Advertentie

Het wonder..!


Mijn naam is Chris van Benthem en ik woon in Oud-Ootmarsum, ben getrouwd en heb 4 kinderen. Al vanaf mijn jeugd ben ik geïnteresseerd geweest in de natuur en geboeid door haar verscheidenheid en schoonheid. Zo rond 1987 ben ik mij gaan verdiepen in spiritualiteit, omdat ik op zoek was en ben naar antwoorden op zinsgevingsvragen zoals ‘Wie ben ik?’, ‘Waar kom ik vandaan?’ en ‘Wat is mijn taak op deze aarde?’.

Mijn compassie met en voor de aarde wil ik graag met velen delen en daarom heb ik in 2007 een een-mansorganisatie opgericht, die ik ‘RIVOS’ heb genoemd, wat staat voor  ‘Rust – Inspiratie – Verwondering – Ontspanning en  Schoonheid’. Ik organiseer spirituele natuurwandelingen en schrijf ook regelmatig mijn gedachten en inspiraties op. Graag deel ik hier mijn boek ‘Het Wonder’ met jullie, omdat ik geloof dat de tijd er rijp voor is!
X

* * *

 x

Het wonder..!

2012 © Chris van Benthem

x

Chris van Benthem als gids tussen een groep deelnemers van een RIVOS-tocht door het bos. (klik voor link naar RIVOS)

Het document ‘Het Wonder, de transformatie van de aarde en haar bewoners naar een nieuw bewustzijn’, is mijn persoonlijke visie op het transformatieproces van mens en Aarde naar een nieuw bewustzijn gebaseerd op liefde, harmonie en eenheid. Hierin heb ik informatie van zeer uiteenlopende bronnen opgenomen zoals boeken, sites en films. Daarbij zijn ook boekfragmenten overgenomen wanneer deze in mijn visie passen.

Met het schrijven van dit document wil ik de lezer graag informeren over een groots veranderingsproces dat zich in onze huidige tijd aan het ontvouwen is. We mogen nu ontwaken uit een eeuwenlange slaap, waarbij we ons niet meer bewust waren van onze goddelijke oorsprong en we het contact met de Geestelijke Wereld en Moeder Aarde hadden verloren.

We beseffen vaak niet dat we in een grote crisistijd leven. Niet alleen een economische crisis, maar vooral een sociale, spirituele- en ecologische crisis, die kan leiden tot de vernietiging van de Aarde. De oplossing voor de huidige wereldwijde crisis ligt mijns inziens in het leren leven vanuit een andere grondhouding, gebaseerd op liefde en vertrouwen. Onze huidige leefwereld is gegrond op vooroordelen en angsten.

We zullen moeten ontwaken uit onze nachtmerrie van afgescheidenheid. We hebben wel degelijk een goddelijke herkomst en kunnen deze ook herontdekken. Deze ontdekkingstocht heeft mij laten nadenken over de ervaringen van elke dag en waarom deze plaats vonden. Waarom juist mij bepaalde gebeurtenissen zijn overkomen? Kortom: een zoektocht naar antwoorden op levensvragen.

Die antwoorden heb ik gevonden in heel veel boeken, in channelingen via internet, in gesprekken met andere waarheidszoekers, maar vooral in mijzelf. Door alert te zijn op plotselinge ingevingen, een ‘toevallige ontmoeting’, de tekst van een liedje of de tekenen in de natuur, heb ik ontdekt dat er naast onze dagelijkse werkelijkheid een veel grotere waarheid bestaat.

Dit document is geschreven vanuit een spirituele achtergrond met respect en waardering voor alle geloofsovertuigingen. Omdat ik ben opgegroeid vanuit een Christelijke achtergrond heeft de spiritualiteit die hieraan is gekoppeld voor mij de meeste herkenningspunten. Andere spirituele opvattingen beschouw ik echter als andere aspecten van de waarheid en daarom volledig gelijkwaardig.

In ‘Het Wonder’ beschrijf ik mijn persoonlijke ontdekkingen en overtuigingen en de conclusies die ik daaraan heb verbonden. Volgens mij kunnen wij op Aarde onze idealen en dromen verwezenlijken, indien wij onze overtuigingen over het leven weten te veranderen. Er staat ons, volgens veel voorspellingen, een ‘Gouden Tijdperk’ te wachten van vrede, liefde en harmonie. Maar we zullen daarvoor wel de wil moeten hebben om deze positieve toekomstverwachtingen te creëren.

Het veranderingsproces dat zich anno 2011 aan het ontvouwen is zal gepaard gaan met extreme natuurverschijnselen en vraagt van mensen groot aanpassingsvermogen en onderscheidingsvermogen. Maar het uiteindelijke doel van deze overgangstijd naar een hogere bewustzijnsdimensie is om onze eigen goddelijkheid te herontdekken, het contact met de Geestelijke Wereld te herstellen en de Hemel op Aarde te herscheppen. (Klik HIER voor de download van de pdf ‘Het Wonder’)

x

* * *

78 gedachten over “Het wonder..!

 1. Dit pikte ik op uit het boek.

  ‘Degene die jij bent is onbegrensd en eindeloos’

  Zo is het maar net! Voordat we in dit lichaam terecht kwamen waren we onbegrensd. Eindeloos blijven we ook als we weer dit lichaam uitgaan.

  Als je dit op je in laat werken, kun je je afvragen wat de functie van angst nog moet zijn….

  Angst om te kort te komen, te kort te schieten, er niet bij te horen…(3D dingetjes..)
  Kan allemaal de prullenbak in!

  1. Alleen je prullenbak is wel begrensd Beste Burke,redelijk vaak moet je hem toch wel legen anders sleep je een berg 3D rommel mee waar je niet op zit te wachten. Voor 4D is er nog geen grofvuil stort bedacht…

  2. Wellicht het afval een beetje scheiden of toch maar in een éénheidskliko gooien?

  3. Ik praat natuurlijk voor mijzelf. Ook karma is een spel dat ik verzonnen heb en speel, zolang daar plezier in hebt. 3d onbewust(-): verdichting, 4d bewust en hoger(+): verlichting. Zoals Martijn is herhaling leuk als je daarin plezier uit haalt, maar als het begint te vervelen wordt je bewust en kies je een ander spel. Het gevaar eerder een nadeel van herhaling is dat je onbewust kan gaan leven en als je dat doet ben je terug bij af. Onbewust betekent dan voor mij extreem leven met gevoel OF extreem leven met verstand. En bewust leven is gevoel EN verstand en altijd vanuit mijzelf. Een mens in evenwicht is eenheid, het geheel bedenk zelf maar. Dan zit ik in mijn nulpunt en ervaar ik zoals Burke aangeeft mijzelf als onbegrensd en oneindig. Het nulpunt is dan punt die alle dimensies samenbrengt en van het Niets dat tegelijkertijd Alles is. Op dat nulpunt zijn alle polariteiten opgelost en kan het echte scheppen beginnen en ervaar ik onze Aarde als Paradijs. Ik zeg de onevenwichtigen (extremen) regeren nu ons huidige wereld. De evenwichtigen hebben niets in brengen in deze gepolariseerde wereld. Het is NU tijd dat evenwichtigen (mensen met een geweten, dus gevoel met verstand in evenwicht) Echt de dienst uitmaken. Succes!

 2. Volgens mij is het zo dat het leven ons is gegeven om vorm los te kunnen laten. Niet meer vastzitten aan huis, auto, e.d. Niet meer zo nodig hoeven laten zien hoe geweldig je wel niet bent. Uiteindelijk is het zo dat er geen jij en ik bestaan, het is een tijdelijke illusie.
  We blijven vooruit gaan maar waar is begin en eind? Eindeloos is werkelijkheid. Eindeloze stille liefde, vrede en licht. Dat is wat alles mogelijk maakt.
  Het leven in 3d laat ons zien dat we onze eigen werkelijkheid creëren, hoe moeilijk dat dan ook valt vaak. Ons leven geeft ons juist dát wat belangrijk is om los te laten of te doorleven om rein te worden. In het reine te komen zeggen ze dan. Het is zo eenvoudig, het is ons fundament, waar alle blokjes op gebouwd worden. Dat wat werkelijk magisch is. Grappige van de secret is dat het echt zo werkt maar je moet wel goed weten wat je wil.
  Hieraan voorbij zie je dat je eigenlijk alleen maar één wilt worden met dat ene onsterfelijke wat we in werkelijkheid al zijn. Laat de ziel thuiskomen en dromen worden werkelijkheid. Het is één en al illusie, een wereld van de geest die net als een computergame eigenlijk niet bestaat. God zegene de kwantumfysica die dit zelfs wetenschappelijk heeft aangetoond. Alles is projectie van de geest, het is een spel, zoekende naar werkelijkheid. Dat is de basis, de paradox van het leven.

  1. Secret werkt alleen voor onze innerlijke beleving….

   De fout die met de secret gemaakt wordt is dat dit te projecteren is in onze 3D buiten wereld. Veel te stroperig en zo niet handig. Een illusie blijft ook een illusie als je hier positieve gedachtekracht tegen aan gooit! Zo jammer!

   Tja, en het is een spel, maar dan één zonder dobbelstenen en je krijgt zomaar karma mee, ipv 20.000 euro als je weer voorbij start komt!

  2. Jah Martijn snapt wel wat, numero dos is een goeie gospel, geen flauwekul. Samen en gevat, samengevat trek ik graag aan materie, en toch deep down weet ik dat dat in essentie leeg isz, uiteindelijk, het blijft mijn 2 strijd.

  3. Meest lastige is alleen dat we ons toch ergens aan vasthouden. Ik dacht ook dat ik alles wel los kon laten. Flink auto ongeluk, over de kop en total loss, de auto dan. Voor mij geen total loss, wat ik op dat moment wel beleefde. Het was nog lang niet mijn tijd. Paar maanden later kwam ik mijn vrouw tegen en die was ook zo maar zwanger ook. M.a.w. ik leef niet alleen voor mezelf. Het zit verdomd ingewikkeld in elkaar. Naderhand kom je er ook wel achter dat je niet zo ver bent als je denkt. Denken is 3d, je kan er veel mee maar niet alles. Er is zoveel meer.
   Waarnemen is een stapje verder of dichterbij. Het wordt pas echt leuk als je inziet dat waarnemer en dat wat wordt waargenomen één zijn.
   Dan wordt het leven net een film maar waar komt die film in op, waar komt alle materie in op. Zonder stilte is geluid niet te horen, zonder duister is licht niet te zien. Zonder leegte is er geen voelen, uiteindelijk is alles één.

  4. Huh, Cozmic ‘The New Christ’?! Nou gezien zijn warme Nippon achtertuintje verkies ik hem eerder als The New Aged Buddha Bierbuik…

  5. @Paul, het leven is een herhaling, over and over again. Tot we terug bij af zijn, haha. Kinderen houden van herhaling en volwassenen stiekem ook. Herhaling van het beste, dat wat we zijn, daar is nooit een overvloed van. Wij zijn gewoon veel te mooi om in de shit te zitten. Daarom is de herhaling zo mooi. In eeuwigheid herhaald alles zichzelf continu. Liefde en licht, daar kan ik herhalend naar luisteren, naar kijken, het voelen is het mooist. Misschien geeft dat dan de climax aan. Dat ene werkelijk belangrijke voor elke ziel, al is niet elke ziel klaar om de vormen los te laten. Kan me niet schelen. Het is het ene werkelijke waar het leven om gaat. De rest is peanuts.

  6. The newaged Cozmic Budha bierbuik , tja ik heb nu 23 budha’s in mijn actertuin staan , zit er inderdaad een beetje mee in mijn buik 😆
   Misschien dat Martijn er een paar kan slijten ?

  7. Ah, vrouwen bloot handel dood. Al zijn boeddha’s altijd in trek. Ze werken alleen als je ze krijgt, das dan weer lastig maar goed, mensen gunnen gelukkig een ander ook vaak geluk. M.a.w. kom maar op met deze gelukzalige beelden. Wie ze koopt moet ze wel weggeven anders werkt het niet. Wel mooi eigenlijk dat ze in het Midden-oosten geen afbeeldingen maken van mens of dier en zeker niet van Allah. Boedha, daar zijn echt veel beelden van gemaakt. Ja, als je zijn beleving begrijpt, dan heb je ook geen beeld of wat dan ook nodig. Daarom ook dat de consumptiemaatschappij wel duivels moet zijn. Het kan niet anders. Mensen als slaven gebruiken (oke, ze krijgen er wat geld voor) ze geven het alleen net zo makkelijk uit aan allerlei nonsens. Zo word je dan gebonden aan het beest. Het teken wat ze dragen is de pinpas vanzelf…
   Ik hoop dat het nooit zo erg wordt dat we alleen nog op die manier kunnen betalen.

  8. Martijn ik ben je mailadres kwijtgeraakt doordat mijn pc is leeggehaald en gereset . Als je mij ff mailt kan ik wat fotos doorsturen , later deze week .

  9. @ Cozmic die WTK meeting moet nu wel eens heel snel georganiseerd worden, anders zit ik straks ten midden van dat EK gebeuren tussen stille niet juichende verlichte Buddha Beelden.

   En hoogst waarschijnlijk gekleurde Olympiche Ringen om me ogen te zien ga krijgen wanneer ik op je verjaardag een Buddha Beeld kado geef.
   (uit eigen assortiment)

   ps: Hopelijk is dan ook je vijver af, dat ik me vrij op me water-Tour-Du-Fiets onder je ‘Seine Brug’ kan komen varen…

   Gooi eens een visje uit man, we moeten wat te hengelen hebben voor je…
   http://img41.imageshack.us/img41/8417/visjeuitgooien.jpg

  10. Die haai lijkt een beetje pissig te zijn :lol:, zou ik ook zijn als er iemand in mijn badwater stond te urineren .
   Eh , ja , ik was van plan deze pinksterdagen ff naar Strandvoort am Meer zu gehen om wat uit te sjekken .
   Ik heb ook nog geen polletje gezien om het animo te peilen .

  11. Over herhaling gesproken, dit is toch ook herhaling. Alles waar ze het over hebben zou met een kleine verandering nu ook weer uitgezonden kunnen worden. Crisis, ja, das ook herhaling. Het ergste is dat alle schapen het nog geloven ook…

   http://www.youtube.com/watch?v=Vts6HizycZo

  12. Paul (&Coz), kies een dag en plaats en we doen een meet en greet.. Simpel toch. Nog geen grote geregel-dingen, maar gewoon.. Als je er bent, zie je de anderen ook. Zoiets.
   Doordeweekse avond? Suggestie: Strandvoort in ‘De Haven van Zandvoort’..?

  13. @ guido en de rest
   Strand van het schildmeer morgen avond vanaf 18.00 uur ,is dat wat scheeld mij zeker 250 kilometer rijden

  14. De hele dag ging hier al de mist in, was geen hand meer voor de ogen te zien, alleen alles op de tast, voelde nog wel iets met een behoorlijke baard, maar dat kan van alles geweest zijn. Daarom de volgende keer maar iets van mineure manifest!!!

  15. dat “iets met een baard”kan ik nooit geweest zijn want hier was het geweldig helder en heerlijk weer! vandaar ook deze lokatie niet gelijk aan zee ,ergo geen zeemist!

  16. Jij had al een Pinky Alibi Marcel, je komt daarmee er goed van af dezer dagen, wat ik voelde was iets anders op den ‘Tast’, kan ook een sik geweest zijn, het was harig in ieder geval!

  17. @ paul
   Beeehhh hoor ik daar de roep van een geit?

  18. Ejaaaah das lastig liplezen zullen we maar zeggen

  19. Doet me aan een dikke pafferig zweterige besorde poolse pornoacteur denken , kan me voorstellen dat je die niet thuis mocht brengen!

  20. Okee , om eerlijk te zijn vind ik een doordeweekse avond aan een strandtent een beetje niks , mensen die een heel eind moeten rijden (+ 100 km) zullen waarschijnlijk niet komen . Het is identiteitloos en te kort , ook lopen er allerhande andere bezoekers rond wat verwarring geeft . Ik ga me niet inzetten voor iets wat geboren is om te falen . Zo half/half iets doen is niet mijn stijl . Met minder moeite kan je iets leuks organiseren waarbij je de mensen wel kan verbinden . Boot/ boten afhuren bbq erbij , gewoon een leuk dagprogramma voor niet teveel geld maar wel de moeite waard om een stuk te rijden en de tijd om met elkaar te praten .
   Als ik iets organiseer doe ik het goed en geen slappe vage hap .
   Uiteraard was dit gewoon maar één idee , varianten zijn er legio .

  21. Sorry voor de vage, slappe hap in that case..
   Je ziet nogal wat voor je, met ‘zomaar een idee met boten en BBQ’..? Bovendien heb ik al een boot, toch? Paul? Serieus: hoeveel mensen denk je dat staan te ‘popelen’ om achter hun nick vandaan te komen..? 10, 15?

  22. Ahoy Guido, dat heet gevangen zitten in het zelfde schuitje, nu nog even roeien met de riemen die we hebben alvorens we aan land kunnen treden. Als jij AUB een Poll maakt om te zien hoeveel Feestneuzen zin hebben in een WTK Meeting feestje dan kunnen wij de trossen los gooien…
   Dit is dus bedoeld voor iedereen ook de mensen die we de laatste tijd zo vast genageld of overboord hebben gegooid, ze zijn tenslotte je Fans van je veel bezochte site, onafhankelijk of je een andere feesthoed of neus opgezet krijgt.
   Met wat vooronderzoek weten we ook dat er meer mogelijkheden zijn om de boel drijvend te houden!

  23. Vrijwel alles wat je organiseerd staat of valt met een goed programma , timing en de juiste PR . Organiseer iets aantrekkelijks , kondig het ruim op tijd aan , maak het evt interactief en je zal zien dat er veel animo voor is .
   Een vogeltje fluisterde mij in mijn oren dat een beeldige dame in het Noorden haar landgoed ter beschikking wilde stellen , voldoende plaats om iets meer te doen dan een paar tuinstoelen op een krap terrasje . Helaas geen vluchtroute voor eenzame schippers aanwezig 😆

  24. Zooheeh, dat vind ik echt heel moedig van Imke, dan voel ik mij met m’n 1 meter 90 weer even heel klein worden.

  25. @ coz
   als het in het noorden des lands plaats heeft ben ik er zeker als we gaan afzakken wordt het per kilometer moeilijker te voorspellen of ik aanwezig zal zijn . Echter dat staat niet “het achter mijn nick vandaan komen” in de weg hoor!

  26. Haha Hyper , ik kan ook niets in woorden verpakken zonder dat jij het door hebt hè ?
   It takes one to know one waarschijnlijk .
   @ Marcel , waarom niet een keertje in het Noorden , vind je niet ? altijd wordt alles in het Midden gezocht en gedaan . Als het de moeite waard is wil ik best ff in de auto zitten .

  27. Ja, ik ga voor Marcel. Ergens halverwege, Lemmer of Gaasterland. Schitterende schone lucht in Gaasterland hoor. Bossen, IJsselmeer, prachtig!

   Ja, die nick en foto van mij… Eigenlijk heet ik Nick en ben ik getrouwd met Simon 😉

  28. @ coz
   Mijn idee! Ik heb overigens ook wel plaats voor een mannetje of 50 indien men een eigen tentje meeneemt kunnen ze zo in de tuin een plaatsje vinden hoor. en een bbq is gauw gebouwd.

  29. Zullen we dan maar gewoon besluiten om het hoe dan ook door te laten gaan , waar dan ook ? Eventueel is Paul bereid gevonden om de website te hacken en even een zelfgeschreven artikeltje er aan te wijden .
   Geen onderonsje bij Piet Patat langs het racecirquit , maar gewoon een goedgevulde dag waar men met plezier op terugkijkt .

  30. Ut giet on , et gaijt deur, het gaat door, we gaan het gewoon doen waarmaken de kop eraf als het niet zo is ! leuk ik ben er voor in helemaal! en stel mijn stulpje beschikbaar!evenals de tuin

  31. He Marcel, ik vind het mooi hoor maar besef wel dat de meesten dan een pokke eind moeten rijden. Valt voor mij nog wel mee maar goed…

  32. @ martijn
   het is geen moeten maar een aanbod en het zet gelijk groningen weer eens even op de kaart 🙂

  33. Dat is waar Marcel maar net als jij aangaf, hoe verder je rijden moet hoe moeilijker het wordt om aanwezig te zijn. Lijkt mij wel leuk hoor, zoals ik al zei. De rest moet alleen een uurtje of meer rijden als ik haha.
   Zowiezo moeten we toch ook eens bij jullie langskomen, dat jullie bij ons langskwamen vonden we ook prachtig.

  34. Een meeting in Zwitserland lijkt mij geweldig ergens hoog op een berg .

  35. Haha, ja, een soort alternatieve Bilderberg conferentie hoog in de bergen…

  36. Wie de grootste portemonnee heeft mag het verste rijden, laten we het zo afspreken, degene met het laagste budget mag het meest profiteren en zal het meest voordelig er aan kwijt zijn. Nu allemaal niet! met ikke gaan roepen, want EGO’s zijn niet ‘Welkom’ op deze Duale meeting!
   (of toch wel, dan moet je wel genoegen nemen met een eigen lezing)

   Ook GEIT en soortgenoten is van Harte Welkom!

  37. Misschien komt de koningin ook wel die leest ook weleens mee op de site.

 3. O ja, al zitten jij en ik in een d3 lijf of ervaren we een d3 wereld dan kan jij of ik als wij ‘bewust’ gaan leven de eenheid ervaren. Omdat de eenheid (0) zit op het snijpunt van alle dimensies.
  Dus de spirituelen die zich alleen maar met het hoger bewustzijn bezighouden zullen niet de eenheid kunnen ervaren. De mensen die vanuit onderbewustzijn (onbewust) leven zullen de eenheid niet ervaren. Want alleen met hoger bewjstzijn bezig houden is extreem dus een polariteit. Want als hogerbewustzijn zou bestaan, creeer ik tegelijkertijd ook onderbewustzijn. Dus toon respect wat onze 3d wereld ons laat zien en toon tegelijkertijd respect voor 4d en hoger(hoger bewustzijn). Vooral mij niet geloven.

  1. Lezer, helemaal waar!

   Ik merk vaak dat mensen die zeggen bezig te zijn met spiritualiteit (wat in mijn ogen niet kan want alles is spiritualiteit) zijn bezig met de snoepwinkel van de bovenste drie chakra’s. En daarmee alleen maar bezig zijn met thuis en niet met reis die we vanuit huis zijn aangevangen op het moment dat we incarneerden in ons huidige lichaam.

   Terwijl de onderste chakra’s on helpen onze ziel te aarden in dit lichaam, in de 3D wereld waarin wij als onbegrensde spirituele wezens de menselijke ervaring ondergaan.

   Bovendien bevatten, zoals Paul&co dat wel eens treffend aangaf, bevatten onze onderste chakra’s alle informatie van onze vorige levens.

   In feite de database waar al onze eerdere levenslessen in opgeslagen zijn!

   Daarbij komen voorkomt dat we steeds weer in herhaling vallen!

  2. Toch knap dat ik in één zin, drie keer ‘bezig zijn’ benoem…hmm, toch maar ff doorlezen de volgende keer voor ik post..

  3. Kijk je met enkel je linker oog dan zie je een pure 2D wereld, kijk je nu enkel alleen met je rechter oog dan zie je ook weer een 2D wereld. Kijk je met beide ogen tegelijk dat gaat er een mentale wereld van illusie voor je open, de wereld verschijnt in 3D in je hoofd… Met een beetje Fantasie erbij zit je zo op 4D en er waarlijk nog denkend er te zijn is pure 5D!

   De toegevoegde feestelijke rest waar men massaal instinkt is dat men alles vanuit het middelpunt gaat herbezien, het ‘Hart’, een beetje chakra fanaat zal het met me eens zijn dat het ‘Hart’ puur grof stoffelijk is en eigenlijk de kleur ‘Groen’ draagt. Deze kleur staat voor rust en stilstand zoals ook de natuur om ons heen weergeeft.
   Men impliceert graag door ook uit de hogere chakra’s te willen focussen, maar gaat zoals gewoonlijk zich zelf overstijgen en zweefteven zoals het een gebruikelijk werkwoordelijk onderdeel gaat vormen.

   Nu tel ik al in totaal 4 chakra’s die men zo graag ambieert, de lagere 3 chakra’s worden zoals Burke het ook toegevoegd vergeten en uit gesloten als lagere trilling energieën die je maar beter niet kan gebruiken. Weinig van deze mensen bevatten een kennis door niet alleen van uit het hart te functioneren of vanuit de bovenste regionen niet eens in de buurt komen van de werkelijke spiritualiteit. Dat laatste doe je nog altijd van uit je hele wezen zijn met alles wat daarbij hoort. Dan pas kan je iets voorwaardelijk inkleuren. In het absolute midden zitten is de inlossing op hoogst niveau binnen de capaciteit van je gehele rad van wedergeboorte en niet aangekochte diploma’s of andere keurmerken of gekopieerde woorden van een ander in stoffelijk gebruik.

   Spiritueel zijn is niets ‘meer’ of ‘minder’ dan de kerk los te laten een een soort gelijke richting op te gaan alleen in een ander jasje. Heb ik het verder nog niet over Paranormaal gehad of een combinatie van Spiritueel en Paranormaal tegelijk.

   @ Burke je mag benoemen zoveel je maar wilt hoor 😆

  4. Ja, de meesten vergeten nog wel eens te aarden. Eén van de belangrijkste chakra’s zit onder je voeten. Nog een hele belangrijke is je chi-centrum waar de levenskracht verborgen zit. Vlak onder de navel. Van hieruit ademen laat je alle rommel oplossen, ook uit de hogere chakra’s.
   Zonder deze lagere chakra’s is het onmogelijk om bv. intuïtie te hebben.
   Paranormaal komt uit het 3e oog chakra naar mijn mening. Daar waar de waarnemingen gedaan worden die ons inzicht geven. Het hoogste chakra wil niets anders dan de liefde van het hart laten samensmelten met het eeuwige licht. Dan worden liefde en wijsheid één en zijn er geen vragen meer die gesteld worden. Alle antwoorden zijn er al. Kosmisch bewustzijn.

  5. Vanuit lagere energieën zijn ook kosmische belevingen mogelijk maar deze zijn uit hedonisme voortgekomen. Er is weinig verschil tussen kicken op een party en kicken om een berg te beklimmen. Deze tijdelijke kicks, net als met drugs, zijn compleet anders dan het één zijn met alles wat is. Dat is het ultieme antwoord, waar elke ziel naar op zoek is. Het is zo eenvoudig en daarom zo moeilijk. We zijn er al, we zijn het al…
   Heb genoegen met je ware zelf.

 4. 0 – de dwaas. Tarotkaarten leggen is ook best inspirerend en geeft me vaak wat meer duidelijkheid waar ik ben op het pad van het leven.
  De dwaas stelt zowel de 0 als de 22 voor. Begin en einde bestaan niet.

  1. 22 is twee x het ‘gekkengetal’,dus 2x dwaas is ‘dwazer’. Zo ken ik je weer Martijn. En volgens mij is Guido de tarotexpert. Kijk maar naar zijn avatar.

  2. o ja, dat is de aard van de dwaas. Dat ie alles een uitdaging vindt en geen angst kent om zich zelf te zijn. Een dwaas valt ook geregeld op zijn muil. Staat gewoon weer op alsof er niets aan de hand is en gaat gewoon verder. Dwazen zijn naar mijn gevoel altijd leergierig.

  3. Het blijkt ook dat je de dingen die fout gingen in het leven drie keer beter onthoudt dan de dingen die goed gingen. M.a.w. ja, we zijn zeer leergierig. De dwaas staat voor beleven zonder angst, spontaan je weg gaan. Een kleine buidel aan een stok (verworven kennis) en z’n hondje (instinct) is alles wat ie nog heeft.

  4. Dwaas…Wat is dwaas? Zomaar een overweging op pinkstermaandag ochtend.

   Ik vind het gebruik van dwaas in de parabel van de vijf dwaze en vijf wijze maagden wel intrigerend…

   “Dan zal het Koninkrijk der hemelen vergeleken worden met tien maagden, die haar lampen namen en uittrokken, de bruidegom tegemoet. En vijf van haar waren dwaas en vijf waren wijs. Want de dwaze namen haar lampen mede, maar geen olie; doch de wijze namen olie in haar kruiken, met haar lampen. Terwijl de bruidegom uitbleef, werden zij allen slaperig en sliepen in. En midden in de nacht klonk een geroep: De bruidegom, zie, gaat uit hem tegemoet! Toen stonden al die maagden op en brachten haar lampen in orde. En de dwaze zeiden tot de wijze: Geeft ons van uw olie, want onze lampen gaan uit. Maar de wijze antwoordden en zeiden: Neen, er mocht niet genoeg zijn voor ons en voor u; gaat liever naar de verkopers en koopt voor uzelf. Doch terwijl ze heengingen om te kopen, kwam de bruidegom, en die gereed waren, gingen met hem de bruiloftszaal binnen, en de deur werd gesloten. Later kwamen ook de andere maagden en zeiden: Heer, heer, doe ons open! Maar hij antwoordde en zei: Voorwaar, ik zeg u, ik ken u niet. Waakt dan, want gij weet de dag noch het uur.” (Mattheüs 25:1 13)

   Natuurlijk zijn er vele interpretaties aan deze parabel te geven, de christelijke uitleg laat ik even voor wat hij is, eckhardt tolle, deed dit als volgt in het boek, de kracht van het nu:

   De vijf dwaze (onbewuste) meisjes, hebben niet genoeg olie (bewustzijn) om hun lampen brandend te houden (in het nu te blijven) en missen zo de bruidegom (het Nu), en lopen zo het huwelijksfeest (verlichting) mis.

   De wijze vrouwen daarentegen hebben wel voldoende olie = bewustzijn.

   Zijn uitleg is wel enigszins steekhoudend, maar ja ik denk, doen we de dwaas hier niet mee tekort?

   Je zou ook de kunnen aanhangen dat de dwaze maagden, die hun lampen Niet brandend hadden gehouden misschien wel de wijste waren.
   Zij vonden het niet nodig om al die moeite te doen (want alles is er al), omdat ze beseften dat de bruidegom altijd al bij hen is (toch?), dat er gewoon niets te doen valt en zich nooit gescheiden zagen van hun bruidegom!

   Dus wat is wijsheid en wat is dwaas?

  5. En als ik dat besef…. De wijze heeft iets dwaas in zichzelf. En de dwaze heeft iets wijs in zichzelf. Dan weet ik , ik ben een completer mens en dus u ook! (reactie op 4.5)

 5. Guido, dat lijkt me een leuke meid met die ‘doggybag’. Een ‘wonder’ van de natuur zou ik persoonlijk zeggen. Wie? Dat laat ik aan jouw fantasie over. Een strandwandeling waar naar toe vraag ik me af? Maar ja de ‘hamvraag’ is: is die hond nou Echt of pluche(dus nep)? Echt, dan gaat ze langs de Chinees!? Ook de waarheid heeft vele gezichten. 😉

 6. Chris wat mooi dat je door je manier van “inzichten” die passen bij jouw waarheid gekomen bent tot het schrijven van dit boek “Het Wonder” Ook ik heb ontdekt, net als jij dat de “Hemel” niet zo ver weg is dat we in ons aardse leven contact kunnen leggen met de “andere kant” Als je dit ontdekt gaan er buiten deze meer werelden voor je open. Idd. door ontmoetingen die toevallig lijken, tekenen vanuit de natuur, een regel uit een liedje precies op dat moment of andere tekens waar jij voor open staat en heel persoonlijk zijn gericht, dit kan je niet altijd met een ander delen omdat het zo persoonlijk is een ander zal dit niet herkennen en het afdoen als “toevallige samenloop van omstandigheden” Maar door op deze manier in het leven te staan weet je wel beter. Voor de meeste mensen is dit ook een ver van mijn bed show, onzichtbaar allereerst, een wetenschap die hier heel anders mee omgaat, het zelfs ontkend, de mainstream media die de gewone wetenschap volgt en dan heb je nog de verschillende soorten religie waarbij God en vooral zijn naam helemaal misbruikt zijn door ons mensen. Je moet het belletje van binnen wel behoorlijk horen rinkelen bij zoveel uiterlijk vertoon. En we hebben niet geleerd dat de stem binnenin ons, ons belangrijkste bezit is, zolang er geen innerlijke vrede is is er ook geen vrede in deze wereld.
  Doordat, net als bij jou allerlei dingen op mijn weg kwamen werd mijn leven ook waardevoller en vanaf september 2010 kon ik hierdoor mooie gedichten maken ik zie dat duidelijk met medewerking van de andere kant, daarom wil ik deze met jou en de andere lezers delen:

  Toen ik op Aarde kwam
  werd er met mij een heel nieuw Universum geboren
  wat een prachtig en wonderlijk geschenk
  Een Universum met mij als middelpunt
  ik en ik alleen mag daarvan de grenzen verkennen
  Niet alleen verkennen maar ook aangeven
  want mijn Universum denkt en werkt met mij mee.

  Ik vul het in met mijn gedachten
  ikzelf cre-eer mijn wereld
  mijn blik en overtuiging zijn van groot belang
  waar ik mijn aandacht aan geef
  dat groeit!

  Zo ga ik mee op de stroom van het leven
  de stroom van het leven is verbonden
  met mijn hart, mijn innerlijk weten
  mijn persoonlijkheden, mijn natuur.

  Her-inneringen liggen opgeslagen
  diep in mij, ik ben stil en luister
  ik luister naar mijn natuur,

  Ik wil wezen, ik wil zijn!

  Ik wil degene worden die ik altijd al was
  maar zoek is geraakt, op een dwaalspoor gezet
  door werelden die ik niet ben.
  Mijn menszijn is hierdoor verstrikt geraakt
  maar mijn bewustzijn heeft de weg teruggevonden
  Met hulp van mijn Universum
  om weer bij mijn natuur te komen.

  De eigen natuur, zoals een mens bedoeld is
  Dit voelt prettig, vredig en enorm vertrouwd
  Dit is echt thuiskomen in mijzelf
  want alles mag er zijn in mijn Universum.

  Er is plaats voor alle gedachten,
  gevoelens en emotie.
  Gevoelens en emotie wil ik niet projecteren
  Het zijn delen van mij, ze horen bij mij
  Ze zorgen voor weerstand en verzet in
  bepaalde situaties.
  Situaties met negativiteit, angst en duisternis.

  Maar samen met mijn Universum red ik het
  zet het om in Liefde, Positiviteit en Licht.
  Dit betekend voor mij ten volle Leven
  Leven in al z’n facetten, in Harmonie
  met mijn Universum
  dat wonderlijke Universum dat samen
  met en in mij is geboren!

  Hartegroet Alice

 7. ik heb Het Wonder gelezen en vind het een moedgevend stuk. Moeder aarde is bezig met de persweeen en die doen zeer; de laatste loodjes wegen het zwaarst. Ik ervaar dat lijfelijk en kan bijna de wereld niet meer in met alle draadloze communicatietechnieken: ik word er doodziek van. Heb mijn huis moeten afschermen en leef in afzondering. wat kan ik nog doen voor de wereld? Ik lees dat ik precies op het juiste pad zit, en dat wat ik denk en doe invloed heeft op het geheel. er is maar één bescherming tegen het bombardement van kunstmatige velden en andere negatieve energieen: je eigen krachtbron. Alleen is dat een ontwikkelingsweg die tijd kost, en ik ben nog niet zover dat ik mijzelf 100% kan beschermen. Mijn vorderingen hierin gaan niet synchroon met de enorme toename van draadloze velden. Ik zit mijn tijd dus uit, in afwachting van de nieuwe wereld. Intussen met de natuur en dieren communicerend en misschien is dat wel precies de bedoeling!

 8. Chris van Benthem, hartelijk dank voor dit inspirerende kadootje. Het leest heel gemakkelijk en is tegelijk een fijn stuk ontspanning.
  Ik ben het niet met alles helemaal eens maar dat is waarschijnlijk een gevoelskwestie. Niet alles kan voor iedereen hetzelfde betekenen.
  Als ik iets in 2 keer uitlees binnen 2 dagen heeft het mijn volle belangstelling gehaald. En dat is wat ik heb gedaan. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.