Advertentie

De ‘Engelenhof’..


Het verhaal van Madelon en Raymond is gebaseerd op hun eigen levenservaringen, hun eigen levenslessen..! Zij zijn de afgelopen jaren zelfbewust, met behulp van bloesemremedies en sensie-therapie hun emoties aan het herscheppen en nog steeds komen zij zichzelf tegen in deze processen.

Tot nu toe heeft het hen veel innerlijke rust en inzicht gegeven. Madelon vertelt: “Ook  ons eetpatroon is in de loop der jaren op een natuurlijke manier mee verandert. Van frikadellen naar vegetarische hamburgers en van een wijntje naar een sapje. Het is geleidelijk gegaan waardoor het nu helemaal eigen is. Wij vinden het leuk om onze visie met jullie te delen, en misschien dat ons verhaal weer inspiratie is voor anderen.”
x

* * *

x

Het verhaal van de Engelenhof

©Madelon en Raymond Wijers

x

Allereerst  hoe wij aan de naam ‘Engelenhof’ zijn gekomen en hoe wij ons bewustzijn beleven in het dagelijkse leven.  Raymond had het idee als hij het op zou schrijven, dat hij uit enthousiasme er een roman van zou maken, i.p.v. een column, vandaar dat ik, Madelon het verhaal schrijf. Maar ook zal proberen mijn passie voor het leven iets in te binden zodat het een overzichtelijk verhaal blijft…!

Madelon en Raymond Wijers

Wij zijn nu 4 jaar getrouwd en in deze afgelopen jaren kunnen we wel zeggen dat het leven zich aan ons heeft geopenbaard.  Toen wij elkaar net leerden kennen kwamen wij er al snel achter dat ons leven eigenlijk synchroon liep. Raymond deed  levenservaring op in Groesbeek en ik in Den haag, en uiteindelijk ontmoet je elkaar dan in Frankrijk…  Allebei hadden we onze relatie beëindigd en onze baan opgezegd.

Voor mezelf speelde de vraag wanneer ik zou gaan kiezen voor mezelf.  Eigenlijk is geen moment geschikt als je dit wilt plannen , ‘doe’ het gewoon en dan dienen de wonderen zich aan in je leven..! Een kennis gaf aan, dat je heus wel weet wanneer je moet handelen als het moment zich aandient. Maar is dat zo, dát vroeg ik mezelf af? Vanaf dat moment ben ik m’n gevoel steeds meer gaan leren vertrouwen.

Raymond had al eerder 2005 een ervaring gehad met de bron van licht en dit gebeurde op een moment dat hij het niet meer zag zitten en eigenlijk met zijn ziel onder de arm rondliep.  En eigenlijk vroeg hij voor het eerst als een soort hartenkreet: “God help mij alstublieft!”, en zo gebeurde dat ook die nacht; hij werd letterlijk verlicht of zoals je het ook kunt zeggen:  zijn sluier werd even een stukje opgelicht om hem eraan te herinneren wie hij (en wie wij allemaal) ten diepste zijn. Toen ging het dak eraf van vreugde bij Raymond, hij ervoer even hoe het is om zonder dualiteit angst of blokkades te zijn, hij was werkelijk door het dolle heen.

De omgeving heeft dat anders ervaren en verklaarde hem voor gek. In het begin had hij nog de illusie om iedereen te overtuigen van zijn waarheid maar dat bleek vergeefs. Inmiddels zien wij beiden in, dat je het bewustzijn niet kunt forceren, maar dat je wel ieders  bewustzijnsniveau liefdevol kunt begeleiden.  En dat is dus ook precies, wat wij uiteindelijk zijn gaan doen; bij Raymond kwam sensi-therapie op zijn pad, waarbij het zelfhelend vermogen centraal staat. Uiteindelijk hebben we straks geen therapeuten, doctoren, of ziekenhuizen meer nodig , als we leren te vertrouwen op onze eigen helende kracht. Natuurlijk zal hier zeker wel  begeleiding in zijn op verschillende gebieden.

Zelf ben ik via het blad ‘Spiegelbeeld’ in aanraking gekomen met de bloesemremedies van Bram Zaalberg e.a.en  uiteindelijk heb ik daar ook de opleiding gevolgd tot bloesemtherapeute. Zelf gebruiken wij nu al 4 jaar lang bloesemremedies non- stop  en door dit te doen, worden we goed met onszelf geconfronteerd, hetgeen uiteindelijk een blijvend positieve uitwerking heeft, waardoor je steeds meer gaat vertrouwen op eigen kracht.

In het begin was ik nog sceptisch over de werking , maar al snel kon ik niet meer om de magische werking van onze natuur heen. Wij stelde bewust een remedie samen voor de emotie die zich in ons dagelijks leven aandiende. Als je je afvraagt hoe je dat doet, kijk dan eens naar bijvoorbeeld de irritaties in je leven. Alles waar je je aan irriteert in je leven, zegt iets over hoe jij zélf deze emotie  ervaart. Door het gebruik van bloesemremedies ga je het duel binnen jezelf aan. Dit vraagt om moed, omdat je bewust een eigenschap van jezelf onder de loep neemt ,waarvoor je misschien nog liever even de ogen had gesloten. Bloesemremedies hebben uiteindelijk altijd een positieve uitwerking, omdat ze je bewust maken van de positieve en negatieve energie, maar hierdoor ervaar je meer balans in je leven. Het een kan dus niet zonder het ander bestaan.

Raymond en ik zagen een gouden combinatie in het gebruiken van sensi-therapie en bloesemremedies. Jezelf helen op eigen kracht, zowel fysiek als emotioneel, twee onlosmakelijke zaken. Je krijgt inzicht in je emoties en door eventuele aanvullende drukpuntmassage, worden fysieke blokkades in je energiebanen opgelost. Wij willen een plek creëren waar de hemel en aarde elkaar ontmoeten, een plek waar wij mensen kunnen bijstaan om de dualiteiten te ontstijgen en vertrouwen leren hebben om vreugde en overvloed in hun leven toe te staan. Waar kinderen en ouders elkaar leren begrijpen.

Waar komt de naam ‘Engelenhof’ vandaan?
Op een avond zaten we te brainstormen over deze plek en de praktijk. Waar gaan we het doen, hoe geven we het vorm, en ook belangrijk: welke naam gaan we onze praktijk geven!
Het zou een mooie plek in de natuur worden met een eigen tuin met bijgebouwen, een grote speeltuin voor de kinderen en een ontmoetingsplek voor ouders. Zo zag ons ideaal plaatje er voor ons uit. Toen we voor de grap op Funda landelijk keken, om ‘zomaar’ een fictief stulpje uit te zoeken, zei ik bij een mooie stek: “Weet je wat Raymond, we rijden gewoon even langs om te kijken en even de sfeer te proeven”. Toen we aankwamen rijden zagen we een bordje langs de oprijlaan met daarop de naam Engelenhof.
Dat is het riepen we , dat wordt de naam van de praktijk. Een hof is een veilige plek waar je een engel mag zijn. Op deze manier willen wij de mensen hun eigen veilige plek laten ervaren, daar kom je door te luisteren naar je hart. Door zelf ons hart te volgen, kwam alles op magische wijze vanzelf naar ons toe, waaronder zelfs de naam van onze praktijk.

Toen wilden we een website laten maken, maar we hadden geen idee hoe dat in zijn werk gaat en wat dat zou kosten. Na hier en daar wat info te hebben verkregen, waren we er nog steeds niet uit. Op een dag las Raymond onderaan de site van Wanttoknow  de naam van de webdesigner van de site. Hij besloot contact op te nemen en er was meteen een klik. Vervolgens heeft hij ook onze site gemaakt. Door enige vertraging heeft het maken van de site wat wat langer geduurd, dit vond de ontwerper wel wat vervelend voor ons en hij besloot voor ons aanvullend een logo te ontwerpen.

Het werd een hart in twee kleuren groen; en dit symboliseerde voor ons precies alles wat wij willen uitdragen:  werken vanuit je hart, de mannelijke en vrouwelijke energie in evenwicht. Zelfs de kleur komt overeen met de hartchakra! Geweldig! In onze beleving bestaat er geen toeval en zijn wij de creatie van onze gedachten en gedachten zijn krachten, alleen moeten we deze alleen nog leren herkennen.  En dan gaat écht het dak eraf voor iedereen. Leren leven voorbij de illusie is het grootste geschenk voor jezelf.

De illusie van onze voeding
‘Je bent wat je eet’ is een  uitspraak die iedereen op zijn eigen manier kan interpreteren. Alles wat je in je mond stopt is een uiting van wie je bent, maar alles wat je niet lust is dat ook. Als je alle voeding die je wel en niet lust naast elkaar zou zetten zie je al een dualiteit ontstaan van smaken.

'Leven is bewustzijn en de ervaringen zijn het mooiste geschenk..' Het pad dat je gaat, IS het reisdoel.

De keuze van onze voeding is gebaseerd op onze emoties, komen we liefde te kort dan zullen zoete voedingsproducten de voorkeur hebben, deze bieden dan een tijdelijke troost. De bittere smaak proeven we dan liever niet, want de verbittering  ervaar je dan al genoeg in het dagelijks leven. Dit is het gevolg van jezelf te weinig liefde geven. En de voeding die je tot je neemt is daar weer een uiting van.
Wij hebben zelf onze consumptiemaatschappij gecreëerd  ‘U roept wij draaien’ is hier het motto. Vinden we onszelf te dik, dan ontstaan er steeds meer light-producten, hebben we geen puf dan zien we de oplossing in energiedrankjes. Ook voor de meeste allergieën is wel gepaste voeding in de supermarkten te vinden. Maar door deze productenjungle zien we door de bomen het bos niet meer.

Naar ons idee kan het ook anders, als we onze dualiteiten (emoties) onder ogen durven zien en onszelf daardoor bewust worden van ons gedrag, dan zal het eetpatroon vanzelf meeveranderen.  Onze voeding is niet meer dan een tastbare strijd die we voeren, om uiteindelijk onszelf liefdevol te accepteren. Genieten van de voeding die je neemt staat dan ook voorop, ongeacht wat je eet!
Alles wat wij creëren is eerst ontstaan in de geest, wij zijn als mensheid dan ook met elkaar verantwoordelijk voor het eindresultaat in de stof. Iedereen ervaart zijn leven naar eigen waarheid en bewustzijn, wij kunnen dan ook niet voor een ander bepalen welke voeding goed of fout is. De behoefte aan bepaalde voeding  heeft een reden die per mens verschilt.

De een drinkt melk omdat hij de overtuiging heeft dat hij daar sterke botten van krijgt en dat zal dan ook zo zijn. Terwijl een ander al vlekken en jeuk krijgt als hij al aan melk denkt! Dit heeft niks met het product zelf te maken maar met de intentie die er achter zit. U wil geschiede! Onze gedachtekracht is de grootste kracht die wij allen bezitten, maar nog niet volledig bewust benutten.
In ons leven doen wij ervaringen op, ons bewustzijn krijgt hierdoor zijn vorm, deze ervaringen zijn altijd gebaseerd op liefde of op angst. Om even het voorbeeld van de melk aan te houden: zie je al een groot verschil hoe iemand zijn voeding kan ervaren? Wie constateert er dat we een allergie hebben? Is dat de waarheid van een ander waar naar we zijn gaan leven, of is het onze eigen waarheid?
Tijdens angstige ervaringen creëren wij blokkeringen in ons energiesysteem, en deze ervaringen zullen net zo vaak terugkeren, totdat jezelf de moed hebt gevonden om het liefdevol om te zetten. De voeding en het gedrag tijdens dit proces zijn hier een uiting van. Wanneer je bijvoorbeeld  graag melk lust en heb je de intentie daar sterke botten van te krijgen, dan zul je jezelf goed kunnen manifesteren op de aarde.

Spiritual beings in a fysical body

Moeder aarde, moedermelk en aardebinding zijn hiervoor korte trefwoorden. Voel je je niet thuis op de Aarde of heb je moeite met de aardebinding, of ben je steeds op zoek naar bevestiging in de buitenwereld? Deze bevestiging  zal nooit voldoening geven, omdat het altijd onzeker is, wanneer je de bevestiging krijgt. Door gebrek aan aardebinding en het kunnen ontvangen van moederliefde, kan er innerlijke frustratie en allergie ontstaan. Bij ieder mens heeft het ontstaan van een allergie een verschillende reden.

Raymond reageerde eerder op een artikel dat hij had gelezen op deze site en dit artikel ging over soja-producten en wat daar allemaal aan schadelijke stoffen in zitten. Wij bespreken regelmatig  artikelen van verschillende sites en vinden het mooi om de verschillende belevingen te volgen.  Raymond reageerde ook op dit bericht dat wij alles zelf creëren en dus ook alles zelf kunnen herscheppen met het licht uit onze handen.
Misschien klinkt dat als abracadabra, maar licht is de essentie van onze voeding. Wij komen allemaal uit deze bron van licht en de voeding uit deze bron is liefde. Vraag maar eens om licht in je handen, het kan zijn dat direct gekriebel voelt in je handpalmen, maar het kan ook zijn dat je niets voelt, het is beide goed, want het gaat om de intentie. Houd vervolgens je handen boven of om je voeding en vraag om alle voedingstoffen die voor jou op dit moment nodig zijn, en straal met die intentie je voeding in.

Dit lijkt op het ‘ouderwetse’ zegenen, alleen dan in een modern jasje, gebaseerd op eigen kracht. Je bent als het ware je vertrouwen in je eigenscheppingskracht aan het herstellen. Wij hopen dat we hebben kunnen bijdrage aan een bewuste kijk op onze voeding. Eet smakelijk!!

Hartelijke groeten,
Madelon en Raymond

website De Engelenhof

1 gedachte over “De ‘Engelenhof’..

  1. geweldig! heel erg aanvoelbaar voor mij.ik heb vanaf mijn prille jeugd o.a. moeite met eten en eet daardoor het liefst alleen waarbij ik de rust krijg waar ik en m’n lichaam zo naar verlang.
    Heel jammer dat ik niet in Nederland woon want ik zou heel graag meer hiervan willen weten en ervaren door therapie. Ben zelf healer/therapeut maar maak er een puinhoop van wat mijzelf betreft. had dit artikel zo nodig! Heel hartelijk dank.
    Ineke
    namasté

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.