Advertentie

Aanvullend op Bruce Lipton..!


x

Aanvullend op Bruce Lipton..!

2012 © Madelon en Raymond Wijers

x

Volgens Bruce Lipton, word ons leven niet gereguleerd door onze genen, maar vooral door onze omgeving, en met name onze perceptie van die omgeving. En daardoor zullen we, om onze ‘Werkelijkheid’ te veranderen, onze overtuigingen moeten loslaten.. Graag geven wij een aanvulling op dit artikel van Bruce Lipton.

We staan zelf aan de basis van onze eigen programmering.. Hoe verwonderlijk.. Een ‘zichzelf programmerend’ DNA.. Het DNA als opslagplaats van onze realiteit..!

Om het leven te begrijpen wat alles omvat moeten we terug naar de basis, en die is`dat alles liefde is`. Een wetenschappelijke benadering alleen is echter niet voldoende..! Een samenwerking van geconstateerde feiten en een innerlijke wijsheid is dan noodzakelijk. Onze genen of DNA, net hoe je het wilt benoemen, zijn holografisch net als alles om ons heen.

De energie die wij zijn omvat de heelheid die liefde is. Door ons bewustzijn ervaren wij hier op de aarde afgescheidenheid van deze heelheid. Ons bewustzijn is gebaseerd op aardse en energetische ervaringen en deze ervaringen of emoties maken van ons tot wie we zijn op dit specifieke moment.

De energie is veranderlijk en daardoor continu in beweging. Het leven is een holografisch magnetisch energieveld wat steeds aantrekt en afstoot. De menselijke cel is ook een afspiegeling van dit alles omvattende heelheid. Hiermee bedoel ik dat elke cel elke vorm kan aannemen die jou wilskracht wenst te zijn. Het vraagt geconcentreerde aandacht om continu bewust te zijn van je gedachten en het bewuste of onbewuste scheppingsproces wat hier een gevolg van is en zich weer afspiegelt in de buitenwereld.

Volgens Bruce Lipton wordt ons leven niet gereguleerd door onze genen maar door de omgeving. Ik voel dat anders, omdat onze genen de optelsom zijn van onze ervaringen. Om dit te begrijpen is het noodzakelijk om open te staan dat er aan het leven geen begin en geen einde zit, al ervaren wij dat aards gezien vaak wel zo. De energie die je bent evolueert altijd door. Noem het reïncarnatie, eigenlijk ben je nooit weggeweest omdat alles altijd met elkaar in verbinding staat.

Als cellen een andere vorm aannemen kan je dat op verschillende manieren ervaren, door middel van emoties en ervaring gebeurt dat op de aarde, hierdoor verfijnt je bewustzijn zich ofwel ben je op weg naar de onvoorwaardelijke liefde/Christusbewustzijn. Deze eigenschap is de wezenlijke programmering van ons DNA.

Waar wij mensen mee bezig zijn hier op de aarde is het opschonen van ons DNA waardoor  we steeds bewuster worden. Het herinneren van ons wezen doen wij door middel van aards contact van mens tot mens tot natuur en dier. Wij gebruiken al onze contacten als referentiekader om aan de hand hiervan onze ervaringen te kunnen beleven en tastbaar onze emoties te voelen.

.

Onze gedachtekracht trekt aan en stoot af waardoor je in staat bent om bepaalde overtuigingen te ontstijgen. Ik noem het liever ontstijgen ipv loslaten omdat loslaten een gefrustreerde lading met zich loslaat. In de geest ben je bewust van een bepaalde emotie die je liever wilt los laten. De vraag is dan wanneer laat je los? Hoe weet je zeker dat je hebt losgelaten, en ja juist dán voed je de angst dat het terugkomt. En ja hoor, dat gebeurt dan ook nog eens…

Vandaar dat we een ander licht laten schijnen op het begrip ‘loslaten’. Over het algemeen willen we iets loslaten omdat je er last van hebt. Je draagt deze overtuiging/emotie mee in je leven als last. Eigenlijk wil deze ervaring geheeld en gehoord worden. Draai het proces en wees stil; luister vervolgens naar deze angst of woede en hoor wat wil deze je zeggen?

Het is een proces wat om je volle aandacht en liefde vraagt. Laat deze emotie er zijn..!

Gelukkig trekken we ook liefdevolle en vreugdevolle ervaringen aan. Eigenlijk is dat het feest der herkenning van de ziel.

Zo is verliefdheid een prachtige ervaring ineens kan je de hele wereld aan kost niets meer moeite en voel je hoe vrolijk je in het leven kan staan! Hoe kan het dan dat je dit gevoel niet vast kunt houden, en dat er na een tijdje toch lichte irritaties in een relatie de kop op steken? Dit is slechts een illusie..! Want de persoon of het energieveld dat we aantrekken, laat je in contact komen met een liefdevolle eigenschap van jezelf, waar je nog niet bewust van bent dat je dat in je hebt..!!

En natuurlijk verschilt dit per mens, per relatie; het is een innerlijke behoefte van de ziel om die eigenschap die opgeslagen is in het DNA wakker te maken en bewust van te worden. Je kunt bijvoorbeeld verliefd worden op iemand die heel zelfverzekerd overkomt, als je dit zelf niet bent is het prachtig omdat in iemand te zien. Die persoon zal jou aansporen om ook meer van jezelf te laten zien, waardoor je eigen zelfvertrouwen groeit en die eigenschap in de partner steeds minder interessant wordt doordat je zelf in bewustzijn groeit. De kans  bestaat echter dat je je zou kunnen gaan irriteren aan de verlegen karaktertrek van je partner.

Het is je eigen dualiteit die je liefdevol in balans aan het brengen bent. Het is in de basis dus niet de omgeving die jou vormt. Dat is slechts een uitdrukking van je eigen leerproces. Je trekt die personen en situaties aan om emoties te ontstijgen en liefdevol te verfijnen. De omgeving en personen zijn de instrumenten of de setting waardoor je jezelf leert kennen en onder ogen komt. Jou ogen zijn de spiegel van de Ziel: wat je ziet dat ben je!

Een hemel op aarde is voor iedereen mogelijk als we in deze spiegels durven kijken en onszelf herkennen in alles en iedereen. Want uiteindelijk zijn wij gecreëerd uit onvoorwaardelijke liefde. En tot slot deze afsluiting zoals wij hem proberen elke dag te leven vanuit eenheidsbewustzijn:

“De essentie van onze boodschap is dat liefde alles is en alles liefde is. Dat wil zeggen dat liefde datgene is  waar de wereld om draait. Zelfs de meest onlogische en onbegrijpelijke acties van mensen, hebben het zoeken naar liefde als drijfveer.”

Groeten Madelon en Raymond Wijers.

 DeEngelenhof.nl

 

 

113 gedachten over “Aanvullend op Bruce Lipton..!

  1. Deze aanvulling is gebaseerd op de uitspraken die hij doet in het bovenstaande artikel: wij zijn meester van ons lot. En verder op onze eigen ervaringen en visie.

  1. Ineke, omdat het lijkt je dat boek hebt gelezen ben ik erg benieuwd naar jou en of je het werk van Thomas Campbell kent?
   Hier is een link naar een dubbel interview met Bruce en Tom.
   http://www.youtube.com/watch?v=FWUu9BTi3X8
   Het duurt wel een uur en er is ook een tweede deel.
   Voor mij vielen alle puzzelstukjes samen en ik ben nu Tom’s boek aan het lezen “My big Toe”.

 1. Yes!! met mijn nieuw verworven meer blijmoedige bevestigde ervarings boudheid in mijzelf door uitputtende maar achteraf nuttige interactie met de schaduwMaan en de goudenZonsopgang en de Eye in de Kosmos achter de planeet Mars in conjunctie met zuster Sarah en een gratis online webinar chat eerstegraads onverwachtse Rozenkruiser inwijding van Willie & Jan, en kennismaking met eigentijdse AJAX real time interface frivoliteit via de Wtk Admin ben ik nu voor mij bruut grote sprongen aan het wagen, 1 belangrijk element is het bouwen van een C.M.S.S., een Content Management Server Systeem, dit kan gemakkelijker en veiliger door een nieuwe type virtuele software, The Virtual Box, een uitgevouwen doos is een Rozenkruis…, het ’toeval’ wil ook dat het logo van het door mij gekozen C.M.S. een keltisch onder en overlangs geschakeld vier gewesten wind kruis is… Dat waren de tekens waar ik op moest letten, zei een sjamanistisch iemand tegen mij 15 jaar terug.. The Box is mijn droom laboratorium en professionele werkbank, spelen en dusz stijle curve omhoog leren met giftige software stoffen, eigenschappen, karakteristieken, wisselwerkingen, bouwstenen, dynamiek, database, aantrekkelijke geordende front-end, gedegen administratieve achterdeur, de hemel is nog niet eens de limiet.. en mocht de toren van babbel in elkaar donderen dan ken en kan je zo weer opnieuw beginnen.

  1. Hey Cozmic,
   Is dat je voorlopige conclusie of eindconclusie en ben je met deze conclusie meer of beter in staat om te zijn?
   Welke waarde heeft die conclusie voor jou?
   Ik heb een andere voorlopige conclusie gevonden (je zou kunnen zeggen, waar ik meer mee resoneer) namelijk dat alles informatie is en wanneer informatie meer organisatie heeft dan is (en levert) dat liefde, minder organisatie is (en levert) dat angst.
   Uit die angst ontstaat ego als mechanisme tegen die angst en daarmee hebben we het al druk genoeg gemaakt. Frequentie is dan een informationele maat (meting) van liefde/angst, resonantie is een vergelijk of enigszins overeenkomstige frequentie en harmonie is nog dichter bij liefde, disharmonie nog verder weg van liefde.

  2. Lol ,Shaun . Als beelddenker had ik die stappen wel meegenomen en tevens procesonderhevig uiteindelijk nietig verklaard .

  3. Martijn,
   ja, er is dualiteit binnen deze realiteit, a fact of life, Yin/Yang.
   Buiten deze realiteit is een ander verhaal.
   Maar heb je de werkelijkheid dan wel ergens anders gevonden?

  4. Coz, LOL nog steeds in actie/reactie modus.
   Maar heb je ook antwoorden op mijn vragen?

  5. Shaun , antwoorden ; voorlopige eindconclusie die alles en tevens niets betekend . XP

  6. Wow Cozmic, die man heeft zeker een lichtflits gezien. Grootse inzichten die je eigenlijk niet moet rondbazuinen in de ruimte maar goed, het vindt een groot publiek en er zullen zaden zijn die ontkiemen. Ben bij 20 min.

  7. Martijn , Shun vindt van niet , me dunkt , als ik zijn vage reaktie goed interpreteer .

  8. Cozmic, my bad, ik bedoel een TWACK.
   A TWACK is a ting a twain runs on.
   Met andere woorden, get off track, die trein spoor van jou is een overtuiging waar je vast in zit en die is gebaseerd op ervaringen die niets met mij te maken hebben, ze vormen een mist die je observatie hindert.
   Just my 2 $c

  9. Die man is niet op z’n achterhoofd gevallen, die heeft iets ontdekt wat op dit moment voor maar weinigen is weggelegd. Helaas dat velen in vertolken blijven hangen wat niet te vertolken is. Zonder goede luisteraar schiet het niet op. Dit lijkt dan weer op parels voor de zwijnen gooien, alleen is dit mooier want dit wordt gebracht aan een groot publiek via internet. Wie hore wil die hore.

  10. Shaun , your 2 cents , maakt mij niet uit . Wat hij verteld spreekt mij aan en heb ik ook meegemaakt .

  11. That’s the spirit Cozmic.
   Ik heb ook heldere momenten gehad zoals hij met een heerlijke intensiteit verteld. Maar had hij werkelijk het licht gezien dan had hij niet de behoefte om iets te zeggen.

  12. Oook cat kwm terug , het feit dat hij spijt had om paarlen voor de zwijnen te gooien , derrrr

  13. Shaun die uitdrukkeing over de centen heb ik iets te vaak gehaard en komt mij dus niet sympathiek over < had guido niet gezegd dat het trollenjachtseizoen geopend was?

  14. Het is een tussenliggend probleem. Zo gauw mensen iets van ‘bliss’ hebben meegemaakt, dan willen ze die bliss. Alleen het willen zorgt ervoor dat ze er nooit niet bijkomen. De oude Cheng schreef voortreffelijk hierover. Kan hem niet citeren maar het komt erop aan dat er verscheidene stadia zijn van zo genoemde ‘verlichting’. Wat ik zo verre weet is dat je er heel graag over praat (zoals ikzelf de laatste jaren) als je er iets van hebt beleefd, of zo nu en dan. Toch, degene die het helemaal waarlijk doorziet en is gestorven voor de werkelijkheid terwijl zijn lichaam nog leeft, die zal alleen antwoorden geven als iemand hem iets vraagt. Hij zal geen leerlingen zoeken of zo. Het is zoals het is.

  15. Eigenlijk ga ik hier even in op het verhaal ; in een verhoogde staat van bewustzijn kan je je dna programmering veranderen . Hormonale verliefdheidstaat laat je waarschijnlijk buiten controle op dat moment , omdat je niet met je bewustzijn bezig bent maar met je hormonen .

  16. 4.17 aah je hebt gelijk Cozmic, vlak aan het einde heeft hij het er kort over. Maar erover hebben is wat anders dan doen 🙂

  17. @ marcel , thanks .
   Ik had gehoopt dat het Shaun aan zou spreken en dat hij met zijn Engelse kennis het uit kon typen , helaas . It will take me a day 🙂

  18. Marcel, over welk oordeel heb je het?
   ik maak er zoveel dat ik je niet kan volgen.
   Als jij niet wil oordelen dan respecteer ik dat, ik oordeel.

  19. Deze man heeft een belangrijke boodschap verteld , en niet ieder kan hem verstaan ( dat zie je ook in het filmpje) en nee dat ligt niet aan de baard . Deze man is een heel groot spiritueel docent voor vele, buiten zijn wens om ( menselijke wens) . het zou ons sieren zijn boodschap heel serieus te nemen !

  20. @ shaun
   Juist dat ( alle oordelen die je veld ) zou je aan het denken moeten zetten ! Jammer gemiste kans Kijk maar even terug wat deze meneer daar over zegt! dat moet je maar willen

  21. OOrdeel , mening , visie , het is allemaal een grijs vlak . Op het moment dat je je bek niet meer mag opentrekken is het laatste OORDEEL geveld

  22. oeps hier dus…

   Dat jullie niet zien hoe pijnlijk vast Vivek in zijn overtuigingen zit geeft juist te denken.

   De werkelijke waarde hier vanavond is het geschenk van Cozmic, ik heb het vaker gezegd, je bent werkelijk geniaal met beelddenken, niks sarcastisch aan bedoeld.

  23. Het moest zo zijn dat die man 38 min. zoveel kon volpraten en dat er gigantisch veel mensen naar gekeken hebben. Het was dan ook heel boeiend maar goed, das waarom ik al zij, wie horen wil die hore.

  24. @ coz bovendien slecht en goed zijn slechts subjectieve begrippen en zijn per persoon aan verandering onderhevig, bij voorschrijdend inzicht bedoel ik dan

  25. Ik ben nog nooit iemand tegengekomen of zelfs van iemand gehoord die niet oordeelde, je kan daarom ook gewoon niet niet oordelen.
   Waar het in de werkelijkheid om gaat, en dus niet in je fantasie Marcel is om je oordelen te begrijpen. Dus je gaat na waarom je je oordelen hebt. Als je je motivatie enigszins onder controle hebt dan kun je vaak met een glimlach besluiten om je oordeel niet te uiten 🙂
   Maar als jij meent dat je niet oordeelt dan ben je rijp voor de cookoeksclock.

  26. Beeld denken? Ik heb geen beeld voor ogen. Of het nu een zwerver is of een koning, over beelden gesproken, ’t gaat me om de inhoud. Ik zie de aanwijzingsborden. Richting werkelijkheid voorbij het illusionaire denken.

  27. Shaun , ok ik neem het nog een stapje verder ( mag geen engels gebruiken van “Dutchie” ) Imo horen wij als mensen niet in deze 3d thuis , we zijn hier terecht gekomen , het is niet onze density .

  28. Cozmic, (ontopic)
   In een van Bruce Liptons interviews vegelijkt hij mensen met de Mars Rovers.

   De Mars Rovers zijn uitgerust met sensoren en sturen deze informatie terug naar mission control. Die kijkt naar alle input en besluit welke commando’s weer naar de rovers gestuurd worden.

   Welnu iets dergelijks zijn wij, wij zijn Earth Rovers.
   Het verschil is dat wij in de mission control zitten (conciousness) en een soort emersive VR ervaring hebben.
   Dus ja, onze density is in bewustzijn (een informatie systeem) en we ervaren (na bewuste keuze) deze 3D VR density.
   It’s just DATA.

  29. Marcel, als je er vrede mee zou hebben dan zou je stil zijn.
   Je praat immers alleen als je in onvrede bent met je gedachten.
   Maar jij mag zeggen dat je vrede hebt, overigens heb je geen toestemming van mij ervoor nodig.

  30. Shaun , je komt over als een Koen 2.0
   Gevoel en voorstellingvermogen uitgeschakeld , Marsrover , find facts , je kop in je eigen reet verstikkend in eigen uitlaatgassen , ik weet niet wat ik met je aan moet .

  31. @Shaun, wat is 3d VR, vooral VR en wiens bewuste keuze is het? Ik snap er anders niets van.

  32. @ shaun
   wat een onzin

   je praat immers alleen als je in onvrede bent met je gedachten.

   Die aanname laat ik aan jou , ik kan ook spreken wanneer ik denk iets te vertellen te hebben in het verlengde van mijn denken /voelen. Misschien zelfs uit ijdelheid( niets menselijks is mij vreemd), of omdat ik denk iemands denkpatroon daarmee te kunnen verbreden , wie zal het zeggen etc etc.

  33. Ik ken Koen niet dus ik kan niets met je vergelijking.
   In het algemeen zullen vergelijking tussen mij en anderen altijd mank lopen. je kritiek kan ik snappen, het systeem is veel ‘kouder’ en zeker veel onpersoonlijker dan doorgaans gedacht wordt. But don’t take it personal.

  34. Martijn,
   Met 3d VR bedoel ik deze fysieke tijd-ruimte realiteit, dus zeg maar het fysieke universum.

   VR is virtuele realiteit. Het is virtueel omdat het substantieel niet bestaat, het is slechts data in een informatie systeem. Als wij een google Earth maken dan is dat een voorbeeld van een eenvoudige VR.
   Als je second Life bekijkt dan lijkt het al een stuk meer op een echte realiteit en als deze systemen nog een flink stuk complexer worden, lees: in 20 jaar dan zal bewustzijn van nature daarin ontstaan.
   Wiens bewuste keuze? da’s een goeie vraag, er is een geindividueerde deel van bewustzijn dat vrije wil krijgt om deel te nemen aan een VR.
   In die zin is er dus geen wie. Vrije wil, geindividueerde eenheden zijn uitvloeisels van het evolutie process (niet Darwin dus).
   Het evolueert door deeleenheden te laten interacteren in VR’s.
   het is logisch dat je het niet snapt, dit kan niet uitgelgd worden in een paar zinnen, er is 30 jaar wetenschappelijk onderzoek aan voorafgegaan.

  35. Marcel, de voorbeelden die je geeft hebben onvrede in hun basis.

   “wanneer ik denk iets te vertellen te hebben in het verlengde van mijn denken /voelen”
   Welk behoefte van jou is het dat je ertoe beweegt om iets te zeggen?
   Je denken en je gevoel is immers veel krachtiger, minder gelimmiteerd dan het matig uitspreken ervan? Als je een dichter was dan zou ik dat als kunst uiting kunnen zien, maar elke dichter zal nadenken en tot de conclusie komen dat het toch onvrede is. Dat is een flauw argument van mij maar ik heb er wel lol aan.
   Het is inderdaad menselijk om onvrede te hebben met je gedachten, maak je niet zo druk.

  36. @Cozmic

   Ik vind jouw conclusie sluitend. Zij kan als eindconclusie worden gezien omdat je niks uitsluit. Je laat het aan het bewustzijnsniveau van de lezer over om na te denken over op welke frequentie hij resoneert en hoe harmonisch of juist onharmonisch die resonantie is.
   Hoed af. Wellicht zijn hier véééél conclusies aan voorafgegaan.

  37. “First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win.”
   – Mahatma Gandhi

  38. Hmmmm , dus ik ben niet de enige .
   Shaun , je voert constant de oppositie aan , laat echter vrijwel niets over je eigen visies los

  39. @ Anelle , dank je hoewel ik geen bevestiging nodig heb .
   En nogmaals excuses voor toen ik echt lelijk heb gedaan .

  40. Shaun
   whatever man ,van mij mag je oordelen wat je wilt , het zegt namelijk een hele hoop over jouzelf . Overigens vind ik jouw redenatie kwatsj apekool ,uit de lucht gegrepen en ja das een oordeel maar niet een van waarde !

  41. Shaun ,
   vele mensen die hier reageren hebben al een spoor achtergelaten .
   In dat spoor hebben ze een groot deel van zichzelf laten zien en daaruit kan je ook een flink stuk karakter lezen .
   \Jij komt hier binnen , en tot nu toe is Shaun een NOBODY , no face , no profile

  42. @cozmic 4.52

   Oeioeioei! Hoeveel conclusies is dat wel niet geleden? 😉
   Da’s allàng vergeven en vergeten.

  43. Marcel 4.53
   Dank voor je commentaar, ik zal het ter harte nemen.
   Je kan altijd op mij rekenen.

  44. Bedtime gedichtje

   Spreek tot ons over praten.

   En hij antwoordde, zeggende:

   Je praat wanneer je niet langer tevreden bent met je gedachten;

   en wanneer je niet langer toeven kunt in de eenzaamheid van je hart, leef je in je lippen, en is de klank een afleiding en een tijdverdrijf.

   En bij veel van je praten wordt het denken half vermoord.

   Want het denken is een vogel der ruimte, dat in een kooi van woorden wel zijn vleugels uitslaan, maar niet vliegen kan.

   Sommigen onder je zoeken de praatzieke uit angst voor het alleen-zijn.

   De stilte van het alleen-zijn openbaart hun naakte zelf aan hun ogen en zij willen ontsnappen.

   Sommigen praten en onthullen, zonder het te weten of te bedenken, een waarheid die zij zelf niet verstaan.

   Anderen bezitten een waarheid, maar spreken die niet uit.

   In hun boezem woont de geest in ritmische stilte.

   Wanneer je je vriend langs de weg of op de markt ontmoet, laat dan de geest in je je lippen bewegen en je tong leiden.

   Laat de stem in jouw stem spreken tot het oor van zijn oor;

   want zijn ziel zal de waarheid van je hart vasthouden, zoals de smaak van de wijn herinnerd wordt,

   wanneer de kleur reeds is vergeten en het vat niet meer is.

   – Khalil Gibran

  45. @ shaun
   ach beste shaun kijk het filmpje nog eens een keer of wat, dan snap je wel dat dat geen zoden aan de dijk zet wat je mij offreert , maar evenzogoed bedankt . Ik zal er echter ( naar je wel begrepen zult hebben) geen gebruik van maken .

  46. Wat zou ik ook alweer zeggen… Oh ja, tis de intentie die het doet niet de woordkeuze. Tis de essentie de werkelijk is niet wat er verder gebrouwd wordt. Tis de werkelijkheid boven alle maatstaven. Tis het niets in elk molecuul. Tis alles in de kosmos. Verheven? Boven al? Of het nietige niets wat in alles is. Het is zoals het is.

  47. Cozmic,
   Even uit nieuwschierigheid, probeer je een emotionele respons uit te lokken? Cos I’m gonna need more creativity with the insults first.

  48. Is dit alles? Er moet meer zijn. Dat is waar de mens vaak mee bezig is. Is dit alles? http://www.youtube.com/watch?v=NCkJe1iurjI&feature=related
   Maar ja, wat is alles? Wat is niets? Wat is wat er altijd is? Wat overkomt alles? Een woord eraan geven is een makkelijke stap maar werkelijk ervaren, das dan weer anders. Blijkt ineens alles niets te zijn, een droom. Het komt op in dat wat is. Dat ene, de werkelijkheid. Het licht, de liefde, de kracht, het onuitsprekelijke.

  49. Shaun , je wekt een aversie in me op . Ten eerste door het gevoel dat je niet echt bent , ik kan het niet goed onder woorden brengen , maar als ik een hond was zou ik lelijk tegen je tekeer gaan .
   Niet dat ik het wil ,maar steeds als ik een energetische verbinding voel dan ga ik naar je blaffen omdat ik voel dat het helemaal fout zit , Brein vs Kelder zou Sofia zeggen .
   Dit getuigd slechts van mijn gevoeligheid en heeft verder niet met jou te doen , Brein genoot menigmaal van scherpe observaties .
   Ook het getriggerd raken heeft alles met mij te maken , geen verwijten van mijn kant , Kelder spreekt soms duidelijke wartaal .
   Om je te verklaren wat ik ervaar ; Brein vindt het allemaal reuze interessant , terwijl kelder aan de alarmbellen loopt te trekken . Ik hoop bij Toutatis dat Kelder er naast zit , maar statistisch gezien zat Kelder er zelden naast .

  50. Ik weet dat het iets in mij is , neem het dus niet persoonlijk op , jij bent wie je bent en daar heb je alle recht op om die te zijn . Mijn Slim Shady raakt getriggerd en dat is mijn probleem . Ik steek het niet onder stoelen of banken en gooi het er dus niet uit in onbewust venijn , dat is waarschijnlijk iets goeds .

  51. Zwakke shit Shaun. Wat een hielebijtertjes hier de laatste tijd zeg…
   Get real, ik bijt niet, ik zuig je leeg.

  52. Shaun, je triggert Martijn hoor. Ik vind Martijn soms ook een achterbaks ventje.

 2. @Shaun, er is dualiteit in je eigen geschapen realiteit. Deze nep wereld komt in de echte realiteit. Ja, de werkelijkheid is hier en nu. Het was er toen je baby was, het was er als kind en puber en de rest van je leven is het er al. Het is dat wat alles gadeslaat, incl. alles waar je je mee identificeert. Met denken komt je er nooit achter, gewoon zeer bewust zijn.

  1. Onzin, lever je computer en je smart phone in, want dat is met denken, voelen, bewustzijn en doen verkregen.

  2. Ze kwamen op m’n pad Shaun. Zoals dit hele illusionaire leven op mijn pad kwam. Ik ben niet de persoonlijkheid met computer en smartphone. De persoonlijkheid, de computer en smartphone komen in mij op net zoals de rest van mijn leven. Tis allemaal vergankelijk, er is alleen iets wat werkelijk eeuwig is. Dat ben ik. Dat bij jij eigenlijk ook. Voorbij vorm.

  3. Ja natuurlijk Martijn, niemand betwist dat.
   Overigens zijn wij niet veel meer dan complexe word documenten maar da’s een ander verhaal.
   Maar je neemt deel aan deze 3D VR om te leren, met de overtuiging dat je een god bent leer je niet zo heel veel.
   Nou, het enige wat ik zeg is dat er een model is van de realiteit waarmee veel van de verschijnselen verklaard worden.
   Let goed op mijn woordenkeuze een ‘model’.
   Met die informatie kun je de drama voorbij zijn, hoef je minder tijd bezig te zijn met zaken die er niet toe doen en kun je je weer richten op wat echt belangrijk is.

  4. Wie leert? Wie maakt uit wat belangrijk is? Zonder persoon zijn deze vragen flauwekul.

  5. Wie leert, wie makt uit wat belangrijk is, dat vraag je toch niet?
   Dat ben en bepaal je zelf natuurlijk.
   Ik verkondig hier geen waarheid, dat is hetzelfde dood lopend spoor waar Cozmic in zit. Als jullie alles proberen te douwen in die termen dan limiteer je alleen jezelf.
   Wat ik steeds probeer te doen, maar daar niet in slaag, meia culpa, is om met jullie deze zaken te bespreken.
   maar of het gaat om de vorm of iemand wordt weer op zijn pik getrapt of er komt weer zo’n guru met frequenties of YCYOR onzin.
   Welnu, ik bepaal zelf of ik dat onzin vind. Maar dat weerhoud mij niet om er geciviliseerd over te praten.

  6. Maar Shaun, wat is hier dan te leren en wat is belangrijk waar we op ons moeten richten?

  7. Duidelijkheid ontbreekt Shaun. Ik heb nu toch een stukje info van jouw kant af nodig om verder te kunnen spreken op niveau.

  8. Dat bepaal je zelf, sterker nog, jet kan ook bepalen dat je niets wil leren en dan niets belangrijk is.
   Je hebt een brede beslissingsruimte en daarbinnen heb je vrije wil om een keuze te maken.
   Maar er zijn weldegelijk hoofdlijnen te ontdekken, zoals liefde, alle ‘grote’ mensen hebben het daar uitgebreid over gehad.

   En voorbij dit alles is er de stilte, daar kan naast Dick ook de Tao je alles over vertellen, maar alles is niets.

   De Tao begint er zelfs mee: The tao that can be told is not the eternal Tao.

  9. Shaun, als je het zo ziet dan hebben we elkaar niets te vertellen. Ik ken de Tao en nog zo veel meer. Het gaat om hetzelfde. Lao Tse schreef nog iets, de Hua hu Ching. Is honderden jaren verboden geweest. Ach, das allemaal 3d. Hier schrijven we per 2d en moeten we maar hopen dat de ontvanger het kan ontcijferen en omzetten naar multi-d naar gelang zijn bewustzijn.

  10. Oei, misschien heb je gelijk en zijn we uitgepraat, ik zou niet snel zeggen dat ik de Tao ken.

  11. Of je het de stille vrede noemt, het licht, de kracht, God of weet ik het hoe. Het is dat ene wat is maar niet uit te leggen valt. Zij die weten die zeggen het niet en zij die zeggen weten het niet. Toch zijn er velen die met richting aanwijzers hebben trachten te werken. Daaruit kwamen weer geloven voort. Het valt niet uit te leggen, er valt slechts naar te wijzen. Het leukste is dat iedereen het in zich draagt, zelfs de slechtste slechterik. Het is, dat wat is.

  12. Dat jullie niet zien hoe pijnlijk vast Vivek in zijn overtuigingen zit geeft juist te denken.

   De werkelijke waarde hier vanavond is het geschenk van Cozmic, ik heb het vaker gezegd, je bent werkelijk geniaal met beelddenken, niks sarcastisch aan bedoeld.

  13. @ shaun
   Dat jij niet ziet dat deze uitspraak van jou slechts een interpretatie is van jouw denken, dat ontgaat mij een beetje.
   *Dat jullie niet zien hoe pijnlijk vast Vivek in zijn overtuigingen zit geeft juist te denken.*
   Maar dat is op zich helemaal niet erg , jouw pad is dus het mijne niet , al zeggen we beide naar hetzelfde doel te streven wellicht. Jouw pad is bezaaid met waarde oordelen( zo je zelf toegeeft) en in mijn idee beperken die juist een bredere visie . Je vult zaken in voor anderen ( geheel vanuit jouw denken) ook dat vertroebeld het beeld dat de ander van zichzelf geeft. Oftewel:
   Alle oordelen zijn slechts tijdelijk ,plaats en persoon gebonden en hebben niets uitstaande met een diepere waarheid.
   Ook stel je dat voor een persoon die god in zichzelf herkent niets te leren valt , dat lijkt mij aperte nonsense. Die ervaring intergreren en vasthouden gaat het herkenningsproces ver te boven . Maarja dat zal je dan wel weer zien als een vastgeroeste gedachte ( zou toch het filmpje nog eens met een open mind bekijken)zie je de schoonheid daarvan niet in dan?
   Martijn steld je een heel duidelijke vraag ,imo ook de belangrijkste vraag in je leven!
   *Wie leert? Wie maakt uit wat belangrijk is? Zonder persoon zijn deze vragen flauwekul.*Jij beantwoord dat met een nonantwoord.
   *Wie leert, wie makt uit wat belangrijk is, dat vraag je toch niet?
   Dat ben en bepaal je zelf natuurlijk.*
   de vraag is toch wie is dat zelf waarover jij het steeds hebt?
   imo is dat ego , en ego is slechts een gereedschapsetje voor het leven hier.
   Als je timmerman bent identificeer je je toch ook niet met een hamer? Jij bent niet je gereedschap !
   AQls afsluitertje dan nog maar even deze om eens lag en diep op je inte laten werken !
   JE BENT EEN ZIEL , EN HEBT EEN LICHAAM EN DAT LAATSTE NOG MAAR TIJDELIJK OOK.

 3. Ik lees heel veel, reageer zelden. Ondanks dat ik niet gezien wordt toch een beetje verlegen, een stille wakkere zeg maar, zoals velen.
  Maar dit artikel is iets wat me heel erg bezig houdt al jaren en ik had al de neiging te reageren op een artikel geschreven door Cozmic een aantal maanden terug.

  Verdomd lastig in deze “oude” systeemmaatschappij, als je 13 jaar een leuke en goede relatie hebt, 2 kleine kinderen hebt, nog steeds hartstikke gek bent op je vriendin, geen sleur hebt, en ook nog “liefde- en vreugedevolle” ervaringen aantrekt….zeker als je er voor open staat nog niet gekende karaktertrekken van jezelf te ontdekken en dus een stukje verder wilt groeien.
  Dit soort stukken worden vaak in de context geschreven van iemand die vrijgezel is en de ene na de andere relatie kan aangaan.
  Ik ben 43 heb 2 relaties gehad, waarvan de laatse 13 jaar en nog steeds, de eerste was 6 jaar. Maar 1x echt verliefd geweest, op mijn huidige vriendin dus. Tot mijn 24e geen vrouw aangeraakt vanwege allerlei blokkades, bezwaren en verlegenheid. Ondanks, sorry even onbescheiden, dat ik goed in de markt lig.

  Dit is iets wat mij al jaren bezig houdt en waarvan ik voel dat dit sterk aan het veranderen is allemaal. Dan kom je ook weer in het monogaam wel/niet gebied terecht. Ik gedraag me monogaam maar ben het dus niet. Voor mij is het een discipline zo te zijn. Dus bewuste blokkade of zo.
  Ik zie om me heen, opvallend, steeds meer mensen die hier mee aan het worstelen zijn, zonder nou precies te weten van zichzelf wat er aan de hand is.
  De meeste willen niet van hun vaste partner af want anders hoef je niet stiekem een relatie er op na te houden. Meestal wordt dit dus opgelost door stiekem een 2e of zelfs 3e relatie er op na te houden.
  Zie momenteel veel stress binnen relaties, sleur, scheidingen, en stiekeme aanvullende relaties.
  Juist dat stiekeme gaat buiten mijn boekje. Niet dat mensen gevoelens voor anderen hebben. Vind ik meer dan logisch.
  Of dat mensen hun relatie beeindigen door een verliefdheid met alle gevolgen van dien voor de kinderen. Is dit persé nodig? Moet er niet iets veranderen of hopelijk is er al iets aan het veranderen?

  Ik vraag me ook af of dit te maken heeft met deze tijd. Juist niet het stiekeme maar vrijere stroom van gevoelens of het vrijer laten ontwikkelen van gevoelens.
  Het stiekeme ontstaat doordat het opene nog niet past in het oude systeem of huidige maatschappij.
  Ik heb sterk het gevoel dat in de “nieuwe” tijd niet alleen het geldsysteem instort maar dat dit voor alle systemen gaat gelden. Elk systeem gaat tegen natuurlijke stromingen is, daardoor ontstaan stress en andere problemen. In het relationele systeem jaloezie, bezitterigheid, achterbaksheid, sleur, emotionele chantage, soms fysiek geweld etc.

  Maar ook groei wordt tegengegaan als het aangaan van een band wordt geblokkeerd door je levenspartner. Zelfs gewoon een vriendschappelijke band is in veel gevallen al zeer lastig zo niet onoverkomelijk en iets waardoor bepaalde problemen binnen de relatie telkens terugkeren.
  Want alles wordt gekoppeld aan sex. VB, ik mag bij wijze van spreken iedere dag naar de kroeg met mijn beste vriend maar als ik een keer met een andere vrouw afspreek mag dat wel maar wordt toch anders mee omgegaan. Overigens ook door de buitenwereld.
  Ik hoop dus ook vurig op een omslag en ben er al jaren mee aan het werk binnen mijn relatie. Voor mijn groei en ontwikkeling. En natuurlijk ook haar groei. Maar moeilijke weg.
  Mijn gevoel is, gaan we richting een soort poly maatschappij?

  1. Mooie eerlijke lap tekst Dennis , met imo gezonde overdenkingen .
   Tja , hoe zou een ideale maatschappij er uitzien ? Allemaal autonome mensen die verbindingen aangaan naar behoefte , of juist een zorgvuldige partnerkeuze waarmee je de rest van je leven gelukkig bent ?
   Zolang sociale status , uiterlijke schijn , hebzucht en afhankelijkheid nog in het plaatje zitten zullen ze geen van beiden optimaal kunnen functioneren . Kiezen we voor de lustgevoelens of voor de hogere liefde , of kunnen ze er beide zijn ?

  2. Dennis,

   Ik proef in jouw schrijven dat je inmiddels iets verloren lijkt te zijn. Een gebied waar je niet meer mag gaan, maar wel wilt gaan. Maar niet op die oude klungelige manier van het stiekeme, zoals je aanhaalt.

   Je koppelt jezelf nog erg aan ‘de maatschappij’, alsof de maatschappij voor moet gaan, zodat het voor jou niet zo moeilijk zal zijn om te gaan. Je kunt een voorbeeld nemen aan iedereen die op wat voor vlak dan ook, gewoon gingen. De moeite die het kost, is all inclusive. Je kunt er ook voor kiezen om het die moeite niet waard te vinden, dat is ook prima natuurlijk.

   Je eigen pad gaan, is geen voor uitgestippelde route. De maatschappij hoeft dan ook niet eerst van route te veranderen. Je eigen pad gaan is, dat je wat je op je pad gekozen hebt, aankijken. Je kunt daar ook mensen helder met je mee laten kijken. Daar zijn veel begeleiders voor beschikbaar, die de weg van innerlijke vraagstukken kennen en vanuit helder samen kijken jouw oprechte vragen en antwoorden ruimte geven. Vroeger was dat heel normaal. De wijze vrouw, de wijze man.

   Nu is niet zomaar iedere begeleider een goede begeleider. Je herkent ze aan het feit dat ze geen ’te bereiken iets’ bij je neerleggen, de eigen thema’s niet aan je opdringen. Ze kijken alleen maar helder met je mee, vanuit eigen onderscheidend vermogen. Een begeleider die vindt dat je feitelijk 1 ultieme partner zou moeten hebben, is net zo sturend, als een begeleider die vindt dat je er vooral meerdere zou moeten hebben. Het zou gewoon totaal geen issue moeten zijn voor de begeleider, dan is die persoon innerlijk volledig beschikbaar voor jouw verhaal.

   Greetz.

  3. Ik toonde net een linkje naar polyamorie, om even onderscheid te kunnen maken tussen seks (fysiek) en seksueel (de werking van verbindingen).

   Met ‘poly’ in ‘gaan we richting een soort poly maatschappij?’

   bedoel je misschien ‘diversity’? Dat ieder de eigen keuzes kan maken, de werkelijke vrijheid in verbondenheid dus?

   Zoals Paul Hawken zo mooi zegt: ‘Salvation lies in diversity, that’s our capacity to respond’. http://www.youtube.com/watch?v=N1fiubmOqH4
   Hij heeft het in dat filmpje vooral over ‘hulptroepen’, maar de kern van zijn betoog is de ultieme vorm van vrijheid. Niet die onverbonden vrijheid, nee, die verbonden vorm. Iets in wat je schrijft doet me denken dat jij daar op doelt met ‘poly’.

 4. Ik heb ‘De biologie van de overtuiging’ gelezen en wat mij daarin het meeste raakte was iets wat hij ergens aan het eind schrijft:

  “wanneer een voorgeprogrammeerd gedrag [vanuit het onbewuste, reflexmatig] zich ontplooit, kan de waarnemende bewuste geest zich erin mengen, het gedrag stilzetten en een nieuwe reactie creëren. Zodoende biedt de bewuste geest ons een vrije wil, wat inhoudt dat we niet slechts slachtoffers zijn van onze programmering. Om ons hiervan los te maken moeten we echter volledig bewust zijn, anders neemt het de programmering het weer van ons over.”

  Het voorgeprogrammeerde gedrag zit in de genen of het DNA. De bewuste geest is echter de baas, áls je je daarvan bewust bent…

  1. Rita, als je op plaatsen als deze komt lezen ben je volgens mij echt wel bewust. Het gaat er tenslotte om dat je begrijpt en wil begrijpen hoe wij eigenlijk in elkaar zitten. Mensen die niet bewust zijn zoals hier bedoeld zijn wel herkenbaar aan het schouders ophalen bij dit soort (voor mij) belangrijke verhalen. Deze mensen komen hier dan ook zelden lijkt mij.

 5. Met deze versie kan ik prima uit de voeten. Dank.
  Kan er blij van worden dat het werk van O. Mikhael Aivanhov (b.v. De mens verovert zijn bestemming)hierin ook tot zijn recht komt.
  Alles raakt alles.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.