2012 vandaan?

“Het begon in 2004, toen ik tijdens één van mijn vele backpack reizen in Peru kennis maakte met de Maya-theorie over het jaar 2012. Sindsdien heeft het me niet meer losgelaten. Ik heb er veel over gelezen en mezelf verrijkt met de indrukwekkende eeuwenoude kennis, die voor ons allen achter is gelaten. Ik werd zelfs kort daarna ’toevallig’ reisbegeleider in het gebied waar deze kennis vandaan komt: Mexico en Guatemala. Ik begeleidde grote groepen mensen 2 weken lang langs alle prachtige hoogtepunten die deze bijzondere cultuur heeft nagelaten.”

“Maar in feite ben ik van jongs af aan al bezig met het onderzoeken van de grootste mysteries op deze planeet. Zo ben ik altijd gefascineerd geweest over het hoe en waarom van ons bestaan. Als kind was ik al geboeid door de verhalen over de Bermuda Driehoek… en niet veel later bereidde ik zelfs mijn eerste grote spreekbeurt voor over UFO’s.”

“Ook de sterrenhemel is voor mij bijna nooit iets vanzelfsprekends geweest. Urenlang keek ik op koude heldere nachten naar het eeuwige oneindige en was ik gefascineerd door de pracht en praal van dit grote mysterie dat ons allen omgeeft. Ik leerde al gauw de weg kennen tussen al die duizenden lichtpuntjes en herkende alle belangrijke sterrenbeelden. Niet veel later kocht ik zelfs een telescoop om op deze wijze nog dieper het mysterie te ervaren.”

“Ik schreef spontaan hele verslagen over De Celestijnse Belofte en over Egypte en de link naar Atlantis, want als je eenmaal iets over de sterren weet,  dan kom je al gauw in aanraking met de mysterieuze verhalen over Egypte. Als klap op de vuurpijl  won ik in 1998 een prijsvraag van De Telegraaf over de prachtige film Contact met Jodie Foster. De prijs was een week lang sterren kijken in….Hawaï. Ik mocht naar een van de grootste sterrenwachten ter wereld gelegen op de vulkaan Mauna Kea op 4,5 KM hoogte. Hierdoor kreeg ik de smaak te pakken en ben ik zelf heel veel gaan reizen. Ondertussen had ik mijn creatieve gave ontdekt – namelijk het maken en monteren van filmpjes – kort daarna was mijn eigen filmlabel MysticView een feit. Deze trailer over 2012 is een compilatie van eigen materiaal en bestaand materiaal.”

WTK: Vertel nog eens meer over het waarom van deze trailer?

“Ik ben erachter gekomen dat veel mensen geen idee hebben van de bijzondere tijd waarin we leven. Aangezien deze kennis voor mij persoonlijk het leven aanzienlijk heeft verrijkt, lijkt mij niets mooiers om dit met zoveel mogelijk mensen te delen. Eigenlijk realiseer ik me nu pas dat mijn filmpje over 2012 een versmelting is van mijn verhaal, mijn kennis en mijn ervaringen tot dusver,  aangestuurd door een begeleidende kracht, die mij steeds weer op het juiste moment een nieuw stukje van de puzzel aanreikte. Geweldig toch!”

“Aangezien deze kennis voor mij persoonlijk het leven aanzienlijk heeft verrijkt, lijkt mij niets mooiers om dit met zoveel mogelijk mensen te delen.”

“Daarmee weet ik ook dat dit niet het laatste filmpje is geweest over 2012. Er is immers genoeg uit te leggen. Ik ga er nog een aantal maken, waarschijnlijk in dezelfde vorm. Maar ik wil ook een aantal korte pakkende documentaires hierover gaan ontwikkelen. De internetsite die hiervoor als platform gaat dienen is al in ontwikkeling. Ik kan alleen maar concluderen dat ik op de goede weg ben en dit filmpje alleen nog maar het begin is van mijn persoonlijke bewustwording  en dat van mijn medemens.”

Je vindt Peter Roosen ook op Hyves.nl, klik hier.

9 gedachten over “Filmmaker Peter Roosen: ‘We leven in een bijzondere tijd’

 1. Ja, het bekende einde van de Maya kalender. De Maya’s waren ongetwijfelt een wijs volk, en we leven in een roerig tijdperk. Maar ik geloof niet dat onze geschiedenis en onze toekomst op deze mathematische wijze vastligt. Eigenlijk scheppen we onze eigen geschiedenis.
  Tijd blijft gewoon bestaan na 2012, vooral om het aardse leven te laten functioneren.

 2. 2012 gaat niet over het einde van de tijd
  het is op 21 december 2012 dat één van de maya-kalenders afloopt, op zijn einde is!
  na dat punt begint een nieuwe tijd
  en de weg er naar toe wordt nu reeds dagelijks ingevuld
  een goed boek, om degelijke informatie hierover te leren kennen is: “2012, einde van de mayakalender” van john major jenkins
  wat ook interessant is, het zijn niet alleen de mayas die deze eindtijd beschrijven,
  ook andere natuurvolkeren kennen dit moment in de tijd

 3. 2012 is een feit. Laten wij het daar over eens zijn.
  Juist door dit soort berichten over het einde van de wereld wordt er angst gezaaid. We weten allemaal dat er iets gaande is diep van binnen. Chemtrails worden steeds vaker gesignaleerd. Ufo,s worden vaker gezien. Regeringsleiders komen steeds met nieuwe regels en wetten om het ons alleen maar moeilijker te maken. Oorlogen tussen bevolkingsgroepen enz enz enz.
  Ga er niet in mee, blijf bij je intuitie en je innerlijk gevoel.
  Ze willen juist dat je er mee in gaat. Ze willen angst zaaien. Want met angst creeer je macht. Laat je niet misleiden door de media. Diep van binnen weet je dat wij in een stroomversnelling zitten.
  Volgens velen gaan wij een frequentie cq dimensie hoger.
  Het is de evolutie van het universum.
  Blijf positief in je gedachten. 1 positieve gedachten weegt 100 keer zwaarder dan een negatieve gedachten. Leef je leven en volg je hart. Ga mee met de ascentie van de aarde. Go with the flow en bied geen weerstand. Het heeft namelijk geen zin om weerstand te bieden. Hoe dan ook de 4e dimensie komt er.

 4. Er zijn meerdere agenda’s in omloop, voor mij is de enige ware agenda die van de profetiën uit de Bijbel, waarbij de 2e komst van Jezus Christus dé gebeurtenis is, nadat de mens er werkelijk een complete puinhoop van gemaakt heeft (ja, het wordt nog veel erger!)
  Het is te vergelijken met een geboorte met allerlei weeen, die ook in de natuur te zien zullen zijn.
  check ook http://www.real-life.nl maar eens!

  Vriendelijke groet

 5. Dat 2012 een bijzondere datum is staat wel vast, maar vrees dat voor het “nieuwe” begin eerst schonnmaak wordt gehouden. Gekoppeld aan de astrologie in relatie tot de oude kennis zowel van de maya’s, Hopi’s, de bijbel of het dodenboek moet je concluderen dat men iets wilde mededelen. Dit in combinatie met de extreme toename van geologische activiteiten, maar ook extreme veranderingen in de kosmos en niet te verklaren afwezigheid van zonneactiviteit ( zonnevlekken ). Vooral orion speelt hierin een belangrijke rol, wat Patrick geryl goed beschtijft in de “de orion profetie”. Daarnaast denk ik dat de elite ( top vrijmetselaars ) hiervan wel degelijk op de hoogte is en hun voorzorgsmaatregelen hebben genomen.

 6. heeej Peter ….
  Wat heel leuk dat ik jou hier zie …met ook nog een prachtig onderwerp wat mij ook nog heel goed interesseerd …..Jah dat is zo we creeeren onze eigen toekomst in het nu…We maken in het nu dus onze eigen geschiedenis …Geestkracht is het scheppende vermogen…Als werkelijk alle mensen op aarde zichzelfe nu zouden herinneren dat zij allen uit de bron van de All-Liefde komen en dat ze allen een deel der liefde zijn dan zou haat echt minder kans hebben en zou de wereld alleen al hierdoor meteen veranderen..Wat de Maya’s betreft …zij geven een mooie hint.Namelijk dat we natuurtijd niet kunnen beinvloeden..maar wel waarnemen…en er uit leren..Na 2012 begint er gewoon een nieuwe cyclus ….Hartelijke groetjes Valentijn

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.