Advertentie

Acceptatie en loslaten


De gastcolumn is dit keer geschreven door Hanneke Hoppenbrouwer. Misschien ken je haar naam, ze heeft een praktijk in heling en adviseert mensen op hun levenspad. Ze is mental en psychic medium, spiritueel healer, tarotist en kaartlezer en is in die hoedanigheid ook werkzaam voor Astro-tv.  Hanneke heeft een bloeiende praktijk in Haarlem en ze ontwikkelt op dit moment een serie van unieke bloesems voor deze nieuwe, hoogfrequentionele tijd.

Haar praktijk brengt clienten op haar pad, die voor Hanneke ook weer spiegels van haar eigen Zelf zijn. In dat kader is het onderstaande artikel een waardevolle spiegel weer voor jou! Plezier ermee.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Acceptatie en Loslaten

Hanneke Hoppenbrouwer © 2009

Acceptatie

hanneke hoppenbrouwer 2Wat doe je als je erachter komt dat hetgeen waar je zo op vertrouwde precies het tegenovergestelde blijkt te werken? Een manier van doen die ergens in je leven 180 graden gedraaid blijkt te zijn en zonder dat je het zelf door hebt je kijk op het leven en de manier waarop je het leven leeft, jarenlang heeft beïnvloed op allerlei wijzen? En dat, begrijp me niet verkeerd, bedoel ik absoluut ook in de positieve zin van het woord. Wat waarheid was blijkt illusie en wat voor de hand ligt blijkt de waarheid maar die bleek onzichtbaar. Voor zover je überhaupt over ‘waarheid’ kunt spreken natuurlijk. Dat zijn mooie, maar behoorlijk pittige lessen, waar ik het hier over heb.

Mijn ervaring , onder andere kijkend naar mijn praktijk, leert me dat nu ‘de tijd’ is om oude dingen onder ogen te komen en (dit keer voorgoed?) op te ruimen. Er is de laatste tijd geen cliënt of vriend(in) die zich verdiept in zichzelf en/of het spirituele die ik het nog niet heb horen zeggen; “al mijn oude dingen komen terug”. “Dingen waarvan ik dacht dat er ik klaar mee was, mee had afgerekend, of een plek had gegeven”. “Heb jij dat ook?”, wordt er dan aan me gevraagd.

Als je dit herkent, dan mag je gaan kijken waar je staat en wat je doet in je leven met je wezenlijke Zelf. Is alles in balans en ben je blij met jezelf en waar je staat in het leven, of kom je dingen tegen die ervoor zorgen dat je het gevoel hebt verzeild te zijn geraakt in een soort van vervroegd Oud en Nieuw? Soms is het zelfs zo dat de personen met wie je dat ‘oude stuk’ van jezelf hebt beleefd weer op de proppen komen, waardoor een en ander opnieuw kan worden bekeken, gereflecteerd of zelfs herleefd. Waarom komt het terug en wat kun je ermee? Wat heb je nog niet onder ogen gezien?

Vanaf dat moment komt dat ene toverwoord ‘loslaten’ om de hoek kijken. Veel cliënten vragen mij; “Hoe doe je dat, hoe laat je los”? “Acceptatie“, zeg ik dan. “Probeer te accepteren dat iets is zoals het is, hoe moeilijk dat ook lijkt en dan is het weg “. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Hoe accepteer je een situatie.. In mijn optiek? Als je ergens mee wilt stoppen en het lukt niet dan kun je twee dingen doen.
Of jezelf heel hard beoordelen en veroordelen dat het niet gaat zoals je wilt of (en daar gaan we weer) proberen te accepteren dat er iets in jou aanwezig is dat gehoord wil worden en zodoende niet kan stoppen met het bijbehorende gedrag. Dit laatste maakt het verhaal lastig want dat betekent wederom dat zelfonderzoek gewenst is.

Loslaten: als een sprookje zo simpel, als een sprookje met zoveel betekenis.
Loslaten: als een sprookje zo simpel, als een sprookje met zoveel betekenis.

De laatste tijd ben ik dit veel tegengekomen op mijn pad. Zelfs met mensen die, in mijn ogen, ver zijn in hun zelfkennis en ontwikkeling. Dat zegt dus helemaal niets. Ik weet dat de lessen en inzichten die je ontvangt in het dagelijkse leven sowieso plaatsvinden navenant je persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsniveau. Blijkbaar blijven deze dus op alle levels terugkomen als je dat nodig hebt. De vraag is wat je ermee doet. Boos worden op jezelf waarom het betreffende onderwerp wederom op je pad verschijnt heeft geen zin. Je kunt je beter afvragen waarom je het nog een keer tegenkomt en dan gaan zien wat je ermee kunt en wat de les is in deze.

Nu, dit is één sleutel. Als je hier naar durft te kijken dan steven je af op acceptatie. Zelfacceptatie beter gezegd en dat is tenslotte het grootste goed. Dan kun je gaan ontvangen. En ik kan je verzekeren dat het Universum je niet spaart in deze! Als het goed is, dan is het ook fantastisch! Als je echter voor de zoveelste keer je rug keert naar dezelfde les, dan wordt het een stuk lastiger. Maar ook dat heeft zo zijn functie.

Wéér een sleutel. Zelfs als het niet allemaal even leuk is maar je ervan uit kunt gaan dat alles wat er op je pad wordt gestuurd bedoeld is om je een beter en mooier mens te maken, dan is dat toch echt wel geweldig.

Dit is dus mijn antwoord lieve mensen. Acceptatie = loslaten en durven accepteren betekent overgave.

Terugkomend op de eerder gestelde vraag in dit schrijven; “Heb jij dat ook”?

Wat denk je zelf…

Hartgroet,

Hanneke Hoppenbrouwer 

(HIER vind je haar site)

78 gedachten over “Acceptatie en loslaten

 1. @ Burke

  Waar we heen gaan zijn immers al velen voor geweest, nu zou dit mijn keus mogen zijn dan zou het enkel om vernieuwing gaan in een oud jasje.
  De mens wil altijd dat de ander niet verder is dan zich zelf, het vast zitten komt altijd naar voren geschoven uit een stuk van jalouzie naar de ander toe, dat diegeen nou niet gaat of wilt doen wat jij ervan verwacht is nu juist waar het allemaal omdraait.
  Als je vol zit van een heerlijke overgeweldige maaltijd dan neem ook rust zonder door te gaan met eten en drinken…

  @ frans

  Dat werk laten we nu eens aan jou over…

  @ emancipashaun

  Helemaal okay, maar wat doe je als je tot helverwege met je nek d’r in zit ?

 2. @emancipashaun,

  Bedankt voor je duiding.

  @Paul,
  Welk mens wil niet dat de ander verder is dan zichzelf? De op zijn ego gericht of op die op zich ZELF is gericht?
  Je inhouden niet door te gaan bij een goede maaltijd blijft lastig. Een goede maaltijd is ook vergankelijk uiteindelijk maar mijn buikrondingen niet. Maar ik denk als er ergens ZELF wat te beleven valt de komen tijd is het wel onder de mensheid. Veel wijsheid!

 3. @ Burke

  Alles draait immers vandaag de dag om de mens, het gaat enkel om de mens, het gelet op elkaar, het commetaar, het welles en niettes, duwen en trekken en ga maar nog zo’n heel leven door.
  Het gaat niet meer om de planeet zelf of wat daar omheen zit, of wat er eventueel onder je voeten afspeelt, of in andere geloofsovertuigingen en of andere gevoelswijzes en bla bla bla!
  Een mens wil graag gekoesterd worden en ‘HET’ blijven vast zitten in zijn ‘meuk’, zonder poeha van de ander, keer op keer zich weer willen stoten aan de zelfde steen.
  De veranderingensfases zitten eerder in wat er buiten je om in verandering van het magnetisch veld van onze planeet en het zonnestelsel fluoreert waar wij als mens weer onderhevig aan zijn en niet omgekeerd zoals de geschiedenis ons keer op keer weer toetst.

  Tijd om je EGO eens te koppelen aan het grotere geheel om je zelf heen en te snappen is dat er veel meer gaande is dan je werkelijk kan bevatten in een portie van gezond verstand.

  😉

 4. @paul, “wat doe je als je tot helverwege met je nek d’r in zit ?”

  You say that, like it’s a bad thing!
  Even los van de tikfout of creative samentreking van hel en halverwege lijk je te suggereren dat je verzuipt, nou verzuip.
  Ga op je rug liggen, als een gevangen muis die op het punt staat om de dodelijke beet van de jagende kat te ontvangen en geniet even van dat moment, je laatste. Besef dat je lichaam weldra tot voeding van de kat zal omgaan en dank de cosmos voor deze schoonheid met een wijze liefevolle glimlach naar je gastheer.
  Muizen zeuren niet.

 5. @emancipashaun
  Maybe, marvellous way of clarifying? (je suis hollandais)

  @Paul,
  Ik probeer al enige tijd mijn EGO los te koppelen aan het grotere geheel om te snappen dat er veel meer gaande is dan mijn EGO werkelijk kan bevatten. Daardoor kan ik me ZELF elke dag nog blijven verbazen en ik moet je zeggen dat lukt nog elke dag.

 6. @ emancipashaun

  Je suis mousse, ben geen zeurende muis maar eentje die eerder hieperdepiep ontsnapt aan het geemmer van een gemancipeerde kat.
  Wat een tik foutje al te weeg kan brengen in het blogwereldje, onze gouwe ouwe Devoshaun is ook zo te zien weer terug incognito en onder een andere naam, je suis shaun.
  De peer valt niet ver van de boom…

 7. @ frans

  De peer was nog het goede fruit, de appel het verboden product, een slang gevangen in zijn repetilian brain kent het verschil nl niet! de pruim is eerder zuur of valt niet te pruimen, dus die laten we maar hangen…

  Het is juist een hele eer om jou te mogen ontmoeten hier frans…

  @ emancipashaun

  Denk een kwestie van onbevreesd doorgaan met typen hier en je niet laten kennen, de rest gewoon accepteren en loslaten.

 8. Je versluiert met een drogreden, dat wat je het meest ontgaat. Als je wilt loslaten dan moet je eerst alles wat je was en alles wat je zou kunnen worden ‘vergeten’.
  Alle opgedane zogenaamde ‘kennis’ is namelijk betekenisloos.
  Zou je intellectuele ego dat accepteren, paul? of heb je er te veel in geïnvesteerd?

 9. @ emancipashaun, ik ben van mening dat Paul datgeen hierboven niet direct bedoeld zoals je beschrijft, het is niet hetgeen versluieren van drogheden en wat men het meest zal ontgaan. Wees de blauwdruk van je innerlijke ziel en is niet een kwestie van alles wat men zelf is of was ff loslaten en/of allles wat men zou kunnen worden “vergeten”…. wellicht is de ascensie tot het doel niet geheel begrepen…zo is het niet alleen de zogenaamde “kennis” namelijk betekenisloos, alle ervaren en kennis in ons als mens is puur en meegenomen gezien ons levenspad het doel op aarde van ons karma.

  zo vind ik persoonlijk ook je vraag niet geheel kloppend, maar ja ach wie ben ik…niet direct zoals iedereen beweert in zijn of haar Ego te zitten, laat het ego eens een keer los en leef vanuit je hogere bewustzijn door te zijn wie je werkelijk in je innerlijke zelf bent.

 10. @ emancipashaun

  Zo als ik het lees van wat je zelf beschrijft zit je nog heel diep vast gebakken aan je eigen EGO, het ‘denken’ te kunnen in ‘zien’ hoe de ander in elkaar steekt, is enkel voor hoog begaafde mensen weg gelegd.
  Dat is nu juist het punt waar alles omdraait, zo te zien heb net je wat gelezen en er bij geleerd omdat gene te gebruiken om de ander aan te vallen en te coorigeren zoals ‘jij’ dat enkel voudig wilt zien.
  Helaas is het zo dat we als mens gelijk aan elkaar zijn, enige verschil is toch het geslacht en soms de huidskleur, maar de ziel is toch heel verschillend van aard, welke niet te generaliseren is.
  Anders zou je nooit van een andere planeet kunnen afkomen en onder de mens hier aanwezig zijn, je blauwdruk is de kennis waar je vandaan komt en wat je opdracht hier is om te zijn wie je bent, het alleen bezig te willen zijn met het EGO is de zelfzucht daar het niet te willen samendelen van kennis, maar het egoisme verder door te voeren dan dat nodig is.
  Ik investeer namelijk nergens meer in, wat ik al zei eerder; “Genoeg is genoeg, accepteren en loslaten!!!”, dan gevangen blijven zitten in de gedachte van de leerling die nog vast zit in zijn eigen perceptie van het leven.

 11. @ paul
  gezien jouw wonderbaarlijke kennis en wijsheid heb je ook zzo heb jezelf ook een daadwerkelijke kijk op inzicht van het leven die inderdaad de pulp-fiction ook geheel snel accepteert en loslaat

  Ga zo door en blijf vooral jezelf wie je bent en laat echter niet over je heen walsen door iemand die jouw de les gaat lezen of over je heen loopt die het echter weer beter weet…accepteer je medemens en laat weer los

  liefs Moos

 12. De gastcolom van Hanneke Hoppenbrouwer per e-mail gevraagd of ik dit artikel op mijn forum kon plaatsen… en haar antwoord was zeer attent en meldde me het volgend:
  Heel graag! Ik voel me vereerd.
  Dank je wel alvast.

  Hartgroet, Hanneke

  Bij deze wil ik uit liefde alhier een Hartgroet Hanneke terug wensen en ook jij bedankt!!!

  liefs een een liefdevolle Hartgroet Moos

 13. @lieve moos, je hebt een apart maar vermakelijke manier van schrijven, helaas spreek ik die taal niet goed genoeg om je te begrijpen, is het Indonesisch van oorsprong ?

 14. @paul, bedankt voor jouw antwoord. Jammer dat je je niet laat verleiden om aan te vallen. Verder valt op dat je net als moos een vreemd dialect lijkt te schrijven, ga zo door, wat je traint daar wordt je beter in.

 15. @ emancipashaun

  Indonesisch???? Een aparte manier, maar vermakelijke manier van schrijven datgeen zijn jouw woorden. Het zijn gewone nederlandse woorden en is jammer voor jouw dat jij die taal niet begrijpt

  @Paul

  je schrijft zonder dialect en laat vooral niet over je heen walsen door wat iemand anders van je vind en oordeelt terwijl men je niet eens kent. Je schrijfwijze is prima te lezen en te begrijpen en zou zeggen blijf doorgaan zoals je bezig bent alhier te schrijven.

  De link van het forum staat er nu toch zo te zien….hahaha lol, wat eerder niet mogelijk bleek te zijn

 16. @ emancipashaun

  Vraag me af uit welk stukje donker Nederland jij wel niet vandaan komt, in iedergeval waar ik woon kent men Algemeen Beschaafd Nederlands met een vleugje air toegevoegd.
  Moos en ik hebben ongetwijfeld en onafhankelijk van elkaar wel eens in het grijze verleden getafeld bij een Indonesische Restaurant, in de hoop dat jij als coppa blanket het nog volgen kan.
  Aanvallen doen we het liefst ergens anders dan hier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.